Madventures

  • 152 344
  • 458

Erling

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Kiekko-Espoo, Arsenal, Honka
Poikien touhuja olen alusta asti seurannut niin fanina kuin travellerina. Kakkoskausi oli upea ja siitä parantaminen vaikeaa, mutta ei kolmoskautta silti vielä voi pitää pettymyksenä.
Selvää on, ettei samaa voi tehdä koko ajan ja tämä kansainvälisyys sekä matkustaminen vain vaarallisilla seuduilla (eikä siis pojille jo varmaankin aika tutuilla mestoilla) oli aika luonnollinen jatkumo nyt kun sarjaa haluttiin vielä jatkaa.
Kahden ekan kauden tyylinen levyttely-travellaus oli aika loppuun kulutettu ohjelmaformaattina, mutta tottakai ihmisiä ja faneja pelottaa ja ärsyttää muutos. Ja jos Rikun englanti menee läpi levittäjille niin miksei meille finglish-sohvaperunoille...

Se mikä kolmannella kaudella on häirinnyt on jaksojen epätaisaisuus yksinään sekä toisiinsa verrattuna. Hyvää on ollut Rion slummit, mafia ja aro-elämä, khat-sessiot yms. "tälläistakin elämä voi olla" tai "näinkin voit maailmaa katsoa"-fiilistelyt. Mutta jotenkin aivan liian lyhyen ohjelma-ajan painotukset ovat olleet vähän omituisia ja näitä hyviä aiheita on käsitelty vähän tai sivulauseessa, kun taas esimerkiksi ekassa jaksossa puolet ajasta meni siihen, kun näytettiin että ei onnistunutkaan suunnitelmat. Ymmärrän, että sitäkin on näytettävä, mutta ei liikaa. Samoin Afrikka-jaksossa (joka oli jopa huono) olisi voinut näyttää enemmän ihmisten elämää eikä vain etsiä niitä poppamiehiä. Jos ei löydy niin ei löydy, mutta jakson rakentaminen tämän varaan jättää sen aika tyhjäksi.

Neljäs jakso oli kauden paras tähänasti, aitoa Madventures-henkeä ja uusien asioiden oppimista niin tekijöiden kuin katsojienkin kohdalla. Oli hauska nähdä miten pojat sekosivat khattiin...mäkin haluun...

Propsit kuitenkin pojille aidosti erilaisen ohjelman teosta, toivottavasti nappaa myös ulkomailla ja nimenomaan Madventuresin omalla tyylillä, ei muiden ehdoilla...
 

Oates

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Johan täällä tämä oli? Näyttää siltä, että tutkimusmatkailijamme Riku ja Tunna ovat sortuneet pakettimatkailuun :)

http://www.stranded.to/phpBB3/viewt...id=47b81ebfab00005dc72ad8a68450d065&start=125


"Äijät päätti sitten osallistua yli 2000$ maksavalle voodooretkelle ja esitellä sen tapahtumana, jota länkkärit eivät ole aikaisemmin päässeet näkemään. Kyllä nyt on hienoa, kun tietää, että länsimaiden ruoan tehotuotanto on perseestä ja täysin turhaa, mutta länkkäreille tarkoitetun elämysmatkailun alttarille uhrattu koira ei ole. Pitikö sen tappamisesta muuten maksaa bonareita ja kuka maksoi verirahat?

Pari lainausta matkatoimiston sivuilta

"We visit Akodessewa fetish market with its bizarre display of religious and medicinal ingredients before heading east to rural villages where voodoo shrines and fetish ceremonies dominate the lives of local people.. We spend a night in this traditional fishing community and may have a privileged encounter with a local Bokono oracle."

Ihan sattumalta kuulostaa täsmälleen kolmannen jakson kässäriltä. Mutta varmaan oli tosi-travellereina joku ihan omatoimimatkailu kyseessä ja Rikukin tunsi transsin avulla yhteenkuuluvaisuuden tunteita.

Voi jeesus sentään."

http://www.adventurecenter.com/Explore/trip/awa
 

30/30150

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue
Ainakin itseltäni on mennyt ohi tämän Voodoo-tapahtuman mainostaminen tapahtumana, jota länsimaalaiset eivät pääse todistamaan.

Hauskaa kuinka Rikusta ja Tunnasta ollaan tekemässä saatanoita sen jälkeen, kun ihmisille selviää se todellisuus, että Madventures on ammattilaisten tekemä TV-sarja, joka on loistavasti suunniteltu ja toteutettu, eikä pelkästään kaksi frendiä travellaamassa reppujen ja rinkkojen kanssa.

Ensimmäinen tuotantokausi oli ainoa, joka oli tehty yhteen pötköön, kuten jo aiemmin ipa rules kertoi, kakkoskausi oli jo tehty jakso kerrallaan. Aika luonnollista mielestäni on kehittää jotain hommaa eteenpäin, nyt se selkeä askel (joka oli Rikulle ja Tunnalekin se mukaanlähtemisen haaste) oli kielen vaihtaminen ja ohjelman myyminen ulkomaille.

Käsittämätöntä, jos äidinkielenään englantia puhuvat ei (muka) ymmärrä tätä englantia ja suurin osa suomalaisista ymmärtää. Parhaimmasta päästä suomalaisen suusta kuultua englantia hyvällä sanavarastolla, hauskoilla kielikuvilla ja käännöksillä.
Samalla kielellähän Riku ja Tunna kohtaa uusia ihmisiä maailmalla, kyllä sitä olisi vaikea päästä tullia pidemmälle jos sitä kieltä ei sitten kerran ymmärretä ;)

Samoin kuin koko matkustamisen spontaanius, on juontojen spontaani läpänheitto pelkkä myytti. Kyllä ne juonnot on aika moneen kertaan jouduttu hiomaan, että homma taittuu. Kyllä se niissä spontaaneissa tilanteissa taittuu ihan normaalisti (vrt. benji-hyppy) ja samalla tapaa kuin ennen.

Hyvin tehty ja omaleimainen matkailuohjelma edelleen, ei tarvitse hävetä silmiään päästään, vaan katsoa ja nauttia.

Enemmän myötähäpeää aiheuttaa nämä tyypit, jotka tuomitsee homman kaupalliseksi vähän samalla tapaa kuin tuomitaan jotain bändiä kaupalliseksi heti tokan levyn jälkeen.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Niin, ja vielä joillekin tiedoksi sellainenkin seikka, että aiempien kausien rennommasta otteesta huolimatta jokainen otto oli etukäteen suunniteltu ja käsikirjoitettu. Noh, varmaan poislukien tietyt källit mitä herrat tekivät toisilleen, mutta muuten. Tosin minusta tässä uudessa nekin näyttävät jotenkin ennalta sovituilta, kun Riku pomppaa aina samalla tavalla sama ilme naamalla ylös nyrkki pystyssä, mutta voihan se reaktio ilman muuta tullakin aina samalla tavalla sieltä ytimestä.
 

Cube

Jäsen
Käsittämätöntä, jos äidinkielenään englantia puhuvat ei (muka) ymmärrä tätä englantia ja suurin osa suomalaisista ymmärtää. Parhaimmasta päästä suomalaisen suusta kuultua englantia hyvällä sanavarastolla, hauskoilla kielikuvilla ja käännöksillä.
Samalla kielellähän Riku ja Tunna kohtaa uusia ihmisiä maailmalla, kyllä sitä olisi vaikea päästä tullia pidemmälle jos sitä kieltä ei sitten kerran ymmärretä ;)
Ei tässä ole mielestäni siitä ollut missään vaiheessa kyse, etteivät sällit osaisi englantia, vaan siitä, että tuo "pakollinen" nopea ulosanti puurouttaa puheen välillä.

On siellä toki hauskoja tyypillisiä virheitä silloin tällöin (naked -> "neikt"), mutta niillä nyt ei niin väliä ole. Sitä vaan en täysin ymmärrä, miksi täytyi tälläkin tuotantokaudella vetää yhtä nopealla temmolla, vaikka kaverit tietävät varmasti itsekin, että englannin puhuminen on heille haaste.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
No eipä minusta tuo näytä kovin suurelta haasteelta Rikulle, tulee hyvin luonnostaan nuo spiikit vaikka vetää ne nopeata tahtia. Ja nopea tahtihan sopii tähän kuin nyrkki silmään.
 

Oates

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Tarkennan.. Mulle on ihan sama vaikka lentäisivät TUIn koneilla Rhodokselta Alanyaan ja tekisivät raportteja niistä paikoista, mutta enemmänkin "ärsyttää" se, että jaksetaan jatkaa sitä Samsonite-matkailun dissaamista, vaikka loppupeleissä nämä voodoomatkat ovat ihan juuri sitä itseänsä. Tai arvostellaan jenkkien imperialismia Converset jalassa.

On tuo englannin kieli mielestäni hiukan Rikun ulosantia kaventanut, vaikka on sieltä nytkin tullut Dedicated followers of fashionin tasoisia gägejä muun selityksen lomassa :)
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Ensimmäinen tuotantokausi oli ainoa, joka oli tehty yhteen pötköön, kakkoskausi oli jo tehty jakso kerrallaan.
Käsittääkseni kakkoskaudella matkaosuuksien välissä käytiin Suomessa vaihtamassa kuvanauhoja yms käytännönjuttuja, ei joka jakson välissä. Tässä kolmoskaudella taas tuntuu että Hki-Vantaalta päräytetään vaan viikonlopuksi johonkin ja maanantaiksi takaisin kotisohvalle.
Kyllä tässä mielestäni nyt huonompaan ollaan menty, vaikka kuinka puolusteltaisiin uusiutumisen tarpeella ja että kolmas "samanlainen" kausi olisi jo puuduttavaa.
 

tuuski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallo-Kärpät
Ei ole toiminut tämä kausi itselle yhtään liian yrityksen takia, mutta nyt tämä Japani-jakso on kyllä paskinta ikinä. Täyttä kertausta aiemmasta vierailusta, vaikka varsinaisia clippejä ei otettu (puoleen väliin mennessä) kuin yksi.

Taika on tyystin kadonnut.
 

Piikkiperse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
No mutta kun eivät saa.
Näytä vaikka boksilta pari jaksoa natiiville enkulle niin saat saman vastauksen kuin minä. Käsittämätöntä siansaksaa välillä. Ei tuosta oikeasti saa monikaan selvää, ja se on harmi.

No niin! Englantilaisille on näytetty nyt neljä ekaa jaksoa ja ovat sitä mieltä, että Madventures englanti on täysin ymmärrettävää. Joten sain kutakuinkin täysin eri vastauksen kuin sinä kaveriltasi. Pitivät muuten ohjelmaa potentiaalisena menestyjänä, johtuen juurikin ohjelman erilaisuudesta muihin vastaaviin verrattuna. Koskahan tuo alkaa pyöriä briteissä?

Viimeisin jakso oli kieltämättä aikamoista toistoa. Pitää kuitenkin muistaa, että tämä kausi on tehty sellaisille katsojille, jotka eivät ole aikaisemmin nähneet jaksoakaan.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo

Jykke1978

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC/FC TPS, Turku Dockers, Adelaide Crows
Näistä kahdesta viimeisestä jaksosta eli felix arabia ja nippon olen pitänyt, niissä on mielestäni ollut taas sitä edellisiltä kausilta tuttua meininkiä.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Itse(kin) pidin tätä viimeisintä Japani-jaksoa kolmoskauden selvästi parhaimpana. Olen kyllä nähnyt myös edelliskausien Japani-osuuden, mutta mielestäni ei ainakaan häiritsevästi menty samoja ratoja. Se kapselihotelli nyt oli toki pakko esitellä taas... mutta muuten mielenkiintoinen jakso, esim. kun Riku oli pukeutuneena siihen "hevosasuun".
 
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Roihuttaret, Kaljakylä Rangers, Fla
Pakko kysyä, jos ees kukaan jaksoa katso finaalista johtuen, mutta oliko ihan lähetyksessä vika, kun teksti tuli kokoajan myöhässä ja lopuksi ei ollenkaan? Näin siis minulla.
Mutta täytyy sanoa, että oli taas aika saatanan hätkäyttävä jakso, melkein jopa pelottava.
 

Speedye

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, CR7, AO, Härski
Pakko kysyä, jos ees kukaan jaksoa katso finaalista johtuen, mutta oliko ihan lähetyksessä vika, kun teksti tuli kokoajan myöhässä ja lopuksi ei ollenkaan? Näin siis minulla.
Mutta täytyy sanoa, että oli taas aika saatanan hätkäyttävä jakso, melkein jopa pelottava.

Joo itselläkin oli tekstin syncit aivan vitullaan ja tuo häiritsi jonkun verran. Jakso oli kyllä hurjimmasta päästä.. Huhheijaa.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Taisi olla niin hurjaa settiä, että tekstitkin järkyttyi...

Kyllähän osan jutuista selvää saa, mutta varsinkin kun puhuivat paikallista kieltä, niin seuraaminen vaikeutui luonnollisestikin. Lisäksi en ole mikään kovin hyvä ottamaan selvää englannin kielisestä puheesta, joten tekstitys on aina tarpeen.

Oli kieltämättä karuinta menoa tähän saakka Madventuresissa. Ei tosin välttämättä kovinkaan yllättävää, jos yhtään Intiaan on aiheena tutustunut. Mahtuuhan sen kokoiseen maahan kaikenlaista, vielä kun uskonnollinen suuntautuminen on äärimmäisen voimakasta kaikessa.
 
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Roihuttaret, Kaljakylä Rangers, Fla
Kyllähän osan jutuista selvää saa, mutta varsinkin kun puhuivat paikallista kieltä, niin seuraaminen vaikeutui luonnollisestikin. Lisäksi en ole mikään kovin hyvä ottamaan selvää englannin kielisestä puheesta, joten tekstitys on aina tarpeen.

Mulla vähän sama juttu. Eli ku puhuivat sitä intian englantia ja samalla pukkas tekstit päälle edellisestä kohtauksesta, niin ei meinannut saada mitään tolkkua, ja varsinkin ennen mainoskatkoa, kun teksti jäi kokonaan kesken. Mutta onneksi kuvat puhuivat puolestaan.
Mutta täytyy sanoa, että tässä ketjussa on ihan turhaan haukuttu Rikun englantia. Sen verran hyvin se lausuu, että ainakin minä ymmärrän ja se riittää mulle.
Ja senkin voisin sanoa, että tämä kolmas tuotankokausi voittaa kaksi edellistä, vaikka kovin erillaista on. Maailman paras matkailuohjelma joka tapauksessa, tykkäs sitten ekasta, tokasta tai kolmannesta tuontantokaudesta eniten.
 

Tsorro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wings
Kyllähän tämä eilinenkin jakso oli täysin toistoa kakkoskaudesta. Lähes tismalleen samat jutut jälleen kehissä. Nyt taidan kyllä pyörtää puheeni enkä lähde hankkimaan tätä kolmoskauden boksia sitten kun se ajallaan tulee. Harmittaa samat tarinat uudelleen.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Kyllähän tämä eilinenkin jakso oli täysin toistoa kakkoskaudesta. Lähes tismalleen samat jutut jälleen kehissä. Nyt taidan kyllä pyörtää puheeni enkä lähde hankkimaan tätä kolmoskauden boksia sitten kun se ajallaan tulee. Harmittaa samat tarinat uudelleen.

Mikä eilisessä jaksossa oli samaa kuin ykköskauden Intia-jaksossa? Nepal-osuus oli samaa kamaa, mutta 90% jaksosta täyttänyt Intia ihan toista maata kuin aiempi.
 

Tsorro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wings
Mikä eilisessä jaksossa oli samaa kuin ykköskauden Intia-jaksossa? Nepal-osuus oli samaa kamaa, mutta 90% jaksosta täyttänyt Intia ihan toista maata kuin aiempi.

Ei nyt välttämättä täysin samaa mutta idea sama. Kakkoskaudella isossa osassa oli myös tuo pyhä joki jossa tunna mm pulikoi. Myös tämä koiran syönti ja kusen juonti rannalla olivat samaa settiä kuin viimeksi, tosin viimeksi siinä syötiin ihmistä (en ole varma söivätkö nyt koska en ihan koko jaksoa katsonut johtuen mm-finaalista).

Sitten tämä Frank-vuohen uhraus.
 

Olpa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, Vaasan Sport & Eric Lindros
Myös tämä koiran syönti ja kusen juonti rannalla olivat samaa settiä kuin viimeksi, tosin viimeksi siinä syötiin ihmistä (en ole varma söivätkö nyt koska en ihan koko jaksoa katsonut johtuen mm-finaalista).

Sitten tämä Frank-vuohen uhraus.

Mitähän jaksoa olet katsellut tokalta kaudelta... tai edes ekalta, jolloin ne oikeasti oli siis Intiassa (eivät olleet kakkoskaudella). Siellä mitään koiria syöty (in India), saati kusta juotu. Ihmissyöntiäkään ei nyt sentään ole harrastettu.

FrankieBoyn uhraus oli siis Nepalin puolella.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Ei nyt välttämättä täysin samaa mutta idea sama. Kakkoskaudella isossa osassa oli myös tuo pyhä joki jossa tunna mm pulikoi. Myös tämä koiran syönti ja kusen juonti rannalla olivat samaa settiä kuin viimeksi, tosin viimeksi siinä syötiin ihmistä (en ole varma söivätkö nyt koska en ihan koko jaksoa katsonut johtuen mm-finaalista).

Sitten tämä Frank-vuohen uhraus.

Nyt menee puurot ja vellit sulla sekaisin. Kuten tossa sanottiin, ykköskaudella on yksi jakso Intiasta ja siinä Tunna pulikoi Gangesissa. Siihen yhtäläisyydet jaksojen välillä loppuvatkin eikä eilisen kaltaista hc-meininkiä todellakaan ole nähty aiemmilla kausilla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös