Wild 08-09

  • 144 253
  • 477

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Nyt on kyllä Koivun Mikolla iso työ. Tuo Wildin sentteriosasto näyttää Koivun takana aika ohkaiselta. Kenties lupauksia löytyy, mutta ei tuo vielä vakuuta. Koivu-Gaborik -akseli voi olla melko mielenkiintoinen. Miki osaa luoda paikkoja ja Gabo osaa tehdä maaleja. Piste-ennätykset molemmilta uusiksi?

Koivun tilannetta helpotti paljon se, että Rolston ja Demitra poistuivat. Hyviä pelaajia, mutta loppupeleissä vain söivät vastuuta Koivulta ja muutamalta muulta nuorelta kaverilta.

Onko Koivu nyt kiistaton ykkössentteri, vai vieläkö joku haastaa hänet tuosta asemasta?
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Onko Koivu nyt kiistaton ykkössentteri, vai vieläkö joku haastaa hänet tuosta asemasta?

Täysin kiistaton ja selkeä. Belanger aivan liian pehmeä ja hyökkäyspään taidot rajalliset. Sheppard vielä liian nuori, potentiaalia on uudeksi MKoivuksi. Pouliotilla on käsiä vaikka muille jakaa, jalatkin liikkuvat mutta puolustuspäässä heikko. Kokonaisuutena Koivu on kaikkia aivan tajuttomasti edellä, niin kauan kunnes Sheppard alkaa lunastamaan odotuksia. Mutta siihen menee vielä aikaa.
 

Shaddix

Jäsen
Suosikkijoukkue
GM Connected: Dallas Stars
Hyvin pitkälle samat kuin itselläni olisi. Toki itselläni on fiksaatio Miettinen - Koivu - Gaborik -ketjusta, mutta tiedä sitten miten tuo toimisi. Tai siis toimisi varmaan, liekö sellaista ketjua vielä nähtykään mikä ei toimisi Koivun ollessa sentterinä. Mutta Gaborikista jos pitäisi kaikki potentiaali saada irti, ei tuo varmaankaan olisi se oikea koostumus. Mutta onko Brunokaan oikea valinta toiselle laidalle? Gaborik on kuitenkin Demitran joukkueessa ollessa tehnyt todella suuren osan pisteistään nopeista hyökkäyksistä, yleensä 2vs1 tilanteista. Brunolla ei kyllä riitä millään nopeutta polkea Gabyn kanssa nopeaan hyökkäykseen. Koivulla luistelu parantunut, mutta luontevampaa olisi jos toinenkin laituri omaisi sen verran jalkoja että Gaborikin kanssa ehtisi nopeita vastahyökkäyksiä päättämään. Antilla nyt niitä kuitenkin on, vaikkei käsiltään mikään Demo olekaan. Bouchard on myös vaihtoehto, mutta silloin ykkösen ulkopuolelle jäisi laituriosastolle huolestuttavan vähän tasonsa jo näyttäneitä, taitavia pelaajia.

Tietenkin tällä tavoin olisi kaksi tasaisempaa ketjua:

Miettinen - Koivu - Gaborik
Miettiselle turvallinen ympäristö ja roolituskin voi olla hyökkäävämpi kuin Dallasin ykkösketjussa, vrt. Morrow-Ribeiro-Miettinen, jossa Miettinen korvasi loukkaantunutta Lehtistä.

Brunette - Sheppard - Bouchard
Nyt toisessakin ketjussa olisi maalintekopotentiaalia. Brunetten maaliluvut kolmelta viime kaudelta: 24, 27 ja 19. Bouchardilla yksi 20 maalin kausi. Hockeysfuture.comista: "top-flight prospect Sheppard is more of a finisher than a playmaker, with a quick, accurate shot."

Luulen kuitenkin, että Lemaire sijoittaa Brunetten ykkösketjuun.
 

Shaddix

Jäsen
Suosikkijoukkue
GM Connected: Dallas Stars
Vielä kun Bouchardille saisi monivuotisen sopimuksen...

Bouchardin tapauksessa vältettiin välimieskäsittely ja tehtiin 5 vuoden sopimus arvoltaan 20,4M (caphit 4,08M). Vissiin pari ensimmäistä vuotta on NTC-pykälällä. Lähde: http://ww3.startribune.com/blogs/wildblog/2008/07/25/bouchard-re-signed/

Mahtava juttu! Mielestäni 4M oli sopiva summa, kun vertaa minkälaisia sopimuksia viime aikoina on tehty. Runko on nyt hyvin sidottu joukkueeseen: Koivu, Burns, Schultz ja nyt Bouchard.

Seuraavaksi operaatio Gaborik.
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Mahtava juttu! Mielestäni 4M oli sopiva summa, kun vertaa minkälaisia sopimuksia viime aikoina on tehty. Runko on nyt hyvin sidottu joukkueeseen: Koivu, Burns, Schultz ja nyt Bouchard.

Seuraavaksi operaatio Gaborik.

Jees. Ensimmäisenä kahtena vuotena miestä ei myöskään tulla treidaamaan. Ilmeisesti soppariin pistettiin ekalle kahdelle kaudelle NTC.

Runko tosiaan hyvin kasassa, nyt vaan tulevalla kaudella Hardingille vähän isommin vastuuta, niin näkee että onko miehestä ykköskassariksi tulevaisuudessa. Jos on, niin sitten myös Joshille pitkää sopimusta handuun.

Veikkaan että Gaborik tulee sopimaan sellasen neljän vuoden sopimuksen, 34 miljoonaa dollaria. Ihan mutulla mennään.
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Parrish's Wild-career over after two seasons

Aika pommi. Maalintekoon kykeneviä laitureita kun ei muutenkaan ollut liikaa, niin nyt vielä Parrish ulostetaan (ainakin todennäköisesti).

Onko tämä nyt sitten vain toimenpide jotta Gaborikille saadaan varmasti tarpeeksi hyvä sopimus sorvattua? Ei osaa sanoa, mutta maaleilla ei Wild tule juhlimaan tulevalla kaudella, yhdellä oikeasti maalintekijällä on paskamaista lähteä kauteen.
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Onkos tässä nyt kohta kolmisen viikkoa menty ilman minkäänlaista päivitystä? Noh, ketju oli toiselle sivulle kuitenkin valunut jo.

Eli Gaborikin sopimusta ollaan neuvottelemassa nyt. Marian on/oli (en muista turnauksen päivämääriä) seuraamassa Ivan Hlinka Tournamentia, ja Risebrough sekä Lynn matkasivat paikanpäälle puhumaan miehen sekä koko Wildin tulevaisuudesta. Mielestäni täysin oikea ratkaisu, Gaborikin "kotikentälle" (turnaus käsittääkseni pelataan Tshekin sekä Slovakian maaperällä?), ja todennäköisesti vakuuttamaan että hän on se Wildin tähtipelaaja, mies jonka ympärille sitä tulevaa huippujoukkuetta rakennetaan. Nythän hyviä palasia on jo paikallaan, Koivu, Bouchard, Burns, Schultz ja Harding (Bäckström vielä kauden verran). Sitten Sheppard, Pouliot, Gillies, Cuma jne. ovat tulevaisuudessa tähti/runkopelaajia.

Ja sitten tuohon Wildin (Risebrough&Lynn) tapaamiseen Gaborikin kanssa. Missään vaiheessa keskustelua Gaborik ei maininnut että olisi halukas siirtymään muualle. Se kai tässä nyt on Wildin kannalta se tärkein asia. Pistän pätkiä Russon blogista...

You can bet that one giant part of this meeting had to do with questions from Gaborik about the team’s inability to land a big free agent this summer and its inability to make a meaningful trade deadline acquisition the last two seasons.

The Wild gave Gaborik specifics on everything it tried to do, especially this summer and at the deadline. Gaborik knows the Wild went after Marian Hossa because he was involved in the recruitment. The Wild wanted guys like Kristian Huselius and Brendan Morrison, but they chose to go elsewhere. After that it was an under-supplied market.


Eli toivotaan nyt että Gaborik todellakin ymmärtää tilanteen. Pelaajien perässä oltiin, muutamalle tarjottiin myös enemmän massia mitä muut, mutta minkäs teet. Wild ei vaan ilmeisesti ole pelaajien mielestä se hienoin joukkue pelata. Vaikka matsit myydäänkin jatkuvasti loppuun ja Minnesota on lätkämesta viimeisen päälle.

Risebrough told Gaborik that the Wild went hard after a center at the deadline, especially Olli Jokinen, and I’ve since found out, Mats Sundin. The Wild thought it was going to land Peter Forsberg, and when he chose Colorado, it thought it had Jokinen. But at the last second, Florida decided not to trade him, and like at the Draft in June, the Wild wasn’t going to give up Mikko Koivu or James Sheppard to get him.

By the deadline, the only center traded of the glut of centers reportedly available that day was Sergei Fedorov, a player Doug Risebrough had no interest in. So in other words, teams decided to hold on to the centers (Bobby Holik, Jokinen, Robert Lang, etc.), which left the Wild with … Chris Simon only.


Eli, deadlinella jahdattiin sentteriä oikein tosissaan, mutta laihoin tuloksin. Simon hankittiin siksi, koska kovuutta haluttiin POffeihin mentäessä. Wild oli todella pitkään Fopan "listalla" mukana, mutta mies valitsi Avsin, ymmärrettävästi. OJ:n kohdalla ei vain löytynyt järkevää kauppatavaraa, Sheppard tai Koivu olisi ollut liikaa kun mietitään että alunperin tarjottiin Pouliotia, sekä paria pickiä. Tuohon joku Sheppard tai Koivu päälle, no way. Langia tai Holikia en missään nimessä olisi halunnut Wildissa nähdäkään.

Vielä Lynnin kommentteja tuosta tapaamisesta, Gaborikille kyllä tehtiin selväksi että mies halutaan ehdottomasti pitää Minnesotassa, ja että hän on se superstara joukkueessa.

"We showed him a lot more info than any player has ever seen before -- how we scout, how we measure players statistically," Lynn said. "We also listened to his opinions.

"We just talked about the team, how we operate and where we are going, and then his performance and place in the future. So I would say it was a good meeting in that (a) it happened, and (b) Marian had good input, observations and understanding."
 

Shaddix

Jäsen
Suosikkijoukkue
GM Connected: Dallas Stars
Olin juuri kirjoittamassa samasta aiheesta, mutta Saikka oli selvästi nopeampi. Hyvä näin.

Ei vielä positiivisia uutisia, mutta ei negatiivisiakaan (tai sitten Gaborik ei ole kauhean suorapuheinen).
Vielä Lynnin kommentteja tuosta tapaamisesta, Gaborikille kyllä tehtiin selväksi että mies halutaan ehdottomasti pitää Minnesotassa, ja että hän on se superstara joukkueessa.

Wild on tehnyt nyt hyvissä ajoin aloitteen ja hyvä, että se tehdään kunnioittamalla pelaajan taustoja. Slovakialaisilla pelaajilla on hyvä fanbase Minnesotassa varsinkin Gaborikin sekä Demitran ansiosta. Ja nyt Gaborik on joukkueen ehdoton hahmo, johon koko homma nojaa. En uskalla edes kuvitella, mitä tapahtuisi Gaborikin pelatessa erittäin rikkonaisen kauden.

Nyt siellä on lyöty Gaborikille laajat faktat seuran nykytilanteesta ja tulevaisuudesta pöytään. Gaborikin kannalta deadlinen ja kesän hyökkäyspään suurhankintojen epäonnistuttua pitääkin jo valaa uskoa näillä asioilla. Pahin skenaario olisi, että Wild pamauttaisi shokkisiirron antamalla vaihdossa nuoria lupauksia, esim. Pouliot, Sheppard ja Gillies, jotta Gaborik vakuuttuisi tekemään sopimuksen. Mielestäni asioita, joilla Gaborikia voisi houkutella tekemään jatkosopimuksen:
  • Koivu sentterinä = Gaborikille vähemmän puolustusvelvoitteita.
  • Hyvät ja nimenomaan kiekolliset puolustuspään vahvistukset ja niiden vaikutus pelityyliin.
  • Gaborik on nuori, 26-vuotias. Hänellä on parhaat vuodet edessä ja niin on myös Wildin nuorella kaartilla sekä organisaatiolla. Eli tuoda esille strategia: ensi kausi voi olla hieman vaisumpi, mutta saadaan ajettua nuoria sisään.
_____________________________________

Wild joutui valitettavasti maksamaan ylihintaa C-luokan pelaajista, kuten kaikki muut (Detroitkin Clearyn kohdalla). Wildin All Access -blogissa GM Risebrough tuo asiaa esille:
In our pro scout meetings over the last year we have discussed all of the league's players as well as rated them, on a scale of "A" to "D."

A = Elite NHL Player
B = Top NHL player (Top-6 Forward or Top-3 Defenseman)
C = Good Role Player (Plays a significant role)
D = Role Player (Good teams look to replace these players)

Eli pelaajat ovat luokiteltu A-D ja heistä viime kesänä UFA:na oli 152 pelaajaa. Heistä vain 18 kuului luokkiin A ja B ja loput 134 pelaajaa luokkiin C ja D. Luokka D on luonnollisesti suurin ja todennäköisesti heitä yritetään korvata pelaajamarkkinoilla. Tämän seurauksena A-, B- ja hyvät C-luokan pelaajat ovat seurojen hankintalistoilla. Luokkien A-B pelaajien vähyydestä johtuen moni seura joutuu tyytymään C-luokkaan ja epätoivoisen taistelun lomassa palkat nousevat näillä pelaajilla roimasti.
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Wild on tehnyt nyt hyvissä ajoin aloitteen ja hyvä, että se tehdään kunnioittamalla pelaajan taustoja.

-----------------------------

Luokkien A-B pelaajien vähyydestä johtuen moni seura joutuu tyytymään C-luokkaan ja epätoivoisen taistelun lomassa palkat nousevat näillä pelaajilla roimasti.

Tuosta ensimmäisestä kohdasta pitää olla vähän eri mieltä, koska vielähän ei Wild ole miestä lähestynyt sopimuksella edes. Ja kun uskoisin ettei ensimmäisellä tarjouksella DR saa vielä Gaborikille sopivaa sopimusta sorvattua, niin kyllähän tuohon ainakin pari viikkoa saa aikaa kulumaan. Siis siitä hetkestä kun se ensimmäinen sopimustarjous pöytään lätkäistään. Tai sitten DR viskoo pöytään jonkun aivan järkyttävän 9milliä/kausi ja Gaborik naureskellen suostuu tottakai.

Mutta Gaborikin tulevan sopimuksen arvossa pitää muistaa se, ettei miehelle makseta pelkästään pelisuorituksista. Miettikää oikeasti minkälainen imagotappio se Wildille on, jos seuran pitkäaikainen tähtipelaaja päättää vaihtaa seuraa. Herää ensinnäkin kysymys, että kuka tilalle? En usko että niitä pelaajia hirveästi löytyy jotka haluaisivat tulla nyky Wildiin pelaamaan kun sieltä ottaa Gaborikin pois. Ja sitten tosiaan se, että hän on joukkueen tällä hetkellä AINOA varma 30 byyrin kaveri. Ja tottakai jos mies FA-markkinoille halajaisi, niin rahaa irtoaisi ainakin se 8-8,5 miljoonaa. Herranjestas Vancouver tarjoaa jollekin Sundinille kymppimilliä (noh, näinpä nuo ainakin ovat spekuloineet).

Ja tuon jälkimmäisen osuuden kanssa täysin samaa mieltä, hyvä huomio. Suomalaispelaajista ovat tilanteesta hyötyneet juurikin Miettinen sekä Hagman.
 

Shaddix

Jäsen
Suosikkijoukkue
GM Connected: Dallas Stars
Tuosta ensimmäisestä kohdasta pitää olla vähän eri mieltä, koska vielähän ei Wild ole miestä lähestynyt sopimuksella edes. Ja kun uskoisin ettei ensimmäisellä tarjouksella DR saa vielä Gaborikille sopivaa sopimusta sorvattua, niin kyllähän tuohon ainakin pari viikkoa saa aikaa kulumaan. Siis siitä hetkestä kun se ensimmäinen sopimustarjous pöytään lätkäistään.

Okei eivät ole tehneet tarjousta, mutta kyllä se sieltä tulee. Aloitteella tarkoitin tätä Slovakian reissua ja sen henkeä. Tämä vaihe oli kuin lämmittely tai esileikki. Hyvällä pohjustuksella on mahdollisuus erinomaiseen tulokseen. Paljastamalla seurasta pintaa syvempiä asioita on selvä kikka, jolla Risebrough ja Lynn haluavat herättää Marianissa luottamuksen ja sitoutumisen tunteen. Uskon että nämä asiat (mm. luottamus, sitoutuminen ja ympäristö) vaikuttavat seuravalintaan aika paljon sen rahan lisäksi. Katsokaa vaikka Detroitia, jossa sitoutuminen on esimerkillistä! Sopimus olisi hyvä olla tehtynä ennen kauden alkua, koska riski alkukauden pelien tuloksista on suuri (vilkas pelaajavaihtuvuus). Ja ne jos mitkä vaikuttavat negatiivisesti.

Ja kuten hyvin sanoit, Marianin menetys olisi iso tahra organisaation maineelle.


EDIT: Agenttinsa Ron Salcerin mukaan Gaborik ei ole lähdössä Venäjälle. Agentti kertoi, että neljän tunnin päivällisen jälkeen Marian oli tyytyväinen keskusteluihin.

"I can tell you, after talking to Marian, it made him feel really good the way they shared everything with him about the team and the future. I thought it was a smart move on their behalf. It was a very beneficial thing they did."


Wild suunnittelee tarjousta, jonka vuosipalkka olisi 8,5M tuntumassa. Loppuun vielä agentin peruslöpinää monivuotisesta pahvista:

Asked if Gaborik is willing to commit to the Wild long-term, Salcer said, "My answer to that is Marian’s enjoyed a great career there in Minny. He’s made no decisions in that regard yet. He has a year left on his contract and he plans to honor that contract. We’ll see how things fall together from there.

We’re going to listen to anything the Wild have to say. The Wild have been a great organization for Marian and we respect them greatly."
 
Viimeksi muokattu:

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Wild interested in Yelle?

Näin ehdottelee Russon Miihkaili. Enpä sitten tiedä että mitä tuosta pitäisi ajatella. Ikää 34 vuotta, mutta jos sopivaan hintaan suostuu tulemaan niin mikäs siinä, koska senttereiden osalta Wildilla on kusiset paikat. Nyt ei näin myöhään keksi muuta sanottavaa, täytyypi miettiä Yellea unissani. Vai?

Niin, ja Wild on nyt hommaamassa maskottia. Ei saatana. Kuten eräs nimimerkki heitti tilannetta mahtavasti kuvaavan kommentin Wildin omilla boardseilla..."This team is taking a serious nose dive". Kuinkakohan monta kertaa viime vuonna oman divarinsa voittanut jengi on ollut seuraavalla kaudella liigan hännillä?
 
Viimeksi muokattu:

Shaddix

Jäsen
Suosikkijoukkue
GM Connected: Dallas Stars
Jos se sentterisyvyys nyt on Mikko-Sheppard-Belanger-Pouliot, niin kyllä minä heti olisin vaihtamassa Belangerin Yelleen. Korvattava pelaaja taitaa kuitenkin olla Parrish. 1 vuosi ja noin 1,5 millin sopimus kuulostaa hyvältä. Yelle on mielestäni vapailta markkinoilta paras mahdollinen alempien ketjujen sentterin rooliin. Ongelmana on vain se, että tämä liike syö nuorien sisäänajoa. Pouliotin näkisin ennemmin Wildissa kuin Aerosissa. Tällöin jompi kumpi parista Belanger ja Pouliot pitää siirtää laitaan. Täytyy muistaa, että joku on aina rikki (Gaborik eiiih!).

Myös minulla on tuohon maskottiin vähän epäilevät ajatukset.
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Ongelmana on vain se, että tämä liike syö nuorien sisäänajoa. Pouliotin näkisin ennemmin Wildissa kuin Aerosissa. Tällöin jompi kumpi parista Belanger ja Pouliot pitää siirtää laitaan.

Kyllähän se on Pouliot joka laitaan siirtyy, siellä mies kuitenkin on jonkun verran pelannut uransa aikana. Ja mielestäni laidassa pelaaminen sopii myös miehen vahvuuksille paremmin, hyvä laukaus, liike, kiekonkäsittely. Näppärä kaveri hyvällä liikkeellä ja laukauksella. Aloituksissa muistaakseni ei mikään go-to-guy, joten laitaan vaan, sanon ma. Siis JOS Yelle tulee. Muuten ei ole oikein vaihtoehtoja, että missä pelata.
 

McJokke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Sharks, Pelaajat: Joe Thornton,Ron Hextal
En ihan hirveän tarkasti ole tutustunut tilanteeseen, mutta mielenkiintoiselta tuo Yellen tulo kuulostaisi. Olisiko se paha asia jos tosiaan Pouliot siirtyisi laitaan ja jopa hieman isompaa rooliakin? Vai olenko liian positiivinen Benoitin suhteen?

Entäs miten on Roman Voloshenkon tilanne? Voiko hänestä enää nykyään mitään odottaa?
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
En ihan hirveän tarkasti ole tutustunut tilanteeseen, mutta mielenkiintoiselta tuo Yellen tulo kuulostaisi. Olisiko se paha asia jos tosiaan Pouliot siirtyisi laitaan ja jopa hieman isompaa rooliakin? Vai olenko liian positiivinen Benoitin suhteen?

Entäs miten on Roman Voloshenkon tilanne? Voiko hänestä enää nykyään mitään odottaa?

Pouliot kuitenkin on parhaiten selvästi pelannut keskellä, ja käsittääkseni tykkää myös pelata siellä. Mutta potentiaalia olisi kyllä hyväksi laitahyökkääjäksi, ainakin minun mielestäni. Mutta Yellen tulo kyllä pistäisi pakkaa jollain tavalla sekaisin, koska Houstonista on kuitenkin nostettavissa Locke sekä Kolanos paikkaamaan sentterivajetta, niin vähän ihmeelliset fiilikset on tästä. Toki DR on spedeillyt vähän kaikkien tärkeiden tapahtumien kanssa, mm. Rolston. Demitra-case meni miten meni, tuota nyt ei kai kukaan niin paljoa enää kaipaa.

Volo? Tämän kaverin NHL-juna meni jo.
 

Shaddix

Jäsen
Suosikkijoukkue
GM Connected: Dallas Stars
Pouliot kuitenkin on parhaiten selvästi pelannut keskellä, ja käsittääkseni tykkää myös pelata siellä. Mutta potentiaalia olisi kyllä hyväksi laitahyökkääjäksi, ainakin minun mielestäni.

Itsekin mieluummin näkisin Pouliotin laidassa. Lemairen systeemissä sentterin tehtävä ei ole mikään helpoin. Se vaatii varsinkin mm. itsekuria, asennetta ja sijoittumista. Pouliotilla on selvästi hienot hyökkäyspään kiekolliset avut, mutta kiekottomassa pelissä (=puolustaminen) on vielä parantamisen varaa.

Tosiaan laidassa on isompi rooli mahdollisempi, koska uskoisin Sheppardin saavan suurempaa roolia tulevalle kaudelle. Itse ainakin odotan hänestä vähintään uutta Mikko Koivua. Tietysti joku voi todeta, ettei Mikko ole vielä saavuttanut mitään, mutta eiköhän nämä puheet voida lopettaa kauden 08-09 jälkeen. Koivun kiekoton pelaaminen on upeaa (voiko näin edes sanoa?), nyt vain niitä tehoja tauluun. Sentterit tulee olemaan vielä joskus Wildin vahvuus.

Tuli muuten mieleen sekin, että miten nämä kiekolliset puolustajat muuttavat Lemairen pelikirjaa vai muuttavatko ollenkaan? Voisi päätellä, että syötöt lähtevät nyt nopeammin puolustajan lavasta kuin viime kaudella. Miten uusien puolustajien puolustuspeli, kasvaako hyökkääjien puolustusvastuu? Tuleeko siihen pelikirjaan "Detroit Red Wings S.C.0.8" päivitys? Ankkojen mestaruuden jälkeenhän joukkueet, ml. Wild, palkkasivat fyysistä voimaa - siis varsinkin läntisessä konferenssissa. Joten on mielenkiintoista nähdä tämän vuoden kehitys. Eikä Lemairesta ikinä tiedä. Noh, itsellä nämä taktiset kiemurat ovat hieman lapsen kengissä... :) Viisaammat jatkakoon.
 
Viimeksi muokattu:

Shaddix

Jäsen
Suosikkijoukkue
GM Connected: Dallas Stars
Yelle meni sitten Bostoniin. Olisin kyllä ottanut miehen Wildiin tuolla palkalla. Syvyyttä keskelle kun ei ole hirveästi. Toivottavasti suunnitelma B ei ole tyyliin Smolinski.
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Yelle meni sitten Bostoniin. Olisin kyllä ottanut miehen Wildiin tuolla palkalla. Syvyyttä keskelle kun ei ole hirveästi. Toivottavasti suunnitelma B ei ole tyyliin Smolinski.

Niin tai sitten suunnitelma B on se ettei ketään enää signata. Paitsi Gabby. Aerosista löytyy Kolanos sekä Locke jotka kykenevät (?) paikkaamaan jos sentterivajetta ilmenee. Nyt kuitenkin Pouliotille voidaan antaa miehen "omimmalla" paikalla mahdollisuus loistaa. Sentterijärjestys omassa depth chartissa olisi Koivu-Sheppard-Pouliot-Belanger. Belanger todennäköisesti tulee kuitenkin pelaamaan enmmän mitä Pouliot, mutta tuon haluaisin nähdä. Ylivoimalla kuitenkin Pouliot tulee saamaan vastuuta, se on kyllä varma. YV-kentälliset näkisin mielelläni jotakuinkin näin...Gaborik-Koivu-Pouliot, Bouchard-Sheppard-Brunette.

Ei varmaan lähellekään mutta ennen harkkamatseja ei voi tehdä muuta kuin spekuloida.
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Gaborik speaks about contract, hip for first time since the Playoffs

Ja kirjoittajana Russovillen kuningas, Michael Russo.

Gaborik ihan luistelukondiksessa jo ja pikkuhiljaa täyttä pelikuntoa kohti edetään. Itseasiassa Campilla pitäisi jos olla ihan täysi rähinä päällä. Mutta, sitten ehkäpä hieman huonompia uutisia. Gaborik puhui sopimuksestaan eilisessä Startribunessa, ja toki haluaa saada sopimuksen tehtyä ettei miehestä tule "uutta Hossaa", mikä haittaisi todennäköisesti Wildin menoa pitkin kautta. Tekeekö sopparin vai treidataanko? Tuota kyselisivät kaikki lätkämediat pitkin kautta. Mikä ei kovin herkkua olisi ehkä kuitenkaan. Mutta siis niin, se mikä huolestuttaa. Mies toki hoisi homman ihan tyylikkäästi, vakuuttaen että mies keskittyy vain lätkän pelaamiseen ja agentti hoitaa sopimusneuvottelut. Mutta, hyvin hiljainen oli mies kun tivattiin että tuleeko sitä pitkää jatkosopimusta. Vähän huolestuttaa tällainen kuitenkin, vaikka välttämättä mitään syytä ei olisikaan. Mutta sitten taas toisaalta, kuten Russo sen sanoo, "He knows that next summer there’s going to be “20 teams” that come after him if he becomes a free agent.".

Gaby puhui myös lonkkaprobleemastaan, vissiinkin ensimmäistä kertaa sitten pleijareiden. Sanoi, että koko kauden ajan oli pikku ongelmia mutta silti ihan kunnioitettava 42 maalia ja 83 pistettä, 77 matsissa. POffeissa mies toki katosi (toki teki duunia hitosti mutta aina se homma ei vaan toimi), mutta niin tekivät periaatteessa kaikki muutkin pl. Koivu-Rolston-Burns -kolmikko.

DR:n arvostus nousi omissa silmissäni (ei se nyt kovin korkealla kuitenkaan ole siltikään), ja tällaiset asiat varmasti vaikuttavat myös Gaborikin mahdolliseen jatkoon Wildissa. Millaiset asiat, te kysytte. No, tällaiset asiat mitä seuraavaksi copypastetan tuolt blogist.

One other thing: I’m pretty sure I reported this after the Wild’s Game 6 loss, but right before Gaborik addressed the media, GM Doug Risebrough pulled Gaborik into a back room of the visitors’ locker room at the Pepsi Center. This summer, I learned from Risebrough that he told Gaborik to keep his head up and “whatever you do, don’t apologize for not scoring. You have nothing to apologize for because you worked your” you no what off.

En tiedä olenko se vain minä, mutta jos ei mitään muuta niin helvetin coolilta tuo kuulostaa ainakin.

That's that. Alkais tuo perseleen kamppi jo.
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Burns undergoes elbow surgery, out 4 weeks

Russon blogista.

"Burns, according to the team, will miss about four weeks after undergoing surgery earlier today to remove loose bodies from his left elbow. He says he’s a quick healer and hopes to be back sooner.

Burns was feeling pain in his elbow last season, assistant GM Tom Lynn said, and it returned when he hit the ice last month."


Eli ei mitään sen vakavampaa. Ei varmaan kerkeä ihan campin aluksi kuntoon mutta ehdottomasti kauden alussa on jo täydessä kunnossa.
 

Shaddix

Jäsen
Suosikkijoukkue
GM Connected: Dallas Stars
Nyt on mahdollisuus seurata NHL-pelaajan arkea Mikko Koivun blogista (linkki uutiseen).

-Enemmän yritän valottaa NHL-pelaajan arkea ja jonkin verran myös kulissien takaista elämää. Pitkän kauden aikana tapahtuu paljon asioita. Erityisesti toivon, että voin antaa junioreille mielenkiintoisia juttuja luettavaksi. Samoin kaikille muille jääkiekon ystäville.

Blogeista saamansa palkkionsa hän lahjoittaa vielä nimeämättömälle hyväntekeväisyyskohteelle. Hienoa Mikko!
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Nyt on mahdollisuus seurata NHL-pelaajan arkea Mikko Koivun blogista (linkki uutiseen).

Noniin. Suomen paras jääkiekkoilija on nyt myös Suomen kovin bloggeri. Mikäs siinä. Hauskaa oli myös lukea tuosta Maikkarin jutusta tuo Fosterin naimisiinmeno, mikä oli jostain syystä mennyt itseltäni ohi.
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Aah. Nyt se lätkä todenteolla alkaa. Ainakin melkein, sillä Wildin training camp alkoi tänään kunnolla. Ensimmäiset scrimmaget menossa, joukkueet seuraavasti...

Team Passion

Brunette-Olvecky-Gaborik

Hamilton-Sheppard-Weller

Kassian-Locke-Irmen

Skoula-Zidlicky

Scott-Mojzis

Brust,Schaefer

TEAM HONESTY

Veilleux-Belanger-Clutterbuck

Gillies-Koivu-Miettinen

Schmidt-Lundbohm-Hodgman

Schultz-Reitz

Stoner-Cuma

Harding

Porukoiden nimistä ei ole mitään käryä, häiriintyneitä ovat jokatapauksessa. Training campin meininkiä voi seurata kätevästi tietenkin täält näi, elikkäst Russon blogista. Infoa vähän, Veilleux oli jyrännyt Hamiltonin komealla pommilla. Passion johtaa 2-1, Passionin maaleista vastasivat Irmen (Kassian, Locke), sekä Kassian (Locke) ja Team Honestyn ainoan maalin tekaisi Koivu (Miettinen), läpiajo, tuttu kämmen-rysty harhautus ja kiekko maaliin.

Muuta pikkuista hauskaa campin ensimmäisestä päivästä; Lemaire piti kivan rankkari-kisan jossa pelaajat arvailivat että iskeekö Pelaaja X maalin vai ei. Jos arvasi väärin, niin kaukalon ympäri kerran. Bouchard pisti Spin-O-Raman ensimmäisen kerran tämän kiekkovuoden aikana, Khubodin nöyryytettävänä.

edit. Gaborik ei osallistunut scrimmagen toiseen osaan, joku alavartalosetti siellä taas on. Melkein voin haistaa jo nivusvamman mikä pitää miehen aina maaliskuulle asti pihalla. Ja kaikilla on niin vitun kivaa. Ja niin, tilanne nyt 2-2, Schultz (Koivu).
 
Viimeksi muokattu:

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Ja ekat scrimmaget vedetty, Team Honesty vei 3-2, Koivulle voittomaali ja tehot 2+1. Raporttia onnistujista jahka Russo jotain blogiinsa päivittelee.
 
Viimeksi muokattu:

vetoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia, Bolts
Brunette-Olvecky-Gaborik
Mikä on muuten Olveckyn sopimuksen laatu? Olvecky allekirjoitti kesällä jatkosopimuksen Wildin kanssa, mutta pitkähkön tutkailun jälkeen en saanut selkoa onko kyseessä yksi- vai kaksisuuntainen kontrahti. Ja mukava huomata, että slovakit oli laitettu samaan ketjuun training campin aluksi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös