Suomalaiset NHL:ssä kaudella 2022–2023

  • 413 317
  • 1 368

Gotterdam

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Leijonat, IPV, Roihuttaret, PuMu
Kyllähän tuo Tkachuk pleijareiden pistepörssin vie, ellei Roope saa jotain suonenvetoa seuraavassa matsissa.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Pessimisti ei pety. Onhan tässä kaikkien aikojen flopin mahdollisuus vielä. Piti olla kaikkien aikojen suomalaisfinaalit, Conn Smythe tulossa, ensimmäinen suomalaiskapu nostamassa pyttyä jne, mutta varmaankin Vegas tämän vielä tulee pilaamaan. Sitten siirryn seuraamaan pesäpalloa. Siellä suomalainen voittaa aina.

Mutta ainiin, Floridallahan on Tuomo Ruutu! Tuomohan ei koskaan mistään ole poistunut ilman palkintoa eli eihän tämä voi mennä pieleen. Eihän?

PS. Katsoin nyt vielä perään tuon Prince of Wales Trophyn noston ja tuota toivotaan myös finaalien päätteeksi. Jos joku Tkachuk tulee hivelemään Cupia, niin Sasha tylysti tuuppasee kaverin sivuun, nappaa pytyn, vie sen kierrokselle kaukalon ympäri ja sitten mukanaan koppiin. Ei tehä tästä mitään numeroa hei.
Vaikka Tkachuk veisi pistepörssin ja Conn Smythen niin olen 95% varma että ei ole ihan ekojen joukossa kannua kostamassa. Siellä on Barkovin lisäksi Staalin veljekset aika käressä jonossa. Terveisin Kimmo Timonen.
 

Vinyl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aravirran kovuus
Vaikka Tkachuk veisi pistepörssin ja Conn Smythen niin olen 95% varma että ei ole ihan ekojen joukossa kannua kostamassa. Siellä on Barkovin lisäksi Staalin veljekset aika käressä jonossa. Terveisin Kimmo Timonen.
Eric oli nostamassa pyttyä jo 2006 Carolinassa, joten tuskin sen nyt täytyy ihan ensimmäisenä ampua jonoon. Marcin kanssakin vähän niin ja näin vaikka ikänestorina vetääkin.
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Eric oli nostamassa pyttyä jo 2006 Carolinassa, joten tuskin sen nyt täytyy ihan ensimmäisenä ampua jonoon. Marcin kanssakin vähän niin ja näin vaikka ikänestorina vetääkin.

Kova juttu, jos Marc pääsisi kannua nostelemaan. Siinä olisi sitten neljästä veljeksestä kolme nostellut kannua.
 

Jippo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tästähän tulee varsinainen juhlapäivä. Reilussa 24 tunnissa kymmenen meikäläistä putoaa Stanley Cupin finaaleista ja joukkueellinen MM-kisoista.
 

Naamavelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Sen verran tuo Hintzin 0+2 ja kauden jatkuminen ainakin yhdellä ottelulla vaikuttaa playoffsien pistepörssiin, että ihan saa tehdä hyviä pisteitä muut finaaleissa, että Roope jäisi kakkostilan ulkopuolelle. Hintzillä on nyt kasassa 24 pistettä ja Tkachukin jälkeen seuraavana on Eichel 17 pisteellä.
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Finaalijengit ovat nyt sitten selvät, joten on aika tarkastaa miten Teksti-TV Analyysi Raatimme on harhaisissa päissään pyöritellyt tämän kevään Teksti TV Analyysi Pleijari Palkintojen saajia.

Kon-Tiki Smythe Tikkanen (paras/näkyvin suomalainen playoffeissa)
2021-22 Mikko Rantanen

Tämä on nyt ihan vitun vaikea. Hintz saatana johtaa koko perkeleen playoff-pistepörssiä, Heiskanen johti aivan päällikkönä Dallasin puolustusta, ja Barkov on 1. kierroksen koomastaan herännyt ja noussut kuin mikäkin feeniks-lintu täyteen kukoistukseen Floridan käsittämättömässä Goljattien joukkomurhassa. Dallas kuukahti loppumetreillä ulos finaaleista, Florida sinne itsensä kampesi, joten Barkovilla on vielä aikaa tehdä lisää ihmetekoja. Kun raatimme oikein kunnolla hakkaa toisiaan pesäpallomailoilla, niin olemme ehkä nyt sellaisessa konsensuksessa, että Hintz on vielä tällä hetkellä pystissä kiinni, mutta Barkov saattaa vielä ottaa silti palkinnon itselleen jos ja kun esiintyy finaaleissa edukseen. Heiskasen ohi Barkovkin on jo papereissamme ehkä saanut, ainakin jos katsomme listoja kuunvaloa vasten ja puolet raadista on samaan aikaan sidottuna rautatiekiskoilla. Aho ja Rantanen eivät huonosti pelanneet hekään, mutta ei niillä nyt kyllä ole tähän pystiin mitään asiaa tämmösen saatanan naurettavan Suomi-kevään jälkeen.

Jali Kulli (eniten pisteitä playoffeissa)
2021-22 Mikko Rantanen 5+20=25

Hintz jäi lopulta saldoon 10+14=24, sillä päästiin kaikkien aikojen parhaimpien Suomi-pleijaripisteiden tilastossa sijalle 10, vaikka finaalipelejä ei päässyt Roope edes pelaamaan. Barkov on pisteissä 4+10=14, eli vaatisi 10 pisteen finaalipelejä jotta saisi Roopen kiinni. Ei pitäisi olla mahdollista, mutta 7 peliä jos tahkoavat tai Barkov johonkin peliin nakuttaisi jonkun 2+4 pläjäyksen niin vitustako tästä nyt vielä tietää. 7 pisteen Lundell ja 5 pisteen Luostarinen nyt eivät varmasti ole enää kisassa mukana, mutta Barkovilla on ohuenohuet saumat vielä varastaa tämä pysti Roopen käsistä pois.

Hintz jäi muuten koko uran Suomi-pleijaripisteissä nyt sijalle 9, tasapisteisiin muuan Jere Lehtisen kanssa, joka kanssa aikoinaan Dallasissa ihan edukseen taisi muutamat kerrat pleijareissa esiintyä. Hintz on pelannut 45 pleijaripeliä Lehtistä vähemmän, ja on jo tasoissa. Voi vittu mitä touhua. Miro Heiskanen on saman listan 11. sijalla, 2 pistettä 10-sijan vielä toistaiseksi eniten pleijaripisteitä Suomi-pakeista kerännyttä Reijo Ruotsalaista takana. Roope johtaa Miroa vain 4 pisteellä, joten siinäpä veijoilla tapeltavaa seuraavan 10 kauden ajaksi.

Juha ”Sulaa” Metsola (tasoonsa nähden pahiten flopannut suomalainen playoffeissa)
2021-22 Aleksander Barkov
2022-23 Jesse Puljujärvi

Hehheh, raatiamme oikein naurattaa kuinka olimme jo liimaamassa postimerkkejä tähän pystiin ja pakettikorttiin oli ekan kierroksen jälkeen luonnosteltu Aleksander Barkovin nimeä. No se on nyt vedetty aika tymäkästi ylitse paksulla mustalla tussilla, ja itse asiassa meillä ei enää ole koko pakettia täällä Teksti TV Analyysi Kartanossamme, vaan paketti on jo lähetetty tämän kauden vastaanottajalle - hän on Jesse Puljujärvi. Ei voi saatana olla totta mikä pettymys tästä kielimiehestä tänä vuonna tuli, vaikka tuli se unelmasiirto Carolinaan tuttujen Suomi-kavereiden porukkaan ja mukavan Brindamourin valmennukseen, niin aivan päin vittua meni suurin piirtein kaikki mahdollinen Jessen keväässä. Pulju heitettiin jo poppareille asti, mutta pakko sitä oli sitten peluuttaa kun Carolina menetti n. 200 hyökkääjää sairastuvalle. Puljun saldoksi jäi 0+1, -3 tehotilastoon ja aivan karmean näköistä konkkaamista ja koohotusta oli Jessen meno kentällä. Ole hyvä Jesse, tästä saat Juha Metsola -pystin.

Teräväisen kevät oli myös vaikea, mutta koska hänen tapauksessaan vaisuus johtui loukkaantumisesta, niin ei hän nyt silti oikeastaan ole näissä kaavailuissa edes mukana. Plussa-automaattina ja takuuvarmana oman pään luutana tutuksi tullut Esa Lindell pitää tässä mainita, Esan plus-miinus -saldoksi pleijareissa tuli lopulta aika ollijokismainen -10, ei ollut Esan kevät tämä, vaikka Dallasin pakistossa kyllä eräs toinen vanhempi ja varmana oman pään miehenä profiloitunut herra nimeltään Suter petti vielä raskaamminkin. Hakanpää, Kakko, Korpisalo, heiltäkin raatimme odotti enemmän, Kuparilta ei paljoa odotettu mutta ei kyllä yhtään mitään saatukaan. Mutta Jesse, Jesse se on.

Ville-Joel Fucking Leino-Kiviranta (eniten tasoonsa nähden parantanut suomalainen playoffeissa)
2021-22 Artturi Lehkonen

Tämäkin on nyt vaikea homma. Hintzin touhussa ei ole ollut yhtään mitään järkeä, okei onhan hän nyt jumalauta eliittipelaaja ollut jo jonkun aikaa, mutta että painelee tuolla sen verran pisteitä että McDavidit sun muut jää jalkoihin niin ei nyt jumalauta tämmöstä kukaan osannut odottaa. Barkov taas lähti pleijareihin ansaittu tai ansaitsematon "aina se sulaa eikä sitä ees kiinnosta" -leima otsassaan, ja sairastelujen takia vaisu eka kierros näytti vielä että näin tässä taas käy. Mutta mitä helvettiä sen jälkeen onkaan tapahtunut, Barkov on näyttänyt persettä ihan kaikille.

Heiskasen taso on vähän siinä ja siinä onko se edes niin suuri yllätys, ehkä se vähän on kuitenkin, mutta ei niin paljon kuin Hintzin ja Barkovin. Supermiesten lisäksi myös Lundell, Kotkaniemi, Tolvanen ja Luostarinen ovat pelanneet kivasti, odotuksiin nähden ehkä hiukkasen yläkanttiin kaikki, mutta ei nyt mitään artturilehkosmaista pajauttelua olla heiltä keltään kuitenkaan nähty. Ainakaan vielä. Lundell ja Luostarinen odottavat tuolla jo kädet syyhyten että minkälaisia lempinimiä heille vielä keksitään, Kiviranta sai jo Fuckingin.

Katsellaan nuo finaalit nyt tuosta, ja sitten raatimme jäsenet hakevat kukin mieliaseensa, ja alamme keskustelemaan siitä saako tämänkin pystin Roope vai Aleksander. Vai Lundell tai Luostarinenko siellä nyt alkaa painelemaan voittomaalia voittomaalin perään finaaleissa.. katellaan vielä.
 

Dino

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Tästähän tulee varsinainen juhlapäivä. Reilussa 24 tunnissa kymmenen meikäläistä putoaa Stanley Cupin finaaleista ja joukkueellinen MM-kisoista.
Tämäkin taas jotenkin niin suomalainen päätös kaudelle, että konferenssifinaalissa on ennätysmäärä suomalaisia, ja sitten lopulta todennäköisesti mestaruuden vie se ainoa neljästä joukkueesta, jossa ei pelaa yhtä ainoaa suomalaista.
 

Ippenator

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Ilves, Carolina, Colorado ja Florida
Tämäkin taas jotenkin niin suomalainen päätös kaudelle, että konferenssifinaalissa on ennätysmäärä suomalaisia, ja sitten lopulta todennäköisesti mestaruuden vie se ainoa neljästä joukkueesta, jossa ei pelaa yhtä ainoaa suomalaista.
Paskin suomalainen jääkiekkokausi miesmuistiin tässä on tosiaan vaarassa tulla. Kaikkien ikäluokkien maajoukkueet sekä miehissä että naisissa jäivät ilman mitalia tällä kaudella, kun viime kaudella mitaleita rohmuttiin kuusi, ja samalla Rantanen ja Lehkonen johdattivat Coloradon NHL-mestaruuteen todella kovilla panoksillaan. Nyt on ihan todellinen vaara siihen, että NHL:ää myöten jää kaikilla tasoilla luu käteen.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
IFK ilman möyrimistä, NYR, Inkvisitio 1480-
Paskin suomalainen jääkiekkokausi miesmuistiin tässä on tosiaan vaarassa tulla. Kaikkien ikäluokkien maajoukkueet sekä miehissä että naisissa jäivät ilman mitalia tällä kaudella, kun viime kaudella mitaleita rohmuttiin kuusi, ja samalla Rantanen ja Lehkonen johdattivat Coloradon NHL-mestaruuden todella kovilla panoksillaan. Nyt on ihan todellinen vaara siihen, että NHL:ää myöten jää kaikilla tasoilla luu käteen.
Hetkinen, hold on. 20 pistettä nevö foget! Ehkä se kaikista tavoitelluin palkinto tuli kuitenkin rintataskuun.
 

agent082

Jäsen
Paskin suomalainen jääkiekkokausi miesmuistiin tässä on tosiaan vaarassa tulla. Kaikkien ikäluokkien maajoukkueet sekä miehissä että naisissa jäivät ilman mitalia tällä kaudella, kun viime kaudella mitaleita rohmuttiin kuusi, ja samalla Rantanen ja Lehkonen johdattivat Coloradon NHL-mestaruuden todella kovilla panoksillaan. Nyt on ihan todellinen vaara siihen, että NHL:ää myöten jää kaikilla tasoilla luu käteen.
20 pisteen yö oli merkittävämpi kuin nuo kaikki yhteensä. Ei makeaa mahan täydeltä.
 

Jippo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Rantanen 3+1, Armia 3+0 ja liilalla vihreän sijasta kirjoitettu erilainen nuori Kapanen 1+0. Täysin selvää, että näiden ajatukset ovat vielä yhden MM-turnauksen ulkopuolella. Vasta nyt alkavat pikku hiljaa ymmärtää mitä tuli tehtyä talvisena yönä. Mekin tiedämme, mitä teitte viime talvena.

Mutta Kaapo, Kaapo, Kaapo... ei annettavaa 20 pisteeseen, ei MM-kultaan. Vieläkö on massu täynnä 2019:stä?
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Viime kaudella tuli olympiakultaa, MM-kultaa, suomalainen Triple Gold Clubin jäsen ja pari Stanley Cup -voittajaa. Junnukisojen tuloksia en muista enkä jaksa alkaa googlettamaan, mutta ihan sama, tuplakulta on jo ihan hyvin. Henkilökohtaisia NHL-pystejä en muista tuliko niitäkään, ei varmaan koska orielyt vei kaiken taas vääryydellä ja viekkaudella niinku aina.

Tällä kaudella ei tullut mitään mitaleita mistään, eikä salee tule yhtäkään Stanley Cup -voittajaa koska Vegas pilaa kaiken, eikä mitään henkilökohtaisiakaan NHL-pystejä kukaan saa koska McDavid ja Vegas ja muut orielyt pilaa kaiken. Mutta 20 pistettä. Se tuli. SE TULI!!! SUURIN NIISTÄ ON TEKSTI-TV!!!!!!! RANTANEN!!!!!! RANTANEN TULI TEKSTI-TV 20 KERTAA SE ON SIINÄ RANTANEN ARMIA BARKOV JOKIHARJU HAULA LUOTO LUOSTARINEN KAPANEN RISTOLAINEN HEISKANEN MARICHELLO!!!!!

Tämä kausi on siis miljardi kertaa parempi kuin viime kausi.
 

Kuuukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Ymmärtäähän sen, että 20-pisteen kierroksen jälkeen ei paljoa enää mestaruudet tai pytyt napostele. Mahat on täynnä.
Tämän pystyi haistamaan myös Nokia Areenan lehtereiltä. Onninen ultrasinkin kasvoilta paistoi ettei näillä peleillä enää ole merkitystä, vaan liitto se vaan lypsää rahaa kuten ennenkin. Ihmekään ettei tunnelmaa peleissä ollut, kun oltiin ikäänkuin jälkiliukkailla.
 
Suosikkijoukkue
Leijonat, Carolina Hurricanes
Mutta 20 pistettä. Se tuli. SE TULI!!! SUURIN NIISTÄ ON TEKSTI-TV!!!!!!! RANTANEN!!!!!! RANTANEN TULI TEKSTI-TV 20 KERTAA SE ON SIINÄ RANTANEN ARMIA BARKOV JOKIHARJU HAULA LUOTO LUOSTARINEN KAPANEN RISTOLAINEN HEISKANEN MARICHELLO!!!!!

Tämä kausi on siis miljardi kertaa parempi kuin viime kausi.

Täytyy myös muistaa, että MM-kisoissakin Suomi veti 21 pisteen kierroksen Unkaria vastaan ja 20 pisteen kierroksen Tanskaa vastaan. Ei mikään ihme, jos suomalaisia NHL-tähtiä ei kiinnostanut pelata ja Kanadaa vastaan tuli mahalasku, kun tärkein tavoite saavutettiin jo NHL-jäillä ja vieläpä kahdesti MM-jäillä. Ei sellaisen jälkeen enää joku höpöhöpöstanleycuppi tai höpöhöpömömmömkulta kiinnosta!
 

jusppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tämäkin taas jotenkin niin suomalainen päätös kaudelle, että konferenssifinaalissa on ennätysmäärä suomalaisia, ja sitten lopulta todennäköisesti mestaruuden vie se ainoa neljästä joukkueesta, jossa ei pelaa yhtä ainoaa suomalaista.
Tässä tapauksessa kirsikkana katkeran kakun päällä olisi vieläpä se seikka, että Sakari Mannisen oli tarkoitus jahdata tällä kaudella triplakultaklubin viimeistä puuttuvaa palastansa juuri nimenomaan Vegasin paidassa.
 

aalto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, änärin suomalaiset
Mites muuten ihan periaatteessa toi homma nyt menee, voisiko Sakari vielä soitella Vegasiin ja luvata olevansa käytettävissä seiskapelin jatkoajalla jos siellä olisi jotain ratkottavaa?
 

Kuuukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Tässä tapauksessa kirsikkana katkeran kakun päällä olisi vieläpä se seikka, että Sakari Mannisen oli tarkoitus jahdata tällä kaudella triplakultaklubin viimeistä puuttuvaa palastansa juuri nimenomaan Vegasin paidassa.
Hyväksyn Vegasin mestaruuden, jos joukkueen yli pyyhkäisee joku karmea ebolaepidemia, jonka takia Manninen kutsutaan kokoonpanoon seiskapeliin tekemään ratkaiseva osuma jatkoajalla. Muuten mökötän koko kesän, jos Vegas voittaa.
 
Ei nyt ihan kirjaimellisesti liity otsikkoon, mutta suomalaisiin kuitenkin. Tänään on nimittäin isolla joukolla viimeinen päivä tehdä sopimus varanneen seuran kanssa tai varaus raukeaa. Suomalaisista tuohon porukkaan kuuluvat Matias Mäntykivi, Patrik Puistola, Leevi Aaltonen, Santeri Airola ja Kalle Loponen.

Noista jollain tavalla mielenkiintoisia ovat Mäntykivi ja Puistola, joille voisi ehkä nähdä NHL-sopimuksen. Puistolahan siirtyi Puljujärven treidissä Oilersin listoille.

Veikataan nyt, että Mäntykivi ja Puistola saavat sopimuksen ja muut jäävät ilman.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös