Washington Capitals 2008-2009

  • 191 915
  • 776

Ferris

Jäsen
Suurin tähti ja paras hyökkääjä, mutta Charaa vastaan tällä kaudella kolmessa pelissä 1+2 ja plusmiinus nolla siinä kun maailman parhaalla kiekkoilijalla on samoista peleistä 0+3 ja plus 1.

Olennaisinta tässä kohdin on ainakin meikäläisen mielestä se, että pisteet tällä kaudella 5-1 Capseille noista kolmesta pelistä. Saa puolestani Chara jatkossakin keskittyä Ovieen pitoon ja jättää tämän vaikka aina nollille, kunhan vaan voitot tulee Capseille.

Kuka on maailman paras kiekkoilija?

Riippunee keneltä kysytään ja miten asiaa halutaan mitata. Sille keskustelulle voinee avata ihan oman ketjun jonnekin muualle.
 

Cube

Jäsen
On alkanut kiinnostamaan tuo Prongerin hommaaminen aika paljon viime päivinä. Jos hänet olisi mahdollista saada antamalla esim. ykkösvaraus, Lepistö ja joku muu kohtalainen prospect, niin kyllä kiitos. Todennäköisesti hinta tulee kuitenkin olemaan kovempi, jolloin asiaa täytyisi miettiä jo vähän kriittisemmin. Lupauksia organisaatiossa tosin on tällä hetkellä lähes haaskattavaksi asti, mutta palkkakatto viimeistään tulee olemaan ongelma tai ainakin iso haaste. Se nyt on selvää, että Nylanderin (tai jonkun muun) olisi lähdettävä pois tieltä, mikä ei tällä hetkellä kovin vahvalta näytä, mutta Pronger olisi playoffeja silmälläpitäen kyllä äärettömän kova vahvistus. Plussaa siitä, että Mertaranta vihaa häntä, mikä toki sinällään on aika yhdentekevää, että Antero NHL:stä puhuttaessa on (onneksi) täysin irrelevantti ihminen.
 

Setit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Washington Capitals
Rutiinivoitto pinkuviineistä, jotka olivat suhteellisen munattomia jälleen. Crosbyn peli rajoittui vihellyksen jälkeiseen itkuun ja sikailuun. Onkos jollakin paremmin tietävällä mitään meheviä Deadline-huhuja kantautunut korviin? Niistä olisi muakava vähän spekuloida vaihtorajan kynnyksellä. Tosin jotain radikaalia pitäsis tapahtua (lue Nylander pois) jotta olisi edes vähän pelivaraa. Vähän sellainen kutina ettei Capsissa muutoksia enään tällä kaudella tapahdu.
 

Randy Marsh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokipojat
Kyllä oli kaunista pyörittelyä Capsilta välillä, Penguins oli pihalla kuin lumiukko. Säälittävän huonosti pelasi vierasjengi eilen. Pikkusen paremmalla tuurilla taululla olisi ollut varmasti tuplat. Olisi ollut hauskaa nähdä turhautunut Crosby "tappelemassa" jotain Capsin ei-niin-tappelijaa vastaan :)

Eiköhän Ovechkininkin viime kauden maalilukema parannu tällä kaudella.
 

TaoTao

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Capitalsin 2008 draftin 1. kierroksen #27 varaus John Carlson pelaa todella vaikuttavaa kautta. 52 pelissä 14+51, taitaa olla Ryan Ellisin jälkeen liigan toiseksi tehokkain puolustaja. Kokonaisvaltaisesti tulokaspakki Carlsonia pidetään jopa liigan parhaana puolustajana, taakse jää monien mielestä muun muassa 2008 nelosena varattu Alex Pietrangelo.

Ihmetyttää edelleen vahvasti, miksei kyseistä sälliä osattu ottaa mukaan USA:n U20 joukkueeseen. Ehkä ensi vuonna.

Kaikkiaan tilastoja tuijottamalla 08 varaustilaisuus vaikuttaa Capsin scouttausosastolta vahvalta. Esimerkiksi 5. kierroksella napattu Joel Broda johtaa WHL:n maalipörssiä. Broda iski alkukaudella heikossa Moose Jawssa melkein maali per peli (39 ottelua, 36+12), nyt Calgary Hitmenissä 21 pelissä 11+18. Broda on muistaakseni ensimmäisenä miehenä kolmeen vuoteen rikkomassa 50 maalin rajaa WHL:ssä.

Tähän kun vielä lisää muun muassa seiskalta nykäistyn Stefan Della Roveren, niin voi tällä hetkellä todeta, että paskemminkin olisi juuri näitä loppupään vuoroja voinut käyttää.
 

Ferris

Jäsen
Ihmetyttää edelleen vahvasti, miksei kyseistä sälliä osattu ottaa mukaan USA:n U20 joukkueeseen. Ehkä ensi vuonna.

Kovasti monet fanit veikkailivat syyksi sen, että Carlson hyppäsi jenkkijunnusarjoista yliopiston sijaan Kanadan junnuliigaan. On kuulemma aikaisemminkin rankaistu näitä "rikkureita" kyseisellä tavalla maajoukkuekuvioissa.

Kaikkiaan tilastoja tuijottamalla 08 varaustilaisuus vaikuttaa Capsin scouttausosastolta vahvalta.

Näin on, toki se ykkösvaraus taitaakin sitten olla melkein heikoin lenkki tällä hetkellä. Gustafsson pelaa Ruotsin kakkostasolla ja tuntuu olevan rikki vähän väliä. Tehotkaan ei päätä huimaa. Kuluneesta kaudesta kertonee jotain se, että kaveri ei mahtunut edes Ruotsin U20-kisajoukkueeseen. Noh, onneksi nämä alemman kiepin varaukset ainakin tällä hetkellä kompensoivat paremmin kuin hyvin tuota Gusin pojan kangertelua.

2008-ikäluokasta mainitsemisen arvoisia ovat ainakin veskari Braden Holtby, joka on 36 voitollaan WHL:n toiseksi eniten voittoja napsinut veska tällä hetkellä. GAA ja torjuntaprossakin taitaa olla top5-luokkaa.

Laituri Dmitry Kugryshev on QMJHL:ssä Quebecin johtavia pistemiehiä 49 pelissä tekemillään tehoilla 30+30. Kugie johtaa koko liigan rookie-pistepörssiä.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Joo-o, jäi tuossa viime viikolla pari peliä katsomatta ja lomaillessa tuli muutenkin jopa pidettyä hetki ilman tietokonetta. Muutama pieni hetki. No pari.

Enivei, Penguins-teurastus tuli kuitenkin seurattua ja olihan se komea matsi. Ei voittajasta ollut epäselvyyttä. Nyt menee lujaa, ja parasta oli kai Sid The Kidin hermoilu. Saas nähdä selviääkö tuo joukkue pleijareihin. Gonchar on toki edelleen huikea.

Noh, Mike Wise on muuten kirjoittanut kolumnin Ovien tuuletuksista ja Sidneyn hermoilusta, ja sen voi lukea täällä.

Ovechkin, when asked if he agreed with Sports Illustrated's assessment that Crosby is the best player in the game, replied, "He's top three, top two players in the NHL." When asked where he stacks up, he added, smiling, "Ovechkin probably top 100."

Asiallinen kolumni, vaikka eipä meikäläisellä tulisi mieleenkään jotenkin pohdiskelevasti semipaheksua vaikka kuka noin tuulettelisi.

Olisihan se Pronger ihana saada. Antaisi meille täksi kevääksi ja ensi kaudeksi todella kovan luun pakistoon, vittumaisen hyvän. Ja ennen kaikkea se kova luu ei menisi jollekin kilpailijoistamme. Tuosta ensi kaudesta eteenpäin sitten pitää maksaa Bäckströmien ja Seminien palkankorotukset, mutta edes nämä pari kautta?

Nylanderin kanssa vain edelleen on ongelmana se palkka, joten tulevan joukkueen suhteen on aika paljon vaatimuksia, pitäisi olla juuri passeli joukkue kovassa sentterintarpeessa. Ja tilaa ottaa se kaksi seuraavaakin vuotta budjettiin.

Innolla deadlinea odotellessa...
 

8thegr8

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Hifk, Washington caps!, MG
Kyllä oli capitalsilla kaikki avaimet voittoon yön pelissä.. Harmi ettei maalipaikkoja käytetty tarpeeksi tehokkaasti. Toisaalta Niittymäki oli erinomainen PHI maalilla! AO oli jälleen omaa luokkaansa! Greeniä on kyllä mahtava seurata kun pelaa hyökkäyspäässä!
 

Setit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Washington Capitals
On tuo Flyers kyllä melkoinen "pain in the ass" Capseille. Viimeyön ottelu toi edellisen kevään elävästi mieleen, enkä usko että olen ainoa... Recordi tältä kaudelta 1-2 Phillylle luvuin 1-7, 2-1 ja 2-4. Maaliero 5-12 Philadelphialle... Atlanta pitäisi kaataa seuraavassa ottelussa rutiinilla, jonka jälkeen joukkueen todellinen kunto testataan Bostonia vastaan. Omat odotukset kyseisestä pelistä ovat korkealla.
 

Osmo Rapeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuusijuhla - Sex Festival
Flyers @ Caps

Toden totta vittumainen vastus. 2-0-tilanteessa, ja 2-1-tilanteessa voittoa suorastaan tarjottiin Capseille, mutta Flyers oli tänään vahvempi maalinedustapelissä ja paukkuivatpa siellä tolpat ja ylärimatkin useaan otteeseen. Peli olisi pitänyt ratkaista lukuisien ylivoimien aikana, ja tehdä edes toisesta kahdesta läpiajosta maali. Ensin Bäckström veti tolppaan ja sitten Steckel täysin luokattomasti about metrin ohi, tilanteessa jossa mies näytti olevan alle metrin päässä maalista. Vitutti.

Flyersilla oli kyllä läpi ottelun silläkin paljon maalintekotilanteita. Theodorelta kovatasoinen ottelu, lukematon määrä unelmapelastuksia. Usein tuntui että Niittymäki sai ottaa helpompia koppeja, sillä reboundeille Caps ei päässyt läheskään joka tilanteesta. Flyers taas sai luotua kaikesta huolimatta paljon painetta Caps-pakeille ja Jeff Schultz sekä Mike Green intoutuivat sitten pujottelukepeiksi parikin kertaa. Arron Ashamilta huikea maali, kannattaa tarkistaa videohidastuksista.

Meinasin torkkua toisessa erässä, joten tämä ei ollut terävimmin seurattu peli koko ottelun läpi, mutta kaikesta huolimatta jäi semmoinen fiilis että vaikka Flyers on vienyt keskinäisiä otteluita enemmän, Caps veisi pleijarisarjan. No matter how intimidating the Flyers seem to be.

Yksi Pronger auttaisi silti perkeleesti, pakisto näyttäisi ihan eri tason pakistolta, nenille ei hypittäisi. Nyt Flyers paukutti lujaa pakkiemme päälle ja vaikka pari kertaa saimme paukutettua takaisinkin (mm. Greenilta komea taklaus olikohan Upshalliin vai Cartnelliin) niin kuittia tuli.

Oiskohan päikkärien paikka.
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - Connorit Bedard & McDavid
Prongeria huhuillaan edelleen Capsien riveihin. Itse en oikein tiedä millä mielin tämäkin juttu pitäisi ottaa, sillä uusimmissa huhuissa Ducks on pyytänyt Bruinsilta vaihdossa Prongerista Phil Kesseliä. Voinemme siis kuvitella, että mitähän Capseilta vaadittaisiin.
Tosin Sami Lepistöllä saataisiin varmasti hintaa vähemmän kirpaisevaksi, mutta silti Ducks varmasti vaatii aika suolaisia hintoja.

Semin? Ei kai nyt sentään niin tyhmiä olla?

Nylander, Lepistö + 1st pick? Suolainen hinta, mutta aika sopiva silti.

Niin tai näin, mutta Ducks on ollut nuorien ja lahjakkaiden pelaajien perässä. Joudummeko siis pelkäämään, että Osala voitaisiin sössiä Bruins paitaan? Osala kuitenkin on Capsin lupaavimpien lupauksien joukossa ja Bruinsin laiturit (etunenässä Marco Sturm) alkavat olla aikamoisia ikämiehiä jo.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Nylander, Lepistö + 1st pick? Suolainen hinta, mutta aika sopiva silti.

Jos Anahein tarjoisi McPheelle tuollaista kauppaa, niin Washingtonin GM suostuisi heti - ja nauraisi vielä paskaisen naurun päälle.

Ylihintainen, vanha sentteri, jolla ei ole nykyisessä joukkueessaan juuri mitään käyttöä. Nuori puolustaja, joka ei ole pystynyt ottamaan paikkaa joukkueessa (ja organisaatiossa on ylijäämää nuorista puolustajista). Ensimmäisen kierroksen loppupään varausvuoro. Jos Prongerista ei tuon enempää saa, niin huonosti Ducks GM on hoitanut asiansa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös