Jukka Jaloselle kenkää!

  • 438 331
  • 1 848

scholl

Jäsen
Hirveä urputus oli päällä, kun Shedden valittiin coachiksi. Toimittajat olivat samassa juonessa mukana suomalaisvalmentajien kanssa. Kommentaattorithan ovatkin pääasiassa valmentajia. Silti menestystä tuli ihan ok. Pelaajia kiinnosti osallistua arvokisoihin. Toki sijainti Kanada vaikutti jotain asiaan ja nyt vaikuttaa kieltäytymisten muodossa, koska ensi vuonna on Kanadassa olympialaiset, mutta siitä huolimatta. Jalonen ei ole saanut mitään aikaan. Kuka oikeasti jaksaa katsoa, kun Suomi rypeää heittopussien kanssa.

Jotain piristysruisketta tohon touhuun pitää saada. Itse aloittaisin valmentajanvaihdoksesta.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

dee_snyder

Jäsen
Suosikkijoukkue
JJK
Eroa Jukka Jalonen!

Aivan järkyttävää paskendaalia, vaikka nyt pitikin olla otettuna sen huikean askeleen eteenpäin. Joopa joo, Doug takas tai RD ykköseksi!
 

tuuski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallo-Kärpät
scholl pääsi vihdoin käyttämään wordiin raapustamansa draftinsa, vaikka joutuikin alkuperäistä muokkaamaan. Ehdottomasti Jalosen pitäisi erota.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Suomen materiaali on näissä kisoissa EHT-tasoa, mutta eikö Jukka Jalosen pitänyt olla jonkin sortin taktiikkanero? Huhheijaa, Slovakiaa ja Valko-Venäjää vastaan hakattiin runsaat 120 minuuttia päätä seinään, eikä Jalonen ilmeisesti osaa ladata joukkuetta niin, että se olisi heti ensi minuuteista asti valmis pelaamaan. En ole edes varma uskallanko katsoa maanantain Kanada-ottelun.

Glen Hanlon: 100
Jukka Jalonen: 0
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Annetaan nyt Jukan näyttää lopullinen pelikirjansa tässä turnauksessa ja aloitetaan jälkipyykit sitten vasta. Duhvalla todennäköisesti on myös ässä hihassa, millä vaahteran lehti nujerretaan.

Toivon kuitenkin, että kisojen jälkeen jääkiekkoliitto aloittaa neuvottelut Teijo Räsäsen tai Vladimir Jursinov juniorin kanssa leijonien luotsaamisesta jatkossa.
 

Viljuri

Jäsen
Jukka jatkakoon vähintään Vancouveriin, mutta voihan olla, että aitiossa on muita häiritseviä tekijöitä, jotka vaikeuttavat Jukan visioiden toteuttamista. Sihvosenhan mielestä Jukka on peluuttanut joukkuetta Dufvan pelikirjalla, mutta miten apuvalmentajien korostunut rooli siten näkyy joukkueen sisäisessä dynamiikassa?

Onhan niinkin, ettei maakuntajoukkueen peräsimessä olla samanlaisen paineen ja julkisuuden alla kuin maajoukkueessa tai vaikkapa IFK:ssa (johon Jukka on tervetullut maajoukkuevisiitin jälkeen näillä näkymin), mikä voi vaikeuttaa "otteen ottamista" joukkueesta ja henkistä johtamista muutoinkin.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Jukka Jaloselle jatkoa! Jalonen on mielestäni näyttänyt että omaa eväitä tähän pestiin ja ellei ihmeitä tapahdu, hyvällä joukkueella on tulosta tulossa Olympialaisissa.
 

Kettumainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kyllä nämä pienet asiat mihin taas tänään kaaduttiin ovat perua Doug Sheddenin ajalta. Ei Jalonenkaan näin äkkiä voi palauttaa suomikiekkoa raiteilleen. Sheddenin perintö tulee näkymään vielä joitain vuosia. Pahimmassa tapauksessa kuluvan vuosituhannen. Pelillinen identiteettimme on kadonnut eli luistelua, syöttämistä ja laukomista. Nykyään vain luistelemme, syöttelemme ja lauomme silleen ei identiteettisesti. Päh.
 

KPL

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Q
Kenkää tai ei, niin kyllähän Jalosta kohdellaan lähes silkkihansikkain. Dogi oli paska ja toi pronssia. Jalonen ottaa pataan valko-rybyiltä ja vika on Hanlonissa, koska peluuttaa paskakiekkoa.
 

valas

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jukka jatkakoon vähintään Vancouveriin, mutta voihan olla, että aitiossa on muita häiritseviä tekijöitä, jotka vaikeuttavat Jukan visioiden toteuttamista. Sihvosenhan mielestä Jukka on peluuttanut joukkuetta Dufvan pelikirjalla, mutta miten apuvalmentajien korostonut rooli siten näkyy joukkueen sisäisessä dynamiikassa?

Jukka Jalosen suurin ongelma on täydellinen karisman puute. Sen takia pelaajia ei kiinnostanut lähteä turnaukseen, eikä lopulta kasaan saatu joukkuekaan syty peleihin.

Jukka Jalonen, mitä se on ylipäätään koskaan saavuttanut? Yksi sm-kulta, hallelujaa.

Edes Fiasko-Shedden ei päässyt lähellekään näin surkeaa suoritusta mitä tänään nähtiin.

Suomi-kiekko on uskomattoman surkeassa jamassa.
 

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Ei missään tapauksessa kenkää!!!

Eihän Suomen maajoukkue ole 2000-luvulla kertaakaan pystynyt tällaisiin suorituksiin kuin Jalosen aikana, joten tämä vetoomus on täysin lapsellinen ja absurdi. Kulta on värimme!
 

Eino_Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Oho! Näinkin kauan piti odottaa, että tällainen otsikko saatiin tänne avattua. Summaselle, Westerlundille, Sheddenille, Jaloselle.. mitä näitä nyt olikaan? Kenkää vaan joka ikiselle vuoronperään heti kun suuri ja mahtava Suomi häviää. Ja varsinkin jos häviää jääkiekon "banaanivaltiolle".

Huumori ja sarkasmi on kivoja juttuja, mutta jotain rajaa siihenkin voisi joskus laittaa. Tämä oli minun osaltani tässä.
 

Blue J

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Olihan tämäniltainen nyt ihan perseestä kyllä.

Mutta sitten kun lähdetään valmentajanvaihdoksista intoilemaan, niin voisi myös kertoa vaihtoehdon ja siinä ei mistään sheddeneistä puhuta. Vitut sellaisista. Kukkuluuruu tai sitten tämä on sen palstalta jo poistuneeksi itsensä ilmoittaneen schollin provo-ketju.

Mutta muuten en ole kyllä varma, että saisiko tuota jengiä edes talvisodan hengessä parhaimmillaan taistellut Petri Matikainen suorittamaan, kun taso ei riitä. Mitä sitten jos tuli tänään turpiin, Kanadalta tulee joka tapauksessa. Eikä silläkään ole väliä näissä peleissä, se puolivälierämatsihan on ainoa ratkaiseva.
 

Tumppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki, Kärpät
Edes Fiasko-Shedden ei päässyt lähellekään näin surkeaa suoritusta mitä tänään nähtiin.

Et sitten katsonut viime kevännä Suomi-Norja matsia?

Että ei menis yksiriviseksi niin kyllä Jalonenkin saisi katsoa peiliin (jos saa sen lainaksi Kuhdalta). Silti en nyt menisi vaatimalla vaatimaan JJ:n eroa. Kukas siihen tilalle palkattaisiin?
 

Tumppu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki, Kärpät
Allekirjoitan schollin kirjoituksen täysin. Nyt on viimeistään aika nostaa kissa pöydälle! Jalonen ulos vaan, jatkaja Suomen tämän hetken ykkövalmentaja Risto Dufva ja kakkoseksi Hannu Virta. Virran aikana ei puolustus näin vuotanut.

Tuota jos tuolla perusteella valmentajaa valittaisiin niin eikös Hanlon olisi aika vahvoilla? Sai kuitenkin liki mestis tasoisen Valko-Venäjän puolustamaan aika pirun hyvin.
 

repe_joke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim
Hyökkääjät viime vuonna:
Koodi:
# 8 Teemu Selänne
# 9 Mikko Koivu
# 10 Esa Pirnes
# 11 Saku Koivu
# 12 Olli Jokinen
# 15 Tuomo Ruutu
# 16 Ville Peltonen
# 18 Hannes Hyvönen
# 20 Sean Bergenheim
# 23 Riku Hahl
# 36 Jussi Jokinen
# 37 Mika Pyörälä
# 38 Antti Pihlström
# 39 Niko Kapanen

Hyökkääjät tänä vuonna:
Koodi:
#8 Hannes Hyvönen
#14 Niklas Hagman
#20 Antti Miettinen
#22 Tommi Santala
#24 Sami Kapanen
#26 Jarkko Immonen
#29 Kalle Kerman
#37 Mika Pyörälä
#39 Niko Kapanen
#41 Leo Komarov
#49 Tuomas Pihlman
#51 Juha-Pekka Hytönen
#73 Jarkko Ruutu
#82 Ville Vahalahti

Vaikken itseäni pidä todellakaan minään asiantuntijana jääkiekon suhteen, uskallan väittää tuon viime vuotisen hyökkäyksen olleen tämän vuotista parempi. Ehkä jopa niinkin paljon, että se vaikuttaa jopa tuloksiin.
Tosin tämä on puhdasta spekulaatiota minun osaltani, viisaammat osaavat varmasti tehdä parempi vertailuja.
 
Kyllä alkaa mennä usko suomen jääkiekkoon. Kyllä tuollaiset valkovenäläiset pitäisi kulauttaa ykkösellä alas. Jalosta olen ennen pitänyt valmentajana ja sitä käsitystä en muuta kuin vasta sitten kun kisat ovat ohi. Mutta tuo Dufva alkaa ärsyttämään pitääkö sitä saamarin äijää raahata joka puolelle mukaan. Dufvan hankkima Jyp kolmikko on kisojen paskin.
 

Mänizeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New York Rangers
Hyökkääjät viime vuonna...

Tosin tämä on puhdasta spekulaatiota minun osaltani, viisaammat osaavat varmasti tehdä parempi vertailuja.

Tismalleen näin! Valmentaja ei paikoista pysty tekemään yhtään maalia, pelaaja sen viimeistelyn tekee ja jos teet riittävän usein, pääset tekemään tiliä Pohjois-Amerikassa... Yksikään pelikirja ei ole vielä sopimusta sinne tehnyt.

Eli eiköhän nyt mennä ihan rauhassa eteenpäin ja toivotaan, että tämä Suomen B-maajoukkue pelaisi parhaat ottelunsa siellä missä pitääkin, eli voittaa kolme viimeistä otteluaan. Pelitapa on sisään ajettu, sillä on mentävä ja "katsottava mihin se riittää".

Tyypilliseen Suomi-ongelmaan tässä on kuitenkin taas ainekset: maalinteko ei tunnu millään onnistuvan tärkeillä hetkillä, oli rosteri mikä tahansa. Käyrä on ollut huolestuttavan laskeva sillä saralla, pelillisesti ei hätää ole juurikaan ollut.

PS. Jääkiekon MM-kisojen kannalta tämä on aivan loistava juttu, että Latvia kukisti Ruotsin ja nyt Valko-Venäjä Suomen. Ei sillä, etteikö tuo eilinen ottanut rankasti päähän, mutta kisojen tulevaisuuden kannalta äärimmäisen tärkeää, että nämä "pienet" voittavat edes joskus..
 

Chivas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kyllä alkaa mennä usko suomen jääkiekkoon. Kyllä tuollaiset valkovenäläiset pitäisi kulauttaa ykkösellä alas. Jalosta olen ennen pitänyt valmentajana ja sitä käsitystä en muuta kuin vasta sitten kun kisat ovat ohi. Mutta tuo Dufva alkaa ärsyttämään pitääkö sitä saamarin äijää raahata joka puolelle mukaan. Dufvan hankkima Jyp kolmikko on kisojen paskin.

Silläkin riskillä, että värilasit sumentaa arvostelukykyäni, uskallan olla eri mieltä. Pihlman ei enää häiritse Vahalahtien ja muiden maestrojen pelinrakentelua popcornia syödessään. Hytönen on taas pelannut mielestäni varsin mainiosti roolissaan, puolustuspeli ensiluokkaista; hyökkäyspäässä tuskin kukaan odottikaan Hytösen nousevan ykköstykiksi.

Immosen kohdalla kritiikki on ymmärrettävintä JYP-pelaajista, koska odotuksetkin olivat suurimmat. Kyllähän kakkossentteriltä enemmän tehoja on lupa odottaa, vaikkei nyt ihan hukassa ole ollutkaan.

Mutta JYP-kolmikon nimeäminen kisojen paskimmaksi ei oikein mahdu kuitenkaan omaan päähäni =)
 
Suosikkijoukkue
KalPa
Hauskaa Jaloskalla ja Duffalla tuntuu ainakin olevan kun koko ajan ollaan tappituntumassa pelin ajan ja supatellaan ja naureskellaan. Eikö sillä Duffalla ole nyt enää peluutusvastuuta pakistoon tms.? Luulisi oikeesti olevan parempaa tekemistä.

Eihän tältä joukkueelta kukaan mitään odottanut kun kokoonpanon näki, herranen aika siellähän on kaikenmaailman Vahalahteja, Hytösiä, Pihlmaneja, Niinimaita, Kermanneja, Komaroveja (joka tosin on hoitanut homman tyylikkäästi), Jaakoloita yms. Mut kyllä suurin turhake on aivan liian yliarvostettu Hyvönen Hannes poika. Mii laik mai pak. Sooloilullaan särkee koko porukan.

Senttereissä on 1, joka on tämän tason kisojen sentteri, eli Kapanen N. Toinen puhtailla paperilla on Santala. Tosin hänenkään ei kuulusi olla mukana mut minkäs teet.

Nyt haukuttiin monen kotijoukkueen pelaajia, onneks listalla on Kerman KalPasta niin saatiin tasapuolisuutta mukaan.
 

JJLehto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Nyt haukuttiin monen kotijoukkueen pelaajia, onneks listalla on Kerman KalPasta niin saatiin tasapuolisuutta mukaan.


Niinpä, olisiko meidän kaikkien aika jo ottaa pää pois sieltä persuuksista ja todeta ettei meidän materiaali vaan riitä. Ja tavoitteet/toiveet pitäisi asettaa sen mukaan, että olemme rankingissa sijoilla 5-7. Se ei ole JJ:n eikä itse (paikalla olevien) pelaajien vika. Kylmä fakta vaan on se, että Suomen kaikkien huippujen (listaan siis ei kuulu Immoset, Niko Kapaset, Antti Miettiset tahi Hagmanit) pitää olla paikalla, jotta voidaan huippumaat haastaa.

JJ:lle jatkoa.
 

Chivas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Niinpä, olisiko meidän kaikkien aika jo ottaa pää pois sieltä persuuksista ja todeta ettei meidän materiaali vaan riitä. Ja tavoitteet/toiveet pitäisi asettaa sen mukaan, että olemme rankingissa sijoilla 5-7. Se ei ole JJ:n eikä itse (paikalla olevien) pelaajien vika. Kylmä fakta vaan on se, että Suomen kaikkien huippujen (listaan siis ei kuulu Immoset, Niko Kapaset, Antti Miettiset tahi Hagmanit) pitää olla paikalla, jotta voidaan huippumaat haastaa.

JJ:lle jatkoa.

Hyvin pitkälle samoilla linjoilla. Vaikka ylempänä intouduinkin JYP:n pelaajia puolustelemaan, niin jos miettii esim. Hytösen valintaa kisoihin, niin kyllä se kertoo enemmän rosterista, kuin Hytösestä. Jos Suomen kaikki sentterit olisi saatavilla, niin moneskohan Hytönen olisi rankingissa...? Ihan hyvin JP sinällään mielestäni pelannut, mutta kuitenkin. Kyllähän tuosta joukkueesta menisi aika moni vaihtoon, jos kaikki mahdolliset pelaajat olisi saatavilla.

En nyt näin hätäisesti alkaisi Jalosta tuomitsemaan. Pelataan nyt ainakin turnaus loppuun...
 

JJLehto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kyllähän tuosta joukkueesta menisi aika moni vaihtoon, jos kaikki mahdolliset pelaajat olisi saatavilla.

Kun nyt tuli aloitettua, niin jatketaan....

Eli jos katselette esim. ketjua jossa pohditaan Suomea Vancouverissa, niin on selkeästi havaittavasissa että kisoissa olevista senttereistä N. Kapanen olisi Vancouverissa ehkä vitos sentteri (edellään 2xKoivu, OJ ja Filppula). Pakistosta nykyisistä ehkei kukaan Vancouveriin selviäisi ja Rinnekin jäisi ehkä enintään kolmosveskaksi Kipperin ja Bäcksin taakse, jos sinnekään.

Laitureista Vancouveriin menisi jo useampi, mikä kertoo enemmän suomen laitureiden tason heikkoudesta kuin sen laajuudesta. Sehän on jo täällä surullisesti nähty. Ja siellä Vancouverissakin meidän laitureiden eliittiä olisi nelikymppinen ukko (kaikki mahdollinen kunnia toki hänelle).

Sen virheen JJ on kyllä tehnyt, että on kasannut kisoihin varsinkin puolustupään sen kaistapäisen olettaman mukaan että pärjäämme huippumaille pitämällä kiekkoa (oletus hyvä mutta toteuttava materiaali ei siihen yksinkertaiseti kykene). Oletuksen pitäisi olla luunkovan puolustuksen ja liekeissä olevan huippuveskarin kautta pelaamisessa.

Kyllä Suomi ihan laadukkaan yhden joukkueen saa, mutta on se kärki niin perkeleen kapea.
 
Viimeksi muokattu:
Hyviä vaihtoehtoja:
Risto Dufva - Meriitit puhuvat puolestaan. Mahtava psykologinen silmä. Haluaa nähdä sankareita kaukalossa - kelpaa minulle
Hannu Aravirta - Paluu sorvin ääreen kaksoisroolilla (kolmoisrooli 2010-2011 [Davos])
Hannu Jortikka - Luonnollinen jatkumo jo aloitettuun U20-työhön, voisi myös tuoda kaksoisroolissa synergioita junioripuolelle
Erkka Westerlund - Jalonen urheiluopistolle, valmennuspäälliköksi Jukka Koivu - TPS:n ja Lukon akatemianäytöt puhuvat puolestaan

Mustat hevoset:
Hannu Virta - Pelitavallinen nero, omaa jo kokemusta maajoukkueesta, vähintään hyvä kakkonen
Tom Renney - teki mielestäni hyvää työtä Rangersien kanssa, kieltäytymiset vähenisivät? Mikä tärkeintä, puhuu liiton palavereissa näyttävää englantia! Fiksu kuin mikä!

Liian kokemattomia:
Petri Matikainen, Pekka Virta ja Kai Suikkanen

Liian arvaamattomia:
Raimo Summanen, Pasi Rautiainen
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös