Pelicansin peliesitykset kaudella 2009-2010

  • 81 317
  • 269

JPL

Jäsen
Mitäs mieltä ootte ollu Aaltosesta näin alku metrien jälkeen? Kärpissä miestä ei hirveästi kiinnostanut luistella puolustussuuntaan, miten Kaaneissa?

Tämä ei kyllä enää pariin vuoteen ole pitänyt paikkaansa, aikaisemmin kylläkin. Näkyy olevan leima todella tiukassa, samahan se sille todellisuudelle.
 

Jewnaberry

Jäsen
Suosikkijoukkue
Marko Jantunen
..ja vanha kunnon Sami Helenius Pelicansiin vuokralle. Laurila onnistunut hajottamaan nivusensa aamun harjoituksissa. Mielenkiintoista :D
 

mackeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
täysin epäoikeudenmukaiset munkkimaalit
..ja vanha kunnon Sami Helenius Pelicansiin vuokralle. Laurila onnistunut hajottamaan nivusensa aamun harjoituksissa. Mielenkiintoista :D

Eipä tarvi kuin katsella viime matsien laukaisukarttoja nähdäkseen, miksi Sami Helenius tuli Pelicansiin. Se, että onko miehestä hyötyä maalineduspeliinkään, on toki kysymysmerkki. TPS-Jokerit pelissä ei vakuuttanut.
 

play_on

Jäsen
Suosikkijoukkue
dirty dozen
Aika puun takaa tuli Helge.

Tällaista isoa ja ilkeää pakkia joukkue juuri kaipaakin. Suorastaan huutaa. Päivänselvää oli myös ettei sarjaa tulla seitsemän pakin voimin vetämään läpi, mutta aika pian tämä tarve näemmä realisoitui, kun peräti viisi kierrosta selvittiin...

Helge saa nyt mahdollisuuden näyttää ja nämähän ovat aina hienoja tilanteita. Onnistumiset suotavia. Mahdollinen pidempi jatkokaan ei olisi pahasta, vaikka hieman liikkuvampi ja kiekollisempi vaihtoehto olisikin maukkaampi. Yksi pätevä ja testattu vaihtoehto olisi, ilmeisesti edelleen Ruotsissa sopimukseton Kristian Kudroc.
 

PelicansP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Menin SM-liigan sivuille katsomaan Pelicansin kokoonpanoa ja ensiksi katsoin että siellä on joku virhe tapahtunut kun Helenius oli merkattu pakiksi mutta näköjään ei ole. Toivottavasti kaverista on nyt jotain apua ettei Pelicansin verkkoon menisi ihan seitsemää tai kymmentä maalia kuten kahdessa aikaisemmassa ottelussa. Toivotaan ainakin ettei Helenius pudota hanskoja heti ensimmäisessä erässä ja lennä suihkuun.. :)
 

Elton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit.
Lisäksi kun lukee tota Ess:n uutista (Sami Helenius Pelicansiin vuokrapakiksi), niin rivien välistä voi saada käsityksen, että Helgeä saatettaisiin nähdä myöhemminkin Lahdessa:

"Heleniuksen jatko on vielä auki, mutta hän palaa joka tapauksessa Jokereihin maanantaina, ja pelaa Florida Panthersia vastaan. Ensi viikon hän on ainakin Jokereiden mukana, Pelicansin toimitusjohtaja Ilkka Kaarna sanoo"

Niin, varmasti on ensi viikon vielä ainakin Jokereiden mukana, koska ensi viikon lauantaina Jokerit tulee Lahteen hakemaan pisteet Pelsuilta niin tuskin silloin Helge Pelsupaidassa pelaa...
 

Kaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Jets, Green Bay, ENCE, Tazen ARTA-viha
..ja vanha kunnon Sami Helenius Pelicansiin vuokralle. Laurila onnistunut hajottamaan nivusensa aamun harjoituksissa. Mielenkiintoista :D

Ei sitä Tuhkasta kannattanut nostaa koettamaan ja hakemaan kokemusta. No onneksi sentään tuttu pelaaja.
 

Kaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Jets, Green Bay, ENCE, Tazen ARTA-viha
Olihan taas esitys. Kaksi erää nettitv:n kautta kunnes kaatui ja viimeinen sitten radiosta. Kyllä ollaan syvällä, ei voi muuta sanoa. Kyllä alkaa muodostumaan sellainen kipsi jätkille että oksat pois.

Lauantaina varmaan tosi kova tunnelma hallissa, onneksi ei itse pääse kokemaan. Nopea veikkaus 2832 ja tunnelma kuin hautajaisissa.

Rinkinen on kyllä ainoa positiivinen juttu tällä hetkellä tossa joukkueessa. Nuori kaveri joka antaa kaikkensa ja tekee helvetisti töitä. Siihen on Jantusella, Koivusella ja muilla matkaa.

Ja edelleen, miksi v***ssa sitä Tuhkasta ei voitu ottaa pelaamaan? Hä? Sama kun laittaisi rahaa pankkiin.

No pohjalta on mukava nousta, vissiin..
 

Eisenhower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, sympatiat myös Ilvekselle
Tästä on hyvä jatkaa. Tepsiä vastaa kymmenen omiin, Lukkoa vastaan seitsemän ja nyt neljä. Tasaisen vauhdin taulukolla Kalpaa vastaan menee vain yksi. Toivolan suurin huoli on siis se, kuinka tehtäisiin lauantaina kaksi maalia.

Ike
 

Elton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit.
Varasin firman liput hyvissäajoin ennen kaudenalkua lauantaipeliin 3.10 Pelicans-Jokerit. Enpä siinäkohtaa uskonut, että olen menossa jumbofinaaliin...

Nooh onneksi on firman kortti käytössä niin voi vetäistä pikku tumut pahimpaan vitutukseen...
 

Rademoottori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, Lahesta
Kuka hemmetin Mestis-porukka oli varastanut Pelicansin vieraspelipaidat ja esiintyi muka Pelicansina Hämeenlinnan Patri(ci)a Areenalla?

Ai niin...kritisointi saattaa kuulostaa selkäänpuukottamiselta, joten antaa olla...
 

Bulvaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Aika vähissä alkaa vitsit olla. Nyt ilmeiseti eka erä vielä jaksettiin Nikkilän imaisusta huolimatta. Sitten tuli taas väsy.
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Aika vähissä alkaa vitsit olla. Nyt ilmeiseti eka erä vielä jaksettiin Nikkilän imaisusta huolimatta. Sitten tuli taas väsy.

Ei se mitään, kävellään kotiin Hämeenlinnasta ja sitten vähän kuntotreeniä. Ei voi poikien liike loppua tässä vaiheessa kautta. Tosin jos ensimmäisen kymmenen minuutin aikana saatiin yksi syöttö pakilta hyökkääjälle osumaan lapaan ja sekin karkasi, niin mitä muuta voi odottaa.

Tekisi mieli sanoa taas jotain Kakosta, mutta jätetään väliin.
 

RV16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chilinakit ja muu paskansyönti
Ai niin...kritisointi saattaa kuulostaa selkäänpuukottamiselta, joten antaa olla...
Juuri näin, näinhän se asia oli. Olenko jossain vaiheessa sanonut, että kritiikkiä ei saisi antaa tai että nämä viimeiset kolme tai neljä peliä eivät olisi olleet liki anteeksiantamatonta perseilyä? Maksava yleisö saa ja sen oikeastaan pitääkin vaatia tuolta joukkueelta paljon. Joku tolkku siinä kritiikissä pitää silti olla, ettei vain heitellä ilmoille aivopieruja tyyliin Nikkilä on mestis-tasoa, Kakko pelaa säälistä annetulla sopimuksella tai että Jantuselle potkut vaan. En myöskään väittänyt että kritisointi olisi kiekkokulttuurin vastaista. Kaikenlaiset sokeat Haista paska-tason vuodatukset puettuna muka-analyysiin sen sijaan ovat. Primitiivireaktiona vielä menevät katsomossa, eivät enää seuraavana päivänä kahvipöydässä.

Sysipaskaahan tuo joukkueen suorittaminen tällä hetkellä on, se on selvä asia. Osa joukkueesta pelaa todella kurittomasti, se erikseen korostettu toimiva viisikkopelaaminen ei ole missään kuosissa, erikoistilanteet sakkaavat pahasti, itseluottamus on nollissa, fysiikkapuolellakin tuntuu jokin mättävän. Ennen kaikkea joukkue sortuu heikkouksiinsa eikä ulosmittaa vahvuuksiaan. Siinä vähän alusta sitä työsarkaa mikä erityisesti Toivolalla edessä on.

Tämän tilanteen suhteen voidaan joko lyödä ne puukot selkään ja kääntää oma selkä joukkueelle, tai sitten seistä sen vielä 7 vuorokautta sitten korkealle arvostetun joukkueen takana, heittää rakentavaa kritiikkiä ja tarpeen tullen vaatia muutoksia.
 
Viimeksi muokattu:

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Nyt kun viisikkopelistä ei ole tietoakaan, pitäisi ketjut muodostaa mahdollisimman paljon sellaisista kolmikoista tai tutkapareista, joilla on yhteistä menneisyyttä. Näin saataisiin ehkä edes vähän jotain järkeä tuohon touhuun. Nyt siellä on ihan käsittämättömiä vetoja, kuten Santavuori ja Aaltonen samassa kentässä. Tulos nähtiin esim. Kerhon viimeisessä maalissa.

Kun eilen ehdottamani pakkiparit meni valmennusjohdolta hyvin läpi, niin tässä olisi sitten hyökkäysketjut lauantaiksi:

Rinkinen - Paakkolanvaara - Aaltonen
Santavuori - Koivunen - Saarinen
Jantunen - Kauppila - Sopanen
Pöyhönen - Heino - Sihvonen

Taas saa Pasit ja Toivola kopioida nuo ihan vapaasti.
 

play_on

Jäsen
Suosikkijoukkue
dirty dozen
//seuraa yhden paikanpäällä nähdyn ja kolmen muuten vaan seuratun pelin perusteella luotua katsomovalmennusta//

Näitä asenteettomia "taiteilijoita" (mikä he*vetti se taiteilija jääkiekossa edes on tai mitä se siellä kentällä luulee tekevänsä???) seuratessa tulee mieleen, että oliko se Leksan merkitys pelaajana todella näin suuri? Joukkueen herättelijänä, tilantekijänä ja toisaalta vastustajan hämmentäjänä Leksa on toki pelimies vailla vertaa, mutta että ero on näinkin suuri ilman Leksaa? Hail Leksa!

Kyllä nyt alkaa olla aika kaivaa sitä Tyrväistä esiin ja antaa ainakin näyttömahdollisuuksia. Ei sieltä farmin syövereistä ihan sentään itse Leksaa odotella, ei maalintekijää eikä pelinrakentajaa, mutta asennetta sentään! Jos näin kujalla ollaan haalarihommista, mitä juuri nyt ollaan niin aivan turha haihatella mistään "kuutosista".

Toistaiseksi varsin mukavasti pelanneen Piispasen viltitys tänään oli hienoinen yllätys itselleni, kun siellä tuntuu olevan myös muutamia vapaamatkustajiakin mukana. Olkoon nimet selässä mitä tahansa, niin Jantunen ja Saarinen ovat juuri ansainneet itselleen muutaman ottelun mittaisen huilivuoron. Ei voi olla liian paha rasti toteutettavaksi. Tilalle Arsi ja Tyrvis.

//katsomovalmennus päättyy//

Aika syvällä mennään. Lauantaina taas hallille ja toivon mukaan valmennus löytää sopivat lääkkeet, jotta ainakin taisteluilme on sen verran korkealla, että kentällä nähdään viimeiseen asti taisteleva kotijoukkue, eikä sieltä hallilta ihan tyhmänä tarvitse poistua.
 

Voltti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Viiden pelin perusteella on tuomittu likipitäen koko joukkue valmennusta myöten turhakkeiksi ja virhehankinnoiksi.

No nyt kun olet julistautunut viralliseksi fanikulttuuriksi ja kaikkien alojen asiantuntijaksi niin kerro nyt ihmeessä sitten, kuinka monta kertaa pitää ottaa rumasti pataan, ennenkuin saa näyttää keskisormea hyvällä omallatunnolla?
 

BaronFIN

Jäsen
Hups, eipä tainut ketju

Aaltonen-Paakkolanvaara-Santavuori
Jalvanti-Kousa

olla valttia tänään... Mikkihiiret puolustajina ja "taiteilijat" hyökkääjinä... Siinä ei yksi Paakkolanvaara enää paljoa auta...

Voe voe... KalPa peli tulee olemaan vaikea ja sitten alkaa kellot soimaan pahasti Hells Bellsiä...
 

Matthew Flop

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Nyt kun viisikkopelistä ei ole tietoakaan, pitäisi ketjut muodostaa mahdollisimman paljon sellaisista kolmikoista tai tutkapareista, joilla on yhteistä menneisyyttä. Näin saataisiin ehkä edes vähän jotain järkeä tuohon touhuun. Nyt siellä on ihan käsittämättömiä vetoja, kuten Santavuori ja Aaltonen samassa kentässä. Tulos nähtiin esim. Kerhon viimeisessä maalissa.

Rinkinen - Paakkolanvaara - Aaltonen
Santavuori - Koivunen - Saarinen
Jantunen - Kauppila - Sopanen
Pöyhönen - Heino - Sihvonen

Komppaan tätä täysiillä! Vaikka peli on ollut totaalisen kateissa, niin viiminen veto ennen mahdollista paniikkinappulaa on se, että noita ketjuja kokeillaan kutakuinkin noin, eli tosiaan pelaajat yhteisellä historialla samaan ketjuun.

Pelicansin tilanne tuntuu vaan niin helkkarin vaikeelta ratkaista. Tossa jengissä on kuitenkin potentiaalia ihan tarpeeksi: heikommallankin jengillä on pärjätty. Ite alan kyllä olee sitä mieltä, että kesätreeneissä on mennyt jotain pahasti pieleen, nimenomaan reenattu liian kovaa niin kun täällä onkin jo puhuttu -> liike on hidasta -> vastustajat karvaa syvältä tiedostaen kaanien heikkouden -> kova karvaus aiheuttaa painetta ja sitä kautta hapokkaita vääntöjä ja hitaan ja sekavan lähtemisen omista sekä huonoja syöttöjä ja epävarmuutta kiekon kanssa -> keskialueella ollaan jo ihan pysähdyksissä ja syöttölinjat paskoja... Eli siis tuntuis siltä, että huonot jalat laukasee noi kaikki ongelmat... Pakisto viljeli jo aran aikana noita hasardeja, mutta takkiin ei tullut noilla lukemilla, koska muuten kaanit luisteli yleensä vastustajaa vahvemmin. Nyt, kun liike tuntuu olevan niin olematonta, niin se laukasee tollasen kierteen ja peli on kaikilta osin totaalista shittiä.

Tänäänkin kerhoa vastaan Pelicans pelasi ihan ok kolmannen erän, koska kerhokin hölläsi sekä karvaustaan, että tempoaan. Mikä se ratkasu sitten on ja miten valmennus on reagoinut, jos siis ovat todenneet kesäreenien syöneen osittain eväitä nyt syksyltä.
 

BaronFIN

Jäsen
Minkähänlainen vamma Laurilalla nyt on? Äkkiä on kääntynyt yhden puolustajan ylijäämä alijäämäksi.
Nivusvamma...

[Sarkasmi]
Peli aukeaa kunnon luistelutreenillä ja jätkiä luistelutellaan kunnolla nyt.... Heikot sortuu elon tiellä... Ei huolta, kyllä valmennus tietää mitä tekee. Jaksetaan talvella polkea sitten kun tosipelit alkavat...
[/Sarkasmi]


Katsellaan nyt kuinka pahasti napsahti... Pirjetänkin piti tulla viime syksynä takaisin parin viikon huilin jälkeen, mutta kuinkas sitten kävikään...
 

lommi

Jäsen
Suosikkijoukkue
New England Patriots
Pientä katselmusta puolustuspelistä ja vähän muustakin..

On kyllä peli edelleen täysin sekaisin. Suurimmat ongelmat löytyvät liikkeestä ja itse pelistä. Viisikon tiiviydestä ei ole tällä hetkellä hajuakaan. Pelkästään jos saataisiin edes pelaajien etäisyydet vaadittavalle tasolle, niin voitaisiin nähdä toivoa edes pisteistä taisteluun. Ongelma on sama tasaviisikoin, joka taas vaikuttaa myös näkyvistä erikoistilannepelaamiseen. Karkeinta tämä on ollut alivoimalla. Joko pelataan neliötä liian pienellä, tai kuten eilen aivan liian leveänä. Varmasti ja toivottavasti valmennus on TPS pelin jälkeen painottanut tätä asiaa, josta johtuen nyt pelattiin sitä taas aivan liian leveänä, joskin myös passiivista. Eilen neliön kärki liikkui myös hieman paremmin, kuin aiemmin. Nojoo, parannusta sekin.

Nurmisen Pasi onkin jo ehtinyt moittia joukkueen mailalla puolustamista. Saman totesin itksekin eilen. Ongelma on, että nyt siellä äijät vaan seisoo/luistelee selkä pystyssä, maila yhdessä kädessa, eikä edes aktiivisesti yritetä häiritä, tai peittää aktiivisesti syöttölinjoja. Tämä ongelma oli täysin sama myös Toivolan ensimmäisellä Lukko kaudella. Siellä ei Nikkilä saa tällä hetkellä yhtään apuja. Tällainen suorittaminen laskee vielä entisestään pelaajien itseluottamusta, joten putki on saatava katkaistua.

Puolustajien pelaamineen paineen alla on kyllä ollut aivan käsittämätöntä kuraa. Samat jätkät siellä pelaa, kuin viime kaudella, tosin hyökkääjätkään eivät anna itseään tarpeeksi ahneesti pelattaviksi, jolloin hyökkäyksen rakentelu katkeaa järjestäen ennen punaviivaa, kun kiekko saadaan seisoville jaloille. Usein jo omalla sinisellä. Positiivinen asia on se, että kun sitten päästään kiekollisena suht ok liikkeelle ja laiturilla ei ole vapaata syöttölinjaa, on peli pystytty muutaman kerran näppärästi kääntämään takaisin pakeilla ja sieltä takaisin ylös syöttöketjulla. Suorat hyökkäykset taas sitten päättyy liian usein joko menetykseen tai laukaukseen laidasta, ei vaaralliselta sektorilta. Eikä pääty kuin harvoin hyökkääjien kolmioon maalitekosektorilla. Eilen oli muutama hyvä haku.

Liike on kyllä se suurin huoli. Jos vähänkään ja tarkoitan HYVIN vähän ylipelataan vastustajan päädyssä, on tilanne poikkeuksetta vaarallinen ylivoimahyökkäys ja pelin alla meiltä on vain kaksi pelaajaa, muut eivät ole lähelläkään, jotta pääsisivät edes häiritsemään ja luomaan painetta.
Pois lukien Heino, joka ehtii usein alas vaikka annettaisiinkin paine vastustajalle kolmella pelaajalla. Hyvänä esimerkkin eilinen HPK, joka otti ylhäältä kahdella ja usein jopa kolmella, mutta lähestulkoon aina oli kuitenki kolme miestä pelin alla, kun pääsimme lähtemään omistä edes suht nopeasti tuon paineen alta. Niin tukossa ne jalat näköjään on ja jos yhtään Baronin tietoihin on luottamista harjoittelun suhteen, en yhtään ihmettele.

Jokainen tiestysti ajattelee pelista hieman erilailla esim. miten eri tilanteet pitäisi pelata, ohessa omat näkemykset tiestyistä asioista. Astuessaan puikkoihin Toivola sanoi, että ei ole tarvetta ISOIHIN muutoksiin pelillisesti, vaan tarkoitus on suoraviivaistaa ja tiivistää viisikon puolustupelaamista.

Nyt molemmat osa-alueet ovat päin vittuja..

Jakakaa mietteitä..
 

Kramer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Tämä ei kyllä enää pariin vuoteen ole pitänyt paikkaansa, aikaisemmin kylläkin. Näkyy olevan leima todella tiukassa, samahan se sille todellisuudelle.

Juu, eilen luisteli myös sinne omaankin päähän ja vähän jokaiseen muuhunkin päähän(päättömästi). My bad..
 

play_on

Jäsen
Suosikkijoukkue
dirty dozen
Siis mitä helvettiä - Karra vuokralle narreihin?!?

Meilläkö on sitten varaa luopua laatuhyökkääjistä? Jos tästä yhtään joutuu vetämään huonoja johtopäätöksiä (niin kuin tällaisella peruspessimistillä on tapana), niin... Enpä sanokaan.

Mitä ihmettä siellä Pelicansissa nyt oikein tapahtuu?? Kuka on vastuussa?
 

Matthew Flop

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
ei hitto tää tosiaan haiskahtaa "helge meille, karra teille" -keissiltä. Noh toivotaan, et toteutuu vaan kahden pelin ajaks... Hitto Mika "yks maali kolmeen minuuttiin ja me voitetaan tää peli" Toivolako on sekottanut ton pakan noin totaalisesti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös