To 24.1.2008 HIFK-Jokerit

  • 34 658
  • 151

MISTER X

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ja ARSENAL
Aika ihmeellinen peli. Ensimmäisen erän alussa IFK oli aivan jäässä ja Jokerit olisi voinut johtaa 0-3. Yhteen maaliin jäi kuitenkin johto ja IFK sai juonesta kiinni. IFK sai luotua hyviä tilanteita, mutta Markkanen oli kuin itse varmuus. Sitten 0-2 jotenkin helposti ja tuntui, että ottelu on ohitse. Kolmannessa alkoi
tapahtua ja kiekko pomppi vaihteeksi IFK:lle ja Markkasen varmuus oli tipotiessään. 4-2 tilanne olisi pitänyt pystyä pitämään, mutta ei. Voitto kuitenkin tuli jatkoajalla.

Jokereiden hyökkäykset kulkivat tosi liukkaasti. Tämä kertoi myös IFK:n puolustuksen haavoittuvuuden. Sinne tarvitaan vielä Pikkarainen, Cook ja joku huippu. Häppölä on todella tervetullut ensi kautta ajatellen, mutta nyt puolustukseen pitäisi saada yksi tosi tekijä. Maalivahtiin ei rahoja kannata riskeerata enää tällä kaudella.

Libor oli mielenkiintoinen tuttavuus. Hän otti miestä tyylikkäästi ja pelitilannejäähyt ehkä vähenevät, kun hän pääsee sinuiksi tuomarilinjan kanssa. Mies osasi luistella, kannusti joukkuetta ja toimi isännän ottein. Ulkomaalaiskiintiön kanssa toimiminen ei tule olemaan helppoa. Lauantaina jatketaan.
 

torpeedo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Lunkan väärintorjutut voitot
Ainoa asia mikä ihmetyttää on se ettei suippoleuat osanneet syödä valmiiksi katetusta pöydästä.
Kaksi-nolla asetelmasta sekoileivaa penailijaa vastaan viimeiseen erään ja silti pisteet annettiin pois.
Aika suoritus.
 

Beagle Boy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Luomuteurastajat (RIP)
Helenius - oliko se stumppi siellä?

Kyllähän Hele avusti parissa maalissa HIFK:ta. Toisella kertaa käsittämätön syöttö omalla siniviivalla HIFK:n pelaajan luistimiin josta sitten kiekko maaliin ja toisella kertaa osallisena väärässä vaihdossa jonka aikana yv-maali.

HIFK:n #3 yllätti positiivisesti perusvarmaa peliä. Pari kakkosta, mutta lanasi Wilmin? aika söpösti. Toisessa erässä Helenius ja Libor vaihtoivat kuulumisia ja veikkaankin, että viimeistään perjantaina lähtee. Näytti siltä, että HIFK tarkoituksellisesti pelasi fyysisesti Leinoa vastaan ja minusta näytti, että Leinolta hieman pelihuumori vähenikin. Helvetin taitava kaveri kuitenkin.
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Näin jo tovin sivusta seuranneena herää mieleeni kysymys, että onko sulla oikeasti mitään muuta pointtia täällä kirjoitteluun kuin provosointi?
Ensimmäisen kerran tuli äsken käytettyä ignore-listaa/toimintoa. Ei vaan jaksa, vaikka kyllähän Quutamo linjansa pitää.

Kun en peliä nähnyt niin ei paljon voi kommentoida. Sen verran kuitenkin, että Markkaselta kaksi erää loistopeliä, mutta lopussa sitten pari imurointia. Pienestä kulmasta tullut veto samoin kuin Jatkoajan veto olisivat olleet otettavissa.

Yksi erittäin positiivinen juttu tässä on. Tapahtumarikas peli jätti sopivasti jännitettä tuleviin vääntöihin tässä paikallissarjassa.
 

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Noniin, ottelu päättyi tasan, ihan niin kuin minä viisaana laitoin pitkävetoon. Ei kuitenkaan muut pelit osuneet kohdilleen. Yksi piste tuli meille, joten taas kerran varmistettiin tämä Stadin herruus. Joka vuosihan tämä on sama juttu, poikkeuksia toki tapahtuu. On ihan kiva olla Stadin ykkösiä - taas kerran.

Niin, cityltä kuuntelin ottelua vähän, ja pari kertaa kävi niin (HIFK:lla on tämä vaihto-oikeus), että kun Ustrnul oli kentällä, niin Shedden laittoi Heleniuksen kentälle. Kuitenkin jostain kumman syystä Baxter otti hänet aina pois. Tiedä sitten, oliko Ustrnul pyytänyt Baxterilta että ei joutuisi Heleniuksen kanssa samaan aikaan jäälle vai muuten vaan pelännyt. No, se on ymmärrettävää.

Markkaselle osui nyt tänään huono päivä, mutta mitä väliä sillä. Kuitenkin tärkeimmissä otteluissa (Blues ja Kärpät) piti Jokereita pystyssä ja se on kuitenkin tärkeämpää. Markkanen varmasti kokoaa itsensä ja on lauantaina parempi.

Ärsyttää kun nämä pelit mennään ryssimään aina viimeisessä erässä. Ei pitäisi lähteä peruuttelemaan, vaan rohkeasti hyökkäämään. Tällä kertaa näin.

Oli kiva kuulla myös radioista, kuinka Leino piti tätä Ustrnulia pilkkanaan. No, joutuihan Ustrnul sitten lopuksi ottaa jäähyn kiinnipitämisestä...


EDIT: Ja mitä vittua tämä Kantor tekee meidän joukkueessa? Jumalauta kun toivon, että Kantor olisi Jarrett... Tulee kiire kyllä myydä tämä paska pois. Montakohan maalia kaveri järjesti vastustajalle? Kolme, radion perusteella.
 

Ruutuässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ihan viihdyttävä peli mielestäni, vaikka etukäteen hypetettyä tanssia ei nähtykään. Ensimmäisessä erässä Hele ja Libor olivat samassa vaihdossa jäällä ja aloituksessa jotain Helge huusi, mutta linjurit olivat jo siinä välissä. Varmasti aika tarkkaan tuomarit katsoivat, ettei tappelua tulisi missään vaiheessa. Sen verran voi kyllä kehua Ustrnulia, että noin isoksi mieheksi liikkuu todella hyvin. Ensimmäisessä erässä yritti ottaa Leinoa vähän kovempaa, mutta toisessa ja kolmannessa erässä Leino sai taas kynäillä kaikessa rauhassa.

Ensimmäinen erä oli aika tasainen ja Jokerit pääsi tekemään maalin vastahyökkäyksestä. Wilm yritti antaa Stapletonille pitkän syötön, mutta Virta otti sen kiinni ja tiputti kiekon vielä Strömbergille, joka heitti Stapletonin 1 vs. 1 tilanteeseen. Samanlaisia ajoja Busterilla taisi olla ensimmäisessä erässä kolme. HIFK ei päässyt kunnon maalipaikkoihin ja Markkanen otti helpot pois. Toisessa erässä Jokerit mielestäni hallitsi, mutta ei millään halunnut tehdä maaleja. Lunkka otti mm. Leinon läpiajon varmasti kiinni. Stapletonilla oli parikin paikkaa samassa vaihdossa, mutta vielä avopaikastakin nosti kiekon rystyllä Lundellia päin. Jokerien olisi pitänyt ratkaista ottelu toisessa erässä.

Kolmanteen erään HIFK tuli selkeästi terävämmin ja Jokerit oli ensimmäiset 10 minuuttia jyrän alla. Pesosen maalille Markkanen ei voinut mitään, mutta toinen livahti liian helposti. Kolmas ja neljäs meneekin sitten Kantorin piikkiin, ensimmäisessä niistä ajeli miten sattuu ja toisessa antoi näyttävästi kiekon Petrellille. Onneksi Jokerit sai väännettyä vielä pari maalia. Shedden laittoi protestilla Saarisen-Salmelainen-Jalkanen(?) -vitjan jäälle ja heti tuli tulosta. Lopussa sitten kuudella hyökkääjällä tehtiin väkisin tasoitus. Jatkoajalla Markkanen päästi toisen helpon ja pisteet jäivät HIFK:lle.

Jokereista kiitettävän voi antaa Kaltevalle, eniten miinusta Kantorille.
 

-REDS-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin I.F.K, ULUVFC #54
Kaksi erää hengetöntä paskaa, jonka aikana jokerit olisi voinut karata. Lundel otti pari game saveria ja kolmannessa HIFK sai hengen päälle ja muuttui jälleen jääkiekkojoukkueeksi. Vei jokereita miten tahtoi, mutta piste Ilmalaan oli silti ansaittu, niin paljon parempi se oli kaksi erää.

Libor liikkuu paremmin kuin olisin ikinä voinut kuvitellakaan. Sulavaa on äijän luistelu, noin niin kuin möröksi. Hyvä jätkä ja muutama hyvä niitti ja vähintään kelvollinen suoritus ensipeliksi.

Yksi asia minua jaksaa ihmetyttää. Korhosen peliaika. Äijä pelaa ylivoimaa, alivoimaa ja saa vastuuta muutenkin käsittämättömän paljon. Miksi? Yhtä hyödyllinen HIFK:lle kuin tuulilasinpyyhin hanhen perseessä. Samaa ihmettelin Kuulan aikana Aki Tuomisesta.
 

:)

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Eka erä oli selvästi Jokereiden, ei tainnut ifk saada kovinkaan montaa organisoitua hyökkäystä vieraiden päätyyn. Kerman hukkasi Leinon hienosti pelaaman tyhjän maalin eikä Kimin luistinmaalia hyväksytty. Näkikö joku tilanteen tarkasti?
Toisessa erässä molemmat surffailivat suht huolella, mutta kotijoukkueella oli sentäs muutamia paikkoja tasoittaa.
Kolmannessa erässä johto puppeloitiin uskomattomalla tavalla. Pesosen veto oli kyllä kova ja tarkka, mutta maalin jälkeisessä vaihdossa kentälle saatiin mies liikaa ja tarjottiin tilaisuutta tasoitukseen. Markkanen saa ottaa piikkiinsä tuon Guollan laukauksen pienestä kulmasta. Kolmas maali syntyi muistaakseni Heleniuksen huonon purun seurauksena eikä rankkarispesialisti Vesce erehtynyt puolittaisesta läpiajosta. Neljäs, jo ratkaisevan tuntuinen maali oli Kantorin lahja entiselle seuralleen. Paineettomassa tilassa järkyttävä harhasyöttö suoraan Lennun lapaan ja seuraus näkyy taululla.
Jokerit pääsi kuin pääsikin mukaan peliin Wilmin otettua turhan jäähyn yv:llä. Tobbari Salmelainen pelasi upeasti Saariselle tyhjän maalin eikä tämä voinut erehtyä. Loppuun saatiin vielä painostuksen poikanen kotijoukkueen maalille ja jotenkin kiekko pomppi Wilmille, jolla oli helppo työ tasoittaa peli.
Jatkoajalla odottelin Leinoa kentälle dominoimaan 4vs4 peliä, mutta Laakkonen ehti sutaista ratkaisun ennen tätä.
Markkaselta todella varmaa peliä ekat pari erää, lopussa meni muutama helppo liikaa. Stepi oli jälleen kevyellä jalalla liikkeellä, mistä osoituksena upea suoritus 0-1 maalissa. Leino tavallista vaisumpi, vaikka muutaman kerran väläyttelikin. Hirso ehkä jopa flegumpi kuin edellisissä peleissä ja se on jo paljon. Ifk:lta tämä uusi pakki oli ihan OK, ei ole niin hidas kuin voisi olettaa. Lauantaina varmaan nähdään pärjääkö Helgelle.
 

RoopeS

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
10 erilaista

No niin kotona ollaan, huikean matsin jälkeen.
1. Narrit olivat kiekollisessa pelissä selvästi niskan päällä kaksi erää ja johti ansaitusti, joskin toinen maali ei olisi tuossa tilanteessa ainakaan saanut syntyä.
2. Tuomarointi oli juuri niin hirvittävää kun olla ja voi kun Rönnillä on huono päivä. Kaksi oikeusmurhajäähyä HIFK:lle ja narrit vielä pelasi välillä enemmän teatteria kuin lätkää. Stapleton on ihan asiajätkä ja pelasi hienon pelin, ei itke eikä inse kuten nämä kaksi kukkahattutätiä Leino ja Santala. Molemmat toki hurjia kiekon kanssa, mutta tämä operettiosuus voisi jättää pukukoppiin.
3. Narrien toinen maali tuli tilanteessa jossa koko halli ja HIFK ihmetteli miksi narripelaajalle ei annettu jäähyä korkeasta mailasta kun Luttisen pää heilahti Rönnin silmien edessä narrimailasta. Rönnin pillissä pihjajamarjoja....
4. Liberaattori veti päviän avojääpommin Clark Wilmiin joka jäi vähän aikaa keräämään kamojaan ja poistui aika hiljaa vaihtopenkille. Äijä ei valittanut. Muutenkin Liberaattorilta hieno peli kaiken kaikkiaan ollakseen eka ottelu Nordiksella. Liikkui yllättävän hyvin ja pelasi fyysistä peliä. Liikeessä paljon Halinallea edellä. Tästä jätkästä on vielä hyötyä.
5. Liberaattori ja Halinalle keskustelivat keskenään ekan erän loppupuolella, lyhyesti narrilaatikon edessä. Helge oli tuimannäköinen ja Liberaattori nauroi....:o), kaverit varmaan teki tuon JHagin kuvatun herrasmiessopimuksen...., sen verran pelokkaalta Helge näytti...:o)
6. Kolmanteen erään tuli uudesti syntynyt HIFK. Miksi ei pelattu näin koko ottelu. Narrilauma oli helisemässä ja alkoi tekemään virheitä virheen perään. Korttipakka oli aivan sekaisin, ja HIFK kävi kuittamassa virheistä.
7. HIFK vei fyysisen pelin 100-0. En muista yhtään kovempaa taklausta narrien puolelta.
8. Ainoa asia joka pelottaa on HIFK.n kykenemättömyys pelata paineen alla lopussa. Kaksi helppoa maalia narreille jotka tuli taas HIFK.n huonosta puolustuspelistä. Kun pelihurmiota piti rauhoittaa, ei riittänyt enää eväät.
9.HIFK.n hyökkäyspeli ja avaukset on edelleen sekaisin. Tällä pelillä ei vielä pärjätä pidemmässä ottelusarjassa kärkeä vastaan, mutta peli on parantunut.
10. Ykkösketju ja Remmari + Petrellin kolmonen oli hyvä, samoin Vesceltä hieno yksilösuoritus kun kävi tekaisemassa maalin. Myös Pesoselta hieno ilta. Kuhtakin oli parempi kun entisissä otteluissa. Onneksi Janne Laakkonen kävi tekemässä byyrin. Oli surkea kaksi erää, olisin jo hyllyttänyt. Toivottavasti kipinä tuli takaisin tästä maalista. Kovanen ja Korhonen edelleen hengenvaarallisia joskin tekivät joitakin hienojakin juttuja tänään. Jannellta peruspeli, vaikka ehkä eka olisi ollut otettavissa, kuten tuo 4-3 kavennuskin.

Tunnelma hallissa oli mitä mainioin. Lähes loppuunmyyty sali ja korvia hivelevää kannustamista koko hallissa eikä vain ståndiksen suunnasta.

Penalle terveisiä: "Ainakin yksi kunnon pakki lisää pliiiiiis"
 

Messenger

Jäsen
Robert Kantor

Man of the hour jos voisi sanoa...
Huikeaa itsensä ulos pelaamista läpi ottelun lähes 100% varmuudella.Loistavina esimerkkeinä jatkuvat keskialueen pommien haut joista yksikään ei ollut edes lähellä.Sitten 3.erä ja ajaa,kuinkas muuten, itsensä pihalle tilanteesta taklaamalla HIFK:n pelaajaa ja Vesce kiitti tyhjästä tilasta maalin muodossa.Myös loistava avaamatta jättäminen ylivoimalla hetkeä myöhemmin,kurvaus omille ja loisto passi Petrellin lapaan ei varmaan ollut miehellä mielessä mutta taas soi omissa.Ihme jos ei Sheddeni vaadi miehelle vielä loppuhetken treidiä pois Ilmalasta,sen verran turhake Robert siellä pakistossa tällä hetkellä on.

Muuten peli oli esimerkki katsojille tarjottavasta viihteestä,jossa vierasjoukkue vie peliä alkuun ja ottaa johdon,sitten kotijoukkue tekee mahtavan nousun johtoon hienoilla maaleilla,ennen kuin vieraat tasoittavat ja overtime kutsuu.Kotijoukkueen riemulla ei ole rajaa,kun Laakkosen ranne putoaa yläputken alle.ihmiset poistuu hallista eri tunnelmissa mutta kaikilla on jotain yhteistä pelistä,tölkki Nikolaita taskussa...
 

Noutaja#9

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK,Itä-Helsingin Noutajat
Vaikka kaksi pistettä tulikin, niin ei voi olla tyytyväinen. Jos on 0-2 tappiolla ja yht'äkkiä johtaakin 4-2, niin miten sen voi ryssiä? Hyvin helposti näköjään.
Vieraiden avausmaali hylättiin, ilmeisesti potkuna? Ainakaan minä en kuullut mitään syytä miksi sitä ei hyväksytty.

Pelaajista muutama huomio:

Leino: Taitava kuin mikä, mutta tekee itsestään täyden pellen olemalla nurin pienestäkin hipaisusta. Tulee mieleen eräs Caloun. Muutama käytöskymppi sukeltamisesta, niin eiköhän tasapainokin ala löytymään.

Santala: Ei ainakaan minulle avautunut, miksi oli koko ajan aloittamassa ja vaihdettiin kuitenkin lähes aina pois. Viivytteli tahallaan? Miksi?

Ustrnul: Yllätti ainakin minut positiivisesti. Sai pari jäähyä, ei niinkään aiheesta. Paremminkin nimi selässä ratkaisi. Pelasi alussa Leinoa vastaan ja hyvin pelasikin.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Harmittaa hieman tuo Cookin "kohtalo". Äijä on parantanut peliään huimasti viimeisen 2kk:n aikana, mutta nyt taitaa lähtö häämöttää. Eiköhän Hjalliksen&Virmasen IFK-fetissi ole taas niin vahva, että Jokereista löytyy miehen seuraava osoite. Arvausta vaan kuitenkin.

Penan kannattaisi ihan vakavasti miettiä sitä 5:n ulkkarin kiertosysteemiä, jossa pääsääntöisesti joku hyökkääjistä olisi lepovuorossa. Siinä olisi myös loukkaantumisvaraus.
 

Siren

Jäsen
Suosikkijoukkue
Man City, Bolts
Onnittelut HIFK:lle, enää kaksi voittoa niin Stadin herruus on tasatilanteessa tällä kaudella.

Näillä mennään.
 

Orava

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
No olipahan matsi. Ensimmäisen erän jälkeen pohdiskelin jo, että pitäisikö tässä lähteä nyt jo himaan niin ei ottais niin paljon päähän. No onneksi jäin.

Ville Leino on hyvin ärsyttävä pelaaja. Kaverilla on varmaan jotain ihme kakspuolista erkkaa mailassa kun se kiekko tuntuu pysyvän kun liimattuna siinä. Ärsyttävän tästä kaverista tekee se, että luistimista lähtee aina pito juuri kun kiekko karkaa lavasta. Sen sai tänään kokea meidän nimihirviömmekin ensimmäisessä jäähyssään.
Leino ja Santala kävivät todella kuumana tänään ja toivoin koko matsin, että joku Holmberg tai vastaava saisi annettua Leinolle kunnon pommin mutta ei.

Rönn oli kyllä oikeasti TODELLA hukassa ja tänään vihellykset menivät Narreille. Esimerkiksi nimimonsterin kumpikaan jäähy ei ollut ansaittu. Erityisesti jälkimmäinen oli aivan käsittämätön.

Vaikka Lundell olikin tänään Markkasta parempi niin ensimmäinen maali menee vain ja ainoastaan Jannen piikkiin. Ei Janne toisessakaan maalissa vakuuttanut, mutta siinä taisi joku oma tönästä sen verran että sitä ei voi Jannen maaliksi laskea.

Kahden ensimmäisen erän perusteella täytyy olla tyytyväinen tulokseen, mutta olis sen 4-2 johdon voinu kerrankin pitää.
 

Groozie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kova paikka jokereille ja kaappijokeri Carlosille, kun isompi mies vastassa ja oma järjestyksenpitäjä piilottelee vaihtoaitiossa mailansa eristeteippeihin keskittyen.

Eikö ifk:lla ollut viimeinen vaihto-oikeus? Miksei isompi mies lähtenyt kentälle kun Jokereiden järjestyksenpitäjä keskittyi eristysteippien sijaan kentällä pyörimiseen?

Olipa ilmeisesti melkoinen kolmas erä. Harmi sinänsä ettei hallille tullut raahauduttua.
 

Sir Smuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Florida Panthers
Rönn oli kyllä oikeasti TODELLA hukassa ja tänään vihellykset menivät Narreille. Esimerkiksi nimimonsterin kumpikaan jäähy ei ollut ansaittu. Erityisesti jälkimmäinen oli aivan käsittämätön.

Itseäni ihmetyttää tämä jälkimmäisen jäähyn kyseenalaistaminen. Selvempää kiekottoman pelaajan estämistä saa hakea. Toki Tuulola taisi olla kiekollinen tullessaan hyökkäysalueelle, mutta Tuulolan menetettyä kiekon Libor jatkaa halinalle otettaan ja vie Tuulolan laitaan ja vielä kaataa tämän. Liborilta kyllä hyvää peliä. Jalka liikkui ja taklaukset olivat painavia.
 

yyz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Team Korak, Tapanilan Erä
Lindegren ja Hagman nyt tuskin näkevät edes että loundge sanassa on jokin väärin kirjoitettu, niin tuskinpa ne Samiakaan kentältä erottaa. Toisekseen järkäle taisi tyytyä kiinnipitelemiseen joten tuskinpa ihan mitä vaan teki...

Kuuntelin matsia HIFK radiosta ja kyllä oli mielenkiintoista kuunnella taas Linkun selostuksia. Ei se paljoa Bubin verkkaiselle selostustahdille häviä.. =)

Vaikka Linkku aika lätkätietäjä onkin, niin saisi nyt Hakin kanssa sen verran tietojaan päivittää, että Samuli Jalkanen on pelannut hyökkääjänä jo vaikka kuinka kauan!

Molemmat nääs ihmettelivät kovasti, miksi "normaalisti pakkina pelaava Jalkanen" on laitettu kolmosen laitaan... huh huh.
 
HIFK:lla alkaa oikeasti olemaan se "kotitaika"! Tämän päivän ottelusta ei jälleen kovin paljoa positiivista sanottavaa löydy, HIFK pelasi vajaat 61 minuuttia kestäneestä pelistä 10 minuuttia ja silti saalis oli kaksi pistettä, siinä oikeastaan ainoa todella positiivinen asia. HIFK ja Jokerit pelasivat 50 min. ottelusta kuin yö ja päivä: Jokerit kävi tiukasti kiinni eikä antanut ylimääräistä tilaa HIFK:lle, laukoi paljon, toimitti kiekkoa maalille. HIFK vastasi tähän seuraavasti: HIFK seurasi Jokereiden pelaajia, muttei antanut painetta, ei laukonut ja nyhjäsi kulmissa. Mikähän vittu siinä on, että se YV-maali tulee vasta noin 3.-5. ylivoimalla? HIFK ja Jokerit olivat 50 minuuttia aivan eri tason joukkueita, onneksi herättiin ja saatiin kaksi pistettä, vaikkei todellakaan niitä tänään ansaittu!

Huomioita:

- Ustrnul: Ottaen huomioon, että oli ensimmäinen peli täällä ja kovin paljoa ei ole ollut joukkueen mukana, ensimmäinen peli Sm-liigassa, olen kyllä positiivisesti yllättynyt kaverin pelistä. En toisaalta halua tehdä täydellistä profiilia pelaajasta yhden ottelun perusteella, en vielä ole puolesta enkä vastaan, näistä vähemmän vastaan. Ottelun edetessä sai juonesta kiinni.

- Leino: Voi elämä, miten taitava pelaaja voikaan olla. Näyttää siltä, ettei tee edes mitään, mutta silti kiekkoa ei vain saa kaivettua pois Villen lavasta. Hienoa, että tällaisia pelaajia on liigassa, josko joskus meilläkin.

- Vaihdetaanko Santala aina noin usein pois aloituksista? Varsinkin toisessa erässä vaihdettiin varmaan kaksi kertaa kolmesta pois aloituksista.

- Jan Lundell: Tänään ei tainnut tulla yhtään gamesaveria (ehkä Leinon läpiajo) ja väitän, että maaleistakin yhden tai kaksi olisi muutama muu liigaveskari napannut. Mailapelaaminen on niin luokatonta, että hävettää hänen puolestaan katsoa sitä. Lisäksi sulkee kiekon aivan liian usein ja täten aiheuttaa aloituksia omaan päähän.

- Jokereiden maalit olisi lähes kaikki ollut jonkun estettävissä huolellisemmalla pelillä: Ensimmäisessä maalissa huolimaton pelaaminen hyökkäyspäässä ja väitän, että maali meni helposti, vaikka olikin hieno suoritus Staplelta. Yhdessä Jokereiden maalissa Jokerit sai syöttää maalin edessä poikittaissyötön, puolustajat olivat missä sattuu, Janne oli n.metrin maalin sivussa ja Jokeripelaajalla todella helppo työ tehdä maali tyhjään maaliin. Viimeisen Jokerimaalin pääarkkitehti oli Ilkka Heikkinen: Tilanne, jossa oli todella reilusti aikaa, Heikkinen lyö pitkän kiekon, aloitus omaan päähän, aloitustappio, maalin eteen hässäkkä ja kiekko maaliin. Vittu Bono häpeä! Myös toinen maali olisi saattanut olla "hyvän päivän Jannen" otettavissa.

- HIFK:sta on todella vaikea nostaa ketään ylitse muiden, joskin yhtä vaikeaa on laskea ketään muita huonommaksi. Ehkä Pikkaraisen voi laskea (jälleen) huonoksi. Vittu mikä äkäsäkki, saatanan itkupilli puukäsi. Päivän saldo oli yksi "toinen syöttö", jossa ei käytännössä tehnyt mitään, lisäksi yksi tyhmä hyökkäyspään jäähy ja itkua. Laakkosta olisin myös haukkunut ilman jatkoaikamaalia ja hienoa siirtoa Vescelle tämän maaliin. Käsittämätöntä Vescen raiskausta peluuttaa häntä Lakun ja Pikun kanssa. Vescestä tulikin mieleen, että hän oli yksi päivän onnistujista, jälleen maali ja muutenkin hyvä ottelu, hyvää liikettä, pari paikkaa. Eikö oikeasti löydy ketään muita ketjukavereita meidän viimeisen 5 ottelun ylivoimaisesti parhaalle pelaajalle? Guollalle myös propsit siitä, että osoitti hieman heräämisen merkkejä, joskaan ei nyt varsinaisesti loistanut, syöttöpisteistä molemmat tuli maalintekijän yksilösuoritusten kautta, mutta joku "lassekorhonen" olisi näissäkin tilanteissa vetänyt roikkokiekon Jokeripäätyyn.

- Rönn oli paska, huutojäähyjä jaettiin roppakaupalla.

- Kiitoksia Kantorille pisteistä. Hieno suoritus Murrayn maaliin, meinasi menettää kiekon jo aikaisemmin, mutta sitten päätti syöttää Lennun lapaan, lauantaina lisää näitä!
 

Luca

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Chicago Blackhawks
Niin, cityltä kuuntelin ottelua vähän, ja pari kertaa kävi niin (HIFK:lla on tämä vaihto-oikeus), että kun Ustrnul oli kentällä, niin Shedden laittoi Heleniuksen kentälle. Kuitenkin jostain kumman syystä Baxter otti hänet aina pois. Tiedä sitten, oliko Ustrnul pyytänyt Baxterilta että ei joutuisi Heleniuksen kanssa samaan aikaan jäälle vai muuten vaan pelännyt. No, se on ymmärrettävää.

Noita tapahtumia en itse huomannut. Silmiinpistävästi miehet kyllä pelasivat järjestäen "eri vaihdossa". Kolmannessa erässä oli eräs mielenkiintoinen tilanne. Libor pääsi jäähyltä ja meni vaihtoon. Vajaa minuutti tästä huomasin että Helenius tuli kentälle ja samalla Ustrnul vaihtoon. Huomasiko joku, kävikö Ustrnul pakkiparinsa kanssa tekemässä vaihdon melkein heti jäähyltä tultuaan, vai käväisikö kentällä ja Baxter käski samantien pois kun Heleniuskin tuli kentälle? Tuossa 3-2 tilanteessa, 6min ennen loppua, olisi kyllä voinut antaa miesten ottaa yhteen. Olisi kotiyleisö saanut sen mitä moni tuli katsomaan ja samalla tappelusta tsemppiä omalle joukkueelle pelin loppuhetkille.
 
Niin, cityltä kuuntelin ottelua vähän, ja pari kertaa kävi niin (HIFK:lla on tämä vaihto-oikeus), että kun Ustrnul oli kentällä, niin Shedden laittoi Heleniuksen kentälle. Kuitenkin jostain kumman syystä Baxter otti hänet aina pois. Tiedä sitten, oliko Ustrnul pyytänyt Baxterilta että ei joutuisi Heleniuksen kanssa samaan aikaan jäälle vai muuten vaan pelännyt. No, se on ymmärrettävää.

Joo, kaikki pelkää teidän Heleniusta, on se niin paljon kovempi, kuin Boogaard, Vopat, Brookbank yms. Ustrnul on heti ensitöikseen sanonut, että "hei kouzi älä pistä mua sitä #14 vastaan, se on kuulemma nyhjännyt juuri ja juuri voiton tässä vähän aikaa sitten sen SaiPan 20v kaverin kanssa. Mä tiiän, että mut hommattiin tänne järjestyksen pitäjäksi, mutta enhän minä uskalla tapella kuin Samuli Jalkasta vastaan!"

Viikonlopun ottelussa olisi muuten paras paikka antaa Ustrnulille mahdollisuus tapella Heleniusta vastaan, sillä voitaisiin peluuttaa Cookia vielä ensi viikon SaiPa -ottelussa, jolloin puolustukseen ei ainakaan kovin suurta vajausta tulisi.
 

RoopeS

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Viikonlopun ottelussa olisi muuten paras paikka antaa Ustrnulille mahdollisuus tapella Heleniusta vastaan, sillä voitaisiin peluuttaa Cookia vielä ensi viikon SaiPa -ottelussa, jolloin puolustukseen ei ainakaan kovin suurta vajausta tulisi.

Paitsi, että Muukkonen heti panisi 2 peliä lisää jotta kaverit eivät kohtaisi uudestaan Nordiksella. Ämmäliiga, mikä ämmäliiga.....
 

Dynamo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Muutamia huomioita pelistä.
Suht tasaisesti mentiin kaksi ensimmäistä erää, ehkä 2-1 olisi kertonut enemmän ottelun tasaisuudesta paremmin. Saattoi jopa olla Hifk:lle eduksi, että toisella erätauolla luvut olivat 2-0. Saattoi nimittäin hyvänolon tunne hiipiä Jokeripaitoihin. Hifk:lla taisi olla ensimmäisissä erissä enemmän laukauksia, ja vastaavasti Markkasella enemmän torjuntoja, mutta Jokereiden viimeistely-yritykset olivat kauttaaltaan terävämpiä. Toisessa erässä nähtiin jännä n. minuutin-kahden jakso, jossa Hifk:n pelaaja pelattiin vapaaksi takanurkalle kolmasti, mutta kertaakaan ei edes kunnon vetoa lähtenyt.

Kolmannessa erässä Hifk teki maaleja sitten huikealla prosentilla. Halli heräsi tässä vaiheessa, ensimmäiset erät olivat katsojienkin osalta varsin vaisuja. Illan upein maali (4-3) syntyi varsin vaarattoman näköisestä 2 vs. 2 hyökkäyksestä. Salmelainen vei kiekon nurkkaan (taisi houkutella Ustrnulin peräänsä) kiepautti sieltä syötön maalin takakulmalle, ja Saarinen? sai laittaa aivan tyhjiin, kun Lundell vielä piti etukulmaa. Kyllä noita suorituksia mielellään katsoo, vaikka vastustajalta, jos ei omat pysty. Missähän se Hifk:n toinen pakki (Korhonen?) oli, kun Saarista olisi pitänyt pitää? Tietysti lähimailla, mutta varmaankin sai kopissa kuulla maalinedustan pelaamisesta.

Jos Hifk rankoi Jokereiden virheistä, niin Jokereiden viimeinen maali oli sitten toisinpäin. Ensin purku päätyyn, ja pitkä kiekko. Sitten onneton purkuyritys, jonka pysäyttämisessä siniviivalla Jokeripakilla (Ströba?) ei ollut ongelmia. Tämän jälkitilanteesta sitten hienosti pelattu maali.

Ustrnul oli luistelutaidoiltaan paljon parempi kuin uskalsin toivoa. Eroa Helgeen kuin yöllä ja päivällä. Libor antoi pari hyvää taklausta, mutta vastapainoksi pelasi innoissaan itsensä pari kertaa ulos. Pelillinen anti ensimmäiseksi peliksi oli kuitenkin varsin kelvollinen. Jopa toivoin, ettei tappelua tulisi, kun Hifk:lla ei nyt niitä maalinedustan putsaajia juurikaan ole. Helgenhän voi uhrata tappeluun, kun Jokerit ei hänen poissaolostaan juurikaan kärsi. Luultavimmin se matsi kuitenkin nähdään, oletettavasti Jaffalassa.
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Missä Jokeri-fanit?

Olipas ihme juttu kun ei hallilla näkynyt juurikaan yhtään Jokeri-fania mölyämässä - joku teemailta tänään vai rahat lopussa vai mitä?

Peli oli kyllä melkoinen vuoristorata molemmilta joukkueilta. Tasapeli oli ansaittu lopputulos - Jokerit kaksi eka erää selvästi parempi ja HIFK syttyi sitten vika erään. Leino on kyllä mahtava pelimies mutta mitä se luulee voittavansa sillä hyppelemisellä?
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Olipas ihme juttu kun ei hallilla näkynyt juurikaan yhtään Jokeri-fania mölyämässä - joku teemailta tänään vai rahat lopussa vai mitä?

Lataavat akkuja ensi perjantaita varten. Silloin paikalle saapuu ainakin n. 200 henkeä. Silloin räjähtää!

(Itse en tosin taida olla följyssä... perkele! :()
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös