Ässät Mestikseen?

  • 159 900
  • 516

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Olen ymmärtänyt, että Lukon valmentaja Urama on moneen otteeseen jo muuallakin vaikuttaessaan puhunut sarjatasojen sulkemisen tärkeydestä ja myös siitä, että Mestikseen tulisi asettaa ikärajat, ts. joukkueiden valtaosan tulisi koostua esimerkiksi U-23 pelaajista...

SM-liigan sopimukseen liigaosakkeen myynnistä on tietoni mukaan kirjattu pykälä, joka pakottaa liigan olemaan auki, jotta pudonneelle joukkueella on mahdollisuus nousta takaisin.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Kyllä se jengi joka vielä uskoo Ässien tämän kääntävän tuo elävästi mieleen ne Wincapita-uskovaiset jotka vieläkin uskovat saavansa rahat korkoineen takaisin. Ainoa pelastus Ässille olisi joku ruokamyrkytys epidemia, mikään pelillinen nousu ei ole enää mahdollista.

Ja ne jotka muistelevat 20 vuoden takaista pikanousua, niin nyt on eri ajat. Ensinnäkin pakka häviää taivaan tuuliin ja heikkenee rajusti (silloin vahvistui merkittävästi). Toiseksi, silloin oli Ässien johdossa vielä aidosti Ässiä ja kiekkoa rakastavia miehiä (Lasse Heikkilä), nyt siellä on enemmän omasta minästään kuin jääkiekosta kiinnostuneita kavereita. Silloin sentään yritettiin tehdä töitä Ässien eteen, nyt on muodissa totaalisen ylimielinen piittaamattomuus.

Aina voi elää toivossa, mutta nyt Ässissä on muututtuva paljon ja perusteellisesti. Ainakana samoja naamoja jotka seuran tuhosivat en haluaisi nähdä jeesustelemassa ensi kaudella, mutta luultavasti seurasta katoaa ensimmäisenä se vähäinen johto- ja valmennuspuolen kapasiteetti joka löytyy.

lopuksi vielä täytyy kysyä: kun jokainen jatkoajan ässä-kirjoittaja (joka on nähnyt sen edes yhden pelin, siis muut kuin SJS50) osasi nimetä jo muutaman kierroksen jälkeen Ässien puutteet (maalintykki, kiekollinen pakki ja erikoistilanteet) niin miten helvetissä koko kautena niihin ei saatu mitään parannusta? Vastaus: ylimielisyys - no nyt ylpeys käy lankeemuksen edellä
 

.jarska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Ja ne jotka muistelevat 20 vuoden takaista pikanousua, niin nyt on eri ajat. Ensinnäkin pakka häviää taivaan tuuliin ja heikkenee rajusti (silloin vahvistui merkittävästi).
En ymmärrä miten jengi olettaa että "ei se nippu nyt niin pahasti hajoa". Joka jätkä joka saa liigapaperin tai esim. sopimuksen Ruotsiin (noin kahdelle-kolmelle parhaalle liigatasolle) tulee lähtemään. Useita houkutellaan Vaasaan pelaamaan. Nippu todellakin hajoaa, varmasti. Ammattiurheilu on ammattiurheilua, seurauskollisuus on nykyjoukkueessa lähestulkoon pelkkä myytti. Ja tietenkin pelaajan pitää ajatella uraansa.

Nyt kun tämä tippuminen todella uhkaa. Enkä sen puoleen näe mitään mahdollisuutta että nykyisellä johdolla todellakaan pystyttäisiin rankentamaan Mestikseenkään voittavaa organisaatiota. Syvälle mennään, pahoin pelkään että seuran surulliseen loppuun asti.

Pitää myös muistaa että nousuun takaisin liigaan tuskin riittää enää pelkästään urheilullinen tulos. Pitkään on ollut puheita, että liigahallien kriteereitä tullaan nousijoilla tiukentamaan. Ja Isomäen halli ei taatusi noita uusittuja kriteereitä esimerkiksi pelaajien tilojen puolesta täytä. Eli jostain pitäisi kaivaa fyrkkaa vielä remonttiakin varten, kaupunki ei tunnetusti ole kiinnostunut projektista.

Jos ja kun Ässät nyt tippuu Mestikseen niin sinne jäädään - todennäköisesti pitkäksi aikaa ellei lopullisesti. Valitettavasti ei ole ollenkaan mahdotonta että "joukkue" joka on kulkenut nimellä Ässät on pelannut viimeisen SM-liigaottelunsa Isomäen jäähallissa.

Kammottavaa. Ei tällaista voi tapahtua. Lämmin kiitos johdolle. Vitun hyvin hoidettu tilanne kolmessa vuodessa huipulta syvemmälle mitä tuskin kukaan on pystynyt kuvittelemaankaan.
 

Jysky #13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Alkaa menemään hieman liian pitkälle tämä sun Alpon puolustelu. Jos joukkuetta ei saada valmistettua peliin ja valmentaja seisoo kuin joku muumio tilanteessa 0-2, ja vajaa 3min pelattu niin jossain on vika. Nyt se Alpo vittuun sieltä ja vaikka Pena vetään purkkaa sinne, tapahtuu ainakin enemmän mitä nyt!.

Itte en alpoa puolustele, enkä halua sen jatkavan ens kaudella kävi miten kävi. mutta käsi sydämmelle. Montako peliä alpo on tällä kaudella pelannut?

On se nyt perkele, ettei satoja liigapelejä pelanneet jätkät tiedä mitä kiekon kanssa tehdään. Kaikki pallopelejä pelanneet varmasti lähtevät kohti maalia pelivälineen saatuaan. Mitä tekee meidän pojat? pikkunäppäriä takajättöjä ja sen jälkeen syöttöyritys, minkä vastustaja katkaisee ja rankaisee. Alpon vika? Totta helvetissä, kun ei ollut se pelaaja jonka piti lähteä SUORAVIIVAISESTI hyökkäämään.

Kaikella kunniotuksella kiihkeille patafaneja kohtaan. Alpo ei ole kertaakaan ollut kentällä, kun omissa soi. Nyt haetaan syntipukkia ihan väärästä suunnasta. Valmentajat valmentaa ja pelaajat pelaa.

Itsekin tuolla ylempänä ehdotin #17 penkin taakse. Mut ei se vaan mene niin. Mihin se puristus siitä katoaa?

Ja verolle: Onko faktaa vai arvailetko vaan tosta kabinetista? Ittekin oon miettinyt ton tapparasarjan jälkeen tuota mahdollisuutta. Käytännössä alpo vaan naureskelee tappioille, niinkuin tänäänkin. Onko tässä samanlaiset tasonmittaukset käynnissä, kun oli aikoinaan pelicans vs. kärpät.
 

angnus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Alpon puolustelijat voisivat nyt pikkuhiljaa pitää turpansa kiinni! Tämä flekmaattinen, mihinkään reagoimaton pelle on johdattanut Porin Ässät mestikseen!
Voittavan joukkueen kaksi tärkeintä osaa ovat maalivahti ja valmentaja. Näillä eväillä on voitettu ennenkin pelejä, vaikka kenttäpelaajissa olisikin annettu vähän tasoitusta. Meillä on todella hyvä mies maalilla ja ihan täysin paska valmentaja, joka ei ole koskaan pärjännyt missään! Mitä tapahtui tepsille, kun Alpon tasoinen valmentaja Hannu Virta heitettiin sivuun ja tilalle astui intohimoinen jääkiekkomies Kai Suikkanen!?
Suhonen on saanut jostain syystä puhuttua itselleen(ja kaverilleen) loistavan aseman Ässäorganisaatiossa. Olisikin kiva tietää millä keinoin Alpo Aholaa kusettaa?
Mestis kutsuu, ja pelottaa ihan p.rkeleesti, että mennäänkö sinnekin Alpolla ja Aholalla. Kenenkään on ihan turha kuvitella, että sieltä noustaisi ihan heti takaisin. Meiltä häipyy pelaajat ja sitä paitsi Mestiksessä on hyviä valmentajia, jotka osaavat asiansa, puhumattakaan karsinnoista, joissa voi aina tapahtua ihan mitä tahansa.
Eli v,tusti kiitoksia Aholalle, pilasit kannattamani jääkiekkoseuran!
 

Alpha

Jäsen
Eli v,tusti kiitoksia Aholalle, pilasit kannattamani jääkiekkoseuran!

Tässä kirjoituksessa on kaikki, mitä itsekkin asiasta ajattelen. Kyllä nyt on oikea aika tunnustaa tosiasiat ja myöntää, että Alpo ja Ahola ei vaan riitä, olette heikoin lenkki, hyvästi!

Mutta kyllä pelaajiatkin saa mennä itseensä, ovat perseilleet koko playoutin ja nyt siihen päälle vielä karsinnat! Toivottavasti ovat tyytyväisiä itseensä!

On surullista nähdä kannattamansa seuran ajautuvan kohti jäävuorta kuin Titanic, ruorissa täysin sokea mies, joka ei näe tuohoa, ei kuuntele varoituksia, eikä osaa lukea vaaranmerkejä.

Olen nähnyt Ässien heikot hetket ja huippuhetket ja en olisi koskaan uskonut, että olen näin huolissani Ässien tulevaisuudesta kuin juuri tällä hetkellä olen.
 

ensio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Greg "Paras" Jacina & John "0+2" Lammers
Vero, Alpo on johdattanut meidät tähän. Hänen alaisuudessaan pelaajien taso on pudonnut viimeisen kuukauden aikana kuin lehmän häntä. Hänen alaisuudessa olemme hävinneet kuusi peliä play outeissa ja kolme karsintasarjassa. Hänen alaisuudessa Ässät ei ole harjoitellut ylivoimaa ja hänen alaisuudessa Ässien alivoima on kautta aikojen passiivisin.

Otan tähän kiinni noista kaikista kirjoittamistasi viesteistä: en ole yhtään eri mieltä, mutta oletko sinä nyt ihan oikeasti sitä mieltä että se on ihan ookoo, että Porissa jatketaan yhä edelleenkin tällä pelaajavetoisella kulttuurilla? Pienet prinssit ja prinsessat pitävät omaa pukukoppipolitiikkaa ja lopulta valmentaja saa lähteä, vaikka seurauksena olisi sitten sarjatason vaihto? Oletteko te valmiita uhraamaan Kiven seuraavaksi? Oikeastaan jollain sairaalla tavalla hieman toivoisin sitä, ehkä se tälle Koirakoulun väelle sitten aukeaisi kun porilaisten lempilapsi pelattaisiin pihalle.

Jossain viestissäsi kirjoitit seuranneesi eilistä peliä Tapio Levon kanssa. Kun muistelee, mitä Levo ajatteli muutama kuukausi sitten valmentajan asemasta eräässä julkaisussa, ei ole sinällään ihme vaikka ajattelisitkin juuri noin. Ja tavallaan onhan se toimistollakin hyvä, säästyy palkkakustannuksissa kun kirjoittaa valmentajan työsopparin toukokuusta marraskuuhun! Ei sitten tarvi keksiä mitään "herkkyysryhmän executive manager"-titteleitä kuten Härkälälle...

Porilaisessa kiekossa pitäisi siirtyä uudelle vuosituhannelle, niin kentällä kuin erityisesti kabineteissa. Pian ollaan Suomi-sarjassa ihmettelemässä, kenen etu tämä ja tämä asia on ja ketkä ja mitkä tahot sen eduksi kokevat ja kuka leikkii kenenkin kanssa. Perseestä, en mä muuta sano.
 

ensio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Greg "Paras" Jacina & John "0+2" Lammers
Tässä näkee, että olet itse Alpo tai et ymmärrä mitään joukkueurheilusta.

Sinä olet taas minun mielestäni helevetin näsäviisas, ja ajattelet olevasi aina oikeassa. Mielipiteesi eivät ole koskaan mielipiteitä, vaan suoria totuuksia. Sen takia näitä on nykyisin todella ärsyttävä lukea, vaikka näen kyllä että tietoa asioista löytyy runsaasti.

Alpo ei tee näistä muuta kun harjoittaa pelaajat fyysisesti ja taktisesti, lopun vallan hän jättää pelaajille. Kautta historian on todistettu, ettei tällainen toimi.

Ai jättää? No miksi ihmeessä Suhonen on vielä päävalmentajana jos pelaajilla on nyt ollut se valta? Viimeinen lause on kuitenkin tavallaan huojentava: ehdin jo edellisessä viestissä ihmetellä, oletko tosissasi sitä mieltä että tämä Porissa jo Ketolan Vellun aktiiviuran ajoista elänyt "suuret persoonat on ykkösiä ja valmentaja on kakkonen"-mentaliteetti saakoon jatkua.
 

Loktev

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Jos tämä nyt yhtään porilaisia lohduttaa niin sarja ei ole vielä päättynyt. Kaksi peliä jäljellä. Kyllä Ässät vielä nousee. Jollakin tavalla olen Ässien puolella, johtuneeko Tamin puheista ja eleistä. Ape on sentään fiksu!
 

Velli_Ketola

Jäsen
Suosikkijoukkue
---
Otan tähän kiinni noista kaikista kirjoittamistasi viesteistä: en ole yhtään eri mieltä, mutta oletko sinä nyt ihan oikeasti sitä mieltä että se on ihan ookoo, että Porissa jatketaan yhä edelleenkin tällä pelaajavetoisella kulttuurilla? Pienet prinssit ja prinsessat pitävät omaa pukukoppipolitiikkaa ja lopulta valmentaja saa lähteä, vaikka seurauksena olisi sitten sarjatason vaihto? Oletteko te valmiita uhraamaan Kiven seuraavaksi? Oikeastaan jollain sairaalla tavalla hieman toivoisin sitä, ehkä se tälle Koirakoulun väelle sitten aukeaisi kun porilaisten lempilapsi pelattaisiin pihalle.

Tulihan se sieltä taas kerran. Koirakoulut, pelaajavetoiset joukkueet ja muut. Hienoa. Kerropa nyt Ensio rehellisesti ne faktat jotka sinulla on esittää tämän väitteesi tueksi? Keitä nämä pelaajat "varmuudella" ovat ja miten tämä kaikki ilmenee esimerkiksi pukukopissa?

Oletko muuten huomannut että sarjatason vaihto taitaa olla ajankohtainen VAIKKA valmentajat eivätkä pelaajat ole lähteneet minnekään? Vai oliko tämä taas näitä "Peltonen on ikävä, Kivenmäki on ikävä" viestejä joiden pohja on luotu lukemalla tätä palstaa? Peltosellakaan tuskin on kauheasti haluja Ässiä mestikseen pudottaa, mies kuitenkin taitaa jatkaa organisaatiossa muissa tehtävissä, samoin Kivenmäen sopimus taitaa olla sellaista muotoa että se ei välttämättä palvele tätä ajatusta, mutta tiedä sitten.

Olisi kuitenkin mukavaa kuulla taas kerran näiden syväkurkkujen ajatukset asiasta.

Eiköhän nyt ole jo kaikille tullut selväksi myöskin se fakta ettei Sport ihan pelkän hypen avulla ole näissä kinkereissä liikenteessä vaikka näinkin täällä arvailtiin, Takalat ja muut ovat kovaa vauhtia pudottamassa entistä seuraansa sarjaporrasta alaspäin.
 

Putte

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Tommy Wingels, San Jose Sharks
Ja verolle: Onko faktaa vai arvailetko vaan tosta kabinetista? Ittekin oon miettinyt ton tapparasarjan jälkeen tuota mahdollisuutta. Käytännössä alpo vaan naureskelee tappioille, niinkuin tänäänkin. Onko tässä samanlaiset tasonmittaukset käynnissä, kun oli aikoinaan pelicans vs. kärpät.

Ei ole faktaa. Monella eri taholla on toistuvasti korostettu, että liigaa ei tulla missään tapauksessa laajentamaan vaan karsinnan hävinnyt joukkue tulee pelaamaan ensi kaudella mestiksessä.
 

jsavolai

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat,TiTu,Akaan Kiekko,Pelicans
Jos tässä joku kabinettipäätös tulee ja Liiga laajenee sen kautta niin voidaan sanoa että kyseessä on aika suuren luokan puhallus ja niin helvetin iso potku urheilullisuuden munille ettei toista.
 

teemu73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Mestis kutsuu, ja pelottaa ihan p.rkeleesti, että mennäänkö sinnekin Alpolla ja Aholalla.

Ei kai sentään sarjasta putoava joukkue koskaan voi jatkaa samalla valmentajalla seuraavalla kaudella? Vai onko näin joskus tapahtunut?

Tietysti Ässien kohdalla voitaisiin tehdä historiaa tässäkin asiassa.

Odotin, että eilen olisi tiedotettu muumion potkuista, vaan eipä näköjään haluta enää edes sitä viimeistä mahdollisuutta käyttää.

Surullista. Kyllä tuo ensi talvi tulee olemaan ankeaa aikaa. Luultavasti Mestiksestä tulee tulokset katsottua ja joku yksittäinen matsi jopa paikan päältä. Liigaa ei varmasti tule seurattua lainkaan, kuten ei viimeksikään divarikaudella. On aika etsiä elämään uusia virikkeitä. Onneksi ihminen on sopeutuvainen yksilö ja kaikkeen tottuu.
 

Germanicus

Jäsen
Suosikkijoukkue
*HIFK* Germanicus Julius Caesar Claudianus
Miten vitussa perinteinen ja suuresti arvostamani organisaatio on päästetty tuohon tilanteeseen?!? Muutama kausi sitten loistavalla pelillä hopeaa ja nyt keikutaan tuhon partaalla. En todellakaan pysty käsittämään johdon toimintaa, jossa viiniä litkivän pikku reppanan toilailuja seurataan koko helvetin kauden ajan. Koko tämä saatanan soppa on anteeksiantamatonta toimintaa ja suoranaista häväistystä seuraa ja sen historiaa kohtaan johdon taholta. Vituttaa suuresti teidän fanien puolesta tuollainen amatöörimäinen toiminta. Näen todella paljon yhtymäkohtia tuossa perseilyssä myös meidän organisaation suuntaan, jossa ammattimainen toiminta on ollut huitsin vitussa jo vuosien ajan.

VITUTTAA JA RANKASTI!!!!
 

ensio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Greg "Paras" Jacina & John "0+2" Lammers
Tulihan se sieltä taas kerran. Koirakoulut, pelaajavetoiset joukkueet ja muut. Hienoa. Kerropa nyt Ensio rehellisesti ne faktat jotka sinulla on esittää tämän väitteesi tueksi? Keitä nämä pelaajat "varmuudella" ovat ja miten tämä kaikki ilmenee esimerkiksi pukukopissa?

Jos et sinä niitä faktoja täältä ole aiemmin osannut lukea, en niitä uudempaan kertaan ala kerrata. Kerropa sinä nyt omat perusteesi sille, että näin ei ole? Olet varmasti lehdestä osannut kuitenkin lukea oven käyneen valmennusosastolla aika rapsakkaasti. Ja jos näkemyksiä pelaajalähtöisyydestä ja ns. hankalista tapauksista tulee ihmisiltä, jotka ovat olleet seuran valmennuksessakin mukana 2000-luvulla, lähdetkö sinä kyseenalaistamaan heitä?
Ei silti, voihan sinulla olla paljonkin faktaa näissä jutuissasi: se vaan kertoo, että porilaiset kiekkoveljet jaksavat jatkaa kissanhännänvetoa mielipiteissään.
 

Velli_Ketola

Jäsen
Suosikkijoukkue
---
Jos et sinä niitä faktoja täältä ole aiemmin osannut lukea, en niitä uudempaan kertaan ala kerrata. Kerropa sinä nyt omat perusteesi sille, että näin ei ole?

Mä en sulta ikävä kyllä ole yhtäkään faktaa nähnyt vaikka noita viestejäsi tuossa äskenkin selasin. Kyynelvirtoja, prinsessaleikkejä ja pelaajalähtöistä määräysvaltaa kyllä löytyy mutta ei yhtäkään faktaa, tosin olen voinut vahingossa jättänyt varmaankin sen kaiken selvittävän viestin lukematta.

Eikös tuo ole vähän nurinkurista että alat kyselemään multa miksi näin ei ole vaikka olet esittänyt faktat aiemmin täällä?

Niin ja olet oikeassa siinä että joukkueeseen ja valmennukseen turhautuneet Ässäystävät täällä purkavat turhautumistaan.
 

Pikherz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Minkälainen on Ässien ensi kauden rosteri Mestiksessä?
Itse veikkaisin, että Mave jatkaa Padassa, sillä todellisia ottajia ei ole. Pakeista lähtevät varmaankin Uusitalo ja Määttä(?). Kilpeläinen, Huhtala, Savinainen, Kuparinen, Salminen, Luomala.

Mitä jää siis jäljelle? No ei mitään. Damonille jatkoa ehdottomasti.

Mave-Ö-Å1
Mäkinen-Damon-Å2
Mäkilä-Sillanpää-Huhtanen
A-junnu-Pellinen-Palonen

X-Y
Jyrkkiö-Kuusisto
Sammalkangas-Rahkola


Ö= kiekollinen sentteri, joka osaa puolustaa. Täytyy olla tasoa "pelannut AHL:ssä vakituisena".
Å1=maalintekijä, tasoa "pelannut AHL:ssä vakituisesti".
Å2=ECHL-mies. Sieltä löytyy näitä 50+30 miehiä, sellainen tänne.
X=kiekollinen pakki, tasoa AHL
Y=tsekkipakki, tasoa AHL

1. maalivahti?
2. Järvenpää?

Valmentaja: Karri Kivi
Apuvalmentajat: Q ja Lehtonen

Ahola ulos pj:n paikalta ja uusi tilalle.
Pena jatkaa pelaajakoordinaattorina ja tekee hankinnat yhdessä valmejien kanssa.

Hirsi jatkaa, sillä on tehnyt ainoana koko organisaatiossa hyvää työtä.
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Miten käy jos Ässät ei "pääse" Mestikseen?

Mitenkä Ässien kävisikään, jos Mestis ei kutsukaan? Tuleeko tehtyä riittävän suuri tuuletus? Pahinta on jos juuri ja juuri selvitään liigaan vuodesta toiseen (en nyt väitä että näin käy välttämättä). Tavoite on aina vaan päästä playoff-paikalle. Eikö jossain vaiheessa liiga-joukkueen pitäisi pystyä laittamaan tavoitteekseen edes mitalipelit?
Kunnon organisaation tuuletus vaan, paskat pihalle, ja puhtaalta pöydältä eteen päin. Eikä pieni konkursin lähellä käyminenkään olisi pahitteeksi. Sitten vaan leuka rintaa ja kohti huippua uudestaan! Nythän on vaarana, että Alpo & co saa joukkueen voittamaan kaksi viimeistä peliä, ja mikään ei muutu. Eihän siinä mitään, jos liigapaikka säilyisi ja organisaatio laitettaisiin uusiksi, mutta eppäillä tuota soppii.

p.s. Ja olisi mukava nähdä patapaidat Lapissa, vaikka se ei teitä voisi vähenpää kiinostaakkaan.
 

ÄssÄ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Outoa, että moni kuvittelee Ässien tippuessa kaikkien pelaajien lähtevän. Mihin he lähtevät? Luuleeko joku tosiaan, että joukkueen, joka päästi eniten ja teki vähiten maaleja liigassa, pelaajat revittäisiin kiljuen liigajoukkueisiin? Joukkueen, joka ei pärjää Mestiksen voittajalle, pelaajat olisivat yhtäkkiä loistavia ja haluttuja. Veikkaan, että yllättävän moni jatkaa myös Mestiksessä, Ässien paidassa.
 

Putte

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Tommy Wingels, San Jose Sharks
Outoa, että moni kuvittelee Ässien tippuessa kaikkien pelaajien lähtevän. Mihin he lähtevät? Luuleeko joku tosiaan, että joukkueen, joka päästi eniten ja teki vähiten maaleja liigassa, pelaajat revittäisiin kiljuen liigajoukkueisiin? Joukkueen, joka ei pärjää Mestiksen voittajalle, pelaajat olisivat yhtäkkiä loistavia ja haluttuja. Veikkaan, että yllättävän moni jatkaa myös Mestiksessä, Ässien paidassa.

Kyllä asia on juuri noin. Korkeintaan kentällisen verran voisi olla kysyntää liigassa, mutta eiköhän pelaajista suurin osa jatkaisi Ässissä. Eihän mestiksen kärkiseuroistakaan ole siirtynyt kuin muutama pelaaja/kausi liigaan ja kuten on nähty niin liigan häntäpään ja mestiksen kärjen ero ei ole kuitenkaan järisyttävän suuri.
 

angnus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Alpon valmentajan ura oli tässä! Pudotaan tai säilytään, niin homma on taputeltu, tai näin normaali organisaatio toimisi, Ässien kohdalla asia ei tietysti ole lainkaan varmaa.
Turhaa rimpuilua nämä spekulaatiot säilymisestä, sillä Sport vie ja Ässät vikisee.
 

Stern

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ilta-Sanomien saaman "salaisen tiedon" mukaan liigapaikan hinta on peräti 1,7 miljoonaa euroa. En tiedä millaisilla budjeteilla Sport pelaa, mutta summa on melko tarkkaan puolet koko SaiPan menneen kauden budjetista. Kuulostaa aika kovalta summalta, jos osakkeen hinnan päälle pitäisi vielä koota sen SaiPan koko budjetin suuruinen summa normaaliin liigaseuran toimintaan.

Tässä edetään kohti nolointa mahdollista loppua: Ässät putoaa umpisurkean esityksen jälkeen, mutta Sportilla ei ole varaa nousta. Tai sitten Sport nousee, mutta liigaosakkeen hinnan takia liigaan nousee joukkue, joka on huonompi, kuin Ässät surkeimmillaan.

http://www.iltasanomat.fi/urheilu/uutinen.asp?id=1672912
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Kyllä asia on juuri noin. Korkeintaan kentällisen verran voisi olla kysyntää liigassa, mutta eiköhän pelaajista suurin osa jatkaisi Ässissä. Eihän mestiksen kärkiseuroistakaan ole siirtynyt kuin muutama pelaaja/kausi liigaan ja kuten on nähty niin liigan häntäpään ja mestiksen kärjen ero ei ole kuitenkaan järisyttävän suuri.

Ässistä lähtee varmuudella seuraavat kaverit:
Kilpeläinen (jos Suomessa paikat täynnä niin Ruotsiin/AHL)
Huhtala (12 kassia lupaavalta pelaajalta riittää liigapaikkaan)
Savinainen (ei varmasti jäänyt scouteilta huomaamatta, sai tarjouksia muualta)
Kuparinen (hyvä kolmossentteri liigaan)
Kuusisto (liikkuva pakki, antanut riittävät näytöt)
Luomala (Sport)
Peltonen (lopettaa)
Rasmussen (ei jatka)
Salminen (saa liigasopparin heti)
Määttä (riittävä peruspakki liigaan)

Seuraavat kaverit lähtenevät:
Jyrkkiö (tarpeeksi talenttia että kiinnostaa jotain liigajengiä)
Sillanpää (sama)
Niemi (ei kiinnosta Ässiä, mutta on a-nuorten kovimpia pistemiehiä)
Sammalkangas (siinä-ja-siinä peruspakki liigaan, oli nyt jo tarjouksia muualta)

Kysymysmerkit:
Duba, Damon, Mäkinen, Uusitalo tuskin kiinnostavat liigaorganisaatioita, mutta Ruotsin divari voi kutsua

Vamat jäävät:
Kivenmäki (ei saa samaa sopparia muualle)
Tähtinen (perhesyyt)
loput pelaajat tuskin kiinnostavat muita organisaatioita, jotkut saattavat onnistua agentin avulla tyrkyttämään itsensä muualle.

Ässien dilemma on hyvin pitkälti se, että joukkueessa on kohtuupalkkaisia 3-4 ketjun jyriä ja lupauksia liigatasolle paljon, mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa ulkomaat tyhjentävät liigaa taas ja Sportin joutuessa hankkimaan yli kymmenen liigatason pelaajaa on markkinoilla hyvin kysyntää näille kohtuuhintaisille jyrille. Worst case scenariossa Ässät joutuu lähtemään ny keväällä (tuntien pelaajahankintatyylin) Mestikseen hyvin vajaalla rosterilla, jolla edes Mestiksen play-offit ei ole mikään automaatio. Tätä sitten täydennetään hankkimalla kallispalkkaisia has-beenejä surffailemaan puolilla valoilla.
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Tuossa ylempänä kaipailin suuria muutoksia. Täytyy nyt nöyrästi myöntää, että en tiennyt niiden jo tapahtuneen viime syksynä ainakin toimitusjohtaja Aholan mukaan: " Jos olisimme valinneet jonkun muun päävalmentajan, emme olisi saaneet tällaista muutosta aikaiseksi, vaan olisimme edelleen samassa jamassa kuin aiemmin. Suhonen on tuonut meille kovia ammattilaisjuttuja pienistä yksityiskohdista alkaen. Siitä esimerkkinä vaikkapa koko harjoittelun rytmittäminen uudelleen."
ilmeisesti koko homma onkin siis tarkasti suunniteltua. Kahden kolmen vuoden päästä Ässät on sitten ihan eri tilanteessa kuin nyt. Hyvä Homma! Onnea valitulle tielle!
 

Jeppe_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit / Anaheim Ducks
Jos tämä nyt yhtään porilaisia lohduttaa niin sarja ei ole vielä päättynyt. Kaksi peliä jäljellä. Kyllä Ässät vielä nousee. Jollakin tavalla olen Ässien puolella, johtuneeko Tamin puheista ja eleistä. Ape on sentään fiksu!

Hehe, Itse kyllä haluisin nähdä Aurinko Kuninkaan ensikaudella valmentamassa liigassa sportin peräsimessä. Mikäs sen mielenkiintoisempaa, kun itseään täynnä oleva valmentaja kerää ennätyssakot ja mediajulkisuutta enemmän kuin kukaan osaa odottaa.. Tässähän pitäisi ihan iltalehtien ruveta jo miettimään ja mainostamaan sportia ensi kaudeksi liigaan, niin he saisivat itsekin myyntiä taas kerran korkeammaksi. :>

Vitsi vitsinä, mutta mielestäni tämmöisten esityksien jälkeen (mitä Ässät on esittäny) joutaisi Ässät käydä mestiksen kautta hakemassa nostetta joukkueelle. Ehkä putoamisen tapahtuessa Ässien johto todella antaa muumio "ensimmäinen eurooppalainen valmentaja nhl:ssä" = Kovin jätkä ikinä Apelle kenkää. Näin ainakin toivon.

MUTTA, jos tässä käy niinku epäilen jos sport voittaa, että sport nousee liigaan ja Ässät siellä myös pysyy, niin jälleen kerran Sm-liiga on saanut aikaan sen mitä parhaiten osaa, eli perseillä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös