Ti 7.4.2009 Ässät - Sport (5. liigakarsintaottelu)

  • 61 601
  • 198

Ihmemies

Jäsen
Suhonen ei ota time-outtia vaikka joukkueineen pääsee jauhamaan ylivoimaa kuudella kolmea vastaan, huhhuh...

Samaa ihmettelin itsekin. Tossa jos jossain oli paikka ottaa aikalisä ja sumplia kuviot kuntoon, mutta ei taida Alpoa kiinnostaa enää Ässien menestys. Taitaa olla tiedossa, että ensi vuonna ei enää jatka seurassa kuitenkaan.

Loistavaa Sport!
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
No käsisyöttö, ilman kuvamateriaalia toki paha sanoa mitään, mutta lajin kannalta on parempi, ettei 'saarenheimoja' tehdä joka pelissä. Niin ihanaa kuin se Saarenheimon maali oululaisten mielestä olikin...

Lainasin itseäni otteluseurannasta. Onnittelut Vaasaan voitosta! Kuten sanoin sarjan alla, paras seitsemästä -meininki arpoo oikean voittajan. Vielä sarja ei ole ohitse, mutta aika vaikeaksi Ässät on tämän tehnyt. Tosin sitä ei kukaan muista, jos.....

Nyt näyttää siltä, että nykyisellä valmennuksella ei todellakaan ole enää yhtään mitään annettavaa. Pitkään myötäilin ja kehoitin varovaisuuteen innostaa poistaa Suhonen kesken kauden, mutta nyt olisi tehtävä jotain. Tosin realistisin pika-apu olisi Pieniniemi, ja siinä nyt ei heti tullut mieleen mitään korjausta tilanteeseen.

Vaasa on tehnyt karsinnoista tiukan, ja näyttänyt, että suljettu liiga oli sieltä, mihin kevätaurinko ei valoaan anna.
 

Quethas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Suomen maajoukkueet, Tampere United
Jätkät hei, yks erä ei riitä. Ja Peltosen tasokaan ei riitä edes Sportia vastaan.

Lievä masennus päällä, saas nähdä millainen reissu tulee Vaasaan ylihuomenna.
 

Hattivatti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Syvällä, niin syvällä

Pitää pelata koko peli, jos meinaa voittaa. Valitettavasti Sport oli parempi ja pelasi yli kaksi erää paremmin. Kaksinkamppailut hävittiin, spåran karvaus oli myrkkyä ja kun pakit eivät saanut apuja hyökkäysten aloituksissa niin tässä tulos. Kuusiston kiekon menetys ylivoimalla oli tästä hyvä esimerkki, joskin tietty uskomattoman huono suoritus tulla kiekon kanssa maalin eteen sössimään. Mave aivan kuutamolla, mikä ei enää ole yllätys. Lopun hylätty maali on pakko nähdä videolta, koska itse en käsisyöttöä nähnyt.

Nyt ollaan aikalailla kusessa, mutta periksi ei anneta milloinkaan.
 

Putte

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Tommy Wingels, San Jose Sharks
Vaasa on tehnyt karsinnoista tiukan, ja näyttänyt, että suljettu liiga oli sieltä, mihin kevätaurinko ei valoaan anna.

Juuri näin. Ehkä liigapaikkakunnillakin nyt tiedetään, miltä tuntui pelata mestistä monta kautta suljetun liigan alapuolella kun samanaikaisesti SaiPa ja muut jumbojoukkueet myivät pelaajiaan pois. Karsintojen palautuminen on kyllä urheilun riemuvoitto.
 

Koheltaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, HIFK, FC Woking
Kaikella kunnioituksella vaasalaisia ja Sportia kohtaan, mutta en näe mitenkään sitä mahdollisena, että Sport seuraavan ottelun voittaisi.


Yleensä en lyö lyötyä, mutta menköön tämän kerran! Mikä olikaan lopputulos jamppa1919, mikä? Vaikeaksi tekee Ässät tämän itselleen, mutta sehän sopii meille! Ensimmäinen erä-ja ottelupallo Sportille ja vielä kotiyleisön edessä! Varmasti nyt lyödään edellinen katsojaennätys, että suhina käy! Eihän tässä tunteiden aallokossa saa edes sormia näppäimistölle!
 

tapio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bleg, Crisu, Pena, fööni, geeli ja Vidal Sasoon!
Näitä pelejäkin kyllä mielellään seuraisi tv:stä, vaan eipä taida näkyä millään kanavalla?
 

Mondie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen brändipuuhastelu
Onnittelut Sportille voitosta, parempi joukkue voitti.

Ei tollasella kurapas*alla kyllä kuulu liigassa pelatakkaan. Kun ei kiinnosta niin ei kiinnosta. 3. erässä on myöhäistä tehdä maaleja jos kaveri on pelannut koko pelin ajan paremmin.
 

peno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Madness!
Jep, pelkästään toi yv-peli on jotain niin koomista ettei toi porukka ansaitse olla liigassa. Jos henkinen kantti ei näillä hetkillä kestä niin se on sitten vitun iso kyynel ja sarjatasoa alemmas neppailemaan, ei siinä muu auta. Paras seitsemästä systeemillä ei vahingossa voittajaa arvota, kyllä siinä täytyy jo jotain tehdäkin.

Kyllä täytyy tulla iso muutos seuraavaan peliin jootta meikäläisen usko palaa. Mutta käydään sitten katsomassa niitä Mestis-pelejä, lätkää nekin on. Harmittaa vaan pirusti pelaajien puolesta, ei varmasti ole henkisesti helppo paikka.

Onnittelut Sportille, toivottavasti se katkaisupeli on se vaikein voitettava, niinku joku noheva joskus on kait sanonut. Oma veikkaukseni on, että Sport katkaisee sarjan torstaina, niin ikävältä kuin se tuntuukin.
 

Shearer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Mahtava alku Sportilta ja Ässiltä taas täysi katastrofi. Pari minsaa ja 0-2 johto vierailla.

Ekat 40 minuuttia meni aivan Sportin komennossa ja ainoastaan yksi pakkien nukahdus päästi Ässät maalin päähän. Sitten kolmannessa erässä tulikin Ässät hyvin peliin mukaan ja Sport oli aika ahtaalla. Cabana taas ilmestyi kesken Ässä-painostuksen kuin tyhjästä ja tuikkasi läpiajosta voittomaalin. Tärkeä maali oli koska Ässien kolmas maali ihan roikkui ilmassa jo ennen sitä eikä kauaa mennyt kun se sitten Cabanan maalin jälkeen tulikin. Oli hirveää katsella loppuminuutteja, Ässät kuudella kolmea vastaan. Huh huh...

Se olisi nyt voitolla liigaan. Melkoinen matka on tultu.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ensin epäonnistui valmennus, kun Ässät yllätettiin housut kintuissa pelin alussa. On käsittämätöntä, ettei Sportin kovaan karvaukseen pelin alussa oltu valmiita. Joukkue jännitti ja pyrki silti pelaamaan kiekollista peliä omalla alueella, vaikka selvästi paremmin liikkuva Sport tuli päälle kahdella miehellä. Tällöin olisi pitänyt pelata yksinkertaisempaa, kiekko nopeasti ulos alueelta, vaikka pleksien kautta. Mutta meidän Alpo uskoo edelleen urheiluun...

No, sitten kaksi henkilökohtaista virhettä, Kuusisto ja Peltonen ja ollaan aikalailla kusessa.

Ässät pelasi tänään yhden hyvän erän, yhden erän tasollaan. On käsittämätöntä, miksi ei voida pelata alusta lähtien nöyrästi omista pois ja tehdä yksinkertaisia asioita. Kun näin on toimittu, on voittettu molemmat finalistit. Mutta kun aletaan kuvittelemaan, tässä tulos.
 

vero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Sport oli selvästi parempi ja ansaitsi voiton. Jos edellisen Porin ottelun alussa Tamin sanojen mukaan Sportin pelaajat olivat pieniä, niin Ässien pelaajat olivat minimaalisia kaksi erää. Itse annan ainoastaan Tuomas Huhtaselle ja Ossi Pelliselle synninpäästön kahdesta ekasta erästä. Myös Rahkola oli pienellä ajalla hyvä. Uskomattoman epäammattimaista toimintaa edelleen Ässien joukkueelta ja täysin oikea joukkue nousee SM-liigaan torstaina. Sport oli erittäin hyvä ja mielestäni nyt Tamminen on myös ensi kertaa valmentaja saanut joukkueensa pelaamaan aidosti. Onnittelut myös Tamille.

Ässien oikea paikka on ehdottomasti Mestis ja sieltä haetaan uusi nousu. Itse lähden kaukomaille, mutta katselen torstain pelin tuloksen netistä.

Ainoa toivomus Ässien osalle on se, että Ape pysyköön pallilla ja Pena muissa hommissa torstaihin asti. Jos nyt tehdään hätävaihto, pudotaan kuitenkin ja jälleen pelaajat saavat aivan väärän signaalin, eli pelaamalla paskasti saadaan uusi mukava valmentaja. Se on selvää, että Ape ei voi jatkaa valmentajana, mutta pelaajat kantavat kuitenkin 90%:a vastuusta.

Vielä kerran onnea Sportille, olette liigapaikan ansainneet. Sydämmestäni toivon, että Ässät ei yritä mitään kabinettipeliä, vaan pelataan oman tasomme mukaista sarjaa ensi kaudella. Porin Ässät tulee varmasti takaisin ja tärkeää on, että silloin joukkue ei ole mätä.
 

Raibe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit jälkeen KHL:n
Ässät pelasi tänään yhden hyvän erän, yhden erän tasollaan. On käsittämätöntä, miksi ei voida pelata alusta lähtien nöyrästi omista pois ja tehdä yksinkertaisia asioita. Kun näin on toimittu, on voittettu molemmat finalistit. Mutta kun aletaan kuvittelemaan, tässä tulos.

Tunkekaa nyt porilaiset se tasonne perseeseen ja tajutkaa, että mitään Ässien tasoa tai joukkueiden välistä tasoeroa ei ole koskaan ollutkaan.

Ässät häviää, koska A) Sport on parempi B) Ei tajuta tätä tosiasiaa, että mitään tasoeroa ei ole C) Tamminen on Aurinkokunginas ja Alpo on Don Cherryn sanoin "dogmeat".
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Kyllä hiukan tässä ihmettelee, miten sarja näin tiukalle on jo mennyt... Tämä viimeisin voitto oli ainakin itselleni suuri yllätys. Jotenkin Ässiltä pelit tuntuvat vain valuvan lapasesta ja Sport on nyt hankkinut itselleen tuhannen taalan paikan nousta liigaan. Katkaisu on aina vaikeaa, mutta nyt jos koskaan siihen on paikka avautunut. Ihan pakko nostaa hattua myös ristiriitaiselle Tamille, koska kyllä hän kiistatta on yksi (muttei ainut) avaintekijä Sportin menestyksen takana.

Sportin näpäytys SM-liigalle on muodostumassa varsin suureksi ja kohta ollaan jo todella koettelemassa nousupykälien kestävyyttä. Mikäli SM-liigassa on kuitenkaan yhtään järkeä johdossa siellä tajutaan, ettei nousijalta voida evätä paikkaa, koska muuten koko sarjan uskottavuus kärsii pahasti. Järkeä saisi vihdoin tulla lisää myös näihin karsintojen televisiointeihin. Johdon tasosta kertonee paljon että "tekniset" syyt ovat heidän mielestään peruste evätä faneilta näkeminen. Veikkaisin itse että karsinnoilla voisi olla jopa enemän katsojia tällä hetkellä kuin pudotuspeleillä, mutta tämähän ei johdolle sovi.
 

zorro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Jok, Jokerit
Niin nää puheet tasosta ja hurmoksesta ja joistain muista asioista on puhetta olemattomista asioista. Ei siellä tosiaankaan mitään tasoja ole, siellä on peli.
 

Ujcik#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Pittsburgh
Hyvä matsi oli. Toi nettilähetys meinasi alkaa pätkimään ottelun loppuakohden, mutta hyvä näinkin.
Sport tuli todella hyvin peliin ja kaikesta näki, että tänään mennään eikä meinata. Toinen erä vielä Sportin hallintaa ja kolmannessa sitten ässät ajo raivoisasti takaa. Sport vetäytyi tai väsyi ? liian aikaisin ja kyllähän oli jännittävä loppu. Kuitenkin hieno taisteluvoitto ja onnittelut siitä.
Erittäin pahalta näyttää Porilaisten kannalta ja voi olla että Ässien tarina liigassa on tällä erää kirjoitettu, sen verran on hurmoksessa Sportin joukkue.

Suomalainen maalissa näytti hyvin itsevarmalta, verrattuna kärppäaikohin.
 

karate Mauri

Jäsen
Suosikkijoukkue
HardCore Hooligan
Tunkekaa nyt porilaiset se tasonne perseeseen ja tajutkaa, että mitään Ässien tasoa tai joukkueiden välistä tasoeroa ei ole koskaan ollutkaan.

Näin se juuri nimenomaan on. Illuusion romahtamista on kyllä ollut hauska seurata vierestä.

Jos Ässät häviää torstaina niin varmaan vieläkin jostain kivenkolosta löytyy joku urhoollinen, joka on sitä mieltä että tasoero oli valtava. :)
 

Hattivatti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kiitos tästä hengen tuotteesta

Tunkekaa nyt porilaiset se tasonne perseeseen ja tajutkaa, että mitään Ässien tasoa tai joukkueiden välistä tasoeroa ei ole koskaan ollutkaan.

Toivottavasti helpotti. Ollaan neppailtu tätä sarjaa ala-arvoisesti ja koko kauden pelejä seuranneenä tiedän, että joukkue on pystynyt ja pystyy parempaan kuin nyt. Se, että ollaan hävitty likipitäen kaikki ratkaisupelit (säälien ja putoamiskarsintojen kannalta), on anteeksiantamatonta. Tästä osoitan sormella joukkueen valmennusta, jolta puuttuu kyky luoda sitä mitä voittoisaan lätkään tarvitaan - äijämäisyyttä. Vieläkään en halua uskoa putoamiseen, vaikka pahalta näyttää.

Jokereillahan on kaikki kunnossa, joten siitä onnittelut.
 

Ässät #12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Luotto omiin on nyt 110%

Mahtava alku Sportilta ja Ässiltä taas täysi katastrofi. Pari minsaa ja 0-2 johto vierailla.

Liian helpolla annettiin etumatka Sportille, kolme eteen on liikaa. Kolmanteen Ässät tuli hyvin, painetta Sportille ja päästiin mukaan peliin. Kaamea virhe omissa ja Sport kuittasi 4. maalinsa. Ässien "tasoitus" näytti käsisyötöltä, mitään en vanno ennen kuin nauhat on kelailtu.

Pelon sekaisin tuntein huomista odotellaan.

Pelko oli aiheellinen, ei pelattu taaskaan alusta asti. MUTTA, nyt sarja kääntyi päälaelleen, kaikki paine on Sportilla, kun pitäisi saada sarja poikki.Ässilläkin on toki pakkovoiton paikka, mutta peliin voi lähteä ns ALL IN periaatteella. Ässät voisi ottaa tuon loppupelin fiiliksen talteen ja jatkaa siitä torstaina Vaasassa. Positiivista torstaita ajatellen oli myös se, että ensimmäistä kertaa Sporttilaiset alkoivat jännittää ja vati alkoi läikkyä yhdellä jos toisella, parhaina esimerkkeinä Suomalainen ja Jämsä. Takaa on hyvä tulla, sanois Korppi.
 

Raibe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit jälkeen KHL:n
Toivottavasti helpotti. Ollaan neppailtu tätä sarjaa ala-arvoisesti ja koko kauden pelejä seuranneenä tiedän, että joukkue on pystynyt ja pystyy parempaan kuin nyt. Se, että ollaan hävitty likipitäen kaikki ratkaisupelit (säälien ja putoamiskarsintojen kannalta), on anteeksiantamatonta. Tästä osoitan sormella joukkueen valmennusta, jolta puuttuu kyky luoda sitä mitä voittoisaan lätkään tarvitaan - äijämäisyyttä. Vieläkään en halua uskoa putoamiseen, vaikka pahalta näyttää.

Jokereillahan on kaikki kunnossa, joten siitä onnittelut.

Potentiaali ei ole edelleenkään sama asia, kuin taso millä pelataan. Ässät pelaa paskasti piste

Sport pelaa paremmin piste

Seuraus -> voitot 3-2 Sportille piste

Eniten tässä koko sarjassa on ärsyttänyt ylimielisten Porilaisten ja muutaman Raumalaisen haihattelu siihen suuntaan, että Ässät olisi jotenkin ylivertainen. Sitä se ei ole missään vaiheessa ollut.

Tiedän, että Ässillä olisi potentiaalia paremmin, mutta kun ei pelaa niin tämä on se taso millä Ässät näissä peleissä tullaan tuomitsemaan.

Mielestäni on enää kysymys siitä, että pystyykö Sport pelaaman potentiaalinsa ylärajalla. Jos vastaus on kyllä, niin goodnight Pata.
 

Unchained

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Pelko oli aiheellinen, ei pelattu taaskaan alusta asti. MUTTA, nyt sarja kääntyi päälaelleen, kaikki paine on Sportilla, kun pitäisi saada sarja poikki.Ässilläkin on toki pakkovoiton paikka, mutta peliin voi lähteä ns ALL IN periaatteella. Ässät voisi ottaa tuon loppupelin fiiliksen talteen ja jatkaa siitä torstaina Vaasassa.

Tälläinen ajattelu nyt on pahinta itsensä kusettamista. Sportilla ei ole mitään menetettävää, toisin kuin Ässillä jolla on pelissä sarjapaikka. Tämä yksin on niin suuri tekijä että paineet kasaantuvat täysin Ässien harteille. Vaikka Sport häviäisi seuraavat kamppailut, lähtisi se silti tästä sarjasta moraalisena voittajana kohti ensi vuotta ja uusia karsintoja.
 

Tuamas

Jäsen
Ainoa toivomus Ässien osalle on se, että Ape pysyköön pallilla ja Pena muissa hommissa torstaihin asti. Jos nyt tehdään hätävaihto, pudotaan kuitenkin ja jälleen pelaajat saavat aivan väärän signaalin, eli pelaamalla paskasti saadaan uusi mukava valmentaja. Se on selvää, että Ape ei voi jatkaa valmentajana, mutta pelaajat kantavat kuitenkin 90%:a vastuusta.

Juu, no turha sitä on mitään tehdä, että saadaan annettua pelaajille "oikea signaali".

Ja kyllä Ape voi ainakin playout/karsinta-peleistä ottaa vähintään puolet omalle kontolleen, jos yv jätetään harjoittelematta (tämä toki koko kauden ongelma), ei tulla toimeen pelaajien kanssa, motivointitaitoja ja pelinjohtamista ei ole, niin mitä vittua voi odottaa?
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
MUTTA, nyt sarja kääntyi päälaelleen, kaikki paine on Sportilla, kun pitäisi saada sarja poikki.Ässilläkin on toki pakkovoiton paikka, mutta peliin voi lähteä ns ALL IN periaatteella.

Hah! Kaikki mahdolliset paineet ovat Ässillä. Sportilla on kaksi ottelupalloa ja osoittanut, että Porissakin voi voittaa. Ässät on edelleen se, jota ollaan vetämässä viemäristä ja Sport tekemässä mahdottomasta mahdollista.

Tasoa mitataan näissä peleissä. Ei niissä jotka pelattiin pari kuukautta sitten. Jos Ässien taso on tämä "neppailu" niin sitten se on. Sillä ei ole mitään merkitystä, miten joku peli meni Tammikuussa. Hävisihän Sportkin Titaaneille ja Sapkollekin, joista toinen valahti Suomi sarjaan. Aivan joutavaa tuo jossittelu tasoista. Taso on tässä ja nyt.
 

Hattivatti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tunkekaa nyt porilaiset se tasonne perseeseen ja tajutkaa, että mitään Ässien tasoa tai joukkueiden välistä tasoeroa ei ole koskaan ollutkaan.

Tiedän, että Ässillä olisi potentiaalia paremmin, mutta kun ei pelaa niin tämä on se taso millä Ässät näissä peleissä tullaan tuomitsemaan.

Just just. Ollaan siis samaa mieltä, vaikket sitä näköjään huomaakaan. Nyt on se viimeinen hetki nousta sille tasolle, jota minä fanina toivon. Kai näin saa tehdä?
 

Ässät #12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Hah! Kaikki mahdolliset paineet ovat Ässillä. Sportilla on kaksi ottelupalloa ja osoittanut, että Porissakin voi voittaa.
Väität, että yhdelläkään Sportin pelaajalla ei ole paineita voitosta torstain kotipelissä? Ok, uskon sinua ja perun puheeni Sportin paineista, olin väärässä. Tänään ei Ässät riittänyt, torstaina riittää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös