Teemu Ramstedt – riittääkö taso?

  • 373 341
  • 1 235

King Jeremy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool, Bayern München ja Boston Celtics
Eilisen HPK-matsin perusteella aattelin avata tällaisen ketjun, sillä melko monet ovat epäilleet Ramstedtin kykyjä vastata huutoon tässä sentteripulassa. Mielestäni Ramstedt pelasi eilen hyvän ottelun. Oli hyviä syöttöjä ja myös ainakin ajoittain hyvää puolustamista.

Nyt haluaisin kuulla myös muiden, enemmän otteluita nähneiden, mielipiteitä kaverista. Eilistäkään matsia en nähnyt kokonaan, joten on mahdollista, että multa meni virheitä ohi. Lähtökohtaisesti olen sitä mieltä, että henkilökohtainen taito saattaa hyvinkin riittää 3 ekaan ketjuun, mutta pää on suurin kysymysmerkki. Ja myös tahto, sillä usein Ramstedt on näyttänyt hieman välinpitämättömältä ja tahdottomalta jäällä, ja siksi hävinnyt kaksinkamppailuja.

Sekin on selvää, että neloskejtun sentteri tämä kaveri ei ole, joten paikka pitäisi lunastaa ylempää. Mutta ajoittain Ramstedt on väläytellyt, ja eilinen antoi viitteitä, että ehkä hänestä voi sittenkin kasvaa ihan kelpo liigapelaaja.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Ramstedt on minusta hyvin lähellä kolmosketjun sentterin paikkaa jatkossakin, koska on käyttänyt sen mahdollisuuden, jonka sai Lopin loukkaantumisen jälkeen, ihan hyvin hyväkseen, toisin kuin esim. Keränen. Ramstedt on tehnyt 16 pelissä tehot 2+6 eli 0,5p/ottelu. Se ei ole mikään huikea läpimurto, mutta sellainen suoritus, jolla pelataan kokoonpanossa ottelusta toiseen. Liivik on minusta tämän syksyn tulokas HIFK:n joukkueessa, mutta Ramstedt on hyvä kakkonen, näiden nuorien pelaajien joukossa.

Minä näen Ramstedtin parhaana puolena hyvän taitotason, johon yhdistyy riittävä pelirohkeus. Miinuksena on vielä lievä keveys liigatasolla fyysisessä pelissä, joka korjautuu huippu-urheiljan normaalilla harjoittelulla ja pelaamisella sm-liigassa 1-2 vuotta lisää. En toivo Ramstedtilta mitään näyttöjä fyysisyydestä, jollain gooni-osaston tempuilla. Kannattaa keskittyä parantamaan omia vahvuuksia, jotka ovat taitopuolella ja pärjätä niillä jatkossakin.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
HIFK
Minä näen Ramstedtin parhaana puolena hyvän taitotason, johon yhdistyy riittävä pelirohkeus.

Totta. Ramstedtin taitotaso ei vielä kuitenkaan tue mainitsemaasi pelirohkeutta. Aivan liian usein tällä kaudella hän on sortunut kiekonmenetyksiin hyökkäysaluella kun ei ole osannut luopua kiekosta ajoissa. Ja vielä ihan liian ailahteleva otteissaan: taannoisessa Pelsu-matsissa ihan turisti ja eilen taas näytti että sitä markkuhurmetta ei meillä kaivata. Paitsi että voitti oman ottelunsa 1-0 jakeli kiekkoa hyvin laitureilleen ja hoiti puolustusvelvoitteensa erinomaisesti.
 

Fordél

Jäsen
Viime kaudella Ransu pelasi KooKoossa ja niihin otteisiin nähden olen hyvin suurella ihmetyksellä seurannut kuinka hän on pärjännyt näinkin hyvin liigassa. Oli meillä aluksi hyvä ja näkyi kentällä, mutta sen jälkeen katosi kuvasta ja pelaaminen on surffailua. Tuntui, että kysymys oli juuri pään kestävyydestä. Välillä väläytti, mutta sitten katosi vaipui harmaaseen massaan. Valitettavasti tämä tapahtui juuri silloin kun KooKoo olisi tarvinut ratkaisijoita leveältä rintamalta eli pleijareissa.
 

King Jeremy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool, Bayern München ja Boston Celtics
Aivan, mutta näen pienen ongelman korjautuvan, kun Ramstedt saa vähän "papua" lisää puntteja kolistelemalla ja kovien pelien kautta. Sitten loppuu turhat kiekonmenetykset, jos toivottava kehitys jatkuu.

Näinkin, mutta jollain tavalla mulle on muodostunut käsitys, että kaverin tahtotila ei ole riittävällä tasolla jatkuvasti. Jos tähän saadaan pysyvä muutos, niin sitten voimme odottaa vielä parempia tuloksia.
 

Bergfors

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikko Kousa
Kerään tähän pari plussaa ja miinusta Ramstedtin alkukauden otteista:

Plussat:
+Pelisilmä. Kuten eilen HPK pelissä jakaa jatkuvasti hyviä syöttöjä hyökkäysalueella ja kun tähän yhdistetään vielä melko hyvä laukaus niin pisteitäkin on tullut ihan mukavasti. 2+6.
+Äijä on vielä hieman kookkaampi kuin Keränen, joten häntä ei tuosta vaan heitetä kiekosta pois vaan pystyy välillä hyvin suojaamaan kiekkoa eikä hyökkäys kuivu kasaan toisin kuin välillä Keräsen kanssa.

Miinukset:
-Nopeus. Ei ole hidas, mutta ei ole mikään raketti. Vähän nopeutta lisää niin miehelle voisi antaa suosiolla paikan kolmesta ensimmäisestä ketjusta.
-Itseluottamus omassa päässä johtaa välillä pahoihin menetyksiin ja vastustaja saa helpon maalipaikan ja näistä tilanteista taisi ensimmäisessä KalPa pelissä tulla 2 maalia juuri Ramstedtin menetettyä kiekon.

Mielestäni Ramstedtin kentällinen oli eilen ehkä paras ketjumme ja se kyllä kannattaisi pitää koossa jatkossakin.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Näinkin, mutta jollain tavalla mulle on muodostunut käsitys, että kaverin tahtotila ei ole riittävällä tasolla jatkuvasti. Jos tähän saadaan pysyvä muutos, niin sitten voimme odottaa vielä parempia tuloksia.

Mun mielipide on se, että Ramstedt:lla on motivaavaatiota ja yritystä niihin "mukaviin" asioihin, kuten veivaamisen ja syöttelyyn, mutta se likaisempi duuni (eli väännöt/kaksinkamppailut/karvaaminen) ei kauheasti kiinnosta... tai siltä se ainakin näyttää.

Eli Teemu tarvitsee kahta asiaa, jos mielii kivuta 3-ketjusta ylöspäin:

1. Asennetta kaksinkamppiluihin ja likaisen duuniin. Ja ehkä vähän voimaakin lisää.
2. Varmuutta myös kiekolliseen peliin. Harhasyöttöjä ja kiekonmenetyksiä tapahtuu aivan liikaa. Eli peliaikaa on kuitenkin tultava, muuten kehitystä ei tapahdu ikinä.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Ainakin omiin silmiini näytti siltä, että Ramu on saanut otteisiinsa varmuutta ja myös kovuutta, joka oli toinen paha puute alkukauden peleissä. Kärpät ei ehkä ole kaikkein paras mittari fyysisen pelin osalta, mutta kummasti Ramstedt siellä luistimilla pysyi, vaikka näädät yrittivät tasapainoa pikku pusuilla horjuttaa. Vaikkei tänään tullutkaan kuin yksi syöttöpiste, niin kaiken kaikkiaan oli kuitenkin yksi positiivisimmista IFK-pelaajista tänään (eilen). Nyt kun Loppi ja Bates ovat poissa, on Ramulla elämänsä tilaisuus näyttää parasta osaamistaan ja vakuuttaa meidät, jotka olemme epäilleet nuorukaisen pärjäämistä liigatasolla.
 

RedRebel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Sunderland AFC
Oli kyllä ilo katsella eilen Ramun otteita jäällä, ensimmäisen kerran tällä kaudella näytti siltä että tuolla meiningillä rupeaa kyllä tehoja tippumaan. Toi muutaman kerran todella hienosti kiekkoa ylös ja jakoi hyviä passeja. Kyllä se potentiaali mikä miehellä on huhuttu olevan niin siellä edelleen on, joten toivotaan että Ramu saisi jatkaa tuossa Taikurin ja Pessin välissä, niin kyllä se siitä lähtee.
 

aika epeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin urheiluyhdistyksen toverit
IFK:lla on tällä hetkellä sentterikolmikko Hirso - Bates - Loppi. Jos ensi kaudella halutaan vihdoin menestyä, samaan laatutasoon on päästävä. Ramsulla on voimassa oleva pahvi, joten meillähän tuo pelaa. Mutta on liian kevyttä kauraa mitalijoukkueen 3-ketjuun. Olkoon varasentterinä kehittymässä.
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
IFK:lla on tällä hetkellä sentterikolmikko Hirso - Bates - Loppi. Jos ensi kaudella halutaan vihdoin menestyä, samaan laatutasoon on päästävä. Ramsulla on voimassa oleva pahvi, joten meillähän tuo pelaa. Mutta on liian kevyttä kauraa mitalijoukkueen 3-ketjuun. Olkoon varasentterinä kehittymässä.

Ikävä kyllä meikä on samoilla linjoilla. Kyllä sitä tilaisuutta oli ja näyttöjä kaivattiin kun Loppi oli saikulla. Eipä vaan Ramu kauheasti allekirjoittanutta vakuuttanut. Nyt kun eilinen huuma on suurimmaksi osaksi jo ohi, pystyy kaikkea katsomaan taas hieman realistisemmin. Kyllä Ramun pitää todella ottaa superharppauksia eteenpäin, jos meinaa haastaa kolmoskentän sentterin(kin) paikan. Tosin, meidän so-called tähdet(kään) eivät ole hirveästi vakuuttaneet, joten siinä mielessä aikaa ja tilaisuutta kyllä on vielä.
 

Frankie

Jäsen
Suosikkijoukkue
평양시 IFK, Philadelphia Flyers, Arsenal FC
Bates ja Loppi ovat kädet amputoituna parempia, kuin Ramstedt. Mielestäni Ramstedt on saanut aivan liian paljon vastuuta siihen nähden, mitä näytöt ovat. Toisaalta Ramstedtin peluuttaminen on ollut pakollista, mutta ottaen huomioon sen, että Ramstedt häviää lähes jokaisen aloituksensa, niin miksi ei ole annettu Keräselle, Liiviikille ja Ahtolalle enemmän vastuuta sentterinä. Toisaalta kunhan Loppi ja Bates kuntouvat niin Ramstedt voidaan heittää hiuksista vittuun.
 

Orava

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mielestäni Ramstedt on saanut aivan liian paljon vastuuta siihen nähden, mitä näytöt ovat. Toisaalta Ramstedtin peluuttaminen on ollut pakollista, mutta ottaen huomioon sen, että Ramstedt häviää lähes jokaisen aloituksensa, niin miksi ei ole annettu Keräselle, Liiviikille ja Ahtolalle enemmän vastuuta sentterinä.

Keränen on ollut todella paska, eikä ole siitä syystä mahtunut edes joka matsiin kokoonpanoon. Ahtolaa ei ole käsillä siunattu, vaikka onkin alkanut pelata fyysisempaa peliä. Ramstedt on näistä tosiaan se, jolla olisi suurimmat mahdollisuudet pelata ylemmissä ketjuissa. Alkukaudesta ei Ramstedt vakuuttanut, mutta miehen peli on kuitenkin parantunut kauden aikana huomattavasti. Teemu pelaa nykyään rauhallisemmin ja osaa jakaa sitä kiekkoa muillekkin.
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nostetaanpa tätäkin ylös. Ramu oli tänään mun mielestä hyvä. Jotenkin alkaa näyttää sellaiselta 'pehmeä-onkädet-taiteilija' tapaukselta. En panis pahakseni, jos HIFK:ssa olis tulevaisuudessa tälläinen kaveri. Jos se on Ramu niin mikä jottei. Vaan kyllä Teemu tarvitsee ketjuunsa aina yhden, mieluiten kaksi, powerforward tyylistä kaveria. Siinä mielessä Luttinen-Pesonen kaksikko on ihan ok.

Jos vielä ehittäis kokeilla, niin Luttinen-Ramstedt-Kibe vois olla aika mielenkiintoinen. Ramu säätää kiekkoa ympäriinsä, Luttinen jauhaa maalilla ja Kibe snaippaa paikan tullen.

Ajatuksia, veljet ja sisaret?
 

Isaksson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Totta. Ramstedtin taitotaso ei vielä kuitenkaan tue mainitsemaasi pelirohkeutta. Aivan liian usein tällä kaudella hän on sortunut kiekonmenetyksiin hyökkäysaluella kun ei ole osannut luopua kiekosta ajoissa.

Ramstedt ei pelaa joukkueelle, eikä noudata valmentajan ohjeita. Ei mitään käyttöä, saman tien voitaisiin panna ulos ryhmästä.
 

-3112-

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, ManU, HSV
Maajoukkueen valmentaja kehui häntä tänään Canal+:lla. Nähtävästi huonompi näkemys kuin Isakssonilla?
 

-BR-

Jäsen
Suosikkijoukkue
HELSINGIN IFK, DEFC #1
Nostetaanpa tätäkin ylös. Ramu oli tänään mun mielestä hyvä.

Allekirjoitan! Sanoin juuri muutamalle hallilla, että Ramu pelas tänään hyvin, etenkin siihen hänelle parjattuun puolustussuuntaan. Muistan ainakin kolme tilannetta, jossa Ramu lähti puolustamaan tsempillä ja asenteella, kun TPS:llä oli painostuksen poikanen tai paha tilanne syntymässä ja hoiti nämä kaikki "kotiin". Nyt joku ajattelee, että hui onpa saavutus... ; ) Mutta ainakin nämä kolme jäi hyvin mieleen ja ihan hyvään saumaan siis tulivat.

Omaa kyllä potentiaalia ja on ikäänkuin varkain nostanut tasoaan askel askeleelta. Ei mikään huippu vielä toki ja etenkin tuo puolustuspelaaminen pitää parantua sekä syöttönopeus. Voi siitä vielä silti jotain tulla, varsinkin jos pelaa noin kuin tänään puolustussuuntaankin. ; )
 

-3112-

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, ManU, HSV
Maajoukkueen valmentaja ei ole tietoinen, minkälaiset ohjeet Ramstedtilla on ja on ollut.


Sinäkö sitten tiedät nämä ohjeet?

Maajoukkueen valmenta on hyvinkin tietoinen kyseisen pelaajan kehityksestä, joka on menossa positiiviseen suuntaan. Sinä nyt vaan olet koko ajan potkimassa puolia joukkueesta pois ja ostamassa tilalle Jagreita ym. miljoonan kumppaneita ja jos seuraavassa ottelussa ei synny tulosta niin pihalle. Toivon todella, että oma poikasi saa sopimuksen joskus;)
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Maajoukkueen valmentaja ei ole tietoinen, minkälaiset ohjeet Ramstedtilla on ja on ollut.

Heh, iisakki taitaa olla Nokka valeasussa. Vai mistä sitä Ramun ohjeet täällä JA:ssa tiedetään?

BR: Niin, kyllähän se Ramun heikko kohta edelleen on toi puolustaminen mutta tänään siinä oli kyllä nähtävissä jo eroa. Eikä tuo hautonut kiekkoa koko ajan ittellään(ja sitten menettänyt), sehän se toinen heikko kohta.
 

Isaksson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Heh, iisakki taitaa olla Nokka valeasussa. Vai mistä sitä Ramun ohjeet täällä JA:ssa tiedetään?

Erikoinen ajatus, että vain Nokka tietää, minkälaista ohjeistusta on annettu pelaajille. Meinaat, että mistään pelillisistä asioista ei puhuta missään eikä koskaan kenenkään kanssa.
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
BR: Niin, kyllähän se Ramun heikko kohta edelleen on toi puolustaminen mutta tänään siinä oli kyllä nähtävissä jo eroa. Eikä tuo hautonut kiekkoa koko ajan ittellään(ja sitten menettänyt), sehän se toinen heikko kohta.

Katsotaan nyt vielä toinenkin ottelu :) TPS-matsissa oli ehkä näyttöhaluja tavallista enemmän?

Ilkka Pikkarainen on tällä kaudella näyttänyt, että ihan perusluonnekin voi 'jalostua', joten kaipa se on mahdollista Ramullekin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös