Pe 9.10.2009 JYP - SaiPa

  • 19 307
  • 91

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Tänään Jyväskylään saapuu varsinainen pieni ihme idästä. Tuo joukkue in tietenkin SaiPa Lappeenrannasta. Monissa ennakkokaavailuissa SaiPa tiputettiin liigan hännille, mutta SaiPa on ajoittain pystynyt näyttämään ettei hännille kuulu. Tällä hetkellä SaiPa on sijalla 11. Kotijoukkue JYP on hieman alempana sijalla 13. yhden ottelun vähemmän pelanneena. Tosin jos JYP pystyisi tänään voittamaan varsinaisella peliajalla, nousisi se SaiPan edelle sarjataulukossa paremman maalieron turvin. Pieniä panoksia siis tässäkin ottelussa on. SaiPan kannattajat kertokoot omasta suosikistaan enemmän.

JYP esittelee tänään kotiyleisölle kaksi uutta miestä. Steve Kariya pelaa tänään ensimmäisen pelinsä JYPin paita päällä ja SaiPan kannattajille tuttu Jonne Virtanen tekee kotidebyyttinsä Synergialla. JYPin peli-ilme on parantunut sitten konttauksen ja nyt JYP on pystynyt vähintään yhden erän pelaamaan erinomaisesti parissa viime ottelussa. Kokoonpano hieman muuttuu, joten se vaikuttanee peli-ilmeeseen mutta kumpaan suuntaan? Suurta ihmetystä kannattajien keskuudessa on herättänyt umpilaiturina tunnetun Steve "Karya" Kariyan peluuttaminen sentterinä. Tämä ilta kertoo miten hyvin tai huonosti tuo kokeilu toimii.

Otteluketju on nyt avattu ja kommentointi palstan sääntöjen rajoissa on suositeltavaa.
 

Marcus Juslin

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Lupasin itselleni etten tuijota sarjataulukkoa vielä pitkään aikaan ettei tulisi paha mieli, mutta minkäs teet. Tilanne on itseasiassa se, että kolmen pisteen voitolla JYP nousisi maalierojen turvin kolme sijaa sarjataulukossa ylöspäin, aina säälipleijarijoukkueiden kastiin asti. Ja jotenkin fiilis on (taas), että kolme pistettä sieltä tulee väkisinkin.

Virtasen Jonnen peluutusta en katso oikein hyvällä. Pitikö RD tuosta keskiviikon Jukuri-ottelussa riehutusta pelirangaistuksesta niin paljon, että haluaa sen vuoksi rikkoa hyvin pelanneen JYPin nelosketjun? Ilmeisesti Kariyalle halutaan henkivartija, niin idioottimaista kuin tällainen touhu onkin. Muuta selitystä en oikein keksi. Tai sitten tämä on jotakin D Teamin JYP-vahvitusten maksimointia. Virtasella kun on pelikielto Mestikseen, otetaan hänet JYPiin ja jätetään nelosketjusta yksi pelaaja, luultavimmin Lahti, D Teamiin sen yhden pelin ajaksi. Ja onhan tietenkin yksi peruste myös se, että halutaan päästää poika näyttämään jotakin entiselle seuralleen. En kyllä tiedä mitä se 'jotakin' Jonnen tapauksessa olisi.

Paperilla peli ei pitäisi minkään järjen mukaan olla tasainen, mutta SaiPa on jotenkin aina ollut hankala, oikeastaan kaikille joukkueille. Mutta kyllä se niin vain on, että JYPin pitää todellakin flopata jotta pisteet lähtisi Lappeenrantaan. Mulla ainakin keulii - taas.

EDIT. JYPin voittokerroin 1,35. Onko noin pieniä kertoimia tällä kaudella vielä nähty missään ottelussa?
 

Theofilus

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
SaiPa tänään:

1.
Koskinen - Koho - Toporowski
Levokari - Tuominen

2.
Jokila - Redebach - Yli-Torkko
Mielonen - Lippojoki

3.
Jasko - Löfman - Nöyränen
Nyrhinen - Backman

4.
Jouhkimainen - Koskiranta - Pohl

Hostikka maalilla.

Erikoiset muutokset, ykkönen samana mutta muita onkin sitten melko lailla kourittu. Pohlin pistämistä neloseen en itse ymmärrä, mutta kai valmennus tietää paremmin.
 

viikst

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Washington Capitals
JYP tänään:

Jääskeläinen-Hytönen Louhivaara
Tuppurainen-Vänttinen-Pesonen
Pihlman-Kariya-A. Virtanen
Riska-Hakkarainen-J. Virtanen

Malmivaara-Välivaara
Viitanen-Kaijomaa
Koskinen-Vatanen


Noronen
(Wallinheimo)
 

Mulzi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
SaiPa tänään:

1.

Koskinen - Koho - Toporowski
Levokari - Tuominen

2.

Jokila - Redebach - Yli-Torkko
Mielonen - Lippojoki

3.

Jasko - Löfman - Nöyränen
Nyrhinen - Backman

4.

Jouhkimainen - Koskiranta - Pohl

Hostikka maalilla.

Erikoiset muutokset, ykkönen samana mutta muita onkin sitten melko lailla kourittu. Pohlin pistämistä neloseen en itse ymmärrä, mutta kai valmennus tietää paremmin.

Enpä muista nähneeni aikoihin näin tasaisesti neljään ketjuun ripoteltua osaamista. Ulkomaalaisetkin jaettu 1/per ketju. Ellei Topo olisi 'mies ylitse muiden' ei tästä osaisi ykkösketjua arpoa.
 

batman83

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Virtasella kun on pelikielto Mestikseen, otetaan hänet JYPiin ja jätetään nelosketjusta yksi pelaaja, luultavimmin Lahti, D Teamiin sen yhden pelin ajaksi.

Ei kai mestiksessä niin eri säännöt ole, kuin liigassa, että pelirangaistuksella saisi pelikieltoa? Hauska detalji sinäänsä, että Jonne on vetänyt D:n paidassa 6 ensimmäistä peliä ilman rangaistuksia keskimääräisellä peliajalla 11.12. Lisäksi liigassa 2 peliä peliajalla 6.28. Noista liigapeleistä yksi 2 minuuttinen saldona.

Keskiviikkona tuli sitten mestiksen ensimmäiset jäähyt 2min polvitaklauksesta ja sitten pelin päätyttyä 20min käytöksestä. Josko se hunajapurkki siitä sitten olisi auennut. Toivotaan nyt kuitenkin vain niitä 25 minuuttisia väkivaltaisuudesta. Tuskin sitä Jonnea nyt 1-ketjun sentteriksi on hankittu..
 

teeveemies

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
SaiPa tänään:


Erikoiset muutokset, ykkönen samana mutta muita onkin sitten melko lailla kourittu. Pohlin pistämistä neloseen en itse ymmärrä, mutta kai valmennus tietää paremmin.

Ainakin nopeutta tällä ketjulla riittää, kun laitureina ovat Jouhkimainen ja Pohl. Ihan mielenkiintoiselta näyttää, voipi tulla kiire Jypin pakeille.

Redenbachilla uudet kaverit vierellä, toivottavasti homma lähtee menemään parempaan suuntaan. Ainakin Yli-Torkko tuo sitä kaivattua fyysisyyttä, mitä Redenbachilta ja Jokilalta puuttuu.

Ensimmäinen vierasvoitto on vielä hakusessa. Tuleeko se tänään? En tiedä.
 
Viimeksi muokattu:

Jarner

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP. Philadelphia Flyers. Man United. JJK.
Eiköhän suurin mielenkiinto tässä ottelussa tulee olemaan se, että missä vaiheessa J.Virtanen lähtee haastamaan Toporowskia nyrkkihippasille. Ai ei vai? Selvä.

Kyllä todella pettynyt saa olla, jos tästä pelistä tulee kuokkaan. Eiköhän Kariya pistä heti ensimmäisessä pelissään maalin jos toisenkin. Tuppurainen tekee loput ja Noroselle nollapeli.
 

Marcus Juslin

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ei kai mestiksessä niin eri säännöt ole, kuin liigassa, että pelirangaistuksella saisi pelikieltoa?
Lainataan nyt nimimerkki Evertonin kyseisen pelin ketjuun laittamaa sääntökirjalainausta:

7.3.5.1. Pelirangaistukset käytöksestä ottelun loppuajassa

"Kun pelaajalle tai toimihenkilölle tuomitaan pelirangaistus käytöksestä (PRK) ottelun lopussa missä tahansa ottelussa (harjoitusottelut, turnaukset, sarjaottelut) niin, että ottelupöytäkirjaan merkitään alkamisajaksi sama kuin ottelun loppumisaika, on pelaaja tai toimihenkilö automaattisesti pelikiellossa seuraavan sarjaottelun."
 
Jees, toivottavasti uusi ykkönen ja ennen kaikkea Kariya onnistuu heti alkuun. J. Virtanen pitkästä aikaa "ylhäällä" ja pitää varmasti huolen ettei Stevelle olla ilkeitä. Jonne voisi siinä samalla pätkiä vaikka Levokarin palasiksi...

Kotivoittoon uskon, vaikka SaiPassakin potentiaalia löytyy. JYPille 4,5 SaiPalle 1,2.
 

ahal

Jäsen
Virtasen mukaan otto herättää ihmetystä... liekö Jonnella ikävä entisiä kavereitaan, hurjat pelihalut vai suojeleeko D uutta tähtihankintaansa? Toisaalta kaverilla ei ole varaa kilahtaa tänä iltana, sillä se merkitsisi lisää huilia myös liigaan. SaiPa ei myöskään ole niitä "rikollisimpia" porukoita sarjassa, joten goonin vetäminen mukaan illan mittelöön on aika turha. Onhan siellä Malmivaaraa yms. jo ennestään.

Selin on arponut lähes koko joukkueen uuteen järjestykseen. Sikäli ymmärrettävää, että jotain on tehtävä ilmeen kirkastamiseksi. Lähinnä nyt toivoisi, että joukkue pystyisi tasapäiseen vastukseen isäntien kanssa, eikä rökälenumeroita nähtäisi. Vaatii myös Hostikalta hyvää peliä. Pisteen tai useamman saalistaminen olisi iso mutta mukava yllätys.
 

vilperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Kauhajoen Karhubasket
Omasta mielestäni yllättävää että Kariya pistetty sentteriksi? Eikö mies ole pikemminkin melko puhdas laituri? Vai onko miehellä paljonkin kokemusta pelaamisesta sentterin tontilla? Kerhossa ei ainakaan tainnut keskellä pelata kovinkaan paljoa.
 

dafjkl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Diskos ja JYP
Eiköhän ne ole aika harvassa ne kerrat, kun Dufvan valmentamasta joukkueesta ollaan lähdetty nyrkkihippasille tai vastustajan tahalliseen vahingoittamiseen - joten niitä keskusteluja on turha viritellä, ennen kuin niihin on mitään aihetta.

Isompi Virtanen on itse asiassa pelannut D Teamissa hyvin ja tänään on näytön paikka omaa entistä seuraa vastaan, joten miksikäs ei hänelle mahdollisuutta nelosessa annettaisi roolissa, jota varten hänet on seuraan hankittu. Tuskin Virtanen ensimmäisenä väistää, jos joku vastaan tulee, mutta ei hä ketään jäällä telomassa ole.

Illan ottelussa uskallan odottaa melkoisen kovaa vauhtia, kun kolme ketjua Jypiltä kisaa siitä, kuka saa ratkaisijan viitan. Vänttisen ketju on alkanut syttyä pelaamaan tosissaan, tiistaina Hytösen ketju oli kaksi erää lähes viime kauden tasollaan (enkä tarkoita sitä kevään hiljaista aikaa)... Jos nyt Kariya sytyttää Virtasen ja Pihlmanin --> taululla voi olla selkeät lukemat. Siitä me JKL:ssä lähdemme, että näin käy.

Kausi on pitkä ja monelle meinasi paniikki iskeä turhan aikaisin. Voitto tänään ja kurssi alkaa olla jo kohdillaan kohti uutta unelmaa, vai miten se mainosslogani menikään.
 

Museoesine

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja muut keskisuomalaiset
Liigan tuomarikokeilun ansiosta ottelun tuomareina ovat Jyri Rönn ja Antti Hämäläinen, joita ei normaalisti nähdä tuomitsemassa JYPin pelejä. Eilen ns. kotituomarit olivat ainakin Raumalla ja Porissa eikä Satakunnasta kuulunut kovin positiivisia kommentteja kokeilusta. Saa nähdä sortuvatko Rönn ja Hämäläinen ylivarovaisuuteen tuomioissaan vai onnistuvatko he välttämään tämän karikon.
 

Marcus Juslin

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mielenkiintoinen kuriositeetti: SM-liigan sivuilla http://www.sm-liiga.fi/ottelut/ennakkoraportti/36103.html JYPin kokoonpanossa ykkös- ja kolmoskentät ovat vaihtaneet paikkaa. Kariyan kenttä on nyt se virallinen ykköskenttä ja vastaavasti hytöset on siellä missä kuuluisikin olla, eli liigan paras kolmoskenttä.
 

jukiapina

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP valitettavasti
L
Virtasen Jonnen peluutusta en katso oikein hyvällä. Pitikö RD tuosta keskiviikon Jukuri-ottelussa riehutusta pelirangaistuksesta niin paljon, että haluaa sen vuoksi rikkoa hyvin pelanneen JYPin nelosketjun?

Et ole yksin! Nelonen on pelannut todella hyvin nyt siellä on Virtasen Jonne tuhoammassa joukkueen peliä! Mitä V****a RD?

Noronen maalilla ja Kariya ykkösen keskellä. Haiskahtaa kotivoitolta, mutta nimillä ei ole ennenkään jääkiekkossa voitettu. Mielenkiintoinen peli luvassa, joka toivottavasti tarjoaa hyvä lopputuloksen.
 
SaiPa ei myöskään ole niitä "rikollisimpia" porukoita sarjassa, joten goonin vetäminen mukaan illan mittelöön on aika turha. Onhan siellä Malmivaaraa yms. jo ennestään.

Jaa, mun mielestä Malmivaarassa on yhtä paljon goonia kuin naapurin mummossani Zsa Zsa Gaboria. Malmivaaran goonius on yhtä väkivaltaista kuin kahden puolipukeisen teinitytön tyynysota - ja kun Olli vielä kärsii tuosta isosta koostaan niin hieman vältteleekin "turhia" taklaus- ym. tilanteita kun jäähypenkki kutsuu välillä todella helposti, varsinkin kun kohde sattuu olemaan selkeästi pienempi kaveri ja monet ovat.

Illan mittelöstä: toivottavasti JYP pystyy nostamaan tasoaan edelleen ja tuossa tapauksessa SaiPalle tulee hikinen iltapuhde. Tietenkin symppaan "etelä-karjalaista kusipääkiekkoa" ja SaiPaa täydestä sydämmestä mutta en tänään sillä JYP tarvitsee pisteitä juuri nyt enemmän.

Kariyalta odotan edelleen samanlaista sisääntuloa JYPiin kuin #46 Thomas Sjögreniltä joka viihdytti yleisöä ensimmäisessä pelissään hattutempulla. Tietysti yksikin maali riittäisi varsinkin jos Pihlman ja Virtanen herää koomastaan Kariyan innoittamana. Usko on kova että se Pilen ja Röökin ketsuppipullo aukeaa myös tänään ja miehet palaavat tasolle jota heiltä odotetaan.

Vatanen taisi olla viime pelissä hieman vaisumpi ja toivotaan että tänään palataan taas sinne pirteälle tasolle - ja todellakin toivon ettei nuorella jampalla otteet ala miesten peleissä väsähtämään kun kaikki on mennyt tähän saakka kuin unelma. Toivotaan ja uskotaan siihen että Vatanen pystyy yllättämään yhä uudelleen uskomattoman kesän ja syksyn jälkeen - kyllä tuo Granlundin poikakin pärjää upeasti joten miksei meidän Samikin.

Toivottavasti JYP saa tehtyä maaleja heti alkuun ja SaiPan kovimmat pelihalut tainnutettua. Ennenkaikkea odotan JYPiltä tasaista peliotetta koko 60min niin ettei ihme notkahduksia tulisi, oli peli sitten 7-0 tai 1-1.

Paremmin pelaava joukkue voittakoon!
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Kyllähän SaiPan pitäisi Jyväskylästä vähintään kaksi pistettä hakea ellei Noronen nyt villiinny unelmapeliin. JYPin ykkössentteri on Kariya, joka ei oikeasti ole sentteri. Aiempi ykkössentteri Vänttinen olisi SaiPassa korkeintaan kolmosketjun keskellä. SaiPa hyödyntää JYPin alennustilaa ja tekee ne 3-4 maalia, jotka riittävät voittoon, kun vastustajan maalimäärä jää 1-3:een.

Jännitettävää on se, mikä SaiPan ketju nuo maalit tekee, koska ketjut näyttävät niin tasaisilta.
 

Hypodermic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kyllähän kotijoukkueen pitäisi joku viisi, kuusi maalia SaiPan verkkoon pamauttaa. Kakkospakkiparissa jämä-Lippojoki, joka olisi JYP:ssä korkeintaan visiirinkiillottaja.

Minusta on ihan kiva nähdä miten J. Virtanen pelaa, eikä tuomita etukäteen liikaa. Mahtaakohan Sinkkua sapettaa kun Noronen pelaa taas.

Ei nyt ehkä pakkovoitto, mutta ehdottomasti tästä voitto pitää kuitenkin ottaa, ettei ihan naurettavaksi mene.
 

dead c

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Saipa siis vastassa. Koska nykyinen Saipa on vielä itselleni mysteeri, niin piti oikein käydä katsomassa JA:n pelaajakorteista että millaisia tyyppejä siellä pelaa.

Jos nyt en aivan väärin tulkinnut, niin illan Saipa-kokoonpanosta löytyy hurjat kaksi pelaaja, jotka ovat urallaan tehneet 20+ tehopistettä yhdellä SM-liigakaudella.
Vertailuksi pelkästään JYPin puolustuksesta löytyy peräti viisi sellaista tyyppiä (ja Vatanenkin liittynee joukkoon tämän kauden jälkeen).

Eli meriiteissä on eroa. Mutta eipä niillä ole jääkiekkomatseja ratkaistu ennenkään.
 

dafjkl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Diskos ja JYP
Mirasanelle sen verran, että tietenkään et näe Vänttistä kovin usein jäällä. Mutta ehkäpä on niin, että Vänttinen on se kaveri tämän hetken JYPissä, jonka varmastikin lähes jokainen valmentaja ottaisi heti omaan joukkueeseensa, jos saatavilla olisi.

Sentteri joka pystyy hyppäämään pelin ratkaisijan rooliin tai nelosketjun raatajaksi ja vastustajan huippujen pimentäjäksi vaikka saman vaihdon keskellä - semmoinen peluri ei ole ensimmäinen, joka yleisemmin nostetaan esille vähättelyn kohteena, kuten Mirasane nyt teit.

Mutta kaikin mokomin saat pitää ajatuksesi. Itse pohdin pikemmin niin, että 1)aivan terveenä ja 2) eri roolissa Vänä olisi paukuttanut aivan eri tehoja jo esimerkiksi viime kaudella. Silloin miestä vain tarvittiin hieman muihin hommiin ja ne hän hoiti.

Mutta provosta saattoi olla kyse Mirasanen viestissä, jollei ollut niin mene nyt hyvä immeinen kerran vielä vertaamaan JYPin ja Saipan hyökkäysketjuja ja ajatuksen kanssa toisiinsa ja mieti voitko oikeastaan verrata niitä niin, että Saipan voitto sen vertailun kautta olisi todennäköinen.

JYPin alennustila oli ja meni jo - nyt juna puskuttaa eri suuntaan. Sen saattoi jokainen nähdä Synergialla 2. ja 3. erän aikana viime tiistaina. Mitään syytä en näe sille, että tiistain ote katoaisi johonkin, etenkin kun joka jätkälle jäi vielä parantamisen varaakin ja tänään kaukaloon hyppää vielä Kariya.
 

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kyllähän se on niin että sarjataulukko ei valehtele, molemmat illan joukkueet ovat siellä missä kuuluvatkin, menneillä meriiteillä ei ole mitään merkitystä, olet juuri niin hyvä kuin edellinen ottelu. Mm. Jokerit oli kova 90-luvulla, ja nyt siellä ei ole muuta kovaa kuin liksat.

Virtasesta sen verran että SaiPa on nopeampi joukkue kuin viime kaudella.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös