NBA 2008-2009

  • 49 978
  • 441

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Ei helvetti, taytyy viela postata tama youtubessa ollut nauha siita eilisesta alley-oopista.

Kohdasta 0:53 kun lahtee Kingsien hyokkays, niin katsokaa tota meidan puolustusta (tota se oli koko loppupelin). Tilaa ei anneta yhtaan kenellekaan ja "lonely cowboy" vetaa aivan typeran kaukovedon, Godzilla ottaa levarin, antaa sen Sergiolle ja... Boom Shaka Laka!!!!

Youtube on taynna muitakin Sergio - Rudy alley-ooppeja. Vaikee veikata mika NBA-tiimi on se suosituin Espanjassa...
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
No eilinen olikin siten ilta uusi. Uusi sikalikin, etta Martell Webster (meidan paras pistemies Kings-pelissa) on ulkona seuraavat 6-8 viikkoa jalan hiusmurtuman takia. Toinen varsin nakyva poissaolo eilisesta tiimista oli Brandon Roy. Koutsi antaa avainpelaajille huileja vuorotellen, joten nyt oli Brandonin vuoro. Huomenna LAn.

Eli kun peliin lahdettiin ilman Brandonia ja Martellia (ja Blakea ja Fryeta ja Raeffia), niin venymisia piti tapahtua. Warriors:han on tunnetusti paljon juokseva ja hyokkayslevareita jahtaava joukkue. Niin eilenkin, vaikka se partasuti sielta (edit:) Clipperseihin lahtikin.

Aloituksessa oli nyt Spanish Duo, T-Law, LA ja Oden. Oden hoiti paikkansa jalleen paremmin kun hyvin (vaikka han ei olekaan tehnyt kun yhden "normaalin" pelitilannekorin, joka ei siis ole donkki), mutta T-Law, joka taistelee aloituskokoonpanopaikasta Martellin kanssa, oli taysin yossa. Ekat 9 heittoa ohi ja loppusaldoksi 1-12. Aija on meidan heikoimmassa kunnossa oleva pelaaja ja tosiaan viela kaukana siita mita han oli viime kaudella. Mun puolesta han saa tullakin penkilta sytyttamaan ja vaikka Batum aloittaa loput harkkapelit. Siina olis koutsille hyvaa kauraa purtavaksi ennen kun kausi alkaa.

Spanish Duo oli taas oma itsensa, joskin tassa pelissa menetyksia tuli huikea maara heille. Toisaalta, kaikki liigan huippu-guardit, jotka luovat pelia ja syottelevat paljon, tekee ihan samaa, joten eipa hataa sen suhteen. Koko joukkueen 27 menetysta on kylla aika raaka juttu, semminkin kun Warriors teki niista muistaakseni 29 pinnaa... Tiistain menetykset oli alle kymmenessa.

Ekan puoliajan loppu oli vastaavasti huikea: Blazers otti aikalisan kun aikaa oli jaljella baut 10 sekkaa. Siita kun peli lahti kayntiin ja pallo tuli Sergiolle, niin kerkesin just alley-oopin sanoa, kun Rudy juoksi taas laidasta, pallo lensi kaaressa ja BOOOM SHAKA LAKA!!! Oli hieno. Montakohan ne tollasia tekee kauden aikana? Yritti ne toistakin, mutta se yhden kaden donkki meni rautaan.

Mutta sitten neljannella jaksolla yleiso hiljeni ja tunnelma latistui: Rudy astui hyokkayksessa Sergion jalan paalle ja hanen nilkka vaantyi. Rudy jai siihen. Tunnelma oli kun hautajaisissa, voitte vaan kuvitella. Viimeisen tiedon mukaan hanen nilkkansa "vaan" muljahti hieman ja han on poissa loppuviikon peleista ja treeneista. Ei pitais olla sen ihmeellisempaa. Mutta etta sairastuvalla alkaa olla sen verran taytta juuri nyte, etta liigan ehka syvin rosteri alkaa olla aika ohutta juuri talla hetkella... Noh, paree nyt kun kauden alkaessa ;-)

Sellanen viela, etta Warriors on talla hetkella se nuorin joukkue liigassa ja Blazers toiseksi nuorin. Ika eroa on 0,1 vuotta (ka.). Mutta kunhan me treidataan Raef viela ennen helmikuun loppua, niin sitten me ollaan taas se nuorin ja selvalla erolla. On huikeaa ajatella kaikkea sita potentiaalia ja sita, etta jengi on se nuorin. Siina sita on paljon iloa tuleville vuosille!

Loppuun viela uutisia Darius Milesista: jannu pelasi eilen Bostonin paidassa ja jahtaa paikkaa heidan rosteriin. Kundi pelas 15 minuuttia ja "heitti" 3-3. Tallahan on sikali merkitysta meille, etta jos han sen paikan saa ja han pelaa 10 pelia seuraavan kahden kauden aikana, niin me maksamme hanelle palkkaa tai kompensaatiota aika huikeita summia ja tama taas vaikuttaa meidan "palkkakattoomme". Toisaalta raha on vaan rahaa ja oli mukava nahda Darius kentalla, silla kukaanhan ei ole koskaan tullut takaisin pelaamaan sellaisesta leikkauksesta ja loukkaantumisesta, minka Darius lapi kavi. Noh, kehitys kehittyy!
 
Viimeksi muokattu:

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Jatkan tata yksinpuheluani viela sen verran (oon tulevan viikonlopun reissussa, ni eipahan tuu tekstia ennen ens viikkoa ;-)), etta naita pre-season matsejahan pelataan niin Euroopassa kuin Kiinassakin (USAn lisaksi) ja katselenkin tassa juuri ESPN:lta Netsien ja Heatin matsia Pariisista. Lauantaina TNT nayttaa mielenkiintoisen pre-vaannon: Denver - Phoenix, joka pelataan (mikali kuulin oikein) jossain Arizonassa ja ULKOILMASSA. Eli eikohan toi meinaa sita, etta netista sen nakee streamina kello viiden aikaa, Suomen aikaa, sunnuntai-aamuna.

Varmasti nakemisen arvoinen juttu!
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
NBA:n runkosarjan ottelut Urheilu+Kanavalla kaudella 2008-2009

NBA:n runkosarja alkaa taas tämän vuoden osalta ensi viikon tiistaina ja Urheilu+Kanava on julkaissut lähetettävät ottelut. Näyttäisi tulevan lähes poikkeuksetta taas kerran viikossa ottelu, joka on aina sunnuntaipeli. Ainoan poikkeuksen kahteen per viikko, tekee jouluviikko jolloin aaton jälkeen näytetään myös peli viikolla. Tässä vielä lista:


02.11. New York - Milwaukee
09.11. L.A. Clippers - Dallas
16.11. Toronto - Miami
23.11. Toronto - Boston
30.11. Detroit - Portland
07.12. New York - Detroit
14.12. Toronto - New Orleans
21.12. Washington - Dallas
25.12. L.A. Lakers - Boston
28.12. New York - Denver
04.01. Washington - Cleveland
11.01. L.A. Clippers - Phoenix
18.01. Toronto - Phoenix
25.01. L.A. Lakers - San Antonio
01.02. Detroit - Cleveland
08.02. Cleveland - L.A. Lakers
22.02. Phoenix - Boston
01.03. Phoenix - L.A. Lakers
08.03. San Antonio - Phoenix
15.03. L.A. Lakers - Dallas
22.03. Detroit - Miami
29.03. Cleveland - Dallas
05.04. Dallas - Phoenix
12.04. Cleveland - Boston
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Eihan varjo oo vaan vasannyt tota listaa? Eihan sita Phoenixin saatamista jaksa kattoa enaa kukaan, vaikka meidan Porter siella koutsina onkin. Lisaksi tosta ottelu-listasta puuttuu sellanen mielenkiintoinen joukkue kun Utah seka vain yhdella pelilla mukaan on paasseet sellaset up'n'rising joukkueet kun Hornets ja Blazers. Varsin Ita-painotteinen lista on kylla. Saali sinansa. Lannessa kun ne pelit edelleenkin pelataan. Toki Idassa on muutamien hyvien treidien jalkeen sellaisia mielenkiintoisia joukkueita kun Knicks ja Raptors, noin niin kun uusina nimina... Clevelandia ja Phoenixia on teille kylla nyt tarjolla. Blaah!

Celtics muuten "veivasi" tanaan Darius Milesin, joten olikohan hanen uransa nyt sitte siina? Helpotus sikali Blazerseille...

Blazers palaa tanaan parketille. Pre-season peleissa meilla oli viikon tauko, joka tuli kieltamatta hyvaan paikkaan. Taman viikon aikana mukaan saatiin Frye, Blake ja Rudy. Lisaksi treeneissa ykkos-SF:aa on pelannut Nic Batum, joten han alottanee SF:na tanaan. Enpa ihmettelis, jos han alottais aina siihen asti kun Webster palaa kentille joulukuussa. Batum on kehittynyt valtavasti tassa syksyn aikana ja on saanut jopa pelaajat puolelleen tassa asiassa. Hienoa! Eli nyt alkaa ykkos- ja kakkoskentalliset muovautua kasaan kauden alkua ajatellen:

Blake - Roy
Batum- Oden - LA

Sergio - Rudy
T-Law - Przybilla - Frye

Penkilta viela:

Bayless, Diogu ja Randolph


Katotaan miten tanaan kay Sacramentossa.
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
No niin, pre-season on nyt sitte yhta vajaa valmis ja tanaan on back-to-backissa vastassa Utah vieraissa.

Naa pelithan on menneet sikali varsin mukiin, etta on paasty kokeilemaan juuri niita asioita mitka tassa on viela hieman hakusessa ennen kauden alkua. Greg Oden, SF-paikka ja guardien rotaatio. Sen lisaksi huonokuntoinen T-Law on paassyt jo hieman mukaan meininkiin. Eilen Oden pelasi parhaan pelinsa Losissa ja laittoi taululle komeat tupla-tuplat. Rytmi on siis loytymassa, vaikka hyokkayspaahanhan hanta ei niin tarvita muuten kun "magneetiksi", jotta kaarilla on sitten tilaa tykittaa. Greg:han keraa tupla tai triplaa ymparilleen, joten silloin on aina tilaa muualla. Lisaksi runkopelaajat tervehtyivat sopivasti kauden alkua ajatellen. Small Forward paikalle ei nakojaan viela ole loytynyt sopivaa ukkoa, vaikka Batum on siina alottanutkin kaksi viimeisinta pelia. Nayttaa olevan ymmarrettavasti hieman hermostunut, mutta niinhan se oli kesaliigassakin, kunnes sitten paasi rytmiin naissa "tosipeleissa" ja jalkikin oli sen mukaista. Ma nyt en niin tuijottais hanen pisteisiinsa viela. On siella muitakin ratkaisijoita kentalla... Kuhan nyt puolustaa hyvin ja tekee "pari", niin siinahan sita on jo aluksi.

Rosterikin alkaa ottamaan muotoaan. Tanaan Blazers vapautti Luke Jacksonin ja Steven Hillin palveluksistaan, joten nyt 15 miehen rosteri on kasassa ja sen siis taydentaa PF S. Randolph. PF-paikalla on siten tungosta: LA, Frye, LaFrentz, Diogu ja Randolph... Ei voi olla ajattelematta, etta Pritchardilla on taas kujeet mielessaan ja tassa ollaan nyt hakemassa jotain hyvaa diilia meidan heikoimmalle osa-alueelle eli PG-tontille. Saas nahda.

Eli tanaan siis Salt Lake Cityssa sattuu ja tapahtuu ja sitten aletaankin jo jannaamaan ensi viikon kauden alkua. Lakers heti vieraissa ja sitten hallille kattomaan kun Spurs tulee kylailemaan. Kauden alkuhan on meille samaan aikaan seka vaikea etta myos suuntaanayttava. Siita (baut 15 pelia) kun selvitaan kunnialla, niin jo alkaa kellot soimaan ympari valtakuntaa.

Taalta sita oltais nyt sit tulossa!
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
YLE.fi:n sivuilla oli pari juttua huomenna alkavasta NBA-runkosarjasta. Juttujen kirjoittaja, Ilkka Palomaki, ei kylla tiedoillaan huimaa (ei yllatys Ylen "hyva veli" -toimittajakerhon jasenelta) ja siksipa tassa pitaa tanaan vaantaa hieman juttua alkavasta kaudesta. Olisin tehnyt sen muutenkin, totta munassa, mutta tama taysin ala-arvoinen ja ilmeisen kiireessa tehty vasays tuolta toimittajalta saa tarinaani vauhtia.

Pieni hetki... ;-)
 

Sykerö

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers ja Michael Jordan
Taas se alkaa!

NOniin näin on taas kausi käynnistymässä! Ja heti Cavs-Boston aloittaa sarjan.. huuuhuu!!! Eli siis mestari vs se joka pisti mestarin tiukimmille;)

Suurin mielenkiinto (yllätys yllätys) kohdistuu LeBronin otteisiin.. pystyykö mies vielä parantamaan statsejaan? viimekauden 30/8/7 on sen verta huikeaa settiä että saa historiasta hakea.. vielä kun ne vaparit alkaisi tippumaan >80% ..

Odenin esiintyminen on myös varsin kiintoisaa! Paljon täälläkin hehkutettu (ainakin yhden kirjoittajan toimesta) sälli on joku 20v ja näyttää joltain 50v karpaasilta!

pistetään tähän nyt muutama veikkaus, voi sitten kauden päättyessä naureskella kuinka pieleen meni.. vai meneekö..?

Mestari: Cavs

MVP: KING

Pistepörssin voitto: KING

Syöttöpörssi: CP3

Levarit: D. Howard

Tulokas: Oden

Floppi: Odom (vaikka näin en toivokkaan)

Ja mielenkiintoista on ollut lukea huhuja missä kunkkua ollaan viemässä 2010 New Yorkiin.. saas nähä.. siellähän kaikki aina floppaa.. mutta voisi kyllä olla mielenkiintoinen..

Mutta tästä se lähtee!!!
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
No niin, aloitetaanpa NBA-kausi 2008-2009 tasta. Vihdoinkin!

Eli totta kai mun piti kirjoittaa jotain jo muutenkin, mutta tuo Ylen toimittajan harrastemainen teksti pari sormiin vipinaa. En kuitenkaan sano, etta tama teksti olisi yhtaan sen kovatasoisempaa analyysia, mutta mullehan ei tasta makseta enka mina elata perhettani moisilla huuhaa-kirjoituksilla! Kun mies kirjoittaa "Kesällä ei nähty juurikaan suuria pelaajakauppoja...", ei hanen jutussaan ole kredibiliteettia nimeksikaan. Pohja putosi heti pois. Ylen kundien pitaiskin keskittya hiihtoon ja suunnistuksen vastekin!

Ensinnakin tama kausi tulee olemaan mielenkiintoisin pitkiin aikoihin. Enka nyt puhu vaan omasta perspektiivistani, taalta lansirannikolta, vaan siita etta esim Ita tulee olemaan paria kolmea astetta kovempi kun se on ollut viime vuosina. Ja nimenomaan pelaajakaupat ovat syy tahan. Elton Brand Phillyssa, Jermaine O'Neil Torotossa, Mo Williams Clevelandissa ja koutseista viinuri D'Antoni New Yorkissa. Tassako ei tarpeeksi??? Tama takaa sen, etta nyt Idassa on vihdoin laadullisesti hyvia joukkeita, ainakin 6-7, joista eniten odotan Phillylta ja Torontolta. Rookie osastolla Miami Heat ja Michael Beasley seka Chicago Bulls ja Derrick Rose ovat ehdottomasti seuraamisen arvoisia joukkueita myos. Veikkaankin, etta Heat saattaa jopa yllattaa, jos D-Wade vaan pysyy terveena. Jalki olympialaisissa oli ainakin todella huimaa! Boston toki jatkaa ehdottomana suosikkina tallakin kaudella, joskin kysymys on: onko himo nyt sammunut? En usko, silla KG pitaa huolen siita. Joukkue toki hapuili viime kaudella pleijareissa todella pahasti, joten sitten vasta nahdaan riittaako paukkuja mestaruuden uusintaan? Runkosarjassa, pitkassa juoksussa, jengi on edelleen liigan paras tai toiseksi paras, mutta ne pleijarit...?

Muutoin Idassa on hyvinkin mielenkiintoisia joukkueita: Miten D'Antonin Knicks parjaa? Merkkeja hyvasta on ollut jo nakyvilla. Ei toki mitaan uutta hanelta, mutta huomattavaa piristysta MSG:een kuitenkin! Pelaajakauppoja siella odotellaan seuraavaksi. Miten parjaa edelleen vain ja ainostaan LeBronin Cavs? On taysin uskomatonta, etta kun joukkueella on liigan suurin stara joukkueessaan, ei sinne olla edelleenkaan saatu yhtaan muuta pelimiesta!! Riippuu siis todella paljon M. Williamsin panoksesta talla kaudella, miten Cavs parjaa. LeBron on mita on, se ei siita muutu! Muuten keskitason ja huonomman keskitason pelaajia koko porukka! Ei siis mikaan ihme, jos Lebron putsaa (oliko se nyt taman vai seuraavan kauden paatteeksi??) Clevelandin polyt Nikeistaan ja matkaa New Jerseyyn/Yorkiin. Siella voi menestystakin tullakin. Toronto on vastaavasti Idan ehka se mielenkiintoisin joukkue. Nama "Kanadan miehet" voivat yllattaa monet ja parjata "ihan oikeastikin". Joukkue on rakennettu hyvin, siella on paljon taitoa, sinne hankittiin todellinen pelimies seka perasimessa on edelleen Sam Mitchell. En nae mitaan estetta sille, etta suosikkikaupunkini joukkue ei voisi yltaa korkealle taman kauden runkosarjassa. Sympatiat ainakin menee sinne!

Lannessa on myos uutta. Ylen toimittaja osoitti tassakin olevansa lahinna pikaisesti nettia selaava amatoori, ei syvalliseen analyysiin pystyva ammattilainen. Lannessakin tehtiin mielenkiintoisia pelaajakauppoja seka valmentajavaihdoksia, mutta Lannen mielenkiintoisuus lepaa talla kaudella kuitenkin nuorien tiimien siirtymisessa taas askeleen eteenpain ja lahemmas menestysta. Hornets, Jazz, Blazers, jopa Lakers. Lannen veretseisauttava pelaajakauppa talle laudelle oli ehdottomasti Ron Artestin siirtyminen Houstoniin, joka teki Rocketseista kertaheitolla mestariehdokkaan. Mutta niin kun jo niin monet vuodet, joukkueen kohtalo ja menestys nojaa joukkueen terveystilaan. T-Mac ja Yao Ming eivat ole kestavimmista paasta tassa liigassa ja Ron ei pysty kantamaan koko joukkuetta, joten jos joukkue pysyy terveena (ja on sita ehdottomasti pleijareissa), niin nyt olis paikka menestykseen! Rockets on nyt hieno joukkue. Lannessa onkin nain 3-4 kivikovaa joukkuetta: Lakers, Houston, Hornets ja Jazz. Utahin kivikovuutta toki tukee heidan kotihallinsa, joka lienee edelleen se vaikein paikka hakea niita pisteita.

Vanhat "konkarit" eli Mavs ja Spurs tullee edelleen paasemaan pleijareihin, mutta miten vakuuttavasti? Spurs hoitaa homman "kotiin" liigan parhaalla koutsilla, huikealla puolustuksella, Duncanin johtajuudella ja Parkerin energialla. Alamakea San Antoniossa toki jo kuljetaan, mutta ei niin jyrkasti etteiko siella viela pari vuotta pleijareita pelattaisi.

Mavs on vastaavasti mielenkiintoinen juttu. Taynna kysymysmerkkeja. Tama joukkue voi olla Lannen huippuja, mutta en toisaalta pitaisi ihmeena, josko ne ei paasis pleijareihin ollenkaan. Rick Carlisle ei ole sen kummempi koutsi kun Avery Johnsonkaan ja tata joukkuetta johdetaan eittamatta myos omistajan pallilta, mika on aina virhe. Dirk on Dirk eika Kidd ole muuta kun Kidd (deep!). Tama ei muutu tallakaan kaudella ja koska joukkue ei ole tarpeeksi hyvin rakennettu, todellista menestysta ei tule eika uusi koutsikaan sita miksikaan muuta.

Tasta paastaankin veikkailuihin. Mitka joukkueet paasee pleijareihin? Lannessa ainakin tama veikkailu pitaa aloittaa siita, etta mitka joukkueet eivat ainakaan sinne paase. Sen verran paljon sinne on talla kaudella tungosta!

Ita:

Boston
76ers
Pistons
Toronto
Cavs
Magic
Heat
Wizards/Knicks (riippuu 00:n kaudesta)

Taysin paska -osastolta Idasta loytyy:
Bucks
Pacers

Lansi:

Lakers
Rockets
Hornets
Jazz
Spurs
Blazers
Mavs...

Viimeinen paikka onkin hieman vaikeampi juttu (vaikka ei nuo tiimit tuossa missaan jarjestyksessa missaan nimessa ole). Siella on Suns, Clippers ja Nuggets. Voi Warriors:kin yllattaa siihen viela mukaan. Nuggets on edelleenkin se ainainen kysymysmerkki. Miten voi noinkin hyva tiimi, noinkin hyvassa valmennuksessa, olla noinkin paska? Ai niin! Se puolustus, tai siis sen puuttuminen. Melo ei pysty kantamaan eika johtamaan tiimia ja A.I. on aina vaan se itsekas pisteiden tekija. Hyva sellainen, mutta ei sateentekija missaan nimessa. Kukaan ei puolusta, kaikilla on vaan helvetisti tatskoja ja niillahan ei ole ikina mestaruuksia voitettu. Jos Nuggets pelais kotipelinsa merenpinnan tasolla, ei tama tiimi olis lahellakaan pleijareita!

Suns... Nash harmaantuu, Shaq kalkkeutuu eika Amaresta ole edelleenkaan superstaraksi. Joukkueen perasimeen tarttui meidan oma poika Terry Porter, joten sympatioita jengi saa siksi (Amaren lisaksi) myos siis taalta, mutta eihan tuo joukkue kun vaan huonone vuodesta toiseen, joten aika vaikea niita on pleijareissa nahda. Kilpailu on tiukkaa...

Clippers on taas vahvistunut viime vuodesta ja voi yllattaa pleijaripaikallaan. Huikea guardi Davis ja ok sentteri Camby voi tuoda tullessaan yllatyksen ja ensimmaisen kierroksen LA-taiston: Lakers - Clippers. Myos Warriors saattaa liimautua siihen kisaan mukaan. Joukkue naytti pre-season-matseissa ihan hyvalta ja vaaralliselta. Pelkaamattomalta.

Mitapa Lannessa on sitten muuta kun "ne vanhat tutut"? No ensinnakin Lakers, joka ei enaa ole Koben Lakers. Siella on nyt paljon laatua ja mina veikkaankin, vuoden lisakokemuksella etta tassa on taman kauden mestari! Bynum on aikuistunut ja vastaavasti viime kauden shokki-treidi Pau Gasol seka joukkueen hyva takakentta takaa sen, etta Lakers-faneille on tiedossa monia hienoja hetkia talla kaudella. Kysymysmerkkina on Lamar Odomin rooli joukkueessa. Mies on eittamatta pelimies, mutta on ollut kuin yossa viime kausina. Han ei pysty loytamaan omaa rooliaan tassa joukkueessa. Tulee mieleen Shawn Marion Suns aikoina... No joka tapauksessa, Lakers Phil Jacksonin johdolla on "se" joukkue nyt Lannessa.

Muut nousevat joukkueet, if you will, ovat Hornets, Jazz ja Blazers. Hornets tulee talla kaudella haastamaan Lakersin ja paasemaan Lannen semeihin/finaaliin (riippuen lopullisesta runkosarjasijoituksesta). Chris Paulista kruunataan MVP ilman muuta ja han nayttaa Tyson Chandlerin kanssa, etta se mita Amare ja Nash teki aikoinaan oli vaan lammittelya tahan show:hun. Joukkue on nuori ja paranee edelleen vuosi vuodelta. Hornets tulee olemaan Lakersin kanssa kaksi kovinta joukkuetta Lannessa ainakin viela muutaman vuoden.

Jazz jatkaa siihen mihin viime kaudella jai. Kausihan oli hyva (meidan divisioonan voitto ja tappio Lakerseille pleijareissa), joten vahintaan samaa voidaan heilta odottaa nytkin. Katotaan nyt miten Deron Williams tervehtyy ja millaiseen lentoon joukkue sitten paasee. Jazz on hyva mittari myos meille.

Blazers on varmasti koko liigan mielenkiintoisin joukkue talla kaudella. Ei siksi, etta sielta pleijarien ulkopuolelta noustaan heti huipulle, vaan kehityksen ja huikean pelaajamateriaalin vuoksi (en edes alennu kertaamaan sita mita Ylen mies sanoi tasta joukkueesta, josta kaikki tietaa mita on luvassa, huh huh!). Lisaksi joukkueeseen saatiin vihdoin nuo kaksi jannua, joista media tulee puhumaan koko kauden. Ei puhu viela Rudysta, mutta kohta puhuu. Ylen toimittajan lailla, heratyskellot eivat ole viela soineet... Blazersien menestys tulee riippumaan vain ja ainoastaan joukkueen terveystilanteesta. JOS Brandon ja Oden pysyy terveina, niin menestysta tulee. Jos taas (pahoja) loukkaantumisia tapahtuu, pleijaripaikkaan pitaa taistella. Ulosjaaminenkin on mahdollista. Mutta Blazerseista lisaa omassa analyysissa...

Lannen Taysin paska -osastolta loytyy:
Memphis
Minnesota
OCT
Kings

Huomenna se siis alkaa! En ole koskaan ikina odottanut mitaan sarjan alkua nain levottomana ja innoissani (ei varmaan ole nakynyt ulospain!?). Tasta kaudesta tulee hieno kausi! Eika vain Blazersien osalta, vaan myos hieman latteiden viime kausien jalkeen, yleisesti ottaen.
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Ladies & gentlemen, this is Portland Trail Blazers, 2008-2009

Media on ollut kun tulisilla hiililla, fanit on olleet kun tulisilla hiililla, koko Portlandin kaupunki on ollut kun tulisilla hiililla. Kaikki ovat odottaneet tata hetkea jo yli vuoden... Nyt sanat muuttuvat teoiksi, vihdoinkin.

Portland Trail Blazers aloittaa kauden 2008-2009 ja joukkueen yhtena kulmakivena aloittaa vihdoinkin kesan 2007 ykkos-picki Greg Oden. Tuskin sitten LeBronin yhdestakaan rookiesta on kirjoitettu enempaa kun Greg Odenista. Paljon sanoja, ei yhtaan tekoja, viela. Odotukset ovat korkealla, silla tunnetusti huippu-sentteri tuo joukkueille menestysta. Nyt Greg Odenista odotetaan tulevan seuraava huippu-sentteri siten Shaq O'Nealin. Eika syytta.

Mutta eihan tama joukkue rajoitu (tietenkaan) vain Greg Odeniin. Jo viime kaudella All-Stars guardi (hello!? Yle!!!) Brandon Roy naytti koko liigalle seka johtajuutta seka ratkaisuvalmiutta. Ja tama siis R.O.Y. -kauden jalkeen. Toinen "jo valmis" huippupelaaja meilla on LaMarcus Aldridge. All Stars kakkostiimissa pelannut LA naytti viime vuonna, etta peli kulkee vaikka kokemusta ei viela kovasti ollutkaan. Kovassa puristuksessa jannu oli meidan paras pistemies ja naytti, etta pisteita voi tehda niin monella eri tavalla. Nyt siihen on luvassa viela helpotusta, kun Odenin presenssi tekee nimenomaan LA:lle lisaa tilaa hyokkayspaassa. Ja se nahtiin pre-season peleissa. Pitkat kadet, hyva heittotatsi ja vahva bodi tekee LA:sta meidan seuraavan ehdokkaan All Stars peleihin. Yleinen usko meinaan onkin, etta Roy ei sinne talla kaudella paase, mutta LaMarcuksella sinne on kaikki mahikset. Hanet nahdaan jo rasheedwallace -maisena pelaajana, joka on itse asiassa jo parempi kun Sheed itse.

Ketapa muita meilta loytyy tassa "keskinkertaisessa pelaajamateriaalissa" (Yle.fi 27.10.08)? No, ei suinkaan vahaisimpana tama Espanjan sensaatio Rudy Fernandez. Euroopan paras pelaaja, joka nyt vihdoinkin saatiin tanne meille pelaamaan. Rudy on nayttanyt jo naissa menneissa pre-season peleissa, etta hanesta on staraksi tassa liigassa ja etta han on meidan uusi lemmikki. RUDY RUDY RUDY -huudot raikuvat Rose Gardenissa ja jengi "goes nuts" kun espanjalaiset junailevat alley-ooppeja kaikkien iloksi. Rudy on myos nayttanyt, etta han pystyy juoksemaan, donkkaamaan, heittamaan ja tuomaan energiaa. Turhaan hanta ei olla kutsuttu uudeksi "ginobliksi".

Eli kun tuota meidan runkoa (Roy, Oden, LA ja Rudy) katsoo, niin vaikeaa sita nyt ihan "keskinkertaiseksi materiaaliksi" on kutsua... Paitsi, jos ei ole lajista yhtaan perilla.

Muutenkin jengi on roolitettu niin hyvin, etta siina on monilla oppimista. Tasta kiitos kuuluu eittamatta GM Kevin Pritchardille. Joukkue ei voi olla taynna peliajasta kilpailevia yksiloita, vaan ryhma toisiaan taydentavia pelimiehia. Se pitaa myos Ylessa oppia. Sellaiset kundit kun Steve Blake, Joe Przybilla, Channing Frye, Travis Outlaw ja Martel Webster eivat toki kuulu liigan tahdistoon, mutta ovat todella mainioita roolipelaajia, jotka hyvaksyvat roolinsa, peliaikansa ja ovat jokainen valmis ratkaisemaan kun paikka tulee. Lisaksi kun katsellaan meidan joukkuetta niin etta kuka pystyy pelaamaan ja missa, niin huomataan, etta jokaiselle pelipaikalle meilla on 3-4 pelaajaa. Yhteen loukkaantumiseen tama ei kaadu, tuskin edes kahteen. Ellei ne sitten ole... Joka tapauksessa, Blazers on nyt hyvin rakennettu joukkue. Vain yksi pala puuttuu enaa...

Esitellaanpa sitten tama meidan joukkue. Esittelen sen niin kun me se taalla nahdaan, eli viisikoin:

Aloitusviisikko:

PG:Steve Blake
Tasaisen varma pelintekija, joka nauttii olostaan tassa kaupungissa. Han ei vie peliaikaa eika heittoja keneltakaan, mutta on valmis vetamaan liipasimesta, jos on paikka. Taydentaa takakentan "taydellisesti". Hyva pelialy.

SG: Brandon Roy
Toissa vuoden R.O.Y., viime vuoden All Stars. Ratkaisija, johtaja, alykko, Blazersien kulmakivi. Tallakin kaudella kaikki nojaa Brandoniin. Tama heittava takamies ei pelkaa kontakteja, mutta heittaa silkkisen kauniisti joka paikasta. Ei ollut yllatys, etta voitimme jokaisen pre-season pelin, jossa han pelasi. Loppukesainen polvileikkaus pelastytti hieman, mutta se ei nay pelissa enaa ollenkaan. Tulee taas olemaan sellanen 18/6/6 pelaaja.

SF: Nicolas Batum
Martell Websterin loukkaannuttua Batum saanee tilaisuuden aloittaa rookie-kautenaan. Tama ratkaisu tukee enemman sita, etta meidan "second unit" pysyy kasassa, kun sita, etta Nic olisi jo nyt noin hyva. Tassa onkin meidan heikoin lenkki heti alkukaudelle, mutta toisaalta, jos han pystyy puolustamaan edes hieman, se riittaa.

PF: LaMarcus Aldridge
Tasta kaudesta tulee LA:n lapimurtokausi. Hanesta tulee meidan paras pistemies ja han kolkuttellee jo All Stars-pelin ovia. Odenin presenssi tekee LA:lle tilaa ja sitten soi. Parasta LA:ssa on hanen monipuolisuus, voima ja koko. Yhdessa GOn kanssa he muodostavat hyvia match-uppeja monille tiimeille.

C: Greg Oden
Mitapa G.O.:lta odotetaan talta kaudelta? Ei juuri mitaan huikeeta. Han tule tekemaan paljon tilaa muille pelaajille hyokkayspaassa (LA, SF ja 3-pinnaa) ja puolustuksessa han on jo kokonsakin puolesta aikamoinen peloite. Blokkeja ja keskustan tukkimista. Han ei ole kuitenkaan valmis millaan muotoa, joten mitaan ihmeellista ei sovi odottaa. Greg tulee tekemaan paljon virheita ja hanta tullaan viemaan jonkin verran myos "kaffelle". Reilu 30 minsaa per ottelu ja lahella tupla-tuplaa oleva keskiarvo on realistinen arvio. Vahvistus molemmissa paissa. R.O.Y.?

Second Unit:

PG: Sergio Rodrigues
ESPN tulee nayttamaan monta alley-ooppia, joissa toisena osapuolena on meidan spanish chocolate. Sergion ongelma on ailahtelevaisuus ja heitto. Pre-season peleissa oli kuitenkin nahtavissa, etta yhdessa vanhan kaverinsa, Rudyn kanssa peliin on tullut uutta vipinaa. Taistelee pelipaikasta Baylessin kanssa.

SG: Rudy Fernandez
Mitapa Rudysta voi enaa sanoa? Sanon kuitenkin taman: jos G.O. ei ole taman kauden R.O.Y., niin sitten se on Rudy. Hanelle on luvassa monta roolia tassa joukkueessa, joskin suurin niista on energiantuoja ja ratkaisija. Rookie, joka tekee baut 15 pinnaa per peli ja syottojakin tulee baut 6, taytyy olla lahella R.O.Y. -tittelia. Heikkoutena puolustus, muuten pelkkaa dynamiittia. Meikalaisen ehdoton suosikki tassa tiimissa.

SF: Travis Outlaw
Jo viime kaudella "paras kuudes mies" veikkauksissa mukana. Edelleen vahan hohlan tuntuinen jannu, joka kuitenkin sai lempinimen Mr 4th Quarter viime kaudella. Han yleensa teki pinnansa neljannella jaksolla ja ratkaisi useita peleja meille kylmaverisilla ratkaisuillaan. Hyva heittaja. Ollut nyt taas hieman huonokuntoinen (niin kun viimekin vuonna tahan aikaan), mutta eikohan sielta taas se tuttu T-Law tule kentalle kun kausi alkaa. Jostain syysta ei osaa aloittaa, joten pitaa tulla penkilta. Jalleen yksi naista meidan baut 15n pinnan miehista.

PF: Channing Frye
"French" Frye on todella aliarvostettu pelaaja, joka pystyy tayttamaan haneen ladatut odotukset helposti. LaMarcuksen tapaan hyva heittaja ja koollaan tekee tilaa muille, joskin voimapeli ei ole hanen heiniaan. Pystyy pelaamaan seka C:ta etta PF:aa. Jalleen baut 15 pinnan mies. Mita mainioin vaihtopenkkimies, jolla ei ole ego-ongelmia. Rakastaa Portlandia ja on joukkueen johtajia ja vitsiniekkoja.

C: Joel Przybilla
Tahan asti meidan ykkos-sentteri, mutta nyt mita mainioin back-up-sentteri. Hyokkayspaassa ei oikeen toimi, mutta puolustuksessa edelleen ihan ykkonen. Luo meille huikean sentteri-parivaljakon, joka pitaa huolen siita, etta kun G.O. lepaa, niin kentalla on edelleen presenssia. Viime vuonna pelasi hyvin yhteen (ja puoli kahteenkin joskus) Sergion kanssa.

Muu joukkue:

Jerryd Bayless, G
Kesaliigan MVP ja todellinen energiapakkaus. Ajaa korille taysin surutta eika valita kolhuista. Jos saa peliaikaa, niin heittaa paljon vapareita. Lyhyt jannu, mutta donkkaa silti kevyesti. Kausi nayttaa meneeko han Sergion edelle rotaatiossa. Loistava hankinta (Pacers) talta kesalta. Rookie.

Ike Diogu, PF
Ike tuli Pacers-kaupassa kylkiasena ja on jo nayttanyt pystyvansa "tayttomiehen" rooliin. Jos loukkaantumisia tulee, niin hanesta me saadaan hyva back-up voimamies korin alle. Voimaa on, mutta koordinaatiossa ongelmia. Hanen meille tulo alleviivasi sen, etta Raef LaFrentz lahtee talla kaudella.

Raef LaFrentz, PF
Lahtolaskenta on alkanut talle aina loukkaantuneena olevalle pelaajalle. Ike on ehdottomasti parempi versio back-up PF:sta kun Raef. Sopparista menossa viimeinen kausi, joten on ehdottomasti treidipaketissa mukana ennen helmikuun dead linea. Ei pelanne yhtaan ennen sita (paitsi juuri ennen treidia).

Shavlik Randolph, SF/PF
Voitti 15. miehen kisan, jossa Petteri Koponenkin oli mukana. Loppupeleissa pesi Steven Hillin (C) ja Luke Jacksonin (G/SF) aika selvasti, kun yhdessa pre-season matsissa veti kirjaimellisesti kaikki sisaan (pelitilanneheitot 9/9). Hanessa on potentiaalia ja energiaa, ja kun tilaisuus jossain vaiheessa tulee, han on varmasti sopparin arvoinen jannu. Miinuksena sukunimi, joka antaa edelleenkin kylmia vareita taalla Portlandissa.

Martell Webster, SF/G
Loukkaantui harmittavasti juuri ennen kauden alkua ja on poissa aina Joulun alle asti. Talle heittavalle SF:lle oli ladattu paljon odotuksia varsinkin nyt kun Oden tuli tekemaan tilaa pelikentalle. Minahan en ole koskaan ollut mikaan Martell -fani, mutta josko se olis nyt sitten lahtenyt talla kaudella (heitto meinaan)? Noh, se jaa nahtavaksi kun han palaa Batumin paikalle aloitukseen. Ainoassa pre-season pelissaan muodosti huikean parivaljakon Rudyn kanssa. Rudy ruokki ja Martell donkkaili sielunsa kyllyydesta!
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Osa 2:

Eli talla nyt sitten lahdetaan liikkeelle. Kaudesta pitaa kertoa viela se, etta sen alku tulee olemaan varsin vaikea meille. Heti alkuun vastassa on lahestulkoon ainoastaan viime kauden play-offs-joukkueita ja matkustellaan paljon. Alkukausi ei valttamatta nayta sita koko potentiaali mita tama joukkue omaa, mutta jos ja kun siita selvitaan kunnialla, niin Joulun jalkeen on aika nayttaa mihin tama hyvin yhteen hitsautunut joukkue pystyy.

Itse odotan meilta play-offs-paikkaa kevaan karkeloihin. Tuleeko se sitten runkosarjan sijoituksella 8., 7. vai 6., se on yhdentekevaa. Play-offs-paikka olisi hyva osoitus siita, etta eteenpain mennaan. Itse uskon siihen kylla. Kauden saldo tulee olemaan luokkaa 49-33, jos jengi pysyy suht terveena.

Muita uutisia on, etta Blazers kaytti optionsa kaikkiin kolmeen staraansa, Odeniin, Royhin seka Aldridgeen. Nain ollen he pelaavat meilla ainakin viela seuraavankin kauden (ja monta viela senkin jalkeen, uskon).

Kausi alkaa siis huomenna Staples Centerista, kun vastassa on tv-ottelussa LA Lakers. Hyva matsi heti karkeen: Kobe-Roy, Oden-Bynum, LA-Odom... Kotiottelut alkavat perjantaina, kun Spurs tulee kylaan! Ei uittu, kun kadet hikoo jo!
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Kiitoksia Mats tästä!

Enpä muista lukeneeni Jatkoajasta yhtä kattavaa NBA-ennakkoa, ja noita YLEn juttuja en viitsi muutenkaan edes lukea. Urheilu+ näyttää nyt jälleen pelejä, ja vaikka täällä on vähän kritisoitu valintoja, niin meikäläiselle on oikeastaan ihan sama mitä sieltä tulee, kunhan tulee. Okei, tietysti vähän on merkitystä, mutta pointti tuli selväksi.

Yleensä seuraan tiukasti melkeinpä vain Spursin otteita, mutta viime kaudella innostuin Hornetsista ja Jazzista niiden hienon pelityylin vuoksi. Toki myös Celticsiä tuli seurattua, vaikken kauheasti pidäkään tuollaisesta palkkasoturimeiningistä. Tällä kaudella tuntuu että Philadelphia ja, kiitos erään henkilön, Portland tulevat olemaan myös mielenkiintoisia nimiä. Toki Blazers kiinnostaa jo ihan Koposen tuoman huomion vuoksi, ja tietenkin on kiva nähdä Odenin panos joukkueelle.

Harmi että oma kestosuosikki Tracy McGrady pelaa niin hällä väliä-joukkueessa, olisi mukava saada kaveri johonkin kiinnostavampaan seuraan. Mutta onneksi on aina Chris Paul, Tim Duncan, Kevin Garnett jne jne jne.
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
No nyt tiedan, milta tuntuu pudota korkealta kovalle asfaltille! Huh huh!

Ei tasta nyt voittoakaan odotettu, mutta etta nain huonosti kaverit aloittivat kautensa! Vain Rudy ja T-Law (joka kaikkien yllatykseksi nostettiin aloitukseen eilen aamulla) pelasivat ok pelin, muilta tama meni nyt hermoilun seka hatailyn piikkiin. Heitot oli amatoorimaisia eika hyokkayskuvioista pysty nyt puhumaan kylla yhtaan mitaan. Tukku paskoja heittoja (me heitettiin enemman kun Lakers!) ja nopeita one-on-one ratkaisuja. Molemmat, Roy ja Aldridge, olivat taysin yossa koko matsin ajan.

Kaiken lisaksi kun Greg Oden viela loukkaantui (nilkka) ekalla puoliajalla, niin ei tosta eilisesta voi sanoa kun: paska mika paska, koko juttu!

Lebron oli eilen aika assa kylla! Aija liiteli ihan eri korkeuksissa kun muut. Huikeita donkkeja! Saali vaan, kun vastassa on joukkue, niin yksi aija ei voi sellasta kaataa.
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Hassua seurata ESPN:aa tanaan, kun Blazers ja varsinkin Oden saa enemman julkisuutta, kun etta ois voitettu eilinen peli ja jannu olis tehnyt 25/15. Mutta nyt kun nilkka on paskana ja han liittyi "super-sentterien" 0-kerhoon (avec Bill Walton ja Yao Ming) avausmatseissaan, niin johan on kanavat taynna "meita". Kukaan ei toki puhu eilisesta matsista mitaan (kun siina ei koettu mitaan yllatyksia), mutta Oden sita ja Oden tata.

Kyllahan taa pahalta nayttaa, kun jannu on rikki koko ajan. Tulee mieleen yksi Blazersien historian surullisimmista tapauksista: Sam Bowie. Mehan otettiin tama mies draftista sen sijaan, etta olis otettu yks MJ... Ja sitten tama sentteri, Blazersien menestyksen kulmakivi oli rikki koko ajan. Hmmm...

Oden - Bowie, Bowie - Oden... Any links there...???

Kovasti ne nayttaa puhuvan koko ajan siita, etta kundi on viela niin nuori ja silti niin iso, etta loukkaantumisia tapahtuu eittamatta. Oli miten oli, mutta toivottavasti han palaa nopeasti kentille. Hanella nayttaa olevan niin kova nayttamisen halu, etta pahaa tekee katsoa sita surullista naamaa. MRI kuvausten tulokset tulee julkisuuteen noin tunnin kuluttua ja sitten kuullaan lisaa siita milloin han palaa kentille. Itse veikkaan "pienta nyrjahdysta" ja "viikon lepoa". Katellaan....
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Tulokset tuli: Oden ulkona 2-4 viikkoa, nilkan nyrjahdyksen takia. Ei tarvetta leikkaukseen.

Kotiavaus perjantaina on siten hieman odotettua laimeampi "juhla". Dammit.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Joo Mats Bedölle täältäkin päin sellaisia terveitä, että jatka vaan raportointia samaan malliin. Vaikkei porukka ole hirveästi mitään kirjoitellutkaan ja on mennyt osaltasi vähän yksinpuheluksi niin uskoisin, että näitä raportteja silti lukee suhteellisen moni, tai ainakin itse luen. Itsellänikin kiinnostusta olisi kyllä NBA:ta ihan kunnolla seurata, mutta aika paljon menee jo aikaa NHL:n ja NFL:n seuraamiseen joten ei oikein paukut riitä siihen että NBA:takin ihan täpöllä seuraisin. Juuri siksi onkin mukava lukea täältä näitä sinun kirjoituksiasi, pysyy vähän mukana kuvioissa. Tulokset kyllä pyrin aina aamulla katsomaan ja jotain SI.com/Sportslinen/FOXin juttuja lukemaan parhaani mukaan, mutta pelejä en kyllä yöllä jaksa katsoa kun ihan tarpeeksi joutuu jo NHL:n ja NFL:n takia valvomaan.

Tänään lukemassani Urheilulehdessä oli myös jotain pientä ennakkoa NBA-kaudesta. Jutun oli kirjoittanut Esko Seppänen, joka on myös kirjoitellut Urheilulehteen ihan mukavasti NFL:stä. Pääjuttu keskittyi Andrew Bynumin ympärille, joka on Seppäsen mukaan "Ratkaiseva tekijä" joka tuo mestaruuden Los Angelesiin. Vuoden floppi taisi olla Dallas. Myös Rasheed Wallace sai jonkinlaisen floppitittelin itselleen. Parhaaksi veikkaili LeBronia.

Mitä omiin toiveisiini tulee, niin toivottavasti Heat pärjäisi joten kuten. D-Wade on se syy minkä takia tätä NBA-touhua aloin vähän tarkemmin pari vuotta sitten seurata. Joten hän on mulle edelleen "se" pelaaja tässä liigassa. Toki LeBron on myös aika maaginen kaveri ja on hieno seurata hänen uraansa ihan näin reaaliajassa. Kuitenkin aika varmasti hänestä puhutaan legendana kunhan hän joskus lopettaa, niin on ihan kiva että pystyy todistamaan historian syntymistä ihan omin silmin.

Ja ihan loppuun vielä, jos jotain näistä Matsin jutuista on voinut oppia, niin sen että Portland on tulevaisuuden jengi. Jotenkin uskon ymmärtäväni minkälaisesta innostuksesta siellä päin puhutaan, vähän samanlainen fiilis on itselläni NHL:n LA Kingsien suhteen. Tässäkin on kiva seurata kun "oma" joukkue kehittyy ja kasvaa omien silmien alla. Jos prosessi joskus huipentuu johonkin suurempaan menestykseen niin on upeaa muistella niitä projektin alkuaikoja kun pelejä joskus keskellä yötä tietokoneen ruudulta tuijotteli. Toki itse asun ihan täällä Suomessa joten en samalla lailla pysty projektissa mukana elämään, mutta onneksi on internet joten voin parhaani mukaan koittaa pysyä tapahtumien tasalla.
 

MrBluus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues
Noniin, nyt on saatu NBA-kausi käyntiin ja hyvään vauhtiin. Alku huumassa tulin siihen tulokseen, että International League Pass on hankittava ja nyt onkin sitten mahdollisuus streamata 65euroa maksettuani koko kauden kaikki pelit - joitakin poikkeuksia lukuunottamatta. Matsille pakko sanoa, että oli kyllä todella surullinen tuo Portlandin kaudenavaus - mitään jakoa ei ollut Californialaisia vastaan, mutta silti uskon, että nuori joukkue tulee vielä.

Itse Cavaliersin miehenä olen LeBronin ja kumppaneiden menoa seurannut erityisen tarkkaan (Boston vieraissa ja parasta aikaa kotiavaus Bobcatsia vastaan). Ensimmäisessä pelissä koitui Cavsin kohtaloksi 3. neljännes, kun Boston jyräsi 13 pisteen voiton siinä. Tänään alkoi jo tuntua samalta, mutta onneksi Mo Williamsin sisääntulo toi peliin järkeä ja nyt johdetaan taas turvallisemmin. Nyt takaisin pelinpariin. 4. neljännes.
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Energy

Mikapa ero on surunmurtamalla kauden aloituksella ja todella hyvilla fiiliksilla ja positiivisella tulevaisuudella?

Yksi heitto. Spurs meinaan heitti vikan heittonsa ohi ja me voitettiin 100-99 tuo todella hyva ja kiihkea korismatsi. Meillahan oli alla 12 perakkaista havittya matsia Spurseille seka viimeisimmista 20 matsistakin alla oli 19 tappiota. Ja Oden loukkaantuneena... Milla fiiliksilla siis hallille kauden kotiavaukseen?

Hyvilla mielin, silla se mika oli varmaa oli se, etta kundit tulis tohon matsiin ihan toisenlaisella energialla kun mita nahtiin Losissa alkuviikosta. Lisaksi ESPN oli paikalla ja pelaajaesittelyn musiikista vastasi livena takavuosien pumppu Earth, Wind & Fire. Katsomo pullisteli taynna ja jengi oli fiiliksissa. Ja kun peli alkoi, niin se mylvinta oli kovinta mita olin ikina kuullut tuossa hallissa. Piti oikeen aamulla kattoa toi matsi uudestaan ("nauhotin" sen totta kai!) ja kuunnella milta se meteli kuulosti tv:ssa. Ja oli se!

Peli sinallaan oli aika tasainen lapi koko ottelun, joskin me oltiin niskan paalla ihan alkua ja lopun yhta "posessionia" lukuunottamatta. Ginobli oli sivussa, mutta niin oli meiltakin siis Oden ja Webster. Menematta sen enempaa pelin yksityiskohtiin, niin taytyy ihmetella Spursien materiaalin kapeutta ainakin tassa pelissa. Kolmatta jaksoa oli pelattu puoleen valiin ja niilta oli pisteita tehneet vain Dunkku, Parker, Finley ja Farmer. Nelja kundia! Dunkku ja Parker nyt tekee edelleenkin mita huvittaa ja Finley vastaavasti veteli kolmosia sisaan sen kun kadet vaan jaksoivat niita lingota. Me mentiin puoliajalle kuuden pisteen kaulalla (Roy veti vikalla sekalla kolmosen inessiiviin) ja samalla tavalla peli eteni aina neljannelle jaksolle asti (me johdettiin parhaimmillaan kymmenella pinnalla). Sitten alkoi Mason, Udoka ja Finley laittamaan kolmosia sisaan (5-8). Meilta pari huonompaa hyokkaysta ja kundit veteli kolmosia "silmat kiinni" sisaan ja yht'akkia Spurs johti pinnalla ja pari minuuttia aikaa jaljella. Meinas tulla hiki! Ottelun ratkaisuksi tuli kuitenkin Spursin loppuhetkien hyokkays, josta Dunkku sai hyokkayslevarin, mutta Rudy ja Przybilla eivat antaneet periksi, vaan taistelivat kiistapallon. Jonka Joel vei 6-0 Dunkulta ja LA veti siita hyokkayksesta kakkosen sisaan. Meilla kolmen pinnan johto. Siita viela Spurs teki kakkosen, me vedettiin vika hyokkays rautaan ja siita oli aikaa jaljella viela baut 6 sekkaa... jo joutu miettimaan, etta "mitas nyt?". Spurs kuitenkin hataili (eika ottanut vikaa 20sek aikalisaansa) ja joku, en nyt muista kuka, veti sivusta lyhyeksi rautaan. Meteli oli hurja.

Ottelusta jai mieleen Royn ja LAn tasonnousu seka aivan hurjan pelin pelannut "Nic-Bat" Batum. Kundi blokkasi Dunkun kahdesti ja Parkerin kerran ja teki siina sivussa makoisat 12 pinnaa. "Attituudia" riitti ja puolustus toimi. What a rookie!

Vaan eipa pida jaada tata nyt miettimaan. Kundit hyppas heti suihkun jalkeen koneeseen ja suuntasivat Phoenixiin. Tanaan, itse asiassa jo 2 tunnin paasta, vastassa on Suns. Talk about "back-to-back"... ei oo helppoa ei!
 

TaoTao

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Menematta sen enempaa pelin yksityiskohtiin, niin taytyy ihmetella Spursien materiaalin kapeutta ainakin tassa pelissa. Kolmatta jaksoa oli pelattu puoleen valiin ja niilta oli pisteita tehneet vain Dunkku, Parker, Finley ja Farmer. Nelja kundia!

Samaa olen itsekin pitkän linjan Spurs-kannattajana ihmetellyt. Ensimmäisessä matsissa oli vielä huonompi tilanne, kun Duncan ja Parker tekivät molemmat 32 pistettä, mutta eihän se riitä Phoenixiä vastaan mihinkään, kun muu miehistö sai yhteensä aikaan 34 pistettä. Ainoastaan Roger Mason pääsi muusta miehistöstä toiselle kympille.

Täytyy toivoa, että puolustus alkaisi pitämään vastustajia alle 90 pinnassa ja toivotaan Manua takaisin ruotuun. Saisi kyllä hieman jo tuota miehistöäkin vaihtaa, samalla permanentilla yritetty jo ties kuinka monta vuotta.
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Ne jalat, ne jalat... hyvinhan toi Suns-peli meni ihan sinne loppupuolelle asti, mutta sitten alkoi heitot osua rautoihin ja tuli pari pahaa harhasyottoa. Ei energia riittanyt. Eika tollanen kokenut tiimi niista virheista armoa anna ja takkiin tuli "odotetusti". Vaan hyvaltahan se naytti toisella jaksolla, kun Phoenixin alotusmiehisto huilasi... Eipa oo niittenkaan rosteri kovin syva kylla. Tultiin 12 pinnan takaa-ajoasemasta ja parhaimmillaan johdettiin jo kahdeksalla. Ja ihan heittamalla, kun meidan "kakkonen" oli kentalla ja Phoenixin reservit "pelas". Jo tuli Porterille kiire heittaa Nashia ja Shaqia takas kentalle. Ja sitten toisella puoliajalla Porter peluuttikin kundeja hieman eri tavalla, niin ei tallasta lassahtamista paassyt tapahtumaan. Joka tapauksessa, ihmeita saa tapahtua, jos Suns meinaa pitkalle ensi kevaana menna... Shaq kuitenkin heitti paivan parhaan ottelun jalkeen ja maalitauluna oli vanha vaantokumppari Joel Przybilla: "Olin ma sitten 27, 37 tai 47, Przybilla ei minua pysty pitamaan!" Ja tottahan tuo on. Ei sita jyraa pysayta mikaan, jos sille se pallo sinne alle annetaan.

Meilla vastaavasti "kuumat" pelit jatkuu: keskiviikkona Utah vieraissa ja heti peraan Houston himassa.

Siirtomarkkinoillakin tapahtuu! Niin kun jo aiemmin ihmettelin tuota Denverin sossimista, niin nyt alkoi tapahtua! A.I. Detroitiin ja sielta Billups, McDyess ja ilmeisesti joku nuori sentteri Denveriin. Noh, McDyess sanoi jo heti kattelyssa, etta hanhan ei Denveriin mene (hanhan pelasi siella jo muinoin) ja lopettaa vaikka mieluummin. Enka ihmettele. Kovaa puolustavasta ja menestyvasta jengista, hurlum-hei jengiin, josta ei ikina tule yhtaan mitaan ellei perusteita muuteta siina jengissa. Jos McDyess siis paattaa lopettaa (tai menna jonnekin muualle, buy-out), niin kyllahan Nuggetseille jaa luu vetavan kateen tassa kaupassa ja se on saali myos Billupsille. A.I. tuo eittamatta jotain uutta Detroitin hyokkaykseen, mutta onko se sitten se palanen milla Pistons pystyy kevaalla esim Bostonin haastamaan? Eppailenpa suuresti.
 

varjo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens, (Internazionale), Nash&Suns
Jooh, vähän tuli puskan takaata AI:n siirto, ilmeisesti Denverissä totesivat ettei kahden miehen sooloilulla kuitenkaan tule menestystä, etenkin kun AI ei enää nuorennu yhtään. Olen vähän skeptinen että shoot'em'all Iverson mitenkään sopii Detroitin pelitapaan, puhumattakaan nyt Billupsin stuntiksi, ellei Detroit sitten uudista peliä täydellisesti siinä samassa.

Hmm, mikäs nyt on muuttunut kun nyt vähättelet Sunsia siitä, ettei se pärjää pleijareissa, kausiennakossasihan rupusakki ei ollut edes pleijarikamaa :)

NHL:ssä nyt on kuherruskuukausi ohi ja todelliset tasot alkavat päästä esiin, joten pitää katsella NBA:nkin osalta asiaa tarkemmin joulukuussa.
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Hmm, mikäs nyt on muuttunut kun nyt vähättelet Sunsia siitä, ettei se pärjää pleijareissa, kausiennakossasihan rupusakki ei ollut edes pleijarikamaa :)

Enhan ma sanonut yhtaan mitaan pleijareista... Sanoin vaan, etta ihmeita pitaa tapahtua, jos haluavat pitkalle kevaalla menna. Ja varmasti haluavatkin. Itse en tosin siihen (edelleenkaan) usko. Katso nyt niiden jengia Nashin, Shaqin, Amaren, Diaw:n ja Bellin jalkeen. Hill ja jo pois melkeen potkittu Barbosa... Hill ei tuo mitaan ihmeellista ja Barbosaa ei tuossa jengissa nayteta enaa tarvitsevan. Suns on kolmikkonsa (Nash, O'Neil & Stouda) osalta edelleen hyva, mutta Lantta pitaa nyt katsoa laajemmin ja minun mielestani he eivat pleijareihin paase ellei muut joukkueet karsi loukkaantumisista ja he vastaavasti niilta valttyvat.

Olisit nahnyt niiden pelia, kun Shaq ja Nash huilasivat penkilla. Se ei pleijari-tiimilta siina vaiheessa nayttanyt... Aivan kuutamolla.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Vai tällainen siirto. Iversonia tullut enemmän ja vähemmän seurattua aina ja Detroit ei oikein nappaa. No pitää nyt sitten seurata enemmän heidänkin pelailua, vaikka mielestäni joukkue oli jo joku aika sitten hyvää vauhtia muodostumassa idän Spursiksi kiinnostavuuden kannalta..

Oli muuten uskomatonta kuraa toi eka UK+:n matsi Knicks-Bucks. Johtuikohan että viimeinen näkemäni NBA-peli oli finaali, vai kauden jähmeä alku, vai mikä. Mutta kun peli koostui pääasiassa siitä että Bucks pelaa palloa pelkästään korin lähelle sille australialaiskaiffarilleen ja Knicksin hyökkäys"kuviot" ovat eri miehillä nousta viivalle ja tempoa päättömästi kaaren takaa +jotain uskomattoman huonoja korilleajoja. Bucksin aussiäijä sentään pussitti jotain, mutta Knicksin kolmoset vedettiin surutta sinnepäin. Uskomatonta pelailua oli ja en edes jaksanut enää katsella loppuun kuin sivusilmällä.
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Tuo eilinen "blockbuster" kauppa oli sikalikin mielenkiintoinen, etta se tapahtui nain aikaisessa vaiheessa kautta. Eittamatta Detroitissa nahtiin, etta kautta varten muutos on tultava jo nyt ja Denverissa taas haluttiin johtajuutta tuohon tatuoituun sekasakkiin. Denver:han on veikkailuissa ollut juuri se joukkue, joka olisi pleijareista ensimmaisena ollut putoamassa pois. Huhuissa on muuten myos se, etta McDyess jaisi sittenkin Detroittiin juuri tuon buy out diilin saattelemana... Kieltamatta todella outo NBA-saanto, johon pitaisi saada muutos kylla.

Kauden ensimmainen diili aktivoi traditionaalisesti myos muut treideihin tahtaavat joukkueet. Mikaan salaisuus ei ole, etta Blazers on myos yksi naista jengeista ja koska meilla on ehka se maukkain pala treidattavaksi (LaFrentz ja sen iso sopimus), niin nyt vaan odotellaan kieli pitkalla, etta mita se KP keksii talla kertaa. Talla hetkella ainakin minulle nayttaisi silta, etta se kunnon PG pitaisi tanne saada. Blake on (nivusvamman jalkeen) ollut helisemassa naissa alkukauden peleissa. Parker vei Blakea taysin 6-0 ja melkeen samaan pystyi Nash:kin viime pelissa. Eika toi siita mihinkaan muutu, jos ja kun Deron Williams palaa kentille huomisessa pelissa SLC:ssa. Ja sitten T-Mac... No, ehka hanta puolustaa joku muu kylla jo muutenkin. Joka tapauksessa tassa on kutinaa kylla mukavasti, kun miettii, etta minkalaisen diilin Blazers pystyy talla kaudella tekemaan. Yhtaan kovaa pelaajaahan tanne ei ole treidattu minun taalla oloaikanani, ellei sitten James Jonesia sellaiseksi lasketa. Nyt olis kylla paikka siihen, kun on tuo mahtava treidi-syotti ja helvetisti gappia palkoissa...

Esteena hyvan pelaajan tanne saamiseksi on tietysti se, etta Lannessa ei juuri ole joukkueita, jotka olisivat valmiita treidaamaan tanne ykkos-luokan pelaajaa, semminkin kun tiedossa on meidan potentiaali, jo nykyinen tulevaisuuden huippu-rosteri ja sen mukana tuoma vaikeampi vastus. Siksi eppailen vahvasti, etta treidi tehdaankin jonkun Idassa olevan joukkueen kanssa...

Katellaan.
 

Mats Bedö

Jäsen
Suosikkijoukkue
TrailBlazers, HIFK, Bruins & Raiders
Hei, pannaanpa tahan, tilannetta keventamaan, "hauska" kuvativa.

Kuka on tuo uuden tuomarin Haywood Workmanin edessa oleva pelaaja? Oikein arvanneille pullaa ja hyvaksyvia paannyokahdyksia!

Kuva
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös