Maalintekijöiden puute - Jokavuotinen ongelma(ko)?

  • 1 302
  • 0

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Mistä tunnistaa voittavan joukkueen? -Tarpeeksi laajasta ratkaisijoiden rintamasta. Tämä on osittain ollut Kärppienkin viime vuosien menestystarinan salaisuus. Tapaukset, kuten Petr Tenkrat tai Jussi Jokinen, ovat olleet Jokerijohdon hankintapolitiikassa pannassa jo useamman vuoden ja se on näkynyt tuloksissa.

Jokerien mestarijoukkueissa on ollut käytännössä aina suhteellisen laaja ratkaisijoiden arsenaali. Viimeisin synnynnäinen maalintekijä ja ratkaisija Jokereissa on ollut Vladimir Machulda, ja tästäkin kuuluu kiitos Ilkka Kaarnalle. Tuolla kaudella oli myös Frank Banham. Muistatteko herran panoksen finaaleissa? Aivan! 4 tärkeää maalia. 1990-luvun menestysvuosina meiltä löytyi Selännettä, Varista, Janeckyä, Saarelaa, Strömbergiä jne.

Nykyisinkin resurssit riittäisivät varmasti hankkimaan kylmäpäisiä viimeistelijöitäkin. Silti, Jokerien joukkue on ollut jo useamman vuoden liian tasapaksua massaa. Meillä on ollut muutamia taitavia moniosaajia, kuten Ville Peltonen tai Glen Metropolit. Monilla pelaajilla on ollut potentiaalia varastossa, mutta sitä ei olla saatu kaivettua riittävästi esille. Vaikka jossittelu on turhaa, niin pistää silti miettimään millaiset olisivat olleet esimerkiksi Metron tehot, jos hänen rinnallaan olisi ollut Tenkrat-tyylinen maalipyssy.
Ei ole väärin luottaa omiin kasvatteihin ja vanhoihin jääriin, mutta jos mestaruudesta aiotaan taistella, niin ratkaisijoitakin on oltava.

On turha jauhaa siitä, että ulkomaat vievät kaikki huippukaverit. Jokereilla olisi ollut mahdollisuus saada esim. Steve Kariya keväällä. Ei kelvannut. Toisekseen, miksi esim. Kärpät onnistuu hankkimaan vuosi toisensa jälkeen kelpo nimiä joukkueeseen ennen kuin he ehtivät karata ulkomaille? Ei kai Kärppien ja Jokerien rahallisissa resursseissa sentään niin isoa eroa ole?

Nyt Matti-setämme on etsimässä paria uutta pelaajaa joukkueeseen. Keväällä/alkusyksystä hankitut nimet ovat epäonnistuneet tähän mennessä enemmän tai vähemmän. Näistä kaikilta sopii toki odottaa pisteitä, mutta onko Jokerien ryhmässä yhtään sellaista pelaajaa, joka voisi tehdä ratkaisevia maaleja kevään finaaleissa? Hiljaista on. Tässä kohtaa en märehdi alkukauden vaikeuksia vaan katson tulevaisuuteen. Eli nyt, jos vain mahdollista, pari todellista ratkaisijaa rinkiin ja mieluiten sellaisia kavereita, joilla on jotain näyttöäkin taidoistaan.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös