Washington Capitals 2008-2009

  • 191 858
  • 776

Ferris

Jäsen
Hyvän Boston-voiton jälkeen tuli kahdesti kotona sen verran ikävästi divisioonavastustajilta päihin, että jotain siirtoja täytyisi deadlinen tuntumassa nyt tehdä. Jos seuraavat kolme kohtaa täyttyvät, niin olen tyytyväinen:

1. Puolustukseen hankitaan vahvistus. Ei tarvitse olla Pronger, mutta joku nyt kuitenkin.

2. Nylanderista ja ennen kaikkea hänen sopimuksestaan päästään eroon.

3. Varlamov, Alzner, Carlson ja Fehr ainakin kuuluvat organisaatioon vielä huomennakin. Toki myös Ovechkin, Green, Bäckström, Semin ja muut ilmiselvät jo kovalla tasolla pelaavat.

1. Ei tapahtunut
2. Ei tapahtunut
3. Check

Seura on vahvistanut, että Caps ei sitten tehnyt mitään siirtoja.

Taidan jättää kirjoittamatta mitä tässä kohdin ajattelen...
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Vittu että vituttaa. Ymmärrän että varovaisuus markkinoilla varmasti esti montaa siirtoa ja kauppaa tapahtumasta, mutta se ettei kuvetta saatu kaivettua edes sen rental-veteraanipakin verran, vituttaa.

Toki yhden ylivoimapisteen Morrisista meni sitten kolme pelaajaa, joka pelaajien siinä-ja-tässä-tasosta huolimatta oli aika kova hinta. Prucha-Kalinin-Dawes...no ei perkele, silti.
 

Cube

Jäsen
1. Ei tapahtunut
2. Ei tapahtunut
3. Check
Onneksi kolmonen oli sentään tärkein kohta. Odotukset tätä kautta kohtaan tippuivat nyt kyllä selvästi, mutta tulevaisuus säilyy erittäin valoisana. Pettymyksen keskellä voi siis olla tyytyväinen ainakin siihen, että yhtään lahjakasta peluria ei menty kauppaamaan pois vuokramiehen tieltä. Markkinoilla ei muutenkaan tapahtunut juurikaan siirtoja, joissa olisin toivonut Capsin olevan aktiivinen, joten kai tämä tilanne täytyy vaan hyväksyä.

Playoffeissa voi toki tapahtua mitä tahansa, mutta erittäin epätodennäköisenä pidän tällä hetkellä sitä, että Caps menisi edes konferenssifinaaleihin asti. Sen sijaan toivon joukkueen voittavan yhden pleijarisarjan ja sitä pidän ihan mahdollisenakin. Se olisi myös edistystä viime kauteen nähden. Ensi kaudella pitääkin sitten joukkuetta lähteä rakentamaan siitä lähtökohdasta, että kannusta taistellaan vakavasti ottaen ja loppuun asti.
 

Kashonyia

Jäsen
Suosikkijoukkue
Washington Capitals, Juhani Tamminen
Puolustajan hankkimatta jättäminen harmittaa, aivan kuten myös Nylanderin jääminen. Onneksi Gueriniä ei kuitenkaan hankittu, sillä tämä olisi ollut jonkin sortin epäluottamuslause Eric Fehriä kohtaan. Fehriltä on odotettu Nhl-pelaajaksi kypsymistä jo useamman vuoden, ja nyt kun se viimein näyttää tällä kaudella tapahtuvan, niin olisi ollut melkoinen puukonisku selkään häntä kohtaan hankkia samantyylin Bill Guerin Capseihin. Kyllä Guerin olisi varmasti kokemusta ja pukukoppijohtajuutta tuonnut, mutta noihin asioihin Capsit ei tänä vuonna kaadu, vaan kyllä se heikkous löytyy nimenomaan omasta päästä ja puolustuksesta.
 

Metsäkulma

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, KooKoo, Bears & Capitals
Olipa paska treidi deadline Caps-fanin kannalta. Nylle jäi ja heikko puolustus ei vahventunut vaikka kyllä nyt jotain kelvollisia sällejä olisi ollut tarjolla. Leopold, McLaren ja Morris olisivat kaikki olleet huimia vahvistuksia muttakun ei niin ei.. GMGM on suurten haasteiden edessä keväällä kun kahdeksan tällä kaudella Capsia edustaneen pakin soppari on katkolla.. Ei hyvää päivää!
 

Cube

Jäsen
GMGM on suurten haasteiden edessä keväällä kun kahdeksan tällä kaudella Capsia edustaneen pakin soppari on katkolla.. Ei hyvää päivää!
Eipä tuossa toisaalta mitään hätää ole, kun noista kahdeksasta pakista (Morrisonn, Jurcina, Schultz, Sloan, Collins, Kronwall, Helmer, Lepistö) taitavat vain Schultz ja varauksin Morrisonn olla osa joukkueen tulevaisuudensuunnitelmia. Ehkä myös Lepistö, mutta alkaa vähän näyttämään siltä, että hän saa treidissä uuden kodin ensi kesän aikana, mikä on varmaan molempien osapuolten kannalta paras ratkaisu.

Itse näkisin tämänhetkisen sopimustilanteen ennen kaikkea suurena mahdollisuutena. Kukaan tulevista FA-miehistä ei ole sellainen, jolla olisi saumoja vaatia valtavaa palkankorotusta tai sellainen, jota joukkueella ei olisi varaa menettää. Fehrin ja Schultzin on toki aika saada lisää valuuttaa, mutta tuskin valtavan paljon lisää. Toisaalta taas yleisen palkkatilanteen salliessa McPhee voi yrittää neuvotella kaverit pitkiin (3-4 vuotta) sopimuksiin maksamalla heille jonkin verran tämänhetkistä markkinatilannetta korkeampaa hintaa. Säästöä tulee siitä, kun Fedorov, Kozlov ja Brashear joko lähtevät tai suostuvat vähän pienempiin sopimuksiin. Lähtökuopissa on myös Nylander, mutta ehkä myös esim. Pothier, Bradley ja jopa Clark, joskaan hänen sopimuksesta joukkue tuskin kovin helpolla pääsee enää eroon.

Menen aika paljon asioiden edelle, mutta konservatiivisesti ensi kauden joukkue voisi näyttää esim seuraavalta:

Ovechkin - Bäckström - Fehr
Fleischmann - Fedorov - Semin
Laich - Steckel - Clark
Bourque - B. Gordon - Bradley
(Osala - A. Gordon)

Schultz - Green
Alzner - Poti
Morrisonn - Pothier
(Erskine - Carlson?)

Theodore
Varlamov
(Neuvirth)

Tässä toki ongelmana on, että Bourquen paikka ei kehityksen kannalta eikä muutenkaan ole nelosketjussa, mutta kyseessä onkin lähinnä nopea esimerkki siitä millainen joukkue Capsilla "huonoimmillaan" ensi kaudella tulee olemaan. Ylläolevaan joukkueeseen olisi helposti varaa ja palkkakattoon jäisi hyvin tilaa tehdä peliliikkeitä lähempänä siirtorajaa.
 

Jay79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Mites toi Ovechkinin harjoituksissa tullut tälli, onko pahakin ja onko tänään jo pelikunnossa?
 

Jay79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Ennen deadlinea ja jälkeen deadlinen on kirjoiteltu eri NHL-raapustuksissa Capsien maalivahtitilanteesta. Viime kesästä asti on kyseenalaistettu sitä kuinka pitkälle Jose Theodore voi joukkuetta viedä, mutta vaikka reikiä jäi paikkaamatta deadlinekauppojen suhteen, on minusta jonkinmoista sokeaa tilastoihin tuijottelua puhua selkeästä heikkoudesta maalivahtirintamalla. Kyllä JT60 on meikäläisen silmissä ollut kaikenkaikkiaan erittäin positiivinen yllätys lähinnä joulukuun alun jälkeen, etenkin kun katsoo kuinka nuoren, kokemattoman ja hyökkäysintoisen joukkueen takana. Washingtonia vastaan on tehty 66 ylivoimamaalia, mikä on toiseksi huonoin saldo NHL:ssä. Joukkueen jäähyntappo on sijalla 22. Jos mietitään että joukkue pelaisi edes hieman kurinalaisempaa peliä, tai jäähyntappo, jonka osa Theodore toki on, olisi edes hieman kovemmalla tasolla, nuo tilastot olisivat paljon nätimmät, kun ne ovat joulukuun alun jälkeen jo muutenkin ovat huomattavasti paremmat kuin alkukaudesta.

Eli, Caps tulee mielestäni kärsimään siitä, ettei se onnistunut saamaan voimaa ja kokemusta etenkin siniviivalleen, mutta minä en ainakaan näe miten paljon parempi joukkue olisi jos sinne olisi haettu joku uusi maalivahti kakkoseksi. Tarpeeksi hyvää ei ole ollut kaupan, ja sitten olisi ollut edelleen isommat heikkoudet muilla osa-alueilla.

Nyt haluan siis uskoa että JT60 vie meidät pitkälle pudotuspeleissä. Tämä joukkuekin kykenee voittamaan kenet vaan. Se, pystyykö se voittamaan kenet vain neljä kertaa vähämaalisissa pudotuspeleissä jotka vaativat äärimmäisen tarkkaa ja kurinalaista peliä, se on kysymysmerki.
 

Ferris

Jäsen
Eli, Caps tulee mielestäni kärsimään siitä, ettei se onnistunut saamaan voimaa ja kokemusta etenkin siniviivalleen, mutta minä en ainakaan näe miten paljon parempi joukkue olisi jos sinne olisi haettu joku uusi maalivahti kakkoseksi. Tarpeeksi hyvää ei ole ollut kaupan, ja sitten olisi ollut edelleen isommat heikkoudet muilla osa-alueilla.

Sanotaanko näin, että aikalailla on nyt Makfi "toivotaan toivotaan"-asenteella liikenteessä. Alznerilla ja etenkin 1,5 vuoden tauon jälkeen mahdollisesti palaavalta Pothierilta täytyy löytyä aika maagisia otteita, että tuo puolustus vahvistuu tarpeeksi menestystä varten. Potty lähti nyt Hersheyhyn testaamaan, että onko hänestä ylipäätään pelaamaan. Toivottavasti siellä menee kaikki hyvin, sillä se on minimi edellytys sille, että loppukaudesta voisi olla sellaisessa iskussa, että hänestä on joukkueelle hyötyäkin.

Maalivahtiosastolle olisi sinällään oottanut jotain Clemenssenin (jos kerran oli tarjolla) tyylistä kakkosta, sillä Johnnyn paluu on epävarmaa, Varlamov tuntuu olevan rikki koko ajan ja vaikka Neuvy on ollut ihan ok parissa pelissään, niin aika epävarmalta pohjalta lähdetään liikenteeseen pudotuspeleihin, jos Theo esim. sattuu loukkaantumaan. Itselläni ei ole mitään sitä vastaan että Theo on ykkönen, sitä vartenhan hänet on tänne hankittu pariksi vuodeksi. Jotenkin vaan sitä olisi halunnut vähän varmemman lähtökohdan pudotuspeleihin tuon varaveskarin osalta.

Kyllähän tässä eittämättä tulee mieleen, että ei tässä vielä tavoitella tosissaan mitään ykkössijoja. Jos sattuu peli kulkemaan, niin pitkällekin voidaan mennä, mutta kyllä tämän hetkisillä esityksillä esim. konferenssifinaalipaikka olisi jo aika huippusuoritus. Parastahan tässä on, että nämä nuorehkot jannut saavat edelleen lisäkokemusta poffeista. Toivottavasti tänä vuonna jo enemmän siitä siellä voittamisestakin.
 

Cube

Jäsen
Maalivahtiosastolle olisi sinällään oottanut jotain Clemenssenin (jos kerran oli tarjolla) tyylistä kakkosta, sillä Johnnyn paluu on epävarmaa, Varlamov tuntuu olevan rikki koko ajan ja vaikka Neuvy on ollut ihan ok parissa pelissään, niin aika epävarmalta pohjalta lähdetään liikenteeseen pudotuspeleihin, jos Theo esim. sattuu loukkaantumaan.
Joo, Clemmesen olisi ollut ihan mukava lisä. Jossain huhussa hänet taidettiin Capsiin yhdistääkin, mutta vaikea sanoa millaista korvausta Devils on odottanut. Jopa Tellqvist olisi neloskierroksen varauksen hinnalla saattanut kelvata, mutta toisaalta ei se olisi Capsin kohdalla riittänyt, kun Buffalon nelonen on parempi vuoro.

No tosiaan, odotukset eivät loppukautta koskien ole enää korkealla, mutta täytyy lohduttautua tuolla lupaavalla tulevaisuudella, joka on kyllä jo lähellä. Ja onhan tämä jengi osoittanut, että pystyy (ainakin lähes) ketä vastaan ottamaan matsia, joten ehkä jokunen yllätys jatkopeleissäkin vielä nähdään. Nyt ainakin joukkue voi asennoitua siihen, että sen täytyy itse saavuttaa kaikki. Ulkopuolisia pelastajia ei tällä kaudella tule. Asenteestahan homma on valitettavan usein tällä kaudella tuntunut olevan kiinni.
 

Cube

Jäsen
Ok, hyvä Capseille ja huono juttu muille:)
Ennakkotiedoista poiketen Ovechkin ei sittenkään pelaa tänään. Vamman ei edelleenkään pitäisi olla kovin paha, mutta jalka on erittäin kipeä, joten varmuuden vuoksi huilia. Ei näistä tosin aina ota selvää ja Capsin tapauksessa voi olla, että AO lopulta on sivussa pidempäänkin. Toivottavasti näin ei tietenkään ole. Vasta toinen peli, jonka Ovechkin uransa aikana jättää loukkaantumisen vuoksi väliin.
 

Ferris

Jäsen
Ennakkotiedoista poiketen Ovechkin ei sittenkään pelaa tänään. Vamman ei edelleenkään pitäisi olla kovin paha, mutta jalka on erittäin kipeä, joten varmuuden vuoksi huilia. Ei näistä tosin aina ota selvää ja Capsin tapauksessa voi olla, että AO lopulta on sivussa pidempäänkin. Toivottavasti näin ei tietenkään ole. Vasta toinen peli, jonka Ovechkin uransa aikana jättää loukkaantumisen vuoksi väliin.

Ennakkotiedoista poiketen myöskään Poti ei pelaa tänään. Kävi ottamassa aloitusvaihdon, koska oli merkattu aloituskokoonpanoon, mutta ei ole pelannut tuon 7 sekunnin vaihdon jälkeen mitään. Fedorov pakkina ja 11 hyökkääjällä mennään.

Laich-Backstrom-Semin
Fleischmann-Nylander-Kozlov
Fehr-Steckel-Bradley
Gordon-Brashear

Morrisonn-Green
Fedorov-Jurcina
Erskine-Schultz

Aikamoista kuraa on ollut taas eka erä. Eka ylivoima meni sioille, kun Bäckström otti tyhmän jäähyn ja toka ylivoima ei vaan muuten toiminut. Gerber pelannee vielä nollat tänään.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Jaahas, ehti ketjumme tipahtaa jo toiselle sivulle. Pätki stream oikein huolella Pens-pelin aikana enkä oikein päässyt siihen mitenkään sisään, kuuntelin vain radiolähetystä sitten, hehkutusta tilanteista ja Theon pelastuksista lopussa.

Japer's Rinkissä lyödään kuitenkin meikäläisellekin luuta kurkkuun. No ei ihan, mutta siellä on käyty Jeff Schultzin tilastoja käyty tarkemmin läpi ja arvioidaan Schultzia niiden perusteella hieman aliarvostetuksi pakiksi. Noh, toki noissa tilastoissa painaa myös se, että Capseilla ei ole mikään NHL:n luksuspakisto, mutta annettakoon armoa ja toivotaan että Schultz vielä kehittyy tuosta. Ja miksi ei kehittyisi. Kyllä isolle kaverille toivoisi silti reippaan annoksen härskiyttä lisää.

Ensi yönä Nashville vastassa, ja pitäisi lyödä tappioputki poikki. Rinne sivussa vierailta.

Todennäköiset Caps-ketjut:

Ovechkin-Backstrom-Kozlov
Fleischmann-Fedorov-Semin
Laich-Steckel-Fehr
Brashear-Gordon-Bradley

Morrisonn-Green
Poti-Schultz
Erskine-Jurcina

Neuvirth (Theodore)

Toivotaan Neuvirthille hyvää peliä ja toivottavasti maaleja irtoaisi muiltakin kuin Ovielta, Greeniltä ja Seminiltä.

LET'S GO RED!!!
 

Setit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Washington Capitals
Toivotaan Neuvirthille hyvää peliä ja toivottavasti maaleja irtoaisi muiltakin kuin Ovielta, Greeniltä ja Seminiltä.
Maaleja tuli muilta ja maalivahdilta hyvää työskentelyä. Pelasiko Neuvirth, kun NHL:n sivut väittävät JT:n pelanneen? Hyi helvetti että peli vaikuttaa epävarmalta tällä hetkellä, nyt pitäisi saada homma raiteilleen.. Vieläkin painaa mieltä se, ettei deadlinellä tapahtunut yhtään mitään.. Miltä peli näyttäisikään tällä hetkellä jos puolustuksessa luutisi Pronger ja hyökkäyksessä vaikkapa joku Matt Cooken energisyyden omaava peluri Nylanderin sijaan?
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Theo siellä pelasikin, oli illan aikana muuttunut alkuperäisestä arviosta. Nukuin ohi. Tilastoja vilkuillen positiivista ainakin se, ettei päästetty yhtään maalia alivoimalla!

Kehuja keräsi ainakin Boudreaulta.

Illan skandaali oli Brashearin tuleminen Belakin tyrmäämäksi! Eläkeikä kutsuu?
 

Setit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Washington Capitals
Niin jos tilannetta tarkastelee kokonaisvaltaisesti niin näin. Mutta kun sitä katsoo kauhuissaan olevan ja epätoivoisen fanin silmin ilman kauaskantoisuutta niin tilanne näyttäisi juurikin hyvältä. Toivottavasti joukkue saa vielä samanlaisen vireen kun joulukuussa, silloin peliä oli todella ilo seurata.
 

Dominator39

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings kaudesta 1992-1993
Osaako Washington fanit sanoa että menikö Fedorov nyt maalinsa ansiosta sijalle 1 jatkoaikamaaleissa. Siis kautta-aikojen jatkoaikamaalien tilasto 1 runkosarjan osalta. Vai vieläkö Sundin on edellä. Kirveelläkään en tätä löydä.
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Osaako Washington fanit sanoa että menikö Fedorov nyt maalinsa ansiosta sijalle 1 jatkoaikamaaleissa. Siis kautta-aikojen jatkoaikamaalien tilasto 1 runkosarjan osalta. Vai vieläkö Sundin on edellä. Kirveelläkään en tätä löydä.


HFBoardsin mukaan Elias, Sundin, Fedorov ja Jagr jakavat ennätyksen.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Upeaa viihdettä nämä Caps-Flyers-pelit!

Unohdin kellojen siirtyneen jenkkiajoissa ja tulin mukaan vasta toisen erän alkupuolella, mutta onneksi peliä ratkaistiin vasta silloin ja kolmannessa erässä. Yksi maali hylättiin molemmilta. Ratkaiseva tilanne nähtiin kolmannessa, asialla Ovechkin, mutta en tarkoita maalia - mies pelasti Flyersin alivoimahyökkäyksen upealla heittäytymisellä Greenin löysän pelailun jälkeen. Huikea pelastus. Kovassa kunnossa oli myös Theodore.

Tiivistä karvausta Capseiltä, nyt näyttää taas paremmalta.
 

Ferris

Jäsen
Upeaa viihdettä nämä Caps-Flyers-pelit!

Tiivistä karvausta Capseiltä, nyt näyttää taas paremmalta.

Itse olin enemmän kuin tyytyväinen puolustuksen pelaamiseen etenkin oman maalin edessä. Harvassa oli ne paikat, joissa Flyers-kaveri pääsi kiekkoon hyvin käsiksi. Muutenkin hyvää taistelua koko jengiltä, oli jo vähän sellaista pudotuspelimeininkiä.

Tuomarointi oli vähän mitä sattuu, mutta en jaksa valittaa siitä enempää kun nuo pisteet tuli kuitenkin oikeaan osoitteeseen.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Aleksandr Seminin PPG on tällä hetkellä korkeampi kuin AO:lla, eli jos Semin olisi pelannut täyden kauden olisi hän nyt pistepörssin kakkonen ja AO:n edellä.

NHL:n aliarvostetuin pelaaja?
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - Connorit Bedard & McDavid
Aleksandr Seminin PPG on tällä hetkellä korkeampi kuin AO:lla, eli jos Semin olisi pelannut täyden kauden olisi hän nyt pistepörssin kakkonen ja AO:n edellä.

NHL:n aliarvostetuin pelaaja?

Ikävää nyt pilata porukoiden iloittelua, mutta sitä on turha jossitella. Semin ei ole pistepörssin toinen ja sillä selvä. Aliarvostetuimpia pelaajien joukossa kyllä on, paitsi tappelutaidoissaan ;)

Samalla tavalla voisimme jossitella, että mitä JOS Ovie olisi heti kauden alusta lähtien pystynyt tekemään pisteitä normaalisti ilman, että mikään olisi painanut mieltä?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös