Etenkin pudotuspeleihin tuo ei mielestäni sovi juuri ollenkaan. Runkosarjassa vielä menisi.

Epäilen vahvasti, että tuo kohta runkosarjassa ei pidä paikkansa, sillä olisi todella kummallista, jos pudotuspelit pelattaisiin eri säännöillä.

Mä en kyllä tykkää. Onneksi ilmeisesti koskee vain runkosarjaa ja ratkaisevissa syksyn peleissä pelataan kuitenkin supervuorot?

Edit: @Mazaa samalla asialla muutama sekunti aiemmin.

Grainger

La Decimoquarta
Mitä jos hyväksyttäisiin tasapelit, piste molemmille?
Juu-u. 0-1 ja 11-1 on tasapeli. Toki tuon ensimmäisen jakson voittaja saa mahdollisuuden ryöstää toinenkin piste, kun ottelu ratkaistaan, mutta aika usein ottelun parempi joukkue oikeasti voittaa jatkopallot.

Qotscha

Toisaalta 11-2 olisi murskavoitto.

Mielenkiintoiselta kuulostaa kuusi paria kotiutuslyöntikilpailussa. Olettaen ettei sääntöjä muuteta muuten kuin parien määrän osalta tulee mieleen, että jos toisella jaksolla alkaa kotariin meno näyttää varmalta, niin kannattaisiko jonkun jopa taktisesti loukkaantua, että vaikkapa Tuomas Jussilan tai Elmeri Liedon saisi sekä lyömään että etenemään. Toki "loukkaantujan" ollessa yhdeksiköstä pitäisi jokeriosastolta löytyä tilalle riittävän hyvä räpylämies, ettei joukkue ammu ulkopelin suhteen itseään jalkaan. Toisaalta kai sitä kotiutuslyöntikilpailun vuoronvaihdossakin aloittavan ulkovuoron jälkeen voisi joku onnistua tulemaan pelikyvyttömäksi.

Sämppäri

K-T Huusko näyttäisi purkavan kakkostilannetta yli 70% tehokkuudella viime vuodet. Jos JoMaan siirtyy, en olisi yllättynyt, että Korhosta kokeillaan numerolla 4. Tästä on historiaa. Puhtimäestä tehtiin numerolla kotiuttava ja Liedosta tehtiin numerolla kotiuttava.

Beltran

aleksander stubb
Miksei annettaisi lisäpistettä enemmän juoksuja saaneelle?
Silloin avausjakson viimeisen vuoroparin tasoittava vuoro on pelattava loppuun saakka vaikka jaksovoittaja olisi jo selvinnyt. Myös siinä tapauksessa että jaksovoittaja johtaa lukemin 8-1 tms.

Tori

Ilves
Yks vaihtoehto kahden jakson mallissa olisi Rugby Unionin -pistekertymä. Jaksovoitosta aina 1 piste ja sitten olisi lisäpiste tarjolla mikäli esim joukkue tekisi ottelun aikana tietyn juoksumäärän. Olisiko lisäpisteraja 6, 10 tai 12 tms. täytyisi analysoida edelliskausien tuloksien mukaan.

Tässä mallissa jos jaksot päättyis yleisöä viihdyttäen esim 9-11, 6-4 niin pisteet voisi mennä 2-2 ja taas jaksot 5-1, 8-4 veisi pisteet kotijoukkueelle 3-0. Mut molemmissa yleisö pääsee kotiin ja ottelu päättyy kahteen jaksoon. Sit ne 1-1, 5-5, jaksot toisi 1-1 tasapelipisteet. Tällä logiikalla yks joukkue voi saada 0-3 pistettä ottelusta ja ottelussa itsessään on aina jaossa max. 2-4.

haepis

Tuomarit, KooKoo, Red Wings
Näinhän se on - silloin pelit ovat kuitenkin tasan tarkkaan 7,5-8 vuoroparia pitkiä.

Qotscha

Ei palata. Monia syitä tuohon on miksi näin ei kannata tehdä.

Vaikka kolmas sisävuoro, kotijoukkue 0-12 tappiolla ja puolet katsojista lähtee kotiin.
Toisaalta ehkäpä tällaisia toisen joukkueen ulkopelin totaaliromahduksia ensimmäisellä jaksolla nähtäisiin harvemmin, kun tilanne ei niin helposti muodostuisi toivottomaksi, jos eron kiinni kirimiseen olisikin neljä tai viisi vuoroparia enemmän aikaa. Ja ainakaan juoksupelissä jännitys ei pääse lopahtamaan kuin kerran, jaksopelissä pahimmillaan kolmesti.

Mutta turhapa tästä varmaan on alkaa enempää vääntää. Ei jaksopelistä kuitenkaan olla luopumassa ja muinaisella Ylen keskustelupalstalla on varmasti jo kaikki mahdolliset argumentit jaksopelin puolesta ja sitä vastaan käyty moneen kertaan läpi.