Mitä valtiota kannatat jalkapallon EM-kisoissa?

  • 18 608
  • 204

Mitä valtiota kannatat jalkapallon EM-kisoissa


  • Äänestäjiä
    517
  • Poll closed .

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
Otetaanpa uusiksi hieman eri otsikolla

Valitse täppä ja perustele parilla kolmella rivillä. Äänestys on julkinen.

Olisi mukavaa, jos voisit perustella valintaasi sekä pelillisellä tasolla ja ei-pelillisellä tasolla.

Laitan joukkueet listalle lohkoittain. Alkusarjassa on 16 joukkuetta, jotka on jaettu neljään lohkoon.

Oma suosikkini on Turkki. Karismaattinen ja taitava maalivahti Rüstü Recber on Telluksen ehkä-ei-paras veskari mutta hienoin ja keskikentällä rouhii mm. väsymätön hyeena Emre. Hyökkääjäpuolella loistava Nihat Kahveci on pannut kavereille luun kurkkuun Pro Evolution Soccerissa. Turkki pelaa hyökkäävää, anti-kreikkalaista jalkapalloa, mikä miellyttää minua suuresti.

Lisäksi: Turkin kansa on ystävällistä ja kohteliasta joskin temperamenttista väkeä ja kun Turkissa käy, on ystävällisyys meitä suomalaisia kohtaan jotain sellaista, mitä ei muualla koe. Tunnen Turkkia kohtaan lukkarinrakkautta.

Kötü Türkiye!
 

tiikeri

Jäsen
Hollantia on kannustettu niin kauan kuin näitä arvokisoja ja jalkapalloa on aktiivisesti tullut seurattua, eli jostain 90-luvun alkupuolelta lähtien. Luova ja offensiivinen pelityyli on aina miellyttänyt silmää ja oranssikin on niin hemmetin komea väri, niin kentällä kuin katsomossakin.
 

TML

Jäsen
DUTCH DUTCH! Oranssia puen päällä tänä suvena, kuten muinakin suvina.

Yksittäisiä pelaajia seurailen sitten muissa joukkueissa ja heille suon menestystä. Jos nyt joku Hollannin lisäksi pitäisi valita voittamaan, olisi se varmastikin Ruotsi. ZLATAAAAAAN!
 

J.Petke

Jäsen
Itaalia.

Italialainen futis on vaan jotenkin kasvanut sisääni. En ole oikeastaan koskaan ns. valinnut Italiaa vaan se on vaan ollut aina suosikki. Vaikka moni kritisoi puolustavaa taktiikkaa niin itse pidän pelityylistä kovasti. Ainakaan Italian pelit eivät koskaan jätä kylmäksi. Ehdottomana ykkösuosikkina Totti mutta maajoukkueesta (nyt Tottin lopetettua) ensimmäisenä on Gattuso. Italiassa viehättää eniten se tekninen osaaminen mitä joukkueessa aina on.


Hienoa Italian kannattamisessa on myös se, että niin moni vihaa kyseistä jalkapallomaata.

Näissä EM-kisoissa hyvänä kakkosena tulee Englanti....eikun.....ei tuukaan..
 
Viimeksi muokattu:

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Espanjan puolella täällä ollaan.

Maa pelaa ihan mukavaa ja nättiä hyökkäävää futista mitä on yksinkertaisesti mukava seurata. Lisäksi kun suosikkijoukkuekin on Barca niin sekin symboloi jo osaltaan.

Espanjan kannattamisen varjopuolena on vain se että itse arvokisamenestys hivenen kiertää maata. Vain kerran on tärpännyt sekin vuonna 1964 kotikisoissa eli itse en 1980-luvulla syntyneenä ole maan menestymistä päässyt kokemaan, mutta toivossahan on tunnetusti hyvä elää.

Suomen osallistumista odotellessa...
 

hannes_ko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fly Emirates
En kannata EM-kisoissa valtiota, mutta Romania on ollut suosikkini vuodesta 1990 lähtien.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Portugaliahan sitä. Jostain se vain nousi vuosituhannen alussa, ja Kreikan kisojen loppuottelu otti päähän aivan tajuttomasti. Futiksesta en ymmärrä paljoakaan, olen aika tyylipuhdas karjalalippis siinä mielessä, mutta hauskahan noita arvoturnauksia on seurata. Lätkän kaltaista intohimoa en futikseen koe, vaan mikäli ottelu on tylsä, vaihtuu kanava sen kummemmin miettimättä.

Portugalin jälkeen kiinnostaa Hollannin ja Espanjan menestyminen.
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Espanja.

Kaunista jalkapalloa. Torres, Villa, Silva, Ramos. Tuossa ne omat kovimman fanituksen kohteet. Toki Poolin riveistä Arbeloa, Reina sekä Alonso ovat kovassa huudossa. Ikuinen alisuorittaja. Aina sitä katsoo nimilistaa ennen kisoja, ja ainakin hyökkäyksen ja keskikentän osalta ihan tajuttoman kova jengi, mutta jotain siinä aina käy matkanvarrella. Iker tietenkin tolppien välissä kovin veska maailmassa tällä hetkellä. Ja tuleehan tuonne Epsanjan maalle matkustettuakin nyt ensimmäistä kertaa kesäkuussa.

Ja tottakai Serranon perhe.
 

Snaipperi #16

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Flames, Leijonat&Team Canada
Espanja.

Kaunista jalkapalloa. Torres, Villa, Silva, Ramos. Tuossa ne omat kovimman fanituksen kohteet. Toki Poolin riveistä Arbeloa, Reina sekä Alonso ovat kovassa huudossa. Ikuinen alisuorittaja. Aina sitä katsoo nimilistaa ennen kisoja, ja ainakin hyökkäyksen ja keskikentän osalta ihan tajuttoman kova jengi, mutta jotain siinä aina käy matkanvarrella. Iker tietenkin tolppien välissä kovin veska maailmassa tällä hetkellä. Ja tuleehan tuonne Epsanjan maalle matkustettuakin nyt ensimmäistä kertaa kesäkuussa.

Ja tottakai Serranon perhe.


Espanjaa on tullut sympattua joskus, juuri historian takia.

Hollantia ja Saksaa on tullut aika aktiivisesti seurattua, Saksa oli ykkönen joskus mulle.

Enemmän mulla on pelaajia mitä seurailen.
 

Trenchtown

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Oikeastaan en kannata mitään maata, mutta Espanjalle tai Saksalle soisin voiton mielelläni. Saksalaisten pelityyli on nykyään kaunista ja vaikkei se silloin vanhan Saksan aikaan kaunista ollutkaan, niin tehokasta silti. Pakko arvostaa.

Espanja taas pelaa näyttävää jalkapalloa, josta on pakko pitää. Pieni miinus siitä, että Rauski ei käsittääkseni mahtunut mukaan joukkueeseen, mutta on siellä sentään Torres sekä jo pitkään fanittamani David Villa. Espanjan voittoon en kuitenkaan usko, mutta Saksalla saattaa mahdollisuuksia olla.

Italia on antisuosikkini, joten se voitaisiin jo nyt kruunata mestariksi. Toivotaan kuitenkin, että joku saa asetettua tarpeeksi kapuloita italiaanojen rattaisiin. Pikkupoikana Hollanti oli suosikkini, lähinnä huippunimien kuten Koemanin veljesten, Van Bastenin ja Gullitin takia, mutta nykyään ei oikein jaksa enää sytyttää.

Ääni kuitenkin Espanjalle, Viva Fernando!
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Saikka ja Eager tiivisti aika hyvin myös omat mietteeni. Toki Barcan ja Poolin miehiä en ole ;) TML:ää pitää jällein peesata, on se Zlatan äijä!
 

kamik

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Italiaa kannatan.

Olen jotenkin tykästynyt italiaanojen pelityyliin, vaikka sitä puolustusvoittoiseksi haukutaankin. Taisipa olla Paolo Rossi, joka vuoden 1982 MM-kisojen finaalin hattutempullaan brasseja vastaan sai minut Italiaa kannattamaan.
 

Anselm Raato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ajetaan Valtralla, Seattle Kraken
Hollantia! En tiedä mistä se johtuu, mutta pikkunaperosta lähtien on Hollanti ollut aina yksi suosikeista. Liekkö Litmasen urasta Ajaxista?

Toinen suosikki on Espanja, mutta äänestin siis Hollantia. Pääasia, ettei Italia voita!
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Vuodesta 1982 olen kannattanut Brasiliaa MM-tasolla ja Euroopan jäsentenvälisissä Espanjaa. Brasilia on tarjonnut ilon hetkiä, mutta hispaanojen kanssa on aina saanut pettyä. Niin käynee nytkin - toivon Espanjan voittoa mutta en usko siihen. Mestari lienee Italia. Ranskalla ja Hollannilla olisi eväitä, mutta nyt en jaksa uskoa niihin.

Kunhan Englanti, Ruotsi ja Saksa eivät pärjää niin sekin jo riittää. Ai niin, Englanti... Hehheh. Taas se nähtiin. Aina on ihmetyttänyt kun ennen jokaista arvoturnausta Englanti julistetaan yhdeksi mestarisuosikeista. En ole tajunnut miksi; yksi tuurilla voitettu pokaali 42 vuotta sitten ja sen jälkeen ei mitään. Kreikka, Puola, Ruotsi ja Tanska esimerkiksi ovat menestyneet paremmin viimeksi kuluneiden 40 vuoden aikana ja silti Englanti on olevinaan aina kova.
 

Infamous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Penguins, Steelers
Vuodesta -98 asti on isoissa kisoissa tullut kannatettua Kroatiaa. Silloin Suker, Boksic, Boban ja Prosinecki pelasivat MM-pronssilla tiensä nuoren miehen sydämeen.

Nuo ajat ja miehet ovat nyt historiaa, mutta Kroatia on edelleen suosikkini niin kauan kun Suomi onnistuu kisoja välttelemään.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
En kannata mitään valtiota, mutta hollantilaista jalkapalloa rakastan sen verran, että Hollanti oli itsestään selvä vastaus.

Espanjalle ja Kroatialle toivon myös menestystä koko sydämestäni.
 

Jindebyne

Jäsen
Nro. 1 Italia (niin kauan kun Suomi ei kisoissa esiinny), myös perinteinen nro.2 on Ruotsi, ei voi kuin ihailla kuinka hieno joukkue rajanaapurilla on. Näissä kisoissa sitten perinteisen kahden suisikin sijaan nousee ylös vielä kolmas jota symppaan, eli Kroatia. Voinko vihata joukkuetta, joka pudotti saariapinat kisoista? En.
 

ruoska

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Penguins, Liverpool, Real Madrid
Italia.

Jokin tuossa maassa on pikkunaskalista asti viehättänyt. Ehkä suurimmat pelaajat jonka kautta tuo suurin intohimo kasvoi olivat Walter Zenga, Giuseppe Bergomi ja Toto Schilacci. Suurimpana edesauttajana Italian kisat v. 90. Italian futista on aina haukuttu puolustusvoittoiseksi, mutta jokin tuossa pelityylissä silti minua aina vaan viehättää.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Sosiaalisten suhteiden perusteella tämä menee. Ykkösenä Tshekki ja kakkosena Kroatia. Kolmantena sitten varmaan Hollanti, jossa tulen nämä kisat näillä näkymin seuraamaan.
 

Elazi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Ei osaa oikein päättää, Hollanti, Portugali tai Espanja.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ei suosikkia. Kenties kisojen aikana joku symppauksen kohde ilmestyy, mutta neutraalina näin aluksi.
Vuodesta 1982 olen kannattanut Brasiliaa MM-tasolla ja Euroopan jäsentenvälisissä Espanjaa.
Eli kannattaisi olla aika hissukseen Englannista ;)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös