Pe 11.9.2009 Ässät-Lukko

  • 26 336
  • 119

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Sepäs oli just sitä mitä pelkäs.

Parempi voitti ja numerotkin melko oikein, ehkä hieman mairittelee Ässiä. Meidän puolustus on kyllä kaiken hypetyksensä arvoinen.

Ässistä Mäkinen pelas hyvän pelin ja teki maalinkin, Savinainen oli hyvä ekan erän, mutta sen jälkeen vajos muiden tasolle. Pakeista puhtaita papereita ei saa ketään, Iliakis kai noista vähiten huonosti pärjäs tuolla. Eikä ollut kyllä likikään paras päivä Kilpeläiselläkään. Joten hyvältä näyttää.

Lukko oli ihan pirteä ja iski odotusten mukaisesti Ässien selkeisiin heikkouksiin. Tokassa ja kolmannessa erässä ei raumalaisilla ollut mitään hätää. Ihan näppäriä kuvioita ja kikkoja on tolla hyökkäyksellä taskussa. Vehanen oli totutun hyvä.

Toivotaan nyt että tää ois ollut vaan yks huono peli, mutta näillä näkymin tästä on kyllä tulossa piiiiiiitkä kausi.
 
Viimeksi muokattu:

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
Vittu tykkään Nurmesta - iso ja malin edessä laittaa kiekot Straka 2:n syötöistä. Petru näytti strakamaista showotetta pelin jälkeen - kävi huudattamassa pientä raumalaisfanijoukkoa, joka otti hallin 100-0 haltuun.
Tätä mä Nurmesta salaa toivoin kun hankinta tuli julki. Raportit pelaajista antoivat luvan odottaa jotain tällaista ja ilmeisesti näin nyt tapahtuikin. Hyvä näin ja Nurmi näytti nyt pitkää nenää niin monelle jatkoaikalaiselle.

Viime kauteen verrattuna plussaa oli näin radion kautta varsinkin se, että yv:llä saatiin pyöritystä ja paikkoja sekä jopa pari maalia.

Petrun vitja tuntui saavan koko ajan jotain aikaan. Muiden kenttien osalta oli vähän hiljaisempaa. Varsinkin esim. Nabbin ja Jasun nimen kuulin vasta jossain kolmannessa erässä ja olin melkein unohtanut kavereiden olemassaolon. Mutta turha tässä yhden pelin jälkeen on enempää johtopäätöksiä vetää. Kiva tässä nyt on kuitenkin olla ainakin päivän sarjakärjessä.
 

Quethas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Suomen maajoukkueet, Tampere United
Ja vielä pitää kysyä, että oliko Pataljoona vielä kesälomalla? Ehkä pitäisi lopettaa ne puheet Suomen parhaasta tunnelmasta, kun ei edes Lukkofaneille pärjätä. Kuulemma jotain lauluharjoituksiakin oli pidetty, harmi kun niitä ei viitsitty esittää itse pelissä.
Auttaisi toki, että joukkue kentällä saisi enemmän kuin syötön putkeen omille.

Jottei menisi ihan negatiiviseksi, niin täytyy sanoa, että Piros antoi muutaman nätin syötön ja Iliakis oli aika varma ja mielestäni Ässien paras puolustaja tänään. Mäkinen yllättävän hyvä myös. Muuten sitten olikin aika heikko esitys koko joukkueelta ja Kilpeläinenkin päästi yllättäen pari helppoa.

Jos huomenna sitten Tampereella menisi vähän paremmin...
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Petru näytti strakamaista showotetta pelin jälkeen - kävi huudattamassa pientä raumalaisfanijoukkoa, joka otti hallin 100-0 haltuun.

Melkein onnenpissi tirahteli housuun kun kuuntelin Ripan hehkutusta noista Petrun show-elkeistä. Juuri tuollaista miestä Lukko kaipaa, joka saa sytytettyä sekä joukkueen että fanit. Ja eikä se pelikään ilmeisesti kovin huono esitys ollut Petrulta...

Yhden pelin (+ muutaman harkkapelin) perusteella ei tietysti kannata vielä hirveästi hehkutella mutta olisikohan Lukon hankintaosasto tällä kertaa hoitanut hommansa kunnolla, hyvät merkit on ainakin ilmassa.
 

Brousseau

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ja vielä pitää kysyä, että oliko Pataljoona vielä kesälomalla? Ehkä pitäisi lopettaa ne puheet Suomen parhaasta tunnelmasta, kun ei edes Lukkofaneille pärjätä. Kuulemma jotain lauluharjoituksiakin oli pidetty, harmi kun niitä ei viitsitty esittää itse pelissä.

Jos pelkästään fanclubien kannatusta verrataan, niin eipä todellakaan olla Suomen huippuja. Jos verrataan keskiverto rivikatsojan osallistumista kannattamiseen, niin sitten saatetaan ollakkin piikkipaikalla. Jos lauluporukan koko on 20 henkeä, niin miten hyvin luulet laulun kuuluvan täyteen buukatussa hallissa? Lisäksi kun katselee ympärilleen yrmeää hitsarikansaa, niin kyllä saa äkkiä aikaa kulua vielä 10-20 vuotta, ennen kuin jotain rupeaa todenteolla tapahtumaan moderniin suuntaan. Tolta porukalta ei onnistu muu kuin "Ässät tap tap tap."

Iso kiitos Pataljoonalaisille kuitenkin pienimuotoisesta tifosta ja uusien lippujen väsäämisestä. Oli helvetin hienon näköistä seisomakatsomossa kun joukkue luisteli kentälle. Pikku miinuksena, että Patalogolla varustettu overheadi vedettiin päälle siten, että patalogo oli väärinpäin. Ehkä porilaisilta ei voi kuitenkaan vaatia liikoja.

Itse ottelusta, niin eiköhän tämä mennyt siihen kakkospaikalle katastrofaalisten alkujen suhteen. Ykkössijalla taitaa olla se kauden avaus Lukkoa vastaan kun Taika-Jim imuroitti oikein urakalla.

Iliakis pelasi perusvarmaa peliä ja kaveri vaikuttaa kyllä hyvältä hankinnalta puolustukseen. Tuossa pakistossa se ei kyllä hirveitä vaadi. Avaukset välillä luokattomia ja varsinkin tämä Jyrkkiön yksittäinen hasardi maksoi takaiskun. Pirosilla kädet pehmeät, mutta niin on kyllä kaverikin. Paljon pitää vielä petrata, mutta jos ei tuosta otteet parane, niin tuskin näkee Porissa kautta loppuun asti.

Lukkolaisista ei suurelta vitutukselta hirveästi tullut tehtyä havaintoa, mutta homma tuntui toimivan kuin junan vessa. Varsinkin tämä Morrison tuntuu olevan tekijämiehiä. Aina tapahtui kun kaverilla oli kiekko ja syötöt napsui lapaan. Punanutuista kukaan ei kyennyt samaan.

Aika apeana tässä pitäisi huomenna lähteä Tampereelle, mutta luotetaan ihme piristymiseen, suurta ihmettä tässä tosin kyllä tarvitaan, jos pisteitä meinataan kaapata kovakuntoiselta Ilvekseltä.
 

Hespeler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät sympatiat HIFK
Vituiksihan se meni. Jotenkin tätä osasi odottaakin, eikä pettymys lyönyt kasvoille kovinkaan pahasti. Tästä ei voi kuin parantaa.

-Piroksen kenttä oli aivan perseestä. Mave oli täysin kuutamolla, Luomalan peli päätöntä pyörimistä, ja Piros keskellä yhtä heikko. Ei hyvältä näytä.
-Sillanpään ketju samaa kuraa. Huhtala oli mielestäni paskin ässähyökkääjä tänään.
-Jyrkkiön hazardisyötöt saivat tänään jatkoa, ja 1-4 maali tuli tälläisestä.
-Kilpeläinen petti pahemman kerran. Tuomaisen 1-3 oli täysin otettavissa. Myös 1-5 lipsahti helposti.
-Taklaukset ja fyysinen peli meni Ässille, mutta sillä nyt ei ole paskankaan merkitystä.
-McLean on pelimies. Kovat tehot odotettavissa.
-Ässistä voisi nostaa esiin Iliakiksen. Perusvarmaa peliä, muutama koomailu, mutta pakeista tänään paras. Laukoi paljon, mutta päin vastustajaa liian usein. Hyvä silti että edes laukoi, muuten ylivoima oli taas tuttua paskaa leipomista.

Onnea Lukolle pisteistä. Huomattavasti parempi joukkue voitti.

Perseraiskaus.

Enpä ole yllättynyt että raumalaisella ensimmäisenä mielessä tämä asia. Kukin tavallaan.
 

Hearsay

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Nyt ei tarvitse enää kaukofanin olla pelkästään kuulopuheen (hearsay) varassa, kun liigan sivut näyttävät reaaliaikaisen tulospalvelun lisäksi reaaliaikaista laukauskarttaa pelaajanumeroineen.

Jos jotain jäi tästä illasta toivomaan niin ehkä reaaliaikaista yleisömäärän vähenemistä Lukon 1-5 maalin jälkeen.

Huomenna Raumalla heti kärkikamppailu!
 

peno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Madness!
Joo, sellanen peli. Ässät oli ensimmäisen erän jälkeen aivan paska. Puolustajien kädettömyys näkyi kilometrin päähän, hyökkäyksiinlähdöt kun tuntuivat kestävän. Eero haparoi ja päästikin yhden helpon.

Lukko pelasi perusvarmaa peliä, ja 1-4 maalin jälkeen peli puuroutuikin ymmärettävästi, sillä lukolla ei lisämaaleihin ollut tarvetta. Pata sen sijaan painoi päätään keskialueen muurin, ja sitä muuria ei saatu rikottua koko pelin aikana. Loppupeli olikin flipperikiekkoa keskialueella ja Lukko iski paikoistaan vielä pari maalia.

Paikallispeliksi fiilis oli suoraan sanoen paska, ei taklauksia, ei mitään. Pari torikokousta, siinä kaikki.

Lukko oli selvästi parempi, thats it. Melkeinpä kaikilla osa-alueilla mitattuna.

Onnittelut Lukolle.
 

Datsun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Toronto, Saksa
Nelosen sivuilla on jo maalikooste, jostain syystä "alkukuvana" on vain tuo eilinen Blues-Pelicans-ottelu. En jaksa linkittää.
 

passenger

Jäsen
Vaikea mitään positiivista löytää tästä matsista. Omasta päästä ei päästy tarpeeksi ripeästi pois, syötöt viipyivät ja usein hyökkääjät olivat jo seisovin jaloin kun saivat kiekon. Pakisto oli ainakin tänään odotetunlainen. Iliakisille voi antaa melko puhtaat paperit. Kilpeläisellä ei ehkä ihan paras ilta, toisaalta ei homma siihenkään kaatunut.

Ensimmäisessä erässä oltiin vielä jollain lailla mukana ja tosiaan se 1-3 maali taisi katkaista selkärangan. Erikoistilanteet jätettiin käyttämättä ja Lukko rankaisi. Ässilläkin oli muutama ihan hyvä paikka ottelun alkupuoliskolla mutta viimeistely odotetusti luvattoman huonoa. Huhtanen esim. pelaa itsensä hyvin paikkoihin, mutta valitettavasti tarvitsee noin 600 tilannetta yhtä maalia kohden.

Piros esitti ihan hyvää peliä, mutta vaihtaisin laitureiksi Savinaisen ja Salmisen. Kakkoseen sitten Mave ja Huhtala/Luomala Kuprun kanssa. Kapteenilta tänään muuten kaksi todella typerää jäähyä ja muutenkin melko tukkoista peliä.

Mielenkiintoista nähdä jatketaanko samalla kokoonpanolla seuraavassa pelissä. Jyrkkiö ei vieläkään tunnu voivan antaa sitä helppoa syöttöä missään vaiheessa vaan pelaa liian vaikeasti. Neloselta ihan ok peliä, toisaalta omiin tulee välillä kiire kun hitaat laiturit pelaavat itsensä helposti taklauksilla ulos. Siinä päällimmäiset mielessä. Suunta tästä ylöspäin, toivottavasti.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Mäkisen jatkosopimusta olen koko kesän ihmetellyt, mutta nyt oli selkeästi paras pelaaja harjoitusotteluiden koomailun jälkeen. Muuten koko joukkue oli pelkkää paskaa.

Tunnelma oli kateissa, kun taklauksetkin olivat. Espoolaiset taisivat olla ihan oikeassa että Rautakallion joukkueella on taklauskielto. Vittu, näissä matseissa pitää olla intensiteetti sata alusta asti ja taklailla niin että laidat ryskyy. Kehuivat vielä lehdistötilaisuudessa ottelun tunnelmaa, mutta aika kaukana tämä oli siitä mitä Isomäessä on parhaimmillaan ollut paikallispelissä. Tietysti tasaisemmat lukemat olisivat saattaneet myös auttaa.

Kumma peli, kun ei edes suuremmin vituta...

Oliko se A6:n eturivin nyljetty kettu joku piraattiryhmän kannanotto nykyiseen logoon?
 

Jeppe_68

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Kyllä on köyhä olo. Lukko suoritti perseraiskauksen, Ässät oli vastaanottavana, edes lihakäsi Patrick ei laittanut hanttiin. Voi helventeeri, mistähän sais muutaman puolustajan Ässille huomiselle Tampereen reissulle jos edes neljä, (Iliakis, Heikkinen, Kuusisto, Jyrkkiö), sais vaihdettua jonkinmoisiin pelimiehiin, vois peli olla hieman tasaisempaa. Kyllä me nyt oltiin huonoja. Tähän vielä pelin plussat:
- Tuomarit onnistui ihan hyvin.
 

PikkuKasi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lempäälän Kisa
Jos yhtään Ässä-faneja lohduttaa, tiedän miltä teistä tuntuu.
 

Winger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Pakko sanoa että hyvä liigalle kun Ässät säilyi. Tämäkin näytelmä olisi jäänyt näkemättä. Ei samaa tunnetta olisi ollut Lukko vs Sport.
Jaa niin vai?

Jotenkin harjoituspelimäinen fiilis oli koko pelin ajan, ei tunnetta eikä taklauksia. Ei olisi uskonut että kyseessä on paikallispeli.

Ja vielä pitää kysyä, että oliko Pataljoona vielä kesälomalla? Ehkä pitäisi lopettaa ne puheet Suomen parhaasta tunnelmasta, kun ei edes Lukkofaneille pärjätä. Kuulemma jotain lauluharjoituksiakin oli pidetty, harmi kun niitä ei viitsitty esittää itse pelissä.

Meinaan, että olisi saattanut olla rahtusen eri tunnelma, kun vähintään 500 RA-jantteria huutaa läpi ottelun. Toki te voitte pitää siellä keskenänne hauskaa ja pelata sählypelejä yhdessä..

Erittäin mahtavaa, että Kivimäki sai ekan maalinsa ja heti ottelun alkuun! Ja Nabb avasi myös pistetilinsä. Ei voi muuta sanoa, kuin että jatkakaa samaa rataa, kyllä se paikka sieltä vielä vakiintuu pysyvästi.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Helvetisti täällä on saanut lukea negaa Nurmen hankinnasta. Vielä nuori kaveri ja takana kuitenkin jo pari melko hyvää kautta. Ja nimenomaan maalin edessä todella hyvä. Hyvin paljon Topon tyylinen pelaaja.

Mulle on jäänyt sellanen kuva, etta Nurmessa on resurssien puolesta ollut koko ajan potentiaalia, ja ohan viime kautta edeltävät kaudet olleetkin ihan asiallisia. Ässien fantasiarosteri-ketjuissa Nurmea pidettiin turhana ja todennäkösenä "vie paikan junnulta" pelurilta. Voihan Nurmen ruutikin vielä kastua, tai Ässien junnuista nousta kaveri joka käy heittämässä kypärän siellä, toisen täällä.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Meinaan, että olisi saattanut olla rahtusen eri tunnelma, kun vähintään 500 RA-jantteria huutaa läpi ottelun. Toki te voitte pitää siellä keskenänne hauskaa ja pelata sählypelejä yhdessä..
Missä ne 500 RA:n jantteria oli siinä kaikkeista tärkeimmässä pelissä kun olisi pitänyt kannustaa omiaan viime kaudella? Tilalla oli jotain pohjanmaan kanafarmareita hukkaamassa maataloustuesta ylijääneitä muniaan?

Red army on Suomen yliarvostetuin kannattajaporukka, eikä se oikeastaan kuulu keskusteluun liigaottelusta. Ainakaan vielä.
 

1963

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Meinaan, että olisi saattanut olla rahtusen eri tunnelma, kun vähintään 500 RA-jantteria huutaa läpi ottelun. Toki te voitte pitää siellä keskenänne hauskaa ja pelata sählypelejä yhdessä..

Tämä kirjoitus oli kyllä pohjanoteeraus. Ässät voitti keväällä Sportin karsinnoissa ja omaa muutenkin helkkarin hienot kiekkoperinteet Vaasaan verrattuna. Kuinka monta kautta Sport on pelannut liigassa? Turha tulla tänne aukomaan päätään, jos oman kaupungin jengi on paska.
 

Halmela

Jäsen
Suosikkijoukkue
maajoukkue
Jaa niin vai?



Meinaan, että olisi saattanut olla rahtusen eri tunnelma, kun vähintään 500 RA-jantteria huutaa läpi ottelun..

Toki te 500 voitte huutaa keskenänne koko ottelun. Muita ei kuitenkaan kiinnostaisi. Jos Sport olisi noussut (mikä ei ollut realismia viime kaudella miltään kantilta) niin olisi heillä todennäköisesti kasassa kaikkien aikojen heikoin SM-liigaa pelannut joukkue ja todellinen HMV.

Ei pelistä itsestään ole mitään sanottavaa tällä kertaa.
Näin se viime kausikin tosin alkoi.
 

Winger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Missä ne 500 RA:n jantteria oli siinä kaikkeista tärkeimmässä pelissä kun olisi pitänyt kannustaa omiaan viime kaudella? Tilalla oli jotain pohjanmaan kanafarmareita hukkaamassa maataloustuesta ylijääneitä muniaan?

Red army on Suomen yliarvostetuin kannattajaporukka, eikä se oikeastaan kuulu keskusteluun liigaottelusta. Ainakaan vielä.

Taisi osua arkaan paikkaan. Osui ja upposi.

Ei oikeestaan tarvis kommentoida tähän mitään, ku kaveri vetää niin teflonia. Toki, kun oot noin liekeissä niin näin voi sattua. Satuin muuten olemaan 7. karsintapelissä, sä et vissiin tainnu saada lippua, vai ymmärsinkö jotain väärin?

Mutta olet oikeassa, ei kuulu tähän ketjuun keskustella kannattajakulttuurista. Vedät vaan niin ala-arvoisella tasolla, että ajattelin huomauttaa jotain ennenku vedät kellukkeet kurkkuun. Jatkakaa samalla tavalla niin nähdään taas keväällä. Toivon mukaan yhtä ylimielisinä..
 

Eetvartti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Olipas peli... Positiivista oli mielestäni Piroksen kentän ylivoimapeli. Kiekko liikkui välillä hienosti tosin maalintekijää kaivataan...Kuusela takaisin :)

En käsitä muutenkaan näitä valituksia Piroksesta... mielestäni siinä oli ainoa ässien pelaaja tänään, joka täytti liigapelaajan kriteerit. Ainakin yritti!

Alivoima !!!!!!!! Tehkää jotain ... aivan järkyttävää katseltavaa!!!

Puolustus hakoteillä... Muuten on se Määttä kieltämättä kyllä tuhdissa kunnossa kun vertaili siinä muita pelaajia :) Yhden ykköspakin osto ei nyt taida riittää vaan niitä tarvitaan kaksi... oli tosi luokaton peli koko puolustukselta!!!
 

peno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Madness!
Mutta olet oikeassa, ei kuulu tähän ketjuun keskustella kannattajakulttuurista. Vedät vaan niin ala-arvoisella tasolla, että ajattelin huomauttaa jotain ennenku vedät kellukkeet kurkkuun. Jatkakaa samalla tavalla niin nähdään taas keväällä. Toivon mukaan yhtä ylimielisinä..

Aijaa, ihanko tosi ei kuulu? Melkoinen rimanalitus rantaruottalaiselta. Voit jättää ne huomauttelut keväälle, jos silloin on vielä jotain huomautettavaa.

Pelistä vielä, tuomarit oli todellakin hyviä, pitkästä aikaa. (Leppänen lähinnä) Kupariselta äärimmäisen tyhmä jäähy samalla hetkellä kun Nurmi sai omansa.

Jos me jostain saataisiin pari oikeasti hyvää pakkia, niin Lukkoakin vastaan voitaisiin pärjätä.
 
Viimeksi muokattu:

Patapata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pori
Ei Padasta ollut kyllä ketään LÄHELLÄKÄÄN omaa tasoa. Kilpeläinen petti, Kuusisto petti, Kuparinen oli aivan vitun paska.

Tuomas Huhtasen peliä on kyllä kiva katsoa edelleen, mutta eipä hänkään paljon apuja tänään saanut.

Iliakis oli lupauksia antava, ylivoimaisesti paras muihin Ässien Mestis-tason pakkeihin.

Ei auta kuin toivoa, että jätkiä vaan jännitti liikaa....
 

Halmela

Jäsen
Suosikkijoukkue
maajoukkue
Taisi osua arkaan paikkaan. Osui ja upposi.

Ei kyllä osunut eikä uponnut, eikä edes ole arka paikka kenellekään. Kuten huomasit, niin raumalaiset kuin porilaiset kommentoivat että on lähinnä säälittävää itkua tuoda joku muovi-Sport tähän keskusteluun. Satakunnassa on perinteitä ja kiekkokulttuuria. Ihan turha kuvitella että vaihtamalla jomman kumman tilalle TamSport tulisi jotain uutta tai lisäarvoa. Se on suorastaan itsepetosta, jos nyt tarkkaan mietit. Sport kuuluu Mestikseen, ja kommenttisi osoittivat taas että niin kuuluvat fanitkin. Ikuisesti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös