Pelaajahankinnat - kausi 2009/10

  • 514 011
  • 998
Tila
Viestiketju on suljettu.

Dominator131

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
– Johdolta tuli heti alussa viesti, että saan valita henkilöt ja he pitävät huolen, että talous toimii. Olen saanut ykkösvaihtoehdot kaikille paikoille, Aravirta hehkuttaa.

Jaaha poijjaat, syksyä odotellessa ja jännityksellä. Viekö NHL yms...

Kysehän oli valmentajista tuossa kohtaa. Huomaat asian lukemalla tekstin uudestaan.

Matti puhuu valmennuksesta ja pelaajistosta täällä: http://jokerit.com/index.php?id=4&nid=738
 

One#8

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, SoJy, ManU, Ac Milan, Barcelona
Näillä mennään?

Hentunen-Pirnes-Lahti
Valtonen-Hauhtonen-Rita
Te.Pulkkinen-Juutilainen/Mäki-Saarinen
Lind-Helenius-Mäki/Pitkänen/Vauhkonen

Niemi-Koivisto
Kauppinen-Kalteva
Mälkiä-Manelius
Helenius-Eronen/Ölander

Riksman
Strömberg
 

Jokeriarska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Rita tarvitsee ainakin kunnon sentterin vierelleen. Ei sitä tuollaisessa puskutraktoriketjussa voi käyttää jos haluaa miehestä kunnolla tehojakin, kun siihen kuitenkin pystyy. Mutta olihan tuo anti todella positiivinen, varsinkin jatkosopimukset.
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Jees ihan laatusettiä taas Jokereihin. Hentunen/Pirnes rahaa paloi useampi euro. Etenkin Hentusesta sopii toivoa että hinta/laatu kohtaavat. Olisi kiva tietää paljon pojille maksetaan.
Löytyy taas rosterista nykyistä ja entistä majukkia enemmän kuin tarpeeksi, on se stna jo kumma, jos ei tuolla rosterilla irtoa. Noh eihän ne nimet ole edellisinäkään vuosina painaneet, saapi nyt nähdä miten Ara ottaa orkesterin haltuun.
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kiitti Masa&Hjallis. Jani Rita jatkaa ja sen on tärkeämpää kuin kukaan osaa kuvitellakaan. Iso kiitos siis voimakaksikolle ja etenkin Janille !
 

Rautapohkeet

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, suomalainen Jokerit, ei khl-joukkue
No niin asialliselta ja hienolta tuo rosteri vaikuttaa! Kakkossentteriä ei tullut, mutta ehkä näin onkin parempi. Saadaan Helenius ja Juutilainen pelaamaan. Kyllä nyt on todella odottavat tunnelmat ensi kaudesta.
 

Knatterton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Colorado Avalanche
No niin asialliselta ja hienolta tuo rosteri vaikuttaa! Kakkossentteriä ei tullut, mutta ehkä näin onkin parempi. Saadaan Helenius ja Juutilainen pelaamaan. Kyllä nyt on todella odottavat tunnelmat ensi kaudesta.

Itse kyllä vielä odottelen kakkossentteriä tulevaksi. Mitä, jos Pirnes loukkaantuu, niin ollaan kyllä niin kusessa kuin vain olla voidaan. Ei tietenkään voida hankkia kahta ykkössentteriä, mutta sellainen kakkossentteri kylläkin, joka kykenee paikkaamaan ykkösessä edes lyhyempien loukkaantumisten ajan. Sellaista pelaajaa ei rosterista löydy.

Muutenkin tuossa senttereiden määrä on liian pieni, kun reservissä ei ole yhtään ainutta. Mäkeä kun en osaa vieläkään laskea millään tavalla sentteriksi.

Hentusen ja Pirneksen KAHDEN vuoden sopimukset olivat mitä mainioimmat uutiset ja ehkä suurin yllätys oli Kauppisen KOLMEN vuoden jatko.
 

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Luettuani Eetu Huisman tekstin (http://www.jatkoaika.com/smliiga.php?sivu=kolumnit&id=8960) pitää taas nostaa kysymys, että onko meillä taas liian duunaripitoinen hyökkäys?

Löytyy Lind, Mäki, Valtonen, Rita, Hentunen, Hauhtonen, JP Helenius, Vauhkonen, Pitkänen, Pallassalo mutta kaikki näistä (junioreista en ole ihan varma) ovat enemmän duunarityyppiä. Kyllä sieltä löytyy myös taitoa: Pirnes, Lahti, Saarinen, Juutilainen ja Pulkkinen. Mutta riittääkö Saarisen, Juutilaisen ja Pulkkisen rahkeet? Ja onko käsiä liian vähän?

Jos ajatellaan, että ykkös- ja kakkosketjut olisivat Hentunen-Pirnes-Rita ja Lahti-Hauhtonen-Saarinen, niin Pirnes kyllä pystyy ruokkimaan Hentusta ja Ritaa, mutta pystyykö Hauhtonen ruokkimaan Lahtea ja Saarista?

Kyllä Jokerit tarvitsee vielä kelpo kakkossentterin, siitä ei pääse mihinkään. Mutta tässä vaiheessa joukkue näyttää kuitenkin ihan helvetin hyvältä ja kyllä Hentuselta ja kumppaneilta jonkinlaisia käsiä löytyy. Katsellaan, innolla odotan ensi kautta.
 

Acid

Jäsen
Hankinnat olivat odotettuja ja hyviä. Muutama loistava jatkosopimuskin löytyy. Ainoat kysymysmerkit itselleni ovat Mälkiä ja Strömberg. Jotenkin Mälkiä ei vain vakuuta, mutta katsotaan mihin kaveri pystyy. Strömberg ei mielestäni ole veska jolla uskaltaa lähteä pleijareihin, jos Riksman hajoaa kuten vaarana on. Esim. Mika Oksa olisi ollut hyvä kakkonen.

Kakkossentteriä olisin itsekin kaipaillut, nyt jos Pirnes loukkaantuu ollaan aika kusessa. Eiköhän uudet säännöt pelaajamäärissä ole vaikuttanut jonkin verrankin näihin päätöksiin. Silti, yksi taitava sentteri on kyllä liian vähän. Laiturit ovat hyviä, mutta hyvin samantyylisiä. Niitä peliätekeviä laitureita kun ei ole niin olisi suotavaa, että senttereiltä löytyy käsiä.

Ara näyttää luottavan, että kaksikosta Juutilainen/Helenius ainakin toinen löisi itsensä läpi myös hyökkäys suuntaan. Joissain otteluissa Pirnes ja Hauhtonen tulevat vuorottelemaan nelosen keskellä, näin saadaan 7 pakkia kokoonpanoon. Ainakin siltä toi nyt vaikuttaa kun katsoo noita senttereitä. Jokatapauksessa olen erittäin tyytyväinen tuohon jengiin. Ainahan sitä löytää jotain parannettavaa. Ehkä niitä käsiä ei tosiaan ole kovin paljoa, mutta on hyvin Jokerihenkinen jengi ja nyt oikeasti uskon että myös omat junnut saavat sitä kunnon roolia, eikä se jää vain puheeksi.

Olisiko tämä se kausi kun joukkue oikeasti on tässä, eikä se ole vain Masan höpinää.
 

Fordél

Jäsen
Löytyy Lind, Mäki, Valtonen, Rita, Hentunen, Hauhtonen, JP Helenius, Vauhkonen, Pitkänen, Pallassalo mutta kaikki näistä (junioreista en ole ihan varma) ovat enemmän duunarityyppiä.

Poistaisin tolta listalta Hentusen, jonka näkisin nykyliigassa duunariosaston sijasta monipuolisena kahden suunnan pelaajana, joka takoo sen yli 20 maalia.

Uskon Aravirran kasaavan yhden jarrukentän kuten hän teki Pelsuissakin. Palasia tähän riittää kuten Mäki ja eikös toinen näistä nuorista senttereistäkin ollut tuohon rooliin sopiva?. Valtosta tuskin tähän rooliin uhrataan vaan hän mennee ylimpien kenttien duunarina. Monipuolinen Lind lienee taas kolmosen laidassa yhdessä nuorempien pelaajien kanssa.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Kannattaa muistaa tuota laitureiden pientä yksipuolisuutta kritisoidessa että Jokerien kotikaukaloa kavennetaan ja tarkoitus on pelata koko kausi kapeassa askissa joten Jokereiden vahvojen, nopeiden ja suoraviivaisten laiturien pitäisi soveltua hyvin tuohon askiin.

Hyvä joukkue siellä on kasassa ja miksi maalata piruja seinällä, Pirnes on tällä hetkellä ehjä ja kuka tahansa voi kauden aikana loukkaantua tai olla loukkaantumatta. Jos niille junnusenttereille, mitä meillä on riveissä kaksi, halutaan antaa vastuuta niin ei sinne voida kauhean montaa sentteriä hankkia. Katsotaan mihin Juutilaisen ja Heleniuksen rahkeet riittää. Katsellaan nyt kauden alkua ja sitten jos on tarvetta aletaan miettimään täydennyksiä.

Näillä mennään ja hyvältähän tuo näyttää...
 

Boogey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Voittamisen kulttuuri
Käsiä olisi saanut olla toki yksi kappale lisää, mutta jotenkin on kutina että nuorista vähintäänkin pari tulee breikkaamaan tulevalla kaudella. Jengin tasapainon takia toivoisi sen tietenkin olevan ensisijaisesti JMJ.

2 selkeästi hyökkäävää, yks tasapainoilukenttä ja yks jarrukenttä.

Hentunen-Pirnes-Rita
Pulkkinen-JMJ-Saarinen (kevyt mutta nopea)
Lahti-Hauhtonen-Lind
Mäki-Helenius-Valtonen

Kauppinen-Niemi
Mälkiä-Kalteva
Koivisto-Manelius

Jos pitäisi valita kokonaisella porukalla treenit nyt / jäädäänkö odottamaan nimiä, niin ainoa jonka tuohon rosteriin kelpuuttaisin olisi Ossi. Toivottavasti noilla todellakin mennään. Jos näyttää siltä, että JMJ ei breikkaa niin kotimainen kädellinen sentteri / mestaruustsekki NHL leirien jälkeen. Ja siihenkin kartoitus valmiiksi jo hyvissä ajoin kesän aikana.

edit. Ja jos halutaan kolme tasapainoisemmin hyökkäykseen kykenevää kenttää vaihdetaan Saarisen ja Lindin paikat.
 
Viimeksi muokattu:

Jazerman19

Jäsen
Suosikkijoukkue
Masan Massiivinen, sympatiat Leafs
Milloin se Väänäsen tuleva sopimus oikein julkaistaan? Vasta kun pleijarit on ohi Vancouverin osalta, kesällä kun koko nhl-kausi on ohi vaiko vasta loppukesästä/alkusyksystä? Onko kenelläkään tietoa sopimuksen kestosta? Mielellään väh. 2 vuotta ja unelmissa olisi n.3-4 vuoden sopimus.
 

jokerit67

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
En ole aivan varma onko tämä ollut täällä esillä, mutta ilmeisesti Tommi Kivistön sopimus Jokereihin ei ole vielä satavarma.
Red Deer Rebelsin (Kivistön viime kauden seura WHL:ssä) mukaan Kivistö miettii yhä vaihtoehtojaan ensi kauden joukkueen osalta.

"Kivisto Considering Options."

Täältä löytyy myös paikallisen bloggaajan juttu aiheesta ja seuran omistajan Brent Sutterin kommenteja.

Edit. Lisätään vielä, että U20-maajoukkue Vierumäen testileirille 20.-22.5. on julkaistu, ja Jokereista mukana ovat Teemu Eronen, J-P Helenius, Tommi Kivistö(ilmoitettu seura muuten Red Deer Rebels), Nico Manelius, Ilmari Pitkänen ja Teemu Pulkkinen.

Näiden lisäksi listalla lukee MV Rasmus Rinteen (HPK) seuran kohdalla Jokerit. Kellään tietoa, onko tulossa Jokereihin vai onko vain virhe?
 
Viimeksi muokattu:

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Red Deer Rebelsin (Kivistön viime kauden seura WHL:ssä) mukaan Kivistö miettii yhä vaihtoehtojaan ensi kauden joukkueen osalta.

Onpas hienot paidat Red Deer Rebelsillä, varsinkin se jossa on iso R :)

Se OT:stä. Ensi kauden joukkue näyttää todella lupaavalta, varsinkin kun penkin päähän saadaan erinomainen valmentajakaksikkomme. Väänänen olisi se kirsikka kakun päälle ja joku erinomainen kakkossentteri sitten jo suklaakastiketta ekstraksi. Tällöin sentterikalustomme ei olisi loukkaantumisten suhteen niin haavoittuvainen ja ykköstä ei olisi liian helppoa pimentää kun kakkosessa riittäisi iskua.
 

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
Milloin se Väänäsen tuleva sopimus oikein julkaistaan?
Väänänen olisi se kirsikka kakun päälle ja joku erinomainen kakkossentteri sitten jo suklaakastiketta ekstraksi.

Mistä tämä huhu Väänäsestä on tarkalleen ottaen lähtenyt liikkeelle? Mitä olen missannut? Toteutuessaan olisi verrattavissa neljänteen lottovoittoon saman kauden joukkuetta kasatteassa, mutta olen kyllä erittäin skeptinen, ellei asialle ole kirjallista/muuten luotettavaa lähdettä.
 

eh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Frank Turner Hockey Club
Näiden lisäksi listalla lukee MV Rasmus Rinteen (HPK) seuran kohdalla Jokerit. Kellään tietoa, onko tulossa Jokereihin vai onko vain virhe?
Rinne olisi kyllä ihan tervetullut takaisin Jokereihin.

Kivistön itsensä kannalta toinen kausi WHL:ssä varmasti olisi parempi kuin kausi A:n SM:ssä.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
O. Väänänen olisi lottovoitto tuohon pakistoon, mutta menee kastiin "uskon vasta kun näen omin silmin miehen Jokeripaidassa jäällä". Taitaa olla kuitenkin niin, ettei budjetti kestä enää, sillä Ossi tuskin on mikään halpa kala poimittavaksi...
 

Micqou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Avs, Mikko Rantanen, (HPK)
O. Väänänen olisi lottovoitto tuohon pakistoon, mutta menee kastiin "uskon vasta kun näen omin silmin miehen Jokeripaidassa jäällä". Taitaa olla kuitenkin niin, ettei budjetti kestä enää, sillä Ossi tuskin on mikään halpa kala poimittavaksi...
Jos budjetti oikeasti on tällä hetkellä 400k€ pienempi kuin viime kauden budjetti niin pistetään vaikka koko roska Väänäsen hommaamiseen! :D Kakkossentteri olisi tietysti myös kiva mutta aina ei voi kaikkea saada..
 

demitra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jos budjetti oikeasti on tällä hetkellä 400k€ pienempi kuin viime kauden budjetti niin pistetään vaikka koko roska Väänäsen hommaamiseen! :D Kakkossentteri olisi tietysti myös kiva mutta aina ei voi kaikkea saada..

Eiköhän kyseinen rahasumma kannattaisi käyttää kuitenkin sentterin hankkimiseen. Pakistoon ei mahdu enää yhtään pelaajaa, hyökkäyksen tarpeet nyt ovat kaikille selvät.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Hyvältä näyttää naapurissa asiat. Ainut asia mikä pikkuisen ihmetyttää, niin on se, miksi Jokerit eivät olleet kiinnostuneet jatkamaan Tenuten sopimusta. Hyvä pelimies, joka olisi todennäköisesti päässyt hyvään lentoon, kun pääsi pois Hanlon-häkistä.
 

Sturm

Jäsen
Suosikkijoukkue
1967
miksi Jokerit eivät olleet kiinnostuneet jatkamaan Tenuten sopimusta.

Samaa ollaan kaikki varmaan mietitty. Jokerijohtokin on aivan varmasti miettinyt asiaa todella tarkasti ja tullut kaikessa viisaudessa siihen tulokseen, että herraa ei tarvita. Laituria ei kuitenkaan tarvita, keskellä Tenutea ei kannata peluuttaa. Olettaen että tuo 400K on "ylimääräistä" rahaa joka vain odottaa noutajaansa eikä ole mikään säästö viime kauteen, kannattaisi hankkia sieltä keskieuroopasta joku taitava takatukka 250k 2. kentän keskelle 1+1 vuotisella sopimuksella. Tässä vain esimerkki siitä mitä haen takaa;

http://eliteprospects.com/player.php?player=7308

Isokokoinen, viimekaudella syöttö/per peli tilastoilla viilettänyt "hyvään kypsään ikään" päässyt isokokoinen keskushyökkääjä.

Tässä vielä ko. liigan viime kauden top 50 (huomioikaa että ei ole yhtään ulkomaalaista pelaajaa, paria Tshekkiä lukuunottamatta) http://eliteprospects.com/league.php?leagueid=Slovakia&season=2008
 

Filosofem

Jäsen
Eiköhän nyt unohdeta ulkomaalaishankinnat ja pidetä kerrankin päätetystä linjasta kiinni. Tietenkään 100% kotimaisuus ei ole mikään itseisarvo, mutta katsotaan ilman muuta tämä kortti. Ei saatana joka kaudella voida kesken kaiken muuttaa haluttua strategiaa. Ellei sitten Metro ja Timppa halua väkisin tänne...

Oliko nyt eka Areena-kausi, kun viimeksi lähdettiin täysin suomalaisin voimin liikkeelle? Toki Hjalliksella oli silloin se porsaanreikä: "Otto me lasketaan suomalaiseksi". Lopputuloksena ulkkarihankintoja sateli kesken kauden ja koko kausi meni pipariksi, vaikka pronssia tulikin. Toki nuo Areenan alkuvuodet olivat muutenkin varsin hengetöntä ja päämäärätöntä poukkoilua, siis vielä enemmän sekoilua mitä nykyään.

Mun mielestä joukkueeseen ei tarvita enää hankintoja, vaan antaa miesten ja poikien näyttää onnistuuko vastuunkanto. Vaikka viime kauden joukkue olisi ollut 400k€ kalliimpi, niin voisiko olla ihan fiksu ratkaisu yrittää välillä säästääkin ettei aina tulisi lätkäpuolella mieletöntä turskaa? Tietenkin jos joku seuraavista pelaajista olisi jostain syystä palaamassa Suomeen, niin sitten otetaan remmiin:

- Selänne
- Peltonen
- Leino
- Santala
- Lehterä
- Somervuori
- Laine
- Voutilainen
*
- Lepistö
- Väänänen

Mutta ei hätää, ei kukaan ole tulossa takaisin, paitsi Lehterä Tapparaan.
 

Baroni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, sympatiaa Lukolle
Veljet hyvät, tehän olette kokonaan unohtaneet Hjalliksen pyhän lupauksen että "ulkomaalaisia ei hankita" ja "joukkue on nyt tässä". Hjalliksen / Masan sanaan voi luottaa kun neuvostoliittoon joten uusia pelaajia ei joukkueeseemme tule. ;)
 

Sturm

Jäsen
Suosikkijoukkue
1967
Masa on Masa, vaikka voissa paistaisi, mutta mikäs Hjallis sitten on? Voihan se olla, että näillä mennään. Tuota listaa mitä arvon palstaveli Filosofem tarjoili on kyllä aika lähellä sitä todellisuutta mutta, listan ainoat mahdolliset ovat Santala, Somervuori. Heidän soppareista mulla ei ole hajuakaan enkä edes jaksa tarkistaa. Voimmehan me Hancockin laskea jo kotimaiseksi =)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös