La 11.10.2008 Hokki - KooKoo

  • 3 012
  • 25

Taitopelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, New York Rangers
Se on vuorossa sitten kovaakin kovempi peli, Mestiksen kärkikamppailu.

Hokki isännöi lauantaina Mestiksen kärkikamppailussa KooKoota vastaan. Kajaanilaisseuralla on alla kolme voitokasta ottelua ja otteet ovat olleet vähintään kohtalaisia jokaisessa pelissä. Joukkue pääsee jalkeille täydessä kunnossa, joten siinä mielessä lähtökohdat ovat kotijoukkueella mainiot.

KooKoo punnersi perjantaina voiton Jukureista ja matkustaa pitkän matkan Kajaanin perukoille. Molempien joukkueiden kuntokäyrä näyttää siis erinomaiselta, mutta pitäisin Hokkia jonkinlaisena suosikkina - ihan siitä syystä, että vastustajan jaloissa varmasti painaa perjantain ottelu ja pitkä matkustaminen.

Tarkkaa tietoa kokoonpanoista ei ole, mutta toivoisin että Kosonen saisi pelata huomisen matsin isäntien maalilla. Hokin puolelta odottaisin myös tasonnostoa muutamilta avainpelaajilta, kuten Salmelaiselta ja Jokilalta (viime peli oli jo lupaava).

Noh, joka tapauksessa kova matsi tulossa. KooKoo on materiaaliltaan astetta kovempi, mutta kuten joku viisas on joskus todennut: "pelissä voi käydä ihan miten vaan". Toivotaan, että hallilla on porukkaa ja ottelu on tasoltaan hyvä.
 

KooPee

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Hokki voitanee laskea ennakkosuosikiksi tässä pelissä. Kajaaniin on niin saatanan pitkä matka, joten voittaminen Kajaanissa on todella vaikeaa. Otteluohjelma ei tunne KooKoota kohtaan myöskään mitään armoa, vaan se joutuu heti pelatun pelin jälkeen matkustamaan seuraavaksi päiväksi Kajaaniin. Miksiköhän KooKoo-Jukurit peliä ei voinut pelata keskiviikkona? Lohtander ilmeisesti torjuu Kajaanissa, joten hän joutuu paljon vartijaksi. KooKoolla on jalat varmasti puuduksissa, eli laukausia tulee satelemaan KooKoon maalia kohti. Jos maalivahti pelaa elämänsä pelin, on KooKoolla mahdollisuuksia. Maaleitta KooKoo ei kuitenkaan Kajaanissa jää, sen verran on luottoa KooKoon perkeleen kovaan hyökkäykseen.
 

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Sama toive on mullakin kuin Taitopelaajalla. Kosonen saisi ottaa vastuun tässä pelissä, mutta jotenkin vaan tuntuu että Suikkanen antaa Seppäselle torjuntavastuun. Olisi niin epä-Suikkasta valita jo nyt suosikkivahti jota peluuttaa pääosin kausi. Jos Seppänen ei pelaa tänään niin silloin jonkinlainen ykkösvahti-asetelma on syntynyt jolloin Seppänen pelaa ennakkoon kevyemmät pelit ja Kosonen "kovat" pelit. Saas nähdä miten on.

Hokin edellinen kotipeli oli niin hyvä, että se kyllä antaa uskoa tälle illalle. KooKoo on toinen niistä rakkaista vihollisista joita vastaan varmasti Hokki syttyy pelaamaan täysillä. Virtalan otteet ovat kahdessa viime pelissä olleet erittäin hyviä ja niitä kaivataan myös tänään, vastus on sen verran kova.

KooKoolla on ollut loukkaantumishuolia, mutta salaperäinen kirstunvartija pelastaa ja kustantaa ex-liigamiestä tilalle. Eilen ei Rautee jatkiksen raportin mukaan ole ollut vielä kovin kovassa tikissä, saa nähdä parantuuko esitys jo tänään.

Illan taistelun tärkein kohta on Hokin maalivahtipeli. Jos se toimii kuten on parhaimmillaan toiminut, niin Hokki vie. Mutta muutama helpohko lipsahdus voi tehdä pelistä liian vaikean ja silloin ollaan kusessa. Toivottavasti niitä ei tule tänä iltana.

Kotijoukkue voittaa 5-2 ( viimeinen alivoimalla tyhjiin ajassa 56.35 )
 

swingwood

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk , Hokki, Kalpa
Pitkän kotiputken pääteeksi se toinen maailmanluokan mestijoukkue vastassa.
Tulossa tuima ja tasainen taisto jossa Kookoo joutuu pistämään parastaan. Loukkantumiset tosiaan hieman vieraita vaivaa mutta silti kokoonpano kyllä näyttää todella kovalta, aivan mestiksen huippua. Hokki pelasi Hekiä vastaan hyvän ja aika tasapainoisen pelin. Homma oli kokoajan hallussa ja maalitkin syntyivät vihdoin kolmannessa erässä. Kosonen näyttäisi aloittavan maalissa. Happo on poissa kokoonpanosta tilalla on Saarenpää Komulaisen ja Kuuluvaisen kanssa, ykkösketju on entisellään, samoin Virtalan ketju, Kokkala otta huilin jälkeen Wedmannin paikan Sillanpään ketjun toisessa laidassa. Puolustus ennallaan. Kososella tosiaan tänään mahdollisuus nousta ykkösvahdiksi jos onnistuu. Tiivistä puolustuspeliä tarvitaaan kyllä Jessen avuksi siksi kovalta tuo KooKoon hyökkäys näyttää. Toivottavasti myös Hokin ylivoima peli olisi astetta parempaa kuin kekiviikkona. Virtalan ketju pelaa nyt toisen pelin tuossa kokoonpanossa ja ainakin itselläni heistä on kovat odotukset.
Toiveissa kotivoitto ja katsojia yli 1000
 

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Jos Kosonen tosiaan aloittaa maalissa, niin Hokin mahdollisuudet paranevat. Ilmeisesti jonkinlaista ykkösvahtiasetelmaa on siis havaittavissa.
 

Zor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki, Kärpät ja SuPS
Mielenkiintoinen peli, hyvä päänahka tarjolla. Ennakkoasetelmat ovat nyt Hokin puolella (esim. KooKoolla peli alla ja paljon matkustelua, loukkaantumisia...). Mutta helpolla ei pisteitä tule.

Maalinteon pitää parantua, jos pisteitä mielitään. Kauden trendi on ollut paljon paikkoja ja suhteellisesti niukasti maaleja. Kuka nousee esiin ja johtaa hommaa? Itse odotan tätä ketjulta Joki-Erkkilä - Virtala - Jokela. Jokelalla on viimeinen paikka vakuuttaa allekirjoittanut mestispörssin suhteen... mielenkiintoista! =) Myös Salmelaisella on valtavasti potentiaalia, aukeaako ketsuppipullo?

Puolustuspeli on ollut kuosissa ja henkilökohtaisesti luotan kyllä molempiin maalivahteihin. Niihin ei kaaduta tänään, eikä jatkossakaan.

Toivotaan viihdyttävää ja kovaa kamppailua... ja tietenkin täysiä pinnoja Hokille.

PS. Missä Happo?
 

Taitopelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, New York Rangers
PS. Missä Happo?
Veikkaan, että Happo on vain huilivuorossa tänään. Mitään loukkaantumisia ei ainakaan pitäisi olla. Pelaajarinki on sen verran laaja, että pakostakin jonkun joutuu huilia. Viime pelissä muun muassa Saarenpää huiliskeli, joten veikkaan että vaihtopenkin lämmittäjän vuoro on tällä kertaa Hapolla.
 

swingwood

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk , Hokki, Kalpa
Huomasin juuri että ottelun viheltää Jaakko Männikkö eli vaarana on että tuomari voi tuoda oman suolansa matsiin. Toivottavasto Männikkö pääsisi edes lähelle Isometsän keskiviikoista suoritusta
 

Hescu

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Leijonat
Hokki voitanee laskea ennakkosuosikiksi tässä pelissä.

Juuri näin. KooKoo voitti Jukurit, mutta Hokki tulee olemaan aivan eri luokan vastus, ja KooKoon pelin pitää parantua paljon, jos meinataan pisteitä varastaa Kajaanista. Omista pitää lähteä vauhdilla, ja syöttöjen pitää alkaa napsahtelemaan lapaan. Hokki kyllä rankaisee, jos sille ruvetaan tarjoamaan paikkoja harhasyöttöjen ja omassa päässä pyörimisen muodossa.
 

KooPee

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
En kyllä voi ymmärtää miksi Härmä on maalilla tässä pelissä. Aivan selvää on että Härmä tulee olemaan väsynyt kun on joutunut pelaamaan edellisenä päivänä. Lisäksi Härmä päästi kuitenkin yhden helpon Jukurit pelissä joten tiilimuurimaisen varmuudenkaan vuoksi ei Härmää kuuluisi maalille laittaa. KooKoolla on kaksi tasavahvaa maalivahtia, niin olisi mielekästä käyttää vähemmän väsynyttä maalivahtia.
 

kumikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HOKKI
Veikkaan, että Happo on vain huilivuorossa tänään. Mitään loukkaantumisia ei ainakaan pitäisi olla. Pelaajarinki on sen verran laaja, että pakostakin jonkun joutuu huilia. Viime pelissä muun muassa Saarenpää huiliskeli, joten veikkaan että vaihtopenkin lämmittäjän vuoro on tällä kertaa Hapolla.
Saarenpään kohdalla on kuitenkin kyse juuri ja juuri kokoonpanoon mahtuvasta kaverista joka on kerännyt 4 pistettä ja tehotilasto on Hokissa harvinaisesti pakkasen puolella. Hapolla on 8 pistettä ja tehot +5. Lisäksi Happo on tärkeä lenkki Hokin kakkosketjussa joka on kerännyt selvästi eniten pisteitä kaikista ketjuista ja on ollut hyvässä pelivireessä. Ei taatusti ole kaveri joka pannaan "vuorohuilia" istumaan. Jotain muuta on takana. Toivottavasti jokin tärkeä siviilimeno eikä loukkaantuminen. Hapon puuttuminen voi olla erittäin huono juttu Komulaisen ja Kuuluvaisen pelille???
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Maalivahtivalinta yllätti minutkin. Toisaalta Härmä oli kuitenkin kuumana alun jälkeen eilen, eli kaipa Kolek & co tietävät mitä tekevät. Rautee aloittaa ykkösessä, mutta muuten kentälliset ihan samat kuin Jukureita vastaan.

Mielestäni Hokki on melko selvä suosikki ja olisin varsin tyytyväinen, jos edes jatkoajalle sinniteltäisiin. Aika vähissä ovat olleet ilonaiheet edellisillä Kajaanin reissuilla.

Nelonen voisi yllättää tänään. Ovat vähän tuoreimmilla jaloilla kuin muut ja potentiaalia kuitenkin on, etenkin kun Pyhäjärvi on tullut Poutasen paikalle. Toki Hokilla on vähintään yhtä leveä materiaali, kun nelosessa hyökkää Kokkalan lisäksi rutinoitunut Sillanpää ja "liigalaina" Virtanen.

EDIT: näinköhän tällä kertaa selvittäisiin ilman ulosajoja, kun Honkanen tai Keränen eivät ole pelaamassa?
 
Viimeksi muokattu:
Mielenkiintoinen peli tulossa tänään. Sarjan kärkijoukkueet kohtaavat Kajaanissa ja luvassa on varmasti tasainen koitos. Yleisönkin luulisi löytävän tiensä hallille sen verran hyvin on Hokki alkukaudella pelannut.

Omissa papereissani lasken Hokin ennakkosuosikiksi. Hokilla on monta hyvää liigalainaa kokoonpanossa ja joukkue on saanut levätä rauhassa ja harjoitella. KooKoolla taas saattaa painaa eilinen peli vielä jaloissa ja pitkä matka tuskin edesauttaa yhtään. Saa nähdä saako KooKoo tänään enemmän laulauksia aikaan kun eilisessä Jukuri pelissä. Toinen kysymys on miten Antti Härmä kestää paineet KooKoon maalilla. Sekä Sporttia, että Jukureita vastaan on heti ottelun alussa soinut omissa, ehkäpä jopa liiankin helposti.

Realistinen tulosveikkaus 4-1 Hokille, vaikka toivonkin pisteiden matkaavan Kouvolaan maalein 2-5.

Edittiä: Kookoolla aloittaa Lohtander maalilla.
 
Viimeksi muokattu:

Wiipuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Hokilla on pienoinen etu illan ottelussa, koska joukkue pääsee levänneenä KooKoon kimppuun. KooKoolla sen sijaan oli eilen tiukka peli Jukureita vastaan ja tänään joukkue joutui lähtemään kohti Kajaania jo kahdeksan maissa aamulla. KooKoolla tosiaan ennakkotiedoista poiketen maalilla tänään Tuomas Lohtander. Vaikka KooKoolta on edelleen liuta pelaajia sivussa mm. Nistas, Miettinen ja Tuomi niin veikkaan kuitenkin KooKoon hakevan tänään pisteet vierasvoitolla 2-4.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kerrassaan hieno voitto. Olipas kiva olla väärässä.

On muuten suurin voitto, minkä KooKoo on koskaan Kajaanista ottanut. Entinen ennätys oli 2-5 toissa kauden pleijareista. Kotonakin vastaavaan on pystytty viimeksi kauan sitten: 5-1 kaudella 2005-2006 ja 8-3 kaudella 2002-2003.

Erikoistilanteissaan KooKoo on tilastojen perusteella ollut taas jäätävä, mutta ei näin voi koko kautta taas mennä. Tänäänkin 9 kakkosta Hokin viittä vastaan. Jollain lailla liikettä olisi vain saatava enemmän.

Kakkoskentällä oli tänään näemmä lepovuoro ratkaisuvastuusta ja framille nousivat kolmonen ja ykkönen.
 

Ice Hockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kyllä näyttää hurjassa vireessa joukkue olevan tällä hetkellä! 2 tärkeää voittoa sarjan kärkeen povatuista joukkueista. Tästä on todellakin hyvä jatkaa.
 

Hescu

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Leijonat
Upea voitto! Iloinen yllätys tuommoinen tulos. Mielenkiintoista kuulla, miten esimerkiksi ykköskenttä pelasi Rauteen johdolla. Ainakin tilastojen valossa homma sujui. Kultaseltakin vahva peli ilmeisesti.

Kiitos KooKoolle. Hieno suoritus.
 

Wiipuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Upea voitto! Iloinen yllätys tuommoinen tulos. Mielenkiintoista kuulla, miten esimerkiksi ykköskenttä pelasi Rauteen johdolla. Ainakin tilastojen valossa homma sujui. Kultaseltakin vahva peli ilmeisesti.

Kiitos KooKoolle. Hieno suoritus.

Ainakin paikallisen jääkiekkoraadin mukaan ykkösketju pelasi hyvin...

Palkitut pelaajat
RAMSAY Michael KooKoo Kultainen Kiekkovakiomitali 3
DICKENSON Lou KooKoo Hopeinen Kiekkovakiomitali 2
LOHTANDER Tuomas KooKoo Pronssinen Kiekkovakiomitali 1
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Tänäänkin 9 kakkosta Hokin viittä vastaan. Jollain lailla liikettä olisi vain saatava enemmän.

En ollut pelissä, mutta itse lasken tämän päivän rangaistuksista sekä mahdollisesta liikkeen vähyydestä ainakin osan eilisen pelin ja pitkän matkan piikkiin. Tai ainakin se on hyvä tekosyy, jos oikeat ovat muualla.
 

Rankkari

Jäsen
Noniin. Tekstillisten tietojen perusteella Kookoon kentälliset ovat nyt sopivassa muodossa. Ja ilmeisesti maalivahdeista Lohtander (vrt. hokkimoke)oli enemmän pelipäällä? Paikallaolijoiden raportteja odotellessa.
 

swingwood

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk , Hokki, Kalpa
Olipa hyvä esitys KooKoo:lta. Paras KooKoo mitä olen Kajaanissa nähnyt.Tasapainoiset viiskot, tietysti nuo ulkomaan avut ja Kultanen sekä "Oiva" sieltä erottuivat mutta silti, hienoa viisikko peliä. Hyvä tasapaino puolustuksessa ja hyökkäyksessä, liike selvästi parempaa kuin kotijoukkueella, tehokas viimeistely. Olisi luullut kun peliä katsoi, että Hokki olisi väsynyt ja pelannut eilen, eikä KooKoo.
Kotijoukkueelta ei onnistunut puolustuspeli, ylivoima sekä maalivahtipeli ja ihan yleensä maalinteko alkaa olla jo liian iso ongelma, kun ei edes lauota, sieltä se ero syntyi. tarttis tedä jotain. Liekkö sitten menty treeneissä miten lujaa koska keskenhän tämän joukueen rakentaminen vielä Kaitsulta on.
Nyt näkyi se materiaali/budjeti ero, ero jonka pienuutta ihmettelin Sport pelissä nyt ei budjetti erosta epäselvyyttä jäänyt.
 

Everton

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
En ollut pelissä, mutta itse lasken tämän päivän rangaistuksista sekä mahdollisesta liikkeen vähyydestä ainakin osan eilisen pelin ja pitkän matkan piikkiin.

Pitää varmaan paikkansa. Tarkoitus olikin viitata yleisemmin kuin tähän otteluun. KooKoolle on vihelletty 54 kakkosta tällä kaudella. Moni muu jengeistä on selvinnyt selvästi vähemmällä. Pikatsekkauksessa siellä näytti olevan lukemia 41-49. Mutta ilmeisesti KooKoon pelityyli tuo mukanaan jäähyjä, vaikka voittava tyyli onkin.
 

jokainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPL
Hienosti näyttää KooKoolla menevän, kun menneinä kausina on jotenkin tottunut, että nämä matkapelit menevät vähän penkin alle. 1-5 on todella kova tulos Kajaanista.


Olipa hyvä esitys KooKoo:lta. Paras KooKoo mitä olen Kajaanissa nähnyt.Tasapainoiset viiskot, tietysti nuo ulkomaan avut ja Kultanen sekä "Oiva" sieltä erottuivat mutta silti, hienoa viisikko peliä. Hyvä tasapaino puolustuksessa ja hyökkäyksessä, liike selvästi parempaa kuin kotijoukkueella, tehokas viimeistely. Olisi luullut kun peliä katsoi, että Hokki olisi väsynyt ja pelannut eilen, eikä KooKoo.

Mukava lukea näitä raportteja, kun vastapuolen kannattajatkin kehuvat. Kultanenkin näyttää lupaustensa mukaisesti syttyneen pelaamaan kun tosipelit on alkaneet. Ilmeisesti pystyy pelaamaan hyvin myös hyökkäävämmässä roolissa, kun odotuksena oli kuitenkin varma oman pään pakki.

Kotijoukkueelta ei onnistunut puolustuspeli, ylivoima sekä maalivahtipeli ja ihan yleensä maalinteko alkaa olla jo liian iso ongelma, kun ei edes lauota, sieltä se ero syntyi.

Mielenkiintoista, kun laukaisukartan mukaan Hokki voitti laukaukset aika ylivoimaisesti.
 

Taitopelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, New York Rangers
Mielenkiintoista, kun laukaisukartan mukaan Hokki voitti laukaukset aika ylivoimaisesti.
Hokki laukoi paljon, mutta lähes kaikki laukaukset olivat varsin huonoja. Kunnolliset maalipaikat voidaan helposti laskea yhden käden sormilla. Ylivoimilla esimerkiksi olisi ollut hyviä laukaisupaikkoja huomattavasti enemmän, mutta kiekkoa siirreltiin aivan turhaan.
 

Zor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hokki, Kärpät ja SuPS
Kyllähän se on myönnettävä, että KooKoo on kova. Pelasi kurinalaisesti kaiken kaikkiaan. Ei Hokki kuitenkaan onneksi pelillisesti noin paljon Kookoota perässä ollut kuin numerot antavat ymmärtää. KooKoo teki pelissä kyllä maalinsa kovalla prosentilla. Kunnon paikkoja (KooKoolla) ei pelissä kovin montaa enempää ollut mistä verkko heilui... huh huh. Näistä maaleista ei Kososta voinut syyttää.

Hokki ei pystynyt murtamaan KooKoon keskialuetta koko pelissä, vaikka näennäisesti ottelua hallitsikin. Tämänhän vahvistaa myös ottelun laukaukset. Vedot olivat kauttaaltaan heppoisia ja Lohtander hoiti eleettömän hienosti pahimmat paikat.

Maalinteko on Hokille aika vaikeaa tällä hetkellä. Paikkoja yleisesti ottaen on otteluissa riittävästi, mutta yhtä maalia kohden on vedettävä aika monta kertaa ja tehtävä töitä rajusti (kuten jo useasti on todettukin). Mutta eikö se Selännekin sanonut aikanaan, että "ei kannata huolestua niin kauan kun tulee paikkoja, kyllä jossakin vaiheessa hanat aukeaa". Uskotaan niin, potentiaalia on ja onhan tuota heikommallakin viimeistelyllä kivasti pisteitä kerätty. Hyvä niin!

Sen verran on kuitenkin KooKoota moitittava, että joukkue pelasi mielestäni koko ottelun siellä sääntöjen rajamailla. Joukkue ei siis sikaillut millään tavoin, mutta varsinkin koukkimista oli yllättävän paljon. Tähän Männikkö ei puuttunut kuitenkaan missään vaiheessa ottelua... tästäkin huolimatta KooKoo vieraili boxissa riittävän usein. Avaimia ottelun kääntämiseen Hokille tarjottiin, mutta ylivoimapeli oli kyllä totaalisen surkeaa. Kiekko ei liiku ja vedot lähtevät liian hitaasti.

Eipä siinä, viihdyttävä kiekkoilta oli. Katse eteenpäin ja uutta matoa koukkuun.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös