Urbaanilegendat Suomen armeijassa

  • 193 800
  • 308

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
hannes_ko kirjoitti:
Ruokalan katossa oli luodinreikä. Vääpeli/sotilasmestari/luutnantti ei ollut pitänyt mekkalasta.
Tony Halme kirjassaan Jumala armahtaa - minä en (1998) (s.30)
Mustosella itselläänkin taisi olla noihin aikoihin pinna vähän kireällä. Pari kuukautta myöhemmin siltä meni hermot ruokailussa, kun jengi ei ollut sen mielestä tarpeeksi hiljaa. Se veti pistoolin taskusta, täräytti kaksi kertaa kattoon ja kysy sen jälkeen, että olisiko kenties Halmeella vielä jotakin lisättävää. Täytyy kyllä myöntää, että juuri silloin ei tullut mieleen yhtään mitään mikä olisi pitänyt ääneen sanoa. Sen jälkeen Mustonen pitikin muutaman viikon lomaa valtion laskuun.
Omana armeija-aikanani (I-98, Dragsvik) kyseinen pistoolisankari oli autohallin sotilasmestari (Nej satan, pojkar!!!) Axberg. Tapahtuman jälkeen hänet olisi siirretty joksikin aikaa 3.KJK:n palvelukseen. Dragsvikia tuntemattomille kasarmialueelta löytyy 1.KJK ja 2.KJK (kustjägarkompaniet/rannikkojääkärikomppania). Varuskunta-alue rajoittuu Tammisaaren mielisairaalaan, joten aidan takaa löytyy se legendaarinen 3.KJK...
Vesku kirjoitti:
Kun on ollut 2xx päivää intissä, voi keskeyttää ja saa sotilaspassinsa käteen.
hanu kirjoitti:
Tämän oikeasti tekivät aikanaan vanhoilla palvelusajoilla 240/330 Keuruun Viestikompostin kaverit. 90yp:n miehistä n. 80% marssivat 240 täyteen tultua kompostin vääpelin puheille ja sanoivat vakaumuksensa muuttuneen ja vaativan vaihtamista siviilipalveluun. Sen yhden kerran onnistui, kun kerran varusmiespalvelu oli 240 pv:n jälkeen lain mukaan suoritettu. Sen jälkeen ei ole onnistunut, kun lakia hieman korjattiin. Eli nykyään kai seurauksena on täysimittainen sivari. Syynä oli yksi hieman kusipäisempi kesävänskä, muistaakseni myös väitettiin seksuaalisesti poikkeavaksi. Tapauksesta on aikaa yli 20v.
Tämä ei ainakaan syys-lokakuussa 1998 enää onnistunut nimimerkillä Itse yrittänyt. Sain (ainakin siihen aikaan) hyvältä kuulostavan työtarjouksen aiemmasta työpaikastani, >240päivää jo takana, tuplavinkkelit kaulassa ja tornihuhu kuultuna. Mikään ei estänyt yrittämästä ja kävin aiheesta useampia keskusteluja sekä varuskunnan lääkärin (eversti?) että sotilaspastorin kanssa - tuloksetta. Tosin en yrittänyt selitellä mitään vakaumuksen muutoksella tms., vaan vetosin lähinnä elämäntilanteeni muutoksiin ja saamaani työtarjoukseen. Vietin kuitenkin kiltisti kaikki 330vrk armeijan harmaissa/kurkkusalaatissa ja kotiuduin 08.12.1998. Hmmm... torstaina siitäkin tulee kuluneeksi jo seitsemän vuotta.
 

JimmyMac

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Pittsburgh Penguins
Paitselo kirjoitti:
Entäs sitten tämä tyyppi joka kyllä suoriutui varsinaisista kutsunnoista, mutta sitten palvelukseenastumispäivästä lähtien kundi alkoi pitää omituista showta.
Hän ei ottanut kuuleviin korviinsa mitään mitä hänelle sanottiin - hän vaan omituisesti kierteli pitkin kasarmia ja tutkia hipelsi sormillaan keskittyneen näköisesti kaikenlaista paperiroskaa lattioilta ja pihalta. Kaikenlisäksi tyyppi hoki koko ajan sanoja "ei se ole tää, ei se ole tää".

Noh, eihän tuollaiselle tyypille voi rynkkyä luovuttaa ja niinpä hänet laitettiin monenlaisiiin tutkimuksiin Keskussotilassairaala Ykköseen (Tilkka). Ja siellä jatkui sama meininki - hän vaan keräili roskia nurkista ja hoki koko ajan että "ei se ole tää".

Reilun kuukauden tutkimusten jälkeen hän sitten sai hullun paperit ja vapautuksen asepalveluksesta. Saatuaan paperit käteensä hän totesi ykskantaan että "no tää se on"...

Samankaltainen juttu pyöri myös vuonna 2000. Tosin siinä alokas kyseli koko ajan "missä se on? missä se on?". Yölläkin tupakaverit heräsivät, kun alokas tyhjä ilme kasvoillaan hoki vain "missä se on? missä se on?".

Sitten ko. alokas kävi varuskuntasairaalassa, sai vapautuspaperit käteensä ja kävi vielä tuvassa vaihtamassa siviilivaatteet päälleen. Sitten ovesta ulos astuessaan vinkkasi tupakavereilleen vapautuslappua näyttäen: "tässä se on".

Hauska tarina.
 

JimmyMac

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Pittsburgh Penguins
ELÄKELÄINEN kirjoitti:
Vaan alokas Bylsma(nimi muutettu, oikeasti Nissinen) iski siistin naisen Kirkkonummen keskustasta ja eikun akan kämpille hommiin. Siellä oli sitten pöydällä erään vittumaisen komppanianpäällikön ja k.o rouvan hääkuva.

Heh. Omakohtaisesti pääsin varsin läheltä todistamaan samantapaista tilannetta. Ei siis välttämättä tornihuhu tuokaan.
 

JimmyMac

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Pittsburgh Penguins
wild wild west kirjoitti:
Alokas Möttönen pidätti paskaa morttileirillä kolme viikkoa kun ei iljennyt mennä riukupaskalle.

Ja tämä tarina jatkuu....kun alokas sitten kävi kasarmille päästyään paskalla, oli peräsuoli niin kuivunut, että jöötin mukana tuli 10 senttiä suolta ulos.
 

St. Pat

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, NUFC, Les Canadiens
Mosku kirjoitti:
Totta siinä jutussa on sen verran että mellankankaan ja Jeesiön(Ampumaradalle menevä tie) sillan välimaastosta kyllä löytyy luolan suuaukko, ihan niin iso että kyllä siitä Masilla hurauttaa kevyesti sisälle.
Luolassa en ole käynyt mutta joku kuulemma joskus oli.. siis kuski ja oli kertonut nähneensä niitä vaunuja.. ja vähintään avaruusaluksen :)

Totuus lienee se että luolassa säilytetään SA-varusteita kuten rynkyt ja kuulat niihin, ynnä vaatetus luonnollisesti.

Ah Mellankangas... tulee muistoja mieleen. Meillä PstK:ssa vaunuosaston oli pojat kuulemma käyneet luolastossa ja nähneet niitä vaunuja sekä useita satoja APILAS-sinkoja foliopakkauksissaan.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kävin Säkylässä intin ja siellä kiersi huhu, että viestikomppanian jääkäri oli leirillä pannut naisalikessua. Tämä naisalikersantti sai poistumiskieltoa, mutta jätkä sai kuntsarin, sillä oli harrastanut seksiä rynkky selässä.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Mängimies kirjoitti:
Muistatko kyseisen päällikön nimeä?

Nimittäin omassa palveluspaikassani ollut päällikkö (joka myös on ollut joskus Kuuskajaskarin päällikkönä) sopii ainakin täysin kertomaasi tornihuhuun.
Paaterohan tuo.
 

Jermu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
JanJ kirjoitti:
Ollessani armeijassa 1993 poistattaminen ruokailuun mennessä ja palatessa oli ankarasti kielletty YlPalvOssa. Joten mahtaakohan kaikki tuollaiset poistattamiset olla tornihuhuja vai onko jossain tuolla tavalla tehty silti?

Kuulostaa tornihuhulta. Siis se, että poistattaminen ruokailuun mentäessä olisi kielletty YlPalvOssa.

Ja Santahaminassa poistattaminen alokasaikana oli erittäin yleistä, siirrettiin luonnollisesti käytäntö eteenpäin omille alokkaille. Itsekin on tullut kierrettyä ennen ruokailuun menemistä lukuisia kertoja Santahaminan keskusaukion eri rakennuksia, ja vastaavasti olen laittanut omia alokkaita tekemään samoin. Jos joku kokelas on vaikka poistattanut taakse 17 kertaa putkeen, ei kuulosta kovin hurjalta: tosin joutuuhan siinä ottamaan yhteensä peräti 170 askelta. Ehkä sekin on joillekin vässyköille liikaa.

Lisäksi olen itse ollut paikalla kun toinen varusmiesjohtaja ilmoittaa meille muille, että "tulkaa ruokailuun omia aikojanne". Tämä ko. kokelas otti (talvella) alokkaat vähän etuajassa ulos aamupalalle siirtymistä varten, ja matkalla ruokalaan vei yksin koko komppanian Saharaan tetsaamaan.
 

Jykke1978

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC/FC TPS, Turku Dockers, Adelaide Crows
Kyllä meitä ainakin Niinisalossa vuonna 1998 poistutettiin ja juoksutettiin ennen ruokailuun menoa useitakin kertoja. Alokas aikana oli hyvinkin yleistä, että kun muoto ei ollut sellainen kuin piti niin käskynä kuului, että "tuo puu myötäpäivään kiertäen sama paikka sama muoto mars mars" ja AUK:ssa yleensä ruokailuun mennessä postuminen tapahtui oikealle jossa sijaitsi metsä ja parhaimmillaan sinne poistuttiin sata metriä yhdellä kertaa. Ei nuo poistuttamiset nyt tornihuhuja ole.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Paras tornihuhu mitä olen kuullut menee seuraavasti, tapahtunut kuulemma Lohtajan ampumaleirillä 1994.

Alikersantilla on puolijoukkueteltassaan 6 alokasta ja hän jakaa kipinä vuorot heille käskien herättää aina seuraavan vieressä kun oma vuoro loppuu, alikessu itse menee teltan toiselle puolelle nukkumaan. Leirillä oleva majuri saapuu myöhään ja kuulee että teltassa on vielä tilaa ja päättää mennä sinne yöksi koska skapparien oma yöpymispaikka on kauempana eikä jaksa yöllä lähteä rämpimään sinne vaan menee nukkumaan alokkaan ja alikessun väliin.

Yöllä kipinävuoro kiertää alokkaalta toiselle kunnes alokas joka nukkuu majurin vieressä tönäsee häntä ja kertoo hänelle että on hänen vuoro kipinässä. Majuri vähän hämmästyneenä päättää kuitenkin vetää oman kipinävuoronsa ja menee sen jälkeen herättämään sikeästi nukkuvaa alikessua kertoen että on alikessun vuoro kipinään.

Tähän alikessu vastaa unenpöpperöisenä "ei näillä natsoilla"
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Tällainen juttu on kuulemma tapahtunut Säkylän Korohorossa. Jätkät oli leirillä ja alikki oli kipinävuorossa. Alikessu sitten kysyi: Kuinka paljon te nostatte penkiltä? Kukaan ei vastannut ja alikersantti kysyi kysymyksen uudestaan, ei taaskaan vastausta. Hän oletti siten, että kaikki ovat jo syvässä unessa ja aloitti runkkaamisen kipinänpidon yhteydessä. Muutama päivä myöhemmin muonituskeskuksen ruokajonossa samassa teltassa ollut jääkäri sanoi tälle alikessulle: "Herra alikersantti, minä muuten nostan penkiltä 90 kiloa."
 

repe_joke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim
Pilat morteilla on jäänyt täysin ilman huomiota. Siis jokaisessa tuvassahan oli joku, jonka kaveri, broidi, serkku, puolituttu, tai vähintään kaima on tehnyt jotain källiä viimeisenä armeija päivänään tuleville morteille.

Näitähän on tietenkin kanamunien piilottaminen tupaan, tai vaihtoehtoisesti kalan tai jonkun muun elintarvikkeen joka pilaantuessaan haisee pahalle.
Ja tottakai joku on käynyt kelmuttamassa kaikki wc pöntöt, ja lisäksi vähintään paskantanut kaappiinsa.

Nuo elintarvikkeiden jemmaaminen oli kuitenkin se suurin legenda, joka meillä kiersi.

Viimeisenä iltana/yönä ryyppääminen ei muuten ole legendaa. Eräs meidän tuvan taistelija oli ollut toisessa tuvassa juopottelemassa koko illan pirtua. Noh yöunille tultaessa kaveri oli ihan vähän kännissä. Ja kun sanotaan vähän, niin kaveri oli menossa tupakaappiin kuselle. Oli muuten aamulla hieno näky, kun hieman hiotti krapula ;)
 

Shelter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
repe_joke kirjoitti:
Nuo elintarvikkeiden jemmaaminen oli kuitenkin se suurin legenda, joka meillä kiersi.

Eipä ole legendaa, ei..... Nimimerkillä "muutaman" päivän vanhan maitopurkin kaapin ylähyllyltään löytänyt mortti.
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
repe_joke kirjoitti:
Pilat morteilla on jäänyt täysin ilman huomiota.

9.7.2004 sattui Kajaanin Hoikankankaalla seuraava tositapaus:

Piti keksiä jäynää morteille jotka tulisivat seuraavana maanantaina K5:een. Itse olisimme silloin jo reservissä...

Suihkuistahan saa irrotettua sen ritiläosan ja sinne ritilän sisälle voi panna esimerkiksi kenkälankkia. Näin tehtiin. Kävi vain niin, että joku kasa-alikessu, joka jäi viikonlopuksi ginekseen valmistelemaan komppaniaa uusia alokkaita varten kävi ruiskussa.

Voi poikaparkaa, muutenkin niin rikkinäisiä olivat ja mies oli musta kuin Afrikan yö... Alta punainen.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Shelter kirjoitti:
Eipä ole legendaa, ei..... Nimimerkillä "muutaman" päivän vanhan maitopurkin kaapin ylähyllyltään löytänyt mortti.
Jep, ei todellakaan ole legendaa. Tuli parin jampan kanssa itsekin piilotettua "vähän" maitoa sellaiseen paikkaan pirunsaarelta lähtiessä ettei sitä varmasti löytänyt ennen kuin tuoksu oli hurmaava. Kaikkeen tyhmään sitä onkin sortunut :).
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Uleåborgir kirjoitti:
Suihkuistahan saa irrotettua sen ritiläosan ja sinne ritilän sisälle voi panna esimerkiksi kenkälankkia.
Toinen paikka mihin muuten tuota lankkia yleisesti pistettiin oli paskapytyn reunat. Siihen sitten oli jonkun kiva istahtaa.
 

Paitselo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK & Carl Brewer Forever & Karjakunnan nakit
Jykke1978 kirjoitti:
Kyllä meitä ainakin Niinisalossa vuonna 1998 poistutettiin ja juoksutettiin ennen ruokailuun menoa useitakin kertoja. Alokas aikana oli hyvinkin yleistä, että kun muoto ei ollut sellainen kuin piti niin käskynä kuului, että "tuo puu myötäpäivään kiertäen sama paikka sama muoto mars mars"

Juuri näin. Kuten jo aikaisemmin tässä ketjussa kerroin, niin 70-luvulla varsinkin tämä oli jokapäiväistä ainakin Suomenlinnan Rannikkotykistörymentissä Isosaaren linnakkeella palvelleille.
Isosaaressa on paikka nimeltään Rikama. Siellä sijaitsi tulenjohtotorni ja sinne oli saaren ruokalasta matkaa ainakin pari kilometriä.
Noh, RAUK:n aikana yhdellä apukouluttajalla oli tapana poistuttaa meitä oppilaita aina ennen ruokailua sinne sun tänne. Enimäkseen kiersimme juosten sitä ruokalaa, mutta aina välillä tämä yksi tietty apukouluttaja (siinä ruokalan edessä seistessämme) komensi että "RIKAMALLE POISTU".
No niin kauanhan poistutaan, kunnes komennetaan osastolle seis-käsky.
Yksi oppilaista kerran sitten päätti todella poistua ruokalan edestä sinne Rikamalle asti. Huvittavaksi asian tekee se, että poistuttanut apukouluttaja ei huomannut ollenkaan tämän yhden oppilaan (erittäin nopean oppilaan) häipymistä. Ruokalassa sitten tehtiin vahvuuslaskentaa ja ihmeteltiin yhden puuttumista. Oppilastoverit eivät piruuttaankaan paljastaneet asian oikeata laitaa - vaikka tiesivät kyllä.

Myöhemmin iltapäivällä Rikaman tulenjohtotornille tuli porukkaa erään ylivääpelin johdolla koulutettavaksi ja sieltä sitten löytyi tämä yksi kadonnut aurinkoa ottamasta, nälkäisenä ja hyvin ruskettuneena. Yliväpä kysyi, että "miksi oppilas on täällä?"
- Herra ylivääpeli, alikersantti Yrmy (nimi muutettu) käski poistua ruokalasta Rikamalle, joten noudatin käskyä (toki kyseinen alikeisari oli huudollaan pysäyttänyt osaston poistumisen, mutta ainahan voi vedota siihen, ettei kuullut tuota komentoa kun oli ehtinyt juosta jo niin kauas).

Tämän jälkeen jostakin syystä muuan apukouluttaja ei sitten enää poistuttanut kertaakaan Rikamalle - ja jostakin syystä joutui olemaan kolme viikonloppua peräkkäin The Saarella.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Meillä muuten oikeasti vuorattiin makuupussit sisältäpäin kenkäplankilla, tämä ei ole mikään tornihuhu vaan ihan itsekkin olen vastaavan tehnyt.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Shelter kirjoitti:
Eipä ole legendaa, ei..... Nimimerkillä "muutaman" päivän vanhan maitopurkin kaapin ylähyllyltään löytänyt mortti.
Heh, me löysimme jotain kolmen~neljän kuukauden päästä edellisien lähdöstä päävartiosta kylmälaukun jonka sisällä oli leipää, jemmattuna käytävän viemärinluukun alle.
Skapparit alkoivat pohtia jo vesivahinkoa hajusta päätellen, mutta kylmälaukkuhan sieltä löytyi TJ0 kuittauksilla.
Eipä se muutakuin naurattanut itse kutakin.
 

Tammerforce

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Eiko ole ollut mainintaa seuraavasta:

Ensimmaisissa Telamiinaharjoituksessa useinkin kiertaa huhu siita miten joku onneton vaapeli tms. on kertonut etta kova telamiina ei rajahda taistelijan painosta ja paattanyt demonstroida tuhoisin seurauksin...

Ei voi mitenkaan pitaa paikkaansa?
 

H2O2

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Yksi legendaarisimmista TJ-piloistahan on nimeltään kärpäset. Kun kotiutumisen aika joskus viime vuosituhannen loppupuolella koitti, varustimme tuvat suurella määrällä pilkkitoukkia. Kuuleman mukaan surina oli ollut seuraavalla viikolla tupiin muuttaneiden morttien tuvissa melkoinen.
 

fedorov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Yksi tuttu kaveri oli todistamassa tällaista:

Kompaniassa normaalin käytännön mukaan oli päivystäjänä ruokailun aikaan alokas, muutaman päivän vanhasta saapumiserästä vieläpä.

No, prikaatin komentajahan tietenkin sattui tulemaan kompaniaan asioimaan juuri ruokailuajan ollessa loppumaisillaan. Kompanian päivystyspöydällä on siis tämä alokas, ja käytävällä suhteellisen paljon ruokailusta palannutta porukkaa - joukossa myös tämä tuttuni, kokelas nönnönnöö.

Prikaatin komentajan tullessa pöydän eteen, alokas ilmoittaa kompanian aikalailla juuri niin hyvin kuin muutaman päivän kokemuksella sen voi tehdä. Siinä seisoo käsi lipassa niin alokaspäivystäjä, prikaatin komentaja, kuin muutksin käytävällä pälyilevät. Kaikilla rintamasuunta sekä katse luonnollisesti prikaatin komentajaan.

No, ilmoituksen saatuaan komentaja antaa kätensä olla lipassa ja katsoo hiukan ympärilleen ja mittailee muita käytävällä olijoita. Päivystäjän postia hoitava alokas menee hieman hämilleen mitä tehdä seuraavaksi. Ilmoituskin on jo annettu.

Niinpä tämä tomerasti huutaa katse komentajaan tiukasti suunnattuna:

"LEpoo"!

Oli kuulemma kokeneemmalla käytävällä olleella kaartilla ollut naurussa piteleminen.
 

Shelter

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Muistuipa tossa mieleen yksi tornihuhu, joka kiersi meillä.

Kuljetuskomppanian päällikkö oli ostanut tuliterän Mersun, ja leveilly sillä muille kapiaisille ja varusmiehille. No, kun kotiuttamisen aika koitti, olivat varusmiehet päättäneet tehdä pienen jäynän tälle päällikölle. Eli ei muuta kuin ilmoitus Keltaiseen Pörssiin, että tuliterä Mersu myydään pois halvalla, ja päällikön puhelinnumero alle. Oli päälliköllä meinannut kuulemma mennä hermot, kun oli soittoja alkanut sateleen tiuhaan tahtiin. Hinta oli muistaakseni joku ihan naurettavan pieni, joten päällikkö sai tosissaan vastata puhelimeen ja kieltää että oli myymässä autoaan.....
 

wilco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK,LiPu
Shelter kirjoitti:
Muistuipa tossa mieleen yksi tornihuhu, joka kiersi meillä.

Kuljetuskomppanian päällikkö oli ostanut tuliterän Mersun, ja leveilly sillä muille kapiaisille ja varusmiehille. No, kun kotiuttamisen aika koitti, olivat varusmiehet päättäneet tehdä pienen jäynän tälle päällikölle. Eli ei muuta kuin ilmoitus Keltaiseen Pörssiin, että tuliterä Mersu myydään pois halvalla, ja päällikön puhelinnumero alle.

Eipä tuossa nyt mitään ihmeellistä ole. Meillä laitettiin kyllä komppanian päällikön auto myyntiin. Ei Mersu, mutta kuitenkin sopiva ilmoitus hieman alihintaisena, niin kyllä.

Että silleen...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös