Kovuutta Palloseuraan

  • 18 662
  • 86

Sparrow

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kovaa huomenta vaan itse kullekin. Minä näen Tepsin tilanteen niin, että aktiivisen ja peräänantamattoman pelitavan toteuttaminen kaipaisi rivistöön sitä tyyppiä, joka pitäisi Nickersonin kaltaisen sekopään rauhallisena. Tämä pelaaja olisi lauantaina käynyt porilaisten jumalan kimppuun

a) kun tämä kävi Laineeseen käsiksi

b) kun tämä yritti napata Kuokkaa kuokkaan.

Käsi ylös ne, joita tuo tilanne ei jäänyt kaihertamaan? Varsinkin veskarin kimppuun käyminen on niitä tilanteita, joista kaveri pitää saattaa vastuuseen. Tällainen tilanne nähtiin NT-pelissä Djurgårdenia vastaan, kun Patrik Hörnqvist kopautti Salakia hanskalle (vihellyksen jälkeen?). Halonen kävi muistaakseni samantien ruotsalaisen kimppuun ja ottelun jälkeen Virta vielä antoi tästä kehut.

Missä oli tämä asenne lauantaina?

Tosin SM-liigan asenne tappeluita kohtaan on yhä aina vaan päin persettä. Miten ois henk. koht. vitonen tappelusta, mitähäh?
 

A - P

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mutta mitä helvettiä se olisi auttanut jos Tepsissä olisi ollut joku vastaava vatipää kuin Nickersson lauantaina? Korkeintaan olisi mennyt ottamaan matsia saaden myöskin ottelurangaistuksen jolloin olisi käynyt juuri niin kuin tappelun aloittaja tällaisissa tapauksissa haluaakin. Ainoa oikea tapa "kostaa" tällaisissa tapauksissa on tehdä syntyneellä ylivoimalla pari maalia ja lopettaa peli siihen.
Sinällään en millään muotoa vastusta kovaan peliin pystyviä pelaajia kunhan niistä on myös pelillistä hyötyä.
 

blackhawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Chicago
Tosin SM-liigan asenne tappeluita kohtaan on yhä aina vaan päin persettä. Miten ois henk. koht. vitonen tappelusta, mitähäh?

Ei SM-liigalla ole mitään omaa asennetta tappeluita kohtaan. SM-liiga noudattaa tappeluiden osalta IIHF:n sääntöjä ja käytäntöjä kuten muutkin eurooppalaiset sarjat. IIHF:n sääntöjen mukaan ei ole edes mahdollista antaa vitosta ilman kylkiäisenä tulevaa pelirangaistusta. Siinä mielessähän tappeluvitonen on henkilökohtainen, ettei se aiheuta joukkueen vajaalukuisuutta, jos vastustajakin saa samasta tilanteesta vitosen.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ainoa oikea tapa "kostaa" tällaisissa tapauksissa on tehdä syntyneellä ylivoimalla pari maalia ja lopettaa peli siihen.

Nykyisellä Tepsillä nyt ei kuitenkaan ole laittaa sellaista Mustaa Surmaa kentälle, joka hoitaisi homman niin kuin ollaan totuttu näkemään 80-luvun lopusta 2000-luvun alkuun. Muistan sellaisenkin pelin, jossa Ässien kaksi metrinen ihmishirviö löi Sakua poikittaisella selkään, jonka jälkeen Saku nousi jäästä ja luisteli taakseen katsomatta vaihtoaitioon. Ässille jäähy ja Saku takaisin kentälle Lehtisen ja Jantusen? kanssa reiluksi kymmneksi sekunniksi, jonka jälkeen tuo ihmishirviö pääsi pois jäähyaitiosta. Se oli kivaa.

Nyt homma menee juuri lauantain kaavan mukaan. Kurmuutuksen jälkeen ylivoimaa pyörittää joukko pelästyneitä pikku poikia, joilla ei ole mikään muu mielessä kuin kaukalosta poispääsy ilman mustelmia. Ja se ei ole kivaa.

Mustaa Surmaa ei Tepsiin ole tällä kaudella tulossa, joten kovuuteen on vastattava kovuudella ei poskea kääntämällä.
 

Iceberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC ja FC TPS
Jos keskitytään tähän hetkeen, niin ainakin itselleni Kolu on ollut todellinen pettymys. Ajattelin kaverin olevan vahva fyysinen paketti ja rottaperinteen jatkaja, mutta kaveri on pelannut kuin täti tähän asti.

Jortikan sanoin:
"Mitä tekee fyysisellä pelaajalla, joka ei pelaa fyysisesti"

Vahvuudet käyttöön, koska Kolusta tuskin tulee uutta Gretzkya ikinä. Kaikki elementit fyysiseen peliin ovat kuitenkin olemassa?
 

Iceberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC ja FC TPS
Mutta mitä helvettiä se olisi auttanut jos Tepsissä olisi ollut joku vastaava vatipää kuin Nickersson lauantaina?

Ei ehkä oltaisi menetetty henkistä yliotetta. Ässät sai helvetisti virtaa tilanteesta ja kaikki tietää miten ottelussa loppujen lopuksi kävi. TPS:n hyöty 5 minuutin jäähystä oli pyöreä nolla, kun kaikki Virta mukaanlukien olivat peloissaan kuin mangustit yöllä.

Kunnon matsi meidän hullun kanukin toimesta olisi tasannut hurmoksen, puhdistanut ilmapiiriä ja oltaisiin ehkä otettu voitto omalla pelillä. Nyt tilanne jäi kaivelemaan pelaajilla varmasti enemmän kuin meillä täällä ja pakka sekosi. Miksei tehty mitään?

Olisi edes ollut Niko Mikkola kehissä joka olisi kostoksi ajellut vastustajan maalivahdin.
 

RajatOn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kyllähän se on aina hyvästä, että löytyy kovuutta. TPS hävis ässäpelin just Nickerssonin takia. Sen jälkeen ku Nickersson sekos, meni TPS:n pelaajilta pasmat sekasin. Tälläsessä tilanteessa valmentajan täytys saada jätkille kostohenki päälle, jos ei sitä muuten tuu. Ja tarkotan juurikin sitä, että isketään ylivoimalla kiekkoa häkkiin, ei mitään ylilyöntejä. Vielä kun kentällä olis meiltä ollu joku pelaaja, joka tosissaan ajaa kiinni vastustajaan ja antaa kunnon niittejä, niin oltais voitu syttyä peliin.
 

Veijari

Jäsen
Mitä tulee Ässät-pelin kolmannen erän 4-0 tappioon niin ihmettelen miksi valmennuskaksikko ei ole ottanut esim 2-3 tai 3-3 tilanteessa aikaliisää herätelläkseen joukkuetta. Taisi mennä valmentajallakin Ässien pyörityksessä sormi suuhun. Otteluketjun puheiden mukaan sen sijaan Virta meni pistämään kultakypärän vilttiin kolmannessa erässä. Ei me millään poliisilla mitään tehdä, jos valmentajakaan ei osaa reagoida.
 

sunnuntai

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Newcastle united
Ja täälläkö joku luulee jotta tepsin oma nikke ratkaisisi ongelman. Jep jep, korkeintaan kilahtaa yhden kerran, mistä johtuen poissa x-määrän otteluja kiellossa ja sen jälkeen x-määrän otteluja poissa kun Virta ei uskaltaisi häröä laskea kentälle. Sata varmasti virta ei ainakaan käskyttäisi.

Ja kovuuttakin on kai erilaista: On niken kaltaisi vatipäitä jonka arvostus perustuu hopeakauden peleihin, sen jälkeen ollutkin jo hiljaisempaa pelillisellä tasolla, joka kummiskin tärkeämpi mielestäni. Sitten on pelaajia jotka osaavat pelata jopa, mutta pelaavat myös kovaa, eivätkä tarvittaessa väistele. Meillehän on semmonen tulossa sielä nhl-leiriltä toivottavsti.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Omalla alueella sekosi peli totaalisesti ja ässät pääsivät pyörittämään ja saamaan lisää hurmosta aikaan. Pelattiin kuin alivoimalla konsanaan. Jälkiviisaus on perseestä mutta olisi pitänyt roiskia enemmän pitkiä kiekkoja ja yrittää rikkoa ässien hyvää jaksoa. Kiprun löysä pelaaminen korostui tasoitusmaalissa ja tämä on ollut nähtävissä koko kauden ajan. Kaverilla ei näytä olevan kiire laisinkaan, oli tilanne mikä tahansa. 0-3 tilanteesta 4-3 tappio. Ei saatana...vieläkin suututtaa.

En kaipaa kovuutta kenenkään erityisen pelaajan muodossa vaan kovuutta jokaiselle jannulle sinne henkiselle puolelle sekä ammattimies KipruSOFTILLE enemmän johtajuutta ja yritystä. Bergiä kun ei nyt ole.
 

tony

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Southampton, Deutsches Afrika Korps
Muistan sellaisenkin pelin, jossa Ässien kaksi metrinen ihmishirviö löi Sakua poikittaisella selkään, jonka jälkeen Saku nousi jäästä ja luisteli taakseen katsomatta vaihtoaitioon. Ässille jäähy ja Saku takaisin kentälle Lehtisen ja Jantusen? kanssa reiluksi kymmneksi sekunniksi, jonka jälkeen tuo ihmishirviö pääsi pois jäähyaitiosta.
Muistutettakoon vielä, että Saku ei nuoresta iästään ja lyhyestä varrestaan huolimatta ei jäänyt itkien jäähän makaamaan. Asenne ja taisteluhenki oli todella kohdallaan.
Pelaajalista oli muutenkin niihin aikoihin nähden fyysinen ja voimakas; Alatalo, Pirjetä, Summanen,Grönman, jota esim kutsuttiin Sm-liigan ykköspoliisiksi Jääkiekkolehdessä.
 

kopo

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Muistutettakoon vielä, että Saku ei nuoresta iästään ja lyhyestä varrestaan huolimatta ei jäänyt itkien jäähän makaamaan. Asenne ja taisteluhenki oli todella kohdallaan.
Pelaajalista oli muutenkin niihin aikoihin nähden fyysinen ja voimakas; Alatalo, Pirjetä, Summanen,Grönman, jota esim kutsuttiin Sm-liigan ykköspoliisiksi Jääkiekkolehdessä.

Muistanpa hyvin työsulkukauden pelin joskus loppuvuonna 1994; TuTon Ted Donato ärsytti Koivun ottamaan matsiakin kanssaan, muutenkin peli oli kohtuullisen kuuma. Pelin jälkeen Jursilta kysyttiin Auran Aalloilla, pitäisikö Koivulla olla oma suojelija, "poliisi" kun vastustajat ovat koko ajan hänen kimpussaan. Jursi vastasi: "Meillä olla jo poliisi; meillä olla herra Grönman." Sääli että Oskun pelit loppuivat ennen aikojaan, mies hoiti yleensä hommansa oikein hyvin eikä ottanut taka-askelia. Jerkovitshin kaltainen äijä istuisi oikein hyvin minun Palloseuraani. Oli käynyt kovan koulun Amerikassa ja oli oikeasti kova ja kuitenkin osaa pelata jääkiekkoa (kuinkahan monta MM-turnausta ja maaottelua mahtaakaan olla Valko-Venäjän maajoukkueessa). Ottaa edelleen päähän se kaamea roolitusvirhe jonka Kojo teki Sergein kanssa.

Mulle lätkä on ennen kaikkea viihdettä. Särmää, peräänantamattomuutta ja kovuutta kaivataan. On sitä ollut aikain saatossa: Davis, Summanen, Lehto, Leime, Känä ja Pikkari Virtanen, Harila, R-P Lehtonen, Sundblad, Eloranta, Bouck jne.; viime aikoina onkin ollut hiljaisempaa.

Ehkä noloin muisto liittyy EHL-otteluun Manchester Stormia vastaan (olikohan vuonna 1996). Vastustajan tummaihoinen gooni alkaa mättää Kalliota ja kukaan mustavalkopaita ei tee elettäkään, tosin Koivun Jukka oli tosi lähellä hypätä aitiosta jäälle auttamaan. Jäällä olivat meillä kovista kovimmat tyyliin Rousu, (silloinen) Juho Jokinen ja kumppanit. Esimerkiksi Nordikselta mieleen muistuu myös useita tapauksia joissa vastustaja on vienyt meiltä pinnat pitkälti pelottelemalla tai pienillä ylilyönneillä.
 
Viimeksi muokattu:

Iceberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC ja FC TPS
Ehkä noloin muisto liittyy EHL-otteluun Manchester Stormia vastaan (olikohan vuonna 1996). Vastustajan tummaihoinen gooni alkaa mättää Kalliota ja kukaan mustavalkopaita ei tee elettäkään, tosin Koivun Jukka oli tosi lähellä hypätä aitiosta jäälle auttamaan. Jäällä olivat meillä kovista kovimmat tyyliin Rousu, (silloinen) Juho Jokinen ja kumppanit. Esimerkiksi Nordikselta mieleen muistuu myös useita tapauksia joissa vastustaja on vienyt meiltä pinnat pitkälti pelottelemalla tai pienillä ylilyönneillä.

Tästä on ollut juttua jo useampaan otteeseen, mutta Jukka Koivu tokaisi erätaukohaastattelussa, että harmi ettei olleet tietyt pelaajat kentällä. Jos olisi ollut, niin kuitti olisi tullut satavarmasti.

Jukalla muutenkin riitti pelisilmää. Nordiksella työsulun aikana S.Koivu oli taklannut rumasti jotain IFK-pelaajaa ja IFK laittoi Sakua vastaan Jarkko Ruudun aloitukseen. Jukka vaihtoi välittömästi Tyler Bouck:n Tepsiltä jäälle, joka aloituksen jälkeen iski Ruutuun kiinni. Videokin löytyy tästä episodista vielä: http://www.youtube.com/watch?v=JMIQbc7JoBs Harmi vaan, että itse tappelu jäi tuollaiseksi homoiluksi.
 
Viimeksi muokattu:

Power

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ei ehkä oltaisi menetetty henkistä yliotetta. Ässät sai helvetisti virtaa tilanteesta ja kaikki tietää miten ottelussa loppujen lopuksi kävi. TPS:n hyöty 5 minuutin jäähystä oli pyöreä nolla, kun kaikki Virta mukaanlukien olivat peloissaan kuin mangustit yöllä.

Juuri näin. Tapaus Nickersonin kaltaisia episodeja on hankala estää - Nickerson tuskin pystyy miettimään vastustajan pelotteita, jos päässä napsahtaa - eikä niihin välttämättä pystytä välittömästi reagoimaan, jos oman joukkueen kovemmat kaverit sattuvat istumaan vaihtopenkillä ratkaisevalla hetkellä. Olennaista on kuitenkin se, että tällaiset fyysisen pelin erikoismiehet kykenevät olemuksellaan rauhoittamaan muuta joukkuetta, jos peli menee kuumaksi. Pari Bergin kaltaista pelaajaa kokoonpanossa olisi voinut estää kollektiivisen "ne jyrää meitin" -tunteen, joka johti lauantaina kolmen maalin menettämiseen.

Kyse ei todellakaan ole siitä, että Tepsiin pitäisi hankkia pelkästään hanskaamiseen pystyviä kovanaamoja, jotta muut pelaajat uskaltaisivat mennä kentälle, tai siitä, että tappeleminen olisi jokin itsetarkoitus. Kyse on siitä, että Tepsiltä pitäisi löytyä riittävästi kovia pelaajia, jotta joukkuetta ei kyetä pelottelemaan tavallista kovemmilla otteilla. Fyysinen peli on yksi jääkiekon osa-alue, jonka pitää olla kunnossa siinä missä muidenkin.


Nykyisellä Tepsillä nyt ei kuitenkaan ole laittaa sellaista Mustaa Surmaa kentälle, joka hoitaisi homman niin kuin ollaan totuttu näkemään 80-luvun lopusta 2000-luvun alkuun.

Hyvä pointti tässäkin. Eihän Tepsin peli erityisen fyysistä edellisenkään triplan aikana ollut, mutta silloin joukkueesta löytyi aivan helvetisti taitoa ja toisaalta kovuuttakin sen verran, ettei vastustaja pystynyt voittamaan otteluita pelottelemalla, vaikka vastassa olivat Westerlundin & Summasen HIFK ja Jokerit sekä Rautakorven Tappara. Itselleni ensimmäisenä mieleen tuleva esimerkki on kevään 2000 finaalisarja. Jokerikannattajat ovat jaksaneet vielä vuosikausia myöhemmin onanoida Sean Gagnonin suckerpunchilla Esa Keskisen leukaan, mutta itselleni tulee jostain syystä tuosta sarjasta ennemmin mieleen tilanne, jossa Rintanen pyörähti Ossi Väänäsestä ohi kuin pujottelukepistä ja pisti kiekon Pasi Nurmisen längistä verkkoon. Tuolloin ei olisi voinut vittuakaan kiinnostaa, kuka olisi mahdollisesti voittanut jonkin showpainiepisodin, koska se ei olisi joukkuetta hetkauttanut suuntaan tai toiseen.

Vastaavasti kevään 1999 loppuottelusarjassa kukaan ei käynyt haastamassa Jarkko Ruutua tämän häirittyä Miikka Kiprusoffia, eikä se näin jälkikäteen ajatellen olisi ollut tarpeellistakaan. Olennaista kuitenkin oli, että joukkueesta löytyi siinä määrin fyysistä kovuutta (Berg, Ahola, Eloranta, Alatalo, M.Elomo jne.), ettei henkinen kantti pettänyt Hifkin rymistellessä. Ilman em. kaltaisia pelaajia siinä sarjassa olisi taatusti käynyt kylmät.

Kuten Suolakuninkaan hienosta historiakatsauksesta kävi ilmi, Jortikan kolmas pesti oli lopullinen mahalasku (myös) fyysisen pelin osalta. Nyt kun menestysvuodet ovat auttamatta historiaa, tulee väkisinkin mieleen, että onko tämä Jortikka-kiekko, jossa fyysinen elementti on mm. jäähyjen välttämiseksi karsittu minimiin, todella ainut tapa jolla Palloseura voi pelata? Runsaat kaksi vuotta takaperin koetusta Lostedt-Jämtin -episodista lähtien TPS on ollut fyysisessä pelissä pääsääntöisesti ottavana osapuolena. En haluaisi enää kuulla valmentajamme vikisevän ottelun jälkeen maailman epäoikeudenmukaisuutta, kun vastustajan kovanaama (Lostedt) oli pistetty kuumentamaan meidän tähtipelaajaamme (Aalto). Jos fyyisellä puolella on puutteita, vastustajat iskevät niihin siinä missä muihinkin Tepsin pelin heikkouksiin. Tässä ei pitäisi olla mitään yllättävää.

Ainut positiivinen puoli lauantain tappiossa olikin se, ettei Hantta lähtenyt julkisesti itkemään vastustajan kovista otteista kuten Jortikka takavuosina. Haluaisin kuitenkin nähdä jäällä sellaisen Tepsin, jossa omia puolustetaan, tarvittaessa kovinkin ottein. Tällaista herkkua ei lockout-kauden jälkipuoliskon (Tyler Bouck Sakun henkilökohtaisena suojelijana) jälkeen ole juuri ollut tarjolla.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United

kopo

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Vastaavasti kevään 1999 loppuottelusarjassa kukaan ei käynyt haastamassa Jarkko Ruutua tämän häirittyä Miikka Kiprusoffia, eikä se näin jälkikäteen ajatellen olisi ollut tarpeellistakaan. Olennaista kuitenkin oli, että joukkueesta löytyi siinä määrin fyysistä kovuutta (Berg, Ahola, Eloranta, Alatalo, M.Elomo jne.), ettei henkinen kantti pettänyt Hifkin rymistellessä. Ilman em. kaltaisia pelaajia siinä sarjassa olisi taatusti käynyt kylmät.

Nimenomaan. Tuosta omasta aiemmasta listastani näin työkiireen ;-) keskellä tuo Ahola (kuten myös Tony Virta)lipsahti pois. Voi sitä henkisen kovuuden ja johtajuuskarisman määrää Petskussa keväällä 1999, huh huh. Bergin napattua pelikiellon Petskun rooli oli valtava. Tosissaan otti päähän ettei ilmeisesti miestä tosissaan yritettykään pitää enää seuraavalle kaudelle vaan sai mennä rauhassa hautaamaan uraansa Espooseen.
 

suomihe1

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Mitä tulee Ässät-pelin kolmannen erän 4-0 tappioon niin ihmettelen miksi valmennuskaksikko ei ole ottanut esim 2-3 tai 3-3 tilanteessa aikaliisää herätelläkseen joukkuetta. Taisi mennä valmentajallakin Ässien pyörityksessä sormi suuhun. Otteluketjun puheiden mukaan sen sijaan Virta meni pistämään kultakypärän vilttiin kolmannessa erässä. Ei me millään poliisilla mitään tehdä, jos valmentajakaan ei osaa reagoida.

Virralla oli tosi hyvä syy viltittää teidän koko matsin sukellellut ja mailalla huitonut kultakypäränne. Kaverihan iski tahallaan viikatteella Forsbackaa käsille ja kimpussa tämän jälkeen koko kentällä ollut ässien ketju. Kaikki tämä tapahtui vielä peliajan ulkopuolella ennen aloitusta mikä teki teosta vielä törkeämmän (lue otteluraportti).
Niken isku e-junttiin oli sentään vahinko jossa maila nousi e-juntin mailaa pitkin käsille ja tätä nikke pahoittelikin. Onneksi ei käynyt juntille pahasti, näytti olevan aika näppärä kaveri kiekon kanssa.
 

Sparrow

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ei SM-liigalla ole mitään omaa asennetta tappeluita kohtaan. SM-liiga noudattaa tappeluiden osalta IIHF:n sääntöjä ja käytäntöjä kuten muutkin eurooppalaiset sarjat.

Right, my bad.

Mutta mitä helvettiä se olisi auttanut jos Tepsissä olisi ollut joku vastaava vatipää kuin Nickersson lauantaina?

Kuka puhui "vastaavasta vatipäästä"? Puhuin pelaajasta, joka pystyy olemuksellaan mahdollisesti ehkäisemään tällaiset kultakypärän jahtaamiset jne. Se, että lähtee sitten myllyyn, ei tee minusta kenestäkään automaattisesti vatipäätä.

Ja nyt kun ollaan vielä siinä tilanteessa, ettei todellakaan pystytä näitä "kostamaan" yhdellä tai kahdella ylivoimamaalilla kuten joskus pystyttiin. Ehei, nyt pitäisi vastata jollain muulla. Iceberg tuossa sanoi pettyneensä Koluun, olen täysin samaa mieltä. Mihin ihmeen rooliin mies tänne oikein hankittiin, jossei kovaa peliä pelaamaan?

Eri asia tietysti on, mitä kaikkea TeLaine teki lauantaina saadakseen moista huomiota Nickersonilta.
 

A - P

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Lähinnä tarkoitin että vaikka meillä olisi ollut lauantaina kentällinen Ruutuja ja toinen Bertuzzeja ja vaikka vielä kolmas Heleniuksia niin uskooko joku tosiaan että se vaikuttaisi Nickerssonin kaltaiseen "pelaajaan" millään tavalla. Minä ainakaan en, kun napsahtaa niin napsahtaa. Ja vielä väitteeseen että Nickerssonin tempaukset käänsivät pelin; ehkä välillisesti, mutta enpä usko Nicken seotessaan hetkeäkään ajatelleen pelin lopputulosta vaan oli yksinkertaisesti täysin turhaantunut omiin ja joukkueensa surkeisiin otteisiin ja lähinna halusi pois kentältä. Se että Ässät sitten nousi varmaankin johtui siitä tsempistä joka aiheutui selvitetystä vitosesta ja ehkä mielestään vääristä tuomioista pelin aikana. Tältä olisi vältytty tekemäällä maali siihen toisen erän loppuun tai kolmannen alkuun, eikä siihen nyt mitään mustia surmia tarvita, kyllähän nuo nykyisetkin pelaajat jonkun yv-maalin ovat tehneet. Tällä kertaa eivät tehneet ja loppu on historiaa.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Lähinnä tarkoitin että vaikka meillä olisi ollut lauantaina kentällinen Ruutuja ja toinen Bertuzzeja ja vaikka vielä kolmas Heleniuksia niin uskooko joku tosiaan että se vaikuttaisi Nickerssonin kaltaiseen "pelaajaan" millään tavalla.

Saattaa olla että olisi vaikuttanut saattaa olla ettei. Mikäli Tepsissä nyt kuitenkin olisi ollut yksikin Bertuzzi/Helenius joukkueessa, niin muiden tepsiläisten ei olisi tarvinnut pelata loppu peliä paskat housuissa vaan olisivat voineet keskittyä jääkiekon pelaamiseen.

Ja vielä väitteeseen että Nickerssonin tempaukset käänsivät pelin; ehkä välillisesti, mutta enpä usko Nicken seotessaan hetkeäkään ajatelleen pelin lopputulosta vaan oli yksinkertaisesti täysin turhaantunut omiin ja joukkueensa surkeisiin otteisiin ja lähinna halusi pois kentältä.

Välillisesti ja välillisesti. Sillon on pirun paha pelata, jos pelottaa hypätä kaukaloon. TeLainetta kaukaloon ei uskaltanut päästää edes valmentaja, mikä oli selkeästi väärä päätös Lukko-ottelun perusteella. Jossain vaiheessa joku tulee joka tapauksessa opettamaan Lainetta huitomaan mailalla, joten sen opetuksen olisi voinut hyvin hoitaa pois päiväjärjestyksestä jo Porissa.

Tältä olisi vältytty tekemäällä maali siihen toisen erän loppuun tai kolmannen alkuun, eikä siihen nyt mitään mustia surmia tarvita, kyllähän nuo nykyisetkin pelaajat jonkun yv-maalin ovat tehneet. Tällä kertaa eivät tehneet ja loppu on historiaa.

Tepsin ylivoimalla ei nyt vaan näytä olevan kovin paljoa merkitystä pelin lopputulokseen. Ylivoima on sen verran surkee, että vastustajalle on ennemmän hyötyä siitä, että sekoittaa Tepsin pelin pienellä mouhoamisella kuin mitä mahdollisista alivoimista on haittaa.
 

masamasa

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mitä Ässä-matsiin tulee, niin Nickersonin toilailut ei vielä Tepsiä heilauttanut. Turvallisen tuntuisessa 0-3 johdossa 5 minuutin yv vaan taisi tuntua liian helpolta ja turvalliselta eikä maalia tosissaan tunnuttu yrittävän. Kiekon ylöstuominenkin oli jo vaikeaa ja Ässät pääsi jopa jossain määrin pyörittämään peliä TPS-päädyssä, mutta ei se mistään pelosta johtunut, vaan saamattomuudesta. Kovemmalla yrityksellä 0-5 taululle ja Ässien selkäranka katki. Varsinaisesti ote hukattiin sitten vasta kolmannessa erässä, kun Ässät alkoi painaa julmetusti päälle. TPS oli jo ajatellut pelailla ja varmistella kolmannen erän, eikä äkilliseen suunnanmuutokseen pystytty enää vastaamaan. Puheet pelosta on juurikin sitä itseään.

Mutta mitä taas kovuuteen tulee, niin onhan se tällä hetkellä selkeä puute Palloseuralla. Ja nimenomaan pelillistä kovuutta tarvittaisiin, millään Lostedtin nimellisellä kovuudella ja olemattomilla pelikyvyillä ei tee mitään. Jarkko Ruutu ja Mikko Eloranta lienevät lähimpänä sitä, mitä minä kovuudella tarkoitan.
 

A - P

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tätä pelkäämisväitettä kovasti ihmettelen, ketäs siellä Porissa olisi kolmannessa erässä pitänyt pelätä kun Nickersson oli jo suihkussa? Konttista, Kivenmäkeä vai peräti Härkälää. Ei ainakaan minun korviini ole kantautunut että siellä kukaan muu Porilaispelaaja olisi kummemmin sikaillut. Ja mitä tulee ylivoimaan niin olin löytävinäni sellaisen tilaston että Tepsin yv. on SM-liigan neljänneksi paras. Edelleenkään minulla ei ole mitään oikeasti kovia pelaajia vastaan, väitän vaan että lauantain tapahtumiin sillä ei ollut mitään merkitystä kuinka kovia TPS:n pelaajat olivat.
 

rivet

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Canadiens, ManU
Iceberg tuossa sanoi pettyneensä Koluun, olen täysin samaa mieltä. Mihin ihmeen rooliin mies tänne oikein hankittiin, jossei kovaa peliä pelaamaan?


Huomasiko joku muu kun 1 erän lopussa Kolu haastoi jo Ben-Amoria myllyyn, repi jo kypärän päästä ja tuuppi koko ajan, valitettavasti Semir ei lähtenyt mukaan. Ehkä Max haki joain mikä sytyttäisi joukkueen, mutta ei saanut Semiristä kaveria. Edistystä...
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

Iceberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC ja FC TPS
Huomasiko joku muu kun 1 erän lopussa Kolu haastoi jo Ben-Amoria myllyyn, repi jo kypärän päästä ja tuuppi koko ajan, valitettavasti Semir ei lähtenyt mukaan. Ehkä Max haki joain mikä sytyttäisi joukkueen, mutta ei saanut Semiristä kaveria. Edistystä...

Hieno juttu jos näin teki. Vastus ei olisi ollut helpoimmasta päästä, mutta hienoa jos rohkeutta löytyy. Vähän niinkuin tenniksessä, täytyy uskaltaa pelata parempiaan vastaan, jotta kehittyisi.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Ilves vs KalPa
  • 2.04
  • 3.80
  • 3.25
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös