Finaalisarja JYP - Kärpät, kevät 2009

  • 135 198
  • 587

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
0-4

Selkeät numerot jotka eivät finaalien osalta jätä selittelyn varaa.

Harmi ettei nimimerkki Pee ole enää Jatkoajan vahvuudessa. Liekö löytyisi toista henkilöä joka avaisi tästä mestaruudesta "Mieshuorat"-tyylisen tilityksen jossa ketjunavaaja avautuisi oikein kunnolla ja inttäisi sitten sivukaupalla kun huomaisi muutaman faktan olevan pielessä. Olisi jotain lohtua tähänkin. Täytynee vetäytyä kuoreeni, googlata se ketju naftaliinista ja varoa etteivät jyväskyläläiset intoilijat tule uniini.

~VROOM VROOM

PS. Tämä ei ole sitten mitään vittuilua, mutta itsekin olen sydämessäni maalainen ja kyllä, osaan ajaa traktoria.
 

Suonikohju

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Reds, Oulun Kärpät
Kun ei riitä niin ei riitä, JYP oli parempi jokaisella alueella. Puolusti vitun tylysti ja teki maalitkin tylysti, näin omasta näkökulmasta. Sinkku on sinkku nauttikaa siitä vielä kun kerkeätte. Tuokkolasta pitänette kiinni. Taitaa Valtra-jätkien hinta pompsahtaa tässä Vappua ennen pilviin.

Kaiken ryvennän ja nousun jälkeen hopea maistuu silti homeiselle. Onnea Jyväskylään vielä. Tämä kausi oli tässä.
 

Koirapoika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jutta Grahnin mies, Else-Maj Pontoppidan.
Kai saa omia onnitella, onnea meille. How sweep it is! Kärpät antoi kovan vastuksen, ei tuota arsenaalia vastaan voi ruveta maalintekokilpailuun, silloin sattuu ja kovaa. Puolustuksen kautta voittoon, nättiä se ei välttämättä ole mutta sillä voitetaan mestaruuksia. Ja mestaruuksien kyseessä ollen ei tyylillä ole väliä. Anteeksi kun olen gännipäissäni.
 

david

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kiitos JYP ja kiitos kaikki! Nyt on traktorin keula ja tiperokin pystyssä! Nyt ei pysty enempään, on tämä vuodesta 85 aktiivisesti seuraanneelle niin saatanan hieno juttu, että ei voi ymmärtää.

Hermo petti siinä kohtaa, kun Kärpät kavensi 2-3 ja oli pakko lähteä ulos kävelylle, ei pystynyt enää katsoon. Sitten kun kaveri soitti, että tuli 2-4, niin joutui juoksemaan kilomertin kauheella höyryllä takaisin himaan samalla soittaen emännälle, että pistä se töllö takaisin päälle :)

Nyt viimein voi pistää mentaalisesti "hokkarit naulaan". Mestaruus on otettu ja homma on paketissa!
 
Onnea Jypille kullasta ja onnea Kärpille hopeasta, kumpikin kuitenkin ylitti kauden ennakko-odotukset. Mukavaa saada vaihteeksi uusi mestari. Onkohan uusi trendi alkanut, jossa joka kolmas kausi saadaan uusi nimi mestariksi. Reilua peliä oli finaalit pelaajien osalta kummassakin joukkueessa. Tuomarit oli ihmisiä taas kerran. Viimeisen ottelun loputtua iso peukku Oululaisyleisölle, kun jaksoivat kiittää suosikkiaan, vaikka esitys ei ehkä ollut heidän mieleen. Todellista urheiluhenkeä. Pisti silmään, että ei Kärppien pelaajat kovin pettyneiltä näyttäneet hopeaan, ja Alatalollehan tämä oli megavoitto. Jyppileirissä tottakai riemuittiin, niinkuin pitääkin. Ottelusarjalta odotin hieman enemmän, mutta ehkä olin sitten asettanut riman liian korkealle tällä kertaa. Hyvä ettei jatkunut pitempään.

Onneksi kuitenkin alkaa "silly-season", jossa odotukset ovat aina liian korkealla ja jokaisella on lähtökohtaisesti ensi kevään finaalijoukkue kasassa, sekä pistepörssin voittaja, puhumattakaan maailman reiluimmista polvitaklaajista, jotka kärsivät tuomarivirheistä ja vihoviimeisenä se valmentaja joka vaan osaa homman paremmin kuin muut.
 

FourForty

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Yllättävän samalla kaavalla menivät kaikki neljä peliä - JYP aloitti hyvin, Kärppien paras erä oli toinen ja kolmannessa JYP ratkaisi kuitenkin voiton. Kärppien huonot alut ja JYPin paremmat kolmannet erät kuulostavat valmennuksen aikaansaannoksilta, joten ehkä tässä oli valmennuksellakin osansa. Pääosa tuli kuitenkin siitä, että JYP pelasi joukkueena paremmin ja teki vähemmän virheitä kuin Kärpät. Hyvin tyytyväinen olen myös JYPin täydestä kotimaisuusasteesta, kun katseli Corson ja Forrestin saavutuksia tässä finaalisarjassa.

Mestaruuteen kyllä luotin enimmän aikaa, mutta en olisi ikinä uskonut, ketkä sen ratkaisevat. Ehkä hienointa tässä on se, että mestaruus voidaan voittaa Tuokkola, Louhivaara ja Jääskeläinen avainpelaajina, koska ei voi ainakaan kukaan moittia ostomiehillä hankituksi mestaruudeksi. Siihen nähden kuinka hyvä ykkösketju JYPillä oli tällä kaudella, se oli myös hämmentävän yhtenäinen joukkue.

Onnea ja kiitokset koko joukkueelle, 16 vuotta meni itselläni tätä mestaruutta odotellessa.
 
Kiitos Kärpille hyvästä vastuksesta.

Molemmat Oulussa pelatut ottelut olisivat voineet päättyä toisinkin ja nyt oltaisiin tasatilanteessa. Toisen ottelun jälkeen minulle tuli kuitenkin tunne, että tämä sarja tulee 4-0 meille. Syynä ei ollut JYP:in selkeä paremmuus, vaan enemmänkin tunne kaikkien jääkiekkojumalien suosiollisesta avusta. JYP onnistui tekemään maaleja oikeilla hetkillä ja vastaavasti Kärpät eivät onnistuneet käyttämään tilanteitaan hyväksi silloin kun peli olisi ollut Kärpille käännettävissä.

Minulle oli lisäksi suuri kunnia voittaa Kärpät finaaleissa, se teki tästä mestaruudesta astetta hienomman. Lisäksi tahtoisin kiittää Oululaisia hyvästä urheiluhengestä näin tappion hetkellä. Ei ole näkynyt Mieshuorien mestaruus tyyppistä tekstiä, johon meidän kannattajat ovat todistetusti syyllistyneet.

Näillä eväillä ensikaudella kohdataan ja silloin Raksilassa on todellista kiimaa kun JYP saapuu vieraisille, Synergia-Areenallahan tuota kiimaa on ollut jo pitkään Kärppiä vastaan.
 

Jallu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Täytyy nyt vähän jo analysoida tätä mestaruutta, vaikka kovin aikaistahan tämä kyllä on. Olen ensinnäkin äärettömän tyytyväinen siihen, että homma hoidettiin täysin kotimaisin eväin.

Toiseksi olen hyvin tyytyväinen siihen, että tämä ottelusarja meni poikke neljä-nolla! Siihen en uskonut, enkä oikein sitä osannut toivoakaan. Pitkässä juoksussa olisimme todennäköisesti kärsineet Kärppien kokemuksesta. Nyt sitä rutiinia ei edes tarvittu, niin suvereenisti homma hoitui. Kiitos nyt ihan helvetisti koko organisaatiolle. 15 vuoden kannatustyö on kantanut hedelmää... Lisää juomaa huiviin!
 

Boulerice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boogaard(R.I.P) ja Twist
Paljon onnea Jypille ja heidän kannattajilleen. Todella hienoa,että saitte mestaruuden vihdoikin.
Pleijareissa taisi jypille antaa kovimman vastuksen yllättävästi tps. 3 tappiosta tuli 2 juurikin tepsiä vastaan. muutama peli ratkesi vasta jatkoajalla. Tämä oli todella tasainen liiga ja jänitettävää riitti ihan runkosarjan loppuun asti. Mutta onko jonkun muun mielestä huippujoukkueiden taitotaso heikompi kuin jokunen vuosi sitten?? Omasta mielestä liigan taso on tullut alaspäin. Esim. euroopan turneessa ei blues tai kärpät juurikaan pärjänneet,kun verrataan kärppien parin vuoden takaiseen menestykseen. En halua ottaa mitään jypiltä pois tai vähentää tämän mestaruuden arvoa! Enkä provosoida jypin kannattajia! Tämä on vain minun mielipide ja siihen haluaisin kuulla muiltakin mielipiteitä.
Vielä kerran ONNEA jyväskylään! Olette ansainneet mestaruuden ja nauttikaa siitä!
 

Rankaisija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago,KäRpät
Itse näin sarjan tämänkaltaisena.

-kiekon blokkaukset jypille, onneksi pistimmä 3xkertaa isommat toppaukset peleihin
-kilpikonnapuolustus eläimellinen jypillä
-nälkä päässä hiplaamaan poikaa
-jypillä elämänsä pelit pelanneet maalivahdit. Kumpikin draftataan ensimmäisellä kierroksella änäriin
-jyppiläiset tekevät ainoista paikoista maalinsa
-jokainen kiekko pomppi jypille
-duffan kalju häikäisi tarkin silmiä jokaisessa ottelussa
-kärpillä ei ollut nälkää päässä hiplaamaan poikaa
-kärppäläiset miettivät jo mm-kisoja
 

JMA

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Itse näin sarjan tämänkaltaisena.

Loistava kirjoitus. Kiitos tästä. Tässä hymyilty jo viisi tuntia mutta tämä kirjoitus sai pienen naurun remakan aikaan. Erityisesti tämä kohta;

-jypillä elämänsä pelit pelanneet maalivahdit. Kumpikin draftataan ensimmäisellä kierroksella änäriin

Sinkkuhan muuten on varmojen huhujen mukaan suuntaamassa L.A Kingsin NHL miehistöön ensi kaudeksi. Mitä? Ai ei ollutkaan? Noh, hyvän kauden toki pelasivat mutta änäri saa nyt jäädä.

-jokainen kiekko pomppi jypille

Tähän minulla on kuvallista faktaa, että olet väärässä!

-kärppäläiset miettivät jo mm-kisoja

Miksi he sitä jo miettivät? Onko Oulussa vai jokin mahtava kisastudio missä pelejä voi katsoa sitten oikein isolla porukalla? Vai heitätkö jotakin villiä juttua, että kärppäläisiä mm-kisoihin valittaisiin?
 

jukiapina

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP valitettavasti
Puolustus vs. Hyökkäys 4-0

Erittäin onnistunut sarja taktisesti JYPiltä. Ei lähdetty pelaamaan Kärppien vahvuuksilla. Joka vaihto vedettiin samalla tylyn tappavalla asenteella ja tehtiin tarvittavat maalit. Yhtään heikkoa lenkkiä ei JYPin joukkueesta löytynyt ja tulos on tämä.

Ensi kaudella nähdään varmasti eritavalla rakennettu Kärppä joukkue. Puolustus oli Kärppien akilleen kantapää, jonka vuoksi ennen kauden alkua ei kukaan povannut varmasti finaaleihin.
 

Prt Sc

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
En tiedä oliko syynä ihan über tylsä finaalisarja, vai kaikki mehut imenyt karsinta sarja, mutta tänävuonna ei finaalit kiinnostaneet yhtään. Hienoa kuitenkin, että pieni voitti.
 

PJx

Jäsen
En tiedä oliko syynä ihan über tylsä finaalisarja, vai kaikki mehut imenyt karsinta sarja, mutta tänävuonna ei finaalit kiinnostaneet yhtään. Hienoa kuitenkin, että pieni voitti.
Varmaan vähän molempia, karsintasarja oli harvinaisen värikäs eikä Kärpillä ollut finaalisarjassa mitään palaa missään vaiheessa.

Näennäisestä hallinnasta huolimatta Kärpät ei ollut yhdessäkään ottelussa "voitossa kiinni". Näkemättä jäi, mihin JyP olisi pystynyt kovemman paineen alla. Harvinaisen selkeä peli, jossa kuskin paikalla ollut pystyi jäädyttämään pelin lähes mielensä mukaan. Laukaisukartat kertovat olennaisen. Toivottavasti jatkossa ei nähdä ihan näin yksipuoleisia näytelmiä.
 

Kimmo_Ahteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eilisessä pelissä tokassa erässä Jyp johti 3-0 ja alkoi ilmeisesti vähän leijumaan niin Kärpät latoi 2maalia. Tämän jälkeen Jyp palasi omaan peliinsä ja hoiti homman himaan. Nähdäkseni tuo oli ainut kerta kun Jyp ei hetkeen pelannut finaaleissa omaa tiivistä peliään vaan kun sen kerran viisikko repesi ja peli aukesi, Kärpät oli heti mukana pelissä. Kertoo siitä kuinka kurinalainen viisikkopeli Jypillä oli koko finaalisarjan.

Jokereilla ja Jypillä oli suunnilleen samantyyppinen puolustussuunnitelma ja jos kyseiset jengit olisivat kohdanneet finaaleissa niin minkälainen kliimaksi se olisi ollut? Sinänsä hienoa että juuri Kärpät oli finaaleissa Jypiä vastaan eikä toinen puolustavalla pelityylillä klaaraava jengi. Kärpiltä puuttui ehkä hieman onneakin koko sarjasta, sillä voisi kuvitella että edes yhden matsin pystyisi kääntämään himaan jo pelkästään niillä Jypin puolustuspään aloituksilla joita seurasi pitkistä kiekoista. Kärppien toinen maali taisi olla ainut aloitusvoiton jälkeen seurannut maali koko finaalisarjassa ja se on aika vähän 4pelissä.

Jypin jengistä näki kuinka hyvin se oli roolitettu ja rakennettu. Puolustajat isoja ja ihan hyvin liikkuvia ja yksi selvä ykkösnyrkki joka tosin vähän hyytyi mutta muut sitten paikkasivat. Ammattitaitoista porukkaa kentällä ja kentän ulkopuolella.

Tänä vuonna oli mielenkiintoisia "pelikirjoja" pudotuspeleissä. Parhaiten jäi mieleen Kalpa, jonka kiekollinen peli on viihdyttävää ja rakensi pari ihan nättiä maalia omaan erikoisosaamiseensa perustuen. Blues-Kärpät oli ok-tason kiekkoviihdettä ja viihteenä finaalisarja ei noussut mitenkään erityisen korkealle. Ehkä jos Kärpät olisi saanut 1-2maalia eteen niin Jypin peli olisi voinut avautua enemmän ja olisi voinut seurata ihan kelpo viihdettä. Mene ja tiedä.

Jos dumaritoiminnasta pari sanaa niin tuomarit olivat ihan ok, mutta linja oli huono. "Antaa poikien painia" -linja toisaalta kuuluu finaalin luonteeseen mutta jos ensi kauden runkosarja vedetään samalla kaavalla niin siitä ei hyvää seuraa. Talouslama leikkaa budjetteja niin laatu kärsii ja vähemmän maineikkaalla rosterilla voi hyvän puolustuspelin ansiosta olla korkealla sarjassa. 1-0 ja 2-1 pelejä tulee lisää ja kun puhtaista taklauksista (tyyliin Anttila) saa ottelurangaistuksia niin tulevaisuudessa hallissa on lyhyet kaljajonot.
 

Mikke73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Haukat, Ässät
En tiedä oliko syynä ihan über tylsä finaalisarja, vai kaikki mehut imenyt karsinta sarja, mutta tänävuonna ei finaalit kiinnostaneet yhtään. Hienoa kuitenkin, että pieni voitti.
Samaa ihmettelin itsekin. Karsintasarjan jälkeen jaksoi finaalit kiinnostaa sen verran, että tuli netistä vilkaistua neljännen pelin tulos. Toki tuolla JYPin pelitavalla finaalisarja oli pakostakin varmaan todella tylsä.
 

TosiKärppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Bc Nokia, Arsenal
Ikinä en olisi uskonut ennen sarjaa, että mestaruus ratkeaa jo neljännessä pelissä. Luulin, että ainakin kuusi matsia pelattaisiin. Sarjan ratkaisseita asioita:

1) Kärppien puolustajien erittäin suuri henkilökohtaisten virheiden määrä (erityisesti Järventie ja Forrest).
2) JYPin loistava koko viisikon puolustuspelaaminen erityisesti omalla alueella (ml. laukausten blokkaaminen).
3) Tuokkola oli maalissa loistava, Sinkkukin ihan hyvä. (Tarkki pelasi omalla tasollaan.)
4) JYPin kakkoskentän taitava viimeistely. Tunnelmat kyseisellä kentällisellä olivat aika lailla erilaiset runkosarjan loppupuolella, kun maaleja ei meinannut tulla millään. Canal+:lta runkosarjan lopulla tulleen JYP-Kärpät pelin aikoihin Hytösen kentän meno oli hyvin tahmeaa.

Hieno homma, että pudotuspelien parhaan pelaajan palkinto jaettiin Tuokkolan ja Wallinheimon kesken. Tuokkola oli ehkä hieman parempi, mutta Sinkkukin napsi hyvin voittoja. JYPin aloittavan maalivahdin vaihtaminen hyvien voitto-otteluiden jälkeen finaalisarjassa (toki aiemminkin) oli sen verran poikkeuksellista, että jäykän palkitsemisjärjestelmän joustaminen oli loistava veto.

Onnea JYPille ja sen faneille!
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Sen enempää ketjua lukematta, totean että olin väärässä. Ennen sarjan alkua väitin ettei tämä sarja mene kummallekaan joukkueelle 4-0 eikä edes 4-1. Olin väärässä.

Onhan tää ihan uskomatonta edelleen. Yksittäiset ottelut olivat tasaisia, mutta otteluvoitot 4-0 ensimmäistä kertaa historiassa ainakin finaalien osalta ei jätä mitään jossittelua. JYP oli yksinkertaisesti Suomen mestariainesta.
 

travolta

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
En tiedä oliko syynä ihan über tylsä finaalisarja, vai kaikki mehut imenyt karsinta sarja, mutta tänävuonna ei finaalit kiinnostaneet yhtään. Hienoa kuitenkin, että pieni voitti.

Alkuun sanottakoon, että varmasti parempi voitti ja Jyp ansaitsi voittonsa. Ei mitenkään "väärin" voitettu, mutta... Koska ei kiinnostanut tippaakaan kumpi voittaa, katsoin pelejä lähinnä viihdemielessä. Siinä pelit eivät tarjonneet mitään. Ainoastaan viimeinen peli oli lähellä sitä, mitä finaaleilta odotin. Aika valju kuva jäi.
 

Rostislav

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Yksittäiset ottelut olivat tasaisia, mutta otteluvoitot 4-0 ensimmäistä kertaa historiassa ainakin finaalien osalta ei jätä mitään jossittelua. JYP oli yksinkertaisesti Suomen mestariainesta.
Tässä on pakko sen verran nostaa Kärpän häntää, että eikös Oulun ylpeys yltänyt yhdellä play-offs-rykäisyllä pelkkiin voittoihin, saldona siis 12-0? Olisiko ollut 2007. Aika suvereenia. Ja nostaa toisaalta JYPin voiton arvoa, että tällainen kestomenestyjä kellistettiin nyt finaaleissa.
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Tässä on pakko sen verran nostaa Kärpän häntää, että eikös Oulun ylpeys yltänyt yhdellä play-offs-rykäisyllä pelkkiin voittoihin, saldona siis 12-0? Olisiko ollut 2007. Aika suvereenia. Ja nostaa toisaalta JYPin voiton arvoa, että tällainen kestomenestyjä kellistettiin nyt finaaleissa.

Ei nyt sentään. Silloin pelattiin ainoastaan puolivälierissä paras seitsemästä -systeemillä, joten Kärppien saldo oli siis 10-0.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Minusta tämä sarja oli ennenkaikkea The Pelikirjan voitto. Kyllähän tuossa Jypin pelitavassa oli jotain sihvosmaista viisikon harmoniaa koko kentän alueella. Luonnolliset karvaukset, keskialueen tukkiminen, maalinedustan blokkaaminen, rintamahyökkäykset... Ei tuota voi tylsäksi sanoa, kun saadaan koko joukkue pelaamaan tuolla tavalla!

Pelitapojen ero näkyi niin kovasti Kärppä-joukkueesta, jossa jokainen pelaaja oli "yksin". Molemmissa päissä piti yksin keksiä jotain virtuoosimaista.

Hopeajuhlien jälkeen Matti voisi laittaa videot pyörimään, katsoa Red Wingsien pudotuspelit ja alkaa kesällä harjoitaa joukkuepelaamista. Se yhdistettynä tänäkin vuonna nähtyihin nousuihin tiukassa paikassa takaa Dynastian jatkumisen!
 
Kyllähän tuo oli aivan hirveää paskaa koko sarja. Tunteetonta kuin mummon tarpominen lumihangessa, taklauksia neljän ottelun aikana kokonaiset yhdeksän. Kyllä Suomi-kiekko on alamaissa. Mestaruuden ratkettua ei edes Alkio jaksanut innostua. Voi voi tätä SM-liigan kurjuutta. Pitää hypätä kaivoon.
 

Rostislav

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Väärin voitettu mestaruus.

Kaksi edellä olevista sanoista on faktoja, yksi taas subjektiivinen näkemys. Itse olen aina luottanut vain faktoihin...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös