Joulu tulee – oletko valmis?

  • 88 343
  • 587

lintu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Oletko jo kenties ostanut joululahjasi valmiiksi? Oletko kuten minä eikä sinulla ole aavistustakaan siitä mitä jollekin aiot ostaa? Noh, tähän ketjuun sitten lahjaideoita y.m.

Aloitan:

Zippo MPL (kaikille mökillä viihtyville)
Leatherman (kaikkien miesten unelma)
DVD-soitin (sopii aivan kaikille)
 

Voittaja

Jäsen
Itse ostan yleensä hyvin vähän lahjoja, ja nekin joko aattona tai aaton aattona. Itselleni taidan ostaa lahjaksi uudet lätkähanskat ja jokusen DVD:n, sekä tietenkin jonkun hyvän whiskyn.

Hyviä lahjaideoita on minulta turha kysellä, huonoja voisi löytyä enemmänkin...
 

Spencer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Auschwitz Motorsport
Tuntuuko musta vaan siltä vai alkaako joulun "vietto" joka vuosi aikaisemmin?
Peruslahjaideana pitäisin kuitenkin isoa pulloa tiukkaa. Kelpaa isälle ja pojalle, ja tyhjästä lekasta saa vaikka fantsun amppelin tai verkonpainon.
Kovat paketit rulettaa, sano impotentti.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Viestin lähetti Spencer
Tuntuuko musta vaan siltä vai alkaako joulun "vietto" joka vuosi aikaisemmin?

Tanaan on 13/11... Todellakin alkaa aina vain aikaisemmin. Uskomatonta puhua joulusta jo marraskuussa.

Joulun aika ei vain ole viela ja silla hyva.
 
Hankin itselleni jo hyvissä ajoin Kummisetä-trilogian ulkomailta, kelpaa sitten suklaatia mässyttää. Isoveljille voisi ostaa jotain huumoripainoitteista, vaikka esim. Pikku Kakkonen -t-paidat.

Kummallinen olo kun ei ole edes lunta maassa, ja joka kauppa pullollaan konvehteja sun muuta joulutavaraa.
Lehdestäkin Bongasin jo mainoksen joulunavajaisista.
 

Jermu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ai Joulu tulee? 13.11.?? En todellakaan ole valmis, enkä haluaisikaan olla, itseasiassa säälin niitä jotka ovat, mutta hupinsa (tai stressinsä) kullakin.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
Viestin lähetti Hazardipakki
Hankin itselleni jo hyvissä ajoin Kummisetä-trilogian ulkomailta, kelpaa sitten suklaatia mässyttää.

Ei ole mitaan vittuilua tms, mutta kerropa ihan mielenkiinnosta, etta oletko jo hankinnut vai aiot hankkia kohtapuoliin? Oletko jo siis aloittanut jouluvalmistelut(:
 

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
Itse uumoilen tulevasta joulusta survival-joulua. Muistaen viime aikaiset sähkönjakeluongelmat ja jouluaattona kello kuuden aikaan tapahtuvan sähkönkulutuksen piikkimäisen kokoamisen voi kantaverkko olla kovilla. Etenkin jos jouluksi sattuvat paukkupakkaset. Eli kynttilöitä, iso kinkku ja reippaasti juotavaa - niillä selviää niin survival-joulun kuin tavallisenkin aaton ylitse.
 

pernaveikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Crusaders, Lechia
No johan on helvetti, juuri kun oli asiasta puhetta. Kavasin tossa lahikuppilassa.

Siella oli taydet joulukoristeet kehissa. Kylla on menny hulinaksi.
 

lintu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Itsekin vihaan älytöntä joulun sähläämistä ja tekopirteyttä, joulun tulisi kestää viikon ja asia olisi sillä selvä. Nyt jo kuitenkin tämän viikon alusta on kaupoissa ollut nähtävillä joulukoristeluja sekä joulukataloogeja on luukusta putoillut. Itse tykkään hoitaa asiat nopeasti vielä marraskuussa ennen ruuhkia, niitähän en millään kestä, sekoan täysin ja tekisi mieli vetää vastaan jokaista vastaantulijaa - ei ehkä paras joulurauhan julistamismetodi siis. Sitäpaitsi ajattelin että jos avaan ketjun ajoissa niin saan enemmän lahjaehdotuksia ;-). Liian aikaisin kuitenkin höösäily aloitetaan, yhdyn siihen.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
PA:na tyydyn toivottamaan "Hauskaa Joulua!" kaikille tutuille ja tuntemattomille sitten joulunalla.

nimim. lahjat syön itse.
 

tiikeri

Jäsen
Minulle kelpaisi mainiosti, että jouluhössötykset kaupoissa ja muuallakin aloitettaisiin tasan joulukuun ensimmäisenä päivänä, ei yhtään aikaisemmin. Tällä hetkellä sataa vettä, on pimeää ja paskaista kaikinpuolin. Eli ei todellakaan ole mitään joulufiilistä ilmassa, enkä haluaisi vielä sellaisia edes yrittää luoda.

Palataan asiaan joulukuun ensimmäisenä päivänä.
 

JanJ

Jäsen
Taalla kotona Portugalissa jouluvaloja kuskataan jo paikalleen. Taalla on vielapa sellainen tapa, etta kaikki saavat joulukuussa yhden kuun ylimaaraisen liksan, etta olisi varaa ostaa lahjoja. KELPAA! :)
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
En ole vielä valmis kyllä.. Stressi kerkeää tulemaan siinä pari viikkoa ennen ja se riittää itselleni.

Lahjaideoita.. Hmm, no jotain lahjaideaa tarvittaisiin kihlatulle. Jotain suunnitelmia on, mutta pidän ne toistaiseksi omassa pääkopassani. Jos Hän jopa sattuu lukemaan tätä, heh..

Omia toiveita on ollut ainakin uusi partakone (vanha alkaa rätistä uhkaavasti), jotain levyjä (sitten kun teen taas listan) ja perinteisesti rahaa.
 

Memmu26

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tuntuu, että varsinkin tänä vuonna on mennyt överiksi, kun tosiaan ns. joulukauppa on jo alkanut marraskuun alussa.

Itse kyllä rakastan joulua ja sitä vietetään anoppilassa tänä vuonna. Pääasia yhdessäoleminen ja yksi paketti / hlö ("vanhuksille"). Ei juuri yhtään sen enempää. Kukkia viedään mummoille ja hautausmaalle hopeakuusikranssit sekä kynttilät.

Aivan hölmön hommaa ostella kalliita lahjoja. Tosin nyt oma mies saa kalliit farkut ja jonkun paidan, muttei todellakaan mitään kodin elektroniikkaa, kuten ei kukaan mukaan meillä. Lapsia ei ole, joten miehen pikkusysteri (11 v.) taitaa kerätä kuitenkin aikamoisen kasan paketteja. Itse hänelle suunnittelin cd-levyä ja lahjakorttia vaatekauppaan. Siinä se.

Joulun todellinen tarkoitus on tainnut nykypäivänä jo ajat sitten unohtua, valitettavasti..
 

JanJ

Jäsen
Vaihteeksi Suomessa joulu.

Lapsille on lahjat jo hankittu, ja muita en osta. Joulua emme pahemmin vietä, muksut saa yhdet tai kahdet paketit ja sitten syödään jotain vähän juhlavampaa.

Sukulaisissa tulee joskus käytyä, mutta aika harva heistäkään mitään joulua viettää. Kun suurin osa sukulaisistani ei kuulu mihinkään uskontoon.
 
Suosikkijoukkue
Steelborn, Ich bin ein mouhijärveläinen
Meidän perheessä aloitettiin pari vuotta sitten koko vuoden kestävä joulunaika. Joulun vietto tuntui sen verran mukavalta, että mikseipä joulua voisi viettää useamminkin.

Vietämme nykyisin joulua joka viikko. Hyväksi rytmiksi on osoittautunut, että joulu kestää perjantaista sunnuntaihin. Perjantai on aatto, lauantai joulupäivä ja sunnuntai tapani. Perjantaina haetaan kuusi, paistetaan kinkku ja jaetaan lahjat. Kuusen jokaviikkoinen hankinta on osoittautunut kaikkein hankalimmaksi haasteeksi. Muina vuodenaikoina kuusia ei näet varsinaisesti myydä lähimarkettien pihoilla. Aluksi haimme kuusen läheisestä kaupungin metsästä. Sieltä sopivat yksilöt loppuivat tuota pikaa, joten muuta oli kehitettävä. Vaimon perintörahoille ostimmekin 14 hehtaarin metsäpalstan, jossa kuusia riittää ja lisää istutamme joka vuosi. Makuuhuoneeseen olemme poranneet perinteisen 30 sentin reiän, joten kuusi kestää kovempaakin menoa. Talkkari vaan ei kauheasti diggaa kun joka maanantai nakkaamme kuusen parvekkeelta kuusenheittolaulun kera.

10 kilon kinkku on tietenkin ihan must. Paistosta leviää mukava, kotoinen tuoksu huoneistoon. Viikonlopun aikana kinkkua tosin menee keskimäärin vain 5 kiloa. Loput heitämme naapurin sioille tai jätämme kinkun marinoitumaan vaatehuoneeseen. Kinkusta tulee muuten aika jännä haju parin viikon jälkeen, varsinkin jos kinkkuja on kymmeniä.

Lahjoja ostamme joka viikonloppu aika paljon. Siitä tulee kaikille hyvä mieli. On parempi antaa kuin ottaa.

Joulupäivänä eli lauantaina käymme kirkossa. Siellä on väljää. Illalla kuunnellaan yle ykkösen joulutoivekonserttia. Olen äänittänyt vuoden '88 ohjelman, joka on ehkä paras.

Sunnuntaisin on sitten sukulaisten vierailut. Tapanina pärähdämme anoppilaan, serkkujen luo ja muuallekin. Illalle mennäään vaimon kanssa tapanintansseihin viereiseen maaseutupitäjään. Lapset jäävät kotiin vällyjen alle. Tonttu siellä vaan kurkistelee tuvan ikkunasta. Nurkassa palaa kynttilät ja hyasintit.

Moni kysyy, eikö jokaviikkoinen joulu ala maistua puurolta. Kyllä se kuitenkin normiviikonlopun voittaa. Suosittelen lämpimästi. Haaveissa on järjestelmä, jossa jokainen päivä olisi jouluaatto. Vähän niin kuin Päivä murmelina -elokuvan tyyliin.
 

Tiityy

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Habs, D Team + Maajoukkue
Moni kysyy, eikö jokaviikkoinen joulu ala maistua puurolta. Kyllä se kuitenkin normiviikonlopun voittaa. Suosittelen lämpimästi. Haaveissa on järjestelmä, jossa jokainen päivä olisi jouluaatto. Vähän niin kuin Päivä murmelina -elokuvan tyyliin.

Terve Matti! Oliko hyvä keikka Jyväskylässä viikonloppuna?
 

Old TJ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
24.9. - kolme kuukautta jouluaattoon

Voi olla että tuo "pitäisikö itkeä vai nauraa" olisi oikeampi ketju tälle viestille. En tiedä.

Kuitenkin allekirjoittaneella loksahti leuka auki ja tuli tunne, että tulikos nukuttua vähän liian pitkään kun eilen paikalliseen Anttilan Kodinykköseen menin. Siellä oli esillä jo hyllytolkulla kaikki joulun koristeeet. Oli kuusen pallot ja koristenauhat. Erilaisia Merryy Christmas -toivotuksia. Ja totta kai kaikki joulun kyntteliköt jne..

Marraskuun alun vielä ymmärrän, mutta Oulun korkeudella jos samana päivänä leikkaat nurmikon ja ostat joulukuusen koristepallot, niin alkaa tuntua vähän oudolta.

Old TJ
 

stairox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wanha kunnon divariajan Vaasan Sport, Liverpool FC
Tämä ketju pompsahti sopivasti esiin. Eilen ostin nimittäin ensimmäisen joululahjan.

Pietarsaaren Intersportissa on loppuunmyynti ja löysin yhden parin sopivan kokoisia Bauer Supreme 8000 luistimia pojalle hintaan 99€ (norm. 349€).

Alun perin oli tarkoitus ottaa ne heti käyttöön, mutta kun käytössä olevat luistimet on viime tammikuussa ostetut, niin joulu on sopiva aika antaa uudet. Vanhat saa sitten jäädä ulkojää käyttöön.
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Jo maanantaina taisi Danio-smäidä avata pelin uudella kausimakurahkalla: piparkakku. Voi helvetti.
 

TQoFE

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK, FREE SCHOLL!
Omalta osaltani lahjalistan suunnittelu alkaa jo viimeistään keväisin, tosin ei-tarkoituksellisesti. Jostain vain tulee hyvä idea, metsästän sen netistä, ja tallennan sivun omaan Joululahjat-suosikkikansioon. Esmes vuosi sitten keväällä sain s-postiin mainoksen parista Remu-aiheisesta kirjasta, jotka sitten lähempänä joulua hankittiinkin Hurriganesia fanittavalle appiukkokokelaalle. Vähentää joulunalusstressiä huomattavasti, kun kerää ideoita muistiin sitä mukaa kun niitä vuoden kuluessa tulee mieleen.

Enkä tosiaankaan ole mikään jouluihminen. Puolestani koko roskan kirkollisine höpötyksineen saisi lakkauttaa.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
En todellakaan ole vielä valmis enkä edes halua. Lahjat eivät ole pääasia mutta ne muutamat hankin joulukuun alussa. Eikä tuota edes vaikeuksia...ei ole koskaan tuottanut. Oikeastaan kiristää ajatella asiaa edes vielä.

Nyt kuitenkin on vielä prätkä- ja grillauskelit...ja kohta sitten puutarhan siivousta lehdistä.

Joulu saapi painua vielä unholaan moneksi viikoksi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös