Ässät kaudella 2008–2009

  • 1 615 804
  • 5 214
Tila
Viestiketju on suljettu.

Surprise Me

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gus Polinski - Polka king of the midwest
Eikö tuota vertailua Sporttiin voisi jo lopettaa? Tami ei nosta Sporttia ensikaudella mestiksestä. Mun puolesta Vaasa on tervetullut Sm-liiga kartalle mutta Tami ei siihen pysty!
Nyt tarvitaan fanienkin puolesta vähän tappamisen meininkiä ja lopetaan se saatanan surkuttelu.
 

ensio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Greg "Paras" Jacina & John "0+2" Lammers
eikö Porissa ole totuttu vielä siihen ajatukseen, että NHL-joukkueiden tryouttien jälkeen vapaalla on aika monta Ässiin ja SM-liigaan hyvin mahtuvaa ulkomaalaista? Tämä mielessä paniikkiin on syytä — jos on — vasta alkusyksystä.

Minusta on vain positiivista, että Ässät ei ole vielä hankkinut ulkomaalaisiaan. Minusta se on merkki siitä, että rima ulkomaalaisten suhteen on riittävän korkealla. Huiput kaiketi yrittävät viimeisen asti päästä NHL:ään eivätkä ole halukkaita jo keväällä tekemään sopimusta Suomeen. Näin aikaisin hankitut vahvistukset olisivat todennäköisesti liian heikkoja...

Näistä täysin samaa mieltä. Mitä tätä jutustelua on nyt seuraillut sivusta, tuntuu että nyt tietty dekadenssin taso on mennyt jo enemmän kuin pohjasta läpi. Oikeastaan nämäkin jutut voi tyypitellä hienosti Kiekko-Kansasta löytämääni hersyvään kommenttiin: "yhyyy..hirsimäki...yhyyyhyy...ape...yhyhhyy...en osta kausarii..ääää..kilpeläinen on seula...yäääähhhääähh..." Tuohon voisi täällä foorumilla liittää sitten esimerkiksi väärät positiiviset palstavekkulit.

Toisaalta, kuten aiemminkin on todettu, niin jokainen panikoikoon ihan rauhassa. Siitä olen tosin yllättynyt, ettei täällä kukaan sentään pillastunut siitä, kun Toni "Suomen fyysisin kiekkoilija ainakin veljensä mielestä" Sihvonen pakkasi luistimet ja lähti Vaasaan.

Tällä hetkellä mielestäni Sport on näistä joukkueista vahvin. KooKoon kannattaisi satsata kunnolla molariin. Ässät kuitenkin vahvistunee näistä kovimmaksi, mutta erot eivät välttämättä ole mitenkään suuret.

Mikäli pystyy tosissaan vertaamaan Ässiä Mestisjoukkueisiin, niin ei tiedä jääkiekosta yhtään mitään. Onhan Ässien tilanne heikomman puoleinen tällä hetkellä, mutta ero Mestiksen kärkiporukoihin on joka tapauksessa todella suuri.

Tästä Näkkärin kanssa ihan samaa mieltä. Yuppi listasi viestissään oikein kolmen joukkueen oletuskentällisiäkin ja oli vertailussaan vankasti sitä mieltä, että KooKoon ja Sportin tiimit ovat ihan suoraan vertailukelpoisia Ässiin. Verratkaapa siitä Yuppin viestistä vaikkapa niitä Sportin ja KooKoon kentällisiä heti ykkösten jälkeen, niin tasosta voi jotain päätellä jo ihan vaikka pelattujen SM-liigaotteluiden perusteellakin... tosin ehkäpä kirjoittaja itsekin voisi oivaltaa näiden kahden sarjatason eron, kun muistelee missä ketjussa tuo tuleva Kouvolan ykköskentän kynämies (Ramsay) Porin Ässissä pelasi. Ja tuo valmennusten vertailu... *peukku*
Ei silti, Suutarin Jukka on ihan kovia kavereita Kouvolaan hankkinut. Tuskin se porukka kuitenkaan ensi keväänä liigaan nousee, vaikka eihän se tietysti koskaan tiedä. Ei tiedä tosin liigakarsijastakaan, mutta toivottavasti porilaisfanit nyt eivät kauheasti joutuisi pyyhkimään silmäkulmiaan jos se ei olekaan Ässät...
 

Yuppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Україна
Verratkaapa siitä Yuppin viestistä vaikkapa niitä Sportin ja KooKoon kentällisiä heti ykkösten jälkeen, niin tasosta voi jotain päätellä jo ihan vaikka pelattujen SM-liigaotteluiden perusteellakin... tosin ehkäpä kirjoittaja itsekin voisi oivaltaa näiden kahden sarjatason eron, kun muistelee missä ketjussa tuo tuleva Kouvolan ykköskentän kynämies (Ramsay) Porin Ässissä pelasi. Ja tuo valmennusten vertailu... *peukku*

Noh, tottahan se on, että esim. Ässien viisikko Virkkunen-Pellinen-Luomala-Uusitalo-Korkeavuori voittaa pelien määrässä Sportin Jämsä-Sihvonen-Nikoskelainen-Kinos-Pernaan, mutta eipä se ero niin suuri ole että se mitään aihetta minkäänlaiseen retosteluun antaisi. Totuus on, että tällä hetkellä Ässien kolmos- ja nelosketjut ovat tällä hetkellä mestistasoa, kuten Sportilla ja KooKoollakin. Kakkosessakin pelaa pellisiä ja korkeavuoria, jotka olisivat kyllä ihan hyviä pelaajia Mestiksessäkin, ei siinä mitään. Mutta kun ensi kaudella Ässien kai pitäisi pelata sitä liigaakin.

Noista valmentajista jos pitäisi valita, niin väitän, että 80 % valitsisi samalla tavalla. Avaa äänestys jollet usko, sama mulle. Peukku sulle ehdottomasti, kun jaksat uskoa vielä Ässiin. Minä uskoisin ennemmin vaikka siihen jouluvuoheen. Ja lisätään vielä, että ehdottomasti toivon, että molemmat länsirannikon joukkueet pääsisivät joka vuosi kuuden joukkoon.
 

ensio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Greg "Paras" Jacina & John "0+2" Lammers
Totuus on, että tällä hetkellä Ässien kolmos- ja nelosketjut ovat tällä hetkellä mestistasoa, kuten Sportilla ja KooKoollakin. Kakkosessakin pelaa pellisiä ja korkeavuoria, jotka olisivat kyllä ihan hyviä pelaajia Mestiksessäkin, ei siinä mitään. Mutta kun ensi kaudella Ässien kai pitäisi pelata sitä liigaakin.

Just joo. Otetaanpas tuolta nuo sinun kolmoskentät vaikka syyniin:
KooKoo: Lampinen - Miettinen - Pyhäjärvi
Sport: Jaatinen - Laitinen - Koivisto
Ässät: Huhtanen (vai Huhtalaako tarkoitit? Oletsää kyllä aika fakiiri jos Huhtala ei sinun Ässiisi mahtuisi)- Kuparinen - Keinänen (Forsbacka nelosessa)

Sittemminhän muiden muassa Kupariselle ja erityisesti Forsbackalle (kaukalojen Kim Lönnholm...) on käynyt vahva laskusuhdanne, mutta voidaanpa nyt kysyä (SM-liigapelien lisäksi)montako SM-liigan playoff-matsia on näillä KooKoon ja Sportin "kolmoskentillä" vyöllään? Tai finaalipeliä? Toki menneisyys on menneisyttä, mutta jos ajatellaan tätä ihan puhtaasti kokemuksena kovista otteluista, niin jos Mestis-karsinta tulisi, Ässillä olisi jo tätä kautta aika h*lvetin kova etulyönti näihin kilpailijoihinsa nähden.

Noista valmentajista jos pitäisi valita, niin väitän, että 80 % valitsisi samalla tavalla. Avaa äänestys jollet usko, sama mulle. Peukku sulle ehdottomasti, kun jaksat uskoa vielä Ässiin. Minä uskoisin ennemmin vaikka siihen jouluvuoheen. Ja lisätään vielä, että ehdottomasti toivon, että molemmat länsirannikon joukkueet pääsisivät joka vuosi kuuden joukkoon.

No ihan varmaan joo, tuskinpa 80 prosenttiakaan edes riittäisi tässä asiassa. Paitsi sinulle, *peukku* oli suunnattu myös monelle muulle kiekkofanille. Tosin, tästä asiasta lienee turha aloittaa taas sitä "ei anna tapella... punaviini... teatteri... sivari" -mantraa. Peli näyttää, ja sitten toivon mukaan onnistumisista ja epäonnistumisista puhutaan jollain muulla kuin tuolla mainitulla kasetilla.
Samaa mieltä länsirannikon joukkueiden onnistumisesta. Lähtee taas haiskahtamaan kissanhännänvedolta, mutta pakko silti kysyä että ilmeisesti Lukolla on nyt aika huippuhyvä rosteri tiedossa ensi kaudeksi koska "vanhaa kaveria" ehditään analysoida näinkin perusteellisesti? Jos puhtaasti nimilistaa katselee, niin aika tavalla samisosastossa tunnutaan länsirannikolla olevan, jos muuan Vehanen jätetään laskuista...
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Tähän väliin on pakko kysyä Teiltä, hyvät yltiöpositiiviset Ässäfani-kumppanit (Ensio,TF yms), oletteko oikeasti tyytyväisiä nykyisiin hankintoihin (lähinnä siis Uusitalo,Luomala,Keinänen,Pellinen)? Sillä kuten moneen kertaan on todettua, tuohon nippuun on tulossa enään 2-4 hankintaa, joista yksi varmuudella maalivahti. Eli pahimmillaan tulee enää maalivahti,pakki ja hyökkääjä ja niillä mennään.

Ässillä on kuitenkin ollut periaatteessa ainakin tammikuusta aikaa keskittyä kokoamaan kauden 2008-09 joukkuetta. Minun mielestäni tuo pitkä valmistautumisaika ei näy tehdyissä pelaajahankinnoissa. Lähes kaikki jo signatut pelimannet oltaisiin saatu vaikka neuvottelut olisi aloitettu esim. heinä-elokuussa. Kun jo talvella tiedettiin kausi menetetyksi, niin olisi pitänyt antaa faxien laulaa kaikkiin mahdollisiin suuntiin. Nyt tuntuu/näyttää siltä, että loppukausi levättiin laakereilla ja odoteltiin vain raskaan kauden loppumista. Tai sitten Ässä-organisaatiossa ollaan vaan niin perkeleen uskollisia herrasmiessopimuksille, että kesken kauden ei kalastella ketään muista joukkueista...
 

paze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Ulvilan Pesä-Veikot, Pesäkarhut, BVB 09
Klassinen esimerkki jatkoajan kirjoittajien luetunymmärtämisestä.

Tuossa Hirsimäen kommentissahan puhutaan siitä, että ei ole varaa hankkia yksittäisiä 400 tuhannen euron pelaajia. Ei siitä, että ei olisi varaa hankkia yhtä 400 tuhannen euron pelaajaa.

Täällä taas kiskottiin palkotuotteet hengityselimiin oikeen urakalla. Myönnetään, ettei siinä nyt ihan noin sanota, ja muistin Hirsin lausunnon hieman väärin.

Eli selvennetään vaikka näin: Jos sitä rahaa nyt olisi ESIMERKIKSI jäljellä se 400kEur niin tilanne olisi keskipalkan osalta tuo. Ja kyllä kai niitä 42kEur tienaavia yksi jos toinenkin tuohon rosteriin mahtuu, ja kuten sanottu, varmaan useampi reilusti tämän limitin ylittäväkin.

Jälkimmäiseen Pata-Ässän kommenttiin ei oma luetunymmärtämiseni riitä. Eli ei ole rahaa hankkia yksittäistä 400kEur pelaajaa, mutta yhden hankkiminen sen sijaan onnistuu? Että mitä ?
 

Yuppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Україна
Just joo. Otetaanpas tuolta nuo sinun kolmoskentät vaikka syyniin:
KooKoo: Lampinen - Miettinen - Pyhäjärvi
Sport: Jaatinen - Laitinen - Koivisto
Ässät: Huhtanen (vai Huhtalaako tarkoitit? Oletsää kyllä aika fakiiri jos Huhtala ei sinun Ässiisi mahtuisi)- Kuparinen - Keinänen (Forsbacka nelosessa)

Huhtala (hyvä kun korjasit, meni nobodyjen nimet sekaisin ;)) on kyllä parempi kuin Lampinen taikka Jaatinen, ei epäilystäkään. Kuparinen on myös kokeneempi pelaaja kuin kukaan muu edellä mainituista, mutta siihen se sitten jääkin. Miinuskuninkaan pitäisi palata omalle tasolleen, jos se "oma taso" on hopeakevään suoritustaso. Keinänen menee tuohon samaan kastiin kuin muutkin mestispelaajat. Huhtalakin on niin kokematon pelaaja, etten tästä mitään älytöntä etua Ässille laskisi. Lähtökohtaisesti toki Ässien pitäisi nämä joukkueet voittaa, mutta onnistuneella joukkuepelillä Sport ja KooKoo tasoittavat tilannetta, kun materiaaliero ei kuitenkaan ole murskaava (vaikka se ero toki on olemassa).

Sittemminhän muiden muassa Kupariselle ja erityisesti Forsbackalle (kaukalojen Kim Lönnholm...) on käynyt vahva laskusuhdanne, mutta voidaanpa nyt kysyä (SM-liigapelien lisäksi)montako SM-liigan playoff-matsia on näillä KooKoon ja Sportin "kolmoskentillä" vyöllään? Tai finaalipeliä? Toki menneisyys on menneisyttä, mutta jos ajatellaan tätä ihan puhtaasti kokemuksena kovista otteluista, niin jos Mestis-karsinta tulisi, Ässillä olisi jo tätä kautta aika h*lvetin kova etulyönti näihin kilpailijoihinsa nähden.

Enpä oikein tiedä, onko Ässien järkevää luottaa näihin forsbackoihin ja kuparisiin, jotka onnistuivat loistavasti omassa pienessä roolissaan silloin yhtenä kautena. Onko Forsbackakin kuitenkin vain lopulta sen sarjatason mies, missä pelasi ennen ässäsopimustaan? Kokemusta kyllä on, joo.


No ihan varmaan joo, tuskinpa 80 prosenttiakaan edes riittäisi tässä asiassa. Paitsi sinulle, *peukku* oli suunnattu myös monelle muulle kiekkofanille. Tosin, tästä asiasta lienee turha aloittaa taas sitä "ei anna tapella... punaviini... teatteri... sivari" -mantraa. Peli näyttää, ja sitten toivon mukaan onnistumisista ja epäonnistumisista puhutaan jollain muulla kuin tuolla mainitulla kasetilla.

Totta, mutta ennakkoon ajateltuna asia nyt on vain näin. Tuo "antaa pelin näyttää" on siinä mielessä vaarallinen ajatusmalli, että jos peli näyttääkin taas syys- ja lokakuussa paskalta, niin sitä ei sitten enää helpolla korjatakaan kauden aikana. Apea pidän riskinä, kuten varmasti aika moni muukin.

Samaa mieltä länsirannikon joukkueiden onnistumisesta. Lähtee taas haiskahtamaan kissanhännänvedolta, mutta pakko silti kysyä että ilmeisesti Lukolla on nyt aika huippuhyvä rosteri tiedossa ensi kaudeksi koska "vanhaa kaveria" ehditään analysoida näinkin perusteellisesti? Jos puhtaasti nimilistaa katselee, niin aika tavalla samisosastossa tunnutaan länsirannikolla olevan, jos muuan Vehanen jätetään laskuista...

Maalivahtiosaston erot on kaikkien tiedossa, samoin valmennuksen.

Puolustajat: Peltonen, Jyrkkiö, Tieranta, Korkeavuori, Sammalkangas, Uusitalo versus Lehikoinen, Viitanen, Kuusisto, Honkaheimo, Kovanen, Makkonen, Nevalainen, Pettinen

Hyökkääjät: Virkkunen, Huhtanen, Salminen, Kivenmäki, Kuparinen, Forsbacka, Huhtala, Savinainen, Luomala, Keinänen, Palonen, Pellinen, Sillanpää versus Jasu, Saarenheimo, Palola, Viinanen, Aaltonen, Koponen, Haataja, Ben-Amor, Tuomainen, Saarela, Elo, Fogström, Kangasmäki, Mustonen, Nabb, Virtala

Avainpelaajat lihavoituna. Sitä en sitten tiedä, mitä samisosastolla tarkoitat, mutta sen tiedän ettei ainakaan samalla osastolla kyllä olla. Voihan kumminkin olla, että Ässät hommaa sen verran huikeat vahvistukset, että tilanne tasoittuu. Saman verran pelaajia molempiin joukkueisiin on ilmeisesti tulossa, Lukkoon ehkä pari enemmän.
 

peno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Madness!
Jälkimmäiseen Pata-Ässän kommenttiin ei oma luetunymmärtämiseni riitä. Eli ei ole rahaa hankkia yksittäistä 400kEur pelaajaa, mutta yhden hankkiminen sen sijaan onnistuu? Että mitä ?

Tarkoittanee varmaankin sitä, ettei ole "varaa" pistää sitä 400k€ yhteen pelaajaan, koska jäisi ne kolme muuta avainpelaajaa hankkimatta. Paalua kuitenkin on sen verran, että saataisiin kyllä se 400k€:n äijä.

On kyllä mahtava nähdä kuinka huolissaan Yuppi on Ässien tilanteesta, varmasti on moni muukin patafani. Meikäläinen odottelee tuonne syssymmälle ja huolestuu sitten, jos löytyy tarvetta.
 
Viimeksi muokattu:

paze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Ulvilan Pesä-Veikot, Pesäkarhut, BVB 09
Tarkoittanee varmaankin sitä, ettei ole "varaa" pistää sitä 400k€ yhteen pelaajaan, koska jäisi ne kolme muuta avainpelaajaa hankkimatta. Paalua kuitenkin on sen verran, että saataisiin kyllä se 400k€:n äijä.

Haen takkini.
 

ässäfani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Paljollako ajattelit Norrenan irtoavan, 150te? Ässät maksaa Mavelle ~150te ja tuolla summalla hän on ylivoimaisesti Ässien kallein pelaaja.

Norrena vaatisi vähintään 400te kokonaiskustannuksen ja sellaiseen ei Ässillä missään tapauksessa ole rahkeita. Ainoat joukkueet Suomessa, jotka tuohon pystyisivät, ovat Kärpät, Jokerit ja IFK.

Eli eiköhän nyt lopeteta suosiolla näiden fantasia-nimien kylväminen, nuoremmilla Ässäfaneilla tulee vielä ilopissit housuihinsa!

En todellakaan väittänyt että eikö Norrena ole kallis. Lisäksi vielä et Norrenalla on soppari tosiaan ensi kaudesta Columbuksen kanssa. Yhtä asiaa ihmettelen täällä niin kun eräillä muilla foorumeilla että heti jos joku kirjoittaa jonkun hyvän pelurin nimen ja vielä luotettavan tiedon niin aletaan sanomaan et Ässät ei iki päivänä pysty hankkimaan. Miksi ei pysty. Kyllä Ässät ihan yhtä lailla pystyy kun muutkin pienemmät seurat hankkimaan pelimiehiä. Yhtenä pointtina vielä kerran. Ässät siis neuvottelee ja se ei tosiaan tarkoita sitä et Norrena olisi jo Ässien mies. Parempi hän kuitenkin olisi kun se että otettaisiin Mestiksessä maalivahti joka veisi omien junnujen peliajan. Rynnäs niin kun Järvenpääkin pystyy kasvamaan hyväksi molkeksi jos ja kun vaan heitä valmennetaan oikein.
 

ässäfani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Paljollako ajattelit Norrenan irtoavan, 150te? Ässät maksaa Mavelle ~150te ja tuolla summalla hän on ylivoimaisesti Ässien kallein pelaaja.

Norrena vaatisi vähintään 400te kokonaiskustannuksen ja sellaiseen ei Ässillä missään tapauksessa ole rahkeita. Ainoat joukkueet Suomessa, jotka tuohon pystyisivät, ovat Kärpät, Jokerit ja IFK.

Eli eiköhän nyt lopeteta suosiolla näiden fantasia-nimien kylväminen, nuoremmilla Ässäfaneilla tulee vielä ilopissit housuihinsa!

Yksi juttu vielä eli minä en tosiaankaan ole enää mikään 20 vuotias ja en tosiaankaan ole täällä kylvänyt todellakaan mitään turhia nimiä ja vaikka olen kuullut muitakin nimiä. Tämä Norrena juttu vaan on sataprosenttinen varma et Ässät neuvottelee. Enkä ole mikään pikkupoika. Ikää on ihan rittävästi. Sorry mut näin vaan on.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Miksi ei pysty. Kyllä Ässät ihan yhtä lailla pystyy kun muutkin pienemmät seurat hankkimaan pelimiehiä.

Tottakait pystyy muttei halua tehdä sitä. Kerroppa yksikin edes 200te per kausi maksava pelaaja, joka on Ässissä pelannut? Siitä on vielä pitkä pitkä matka Norrenan tai Markkasen tasoisten maalivahtien palkkoihin.

Kuten sanottu, Mave on ~150te mies ja sen kalliimpia ei tällä erää Ässiin tule. Ässissä on valittu sellainen pelaajapolitiikka, että joukkueeseen ei hankita ylikalliita (lue:riskihankintoja) ja näin on edetty jo useamman kauden. Ei se huono politiikka ole, mutta vaatii äärimmäisen hyvää/sitkeää pelaajascouttausta, jota ei tällä hetkellä valitettavasti ole kuitenkaan havaittavissa. Ässiin tarvittaisiin pikaisesti superhyvä täysipäiväinen pelaajascoutti ja myöskin pätevä maalivahtivalmentaja.
 

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Noh, kyllähän Ässien materiaali tälläisenäänkin on sportteja ja kookoita lähtökohtaisesti parempi ja on muistettava, että vahvistuksia tosiaan on vielä tulossa, kun noilla "päävastustajilla???" alkaa joukkueet olemaan jo valmiita. Joka muuta väittää, sitä kivellä silmään.

Kokemusta ei kannata kuitenkaan nostaa kultajalustalle (vai hopea?) jos tosissaan liigakarsinnoissa pelataan, sillä voittavan ja häviävän joukkueen ero tasoittaa kokemuksen tuomaa etua kummasti (esimerkkinä vaikkapa FBT Porin nousu puuhelmi-liigaan OLS:n kustannuksella).

Se vaan, kun itse ainakaan en ole tyytyväinen jos tavoitteena on voittaa Sport ja KooKoo. Tuota tavoitetta ennen pitäis kuitenkin pelailla 56 runkosarjaotteluakin alta pois.

Norrena-huhut nyt lienevät puhdasta paskaa ja niitä on turha tällä palstalla edes mainita. Ässillä ei ole mieheen varaa ja miehellä tuskin mitään suurta hinkua ensi kauden Ässissä olisi pelata. Jos Norrenan nimi kuitenkin komistaa Ässien pelaajalistaa ennen kauden alkua, niin lupaan pyöräillä Norrenan fanipaita päällä paikallisavaukseen Äijänsuolle.

Jostain syystä mulla on edelleen vähän pelokas olo myös Maven jatkon kannalta.
 
Viimeksi muokattu:

Pata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Tämä Norrena juttu vaan on sataprosenttinen varma et Ässät neuvottelee.

Ei neuvottele.

Hänen vaimonsa on ilmeisesti Porista ja hänen vanhin lapsensa aloittaa koulun syksyllä.

Yleensä kiekkotähtien porilaislähtöiset muikkelit tiedetään tässä kaupungissa aika hyvin, mutta Norrenan porilaisvaimosta en ole koskaan kuullut. Ei se toki varmuudella sitä tarkoita, etteikö näin voisi olla, mutta epäilen kuitenkin.

Yhdellä nopealla googlauksella löytyi Norrena-haastattelu vuodelta 2001. Siinä kerrottiin Norrella olevan 2-vuotias tytär. Ja yhtä nopealla laskutoimituksella uskallan epäillä, että tuo tytär on jossain päin koulunsa aloittanut.

Lisäksi Norrena pitää Suhosen valmennuksesta joten miksi hän ei voisi luistella Ässien paidassa.

No tää on sitten jo historiallista settiä, jos todella löytyy pelaaja, joka pitää Suhosen valmennuksesta niin paljon, että se saa hänet tulemaan Ässiin. Tosin Norrenalla ei ole mitään kokemusta Suhosen valmennuksesta. Mutta ehkä juuri sellaiset pelaajat voivat siitä erityisen paljon pitääkin, jotka eivät ole koskaan siinä olleet.

Mutta jospa Norrena tekeekin kapaset eli lopettaa pelaajauransa ja alkaa maalivahtivalmentajaksi. Siitä pestistä Ässät voisi hänen kanssaan vaikka neuvotellakin, sillä onhan Norrella jo vankkaa kokemusta alasta: http://goldinthenet.com/fi/finland/
 
Viimeksi muokattu:

SpaidAce

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Dallas Stars
Jostain syystä mulla on edelleen vähän pelokas olo myös Maven jatkon kannalta.

Ei syytä huoleen. Mave esiintyi eilen Porin urheilulääkäreiden kokouksessa. Siellä oli juttua pilateksesta, ja Mave toimi esittelijänä. Kertoi itse selän olevan hyvässä tikissä. On harjoitellut jo täyspainoisesti sanojensa mukaan. Kehui pilateksesta olleen aivan helvetisti hyötyä.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Äänekkäimmät pessimistit eivät sitä tunnu ymmärtävän. Minusta paniikkiin ei ole mitään aihetta. Minusta on vain positiivista, että Ässät ei ole vielä hankkinut ulkomaalaisiaan. Minusta se on merkki siitä, että rima ulkomaalaisten suhteen on riittävän korkealla. Huiput kaiketi yrittävät viimeisen asti päästä NHL:ään eivätkä ole halukkaita jo keväällä tekemään sopimusta Suomeen. Näin aikaisin hankitut vahvistukset olisivat todennäköisesti liian heikkoja tai sitten jouduttaisiin maksamaan vähän ylimääräistä, jotta kaveri ottaisi mieluummin rahat täältä kuin yrittäisi syksyyn asti parempaa sopimusta ja paikkaa NHL:ssä. Ja ylimääräistä rahaahan meillä ei ole...

Näiden AHL-/ECHL-vahvistusten kanssa on aina melkoista arvontaa ja ainakaan siihen viime vuosina nähdyn kaltaiseen sähläämiseen ei ole varaa. Ennemmin ottaisi täsmä hankintoina sellaisia pelaajia, jotka ovat jo taitonsa SM-liigassa riittäviksi osoittaneet. Toki sokkohakuja ECHL:sta saa halvemmalla ja se taas sopii Sulo Vileenin politiikkaan enemmän kuin hyvin.
 

Tykki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Syitä miksi Norrena voisi palata Eurooppaan on kaksi. Hänen vaimonsa on ilmeisesti Porista ja hänen vanhin lapsensa aloittaa koulun syksyllä. Lisäksi Norrena pitää Suhosen valmennuksesta joten miksi hän ei voisi luistella Ässien paidassa.
Kummallakaan em. syistä ei ole mitään tekemistä sen kanssa missä jääkiekkoammattilainen pelaa. Tällaiset pehmeät arvot saattavat vaikuttaa siinä vaiheessa, kun pelaajalla on kaksi kaikin puolin muuten aivan tasaväkistä tarjousta edessään. Ja väitän ettei noita seikkoja sellaisissakaan tapauksessa ihan ensimmäiseksi mietitä.

Jaapa jaa. Toivottavasti hiljaiselossa on kyse siitä, että halutaan tärkeimpien palojen loksahtavan heti kohdilleen. Ei välttämättä toimi sellainenkaan, että hankitaan hätäisesti entinen melko hyvä pelaaja ja sen jälkeen vasta mietitään mihin roolin heebo sopii ja ketä siihen sitten rinnalle.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Eikö tuota vertailua Sporttiin voisi jo lopettaa? Tami ei nosta Sporttia ensikaudella mestiksestä. Mun puolesta Vaasa on tervetullut Sm-liiga kartalle mutta Tami ei siihen pysty!
Nyt tarvitaan fanienkin puolesta vähän tappamisen meininkiä ja lopetaan se saatanan surkuttelu.

Ennemmin Tami nostaa Sportin liigaan kuin Ape Ässät mitalikantaan.
 

Stern

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ennemmin Tami nostaa Sportin liigaan kuin Ape Ässät mitalikantaan.
No ei se auta, vaikka penkin päässä seisoisi Taika-Jim, jos pelaajamateriaali koostuu yhdestä hyvästä pelaajasta ja (kuten joku täällä jo ehtikin sarkastisesti todeta) neljästä lainista vitosketjun miehiä. Kun vielä Kivenmäki on pelikunnossa ainoastaan "ehkä", olisi jymy-yllätys jos yksikään vakavasti otettava kiekkofanaatikko sijoittaisi patapaitoja mihinkään jumbosijaa ylemmäs.

Ei vika Suhosessa ole, todellakaan, päin vastoin täytyy antaa pisteitä siitä, että noinkin korkean profiilin mies saatiin Porissa penkin taa, kun seura on syöksykierteessä ja kaikki puukottamassa selkään. Syyllinen löytynee Ässien toimistosta. Hirsimäki teki viime kaudella saman tempun kuin Matikainen HIFK:ssä, eli uhosi paukkujen riittävän mihin vaan ja tuhlasi kaikki rahat. Nyt sitten itketään liigan ulkomaalaissäännöistä ja rauhoitellaan faneja. Uskokaa tai älkää, tässä vaiheessa kaivetaan pelaajamarkkinoilta enää jämiä.
 

ensio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Greg "Paras" Jacina & John "0+2" Lammers
Enpä oikein tiedä, onko Ässien järkevää luottaa näihin forsbackoihin ja kuparisiin, jotka onnistuivat loistavasti omassa pienessä roolissaan silloin yhtenä kautena. Onko Forsbackakin kuitenkin vain lopulta sen sarjatason mies, missä pelasi ennen ässäsopimustaan? Kokemusta kyllä on, joo.

Forsbacka kyllä ajaa asiansa, jos vaan treenaa kunnolla kesän eikä vain istu rööki huulessa terassilla. PF:llä se erikoisosaaminen on sen verran rajattua, että huonolla fysiikalla miehestä ei hirveästi hyötyä ole. Kupariseen pätevät osin samat sanat, tosin Kuprulta löytyy myös henkistä pääomaa joukkueelle annettavaksi: ei sitä ihan sattumalta ole Ässien kapteeniksi valittu.

Totta, mutta ennakkoon ajateltuna asia nyt on vain näin. Tuo "antaa pelin näyttää" on siinä mielessä vaarallinen ajatusmalli, että jos peli näyttääkin taas syys- ja lokakuussa paskalta, niin sitä ei sitten enää helpolla korjatakaan kauden aikana. Apea pidän riskinä, kuten varmasti aika moni muukin.

Tässä räpsähti heti se paras mahdollinen perustelu: "Oli miten oli mutta näin on"! Ei se ole mitenkään vaarallinen ajatusmalli, se on nyt vaan on niin varsinkin tilanteessa, jossa varsinainen jääharjoittelukausikin on edessä vasta parin kuukauden kuluttua. Silloin se vasta alkaa selvitä, miten kulkee. Nimilista ei ole sama kuin pelisysteemi, tai menestyvä joukkue. Kysy(kää) vaikka Virmasen Matilta.

Maalivahtiosaston erot on kaikkien tiedossa, samoin valmennuksen.

Toinen on 1970-luvulla uransa aloittanut NHL-valmentaja, toinen on toiminut SM-liigassa päävalmentajana kaksi kautta. Onhan siinä eroja. Toisella on MM-pronssijoukkueen kakkosveskari, toisella Mestiksen maalivahtipalkinnon kaudella 2005-2006 napannut. Siinäkin on eroja, kuten sanoit.

Avainpelaajat lihavoituna. Sitä en sitten tiedä, mitä samisosastolla tarkoitat, mutta sen tiedän ettei ainakaan samalla osastolla kyllä olla. Voihan kumminkin olla, että Ässät hommaa sen verran huikeat vahvistukset, että tilanne tasoittuu. Saman verran pelaajia molempiin joukkueisiin on ilmeisesti tulossa, Lukkoon ehkä pari enemmän.

Tämäkin kappale alkaa heti räväkästi... näistä mielipideasioista voi vängätä helposti sen neljä kuukautta sarjakauden alkua odotellessa, mutta täytyy sanoa että listassa ainakin nauratti tuo Pasi Saarelan nimi. No, onhan se tehnyt joskus aika paljon maaleja. No, ehkäpä tuo päävalmentajan tulviva karisma saa Kaurajätin asenteen uudelle tasolle...
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
No ei se auta, vaikka penkin päässä seisoisi Taika-Jim, jos pelaajamateriaali koostuu yhdestä hyvästä pelaajasta ja (kuten joku täällä jo ehtikin sarkastisesti todeta) neljästä lainista vitosketjun miehiä. Kun vielä Kivenmäki on pelikunnossa ainoastaan "ehkä", olisi jymy-yllätys jos yksikään vakavasti otettava kiekkofanaatikko sijoittaisi patapaitoja mihinkään jumbosijaa ylemmäs.

Ei vika Suhosessa ole, todellakaan, päin vastoin täytyy antaa pisteitä siitä, että noinkin korkean profiilin mies saatiin Porissa penkin taa, kun seura on syöksykierteessä ja kaikki puukottamassa selkään. Syyllinen löytynee Ässien toimistosta. Hirsimäki teki viime kaudella saman tempun kuin Matikainen HIFK:ssä, eli uhosi paukkujen riittävän mihin vaan ja tuhlasi kaikki rahat. Nyt sitten itketään liigan ulkomaalaissäännöistä ja rauhoitellaan faneja. Uskokaa tai älkää, tässä vaiheessa kaivetaan pelaajamarkkinoilta enää jämiä.

Totta viserrät. Koko konnakolmikko Ape, Hirsimäki ja Ahola pitäskih potkia nevalle mitä pikemmin - sen parempi. Konnakolmikko on syönyt Ässien uskottavuutta pahemmin kuin taistelupari VPK & Anis aikanaan. Päävalmentajaksi voisi pyytää vaikka Viktor Tihonovin tai jonkun muun isä aurinkoisen - sopisi myös porilaiseen duunarimeininkiin enemmän kuin hyvin. Toimitusjohtajan tehtävät jaettaisiin kahtia urheilulliseen ja taloudelliseen johtamiseen ja talouspuolen johtajalle voidaan sisällyttää myös markkinoinnin hoitaminen jottei organisaatio kasva liian isoksi. Aholan tilalle joku vähän pienemmällä egolla varustettu henkilö, joka malttaa pitää näppinsä erossa operatiivisesta toiminnasta. Nykyisellään Aholalla taitaa olla paikoin isompi hämmentäjän rooli kuin rautakansleri Kummolalla konsanaan - hiekkalaatikko vain on vähän pienempi.
 

Yuppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Україна
Forsbacka kyllä ajaa asiansa, jos vaan treenaa kunnolla kesän eikä vain istu rööki huulessa terassilla. PF:llä se erikoisosaaminen on sen verran rajattua, että huonolla fysiikalla miehestä ei hirveästi hyötyä ole. Kupariseen pätevät osin samat sanat, tosin Kuprulta löytyy myös henkistä pääomaa joukkueelle annettavaksi: ei sitä ihan sattumalta ole Ässien kapteeniksi valittu.

No toivotaan etteivät istu nyt kesällä rööki huulessa terassilla. Varmaan lisää Kuparisen arvostusta kapteenina, henkistä pääomaahan sekin tavallaan on.

Tässä räpsähti heti se paras mahdollinen perustelu: "Oli miten oli mutta näin on"! Ei se ole mitenkään vaarallinen ajatusmalli, se on nyt vaan on niin varsinkin tilanteessa, jossa varsinainen jääharjoittelukausikin on edessä vasta parin kuukauden kuluttua. Silloin se vasta alkaa selvitä, miten kulkee. Nimilista ei ole sama kuin pelisysteemi, tai menestyvä joukkue. Kysy(kää) vaikka Virmasen Matilta.

Tottakai nyt vaan on niin. Lähtökohtaisesti Ässät on kuitenkin ottanut tässä valmentajavalinnassa riskin, se on laajasti tiedostettu ja julkituotu fakta.

Toinen on 1970-luvulla uransa aloittanut NHL-valmentaja, toinen on toiminut SM-liigassa päävalmentajana kaksi kautta. Onhan siinä eroja. Toisella on MM-pronssijoukkueen kakkosveskari, toisella Mestiksen maalivahtipalkinnon kaudella 2005-2006 napannut. Siinäkin on eroja, kuten sanoit.

Joo ja meinaat tietysti, että 13 seuraa 14:sta ottaisi Apen ennen Uramaa. Olihan esim. Mike Bossykin aikanaan kova pelaaja, mutta toisten jaloissa taitaisi olla tänä päivänä. Sama juttu Apen kanssa.

Tämäkin kappale alkaa heti räväkästi... näistä mielipideasioista voi vängätä helposti sen neljä kuukautta sarjakauden alkua odotellessa, mutta täytyy sanoa että listassa ainakin nauratti tuo Pasi Saarelan nimi. No, onhan se tehnyt joskus aika paljon maaleja. No, ehkäpä tuo päävalmentajan tulviva karisma saa Kaurajätin asenteen uudelle tasolle...

Niin, tekihän Saarela kuitenkin sen 18 maalia viime kaudella. Taitaa olla enemmän kuin kellään Ässistä. Ei edes super-Jesse pystynyt samaan. Taitaa olla turha jatkaa tätä "keskustelua", kun faktat on noin hukassa.
 

Bud

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyväskylän syksyllä saavutetut mestaruudet
Ennemmin Tami nostaa Sportin liigaan kuin Ape Ässät mitalikantaan.

Taidat olla ainoa joka on edes haaveilemassa mitaleista tulevalla kaudella, mutta eipä siinä mitään.

Näistä saa aina riemua kun raumalaiset tulee kertomaan "Ässät kaudella 2008-2009" ketjuun Lukon rosteria, mutta nyt menee jo todella hulvattomaksi kun wasalaisetkin on innostunut;D Tulee jo mieleen jokavuotinen Obelixin onnenpissa 6-7 kierroksen jälkeen kun jypht on julistettu mestariksi.

Ei kai kukaan (ässäfani) tosissaan kuvittele Ässien edes neuvottelevan Norrenan kanssa? Kuulostais kohtuullisen sairaalta jos meillä ois maalissa Norrena ja pelaajat tuota tasoa. Toki näilläkin voidaan yllättää, mutta jos meinataan laittaa esim. se 400k maalivahtiin, niin luulisi että pelaajiinkiin laitettaisiin muutama euro lisää. Nää on silti aina yhtä hauskoja spekulaatioita:D Mites Vujtek?
 

Yuppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Україна
Näistä saa aina riemua kun raumalaiset tulee kertomaan "Ässät kaudella 2008-2009" ketjuun Lukon rosteria, mutta nyt menee jo todella hulvattomaksi kun wasalaisetkin on innostunut;D

Sanotaan nyt omasta puolesta, että ei olisi tullut mieleenikään mainita ainuttakaan Lukon pelaajaa, jollei asiaa olisi minulta varta vasten kysytty.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Taidat olla ainoa joka on edes haaveilemassa mitaleista tulevalla kaudella, mutta eipä siinä mitään.

En minä mitään puhunut ensi kaudesta. Sanoin vain että Tamin johtaman Sportin nousu Liigaan on huomattavasti realistisempaa kuin Apen johtaman Ässälauman nousu mitaleille millä tahansa aikavälillä mitattuna. Voisin jopa lyödä kosvorttipullon vetoa siitä, että Sportti on ennemmin liigassa ennenkuin Ape johtaa Ässät mitaleille. Veto olkoon voimassa niin pitkään kun Ape on Ässien päävalmentajana - olkoon sitten vaikka kausi 2020-21
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös