Philadelphia Flyers 2023–2024

  • 163 490
  • 740

Jay79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Odotellaan nyt se +20 peliä. Näitä hyviä kauden aloituksia ollaan nähty, se siitä negailusta. Coots ja Atkinson ja nuoret tuoneet kyllä aimo läjän kauden alkuun pöhinää, ollut niin hemmetin hienoa nähdä Couturier hommissa(koputtaa puuta, että pysyy kasassa). Atkinson myös edelleen todella iso palanen tossa tekemisessä, aivan loistava pelaaja edelleen. Hart myös ollut tarpeeksi hyvä näissä voitoissa, en mä itse haluaisi kaverista luopua ainakaan hetkeen vaan katsoa mihin asti homma kantaa, meni kausi sitten kontaten tai ei. Tukea vaan hänelle enemmän sieltä Philadelphian päädystä ja ne fanien itkut pois. Brink on ollut itselleni todella positiivinen yllätys, sekä Laughton jatkaa hyvää linjaa, pakko tykätä. Onko Staal ollut sitten sysipaska, siellä se on mennyt ilmeisesti muiden jatkona ihan okei. Walker on ollut itselleni ainakin sellainen semi täydellinen oman ruutunsa pelaaja, ollut tähän mennessä ihan hyvä. Tästä hyvä jatkaa, joko kohti uusia yllätyksiä tai sitten sitä toista ääripäätä mikä on niin tuttua ja turvallista.
 

Craig Berube

Jäsen
Suosikkijoukkue
5th most improved team in the NHL
Nuorista jos joku selkeästi kehitystä kaipaava kaveri pitää löytää niin se on Andrae. Kamppailu- ja paineen alla pelaaminen on vielä todella köykäistä näihin karkeloihin.

En missään nimessä ole kaveria kokonaan tietenkään tässä vaiheessa dumaamassa koska 21v puolustaja vasta kyseessä. Mutta näillä näytöillä ei Andrae ole vielä valmis ottamaan vakituista paikkaa kokoonpanossa. Zamula on näyttänyt ihan eri tavalla valmiilta. Zamula onkin kaksi vuotta vanhempi.
 

Jay79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers

~KarKaus~

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers ja Kiekko-Espoo
Uskoisin että Mete pysyy koko kauden ahl:ssa. Väärän roolin äijä kolmoseen. Nyt on kova testi Zamulalle ja Andraelle seuraavat kaks peliä kun philly matkaa dallasiin ja vegasiin. Tuolla reissulla jos pysyy toppahousut puhtaina niin sit saa pojat vähän työrauhaa ylhäällä. Kytiksellä phantomseista seuraavina varmaankin @Jay79 mainitsema Attard ja veikkaisin et Ginning kakkosena mutta kuka tietää Tortsyn suunnitelmia :)
 

Jay79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Ersson yöllä Dallasia vastaan maalissa ja Sandström availee luukkua. Frost edelleen sivussa, Zamula ja Andrae pelaa. Ristolainen edelleen IR.
 

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Philadelphia Flyers
Ei ainakaan tehnyt Flyers liian helpoksi Erssonin debyyttiä tälle kaudelle. Löperöä pelaamista keskialueella sekä hyökkäysalueella, josta Dallas käänsi vähän turhan monesti vastaan eikä Ersson sitä yhtä Hintzin ryöstämistä lukuunottamatta pystynyt parempaan. Nuorelle jengille hyvä oppitunti taas.

TK pelaa myös ihan jäätävällä tasolla, enkä kyllä rehellisesti muista koska viimeksi joku Flyers-pelaaja olisi tehnyt kaksi av-maalia samassa pelissä. Mike Richards?
 

Eager

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Eagles, HPK ja Barça
Sen Bennin 4-2 osuman kohdalla tuli sponttaani no höh -fiilis, ettei varsin hyvästä koko joukkueen uurastuksesta jää käteen mitään, mutta viime vuosien Flyersille poikkeuksellisesti nousivat vielä peliin mukaan.

Näin viiden pelin jälkeen voi jo jotain hyvin alustavia suuntaviivoja vedellä ja onhan tämä joo pitkästä aikaa mukavan raikkaalta näyttänyt. Couturier - Cates - Laughton trio luo keskikaistalla mallikkaan pohjan tasapainoiseen 5vs5 peliin, eikä yhtäkään ketjua tarvitse erityisemmin suojella, kun nelonenkin on täyttänyt oman energiaroolinsa.

Puolustuksesta löytyy useampi positiivinen ilmestys, mutta Zamula-Walker duo on varmasti se suurin. Yorkille ja Sanheimille pedattiin isoja ruutuja, jotka ovat myös toistaiseksi kantaneet, mutta että tuo kaksikko näyttää hyvältä kovia joukkueita vastaan yli 20 minuutin peliajoilla ns. kakkosparin roolissa on asia, jota en kyllä mitenkään nähnyt tapahtuvaksi.

Owen Tippettia haluan myös kehua, vaikka maalit vielä odottavatkin. On vain paljon parempi jääkiekkoilija, mitä saapuessaan Floridasta. Silloin ei tuonut laukauksensa ja pelin ulkopuolisten myöhäisten taklausten lisäksi oikein muuta iloa kokoonpanoon ja penkitykset kävivät tutuiksi, mutta nyt saa jo Tortsilta luottoa shutdown roolissa McDavidia ja Draisaitlea vastaan. Hyvältä siis näyttää kunhan vain se kauden avausmaali ei enää kauaa miestä kierrä.

Andrean osalta pelaaminen on ollut melkoista mukana rimpuilua. Ei pysty vielä pelaamaan vahvuuksiensa kautta vaan vaihdot menevät heikkouksia vastaan taistellessa. Ristolaisen palatessa saisivat laittaa ruotsalaisen isoon rooliin AHL:ään.
 
Viimeksi muokattu:

Craig Berube

Jäsen
Suosikkijoukkue
5th most improved team in the NHL
Kyllä nämä ensimmäiset matsit (pl. Ottawa peli) on ollut hyvän joukkuepelaamisen tulosta, eikä niinkään huippu maalivahtipelin tai muun onnenkantamoisen tulosta. Sen näyttää jo laukaisumäärät kuten muutkin edistyneet tilastot. Jos tämä sama jatkuu, niin playoffit..? Miksi ei.

Mutta ylivoima, mikä pitää oikeasti hyvillä joukkueilla olla kunnossa, on aiemmista kausista tutussa kuosissa. Eli surkeaa. Ja vielä tarkemmin, viimeistely uupuu. Kyllä he vetoja maalia kohti saavat, mutta liian vähän vedot tulevat suoraan vaarallisista poikkisyötöistä.

Mutta hei, aina voi ottaa jäähyn ja ruveta lappaamaan alivoimamaaleja.
 

Jay79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Samu Tuomaala aloittanut muuten ihan pirteästi AHL pisteiden valossa 1+3 ja viisi ottelua, paketti näyttää paljon paremmalta kuin viime kerralla kun piipahti. Matvei Mitškov tehtaillut 7+7 Sochi riveissä, pelejä neljätoista siinä paidassa. Wade Allison alamäki myös jatkuu, farmissa tiputettu viimeiseen vitjaan, jotain pitäisi tapahtua.
 

~KarKaus~

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers ja Kiekko-Espoo
Samu Tuomaala aloittanut muuten ihan pirteästi AHL pisteiden valossa 1+3 ja viisi ottelua, paketti näyttää paljon paremmalta kuin viime kerralla kun piipahti. Matvei Mitškov tehtaillut 7+7 Sochi riveissä, pelejä neljätoista siinä paidassa. Wade Allison alamäki myös jatkuu, farmissa tiputettu viimeiseen vitjaan, jotain pitäisi tapahtua.
Lisäyksenä vielä Lycksel lyö hyvää takapainetta flyersin rosteriin ku paukutti viikonlopun kolmessa pelissä 5 maalia.
 

Jay79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Vegas näytti miksi he ovat hallitsevia mestareita, yllättävän hyvin roikuttiin mukana pari erää, kolmannessa erässä Vegas pisti kaasua ja hoiti pisteet kotiin. Aika odotettu tulos ja nyt kohti seuraavaa ottelua, jossa tulee Minnesota vastaan.
 

ReYaSu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Mainio peli Flyersilta, todella hyvillä mielin sai katsoa. 29 vai 30 blokkia, mutta tokihan se viimeinen Theodoren veto sitten menee kaiken ruuhkan läpi ja kaveri ottaa tuollaisella hyvän joukkueen lucky breakilla vaikka sitten sen 2-3-voiton aivan varsinaisen peliajan loppuun. Ei voi kuitenkaan kuin olla erittäin ylpeä näistä Flyersin esityksistä. Noah Cates esimerkiksi tekee aivan sankarillisia ratkaisuja kiekottomana alaspäin. Mainioita mm. katkoja viime peleihin. Esimerkiksi Cam Atkinson ja Sean Walker ansaitsevat isoa suitsutusta myös. Mikä joukkue! Aivan mahtavaa saada katsoa tällaista ilmettä kentällä kauheiden asennepulavuosien jälkeen.

EDIT: vaikkapa tuon Beruben sunnuntaisen kommentin tueksi Suomikiekossa oli pientä koontia Flyersin kauden alun ansioista: Philadelphia Flyers on NHL:n alkukauden isoimpia yllättäjiä - tilastot lyövät ällikällä - SuomiKiekko
 

Craig Berube

Jäsen
Suosikkijoukkue
5th most improved team in the NHL
Ihan samaa mieltä @ReYaSu n kanssa viime yön pelistä. Hart oli myös todella hyvä. Joukkuepuolustaminen on selvästi parantunut viime kaudesta, mutta kyllä Hartin hyviä torjuntoja on joka pelissä tarvittu. Monia hyviä torjuntoja.

Näin hyvää joukkuetta vastaan kuin Vegas, tuollainen peli oli todella hienoa katsottavaa. Harmittavaa kun se kaatui sitten huonoon henkilökohtaiseen ratkaisuun Yorkilta ja heikkoon puolustuspelaamiseen Zamulan osalta. Vain vähän ennen Cotterin maalia Zamula joutui Royn toe dragin uhriksi, mistä vielä selvisi säikähdyksellä. Cotterin kikasta ei enää säikähdyksellä selvittykään. Ja voi veljet tuo Yorkin kiekonmenetys omalla sinisellä. Ei tarvitsisi tuollaisia kyniä omalla sinisellä tuossa vaiheessa peliä ruveta esittämään. Kiekko kauas omalta alueelta, kiitos.


Flyersin karvaus on kyllä upeaa. Kaksi erää Vegasilla oli oikeasti vaikeuksia päästä kunnolla avaamaan peliä kun koko ajan joku Flyersin pelaaja on kimpussa. Puolustajat tulevat todella agresiivisesti viivalta myös "pinchaamaan", ja aina kuitenkin hyvin joku hyökkääjä paikkaamassa ettei vaarallisia vastahyökkäyksiä usein pääse syntymään.

En muista milloin olisi näin positiivinen olo hävityn ottelun jälkeen ollut mutta niin vain on. Se pitkälti johtuu siitä ettei hävitty huonoon peliin, vaan muutamaan heikkoon henkilökohtaiseen ratkaisuun. Niitä sattuu eikä niille oikein mitään voi. Mutta jos peli ei ole "kuosissa", ei siitä pitkässä juoksussa voi mitään tullakaan. Tällä hetkellä peli on hyvällä mallilla kentän jokaisella alueella, eikä huonoja pelaajia rosterissa ole oikeastaan ollenkaan. Andrae on se ainoa minkä voisin sinne AHL:n laittaa. Mutta muuten kaikki pelaavat pääsääntöisesti hyvällä tasolla, mikä on todella hienoa. Tästä pitää muistaa antaa kiitosta myös valmennukselle.

Ylivoima kaipaa kyllä kipeästi jotain. Toivottavasti tulevaisuudessa Michkov ja Gauthier (ja Foerster) tyyppiset pelaajat tulevat tätä auttamaan. Koska sellaista kovan luokan taitoa tuo kovasti tarvitsisi.

Foerster on tehottomuudesta huolimatta jäänyt itselleni plussan puolelle. Joka pelissä hän on tehnyt paljon hyviä kiekollisia ratkaisuja, tai antanut hyville maalipaikolle johtaneita syöttöjä. Mistään niistä ei vain ole häkki heilunut. Samaa voisi sanoa Brinkistä, joka on kyllä pelannut hieman Foersteria paremmin kokonaisuutena. Uskon (ja toivon), että kun Tyson saa lisää pelejä alle, tottuu NHL:n vauhtiin (ja muut kliseet), alkaa tehojakin tulemaan.

Ennen kauden alkua kuuntelin The Hockey PDOcast:n Watchability Rankings- jakson, missä Flyers rankattiin viimeistä edelliseksi. Enkä ollut ollenkaan eri mieltä Dimitri Filipovicin ja Thomas Drancen kanssa. Ai että kuinka väärässä olin.
 

Crank

Jäsen
Vaikka enimmäkseen koosteiden varassa on tähän asti menty, niin miellyttää, että laukaustilastoissa ollaan hyvin tasaväkisiä vastustajien kanssa, usein jopa oltu selkeästi edellä niissä vaikka pelin edetessä sitten tasoittunutkin. Aiempina kausina joutunut tottumaan räikeästi vastustajan hyväksi oleviin tilastoihin. Vaikka eihän paljon laukauksia ole yhtä kuin paljon maaleja, mutta ainakin maalien todennäköisyys kasvaa kun lauotaan.
 

Jeskamareee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maso Lehtonen (erillismainintana Mason ego)
mutta ainakin maalien todennäköisyys kasvaa kun lauotaan




Todella osuva kommentti ainakin tähän Atkinsonin maaliin.
Viimekausilta tuttua "lauo joka paikasta" paniikkia ei näe enään niin paljoa, vaan veto paikkaa pyritään hakea kiekkoa liikuttamalla ja kiekottomat ukot liikkuu raikkaasti paikkoja vaihdellen ja laukaisut pyritään saamaan niin sanotusti "vaarallisilta alueilta" eli maalinteko paikoilta.

Paljon naurettiin Tortsin luistelureeneille medioissa ja ties missä, mutta onhan se hienoa katsoa peliä kun jokasella pelaajalla luistin kulkee. Myös Cootsilla joka ei ollenkaan näytä siltä että olisi ollut parikautta sivussa peleistä.

(linkki youtubeen)
 

~KarKaus~

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers ja Kiekko-Espoo
Andrae farmiin ja tilalle nostettu Belbedio ja Mete eli meni meikäläisen arviot siitä että Metelle ei löydy sopivaa roolia ylhäältä ja näin ollen en usko että nostetaan ylös arvio ihan vihkoon.
 

Craig Berube

Jäsen
Suosikkijoukkue
5th most improved team in the NHL
Andrae farmiin ja tilalle nostettu Belbedio ja Mete eli meni meikäläisen arviot siitä että Metelle ei löydy sopivaa roolia ylhäältä ja näin ollen en usko että nostetaan ylös arvio ihan vihkoon.
Pakko sanoa etten ymmärrä ollenkaan miksi 27 vuotias ura AHL pelaaja Belpedio pelaa tänään eikä Attard. Tai miksi ylipäätään Belpedio ja Mete nostettiin, mutta ei Attardia.

edit. Menin lukemaan internettiä ja sieltähän se vastaus löytyikin.





Tätä se on kuin ei katso Phantomsien pelejä. Olen tyytyväinen Tortsin ratkaisuun. Näinhän sen kuuluukin mennä.

edit 2. Belbedion nimi korjattu oikeaan muotoon Belpedio.
 
Viimeksi muokattu:

Jay79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Tätä tosiaan vähän ounastelin että Mete on ensimmäisenä ylös nostoissa, Belpedio on myös ihan mukava nähdä ylhäällä, saa nähdä millaiset pakki parit muodostuu. Frost istuu viidennen pelin katsomossa.
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Pikkuisen tauon jälkeen tulin tänne ihmettelemään, että Victor Mete on Flyersin miehiä nykyään. Oli todella sympaattinen henkilö Kotkaniemen NHL-alkutaipaleella. Tämä siirto Flyersiin on mennyt hiukan ohitse.

Hyvä alkukausi Flyersilta. Ei merkkaa mitään kevättä ajatellen, mutta keskimäärin on kivempi voittaa kuin hävitä. Olen sitä mieltä, että nykyinen runko Couturier, Konecny, Sanheim, Hart ym. pitää säilyttää vielä seuraavaa yritystä varten. Täysin nolliin ei tarvitse mennä. Mm. uusista nuorista Foerster on todella mielenkiintoinen pelaaja, tykinkanuunan omaa. Andrae ym. nostaneet päätään. Provorovin kauppaukselle lopulta plussaa, en niin välitä tuosta itämaan edustuksesta etenkin jos kallon välissä on vähänkään probleemaa. Michkovin draftaamisesta en tykkää missään muodossa.

Pelejä en ole katsonut todella pitkään aikaan, mutta highlightseja vähän väliä. Usko on ollut koetuksella viimeiset vuodet, mutta ei se siitä miksikään muutu. Flyers on ja pitää.
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Vähän sama kuin edellä @Jyyd illä. Kiinnostus lopahti koronan aikoihin koko NHL-kiekkoon ja nyt varovaista paluuta eli Philly-matsit on tullut katseltua.

Ihmetyttää vain Flyersin kotiselostuksen puute Viaplayn lähetyksistä. Television sovelluksella katson ja edellisessä kotipelissä meni pitkään pelkillä peliäänillä, kunnes tuli vierasselostus ja nyt lähti heti alusta Minnesotan vierasselostus.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Jyyd

Craig Berube

Jäsen
Suosikkijoukkue
5th most improved team in the NHL
Sama lento jatkuu. Sen verran pessimisti kun olen niin ajattelen, että eihän tämä hyvä peli voi koko kautta jatkua. Pakkohan muiden joukkueiden jossain vaiheessa päästä Flyersin taktiikoista jyvälle, ja mm. paineen alta paremmin pois jollain keskialueelle dumppaamisilla jos ei muuten. Jokunen loukkaantuminen tuohon vielä.

Vaikea näistä peleistä enää mitään uutta kirjoitettavaa keksiä, kun ne noudattavat aika samaa kaavaa joka kerta. Flyers pelaa erittäin hyvin, lähes dominoi, puolitoista/kaksi erää ottelusta ja vastustaja sitten painaa päälle loput. Hart ottaa vastustajan hyvän vaiheen ollessa päällä tärkeitä torjuntoja, eikä joukkueen henkinen puoli horju.

Brinkille (ja koko ketjulle) upea ilta, ja myös Tippett sai myös toivottavasti vapauttavan ensimmäisensä. Foerster kaipaisi myös kipeästi sitä vapauttavaa ensimmäistään kun ei edes avopaikasta saa kiekkoa maaliin. Onneksi muutama sekunti tuon avopaikan jälkeen sai kuitenkin ykkössyötön Sanheimin maaliin.

Kritisoitavia pelaajia ei oikeastaan tällä hetkellä kauheasti löydy koska kaikki pelaavat hyvällä tasolla, vaikkakin kyseenalaisia ratkaisuja pelin aikana pelaajilta silloin tällöin tuleekin. Näyttää siltä että Flyers pyrkii pitämään kiekkoa joka puolella kenttää viimeiseen saakka, eikä vain tyydy esim. dumppaamaan kiekkoa heti paineen tullessa, tai kiekon riiston jälkeen, omalta alueelta keskialueelle. Silloin saattaa vaarallisia harhasyöttöjä/kiekonmenetyksiä aina välillä tulla, mutta toistaiseksi ollaan reilusti plussa puolella näissä. Toivottavasti tämä jatkuu.

Kaiken kaikkiaan joukkuepelaaminen toimii tällä hetkellä (pelottavan) hyvin ja matsit on viihdyttäviä. Rohkeasti vain @Jyyd ja @wunderveba pelejä katsomaan.
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Kaiken kaikkiaan joukkuepelaaminen toimii tällä hetkellä (pelottavan) hyvin ja matsit on viihdyttäviä. Rohkeasti vain @Jyyd ja @wunderveba pelejä katsomaan.
Ei perkele anna enää elämäntilanne (perhe, työ) periksi. :(

Amisaikana ja sinkkuna taisin parhaimmillaan katsella 40-50 peliä Flyersilta kauteen, mutta ei tuokaan kovin tervettä ollut.
 

Craig Berube

Jäsen
Suosikkijoukkue
5th most improved team in the NHL
Ei perkele anna enää elämäntilanne (perhe, työ) periksi. :(

Amisaikana ja sinkkuna taisin parhaimmillaan katsella 40-50 peliä Flyersilta kauteen, mutta ei tuokaan kovin tervettä ollut.
Ymmärrän. Itselläkin kaksi pientä lasta, niin ei se aina helppoa ole. Mutta onneksi joustava työaika ja illat mahdollistavat pelien katselun. Ikinä en öisin pelejä katsele koska se on sulaa hulluutta. Se että pitää internetsiä vältellä ennen kuin on pelin katsonut on vähän raskasta mutta toistaiseksi se on tällä kaudella ollut lopulta palkitsevaa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Jyyd

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Ymmärrän. Itselläkin kaksi pientä lasta, niin ei se aina helppoa ole. Mutta onneksi joustava työaika ja illat mahdollistavat pelien katselun. Ikinä en öisin pelejä katsele koska se on sulaa hulluutta. Se että pitää internetsiä vältellä ennen kuin on pelin katsonut on vähän raskasta mutta toistaiseksi se on tällä kaudella ollut lopulta palkitsevaa.
Juu, jälkilähetykset toki. Viaplaytä en enää omista, joten muita reittejä tulee katseltua. Näin virallisesti mm. Cmoren kautta noita Subin ilmaispelejä, tiedä sitten osuuko niitä Flyersille kuinka paljon, yleisesti on ollut paljon klo 20 alkavia viime vuosina.

Mutta hienolta se meno on näyttänyt, en nähnyt oikeastaan tuossa nipussa ennen kauttakaan sellaista totaalipaskaa mitä moni povasi, lähinnä mediat. Torts on oma lukunsa, joka on aina mietityttänyt. Hienoa että homma skulaa.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Iso-Britannia vs Tanska
  • 8.00
  • 6.40
  • 1.26
Saksa vs Kazakstan
  • 1.25
  • 6.60
  • 8.00
Tshekki vs Itävalta
  • 1.10
  • 10.00
  • 12.00
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös