La 27.10.2007 KalPa - Pelicans

  • 5 758
  • 35

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Huikea kamppailu tiedossa illalla, kuumia tunteita ja kovia taklauksia. Muutaman kerran todennäköisesti tapellaankin. Draamaa ja rytinää parhaimmillaan. Miksikäs ei?

KalPaa ei ole kotonaan syytä ollenkaan aliarvioida tai takkiin tulee. Pelicans ei ole viime otteluissa liikaa vakuuttanut (ja ei, en puhu vain Blues-tappiosta). Tietynlainen kiima tuntuu puuttuvan tekemisestä ja se tuskin palaa tähän otteluun, toivottavasti olen väärässä. Pisteitä on toki tullut edelleen mukavaan tahtiin ja se onkin pääasia. Silti toivoisi, että pystyttäisiin välillä pelaamaan vähän enemmänkin kuin rutiinitasolla. Vai onko vaatimustaso vain noussut?

KalPalla on taas ikävästi kolme peräkkäistä tappiota allaan ja varmasti haluavat tuon putken laittaa poikki, Pelicans ei sarjasijoituksestaan huolimatta ole se kaikkein pelottavin joukkue. Kuopiolaisten pelikirjaa en lähde tässä analysoimaan, koska siitä ei ole oikein mitään tietoa. Maalinteko on kuitenkin ilmeisesti ollut haastavaa. KalPan täytyy estää Pelicansin (viime aikoina hieman hyytynyt) ylivoima, jotta voittoon on mahdollisuudet. Jos Niemi pelaa Pelicansin maalilla, maalinteko ei ole missään nimessä helppoa.

Kovin ikinä missään, Tuukka Mäkelä ja 300. liigaottelu. Onnittelut.

Jatkoajan ennakko
KalPan sivujen ennakko
Pelicansin sivujen ennakko
 

#17:)

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
KalPan kakkosketju on muokattu uuteen muotoon.


Jani Tuppurainen - Jarkko Kauvosaari - Tuomas Kiiskinen
Janne Jalasvaara - Mika Strömberg

Jeremy Stevenson - Tapio Laakso - Mattias Remstam
Timo Seppänen - Matti Kuusisto

Timo Salo - Ville Hämäläinen - Jyri Junnila
Ville Varakas - Juha Alastalo

Juha Virtanen - Aatu Hämäläinen- Mikko Laine
Simo Pulkki

13. hyökkääjä: Henri Huohvanainen

Mika Oksa
(Tuomas Nissinen)
 

jokkee

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Nyt kentälliset näyttävät siltä että pisteistä on mahdollista taistella. Remstam on vastuullisemmassa roolissa, Vili ja Junnila yhdessä, Hena mukana ja Laineen boikottikin on näköjään hieman löystynyt. Oksalle odotetusti vastuu maalilla.
Toivottavasti itseluottamus on saatu kasattua sille tasolle, ettei vastustajaa kunnioiteta yhtään liikaa. Maalipaikat pitää hyödyntää ja jäähyt minimoida jos pisteitä aiotaan saada. Mielenkiintoinen ottelu.
 

Dogi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Tässä on meikäläisille hyvä kuntomittari näin mj-tauon alla. Jos me oikeasti nykyisellä tasolla kuulutaan liigan kärkisijoille, otetaan tuollainen 2-3+ maalin voitto. Tiukka vääntö tai tasapeli ja ollaan siinä keskikastissa taikka alempana. Mitenkään en halua aliarvioida Kalpan kykyjä, mutta näin se vaan on minun silmin. Ykköskenttä (Loppi) saisi jo alkaa pikkuhiljaa heräilemään. Melkein lähtisin kohta tekemään sinne jo muutoksia, jos ei ala mitään tapahtua. Niin paskaa on peli ollut viime aikoina, mitä nyt Jarna ja Sopanen silloin tällöin ovat väläytelleet. Sopaselta yv:ssä laput pois silmiltä niin voisi siitäkin alkaa tulla jotain. JA VETOJA!!!

Vähän veikkaisin, että tästä tosissaan tulee sellainen tiukka vääntö. Hyvällä yv:llä + maalivahtipelillä uskoisin kolmen pisteen tulevan Lahteen, mutta Blues-matseissa hyvästä yv:stä ei ollut tietoakaan. Hyökkäyksessä onnistumiset ovat viime aikoina olleet vähissä. Sihvonen kehiin.
 

Uncle Ben

Jäsen
KalPan edellistä matsiahan Pekka Virta luonnehti surkeaksi kiekkotapahtumaksi, jossa onnistujia olivat lähinnä huoltajat ja hierojat. Jatkuuko sama meno tänään, vai kohenevatko otteet? Itse veikkaan, että otteet kyllä kohenevat, mutta pisteille asti se tuskin silti riittää. Toivottavasti ei tule kuitenkaan ihan niin rumia lukemia kuin edellisellä kerralla Lahdessa. Mielenkiintoista myös nähdä, miten paljon yleisöä löytää tänään Niiralaan, edellinen kotipeli kun päättyi yli 4400 katsojan silmien alla murskatappioon JYPille.

A-juniorit ovat tänään HIFK:n vieraana, joten edustuksen käyttöön on sitten tällä kertaa jäänyt Aatu Hämäläinen ja Juha Virtanen ja heitä yrittää neloskentässä jeesata Mikko Laine. Saattaapa tuo koostumus jäädä aika vähälle peliajalle. Remstamia heitellään vähän paikasta toiseen, tällä kertaa pelipaikka löytyy laiturina Laakson kentässä. Voinee todeta Jopen tyyliin, että enhän minä tiiä toimiiko tämä, vaan saahan sitä ihminen koittaa.. Toivottavasti toimii.

Pelicanseille on kyllä nostettava hattua. Ei ole suurimmat budjetit, eikä puheet, mutta homma toimii. Vielä muutama vuosi sitten oli tilanne toinen, ehkäpä siinä olisi pientä esimerkkiä ja toivon kipinää KalPallekin.
 

JuhaZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, huuhkajat ja mitä näitä nyt on...
Pelicans kiinnostaa ainakin allekirjoittanutta keskimääräistä SM-liigajoukkuetta enemmän. Lahtelaisryhmä on hurjalla alkyrynnistyksellään yllättänyt varmasti monet muutkin "asiantuntijat" kuin meikäläisen. Mielenkiintoista on siis nähdä miten Pelicans pelaa ja millä eväin sarjassa on menestytty. Ja vaikka viime kierroksilla lento ei ole ollutkaan ihan alkukierrosten veroista, on pelissä varmasti nähtävissä hyviä elementtejä. Nyt voi lähteä peliin nauttimaan kiekkotapahtumasta vailla menestymisen paineita. On siinä KalPan menestymättömyydellä oma hyvä puoli. Ei tarvitse jännittää niin paljon.
 
Viimeksi muokattu:

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Kolme pistettä ja Saarisen Jesselle hattutemppu. Mäkelä-Stevenson kun olisi vielä toteutunut olisi Pelicansin reissu Kuopioon sujunut kuten pitääkin.

KalPa vaikutti kovin vaisulta. Oliko näin?
 

Zorba

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Olipas hieno ottelu. Jotain kertoo se, että illan kohokohta oli epäonnistunut tappelu Stevensonin ja Mäkelän välillä. V*ttu me saada edes tappelua aikaiseksi...

Erittäin tylsä ottelu, mutta onneksi sentään ottelun kaikki maalit olivat hienoja. Pelicans ei varmasti ollut parhaimmillaan tänään, mutta ihailtavan hyvin pelaajat tuntuivat toisensa löytävän ja luistin liikkui.
 

Dogi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Tuomarit hei herätys. Eikö nyt voi vittu antaa tapella tollasessa tilanteessa. Oisivat Mäkelä ja Stevenson voinu hakata tuomarit yhteisvoimin tilanteen jälkee.

Hyvä, että saatiin 3 pistettä. Ei tule yhtään yllätyksenä, että täällä kommentoidaan Pelsua vaisuksi. En epäile yhtään. Ja voi jestas taas se Lopin syöttö. Tollasesta turauksesta vois vaikka ottaa syöttösarakkeesta -1 pois. Ei helvetti miten tollanen hannuhanhi voi olla meidän pistepörssin kärjessä. Kävi oikeen taas vituttamaa ku näki miten se sai syöttöpisteen ja voi olla tyytyväinen. En usko hetkeäkään, että olisi sitä edes ansainnut.
 

ahee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Ei tule yhtään yllätyksenä, että täällä kommentoidaan Pelsua vaisuksi. En epäile yhtään. Ja voi jestas taas se Lopin syöttö. Tollasesta turauksesta vois vaikka ottaa syöttösarakkeesta -1 pois. Ei helvetti miten tollanen hannuhanhi voi olla meidän pistepörssin kärjessä. Kävi oikeen taas vituttamaa ku näki miten se sai syöttöpisteen ja voi olla tyytyväinen. En usko hetkeäkään, että olisi sitä edes ansainnut.
Miten sä Dogi jaksat joka ottelun jälkeen olla aina niin negatiivinen? :) Eiköhän Matska tiiä millon peli kulkee, ja tajuaa ittekkin että tällä hetkellä sillä ei kulje. Ei se noita kaikkia pisteitä oo millään tuurilla ottanu.

Pelsut oli radion mukaan ihan hyviä, ainakin tarpeeksi hyviä mulle, jos iski tollasen eron...
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Tosi offtopic, mutta Kari Sihvonen pelasi tänään näköjään HeKin riveissä. Näinköhän on pidempi komennus vai yksittäinen käynti vaan? Luultavasti jälkimmäisestä on kyse ja peli kerrallaan mennään. On kyllä hyvä systeemi tämä, että jos ei peliaikaa Pelsussa tule niin pääsee lyhyellä varoitusajalla HeKin mukaan. Hyvä Kaarna, Ara ja Blomberg!
 

Dvozak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Ihan hyvin jaksoivat Kuopiossa kannustaa omiaan vielä tässä vaiheessa kautta. Yleisöä taisi olla vähän päälle 3000. Lauantai-iltaisin pitäisi kyllä olla reilusti tuon päälle, jos Kuopiossa elätellään toiveita vähänkään paremmasta tulevaisuudesta. Pari paikallista äijää siinä matsin jälkeen päivitteli "Mestikseen me tästä joudettaisiin". Tiedä sitten onko toi jo yleinen asenne Kuopiossa. Tuo nykyinen joukkue kyllä on ymmärrettävästi liigan peränpitäjänä. Ihmetyttää miksei joukkueen omistajat Kapanen ja Timonen satsaa joukkueeseen enemmän edes yhtenä kautena. Olisi mielenkiintoista nähdä mihin Pekka Virta kykenisi hieman paremmilla pelaajilla.

Pelsujen "kakkosketju" oli taas iloisella pelituulella, kun tilaa annettiin vähän normaalia enemmän. Ei voinnut kuin ihailla niitä klap-klap-klap-maaleja. Saarinen pääsi laittamaan tyhjiin kaksi ensimmäistään ja kolmannessa nousi hienosti maalille ja ujutti taka-alakulmaan kovan painostuksen päätteeksi.

On toi Niemen pelaaminen uskomattoman rauhallista illasta toiseen.
 

Eisenhower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, sympatiat myös Ilvekselle
Mitä V****a!!? mitä linjat tekevät tuossa Stevensonin ja Mäkelän tilanteessa!! Todella ala-arvoista työskentelyä linjatuomareilta!
Täysin oikein toimittu. Silloin mennään väliin, kun molemmat saadaan tilanteesta pois yhtäaikaisesti. Laji on jääkiekko.

Sitä paitsi kumpaakaan ei tappeleminen näyttänyt huvittavan. Kunhan kukkoilivat.

Ike
 

JuhaZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, huuhkajat ja mitä näitä nyt on...
KalPa vaikutti kovin vaisulta. Oliko näin?
Miten sen nyt kauniisti muotoilisi... Olen henkilö, joka ei mielellään hauku omia vaan koittaa aina etsiä jotakin positiivista KalPan otteista. Eilisestä pelistä minulla ei ole mitään hyvää sanottavaa, ei mitään. Ottelu oli tasoltaan valitettavasti ala-arvoinen. Toistasataa KalPan peliä olen nähnyt, mutta tuo oli yksi huonoimmista, ellei huonoin. Mestis-aikojen pelitkin hakkasivat viihdyttävyydeltään eilisen kuran mennen tullen.

Ja vaikka tappioita on tullutkin taas pitkin kautta, ei peli ole aina ollut tuon näköistä. Alkukaudella peli oli ainakin minun silmääni viihdyttävää ja vauhdikasta jääkiekkoa, joita KalPa jopa useimmiten hallitsi. Silloin maalin tappiopelin jälkeen sanottiin, että olisi ehkä parempi hävitä sitten kunnolla, jos kerta hävitään. No, nyt ollaan hävitty kotona JYPille 8-1 ja Pelicanseille 5-1. Enpä tiedä onko se sittenkään parempi hävitä useammalla maalilla...

Ei ainakaan tuommoisella pelillä. KalPan pelissä ei tuntunut olevan mitään järkeä. Avauspelistä ei ollut tietoakaan, kiekkoa roiskittiin koko pelin ajan ihan miten sattuun ja pelaajat surffailivat jäällä vailla mitään järkeä. Kenttätasapaino oli parhaimmillaan keskialueen aloituksissa ja kiekko poltteli lavassa käsittämättömällä tavalla. Ja oikeastaan mikä pahinta, KalPan liikekään ei ole sillä tasolla mitä se alkukaudesta oli. Mielestäni JYP-pelikin oli KalPalta parempaa kiekkoa. Pelicans ei ihmeitä esittänyt koko ottelussa, mutta eipä todellakaan tarvinnut.

Kaiken paskan kruunu oli kyllä tämä toisen erän loppu. Komarov on idiootti, senhän kaikki tietää, mutta voisko noita tuomareita nyt ohjeistaa noiden tappelujen suhteen. Eihän tuossa ollut mitään järkeä! Kaksi halukasta tappelijaa halusi antaa yleisölle edes jotain iloa, niin jo on tuomarit välissä. Todella kovat buuakset tuomarit saikin. En edelleenkään erityisesti kannata tappeluita, mutta ehkä ottelusta olisi jäänyt jotain positiivista käteen, jos oltaisiin nähty kunnon mylly. Huoh...

Otetaanpa vielä tuohon Komarovin tapaukseenkin kiinni tuomarien ja sääntöjen näkökulmasta. On uskomatonta, että SM-liigan säännöt suosivat tuollaisia pelaajia. Tässäkin tapauksessa "kaveri" sai kostaa Kuusiston puhtaan taklauksen taklaamalla Kuusistoa jo summerin soitua. Varakkaan tultua paikalle, Komarov tekee perinteisen kilpparit ja näin jäähyt menevät sopuisasti tasan. On sanomattakin selvää, että tällainen käytös Komarovilta ei heikennä oman joukkueen asemia vaan parantaa niitä. Siksi syyttävä sormi osoittaa enemmän SM-liigan sääntöjä ja tuomareita kohtaan kuin Komarovia kohtaan, vaikka tuollainen käytös pelaajalta pelistä toiseen ei kuulukaan peliin nimeltä jääkiekko.
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Komarov on idiootti, senhän kaikki tietää

Ei kuulemma ole, ainakaan siviilissä. Kentällä nyt tapahtuu mitä tapahtuu, mutta ei tuo mitään ennennäkemätöntä ollut. Joku niiralanmontussa puhui polvitaklauksesta, sitä se ei klipin perusteella ainakaan ollut.

Komaroville olisi tuosta tietysti jäähy kuulunut, tuliko sellaista? Ei kuitenkaan mitään ulosajoa. Tappelijat saavat osin kyllä syyttää itseään tappelun lopahtamisesta. Olisi tuossa ajassa jo voinut iskeä toiseen kiinni ja aloittaa mätön. Turha siinä on montaa minuuttia mittailla toista.

Pidän edelleen Komarovista. Hän ei ole mikään Nickerson, jolla pimahtaisi päässä milloin sattuu. Hallittua ärsyttämistä, välillä menee liian pitkälle, mutta ottaa sitten asiallisesti turpaansa. Ei valittanut silloinkaan, kun Siklenka löi surutta. Arvokas pelaaja, olisi sitten miten ärsyttävä ja sietämätön muiden leirissä tahansa.
 

JuhaZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, huuhkajat ja mitä näitä nyt on...
Ei kuulemma ole, ainakaan siviilissä. Kentällä nyt tapahtuu mitä tapahtuu, mutta ei tuo mitään ennennäkemätöntä ollut. Joku niiralanmontussa puhui polvitaklauksesta, sitä se ei klipin perusteella ainakaan ollut.
Joo, no siviilipuolen asioista ei nyt ollutkaan kyse. Monet kaukalon "idiootithan" ovat ihan kivoja ja reiluja kavereita siviilissä, joten sitä en epäile. Ja ei Komarovin käytös mitenkään erityisen törkeää ollut. Kyseessä oli aika tyylipuhdas jalkakamppi / myöhästynyt taklaus. Suhteelisen normaali tilanne, mutta ei sallittu.

Komaroville olisi tuosta tietysti jäähy kuulunut, tuliko sellaista? Ei kuitenkaan mitään ulosajoa.
No jos tilastoja katsot, niin ei tullut. Komarov sai siis taklata vihellyksen jälkeen ilman seuraamuksia ja siitä seuranneesta nahinasta sekä Varakas että Komarov saivat 2+10 väkivaltaisuudesta. Tekohan ei ollut erityisen törkeä eli mistään ulosajosta ei todellakaan voida puhua, mutta se tässä eniten juuri kyrsiikin, että jäähyt menevät tilanteen jälkeen tasan. Ei ne voi mennä tuollasen episodin jälkeen! Systeemissä on vika, jos/kun niin käy.

Tappelijat saavat osin kyllä syyttää itseään tappelun lopahtamisesta. Olisi tuossa ajassa jo voinut iskeä toiseen kiinni ja aloittaa mätön. Turha siinä on montaa minuuttia mittailla toista.
Tästä olen eri mieltä. Se tilanne oli sen verran erikoinen kaiken kaikkiaan. Toki heti olisi voinut alkaa mättämään, mutta show oli vasta alkamassa. Yleisö ainakin oli ihan kympillä mukana. Ja viisi-kuusi sekuntia ei ole "montaa minuuttia"...
 
Suosikkijoukkue
Tampereen TAPPARA
Pidän edelleen Komarovista. Hän ei ole mikään Nickerson, jolla pimahtaisi päässä milloin sattuu. Hallittua ärsyttämistä, välillä menee liian pitkälle, mutta ottaa sitten asiallisesti turpaansa. Ei valittanut silloinkaan, kun Siklenka löi surutta. Arvokas pelaaja, olisi sitten miten ärsyttävä ja sietämätön muiden leirissä tahansa.

Pakko pistäytyä vieraalla laatikolla kun täällä puolustellaan tätä yhtä vatipäätä jonka ainoa tavoite kaukalossa on saada vastustajan pelaaja mahdollisimman pitkälle sairauslomalle. Tässäkin tapauksessa asiaan puututaan Liigan taholta vasta sitten kun joku oikeasti vammautuu, jos sittenkään.
Joka tapauksessa yllä olevalta kirjoittajalta sen verran legendaarista tekstiä, että menee allekirjoituskamaksi. Harmittaa, etten osannut ennen lukemista varautua sen paremmin ja suullinen kahvia purskahti näppikselle.
 

RV16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chilinakit ja muu paskansyönti
Pakko pistäytyä vieraalla laatikolla kun täällä puolustellaan tätä yhtä vatipäätä jonka ainoa tavoite kaukalossa on saada vastustajan pelaaja mahdollisimman pitkälle sairauslomalle.
Listaatko vielä ne näytöt jotka tukevat väitettä näistä "tavotteista?" Tapparan pelaajia ei saa taklata?
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Pakko pistäytyä vieraalla laatikolla kun täällä puolustellaan tätä yhtä vatipäätä jonka ainoa tavoite kaukalossa on saada vastustajan pelaaja mahdollisimman pitkälle sairauslomalle. Tässäkin tapauksessa asiaan puututaan Liigan taholta vasta sitten kun joku oikeasti vammautuu, jos sittenkään.
Joka tapauksessa yllä olevalta kirjoittajalta sen verran legendaarista tekstiä, että menee allekirjoituskamaksi. Harmittaa, etten osannut ennen lukemista varautua sen paremmin ja suullinen kahvia purskahti näppikselle.

Kerrotko senkin, mikä tuossa allekirjoituksessasi on vääristeltyä tai muuten vain huonoa? Toki olen ylpeä, että arvostettu(?) palstaveli ottaa minut allekirjoitukseensa. Peukku.

Odotan myös vastausta tuohon RV:n kysymykseen mielenkiinnolla.
 

Shejbal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Pakko pistäytyä vieraalla laatikolla kun täällä puolustellaan tätä yhtä vatipäätä jonka ainoa tavoite kaukalossa on saada vastustajan pelaaja mahdollisimman pitkälle sairauslomalle.

Minäkin kaipaisin esimerkkejä näistä Komarovin vahingoittamisyrityksistä. Ihan vaikka ranskalaisin viiruin listaa joitain esimerkkejä.

Tosin voihan joku tietysti joutua päästään sairauslomalle Komarovin ärsytyksen takia, mutta en ole kyllä sellaisestakaan tapauksesta kuullut. Onko kyseessä joku tapparalainen?
 
Suosikkijoukkue
Tampereen TAPPARA
Eikös tuorein esimerkki ole Kuopiossa Kuusiston ajelu kostoksi summerin soiton jälkeen jälkeen. Noin kymmenkunta Koomarovin pelejä nähneenä pysyn täysin lausuntoni takana vahingoittamisyrityksistä. puolenkentän vauhteja taklauksiin eikä mitään vastustajapelaajan kunnioitusta vaikka olisi valmiiksi huonossa asennossa, näitä on nähty ihan riittävästi enkä taida olla ihan ainoa joka on tätä mieltä tässä maassa. Porissa oleskelusta on jotain lirahtanut kaverin keittoon.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös