NBA 2008-2009

  • 49 966
  • 441

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Tottahan toki! Pullat lahti eilen postitse ja samalla kun kirjottelen tata, niin nyokkailen taalla hyvaksyvasti. Eihan toi nyt mikaan vaikee tiva ollut, mutta kuva itsessaan oli aika hauska, kun sen paaosassa oli selkeasti joku ihan muu kun se, jota se kuva esitteli.

Enivei, kakkuun tuli eilen Salt Lake Cityssa, vaikka peli kulkikin varsin mukavasti aina viimeselle jaksolle asti. Sitten tuli lukko. Jengi ei tehnyt pelitilannekoria kun vasta tasan tarkkaan puolessa valissa jaksoa. Huh huh! Yrita siina nyt sitte taistella jotain Utahia vastaan, jota mina (niin kus varmaan jo tiedatte) pidan jonkinlaisena mittarina talle meidan matkalle "liigan paskimmasta jengista finaaliin", kun mikaan ei mee. Viimeisen neljanneksen ekan kuuden minuutin aikana me rikottiin kuusi kertaa ja menetettiin pallo perati viidesti. Kuusi virhetta, viisi pallonmenetysta kuudessa minuutissa eika Nate McMillan tee mitaan!! Edelleen: huh huh! Pelia ei toki havitty sinallaan just siihen, mutta se hyva etumatka ja ote mika meilla oli menetettiin taysin. Blake ei tehnyt ekan puoliajan jalkeen mitaan ja hyvin pelannut Nic-Bat ei kentalle tuossa vaiheessa enaa tullut. Miksi kysyn mina, koska siihen asti han oli taistellut lukuisia palloja seka ottanut ihan kivat 4(!) hyokkayslevaria. Kylla toi McMillanin taktinen osaaminen saa minulta edelleenkin kritiikkia, vaikka peli ratkesikin periaatteessa vasta viimeisella 20 sekunnilla, kun Rudy veti todella hyvin pelatusta mestasta (nurkasta) kolmosen rautoihin. Siina vaiheessa tilanne oli viela 96-99 ja jos se olis mennyt sisaan, niin tilanne olis ollut tasan. 20 sekkaa aikaa...

Noh, turha tassa on alkaa surkuuttelemaan, silla meno on kovaa! Houston Rockets saapui Portlandiin eilen jo itse asiassa ennen kun Blazers aloitti pelinsa Salt Lake Cityssa ja tana iltana (nakyy muuten TNT:lla!) vastassa on siis taas yksi huippujengeista. Back-to-backissa. Kotona olis taas taisteltava, silla tasta vaikeesta alusta (baut 19 ekaa matsia) kun selvittais 6-7 voitolla, niin siihen vois olla "tyytyvainen". Toki tassa on edessa seuraavaksi Minnesotaa ym, joten "helpompaa" vastusta olis tarjolla, joskin suurin osa niista vieraissa., mutta silti. Kotona olis naytettava, etta Rose Gardenista ei voittoja talla kaudella helposti haeta, oli se sitten Rockets, Spurs tai mika jengi tahansa.

Tanaan siis hallille katsomaan yhta kauden huippu-otteluista ja tiimia joka kiinnostaa varmasti "kaikkia": Artest, T-Mac ja Yao... kya saa kundit painaa taas taysilla!!!
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Houston - You have a problem = Brandon Roy

Not in our house!!

NOT IN OUR HOUSE!!!!

Ei tassa oo vielakaan oikeen paassyt yli tuosta eilisesta. Oon varmaan joskus aiemminkin sanonut, etta oli paras matsi minka olen ikina nahnyt, joten en sano sita nyt. Oli kuitenkin huikein loppu minka olen koskaan missaan lajissa nahnyt. Ottelu olis voinut ratketa ihan hyvin varsinaisella peliajallakin. Me vietiin Rocketseja miten tahdottiin, kunnes taas neljannella jaksolla alettiin heittamaan ohi (vrt. Phoenix & Utah pelit). Nyt viimeisista 14 heitosta 12 ohi. Jengi panikoi taas. Onneksi T-Mac ei saanut otetta palloon niitten viimeisessa posessionissa varsinaisella peliajalla ja nain mentiin jatkoajalle.

Mulla oli mielessa koko ajan siina, etta kundit ei halua eika saa havita tanaan, kun kerran oli Kevin Duckworthyn, tupla-nollan, muistoilta ja Jerome Kersey oli just keskikentalta omistanut koko Blazers-kauden 2008 - 2009 Kevinille. Niille, jotka ei Kevinia tieda, niin sanotaan etta han oli yksi meidan parhaita ellei paras sentteri ja oli mukana meidan huippujoukkeissa parisenkymmenta vuotta sitten. Kevin kuoli 44 vuotiaana elokuussa. No joka tapauksessa, siina kun tunteet ailahteli puolelta toiselle jatkoajalla, niin tosiaan mielessa oli, etta ei tata pelia voida eika saada havita. Artest oli pitanyt Royn koko pelin varsin hyvin ja Roy oli itse asiassa pelannut, juuri siita syysta, koko pelin varsin paskasti.

Kaikki kuitenkin kulminoitui jatkoajan viimeisille 2.9 sekunnille. Ensin Roy vetaa seka T-Macin etta Artestin taysin kaffelle ja vie meidat 98-96 johtoon. Aikaa jaljella siis 2.9 sekkaa. Houston, aikalisa. Rose Garden rokkaa ja meteli on huikea! Sisaanheitto, pallo Yao:lle kulmaan -> sisaan ja muuten Yaon hyvin pitanyt Przybilla rikkoo (eika muuten rikkonut! tapahtu ihan mun edessa). Tilanne 98-98 ja vapari paalle - ineen. Houston johtaa 99-98, aikaa 0.8 sekkaa ja vuorostaan koko Houstonin penkki juhlii ja hyppii ilosta. Rose Garden on hiljainen. Aivan hirveeta draamaa vedetaan just nyt!

Portland aikalisa. Sisaanheitto. Yao hyppii sisaanheittavan Blaken edessa. Artest pitaa Rudya ja T-Mac pitaa Roy:ta. Royn nopea liike, juoksu kymmeneen metriin, jonne Blake syottaa... kaanto, hyppy, hirrrrrrrrveen korkee heitto ja sukkana sisaan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ei jumalauta jatkat!!

Se huuto ja mekkala on aivan hirveeta. High fivet lenteli ympari, kadet oli ylhaalla ja se oli suoraa huutoa. NOT IN OUR HOUSE!!!!

Nailla tallasilla on tapana kaantaa joukkueiden kursseja. Niinhan tapahtui viimekin vuonna kun me oltiin kustu koko alkukausi vieraissa ja sitten T-Law vetaa buzzer beaterin Memphisissa ja siitahan lahti sitten se meidan 13n pelin voittoputki kayntiin. En sano, etta nyt kay samalla tavalla, mutta jos tuo ei nosta Royn pelin tasoa (joka on alkaneella kaudella ollut hieman alavireessa) ja koko joukkueen itseluottamusta, niin on ihme!

Kolme pelia on nyt siis havitty vieraissa (Lakers, Suns & Utah) ja kaksi voitettu himassa (Spurs & Rockets). Suns ja Utah peleissakin homma on ollut ihan hanskassa loppua lukuunottamatta, joten se antaa kylla hyvaa kuvaa siita, etta jotain kaverit tekee oikein. Loppusilaus on vaan puuttunut. Jos tama alkukausi on kuitenkin jotain nayttanyt, niin Portlandiin on nyt ihan turha tulla voittoa helpolla hakemaan. Se on selvilla varmasti kaikilla. Niin on Minnesotallakin, joka tulee vieraisille huomenna.

Rockets -peliin paattyi paattyi Portlandin koko NBA-historian vaikein alkukausi: viisi ekaa pelia joukkueita vastaan, jotka olivat voittaneet 54 tai yli matsia viime kaudella. Mutta niin kun aiemmin jo sanoin, ei se tahan lopu. 19 ekaa pelia pelataan kovalla tahdilla ja liigan parhaita joukkueita vastaan (excl. jokunen peli), joten nyt vaan seinaa kaatamaan. 2-3 voittosarake tassa vaiheessa on hyva saavutus, kun katsoo keta on ollut vastassa ja missa.

nba.comista ja youtubesta kantsii myos katsoa highlightseja ja sita metelia ja juhlaa mika tasta syntyi! Turha sanoa, etta Royn heitto oli "Play of the Day"...
 

Islanders

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Islanders
Sai kyllä hymyn huulille, kun katseli Nba.comista tuon Rockets-Blazers-pelin kohokohdat. Täytyy kyllä ääneen todeta itsekin, että uskomattomalta näytti. Voiko mikään urheilutapahtuma saada parempaa loppua?

Kontrasti oli aika suuri, kun Rose Gardenissa on 20000+ käsiparia ilmassa ja sen perään katsoo T'Wolvesin matsin highlighteja Spursia vastaan. Siellä ainakin huomaa, minkä värisiä Target Centerin istuimet ovat, 11000 katsojaa.
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Aika mielenkiintoista tuo Phoenixin "strategia" istuttaa aina valilla tervetta miesta (Shaqia) puku paalla penkilla. Tilalle aloitukseen hyppasi rookie Robin Lopez ja vaikka han tilastollisesti ihan ok matsin pelasikin, niin ei han ikipaivana tuo sita samaa presenssia sinne kentalle kun Shaq. Sunsseilla on toki paha "nelja matsia viidessa paivassa" menossa, mutta on toi Shaqin istuttaminen silti aika erikoista. Nyt Bulls vei ryhmaa kun passia markkinoilla eika voittajasta ollut epaselvyytta alusta alkaen. Ja kun homma kusi noin pahasti, niin ei Porter sitten jaksanut peluuttaa toistakaan ikamiestaan (Nash) juurikaan. Tassa tama juuri nakyi, mita ennakoin "kausiraportissani": ei Suns oli juuri minkaanlainen joukkue ilman kahta suurtaan. Kuka siella pelia pyorittaa kun Nash on sivussa? Kuka siella pitaa keskustasta huolta, kun Shaq "huilaa"? Ja milla ne meinaa mahdolliset pleijarit kevaalla pelata kun "Shaqin pitaa lepaa aina valilla" ja jos siella sattuu tulemaan viela loukkaantumisiakin? Aika kevyelta nayttaa.

Tanaan taas hallille, kun tosiaan TimbaVulvas saapuu kylaan. "Meidan" oma poika Kevin Love esiintyy taalla ekaa kertaa ja kaikkien surkeiden guardien aiti, Sebastian Telfair saa taas buuauksia osakseen (ainakin minulta). Meilta voi vastaavasti Rudy olla sivussa tasta matsista, silla han loukkasi selkansa Rockets matsin loppusuoralla. Lehdet ei ole paljoa tasta puhuneet, mutta Oregonian ilmoitti Rudyn olevan "game time decision". Mika lienee selkavamman vikana/syyna? Ei oo paljoa tietoa tasta valunut... Rockets pelissa en nahnyt mitaan erikoista, kunnes han klinkkasi kentalta veke, lyhistyi lattialle ja hetken paasta kaveli selkaansa pidellen pukukoppiin. Noh, ehka tama tietaa siina tapauksessa pareensa polttaneelle Sergion Rodriguesille lisaa peliminuutteja. Hanhan on ollut varsin kireena koutsin peluuttamistaktiikkaan (join the train, Sergio!) ja vaatii nyt lisaa minuutteja ja puheissa on ollut jopa treidi... Noh, minahan en ymmarra tuota koutsin peluuttamista valilla ollenkaan. Viimekin kautta ennen, pre-season matseissa, Sergion annettiin johtaa kakkos-ryhmaa, pitaa huolta nopeasta temmosta ja hanen ja Joel:n pick-n-rollit toimi kuin unelma. Kausi alkaa ja Sergio istuu penkilla eika temmosta ole enaa mitaan hajua ja eika noita pick-n-rollejakaan kentalla enaa nakynyt. Ja sama juttu tana vuonna: pre-seasoneissa huikeita temppuja ja esityksia Rudyn kanssa ja kun kausi alkaa: ei juuri mitaan. Kun ei anneta aikaa ja oikeaa ryhmitysta.

Nate McMillan ei "tykkaa" Sergiosta jostain syysta ja hanen ikuinen half court hyokkays (lack of imagination?) ei tuo Sergiosta parhaita puolia esiin. Ei Sergio ole heittava takamies, vaan shown kaynnistaja, juoksija ja "nakija" (liigan kovin syottelija per 48 minuuttia). Noh, katellaan taas tanaan missa tassa mennaan... Viimeinen kotimatsi mulle baut kuukauteen.
 

TML

Jäsen
En olekkaan tainnut koskaan ennen kirjoittaa tänne osioon mutta ehkäpä tällä kaudella tulee kirjoiteltua. Jokseenkin olen nyt NBA:sta kiinnostunut ja lähes joka kierrokselle tulee pistettyä vetoja menemään ja samalla niitä on tullut seurailtua. Ei sillä, kyllä nuo matsit kiinnostavat vaikkei mitään porkkanaa ole mukana.

Eilisen yön piti olla melko viihdyttävä matsien osalta. Kolme peliä tuli katseltua: Bobcats-Raptors, Pistons-Celtics sekä Lakers-Rockets.

Aika odotetustihan nuo menivät kaiken kaikkiaan.

Detroitissa oli A.I:n kotidebyytti ja sen verta jännittynyttä peli oli, että 3 minuuttia meni kunnes juurikin A.I heitti ottelun avauskorin. Melko jännittynyttä oli molempien peli alussa ja koko ottelun Pistonsin heittopeli oli aika jäässä. Toisella neljänneksellä Celtics kuroi itselleen hyvän kaulan joka riitti.

Myöhäisessä ottelussa Lakersin ja Rocketsin välillä oli myös hienot ennakkospekulaatiot kaikkialla. Pelin vei Lakers ylivoimaisesti, lähinnä juuri loistavan viimeisen 10 minuuttisen takia. Kobe kyykytti T-Macia aivan täysin.

Tällä hetkellä joukkueet ovat pelanneet 5-7 matsia ja pienoisia yllätyksiä on jo havaittu. Hawks painaa vielä tappiottomana ja pitää piikkipaikkaa. Tämän jälkeen sijat 2-8 ovat aikalailla sellaiset mitä ennakkoon odotettiinkin.

Lännessä Lakers on vielä täyden satasen joukkue ja hyvältähän joukkueen liito näyttää. Spurs on ollut suuri pettymys ja varsinkin Parkerin loukkaantuminen ei tuo yhtään apua joukkueen peliin. Ei taida kuitenkaan kovin kauaa olla pois Parker.



Tällä viikolla luvassa on taas loistomatseja ja oma listani seurattavista peleistä menee jokseenkin näin:
Ma: Magic-Blazers
Ke: Celtics-Hawks, Heat-Blazers, Hornets-Lakers, Suns-Rockets
To: Cavs-Nuggets
Pe: Hornets-Blazers, Lakers-Pistons
La: Cavs-Jazz, Rockets-Hornets
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Noita nilkkoja nayttaa muljahtelevan aikalailla juuri nyt ja ainahan se ensimmainen arvio on tuo 2-4 viikkoa. Taitaa kuitenkin kallistua enemman tuonne neljan viikon huitteille monella. Oden:han on juuri tassa junassa mukana ja vaikka han lahtikin eilen Idan kiertueelle jengin mukana, niin ei han pelaa naissa vieraspeleissa ollenkaan. Vasta nyt pystyy vahan astumaan jalalle, mutta juoksemisesta jmv ei tuu viela mitaan. Eikohan se ollu kohta pari viikkoa sitten kun se tapahtui?? Siksi en usko Parkerinkaan tulevan takaisin ihan heti. Spurseilla on (kuulemma) vain yksi maaranpaa ja se on mestaruus ja juuri sen takia nain alkukaudesta ei kannata hatailla loukkaantumisien kanssa. Vaikka Spurs onkin aika kevyt ilman Ginoblia ja Parkeria, niin en usko heidan kiirehtivan kummankaan kentalle tuloa. Vahan samanhan se oli viime vuonna Houstoninkin kanssa. Olivat pitkaan pleijari-viivan alapuolella kun Yao ja T-Mac olivat ulkona, mutta sitten alkoi soimaan! Eiko ne voittaneen jonkun 18 matsia putkeenkin jannujen palattua kentalle?

Lauantainen Timberwolves-peli oli aika vasynyt. Meidan jannut oli aika "krapuloissaan" Houston-tv-pelista. Timberwolves-matsi alkoi vahan seitteman jalkeen ja katsoin kelloa 4. jakson alussa, etta "huh huh, olis pitany vaan tulla hallille nyt, kello viitta vaille yheksan", kun en kaljaakaan jaksanut lipitella... Siihen asti kundeja ei kiinnostanut puolustaminen ja hyokkayksessa pallot heiteltiin minne sattuu ja oltiin muutenkin huolimattomia. Onneksi vastassa oli tuon tason jengi, niin parilla spurtilla pystyttiin niiden perassa koko eka puoliaika ja kolmaskin jakso. Taidettiin olla pahimmillaan vahan yli 10 pinnaa persiilleen. Neljannella jaksolla tosiaan sitten Rudy ja Blake hoiti parilla kolmosella homman meille niin, etta taa "herra ratkaisija" laittoi sinetin koko hommalle vikalla minuutilla. Oli kylla niin vasynyt matsi, etta olis pitanyt myyda lippu jollekin ja hillua lauantai-iltaa vaikka himassa kalsarikanneja viritellen.

No nyt ollaan sitten kauden ekalla Idan kiertueella ja vastassa on Orlandoa (tanaan), Miamia (keskiviikon ESPN-plajjaytys), Hornetseja ja taas Minnesotaa. Saas nahda saadaanko kauden vierasvoitto plakkariin? Hieman paremmalla asenteelle se pitaisi Minnesotasta viimeistaan tulla. Ei toi Heat:kaan nyt mikaan ylivoimainen sessio ole...

Oden on siis mukana reissulla, mutta ei pelaa. Mennaan edelleen siis varsin kevyella sentteri-osastolla.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Voisi ehkä tuo Heat-Blazers olla sellainen matsi mitä voisi yrittää katsoa jos valvominen onnistuu ja hyvä streami löytyy. Kuitenkin matsissa pelaa sellaisia ukkoja kuin Wade, Mr.Second Overall Beasley ja tämä täällä palstalla muutamaan kertaan mainittu Roy.
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Alkaaka unohtako Rudya ;) Minnesota pelissa meidan Spanish Armada veivas taas aika makoisan alley-oopin, nyt niin, etta Rudy juoksi paadysta, hyppasi kierteella (180) ja yhdella kadella asetti pallon korirenkaan paalle, josta ineen.

Roy:han on ollut sikali taas oma ittensa talla kaudella, kun pelin alussa han ei tee mitaan ja vasta lopussa ottaa ohjat kasiin ja ratkaisee matsit. Tai ainakin toisteiseksi on ratkaissut matsit. Joku paivahan se joka tapauksessa heittaa ohi sen vikan. Ei noita nyt koko loppuelamaa sukkana upotella... Noh, sita paivaa odotellessa!
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
No ei se sitten ihan yhta pitkaan kestanyt kun viime vuonna tuo vierasvoiton metsastys. Viime vuonnahan se otti 11 matsia, nyt 4.

Taytyy kylla sanoa, etta toi oli taman kauden ehdottomasti paras Blazers -esitys kerta kaikkiaan. Eka jakso oli mita oli (36p ja yli 60% heittopros.), mutta kun vaikeudet alkoivat, niin kundit ei hatailleet ollenkaan. D-Howard teki ekalla puoliajalla sen minka teki (Przybilla ja hanen "suosikkituomari" Bob Delaney ottivat taas yhteen ja tuomari voitti) ja veti hurjat 23/12 tehot.

Toisella puoliajalla sitten jengi rupes puolustamaan Supermiesta vahan eri tavalla eika kundista ollut enaa mihinkaan (6/7) ja kun Magicista ei sen jalkeen loytynyt kun Turkin poika ratkaisijan rooliin, niin neljas jakso oli selkeasti meidan. Hieno voitto kylla. Ekaa kertaa naytti tosiaan silta, etta tassa meilla on nyt sitten tama play-offs -jengi. Mita jain tuossa pelissa ihmettelemaan oli Rashard Lewisin panos. Seattlessa mies oli viela huikea, mutta onko tuo Floridan aurinko ja $113 miljoonan sopimus sulattanut miehen taysin? Kolmoset ei uppoa enaa ollenkaan eika han nayta muutenkaan tuosta 6'10" kropasta saavan mitaan irti. Pari kautta sitten ajattelin, etta siinapa olis meille hyva jannu, mutta nyt oon aikalailla tyytyvainen, etta pysyy vastakkaisella rannalla vaan visusti.

Brandon Roy loukkasi eilen selkansa viimeisella minuutilla. Joku vaan naksahti ja seurauksena oli pahoja selkakramppeja. Viela ei ole tietoa, missa siina asiassa mennaan, joten katsotaan nyt pelaako han ollenkaan huomenna Miamissa.

Toisaalta hyviakin uutisia tuli kuultua: Greg Oden alkaa olla siina kunnossa, etta paluu kentille on lahella. Jopa huomisesta on ollut puhetta, mutta katotaan nyt. Ehka vasta New Orleans peliin? Siina olisi hyva match-uppi Tyson Chandlerin kanssa!!

Nyt kun tuo A.I. <-> Billups kauppa on loppuunkaluttu, niin Fox Sportsissa oli eilen juttua muista taman kauden "parhaista treideista". Nelosena listalla oli meidan Raef LaFrentz, joka tosiaan hintansa ja sopparinsa puolesta on hyvaa kauppakamaa juuri nyt. Artikkelissa sanottiin, etta vahvoissa huhuissa (yeah yeah yeah) Raefin mukana matkaisi joku meidan guardeista ja meille tulisi, kukapa muu kun taman palstan suosikkipoika: Jason Kidd. Yhta kokenutta pelaajaahan (mielellaan PG) tanne ollaan hakemassa kevatta varten ja kukapa sen kokeneempi kun tripla-tuplien kruunaamaton kuningas, Jason Kidd. Dallasissa ei tosin olla innoissaan tasta kaupasta. Noh, odotellaan. Eikohan tamakin tasta kohtapuoliin ratkea.
 

TML

Jäsen
Toisaalta hyviakin uutisia tuli kuultua: Greg Oden alkaa olla siina kunnossa, etta paluu kentille on lahella. Jopa huomisesta on ollut puhetta, mutta katotaan nyt. Ehka vasta New Orleans peliin? Siina olisi hyva match-uppi Tyson Chandlerin kanssa!!

Näyttää Odenin pelanneen tänään. Juuri satuin aukaisemaan Heat-Blazers pelin ja kuvattiin Odenia penkillä. Avauspinnat käynyt iskemään jo ja pelikunnossa näyttäisi olevan.
Toi Wade on kyllä aika jäätävä ja pitää Heattia pystyssä. Beasley ollut myös hyvä sen vähän aikaa minkä olen seurannut.

Celtics-Hawks pelin ekat 24min tsiigailin ja tasaista on kärkikamppailussa. Hawks johti parhaimmillaan jollain 15 pinnalla mutta viimeiset 5 minuutta oli Celticsin ja Allenin ja nyt siis tilanne tasan.

Lakersin peliäkin olen hieman seurannut, johtavat aika reippaasti jo Hornetteja. Hyvin nimenomaan tiiminä pelannut Lakers tänään. Hornetsien staroja ei kauheasti ole näkynyt.
 

TML

Jäsen
Aivan uskomaton peli Bostonissa idän kärkijoukkueiden välillä. Alusta loppuun megatasainen ja lopussa kuumat pelaajat ratkoivat peliä.
Joe Johnson, jota pidän tällä hetkellä yhtenä liigan parhaimmista, oli lopussa huikean hyvä ja antoi Hawksille joka hyökkäyksessä mahdollisuuden. Muuten hyvän pelin pelannut Rondo heitti surkean kolmosyrityksen ja JJ:n esityöstä Williams upotti kolmosen 7 sekuntia ennen loppua antaen haukoille johdon. Sitten iskikin Paul Pierce jättäen 0.5 sekuntia Hawksille aikaa tasoittaa/voittaa. Eivät onnistuneet.

Pierce teki 2 pinnaa ekalla puoliskolla, toisella yli 30. Kovassa paikassa Pierce näytti taas mistä hänelle maksetaan. Huikea esitys.
Samaa kyllä pitää sanoa Joe Johnsonista (toistoa toistoa).

Hawksille siis kauden avaustappio mutta todella hyvässä kunnossa Atlanta tällä hetkellä on. JJ liidaa, mutta erittäin hyvin pelaa joukkueena. Toivottavasti jatkavat kuumana tästedes sillä joukkuetta on mukava seurata.


Miamissa Blazers voitti myös ihan jännän kamppailun. Blazers oli lähes alusta asti johdossa kunnes kolmannen neljänneksen lopulla Heat siirtyi johtoon Waden dominoidessa. Wadelle jälleen yli 30 pinnan matsi. Kovin yksin kuitenkin on.
Blazerseista Rudy Fernandez nosti rimaa ja pelasi loistavan matsin. Viimeisellä minuutilla upotti nätin 2 pinnan heiton.
Oden teki lopulta 3 pinnaa ja pelasi reilun vartin verran. Ei kummempia esitellyt, yksi jäätävä blokki. Täytyy kuitenkin antaa kaverille aikaa.

Piti jaksaa kattella tuo Suns-Rockets myös mutta ei taida jaksaa. Nythän se alkaisi.
Spurs otti turpaan taas, Jazz hävisi yllättäen Wizardsille.
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Joo, Oden palasi kentille ja teki vissiin 3 ja otti muutaman levarin. Blokkikin tais tulla. Ihan ok startti. Nyt vaan pitaa alkaa loytaa rutiinia ja sita omaa pelia: puolustus ja hyokkayksessa levareita ja donkkeja. Ei muuta.

Mitas muuten Heat-peli? Alussa taas vietiin Heatia kun jalatonta kukkoa, mutta sitten loppui tekeminen ja virhesuma teki pelaamisesta patkivaa. Aika rutiinilla toi voitto kuitenkin tuli, kun vastustajalla on vain yksi pelaaja joukkueessa. Tai no, on siella Beasley:kin, mutta han ei jostain syysta pelannut lopussa, kun pelia ratkottiin...

Ottelun hahmo oli ilman muuta Rudy (excl Wade ;)), joka veti alley-ooppia ja vikalla jaksolla heitti kaikki sisaan. On se vaan rookie tuo mies!

Huomenna Hornets back-to-backissa.
 

Masculine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Dwight Howard pelasi ihan kohtalaisen pelin ja oli ensimmäinen pelaaja sitten 1996 joka tekee 30 pistettä ja ottaa 10 blokkia yhteen peliin , viimeksi samaan pystyi Hakeem Olajuwon, lisäksi mies otti 19 levyä.
Howard on kyllä aivan uskomattoman dominoiva pelaaja ja fyysisiltä ominaisuuksiltaan Lebron Jamesin kanssa aika omissa luvuissaan , ei liene yllätys että molemmat ovat pelipaikkansa parhaat pelaajat ja molemmat ovat vähintään top5 koko liigassa kun kaikki pelipaikat lasketaan.
 

Tombe76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Voihan NBA-tasolle tulla vaikka tyyliin Anthony Morrow.

http://sports.espn.go.com/nba/players/profile?playerId=3474

Kaveri ei näköjään kelvannut draftissa kenellekään. Teki kuitenkin sopimuksen Golden Staten kanssa, ja oli saanut ennen tätä iltaa 40 minuuttia vastuuta tehden 23 pistettä ja ottaen 7 levypalloa.

Nyt sitten pisti paremmat lukemat yhteen otteluun. Vaikka vastuksena olikin Clippers niin täytyy nostaa hattua 37 pisteelle ja 11 levypallolle. Tilanteesta 79-76 tilanteeseen 103-89 Morrow teki 16 pistettä noin 8 minuuttiin ja ottelu oli ohi.

EDIT: Sen verran tuore kasvo ilmeisesti, ettei ESPN:ltä löydy edes kuvaa Scoreboardin top performers osioon. Ehkä sitten ensi kerralla.
 
Viimeksi muokattu:

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Aijjaijjai kun homma paasi kusasemaan vikalla kahdella minuutilla New Orleansissa. Pahoja taktisia fiboja muutama kappaletta ja nyt myos se mista sanoin viime viikolla: Roy heittaa sen ratkasevan ohi. Viimeset 5 pinnaa Hornets teki vapareista, joten ihan huppu silmilla tassa ei kannata olla 82-87 tappiosta huolimatta. Hyvin pystyttiin kontrolloimaan tuota mtsia pitkat patkat. Semminkaan ei kannata surullisin mielin olla, koska Gregu Ouden pelasi jo varsin hyvan matsin nakuttaen ekan tupla-tuplansa kera neljan blokin. Hieno suoritus! NYT on tie auki.

Parin tunnin paasta vastassa on TimbaVulvas taas (nyt Minnesotassa). Saakin nahda miten tuo eilinen vaikuttaa kundien peliin tassa back-to-backissa. Minnesotasta sitten nopeasti himaan.

Lakers otti eilen tukkaansa ekaa kertaa ja viela himassaan! Nyt nayttaakin silta, etta kummatkin, Pistons & Nuggets, ovat onnistuneet varsin hyvin vaihtokaupassaan. A.I. avaa pelia mukavasti muille ja ratkaisee hyvin myos itse, kun taas Billups on tuonut roppakaupalla johtajuutta tuohon harojengiin Denverista. Molemmat on nyt varsin kovia jengeja!
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Anthony Morrow tosiaan naytti narhen munaa draftille ja sen asiantuntijoille. Noh, varsinkin eilisen pelin jalkeen mies on hyvin tarkkaan merkitty gubbe scoutti reporteissa, joten tuskin paasee enaa samalle tasolle, jos vaan vastustajien scoutit on tehneet duuninsa hyvin. Ensimmaisena tata paasee testaamaan meitin Blazers tiistaina.

Arvattavissa oli, etta eilinen Minnesota -peli tulisi olemaan vaikea rankan road tripin viimeisena pelina. Mutta etta nain vaikea. Sita se meinaan oli kotikatsomoissakin. Ei ollut kavereilla kipinaa sitten yhtaan jaljella tahan viimeiseen peliin kylla. Kundit lontysteli, heitteli eturautoihin eika kukaan liikkunut hyokkayksessa (excl eka jakso). Jalleen kerran pitaa kiittaa vastustajaa, etta tasoa ei loydy tuon enempaa ja me saatiin tuo reissu pakettiin oikein mainiolla 3-1 tuloksella. Kolme vierasvoittoa neljasta matsista kertoo kylla siita, etta oikeaan suuntaan ollaan menossa.

Tosiaan Minnesota on pahassa jamassa talla hetkella. Viimeisesta viidesta matsista nelja on paattynyt tappioon niin, etta kundit on johtaneet kaksinumeroisin luvuin neljannella jaksolla ja sitten havinneet koko paskan. Niin siis nytkin. Onneksi meilta oli hereilla niin Oden, T-Law kuin Roykin, niin se riitti lopussa, kun Wolvesin kundeilta lahti langat taysin kasista. Oden "matti" taas hyvat pisteet (13) ja Przybillan kanssa meilla on nyt sellanen duo (23/12), etta ei niin valia kumpi on kentalla. Toki Odenia on kivempi katsoa kun ei koskaan tieda milloin "rengas alkaa vapattaan" ;)

Eli nyt siis Blazers viettaa vapaapaivaa tanaan, treenaa huomenna ja sitten tiistaiksi Warriorsien vieraaksi. Mats Bedö hiljenee tosin talta eraa reiluksi pariksi viikoksi ja lahtee Brasiliaan kattelemaan milta siella juuri nyt nayttaa. Palataan joulukuussa!
 

TML

Jäsen
Hijaista on taas täälläkin ketjussa, etenkin kun Mats Bedö on poissa vahvuudesta jonkin aikaa.

Jotain ajatuksia viime peleistä voisin kyllä heitellä tähän ajani kuluksi.

Eli A.I -kaupasta sen verran että näyttää siltä että molemmat hyötyivät tästä kaupasta melko hyvin. A.I. on ollut viime aikoina erittäin hyvässä vireessä ja Pistonsin parhaimmistoa jatkuvasti. Pistonsilla muutenkin mennyt mukavasti, viime yönä kaatui LeBron Cavaliers, ja viime viikolla jo katkaisivat Lakersin putken. Ensi yönä kovat mittarit jatkuvat kun vastassa on Celtics joka saa mukaansa Garnettin joka kärsi 1 ottelun pelikiellosta. Luvassa erittäin hyvä matsi joka täytyy väijyä änärimatsien kanssa.

Atlantakin on toipunut alkuhurmiostaan ja palannut odotettuun päiväjärjestykseen. Ei sillä, kyllähän Hawksin pitäisi pleijarijoukkue olla, mutta ensimmäiset 6-7 peliä antoivat kyllä hurjan kuvan joukkueesta. JJ on erittäin kova ollut noissa tappiopeleissäkin mutta se ei ihan riitä. Viime yönä Hawks palasi voittojen tielle Wizards -voitolla.

Dwayne Wade on tällä hetkellä omasta mielestäni liigan TOP3 pelaaja. Aivan jäätäviä suorituksia pelistä toiseen ja pitää omalla panoksellaan Heatin mukana pelissä. Viime yönäkin taisi laittaa 40 pinnaa pussiin 95 Heatin pinnasta. Prosentuaalisesti kovia lukuja.

Yksi odotettu asia mikä hieman häiritsee on tuo joukkueiden tasoero joka on melko kova. Lännessä löytyy heittopusseja enemmänkin ja saas nähdä kauanko Oklahomassa joukkue pysyy jos meno jatkuu samana. Noh, ensimmäinen kausi vasta heille mutta kuitenkin. 1-11 tällä hetkellä voitot ja tappiot. Wizards, Wolves ja Clippers ovat olleet myös erittäin heikkoja tähän mennessä.

Rookie-tittelistä käydään kova kilpailu tällä kaudella. Bullsin Rose on ollut erittäin hyvä ja hänet nostaisin tällä hetkellä kovimmaksi. Tämä kuitenkin vain omien havaintojen perusteella, sillä esimerkiksi Mayoa en kauheasti ole vielä päässyt näkemään.
Oden on nostanut peli peliltä tasoaan ja enää on ajan kysymys koska mies rupee mättämään kunnon tehoja. Mikäli vain terveenä pysyy.
Micheal Beasleyta ei voi myöskään unohtaa tässä kohtaa.


Ensi yönä luvassa vain kaksi peliä, mutta ne ovat sitäkin parempia. Ensin juurikin tuo Celtics-Pistons, myöhemmin lännen huippumatsi Lakersin ja Sunsin välillä. Suns on myös piristynyt ja Shaq on viime aikoina ollut pelipäällä. Alkaa olemaan taas sitä vanhaa Shaqia liikkeellä.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Hitto kun itsellä on koko ajan vähän sellainen tilanne, että mielenkiintoa olisi seurata NBA:ta ihan kunnolla ja katsoa pelejä, mutta jotenkin on resurssit aika kovassa käytössä jo ennestään NHL:n ja NFL:n suhteen. Nyt jo tulee valvottua ihan liikaa öisin verrattuna siihen mikä olisi järkevää ja terveellistä, joten jos tähän vielä lisäisi NBA-matseja niin alkaisi jo rajoitin paukkua. Ellei sitten vähentäisi NHL:ää ja lisäisi tilalle NBA:ta, mutta en tiedä olenko tähän ihan valmis. Joka aamu kyllä NBA:n tulokset katsastan, erikoistarkkailun alla on Heat Waden takia. Myös Sunsin, Cavsin, Lakersin, Blazersin ja jossain määrin Spursin tulokset kiinnostavat.
 

Mack

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Itse olen ollut todella innoissani tästä kaudesta, on jopa tullut liikaa valvottua matsien parissa, mutta kyllä tämä intensiteetissä esim. lätkän aika kevyesti pesee.

Sellainen on aina hieman ihmetyttänyt että minkä takia tulee tilanteita missä 3 pisteen johdossa oleva jengi saattaa viime hetkillä todella sortua siihen että rikkovat korille ajavaa pelaajaa, niin että vielä korin saatuaan saa sen vaparin ja tasoitusmahiksen? Eikö vain kannattaisi antaa tehdä se "turha" kavennuskori? Vai nouseeko urheilijoilla sittenkin etualalle se tarve kilpailutilanteessa estää vastustajan pisteet?


MACK
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Sellainen on aina hieman ihmetyttänyt että minkä takia tulee tilanteita missä 3 pisteen johdossa oleva jengi saattaa viime hetkillä todella sortua siihen että rikkovat korille ajavaa pelaajaa, niin että vielä korin saatuaan saa sen vaparin ja tasoitusmahiksen? Eikö vain kannattaisi antaa tehdä se "turha" kavennuskori? Vai nouseeko urheilijoilla sittenkin etualalle se tarve kilpailutilanteessa estää vastustajan pisteet?


MACK

Minun mielestäni siinä haetaan sitä että kello saadaan vähiin. Vaikka vastustaja tasoittaisi, niin omalla joukkuella on ehkä vielä se yksi mahdollisuus niitata ratkaisu senkin jälkeen. Jos annetaan helpot kaksi pinnaa, lähdetään hyökkäämään ja siitä tulee turnover niin kaveri voi ottaa jopa voiton. Jotenkin tällä lailla. Yleensäkin yksi koriksen hienouksista on nuo loppuminuutit ja sekunnit joissa tapahtuu vielä aika lailla paljon asioita.
 

Islanders

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Islanders
Yleensäkin yksi koriksen hienouksista on nuo loppuminuutit ja sekunnit joissa tapahtuu vielä aika lailla paljon asioita.

Juurikin tässä piilee mielestäni NBA:n - ja koripallon yleensäkin - suola. Tällä kaudella tällaisia hektisiä loppuja on nähty todella paljon, joista maininnan arvoisia ovat ainakin Blazersin hurja kotimatsi Rocketsia vastaan sekä toissa yönä käyty uskomaton vääntö Raptorsin ja Netsin välillä.

Vince Carter oli voiton ehdoton takuumies vanhaa seuraansa vastaan, hiljentäen hurmioon päässeen kotiyleisön reverse alley oopilla jatkoajalla.

39 pts 9 reb 6 ast 1 TO 60% FG% 100% FT% 3 3ptm. Ei paskempi iltapuhde "menneen talven lumiksi" nimetyltä äijältä.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Yleensäkin yksi koriksen hienouksista on nuo loppuminuutit ja sekunnit joissa tapahtuu vielä aika lailla paljon asioita.
Tämä nyt on ihan selviö. NBA-loput ovat usein todella huikeita, ja ehkä sitten jättävätkin koko muun pelin vähän taka-alalle. Itse ainakin olen joskus toivonut että olisi jonkun toisen neljänneksen voinut pikakelata yli jotta olisi päässyt nopeammin sinne viimeisen neljänneksen viiden viimeisen minuutin pariin jossa "magic happens". Se on aina yhtä sähköinen hetki, kun viimeinen hyökkäys lähtee käyntiin, koko halli ja kaikki streamin välityksellä katsojat tietävät että kenelle se pallo tullaan pelaamaan, mutta yleensä tämä sälli silti onnistuu hakemaan jonkinlaisen heittopaikan, leijumaan siellä ilmassa ikuisuudelta tuntuvan ajan, ja lopulta upottamaan sen buzzer beaterin ja räjäyttämään hallin (ainakin jos pelaa kotijoukkueessa).
 

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
Sellainen on aina hieman ihmetyttänyt että minkä takia tulee tilanteita missä 3 pisteen johdossa oleva jengi saattaa viime hetkillä todella sortua siihen että rikkovat korille ajavaa pelaajaa, niin että vielä korin saatuaan saa sen vaparin ja tasoitusmahiksen? Eikö vain kannattaisi antaa tehdä se "turha" kavennuskori? Vai nouseeko urheilijoilla sittenkin etualalle se tarve kilpailutilanteessa estää vastustajan pisteet?
Jos tossa tilanteessa rikotaan, niin sitten rikotaan niin, ettei koria ainakaan tule. Itsellä viimeinen pallonhallinta on aina parempi. Kun eroa on vaikkapa kaksi pistettä, niin silloinkin saatetaan rikkoa, että saadaan itse viimeinen hyökkäys eikä vihu ainakaan saa heitettyä kolmosta. Riippuu paljon valmentajasta.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Huomenna on aika mielenkiintoinen peli UK+:lta 22:00, kun tulee Detroit-Portland. Näkee tuon Portlandinkin, että millainen jengi se nyt sitten on. Myös Iverson Pistonsissa kiinnostaa, tottakai. Iverson muuten vaihtanut numerokseen numeron 1, miksiköhän? Kun vilkaisee niin Detroitissa pelaa joku yhden vuoden tahkonnut Rodney Stuckey tutulla #3:lla. Eikö tuossa nyt olisi se 12 vuoden kokemus ja kenties sopivan iso tukku tuohta voinut edesauttaa oman numeron saantia..?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös