Paras instrumentaalibiisi

  • 29 782
  • 182

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Tässä musiikillisessa viestienavaamishuumassa on hyvin vaikea elää avaamatta uutta ketjua. Kysynkin teiltä: mikä on mielestänne paras instrumentaalibiisi?

Minä totean parhaaksi Metallican Orionin.

Lisäksi haluan mainita hollantilaisen progebändin Focuksen kappaleen Sylvia.

Hail Burton ja Akkerman!
 

Wolves

Jäsen
Tässä musiikillisessa viestienavaamishuumassa on hyvin vaikea elää avaamatta uutta ketjua. Kysynkin teiltä: mikä on mielestänne paras instrumentaalibiisi?

Samassa genressä ollaan. Orionia itsekin olin äänestämässä, mutta ääni menee Metallican ja San Franciscon Sinfoniaorkesterin versiolle The Call of the Ktulusta.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Lasketaanko tämä sitten tähän kategoriaan? Miksipä ei.

Kyseessä siis John Williamsin säveltämä Theme from Schindler's list, viulussa Itzhak Perlman ja taustalla muistaakseni Boston Symphonic Orchestra.

Jos sitten otetaan jotain bändien instrumentaalikappaleita niin ainakin Viikatteen Kivi itkee vihreää tulee näin äkkiseltään mieleen. Ja tietenkin The Venturesin klassikko Walk, don't run. Hitto, näitäkin on miljoonia, koko ajan tulee mieleen lisää loistavia biisejä...
 

Beneway

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Mario Lemieux, Jyp
Ei ole hirveästi tullut instrumentaalibiisejä kuunneltua, mutta Carlos Santanan ja Kirk Hammetin biisi Trinity omaa varsin hunajaisen soundin. Ei nyt varmaankaan kaikkien aikojen instrumenttaalibiisi, mutta aikalailla kärkikastissa niistä, mitä itse olen kuullut.

EDIT: Biisi kestää jonkun kolme ja puoli minuuttia, joten tuo video on jostain syystä hieman ylipitkä.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Ennio Morriconen säveltämät soundtrackit Sergio Leonen westerneihin - kokonaisuudessaan - ovat parasta instrumentaalimusiikkia korvissani. En sieltä kykene yksittäistä parasta biisiä poimimaan, niin loistavia kokonaisuuksia ovat. Once Upon a Time in the West eritoten.
 

Cube

Jäsen
Ekana tuli mieleen Ozric Tentacles - The Eternal Wheel, joka on aivan huikea alusta loppuun. Monia muitakin ilman muuta on, ennen kaikkea post-rock-genressä. Isistakaan ei sovi unohtaa (tässäkään asiassa) ja taitaapa bändiltä jokunen instrumentaalibiisikin löytyä, vaikka tavallisesti murinaa onkin sinne tänne ripoteltu. En noita biisejä osaa kuitenkaan nimetä, koska normaalisti vokaalit toimivat Isiksellä soittimena muiden joukossa, eikä niihin kiinnitä välttämättä edes erityisemmin huomiota. Maailman parhaimpien instrumentaalibiisien joukkoon ne menevät kuitenkin varmasti.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Ekana tuli mieleen Ozric Tentacles - The Eternal Wheel, joka on aivan huikea alusta loppuun.
Ozric Tentaclesilla ei tosin muuta olekaan kuin instrumentaalisia biisejä, että sikäli ehkä vähän hankala vertailukohta bändeihin, jotka pääasiassa nojaavat vokaaleihin myös. No, sitä tässä ei kait edes kysytä ja mitäpä sitä saivartelemaan muutenkaan. =)

Eternal Wheel on kyllä loisto, myös Half Light in Thillai on hieno instrumentaalinen veto OT:lta. On toki lukuisia muitakin.
 

stairox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Wanha kunnon divariajan Vaasan Sport, Liverpool FC
Ravelin Bolero ja Finlandia!
 
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Roihuttaret, Kaljakylä Rangers, Fla
Onhan noita, mm. Myrskyluodon Maija, Dead Angel - Ultra violence....
 
Viimeksi muokattu:

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Klassinen nyt yleensäkin, mutta erityisesti tämä. Eikä edes ollut häämarssinamme. Varsinkin tuo 1.50:n jälkeen alkava osuus saa kivan flow'n päälle, kun työstän koneella jotain. Klassinen ja instrumentaalit ovat hyviä inspiroijia tietokoneella työskennellessä.

Toinen kiva tsiibale on Apocalypton Farewell, joka saa loppua kohti jo elämää suuremmat mittasuhteet.

Ilmeisesti pidän jousisoittimista.
 

-BR-

Jäsen
Suosikkijoukkue
HELSINGIN IFK, DEFC #1
Ei osaa nimetä vain yhtä... Ainakin nämä nyt tulee mieleen:

Adagio monena monena versiona, mutta etenkin instrumentaalisena ja nimenomaan jousille!
Jan Hammer- Crockett´s Theme (sarjasta Miami Vice)
Jean Sibelius- Finlandia
Hans Zimmer- Rain Man (elokuvasta Rainman)
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.

Cmprs

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, HIFK
Kyllä tämä alkuperäinen on mielestäni edelleen paras.
Joo, hyvä vinkkaus. Niin paljon oli väännetty ties millaista versiota covereiden ym. muodossa, että vaikeata erottaa eri versioita.

Nyt sitten askel klassisempaan. Kyseessä siis instrumentaaliversio Verven Bittersweet Symphonysta - http://www.youtube.com/watch?v=UGSJx7ACL_M
Tavallaan liikaa saman kaavan toistoa, mutta kun kuulostaa vain hemmetin sopivalta yhdistelmältä mahtipontisuutta ja herkempää, siroutta.

Edit: Sampion viimeisimpään, että kaikki kuulostavat juuri nyt todella hyviltä. Olut meinaan toimii niinikään.
 
Viimeksi muokattu:

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Otanpa sanani takaisin, JerryC on alkuperäinen rock-version sovittaja, ja Funtwo on coveroinut sen alkuperäistä suositummaksi. Tajusin vasta nyt tuossa oman linkkini alussa olleen kohdan, jossa sanottiin selkeästi Arrenged: JerryC. Ja Wikipedia varmisti asian. Eli sanotaan nyt niin, että Funtwon lippalakin takaa soitettu version on paras mielestäni. Sorryt.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös