Nordic Trophy ja harjoituspelit

  • 112 038
  • 312

kibe84

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ja kakkosena Pelicans, ULUVFC #71, DEFC #50
Ihan mielenkiinnosta kyselen että tarkoitatko niillä "jutuilla" kenties Baxterin ja muutaman muun henkilön julkisuudessa antamia lausuntoja? Eikös se ole vähän joka keväinen setti mitä hoetaan...Ensi kaudella ollaan niin kovassa kunnossa ja PLAA PLAAA! Pysyy fanit tyytyväisenä.
No se on totta et joka vuotuista juttua mutta mun mielestä on kyseinen asia painottunut normaalia enemmän "juttuna" siis. Voihan se olla et se on pelkkää schaissee koko juttu mut silti pointti oli et jos on kovat harjoitus setit alla niin on varmaan paikat äijillä viel tukos eikä äijät oo "herkimmillää" täss vaihees. Heitin vaan kommentin kun osa on myynyt pelipaidat ja kausarit divariss (läppä) muutaman harkkapelin takia. Itse oon muutaman muiden tiimien harkkapelejä nähny niin eipä tuo kummoista peliä ole ollu kellään. Esim. Lahess Ilves - SCL Tigers matsi oli sellast hurlum heitä et ennemmin mentiin kaljaa juomaan ja samall "kattoo" sitä peliä baarist. No ei eipä menny tänäkään vuonna nordic trophy putkeen mut saahan ainakin nuoret hyvää kokemusta.
 
Suosikkijoukkue
Tappara
Millään muulla ei ole merkitystä, kuin sillä, että tosi pelit voitetaan. Jollain runkosarjoilla ja MM-kisojen alkusarjoillakaan ei ole mitään muuta merkitystä, kun että niistä selvitään pleijareihin, miten ja millä sijoituksella , mitä väliä sillä on? Mutta sitten kun ne tosi pelit alkaa niin painetaan läpi siitä kuulista harmaasta kivestä edes ja takaisin jos tarpeen tulee. Paljon on suomessa vielä opittavaa sieltä päin.

Mielestäni vähän eri asia jos katsojaluvut ovat sitä luokkaa. Suomen markkinoilla tuollainen ajattelutapa on fanien pettämistä ja silloin ainoastaan must-fanit ostavat kausikortteja ja seuraavat pelejä parin sadan muun kanssa. Siksi en olekaan koskaan kannattanut missään urheilusarjassa pleijareita, vaan kauden eka peli pitäisi olla sijoituksen suhteen yhtä tärkeä kuin viimoinen. Jos taas epätasaisuus aiheuttaisi keväällä 'turhia matseja' pitää jotain muuta silloin muuttaa.
 

Uncle Becker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Україна
Tässä on juuri se asia mistä itse kanukki kiekossa tykkään. Treenaaminen on vähän mitä sattuu (Juurihan esim. bluesin Keller ihmetteli miten suomessa jälkiverryttely lenkitkin tehdään joukossa rivissä mars- tyylillä, siinö missä Kanadassa kukin häröilee mitä tykkää jos tykkää) homma jätetää pelaajien omalle vastuulle, luotetaan siihen ,että ne jotka haluavat tarpeeksi voittaa niitä pelejä tekevät sen mitä tarpeellista on. Ne joita ei kiinnosta voivat painua huitsun fiduun. Millään muulla ei ole merkitystä, kuin sillä, että tosi pelit voitetaan. Jollain runkosarjoilla ja MM-kisojen alkusarjoillakaan ei ole mitään muuta merkitystä, kun että niistä selvitään pleijareihin, miten ja millä sijoituksella , mitä väliä sillä on? Mutta sitten kun ne tosi pelit alkaa niin painetaan läpi siitä kuulista harmaasta kivestä edes ja takaisin jos tarpeen tulee. Paljon on suomessa vielä opittavaa sieltä päin.

Taidankin hankkia taskubiljardin tai muuta mukavaa viihdettä syksyn ja talven varalle. On jotain mitä puuhata niitä tosipelejä odotellessa...
 
Alkaa tuntua, että p-amerikkalaisia valmentajia eivät nämä harjoituspelit nappaa tuloksen suhteen yhtään. Ei peluuteta parhaalla kokoonpanolla, eikä eletä pelissä mukana sillä tavalla kuin runkosarjapeleissä. Tämä elo/syyskuu on tavallaan vain kokeilujen aikaa. Sen takia Nordic Trophyn perusteella ei voi olla mieli maassa, vaikka olisihan se kivempi saada voittoisia uutisia.

Tämähän se harjoituspelien funktio nimenomaan on. Kokeillaan ja ihmetellään. Ne joilla käy tuuri saavat paletin natsaamaan paremmin. Kärpilläkin on rosteri elänyt lähes joka peliin ja uusia koostumuksia on kokeiltu, mutta siinä sivussa on pelejäkin voitettu. Meillä on hieman valmiimpi rosteri, josta tämä johtuu suurimmaksi osiksi. Teiltä taas taitaa pakistosta vielä puuttua kavereita ja ilmeisesti alemmissa ketjuissa on peluutettu nuorempia kavereita aika surutta. En tiedä miten 2 ekan ketjun osalta on? Kuitenkin.. Baxterilla on vähän pakkokin kokeilla kavereita, koska ei ole näitä varmastikaan seurannut ennen viime vuotta oikeastaan ollenkaan.

Kyllähän kanukitkin välittävät, miten harjoituspelit menee siinä missä suomalaisetkin. Suomalaiset ja kanadalaiset molemmat pitävät harjoituspelejä harjoituspeleinä, eikä siinä ole mitään sen ihmeellisempää, siksi näistä ei tarvitse vetää liikaa johtopäätöksiä. Tottakai harjoituspelit, etenkin liigan kynnyksellä, antavat osviittaa kauden ensimmäisiin peleihin, mutta siltikin jokaisesta joukkueesta löytyy vielä kavereita, jotka eivät ole lähelläkään sitä pelituntumaa ja tapaa, mitä he ovat sitten vähän talvemmallakin.

P.S. Ei kanukkivalmentajakaan viimeiseksi halua jäädä missään turnauksessa. Kyse vain ei ole siitä, kiinnostaako vai ei. Joskus vain on pakko kokeilla enemmän kuin muulloin.
 

joey77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, HIFK
Mielestäni vähän eri asia jos katsojaluvut ovat sitä luokkaa. Suomen markkinoilla tuollainen ajattelutapa on fanien pettämistä ja silloin ainoastaan must-fanit ostavat kausikortteja ja seuraavat pelejä parin sadan muun kanssa. Siksi en olekaan koskaan kannattanut missään urheilusarjassa pleijareita, vaan kauden eka peli pitäisi olla sijoituksen suhteen yhtä tärkeä kuin viimoinen. Jos taas epätasaisuus aiheuttaisi keväällä 'turhia matseja' pitää jotain muuta silloin muuttaa.

Mielenkiintoinen ajatus, tuo jalkapallosta tutta sarjamalli lätkäänkin, muuten olisin samaa mieltä, mutta kun kyllä nuo pleijarit keväällä on sen verran intensiivinen ja mukaansatempaava tapahtuma, että niistä olisi ikävä lupua.

Sitten tähän muuhun, ilmaisin itseäni varmaan huonosti. Kenen mielestä Kanadalaiset eivät lähde kaukaloon joka kerta voittamaan peliä? Aivan, kyllähän sinne lähdetään joka kerta taistelemaan vain ja ainoastaan voitosta, mutta tähtäin ei ole siinä, että parasta peliä pelataan harjoituskaudella. Kaikki toiminta tähtää siihen, että keväällä ollaan mukana, kun pleijarit alkaa ja silloin joukkue on voittavassa kunnossa. Jos on mahdollista voittaa muutkin pelit niin toki se otetaan vastaan, mutta kun yleensä 9 kuukauden ajan on hemmetin hankalaa pitää voittavaa pelitapaa ja peli-intensitiivisyttä yllä. Siksi tähdätään kaikella toiminnalla siihen, että keväällä kaikki on kunnossa. Kyllä tietysti itsekkin haluan nähdä runkosarjassakin hyvää peliä, mutta minulle riittää näin alkukaudesta se, että saan seurata miten Lennu on kehittynyt kesän aikana, onko se viimeinen harppaus otettu. Samoin on suunnattoman kiinnostavaa nähdä Keränen tekemässä läpimurtoaan. Vesceltä odotan muutamia hymyn kasvoille tuovaa oivallusta, Remmerin tasoisen pelimiehen näkeminen meidän liigassa on aina ilo jne jne. Sitten jossain kohtaa kautta pitäisi alkaa näkyä joukkuepelin elkeitä ihan tosissaan jne. Kyllä minusta tuolla katsomossa riittää seurattavaa ja joka pelissä panosta vaikka peli ei harkkamatseissa olisikaan ollut ihan täydellistä.
 

TO41

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tampereelle asettautuneena fanina ehdin vasta nyt katsomaan ensimmäistä harjoituspeliä eilen Tampereella. Toiveissa oli, että ihan kauden kynnyksellä pelissä olisi jo joitain kypsiä osia. Ei ollut.

Harjoituspelit ovat toki jonkinlaista höntsyilyä, mutta kyllä omasta mielestäni on huolestuttavaa jäähyjen liika välttäminen. Kotisivut raportoivat jäähyilyä eiliseltä, mutta Favorinin pilli kävi molemmille joukkueille vähän virheellisesti (ei ilmeisesti voi olla viheltämättä edes jotain). Kahden ensimmäisen erän aikana ei ollut kuin muutama taklaus/vääntö, jotka aiheuttivat yleisössä jonkinlaisen reaktion. Luulin, että lentopallo on ainoa joukkuepalloilulaji, jossa miehet eivät edes osu toisiinsa. Ei istu eilinen brandiin.

Entäs se kävelykuja siniviivalta maalille. Sinne vaan, kiekko mukaan ja maalille. Eivät eilen edes peruspakit Laakso ja Heikkinen voineet mitään, kun Tapparalaiset kolossit rynnivät maalille. Saati Korhoset ja Kovaset (ja Pikkarainenkin). No, löydän mikkihiirillekin perustelun, jos he ovat tehokkaita "ylivoimamoottoreita". Voisivat ollakin, mutta nyt tonttia hoisi Laakkonen (?).

Ylivoimalla muuten laittaisin vain enemmän Lennua sinne paikalleen maalille. Pyöriminen kulmassa vuoroin sentterin kanssa ei avannut paikkoja yhtään. Kun ketään ei seiso maalilla, ei sinnekään kiekkoa kannata heittää.

Vähän on nihkeä olo ennen kautta, mutta vuodatus lienee aiheellista. Vasta kolmannen erän puolivälin paikkeilla löysin kentältä Guollan ja Murrayn sekä aloin kuulemaan laitojen ryskettä ja tapparalaisten fanien ruikutusta. Hetkeä myöhemmin Heikkinen pompautti ruuhkan läpi maalin. No, toista hetkeä myöhemmin meni taas surfailuksi ja Tappara sai pelin taas haltuunsa.

Toki jotain hyvääkin löytyi. Pari terävää hyvää ylöstuontia, joista heti ensimmäinen toi maalin. I.Pikkarainen ja Ahtola polkevat tosissaan. Kovanen tarjosi kerran takamusta onnistuneesti. Ei vielä kirvestä kaivoon.
 

RoopeS

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
NT:n kootut selitykset

Kai tässä on todettava, että NT on paljastanut juuri sen mitä pahimmassa tapauksessa oli odotettavissa. HIFK:lla ei homma vielä rullaa ollenkaan niin kuin sen pitäisi. Alakerta on liian köykäinen, ja siihen ei ainakaan vähän aikaan saada vahvistusta, kotimaisia kelpoja pakkeja kun ei ole liiemmälti markkinoilla tarjolla. MV:osasto on kysymysmerkki, etenkin juuri tuon kevyehkön puolustuksen takia. Janne saa taas kuten viime vuonna varmasti eniten skodeja vastaansa.

Optimisti voi vielä suojautua kolmen asian taakse:

1. Baxter on tahallaan kokeillut pakistossa junnuja löytääkseen sieltä jotain kultajyviä (kuten Keränen viime vuonna). Nämä kokeilut on ehkä myös kostautunut häviöillä otteluissa, vaikka ovat tuoneet Baxterille tietoa siitä millä pelaajilla hän joutuu puolustuksensa ja pelitaktiikansa rakentamaan.

2. Baxter on tarinoiden mukaan tehnyt poikien kanssa uuden maailmanennätyksen "maailman kovin ikinä missään"-fyysisen treeniohjelman, joka näkyy siinä, että rosterilla on paikat tukossa, ja luistelu ei oikein vielä toimi kuten pitäisi.

3. Ulkkarit ovat vielä kesäterässä, ja pääsevät vasta vauhtiin loppusyksystä. Näillä herroilla oli omatoimiset kesätreenit, ja ovat nyt ihan tukossa kun ovat liittyneet pääjoukon treenitempoon.

Realisti tietää, että muut joukkueet ovat tehneet ihan samoja juttuja, mutta ovat silti voittaneet enemmän otteluita. HIFK otti turpiinsa kaikilta kotimaisilta joukkueilta NT:ssä, joskin osa jatkoajalla tai rankkareilla.

Ketjulotossa on nyt myös rustattava uudet ketjut koko alkukaudelle, sillä aikaa kun Pesosta parsitaan pelikuntoon.

Harjoitusottelut eivät ole tuoneet mitään muuta kun pientä epävarmuutta siitä missä mennään. Meillä on hyvä hyökkäys, mutta sen hyödyntäminen edellyttää hyvää pelinavausta puolustukselta. Tämä rosteri ei myöskään ole ns. puolustuspelin ihannerosteri. Veikkaan, että näemme aika hurlumheikiekkoa kevään alussa. Se voi tarkoittaa aikamoista viihdettä katsojille. Maaleja mätätään tasaiseen tahtiin kumpaankin päähän.
 

matti&teppo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
2. Baxter on tarinoiden mukaan tehnyt poikien kanssa uuden maailmanennätyksen "maailman kovin ikinä missään"-fyysisen treeniohjelman, joka näkyy siinä, että rosterilla on paikat tukossa, ja luistelu ei oikein vielä toimi kuten pitäisi.

3. Ulkkarit ovat vielä kesäterässä, ja pääsevät vasta vauhtiin loppusyksystä. Näillä herroilla oli omatoimiset kesätreenit, ja ovat nyt ihan tukossa kun ovat liittyneet pääjoukon treenitempoon.
Näinhän se kaiketi on ollut, ainakin puheiden perusteella. Mutta tuossa on mielestäni melkoinen ongelma ja ristiriita Bäksterin puheille Jeren sitoutumattomuudesta HIFK:n kesätreeneihin, ei siellä ole näemmä kaikki muutkaan olleet paikalla. Miksi siis vaatimalla vaatia joiltain ehdotonta kohdan 2 noudattamista kun taas osa porukasta saa kohdan 3 kohtelun.

Ei siinä mitään, Jere on nyt Kärpissä ja se siitä. Ihmetyttää vaan tuon Bäksterin touhut.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Ei tässä nyt mitään kirvestä kaivoon viitsi todellakaan heittää, mutta kyllä tuo päästettyjen maalien keskiarvo (4/ottelu) on aika surkea luku, vaikka treenejä vaan olivatkin. Olen yrittänyt psyykata itseäni samankaltaisiin optimistisuuksiin, mitä RoopeS tuossa esitti.

Baxter on äijä, joka peluuttaa surutta parhaita pelaajia lähes koko ajan, mutta eiköhän hänkin ole harjoituspeleissä peluuttanut junnuja enemmän tulevaisuutta varten.

Jos fysiikkapuolella on (kuten on puhuttu) tehty raskasta jälkeä, niin eihän sekään voi millään olla vaikuttamatta kautta edeltävään aikaan.

ps. Eiköhän nyt jätetä (matti&teppo ja Kyynikko) se Jere vihdoin näiden keskustelujen ulkopuolelle,.. eiks nii!
 

Kyynikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK / HJK + Porin Ässien sympatiakannattaja
Näinhän se kaiketi on ollut, ainakin puheiden perusteella. Mutta tuossa on mielestäni melkoinen ongelma ja ristiriita Bäksterin puheille Jeren sitoutumattomuudesta HIFK:n kesätreeneihin, ei siellä ole näemmä kaikki muutkaan olleet paikalla. Miksi siis vaatimalla vaatia joiltain ehdotonta kohdan 2 noudattamista kun taas osa porukasta saa kohdan 3 kohtelun.

Ei siinä mitään, Jere on nyt Kärpissä ja se siitä. Ihmetyttää vaan tuon Bäksterin touhut.

Tätä samaa asiaa olen itsekin kavereiden kanssa funtsittu. Miksi Guolla ja Murray saivat treenata oma-aloitteisesti omaan tahtiin, mutta Jere ei? Millä ilveellä Guolla ja Murray sitten todistivat treenanneensa jonkun tietyn Baxterin luoman treenikaavion mukaan? Ainakin ekat harkkamatsit jotka näin todistivat selvästi sen että molemmat jampat olivat täysin piipussa muutaman minuutin luistelun jälkeen. Uskon ettei kumpikaan ole pätkääkään paremmassa kondiksessa kuin mitä Jere olisi ollut! Mutta se siitä. Jere on nyt Oulussa ja Baxter meillä, joten näillä mennään. Pistää vaan oikeasti mietityttämään tiettyjä asioita! Vähän haisee koko juttu!
 
Oli IFK:n pelissä joitain hyviäkin elementtejä. Ajoittain hyökkäyksiinlähdöt olivat todella hyviä; kiekko liikkui 2-3 metrin syötöillä mieheltä miehelle, syötöt lapoihin, ja keskialue ylittyi kontrolloidusti ja vauhdilla - ja hyökkäysalueelle kiekko tuli IFK:n lavassa. Nopeat käännöt eivät vielä olleet niin tehokkaita, mutta eiköhän ne saa hiottua kohdalleen.
Ylivoima oli hivenen mielikuvituksetonta, mutta kyllä siinä potentiaalia on. Vescen paikan näkisin jossain muualla kuin maalin edessä...

Yksilöinä ei kukaan eilen oikein erottunut, ei hyvässä eikä pahassa. H.Pikkarainen ei vastannut täältä saamaani mielikuvaa, ei kiekollisena ihmeitä esittänyt. Guollalla lötä pysyy hyvin lavassa, ja syöttö löytää tiensä kaverin lapaan. Murray oli aika vaisu. I.Pikkarainen pelasi energisesti, oli siten näkyvin yksilö.
Tappara pystyi omalla pelillään kuitenkin tekemään IFK:n varsin aseettomaksi, ei päästänyt tekopaikkoihin, ja jos paikka oli, niin aina oli joku peittämässä. Toki pari avopaikkaakin siunaantui.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tätä samaa asiaa olen itsekin kavereiden kanssa funtsittu. Miksi Guolla ja Murray saivat treenata oma-aloitteisesti omaan tahtiin, mutta Jere ei? Millä ilveellä Guolla ja Murray sitten todistivat treenanneensa jonkun tietyn Baxterin luoman treenikaavion mukaan? Ainakin ekat harkkamatsit jotka näin todistivat selvästi sen että molemmat jampat olivat täysin piipussa muutaman minuutin luistelun jälkeen. Uskon ettei kumpikaan ole pätkääkään paremmassa kondiksessa kuin mitä Jere olisi ollut! Mutta se siitä. Jere on nyt Oulussa ja Baxter meillä, joten näillä mennään. Pistää vaan oikeasti mietityttämään tiettyjä asioita! Vähän haisee koko juttu!
Eiköhän kyse ole siitä, että molempien ulkomaalaisten sopimukseen on erikseen kirjattu, että hoitavat kesäharjoittelun itsenäisesti (= kotimaassaan lomaillen) ja liittyvät joukkueeseen vasta x päivää ennen kauden alkua. Lisäksi Guolla ja etenkin Murray ansaitsivat viime kauden esityksillään erivapauksia - Jeren kohdalla en ole ihan samaa mieltä.

Mitä näihin harjoituspeleihin tulee, niin voitoilla ja tappioilla ei sinänsä ole väliä, kunhan pelissä on nähtävissä edes jonkinlainen "punainen lanka". Viime kaudella harkkapelit olivat täyttä sekoilua ja ei se siitä mihinkään muuttunut, kun kausi alkoi. Itse en ole nähnyt kuin yhden NT -pelin, joten paha sanoa oikein mitään pelin laadusta. Se on kuitenkin varmaa, ettei peli paremmaksi muutu pelkästään sillä, että pojat keskenään päättävät ruveta tsemppaamaan vähän, kun tosipelit alkaa. Samanlaista itsensä kusettamista on se, että runkosarjapeleillä ei ole juurikaan merkitystä, koska "tosipelit" on vasta pleijareissa. Sen jälkeen voikin tehdä pientä taustatutkimusta siitä, että montako mestaruutta on SM -liigassa voitettu, kun runkosarjasijoitus on ollut kärkinelikon ulkopuolella - itse en muista kuin Tapparan vm2003.
 

scholl

Jäsen
Ei se pelaajien runkosarjassa surutta puhkipeluuttaminen ole kevään menestyksen kannalta järkevää ja perusteltua. Niinpä luulisi, ettei Baxter siihen nyt ihan sillä tavalla sortuisi. Viime vuonna paketti oli Francisin jäljiltä siinä kunnossa, että oli pakko tehdä vain palomiehen toimia. Nyt kun on laaja hyökkäyskalusto niin luulisi, ettei ihan yhtä paljon tarvitse samoja pelaajia kuormittaa. Puolustuksessa toivoin, että erityisesti alkukaudesta olisi voitu pelata 4 puolustajaparilla ja ajaa sisään seppäsiä ja holmbergeja, mutta nyt kun näyttää siltä, että määrä on korvannut laadun niin puolustuksessa tulee väkisinkin urakointia. Maalivahtipuolella taas on ihan hyvä, että on kokeiltu kolmeakin veskaria ja toivoisin, että runkosarjassa lähdettäisiin pelaamaan puoliksi ja mikäli kumpikaan ei nouse huippuvireeseen niin sitten uusi ukko kesken kauden. AA:lle tämä on näyttökausi. Nyt tai ei koskaan huipulle. Lunkalle puolestaan voisi sanoa kauden olevan viimeinen ykkösenä. Seuraavaksi kaudeksi joku kova nimi kehiin ja Lunkka kakkoseksi kuten Sakke oli 97/98. Tosin luotto näihin veskareihin on jo alkavalle kaudelle aika alhainen.

En muista, että vuosi sitten vastaavaan aikaan olisi ollut puhetta siitä, että ulkkarit olisivat huonossa kondiksessa. Niinpä on hyvin ihmeellistä, mikäli nyt on sellainen tilanne. Koko kesä ei ole jääharjoitteluaikaa, joten on hyvin luonnollista, että ulkkarit voivat treenata kotimaassaan, mutta kyllä heidän pitää saada IFK:lta harjoitusohjelma, joka saa heidät riittävään kondikseen. Joukkueen moraalin kannalta on tuhoisaa se, jos sovitaan menestystavoitteista ja niihin sisältyvistä harjoitteista ja sitten niska limassa tehdään duunia huomaten myöhemmin, että parhaiten ansaitsevat joukkuekaverit eivät olekaan tehneet duunia, kun eivät vauhdissa pysy.
 

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
- - -
Kovanen tarjosi kerran takamusta onnistuneesti.
- - -

Allekirjoituskamaa.

Muuten olen sitä mieltä, että kyllä harjoituspelitkin pitää ottaa sen verran tosissaan, että tulee voittojakin. Vaikka kuinka kokeillaan ketjuja sekä junnuille ja nielikäisille annetaan näytön paikkoja tai huipuille on loukkaantumisten takia annettava lepoaikaa, niin jatkuva häviäminen ei palvele ketään.

Hyvät harjoituspelit kauden alla saavat itseluottamusta paremmaksi ja se näkyy usein kauden ensimmäisen neljänneksen otteluissa hyvinä otteina. Jos 12 pelin jälkeen ollaan sarjassa kymmenentenä 15 pinnaa kärjestä, ei se paljon naurata ja turhan paljon jää loppukaudelle kuromista kiinni. Enkä mitenkään jaksa uskoa, että Baxter olisi ollut yhdenkään hävityn harkkapelin jälkeen tyytyväinen. Kiva-Harri ja Sakke saavat lätistä medialle mitä haluavat, mutta totuus on toinen.
 

Bismarck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mitä näihin harjoituspeleihin tulee, niin voitoilla ja tappioilla ei sinänsä ole väliä, kunhan pelissä on nähtävissä edes jonkinlainen "punainen lanka". Viime kaudella harkkapelit olivat täyttä sekoilua ja ei se siitä mihinkään muuttunut, kun kausi alkoi. Itse en ole nähnyt kuin yhden NT -pelin, joten paha sanoa oikein mitään pelin laadusta. Se on kuitenkin varmaa, ettei peli paremmaksi muutu pelkästään sillä, että pojat keskenään päättävät ruveta tsemppaamaan vähän, kun tosipelit alkaa.

Mä en ole pätkääkään huolissani näiden harjoitusmatsien perusteella. Tässä on tullut tovi seurattua kiekkoa ja kyllä on kaukana ollut mestariveikkaukset, jos olisi pelkkien harkkamatsien perusteella rasteja vetänyt tosipelien alkaessa ruutuun. On moni liigamestari vetänyt niin vaisuja matseja syksyn alla. Tottakai on kiva voittaa, mutta esim. itse lähden oikeastaan harkkapeliin kuin harkkapeliin katsomaan lähinnä yksilöiden suorituksia ja ikinä ei ole harjoituspelin tappio ketuttanut - ei pätkääkään. Monesti nähdään nimenomaan alkukaudesta, kun tietyt joukkueet saattaa buustata kärkeen ja jotkut takeltelee, mutta joulutauon paikkeilla saattaa sarjasijoitukset olla täysin ympäri kuin ensimmäisten 10 kierroksen jälkeen. Mä annan varsinaisen arvion meidän joukkueesta ekan 15 pelin jälkeen. Siinä vaiheessa alkaa suuntaviivat näkyä.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Näinhän se kaiketi on ollut, ainakin puheiden perusteella. Mutta tuossa on mielestäni melkoinen ongelma ja ristiriita Bäksterin puheille Jeren sitoutumattomuudesta HIFK:n kesätreeneihin, ei siellä ole näemmä kaikki muutkaan olleet paikalla. Miksi siis vaatimalla vaatia joiltain ehdotonta kohdan 2 noudattamista kun taas osa porukasta saa kohdan 3 kohtelun.

Jerellä on väärän maan passi, lisäksi hän ei käy kirkossa. Baxterin jeesuskiekossa 12 opetuslasta saavat erityiskohtelun, mutta auta armias, jos putoat joukkoon "ynnä muut". Tutkimattomat ovat herran tiet.

Kovanen tarjosi kerran takamusta onnistuneesti.

Olisi ehkä mukavampaa, jos pelaajien vapaa-ajan harrastuksia koskevat kommentit jätettäisiin vähemmälle? Täällä monia kiinnostaa tietää, mitä itse otteluissa on tapahtunut.
 

tiki10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nybbe Ja Tobbe All-Stars
Olisi ehkä mukavampaa, jos pelaajien vapaa-ajan harrastuksia koskevat kommentit jätettäisiin vähemmälle? Täällä monia kiinnostaa tietää, mitä itse otteluissa on tapahtunut.

Mun mielestä taas voitaisiin tällä kaudella nimenomaan keskittyä pelaajien vapaa-ajan harrastuksiin, koska ei siitä pelaamisesta kuitenkaan tule yhtään mitään.

Harjoituspelejä teksti-tv:stä seurailleena voin jo nyt sanoa, että ollaan hävitty tämä kausi. Kuitenkin toistan samaa kaavaa kuin ennenkin -> kausarit on hankittu ja siirryn 11.9. katsomoon itkemään, nukkumaan ja valittamaan.

Hauskaa kautta vaan kaikille.
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Näinhän se kaiketi on ollut, ainakin puheiden perusteella. Mutta tuossa on mielestäni melkoinen ongelma ja ristiriita Bäksterin puheille Jeren sitoutumattomuudesta HIFK:n kesätreeneihin, ei siellä ole näemmä kaikki muutkaan olleet paikalla. Miksi siis vaatimalla vaatia joiltain ehdotonta kohdan 2 noudattamista kun taas osa porukasta saa kohdan 3 kohtelun.

Ei siinä mitään, Jere on nyt Kärpissä ja se siitä. Ihmetyttää vaan tuon Bäksterin touhut.

Toisille voi antaa vapauden omatoimisiin harjoituksiin ja toisille ei. Antaisitko itse kaverille vapauden jos hän ei ilmesty edes pakollisiin treeneihin? Kannattaa lukea se IS Veikkaajan haastattelu niin selviää että vika on ollut yksin Jeressä eikä kenessäkään muussa. Nythän Jere katuu jo kovasti sitäkin miksi ei osallistunut Nhl:n päihdeohjelmaan. Enää ei puhuta mistään uskonnollisesta pakkohoidosta mikä läppä upposi tännekin kuin sulaan voihin vaan Jere myöntää että hän töppäsi kun lopetti ohjelman.
 

julle-jr

Jäsen
Jerellä on väärän maan passi, lisäksi hän ei käy kirkossa. Baxterin jeesuskiekossa 12 opetuslasta saavat erityiskohtelun, mutta auta armias, jos putoat joukkoon "ynnä muut". Tutkimattomat ovat herran tiet.
Voi Jere-raukkaa kun on joutunut moisen sortamisen kohteeksi, eihän sille ehditty antaa edes kymmentä varoitusta. Bäxterin pinna näyttäisi olevan todella lyhyt, ei siedä pelaajiltaan edes alkukesän perinteistä omaa lomaa. Pitäisikö soittaa Amnestylle ja ilmiantaa ihmisoikeusrikkomus, Suomessa saa potkut töistä jos mieluummin juhlii kuin tulee työpaikalle.

Jos erityiskohtelusta puhutaan, niin eiköhän sellainen ole ollut Jerellä jo hitusen kauemmin kuin kenelläkään muulla.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Enää ei puhuta mistään uskonnollisesta pakkohoidosta mikä läppä upposi tännekin kuin sulaan voihin vaan Jere myöntää että hän töppäsi kun lopetti ohjelman.

Tämä ei poista sitä tosiasiaa, että Baxterin uskonnollisuus on vitun rasittava piirre hänessä. Valmentajahan saa mun puolestani perustaa elämänkatsomuksensa vaikka siilien nussimiseen, kunhan hän a) ei sotke elämänkatsomuksellisia asioita valmennustyöhönsä ja b) arvostaa pelaajia vain pelaajina varsinkin jos c) hänen oma kompetenssinsa ei edes riitä asettamaan ihmisiä paremmuusjärjestykseen. En tiedä mitä uskonlahkoa Baxter edustaa, mutta hänellä on kyllä lievä evankelioimisen tarve. Lisäksi häneltä irtoaa elämänohjeita pelaajille ja heidän perheilleen ihan pyytämättä.

En olisi koskaan uskonut, että tulee paikka kehaista Apea, mutta hänelle pinnat siitä, että miehen vasemmistolaisuus ja muu tuulihattuilu ei vaikuttanut millään lailla hänen duuniinsa pelin ja pelaajien parissa. Kiekkokaukalossa Ape oli "vain" kiekkovalmentaja. On kokonaan toinen asia, että hän oli aivan paska kiekkovalmentaja. Raivo Summanen on puolestaan hyvä esimerkki valmentajasta, jota ei kiinnosta pelaajissa mikään muu kuin se, millaisia he ovat luistimet jalassa ja maila kädessä.
 

Hanson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, alasarjat.
Oho, oliko otsikko väärä ?

Painoin otsikkoa Nordic Trophy ja harjoituspelit...piti oikein tarkistaa painoinko oikein, koska muutama edellinen viesti ei edes sivunnut aihetta.

Joka tapauksessa. Nordic T ja harkkapelit ovat markkinoinnin kannalta tärkeitä ; huonot pelit ja häviöputket eivät innosta marginaalikannattajia ostamaan kausikortteja. Menestyvä joukkue synnyttää buumia ja vilkastuttaa kaikenlaista myyntiä, kausarien lisäksi fanituotteet jne. En usko, että on millekään joukkueelle hyväksi, että suurin puheenaihe mediassa ja muualla on seurasta pois lähtenyt alkoholisoitunut pelaaja. Eiköhän olisi parempi jos voisi puhua menestyvästä joukkueesta joka jo harkkamatseissa esittää hyvää kiekkoilua. Eli : kyllä harkkamatseilla jotain merkitystä on jo nyt.
 
2. Baxter on tarinoiden mukaan tehnyt poikien kanssa uuden maailmanennätyksen "maailman kovin ikinä missään"-fyysisen treeniohjelman, joka näkyy siinä, että rosterilla on paikat tukossa, ja luistelu ei oikein vielä toimi kuten pitäisi.

Tämä on aika pahasti ristiriidassa Heikkisen haastattelun kanssa:

- Baxter on vaativa, kuten Rautakorpikin, pidän vaativista valmentajista. Baxter on pelannut itse puolustajana, joten hän tietää paljon pakkien asioista ja neuvoja puolustamiseen tulee enemmän kuin yleensä. Ehkä luistelua on nyt ollut normaalia enemmän. Jää on kuitenkin samanlaista joka paikassa, ei harjoittelussa voi olla niin paljon eroja. Sen sijaan kesäharjoittelu on täällä järkevämpää kuin Raumalla. Välillä Raumalla tuntui, ettei kroppa millään jaksaisi, mentiin vaan ilman päämäärää. Kovaa on menty täälläkin, mutta järkevästi ja fiksusti palauttavasti. Kuntovalmentaja Kyösti Lampinen on todella ammattitaitoinen ja tietää mitä tekee.

Puolihuolimattomasti katselin Tappara-HIFK pelin ja HIFK jätti kyllä mietittävää esityksellään, ainakin jos verrataan mediassa ja täälläkin esitettyihin veikkauksiin.

Yhden pelin perusteella minulle ei avautunut ollenkaan mikä on Baxterin/HIFK:n pelityyli ja -tapa tällä kaudella. Hetkittäin joukkue karvasti kahdella kärjellä, mutta ei järjestelmällisesti tai yhtä ahnaasti kuin Sheddenin HIFK. Toisaalta nähtävissä ei myöskään ollu kurinalaista viisikkopeliä, jollaiseksi HIFK:n pelitapaa luonnehdittiin Baxterin astuttua ruoriin.

Paljon etukäteen hehkutettu Vesce jätti itsestään valjun kuvan. Laakkosen maalin klap-klap kuviota lukuunottamatta varsin näkymätön tapaus, vaikka kyseessä pitäisi siis olla erittäin taitava pelaaja? Pakisto oli ongelmissa jopa Tapparan mikkihiiriosaston kanssa.

HIFK oli erittäin haluton taklauspeliin - jopa vähemmän halukas kuin tällä kaudella anti-fyysinen Tappara. Joukkue innostui hakemaan taklauksia oikeastaan vain yhdessä jaksossa pelin loppupuolella, kun Tappara oli lyhyen ajan sisään taklannut pari kertaa napakasti ja Salmela yrittti lähettää jonkun HIFK-pelaajan aition puolelle (ajoi puoli metriä ohi, valitettavasti). Tästä HIFK hieman sisuuntui ja yritti hiukan hakea hyökkäyspään taklauksia, mutta ei mainittavaa tulosta tässäkään.

Hämmentävä esitys stadilaisilta ja vaikeutti ainakin osaltani HIFK:n ennakkoarviointia (uhkapelitarkoituksissa). Ehkä kauden alkamisen läheisyys vaikutti siihen, että nyt välteltiin jo loukkaantumisia?
 

Kinkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kiffen
Nordic Trophyn runkosarjan HIFK-tilastot kertovat surullista tarinaa HIFK:n epäonnistujista. Lundellin torjuntaprosentti, kapteeni Murrayn tehottomuus sekä Heikkisen ja Laakson miinustilastot ovat mielestäni suurimmat kysymysmerkit tulevalle kaudelle lähdettäessä.

On joukkoon mahtunut muutama onnistujakin... Eiköhän tässä vaiheessa Janne Laakkosen mollaaminen ainakin hiljene vähäksi aikaa!

- 7 ottelua, 1 voitto, 2 jatkoaikatappiota, 4 tappiota varsinaisella peliajalla
- vähiten tehtyjä maaleja (16)
- eniten päästettyjä maaleja (28)


Ottelun 3 parasta äänestys
- Laakkonen Janne 4 pistettä
- Keränen Janne 4 pistettä
- Petrell Lennart 3 pistettä
- Heikkinen Ilkka 2 pistettä

Pistepörssi
- Laakkonen Janne 4+1=5
- Pesonen Jussi 3+1=4
- Guolla Steve 2+2=4
- Petrell Lennart 2+2=4
- Heikkinen Ilkka 1+3=4
- Pikkarainen Ilkka 1+3=4

...
- Vesce Ryan 0+2=2
- Murray Rem 0+1=1, joukkueen kapteeni
- Cook Charlie 0+1=1
- Pikkarainen Hannu 0+0=0


Maalivahdit
- Lundell Jan 86,73
- Ahlqvist Aleksis 88,89

- Nieminen Jani 91,67

Eniten laukauksia
- Vesce Ryan, 26 laukausta, 3,71 L/Ot, 0 maalia!
- Heikkinen Ilkka, 23 laukausta, 3,29 L/Ot
- Ahtola Jerry, 17 laukausta, 2,43 L/Ot, 0 maalia!
- Pikkarainen Ilkka, 16 laukausta, 2,29 L/Ot

Laukaisutarkkuus
- Laakkonen Janne, 4 maalia, 6 laukausta, 66,67
- Pesonen Jussi, 3 maalia, 12 laukausta, 25,00
- Guolla Steve, 2 maalia, 8 laukausta, 25,00
- Petrell Lennart, 2 maalia, 12 laukausta, 16,67
- Haverinen Joni 1 maali, 8 laukausta, 12,50

Plus
- Haverinen Joni +2
- Kovanen Tommi +1
- Pikkarainen Ilkka +1
- Purolinna J-P +1


Minus
- Heikkinen Ilkka -8
- Porthén Jermu -7
- Laakso Teemu -6

- Seppänen Timo -3
- Nielikäinen Pasi -3
- Keränen Janne -3

Jäähyt
- Vesce Ryan 33min
- Pikkarainen Ilkka 22min
- Heikkinen Ilkka 10min
- Laakso Teemu 10min
- Ahtola Jerry 8min
- Kovanen Tommi 6min
- Nielikäinen Pasi 6min

Fair play
- 5. IFK Helsinki 139min, 19,86 per ottelu
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös