Uskottavuuskysymyksiä?

  • 2 240
  • 13

Kossu

Jäsen
Suosikkijoukkue
PARAS SEURA
Seuraan mielenkiinnolla ensi kaudella (tästä päivästä lähtien) muun muassa....

1) Miten Hannu Jortikka onnistuu pelaajahankinnoista vastaavana tepsiläisenä ensi kauden kaappauksissa. Viekö NHL parhaat jälleen päältä ja tarttuuko TPS:n haaviin minkälaisia kaloja. Valmentajana Jortsu oli enemmän kuin uskottava, nyt kyvyt pelaajamarkkinoilla mitataan.

2) Miten käy porilaisen jääkiekkotyön. Annetaanko Antti Heikkilän jyrätä Ässät suohon, vai nouseeko Pori kuin Feenix-lintu tuhkasta? Rahaa tarvittaisiin ja paljon, mutta uskooko kukaan lompakolla mitattuna enää porilaiseen tekemiseen?

3) Osaako Aravirta voittaa maajoukkuevalmentajana? Kultalusikkaa on suuhun tarjottu jo useasti, mutta Hannu-poika hylkii, kuin kurkkukipuinen lapsi. Jääkö Ara historiaan viittä vaille menestyneenä ajalta, jolloin napsittavana olisi ollut useamman kultamitalia?

4) Syökö Ilkka Kaarna sanansa ja myy Vladimir Machuldan Harkimolle?

5) Jatkuuko Raumalla "omat pojat" projekti- vai hankitaanko niitä junioreita edelleen ympäri Suomea? Ismolle luvattiin kasvatusaikaa, mutta käykö hänelle kuin Mälkiälle?

6) Koska Kai Tervonen saa potkut? Yhtä perusteettomasti ja linjattomasti johdettuna Nokiaa ei olisi, Suomen Hallitus ei olisi saanut eduskunnalta kertaakaan luottamusta ponsissa ja Veikko Lesonen olisi tavallinen duunari. Kuka kertoisi Tervoselle, miten kurinpitolautakunnan pitäisi alkaa työskennellä? Harkimo vai Moberg?

7) Aasinsillan kautta HIFK:hon. Joko APE yllättää ja näyttää kykynsä valmentajana? Vai ratsastetaanko edelleen teatterinjohtajan ja historian pronssimitalin maineella? Entäpä se hirmuinen pelaajaimu, jota fanit uskoivat Apen imun tuovan 02-03 kaudelle Nuurdensööldinkadulle? Simicek on jo jotain, mutta enemmän kaivattaisiin...

8) Upi vs. Pelaajayhdistyksen kanta? Pelaajat puolsivat 2 päätuomarin jatkoa, mutta yhdelle siirryttiin. Mikä olisikaan asia, jossa pelaajat saisivat päättää? Turvallisuus ei ollut ainakaan Upin mielestä hyve? Mikä olisi sellainen?

9) Makkaramiljardöörin Espoosta vakavasti otettava jääkiekkojoukkue? Rahalla saa ja mopolla pääsee, mutta makkara ei ole riittävää polttoainetta. Auttakoo porilais-helsinkiläinen NHL-veteraani Jussin suosta ja Bluesin finaaliin. Se olisi ainoa asia, joka pelastaisi Jussin maineen.

10) Triplahopeamitalistiksi vetelät housuissa? Ensi keväänä on taas se aika, jolloin Rautakorvella on paskaa housuissa (siteeraus). Koska Tappara tajuaa vaihtaa valmentajaa, ettei käy kuin Lukolle aikanaan. Voittajajoukkueella hopeamitalivalmentaja.

11) Milloin loppuu Ilveksen vetovoima? Värittömämpi tamperelaisjoukkue pitää eläkeläisiä riveissään, jotta hengityselimet säilyvät pinnalla. Kun sitten vaari-ikä yllättää Raipen, Veikon ja Veskun - onko Ilvestä enää SM-liigassa? Mistä tilalle tähdet, kun nousevat kyvyt viedään muihin seuroihin?

12) Lappilainen jääkiekkotyö. En nyt kuitenkaan pidä Oulun lappalaiskaupunkina, mutta melkein. Omia junioreita tungetaan ylös liigarinkiin enemmän kuin missään muualla Suomessa, mutta mihin asti se riittää. En muista koska Kärpät olisi voittanut A- tai B-junioreiden Suomen Mestaruuden, joten kehittyvätkö lappilaiset jääkiekkonuoret sitten 20-ikävuoden jälkeen vasta huipulle, vai mihin perustuu Kärppien usko juniorimyllyynsä?
 

ranttikiituri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saipahan se on
Viestin lähetti Kossu

4) Syökö Ilkka Kaarna sanansa ja myy Vladimir Machuldan Harkimolle?


Ehkä Ile järjestää Harkimon ja Makkarakeisarin välisen huutokaupan. En jaksa millään uskoa Wallun pelaavan ensi kaudella Lappenrannassa.
Toivottavasti pessimismini on aiheetonta!
 

theref

Jäsen
SaiPasta. Minä uskon Machuldan pelaavan ensi kaudella SaiPassa. Sen verran täytyy luottoa mieheen ja miehen omiin sanoihin olla enkä myöskään usko, että Kaarna olisi niin aivovammainen että menisi Wallua nyt myymään kun miehen markkina-arvo on huipussaan ja kaveri itse on sanonut palaavansa SaiPaan sopimuksen mukaan.

Sen sijaan odottelen Kaarnan pitävän sanansa ja näyttävän mihin hän pelaajamarkkinoilla pystyy. Machulda vuokrattiin ja Immonen myytiin sen varjolla, että SaiPa saa ensi kaudeksi kilpailukykyisemmän joukkueen. Pelaajabudjettia nostetaan koska tämä kausi ei ollut tappiollinen ja Kaarna tosiaankin tahtoo tehdä joukkueesta vahvemman.

Tällä hetkellä on hankittu Kalle Kerman ja Frantisek Bombic eli kovasti on Kaarnalla vielä kuitenkin töitä edessä.


Päätuomarivääntö on mielenkiintoinen enkä vieläkään jaksa uskoa että viimeistä sanaa on sanottu, mutta katsellaa nyt.

Tervonen oli mielestäni ihan hyvä ensimmäisellä kaudellaan ja näytti että pokkaa löytyy antaa rangaistuksiakin. Tasainen linja löytyy varmasti ajallaan. Mikäs kaikilla oikein on Tervosta vastaan? Entinen pelaaja kuitenkin joka ymmärtää pelin hengen kuin myös kaikkien toivomat entiset pelaajat tuomareina kaukalossa...
 

Kuznetsov

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Toistaiseksi on hankittu Tshekin liigan nopein luistelija, maajoukkuerinkiin kuuluva, 25 maalia Havirovissa takonut Lubomir Korhon. On hankittu myös Korhonin tutkapari Petr Vala ykkössentteriksi.
En nyt lähtisi väittämään miestä aivan suoralta kädeltä liigan nopeimmaksi kuitenkaan. Voitti kylläkin luistelukilpailun, jossa hyvin pärjäsi käsittääkseni SaiPassakin testissä ollut Vsetinin kolmossentteri Ondrej Vesely. Lisäksi Lubomir Korhon ei kuulu tällä hetkellä maajoukkuerinkiin. Ei ole kuulunut pariin viikkoon. Kuitenkin häneltä on lupa odottaa maaleja myös Ilveksen paidassa. Kaveri sai uransa uuteen puhtiin, kun siirtyi Zlinistä Haviroviin. Pienikokoinen, entinen nuorten maajoukkuesentteri, Petr Vala seurasi "Korhosen" esimerkkiä ja siirtyi Cajanekin ja Leskan "varjosta" myös Haviroviin. Hänen kohdallaan olisin kuitenkin hieman varovaisempi puhuttaessa termistä ykkössentteri. Lahjoja on, mutta kaverilla ei ole alla kuin yksi kohtuullinen kausi häntäpään joukkueessa. Tottakai hommaa edesauttaa tuo HN:n mainitsema tuttu kaveri, joten Risto Jalon "lievä" riskipeli saattaa onnistua. Uskoisinkin, että varsinkin toisella liigakaudella kyseinen kaksikko voi olla jo todella paha pideltävä. Mielenkiinnolla odotan Ilveksen näkemistä ensi kaudella tositoimissa.
 

Carlos

Jäsen
Viestin lähetti Kossu, ja vastaukset tarjosin mää:

1) Saas nähdä, aika näyttää. Eiköhän tepsi ihan ok porukan löydä.

2) Ässien aallonpohja on nyt saavutettu. Uusi nousu alkaa, ja välieräpaikka saavutetaan keväällä 2005.

3) Aravirta on nimenomaan hopeavalmentaja. Joukkue saadaan kyllä toimimaan hyvin, mutta viimeinen psyykkaustaito puuttuu. "Ei finaaliin tartte enää psyykata, kyllä sen aistii muutenkin..." Niinpä niin.

4) Jotenkin jaksan uskoa että Machulda jatkaa Saipassa.

5) Omat poijjaat projekti elää ja voi hyvin. Kuulasta en ole varma, mutta uskon että jatkaa, kun Tuomikin sai niin kauan ryssiä hommia.

6) Eiköhän Tervonen ole ihan suht hyvin pärjännyt.

7) Ape on rules. Nyt on jalkoja, käsiä tulee vielä lisää, on lihaa, eli Apen suoraviivainen kova peli puree hienosti, imua on Hifkiin ja kannu nousee keväällä! :) (eri asia missä hallissa)

8) Tällä tuomarijutulla haettiin jotain linjaa näihin otteluihin. Ei tule mitään jos on 2 dumaria ja 2 linjaa. Ja sekin vielä että hyvin usein lähellä ollut tuomari levittää kätensä ja kentän toisesta päästä nousee käsi...

9) Makkaramies harjoittelee vielä ensi kauden, seuraavalla alkaa tulla tulostakin vähän.

10) Tämä kevät oli "se kevät" Rautakorvelle ja tapparalle. Ensi kaudella alamäki on melkoinen. Nippa-nappa viivan päällä.

11) Eiköhän Ilveksellä ole ihan hyvin pullat uunissa. Vielä kun tämän kauden tehotilaston "ykkönen" lähtee pois, niin eiköhän se siitä. Entiseen malliin, sijat 4-9.

12) Eiköhän Kärppien juniorityö hae vertaistaan, sillä kohdalla ei ainakaan heikkoa lenkkiä löydy. Luulen että ensi kaudella parempi kuin tällä.
 

ISH

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, HIFK, Arsenal
6. Milloin Kai Tervonen saa potkut?

Vastaus: Ei koskaan koska on Helkovaaran lempilapsi.
Milloin ansaitsisi saada potkut? HETI!
 

Foik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Junioreita Jänkhältä

"12) Lappilainen jääkiekkotyö. En nyt kuitenkaan pidä Oulun lappalaiskaupunkina, mutta melkein. Omia junioreita tungetaan ylös liigarinkiin enemmän kuin missään muualla Suomessa, mutta mihin asti se riittää. En muista koska Kärpät olisi voittanut A- tai B-junioreiden Suomen Mestaruuden, joten kehittyvätkö lappilaiset jääkiekkonuoret sitten 20-ikävuoden jälkeen vasta huipulle, vai mihin perustuu Kärppien usko juniorimyllyynsä?"


- Tähän saakka 'usko' junioreihin on mielestäni ollut pakon sanelemaa, sillä ydinorganisaatioon kuuluvilla on ollut oppirahoja maksettavana monessakin suhteessa: (1) Pelaajien skouttaus ja 'ajoissa' liikkeellä oleminen, ns. sinisilmäisyys, (2) Saituus (vrt. Roope Ankka) eli luulo siitä, että kaikki yksinkertaisesti haluavat Ouluun sekä (3) Umpimielinen Usko niin omiin junioreihin kuin alemman keskitason ja 'toivotaan-toivotaan' -tyyppisiin hankintoihinkin.

Kohtien (1) ja (2) osalta ainakin hetkellinen positiivinen trendi on pakon sanelemaa, kun on kantapään kautta opittukin (hope so) ja UU on osoittautunut fiktioksi. Ja päättyneellä kaudella nähtiin, että parhaassa tapauksessa 'riittävyys' kantaa play-offsien ensimmäiselle kierrokselle. Mitenkähän olisi käynyt tänä keväänä, jos edustukseen nostetut juniorit eivät olisi pelanneet yli odotusten, vähintäänkin kykyjensä ylärajoilla, ja kuuluneet eittämättä Kärppien onnistujiin?

Uutena - tai uudehkona - jarruna muutoksille on väritönnimetönmunaton 'päävalmentaja', joka tuskin nimenä Ouluun ketään houkuttelee.

Junioreissa on lupauksia ja lahjakkuuksia, joita haalitaan koko ajan lisää ympäri pohjoisehkoja maakuntia. Mutta en pidä Kärppien nuoria lupauksia ainutkertaisina suhteessa muiden joukkueiden vastaaviin. Kuten sanottu, markkinoitiin junnupitoista porukkaa miten hyvänsä, ainakin osin näitä ratkaisuja on tehty enemmän tai vähemmän pakon edessä, myös loukkaantumisten myötä.
 

Kossu

Jäsen
Suosikkijoukkue
PARAS SEURA
Viestin lähetti HN
Et ilmeisesti seuraa jääkiekkoa. Olen armelias ja kerron sinulle muutaman asian tähän lainaamaani kappaleeseen liittyen. Muiden joukkueiden kannattajat saavat hoitaa muiden höpöhöpöjesi korjaamisen.

Vesa Viitakoski on jääkiekkoilija parhaassa iässään. Veskun tekemien runkosarjamaalien määrä hänen Ilves-kausinaan:

Ura siis kovassa nosteessa. Eläkeläis-termiä ei Veskusta oikein voi käyttää.

Raipe on vanha. Hänen uransa taitaa loistavasti menneestä olympiaturnauksesta huolimatta valitettavasti olla hienoisessa laskusuhdanteessa. Sopii kuitenkin menestyvänkin liigajoukkueen kakkossentteriksi vielä ensi kaudellakin erinomaisesti.

Siinä "eläkeläisesi". Sitten siihen, mistä tähdet tilalle. Toistaiseksi on hankittu Tshekin liigan nopein luistelija, maajoukkuerinkiin kuuluva, 25 maalia Havirovissa takonut Lubomir Korhon. On hankittu myös Korhonin tutkapari Petr Vala ykkössentteriksi.

Hankittu on lisäksi yksi viime kauden parhaista SM-liigapakeista, Jukka Laamanen Ässistä, Euroopan lupaavimpiin maalivahteihin kuuluva kolmoskierroksen varaus Tuomas Nissinen ja toinen nuorten maajoukkuekävijä sekä NHL-varauksen omaava pelaaja, hyökkääjä tommi Jäminki Bluesista.

Eivätkä hankinnat lopu tähän. Maajoukkuetasoinen laitahyökkääjä ja yksi huippupakki ainakin ovat vielä tulossa.

Toistaiseksi vetovoima näyttää siis riittävän vallan mainiosti ainakin hyvien ja lupaavien pelaajien houkutteluun. Ja mitä tulee nousevien kykyjen lähtemiseen, niin en kyllä ymmärrä tätäkään väitettäsi. Jesse Niinimäki, Ville Snellman, Ville Koistinen, Kimmo Vähä-Ruohola ja Teemu Jääskeläinen jatkavat Ilveksessä.

Arto Tukio lähtee, mutta ainakaan viime kauden perusteella häntä ei voi sanoa nousevaksi kyvyksi. Tutkan tähti oli pahasti laskussa. Tony Salmelainen lähtee, ja hyvä niin. Tony on lupaava, mutta ei viime kauden perusteella yhtään "omia junnuja" Snellmania ja Niinimäkeä lupaavampi. Päin vastoin.

Joko tuli tarpeeksi?

Huh huh... kylläpä pillastuit. Höpöhöpöä? Hmmm...

Perustelenpa hieman siis enemmän tuota Ipaa.

Ensinnäkin Vesku pelasi loistokauden, mutta ei hänelläkään niitä pelivuosia ILVEKSESSÄ ole montaa jäljellä. Tehokasta ainakaan. Mies siirtyy HETI kun saa rahakkaan sopimuksen ulkomailta, vuolemaan ne vähäiset eurot eläkekassaansa, kun vaan SAA tilaisuuden. Näin on!

Raipe on teille arka paikka. Olympiaturnaus ei mennyt hänen osaltaan loistavasti, täytti kyllä paikkansa. Ja KYLLÄ - ura on "hienoisessa" laskusuhdanteessa - samalla tasolla kuin Esa Keskisellä viimeisenä vuotenaan TPS:ssa. Nyt on aika nähdä metsä puilta ja tottua ajatukseen, että kyllä se JOSKUS tajuaa lopettaa!

Tshekkipelaajista ei kannata vaahdota yhtään. Pitihän Zelenka-Turekin esittää tilastojen ja historoittensa valossa jäätävää kiekkoa. Miten kävikään? Joten katsotaan nyt muutama peli, ennen kuin nostetaan heitä edes vaikkapa Janne Laakkonen-Pasi Määttänen tutkaparin tasolle.

Laamanen - hyvä kausi, mutta jos mies on niin mahtava, miksi päästitte sen alun perin Ässiin? Ei se mikään Zidlicky tai Kiprusoff ole - eikä siitä sellaista tulekaan.

Nissinen ja Jäminki? Jokaisella seuralla on kausittain tuollaisia lupaavia hankintoja, joista RAY palauttaa eturessusta valtaosan takaisin sinne mistä on tullut. Katsotaan katsotaan.

Sitten Tukio ja Salmelainen (+Pettinen) kontra jääneet Ipalaiset. Nähtyjen peliesitysten perusteella olette saaneet pitää sen keskikastin. Lupaavimmat ja valmiimmat pelurit nostatte kyllä hyvälle tasolle, mutta kun alkaa näyttää SUOMI-paidalta, niin joku muu korjaa sadon.

Korjaa jos olen pääsääntöisesti väärässä! (Tää on tuolle sun viimeiselle kommentillesi)
 

#76

Jäsen
Re: Re: Uskottavuuskysymyksiä?

Viestin lähetti ranttikiituri


Ehkä Ile järjestää Harkimon ja Makkarakeisarin välisen huutokaupan. En jaksa millään uskoa Wallun pelaavan ensi kaudella Lappenrannassa.
Toivottavasti pessimismini on aiheetonta!

Kuulopuheita hallilta, Machulda ei ole ollut tyytyväinen Jokerien pleityyliin ja odottaa innolla paluuta Saipaan, jossa saa pelata luovaa peliä riittävästi. Jokerien vedot päätyyn ja kiekon karvaus takaisin ei ole kuulemma olleet mieleen.
 

Skoda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Kossun uskottavuusongelma

Mies joka uskoo jokaisen ruotsalaislehden aprillipiloihin ja lähtee sen varjolla mustamaalaamaan niinkin hienon pelaajan kuin Timo Pärssisen mainetta, voisi hiukan miettiä ennenkuin avaa uusia ketjuja uskottavuudesta.

Aikamoista potaskaa tuli taas näytölle.
 

Action man

Jäsen
Suosikkijoukkue
Matinkylän Mahti
Viestin lähetti Kossu


9) Makkaramiljardöörin Espoosta vakavasti otettava jääkiekkojoukkue? Rahalla saa ja mopolla pääsee, mutta makkara ei ole riittävää polttoainetta. Auttakoo porilais-helsinkiläinen NHL-veteraani Jussin suosta ja Bluesin finaaliin. Se olisi ainoa asia, joka pelastaisi Jussin maineen.


Hyvä Kossu !! Muuten aika hyvää tekstiä mutta kohdan 9 korjaisin näin:

9) JOT-miljardöörin Oulusta vakavasti otettava jääkiekkojoukkue? Rahalla saa ja mopolla pääsee, mutta automaatiotekniikka ei ole riittävää polttoainetta. Auttaako Kajaani,Kajajoki,Kuusamo,Raahe ja Kemi juniorityöllään Kärpät suosta ja Kärpät finaaliin. Se olisi ainoa asia joka pelastaisi Oulun maineen. :D
 

Svante

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, FC Bayern
Mac Huldasta

sen verran, että minäkin uskon hänen pelaavan sarjan alkaessa SaiPassa, mutta mitä sitten kun siirtoaika alkaa umpeutumaan?
 

Kossu

Jäsen
Suosikkijoukkue
PARAS SEURA
No myönnetään nyt sitten Hervannan Näkijälle, että sarkastiseen sävyynhän tämä alkuperäinen uskottavuus-listahan oli laadittu.

Valitan, että se osui ja upposi.

Luen tiiviisti myös Ilveksen kotisivuja ja muidenkin seurojen kotisivuja, erityisesti keskustelu-palstoja. Niistä löytyy mielenkiintoisia näkökulmia monenkin pelaajan otteista.

Hurraata en ihmeemmin huutaisi ainakaan Turussa, jos haaviin tarttuisi Nissinen tai Jäminki niminen pelaaja. Sellaisia meillä on alkutasoltaan jo omissakin junioreissa. Sama pätee mm. Jokereihin, Kärppiin ja vaikkapa SaiPaan (a-jun SM).

Ennemminkin laskisin mm. mainittujen ja vaikkapa Laamasenkin tulon sille puolelle, että Ilveksessä he saavat SM-liigassa peliaikaa ja näyteikkunapaikan kovemmille apajille. Vastaavaa roolia ei kärkijoukkueissa olisi ollut tarjolla.

Parhaat viedään Ilveksestä edelleen päältä, kun sitä katsoo jostain muusta kuin Ilveksen suunnasta. Näin ainakin väitän, kun nostetaan vertailuun nimet Pettinen, Tukio, Salmelainen, Miettinen. Jatkuuko lista?

Eläkeviittaukset kohdistin mainittuihin Veikkoon, Vesaan ja Raipeen. Turussa vastaavia vaareja kiekkokaukalossa ovat mm. Kaitsu ja Altsi. Vai ovatko he mielestäsi kiekkoilijoita parhaassa iässä? (Ks. syntymävuoden verrattuna Viitakoskeen ennen kuin vastaat).

Hervannan Näkijälle lopuksi, ettei minulla ole mitään antipatioita Ilvestä kohtaan. Ei ole koskaan ollut.

Menestystä kaudelle 2002-03!

PS. Skodalle pieni oikaisu. Saman "aprillipilan" olivat nieleneet myös suomalaiset tiedotusvälineet. Näin ollen en laske mustamaalanneeni Timo Pärssistä, vaan kirjoituksessa vastuuta pelaajasopimusten rahastamiseen sälytettiin agenteillekin. Henkilökohtaisesti minulla ei ole mitään Timo Pärssistäkään vastaan, mutta kohta tuo tsekkiauto alkaa olemaan mustalla listalla, kun ei erota mustaa valkoisesta!;)
 

Skoda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Perättömistä jutuista

Yhdenkään asiantuntevan toimittajan kynästä ei vahvistusta Pärssisen kohupyynnöille saatu. Iltapäivälehdet olivat sitten asia erikseen. Hiukan lajia tarkkaileva ymmärtänee miten kaukana totuudesta tuo "uutinen" oli. Ei kannata uskoa ihan kaikkea mitä lukee. Lähdekritiikki on sallittavaa, jopa suotavaa.

Tuo typerä huhu on tehnyt kovasti hallaa Pärssiselle joka on joutunut oikomaan näitä käsityksiä jälkikäteen. Monen lukijan mieleen niin täällä kuin muuallakin jäi kuitenkin tämä: Timo Pärssinen on ahne p...a. Kauempana totuudesta ei tässäkään asiassa voitaisi olla. Ei ole kauaa siitä kun eräs kirjoituskiellon saanut teini väitti Pärssisestä tuolla vapaan alueen puolella vielä törkeämpiä. Tällaisten pelaajia vahingoittavien juttujen levittämisestä pitäisi päästä sentään eroon. Jos ei ole oikeaa tietoa niin parempi pohdiskella niitä omassa päässä.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Norja vs Tshekki
  • 13.00
  • 9.00
  • 1.13
USA vs Saksa
  • 1.22
  • 6.90
  • 9.00
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös