New Jersey Devils 2023–2024

  • 131 065
  • 830

LGD

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Nyt kun ollaan virallisesti off-seasonilla, niin katseet voi suunnata virallisesti tulevaan ja kauteen 2023-2024. Erityisesti pohdin tässä viestissä joukkueenrakennusta ja toissijaisesti joukkueen pelityyliä sekä tarvetta sen monipuolistamiseen. Koska lähtökohtani on se, että joukkueeseen ei tarvitse/kannata tehdä isoja muutoksia, tulee tässä samalla kuvattua lyhyesti myös joitain menneen kauden suorituksia tai odotuksia.

Olettaisin, että osa aikoo kirjoittaa vielä analyysiä joukkueen sekä yksilöiden otteista päättyneen kauden ketjuun ja siten kahdelle Devils-ketjulle lienee perustelut vielä jonkin aikaa.

Lähtökohdat ja odotukset tulevaan kauteen

New Jersey Devils on mielestäni ensimmäistä kertaa oikeastaan 2000-2010 vuosikymmenen jälkeen siinä tilanteessa, että joukkue lähtee melko perustellusti contender-tason joukkueena kauteen 2023-2024. Menestysikkunan vasta auettua Devils ei varmasti ole lähtökohtaisesti mikään top5-ennakkosuosikki, mutta sen verran vakuuttava oli kausi 22-23 runkosarjan ja pudotuspelien ensimmäisen kierroksen osalta, että arvioin joukkueen olevan ennakolta tukevasti sijoilla 5-10. Mestaruus ei ole siis kauden ehdoton tavoite, mutta Devils voi lähteä perustellusti parantamaan suoritustaan ensi kaudella, erityisesti pudotuspeleissä. Tähän joukkueen rakenne ja kärkipelaajien otteet menneellä kaudella antavat perusteltua oletusarvoa, ellei joukkue ajaudu merkittävään loukkaantumissumaan tai maalivahtipelin ailahtelevaisuus konkretisoidu runkosarjan aikana.

Fokus pitääkin mielestäni olla pudotuspeleissä ja nyt ei tarvita runkosarjaan ennätysten rikkomisia vaan systemaattista pelin kehittämistä sekä kunnon ajoittamista kevääseen. Todennäköisesti valmentajana jatkavan Ruffin on keksittävä uusia lääkkeitä valmennusryhmänsä kanssa tätä varten. Toki tiedän, että edellä mainittu voi kuulostaa ylimieliseltä yhden hyvän runkosarjan perusteella ja yhtä lailla voidaan ajatella, että Devilsin olisi ensin vakiinnutettava asemansa edes pudotuspelijoukkueena. Kuitenkin Metron voimasuhteet kääntyivät menneellä kaudella merkittävällä tavalla ja Devils pääsi osittain hyödyntämään mm. Penguinsin ja Capitalsin jo odotetun laskusuhdanteen. Divisioonajoukkueiden ikä-ja sopimusrakenteita sekä muutaman joukkueen tämän kauden suorituksia arvioitaessa, en näe muita kuin edellä mainitut esteet Devilsin menestykselle ja sijoituksille 1-3 divisioonassaan tulevallakin kaudella.

Pudotuspeleissä asetelmat muuttuvat, kuten tänä keväänä on todistettu ja kun olen jonkin verran katsonut konferenssifinaaleita, niin kyllä siinä Devilsillä on vielä tekemistä sekä tarvetta kehittymiselle. Taito ja nopeus riittävät jo mainiosti, mutta kolmanneksi elementiksi on mielestäni tuotava tarvittavaa fyysisyyttä sekä siihen liittyvää ilkeyttä eli amerikaksi grit-tekijää. Uskon, että muutamalla täsmähankinnalla ja pelaamisen kehittämisellä tähän suuntaan voidaan ottaa hyviä askeleita eteenpäin.

Joukkueenrakennuksesta ja sopimuksista

Joukkueen tilanne on solmittujen sopimusten määrän muodossa kinkkinen (5 hyökkääjää, 5 puolustajaa ja 2 maalivahtia), mutta koska pääosa merkittävistä sopimuksista on jo tehty tai tärkeät pelaajat ovat joukkueen hallinnassa RFA-statuksella, niin tilanne ei ole todellisuudessa niin paha. Lisäksi joukkueella on noin 34 miljoonaa vapaata tilaa palkkakattoon, tämä mahdollistaa teoreettisesti joukkueen iskukyvyn parantamisen. Käytännössä kuitenkin noin puolet tilasta tullee uppoamaan muutamaan avainpelaajaan ja loput palkkatilasta menevät halvemmille jatkajille sekä kenties muutamalle UFA-hankinnalle tai kaupan kautta tulevalle pelaajalle. Tärkeimmät ratkaisut ovat ehdottomasti Meierin ja Brattin jatkoihin liittyvät ratkaisut, yhden pakin jatkoon tai todennäköisemmin hankintaan liittyvä päätöksenteko sekä maalivahtitilanne. Lisäksi näkisin tarpeen yhden hyökkääjän hankinnalle, joka täyttää nopeuden, taidon lisäksi fyysisen pelin elementit. Mitään ykköskorin kaveria tuskin saadaan ja ei tarvitakaan, vaan ainoastaan täydentävä palikka top9-rooliin.

Maalivahtien osalta totean tässä kohdin vain lyhyesti, että uskon Devilsin lähtevän todennäköisemmin kauteen kaksikolla Schmid-Vanecek. Molemmilla on todistettavaa, mutta molemmat antoivat myös vahvoja näyttöjä osaamisestaan sekä tasostaan kauden 22-23 aikana. Kieltämättä tähän kaksikkoon sisältyy kysymysmerkkejä, mutta jollei jotain todella varmaa korttia ilmesty markkinoille tai kaupan ulottuville, antaisin näille kahdelle vielä uuden mahdollisuuden. Toivotaan, että Vanecek torjuu taas noin 30 voittoa runkosarjassa ja Schmid kasvaa pikkuhiljaa kevättä kohti mentäessä ykkösveskan rooliin.

RFA-pelaajat

Ensiksi mielenkiintoisimmat eli Bratt ja Meier. Ensiksi mainittu on kuulunut joukkueen ytimeen jo useamman vuoden ja jälkimmäisen hankkimiseksi annettiin kohtuullinen pala tulevaisuutta. Siksi uskon, että Fitz tekee kaikkensa näiden pelaajien kiinnittämiseksi. Molempien kausi antoi myös oivaa dataa siitä, mikä näiden pelaajien arvo ja merkitys joukkueelle voi jatkossa olla. Jos ja kun molemmat kiinnitetään alle 9 miljoonan cap hitillä, niin joukkueen kärkihyökkääjien palkkarakennetta voidaan pitää lähtökohtaisesti erinomaisena NHL-joukkuiden osalta.

Brattin osalta tekisin seuraavalla tavalla. 7,25-7,95 miljoonaa euroa X 3-4 vuotta ja tarjous voimassa draftiin asti. Jos Bratt ja agentti pelaavat taas kovaa peliä ja riski on siinä, että prosessi venyy, niin en antaisi Fitzinä siimaa. Draftin aikaan on mahdollisuus tehdä myös hockey-tradeja, jos esim. huippuveska tai joku muu yllättävä huipun veli hyökkäykseen tulisi tarjolle. Tällä tavoin Bratt saisi huippupelaajan korvauksen ja tien vapaaksi agentiksi kohtuullisen nopeasti ja Devilsin ei tarvitsisi lyödä kymmeniä millejä kahdeksanvuotisella lapulla kiinni 'arpaan', jonka arvoa ei tiedetä vielä - erityisesti pudotuspelien osalta. Fitz tosin totesi kauden loppupressissä, että molempien tahto on tehdä long-term-sopimus, joten kyse on tulkinnasta ja siitä täyttääkö 3-4 vuotta tämän määritelmän.

Meierin sopimus tulee uskoakseni olemaan arvokkaampi cap hitiltään kuin Brattin ja samalla joukkueen hyökkääjistä korkein, kuten ulkopuolelta hankitut 40-maalin miehet tyypillisesti ovat. Tämä on mielestäni ihan ok, koska Hughesin ja Hischierin sopparit tehtiin eri tilanteissa ja ne perustuivat pitkälti potentiaaliin. Meier osoitti tehottomuudesta huolimatta omaavansa ominaisuuksia, joita Devils tulee jatkossa ja erityisesti pudotuspeleissä tarvitsemaan. Ennakoin 8,3-8,8 miljoonaa ja 6-8 vuotta hänelle ja uskoisin, että hän ei halua tehdä lyhyempää sopimusta. Arvioisin, että Fitz saa myytyä Devilsin tuotteena hänelle tämän kauden perusteella ja sveitsiläiset maanmiehet joukkueen avainpaikoilla tekevät päätöksenteon lopulta helpoksi. Runkosarjan lopun ja pudotuspelien tehottomuus kenties laskivat ennakolta arvioitua 9 miljoonaan cap hittiä ja uskon/toivon vakaasti, että jäädään reilusti yhdeksän miljoonan alle. Meierin agenttina on vanha Devils-peluri Claude Lemieux, joka toivottavasti sympatisoi vanhaa joukkuettaan. Toivotaan, että neuvottelut muodostuvat kokonaisuutena helpommaksi kuin Brattin kohdalla.

Muut RFA-pelaajat ovat enemmän täytepelaajia ja esim. Mcleod saanee hieman alle 2 milliä ja sopimuksen pituutta voisi olla maksimissaan 3 vuotta. Bastian ja Bahl jatkavat hieman alle millin soppareilla toivottavasti kahden vuoden sopimuksilla. Tästä joukosta mielenkiintoisin on Shara, jolle olisin antanut todnäk vielä yhden mahdollisuuden vuoden samanarvoisella sopimuksella. Nyt kun Ruff jatkaa, niin tässä jatkossa ei liene järkeä kummallekaan osapuolelle, sillä Shara ei selkeästi nauti päävalmentajan luottamusta. Jos tämän oikeudet kaupataan, niin harmi sinänsä, sillä Sharassa on myös monikäyttöisyyttä ja potentiaalia 25 maaliin eli hinta-laatusuhde voisi olla kohdillaan. Pelaaja on kyllä todella epätasainen, joten hieman väliinputoaja on ja pystyn elämään itse, niin lyhyen jatkon kuin poistumisen kanssa. Blackwoodin oikeudet antaisin kutos- tai seiskakierroksen pickiä vastaan tai antaisin vapautua korvauksetta, jollei kukaan tätä hintaa maksa. Lienee selvää, että Blackwood on viimeisen pelinsä tässä kohdin Devilsissä pelannut, ilmeisesti hänellä on myös yli 4 miljoonan QO eli mitään järkeä kummallekaan osapuolelle ei jatkossa ole. Viimeisenä Boqvist, joka on väläytellyt päättyneellä kaudella, kuten myös edellisellä. Aluksi ajattelin, että tälläinen taitava ja nopea sekä semivakaa kolmoskentän pelaaja on hyvä kiinnitys noin miljoonalla, mutta lopulta hän on mielestäni liian pehmeä bottom6-rooliin ja liian huono top6-pelaajaksi. Koska itse näen tarpeen tuon fyysisyyden ja ilkeyden lisäämiselle, niin tässä kohdin kiittäisin Jesper-kakkosta palveluksista ja toivottaisin onnea jatkoon.

UFA-pelaajat ja hankinnat

UFA-pelaajista minua kiinnostaa vain lähtökohtaisesti yksi tai kaksi, ensiksi Haula ja toiseksi Severson. Ensimmäinen ansaitsee monikäyttöisyytensä vuoksi 1-2 vuoden jatkon noin 2,5 millin sopparilla. Uskon näin myös käyvän, sillä molemmilla vaikuttaa tähän olevan intressit kauden lopun puheiden perusteella. Severson lähtee todennäköisesti ison rahan ja eläkesopimuksen perässä, mutta harkitsisin vuoden ja noin 5,5 millin sopimusta, jos hänellä olisi kuitenkin halu jatkaa kotona. Tällä turvattaisiin se, että Luke ja Nemec eivät joudu kaksin vielä vakiorooliin ensi kaudella eli optimina olisi toisen pelaaminen jatkuvasti isossa roolissa esim. Marinon kanssa ja kolmanteen pakkipariin saataisiin myös laatua. Pidän kuitenkin todennäköisempänä, että Severson jatkaa matkaansa ja Nemec murtautuu kokoonpanoon, jolloin kolmospariin hankitaan vahvistus ensi kauden ajaksi vapaiden agenttien markkinoilta. Loppujen lopuksi Seversonin lähtö voi olla joukkueen kannalta hyväkin asia, sillä se vapauttaa palkkatilaa hyvän top9-hyökkääjän hankintaan sekä edulliseen pakkihankintaan.

Kiitos palveluksista myös Tatarille, Woodille, Bernierille ja Gravesille. Jälkimmäinen on mielestäni kauden ja erityisesti pudotuspelien perusteella liian hidas ja huono yhdistelmä pakistoon yhdessä Hamiltonin kanssa. Yhdellä hitaalla pakilla pärjätään ja Dougie luonnollisesti tarjoaa lisäarvoa sekä erityisosaamista joukkueelle enemmän. Woodille ei ole palkkatilaa, eikä neloskentän pelaajalle kannata maksaa noin kolmea miljoonaa kaudessa. Tatar oli niin iso pettymys pudotuspeleissä, että ei kannata maksaa yli kolmea miljoonaa pelkästä runkosarjasuorituksesta jatkossa.

Jos ja kun Severson ei tartu täkyyn, niin puolustuspäässä kääntäisin katseet UFA-pelaajista esimerkiksi Radko Gudakseen, Luke Schenniin tai Niko Mikkolaan tai näiden tyyliseen pakkihankintaan, joka suostuisi tulemaan lyhyellä sopparilla sisään. Arvioisin, että noin kahdella miljoonalla tai kahdella ja puolella saamme kohtuullisen hyvän pelaajan kolmospariin, joka pystyy ainakin osan runkosarjapeleistä pelaamaan korkealla tasolla.

Hyökkäyksessä etsisin taklauspeliin ja fyysiseen peliin soveltuvaa kolmoskentän hyökkääjää, joka olisi Haulan kaltaisesti monikäyttöinen. UFA-markkinoille tulee muun muassa Ivan Barbashev, Garnet Hathaway ja Jesper Fast sekä sopimus umpeutuu myös Ross Coltonilla(RFA) ja Fitzin housuissa tarkastelisin lähempänä näitä pelaajia tai tätä pelaajatyyppiä. Ensiksi mainittu lienee paras pelaaja ja tuskin tulee alle neljällä miljoonalla, mutta kolme jälkimmäistä lienevät tuossa noin kahden miljoonan markkinassa. Sopimuksen pituus 1-2 vuotta, kiitos.

Väliyhteenvetona siis, arvio on että pääosa joukkueenrakennuksesta voidaan tehdä jatkavien pelaajien avulla, 1-2 hankinnalla sekä muutaman nuoren pelaajan nostamisella kokoonpanoon( ensisijassa Nemec, Holtz, Foote ja Clarke).

Mahdollinen kokoonpanohahmotelma

Palat("Barbashev,UFA") - Hischier - Bratt
Meier - J Hughes - Mercer
"Barbashev, UFA"(Palat) - Haula - Clarke/Holtz(Shara)
Lazar - McLeod - Bastian(Foote)

Siegenthaler - Hamilton
Marino - L Hughes
Bahl - Nemec
Smith - Schenn tai muu UFA

Schmid - Vanecek

Pelityylin monipuolistamisesta

Kuten edellä kerroin, joukkue tarvitsee huippumenestykseen maalivahtipelin lisäksi kenttäpelissä kolmea keskeistä elementtiä: (i) nopeutta, (ii) taitoa ja (iii) fyysisyyttä. Devilsillä on olemassa vahvat työkalut kahteen ensimmäiseen ja nämä ovat NHL:n osalta jopa top5-luokkaa. Uskon, että Fitz kiinnittää huomiota hankinnoissaan kolmanteen elementtiin ja toivon, että Lindy Ruff jatkavana valmentajana tuo tämän ulottuvuuden myös joukkueen peliin.

Runkosarjassa uskon, että vauhti ja taito tuovat meille riittävää menestystä, mutta nyt olisi hyvä aloittaa jo systemaattisesti monipuolistamaan peliä sekä suhteuttamaan sitä pelitilanteen mukaan. Devilsille ja näiden viime kausien perusteella Ruffille ominainen run & go-tyylinen hyökkäyspainotteinen peli on erinomainen ase, mutta Canes-sarja ja osin Rangers-pelit osoittivat myös raadollisesti siihen liittyviä heikkouksia. Kirjoitin jossain aiemmassa viestissäni tai ainakin muistelen kirjoittaneeni, että Devils voisi pelityylin monipuolistamisessa surutta kopioida Tampa Baytä, joka on mielestäni tästä paras viime vuosien esimerkki.

Yksinkertaisesti Devils tarvitsee mielestäni peliinsä toisen vaihteen, jota nähtiin hieman Rangers-sarjan kolmos-ja nelospelissä. Silloin oltiin kärsivällisiä ja pelattiin paikkojen luomisen osalta peliä, jossa ei montaa paikkaa synny, mutta niitä odotellaan kärsivällisesti ja isketään paikan tullen. Tämä tyyli olisi voinut auttaa jo tänä keväänä esim. Canes-sarjan nelospelissä hankitun johtoaseman myötä. Toki jossittelua, mutta yksi tekijä pudotuspeleissä nähdyille romahduksille oli se, että joukkueen ja sen nuorten avainpelaajien kärsivällisyys ei vielä riittänyt. Tähän auttaa todennäköisesti aika ja kokemus. Yksi tärkeä ulottuvuus on erikoistilannepelaaminen, jolla saadut paikat voidaan keskimäärin ja todennäköisemmin hyödyntää. Joukkueessa on liikaa taitoa siihen, että ylivoima näyttää jatkossa samalta kuin tänä keväänä. Brunetten jatkaessa todennäköisesti toiseen joukkueeseen päävalmentajaksi, uusi apuvalmentaja saa tähän mahdollisuuden(Sheldon Keefe tai Kevin Dineen associate coachiksi?).

Eli Devils tarvitsee mielestäni kärsivällisyyttä odottaa omia tilaisuuksiaan, pelinhallinnan luovuttamista vastustajalle tarpeen mukaan, tarvittaessa pelin hidastamista pelien sisällä ja roikkukiekon heittämistä tylysti päätyyn, fyysisyyden ja intensiteetin sekä taklauspelin nostamista jne. Nämä keinot ovat ainoastaan kakkosvaihde ja Devilsin DNA on tehty nopeaan ja hyökkäyspainotteiseen peliin, jota pitää yhtä lailla jalostaa eteenpäin. Sen käyttämiseen tulee varmuudella enemmistössä peleistä mahdollisuuksia.

Muuta

Tulevan kesän draft-tilaisuudessa ei ole ennakolta paljoakaan odotettavissa, sillä Meier-kaupassa Devils luovutti ensimmäisen kierroksen varauksensa ja jo aiemmin muistaakseni Vanecekin hankinnassa meni kolmoskierroksen varaus. Eli varaamme ensimmäisen kerran kierroksella kaksi. En pidä kovinkaan todennäköisenä, että Fitz hankkii meille tässä vaiheessa joukkueen rakennusta ykköskierroksen varausta kauppojen kautta, eikä siihen oikein ole sopivia palasia, pl. ehkä Holtz.

Viimeksi mainittuun liittyykin mielenkiintoinen asetelma, sanooko kausi kolme jo jotain nuorelle kärkilupaukselle? Holtz on hieman väliinputoaja ja vaikea on tässä kohdin nähdä hänen murtautuvan Devilsin kärkikuusikkoon. Ehkä kauppa on parempi hänen kohdallaan ja pidän todennäköisempänä, että Nemec, Foote tai Clarke tulee käyttämään saadut näytönpaikat harjoitusleirillä tai loukkaantumisten myötä.

Mielenkiintoinen kausi odotettavissa, mutta kuten viestissäni olen arvioinut, en usko kesän muotoutuvan Devilsin kannalta erityisen jännittäväksi. Toki jos, Bratt tai Meier eivät allekirjoita jatkosopimuksia ja joutuvat kauppatavaraksi, niin tilanne muuttuu, mutta tähän en tässä kohdin usko.

Tästä pitkästä pohjustuksesta voinee jatkaa keskustelua liittyen Devilsin kauteen 2023-2024.
 
Viimeksi muokattu:

FinDevil

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Tottenham
Hyvä avaus @LGD !

Iso kesä tulossa toimistolla. Kuten LGD aikaisemmin jo totesi niin paljon on sopimuksia tehtävänä. Toki kun Haulat, Bastianit ja kumppanit saisi nopeasti kirjoittamaan sopimuksen niin se vähentäisi nopeasti työn määrää ja auttaisi hahmottamaan kokoonpanoa.

en usko kesän muotoutuvan Devilsin kannalta erityisen jännittäväksi. Toki jos, Bratt tai Meier eivät allekirjoita jatkosopimuksia ja joutuvat kauppatavaraksi, niin tilanne muuttuu, mutta tähän en tässä kohdin usko.

Itseäni hieman jännittää Brattin ja Meierin sopimusneuvottelut. Ne on myös ne jännittävimmät tapahtumat kesällä luultavasti Devilsin kohdalla. Samaa mieltä kanssasi siitä kun aikaisemmin avauksessa sanoit, että Brattille olisi hyvä laittaa takaraja draftiin ja sitten lihoiksi, jos ei jatkolappu Fitzin ehdoilla kelpaa. Vaikea uskoa etteikö Fitzgerald tarjoaisi Brattille ihan markkinahintaista jatkosopimusta, Brattin agentin on hyvä muistaa ettei olla Torontossa ja Kyle Dubas ei ole gm. Kylmästi vaan treidiä, jos ei meinaa ennen draftia löytyä sopua.

Toivottavasti Meierin kanssa löytyy yhteinen sävel nopeasti neuvottelupöydässä.

Mahdollinen kokoonpanohahmotelma

Palat("Barbashev,UFA") - Hischier - Bratt
Meier - J Hughes - Mercer
"Barbashev, UFA"(Palat) - Haula - Clarke/Holtz(Shara)
Lazar - McLeod - Bastian(Foote)

Siegenthaler - Hamilton
Marino - Hughes
Bahl - Nemec
Smith - Schenn tai muu UFA

Schmid - Vanecek

Itse näkisin että hyökkäyksen top9 kuuluu ensikaudella keskelle Hischier, Hughes, Haula ja laidoille Bratt, Meier, Palat, Mercer. Sitten olisi kaksi laiturin paikkaa vielä auki tai jos Haula on Hughesin laidalla niin tarvittaisiin kolmossentteri ja laituri. Mielestäni playoffeissa huomasi sen, ettei leveys riittänyt top9 kun siellä oli Tatar matkustajana ja sitten Boqvistia ja Sharangovichia kokeilemassa. Eli 2 vahvistusta hyökkäykseen olisi aika hyvä. Samaa mieltä, että monikättyöisiä hyökkääjiä sinne toivoisi. Voi toki kahden hyvän top9 hyökkääjän hankkiminen olla hieman haastavaa niin yksikin riittää niin ensi trade deadlinella voitaisiin se puuttuva hyökkääjä yrittää myös hommata.

Tarkemmin kun ajattelen niin hyvä kolmossentteri voisi olla aika ideaali hankinta kun Haula voi ihan hyvin painaa laidassa ja sitten aina tarvittaessa voisi siirtyä keskelle. Toki Mercerkin on siellä mahdollisena tuuraajana keskelle, jos tulee loukkeja. Mercerista puheen ollen niin hänelle olisin valmis tekemään heinäkuussa pitkän jatkon, Fitzgerald voisi vähän yrittää kokeilla sieltä pientä ryöstöä, kun luulen että ensi kauden jälkeen Mercerin näytöillä palkka olisi paljon isompi. Mercer leireineen tuskin haluavat tässä kohtaa kuitenkaan vielä jatkolappua tehdä ellei Devilsin tarjouksessa maksettaisi paljon potentiaalia, mutta niin ei tule tapahtumaan.

Puolustukseen voi olla hankala löytää tommosta 6-8 pakkia kun Nemec saattaa sinne puolustukseen murtautua myös. Smith on ihan kelpo seiskapakki, mutta sitten jos Devils sen rightin kutos pakin hommaa niin Nemec aloittaa kauden todennäköisesti farmissa. En usko, että Devils pitää 8 puolustajaa ylhäällä. Yksi vaihtoehto olisi tehdä joku tryout sopimus jonkun rightin pakin kanssa ja jos Nemecilla ei harkkapeleissä kulje niin lähteä sitten Smith tai se tryout puolustaja kuudentena puolustajana kauteen ja hommata trade deadlinella joku sinne puolustusta vahvistamaan.

Schmid + Vanecek herättää kysymysmerkkejä. Irtoiskohan jollain kombinaatiolla Holtz + (Bratt) + 1st 2024 + Vanecek jostain meille ykkösveska? Hellebuyck? Holtzin laittaisin mielelläni johonkin treidiin mukaan, jos sillä saadaan vahvistettua joukkuetta jollain tapaa.

Draftiin ei kauheasti löydy mielenkiintoa. Viimeiset 10v mennyt käytännössä joka kevät suurin mielenkiinto draftia kohtaan niin tuntuupa oudolta kun ei ole paljoa yhtään tietoa edes tulevista top10 varauksista. Ihan positiivinen tillanne siis.
 

LGD

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Bertuzzia pohdin myös, mutta hän on yksi UFA-markkinan kärkihyökkääjistä ja hieman loukkaantumisherkkä. Toisi kiistatta kyllä santapaperia joukkueeseen ja kaivattuja ominaisuuksia. Pääsyy sille, että en usko meidän olevan Bertuzzin perässä on palkkatilaan liittyvät syyt.

Jack, Nico, Jesper, Timo, Palat ja lisäksi tulevaisuudessa Mercer ovat ne hyökkäyksestä, joille maksaisin yli viisi milliä kaudesta. Jos kaikki tähdet olisivat kohdillaan, niin saataisiin Mercer suurin piirtein tuolla hinnalla kaudella 2024-2025. Kuten @FinDevil myös ennakoi, tuskin hän tekee alihintaisen ja potentiaaliperusteisen sopparin ja ehkä siltasoppari on todennäköisin tai sitten suurin piirtein 6.25 × 8 vuotta, jos kehitys jatkuu samanlaisena.
 

FinDevil

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Tottenham
Bratt (8m?) - Hischier (7.25m) - Mercer (0.894m)
x - Hughes (8m) - Meier (9m?)
Palat (6m) - Haula (3m?) - x
Lazar (1m)- Mcleod (2m?) - Bastian (1m?)
Boqvist (1m?)

Hughes (0.925m) - Marino (4.4m)
Siegenthaler (3.3m) - Hamilton (9m)
Bahl (1m?) - Nemec (0.918m)
Smith (1.1m)

Vanecek (3.4m)
Schmid (0.851m)

Dead cap 2.75m

= 74.8 miljoonaa yhteensä. Bratt ja Meier laskettu niin, että tuon pitäisi olla kallein skenaario jossa molemmat jatkavat. Parhaassa tapauksessa voitasiin saada molemmat millin halvemmalla, mutta ehkä semmoinen yhteensä milli yhteensä vähemmän tuosta mitä nyt laitoin voisi olla ihan realistinen toive. Siinä olisi joku 10 miljoonaa sitten tilaa hankkia nuo 2 top9 hyökkääjää ellei sitten jotain Sharangovichia, Boqvistia, Holtzia yms yritetä kaavailla tuohon vielä.

Bertuzzia pohdin myös, mutta hän on yksi UFA-markkinan kärkihyökkääjistä ja hieman loukkaantumisherkkä. Toisi kiistatta kyllä santapaperia joukkueeseen ja kaivattuja ominaisuuksia. Pääsyy sille, että en usko meidän olevan Bertuzzin perässä on palkkatilaan liittyvät syyt.

Jack, Nico, Jesper, Timo, Palat ja lisäksi tulevaisuudessa Mercer ovat ne hyökkäyksestä, joille maksaisin yli viisi milliä kaudesta. Jos kaikki tähdet olisivat kohdillaan, niin saataisiin Mercer suurin piirtein tuolla hinnalla kaudella 2024-2025. Kuten @FinDevil myös ennakoi, tuskin hän tekee alihintaisen ja potentiaaliperusteisen sopparin ja ehkä siltasoppari on todennäköisin tai sitten suurin piirtein 6.25 × 8 vuotta, jos kehitys jatkuu samanlaisena.

Joo hyvä muistaa, että vaikka tohon palkkakattoon jäisi se joku 10 miljoonaa tilaa kun on ns omat ukot saatu signattua niin tulevaisuudessa pitää Mercerille saada vuoden päästä varmasti rahakas jatko, Lukelle kahden vuoden päästä ja Nemecille kolmen vuoden päästä. Toki palkkakatto tulee vissiin nousemaan roimasti tulevina vuosina, mutta hyvä pitää järki kädessä UFA- markkinoilla. Tunnetusti moni joukkue maksanut kovaa hintaa myöhemmin kun GM on törsäillyt UFA markkinoilla.

Bertuzzi olisi kieltämättä houkutteleva pelaaja, mutta tosiaan loukkihistoriaa löytyy. Tässä kohtaa voi olla kuitenkin Fitzgeraldinkin hankala lähteä neuvottelemaan pitkästä lapusta kenenkään UFA hyökkääjän kanssa kun ensin pitäisi saada Bratt ja Meier solmittua joukkueeseen. Toki, jos Bratt satutaan treidaamaan niin se on taas sitten tilanne erikseen. Ehkä tässä kohtaa voisi tuon rahan käyttää pariin vanhempaan pelaajan jollain 1-3 vuoden sopimuksilla.

Toiveissa kuitenkin, että Fitz saisi ainakin yhden semmoisen kalan tuolta vapaiden pelaajien markkinoilta naarattua, että kun twitterin aamulla avaan niin rupeaisi hymyilyttämään.
 
Viimeksi muokattu:

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Hyviä huomioita @LGD ja @FinDevil , muutama ajatus niiden perään:

- Hyökkäys kaipaa kieltämättä jonkin verran grittiä.
- Kauden päätöspressissä Brattin soppari näytti todennäköisemmältä kuin Meierin, kun neuvottelut olivat jo paljon pidemmällä. Toivottavasti molemmat saadaan maaliin ilman ylihintaa.
- Devilsin UFA-ukoista samaa mieltä.
- Samoin Barbashev, Hathaway, Fast ja Colton ovat kiinnostavia nimiä. Bertuzzissakin on puolensa, mutta Bosco on onnistunut tällä palstalla myymään ajatuksen siitä, miten heikolta Bertuzzin puolustuspään statsit näyttävät. Loukkaantumiset vielä siihen päälle.
- Odotan Fitzgeraldin vahvistavan rosteria ensisijaisesti kaupan tai parin kaupan kuin free agent -markkinoiden avulla. Joku Marino tai Siegenthaler -tyylinen ratkaisu taas.
- Boqvistia voi hyvin kuljettaa mukana ja katsoa onnistuisiko hän ottamaan vielä pykälän eteenpäin ja nousemaan oikeasti hyödylliseksi roster-pelaajaksi. En siis laittaisi kiertoon, jos ja kun jatko saadaan kuitenkin tehtyä halvalla lapulla.
- McLeodin kohtalo riippuu todennäköisesti siitä, minkälaisia syytteitä Kanadan junnujoukkueen pelaajia vastaan nostetaan kauden jälkeen. Tai ainakin vähän sellaista viitettä on ollut, että niistä uutisoitaisiin kauden jälkeen.
- En lähtisi tuhlaamaan Brattia 30-vuotiaaseen maalivahtiin. Holtz ja ykkönen toki mahdollisia pelinappuloita, mutta Brattia en tosiaan käyttäisi tähän. Muutenkin epäilen vahvasti, että Fitzgerald hankkii Devilsiin kalliilla noin ”vanhoja” pelaajia.
- Noihin FinDevilin laskelmiin kannattaa varmaan laskea Hughesin ja Nemecin kohdalle hieman myös niitä "performance bonuksia", jos niitä ei halua siirtää seuraavalle kaudelle.
 

LGD

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
- Odotan Fitzgeraldin vahvistavan rosteria ensisijaisesti kaupan tai parin kaupan kuin free agent -markkinoiden avulla. Joku Marino tai Siegenthaler -tyylinen ratkaisu taas.

- En lähtisi tuhlaamaan Brattia 30-vuotiaaseen maalivahtiin. Holtz ja ykkönen toki mahdollisia pelinappuloita, mutta Brattia en tosiaan käyttäisi tähän.
Muutama huomio lainattuun liittyen.

Näen asian samalla tavalla, eli Fitz voi hyvin tehdä toimivan kaupan, oletettavasti hyökkäystä tai ehkä mv-peliä vahvistaakseen ja tässä hän on todella hyvin onnistunut viime kausina. Tätä tukee myös se, että UFA-vuosikerta on heikko ja esim. mielenkiintoisin hyökkääjä Barbashev pelaa koko ajan enemmän itseään Devilsin ulottumattomiin.

Mutta kauppatavaraan liittyen tärkeä huomio, kesän 2024 ykkönen on käsittääkseni sidottu Meier-kauppaan ja nyt luovutettu kakkoskerroksen varaus muuttuu ykköseksi, jos Devils pääsee konferenssifinaaliin tai edemmäs ja Meier pelaa tietyn määrän peleistä. Jos ja kun Meier jatkaa, niin eihän tätä ykköstä voi käyttää tässä kohdin kauppatavarana?

Jos käsitykseni on oikea, niin meidän houkuttelevimmat palaset koostuvat Holtzin lisäksi pakkilupauksista, kuten Caseystä tai Vilenistä. En tiedä onko kesän 2025 drafti kovatasoinen tai kiinnostaako vastapuolta vielä tänne siirtyvä varaus, epäilen. Kyllä nuo rajaavat mielestäni jonkin verran vaihtoehtoja, mutta luotto Fitziin on minulla kokonaisuutena kova.
 

FinDevil

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Tottenham
Muutama huomio lainattuun liittyen.

Näen asian samalla tavalla, eli Fitz voi hyvin tehdä toimivan kaupan, oletettavasti hyökkäystä tai ehkä mv-peliä vahvistaakseen ja tässä hän on todella hyvin onnistunut viime kausina. Tätä tukee myös se, että UFA-vuosikerta on heikko ja esim. mielenkiintoisin hyökkääjä Barbashev pelaa koko ajan enemmän itseään Devilsin ulottumattomiin.

Mutta kauppatavaraan liittyen tärkeä huomio, kesän 2024 ykkönen on käsittääkseni sidottu Meier-kauppaan ja nyt luovutettu kakkoskerroksen varaus muuttuu ykköseksi, jos Devils pääsee konferenssifinaaliin tai edemmäs ja Meier pelaa tietyn määrän peleistä. Jos ja kun Meier jatkaa, niin eihän tätä ykköstä voi käyttää tässä kohdin kauppatavarana?

Jos käsitykseni on oikea, niin meidän houkuttelevimmat palaset koostuvat Holtzin lisäksi pakkilupauksista, kuten Caseystä tai Vilenistä. En tiedä onko kesän 2025 drafti kovatasoinen tai kiinnostaako vastapuolta vielä tänne siirtyvä varaus, epäilen. Kyllä nuo rajaavat mielestäni jonkin verran vaihtoehtoja, mutta luotto Fitziin on minulla kokonaisuutena kova.

Hyviä huomioita. Hyvä myös muistaa, että on niitä ykköskiekan varausvuoroja hyvä pitää joukkueella tulevaisuutta ajatellen. Muutaman vuoden päästä voi olla todella tiukkaa seuraavat vuodet palkkakaton kanssa niin joku onnistunut 2024 tai 2025 ykköskiekan varaus kolmeksi vuodeksi tulokas sopimuksella voisi olla todella arvokas palanen joukkueelle sitten myöhemmin. Ainakin, jos tässä tulevina vuosina niitä treidataan niin ei ehkä mielellään ainakaan mihinkään yhden kesän rentaleihin. Ikkunan tässä pitäisi olla seuraavat 10v auki kun Hughesit ja Hischier saadaan vain pidettyä niin maltillista rakentelua.

Täällä myös kova luotto Fitzgeraldin tekemiseen.
 

LGD

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Kevin Weekesin mukaan A Brunette siirtyy Nashvillen päävalmentajaksi. Odotettu siirto ja Ruffin menestys kuluneella kaudella todennäköisesti muutti alkuperäistä suunnitelmaa, jossa Brunette olisi ylennetty päävalkuksi tulevalle kaudelle.

Henkilökohtaisesti en pidä tätä ratkaisua huonona. Brunette kehitti hyökkäyspeliä, mutta yv oli edelleen heikkoa ja Brunette tuskin olisi tuonut Devilsin peliin monipuolisuutta sekä karheutta, jota itse toivon. Lisäksi tämän siviilielämän valinnat eivät kertoneet erinomaisesta harkintakyvystä.

Mielenkiintoista nähdä saako esim. Brylin ylennyksen vai tuodaanko kakkonen ulkopuolelta.
 

LGD

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Bye, bye Damon ja kiitos ajasta sekä palveluksista Jerseyssä! Seversonille 8x6,25 soppari Columbukseen ja oli selviö, että Devilsillä ei ollut mahdollisuutta tämän kaltaista sitoutumista sekä investointia tehdä. Samalla päättyi yksi aikakausi New Jerseyssä, jossain määrin haikea hetki, mutta näen tämän täysin oikeana ratkaisuna.





Fitz taikoi vielä kaupantekijäisiksi kolmoskiekan pickin tulevaan draftiin, mielestäni hyvä vastine tulevasta UFA-pakista.





Muutoin aika hiljaista paholaisrintamalla, tietäjien mukaan sopparineuvotteluita on aloiteltu ja jatkettu tärkeimpien palikoiden kanssa, mutta ei oikein spekulointia konkreettisempaa kerrottavaa tällä hetkellä ole sattunut omiin silmiin. Uskoisin, että draftin aikaan alkaa tapahtumaan viimeistään, joku Haula nyt saatetaan julkaista ennen sitä.
 
Viimeksi muokattu:

expertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Brodeur, Hughes bros., Dawson Mercer, NJD, HPK
Bye, bye Damon ja kiitos ajasta sekä palveluksista Jerseyssä! Seversonille 8x6,25 soppari Columbukseen ja oli selviö, että Devilsillä ei ollut mahdollisuutta tämän kaltaista sitoutumista sekä investointia tehdä.

Fitz taikoi vielä kaupantekijäisiksi kolmoskiekan pickin tulevaan draftiin, mielestäni hyvä vastine tulevasta UFA-pakista.





Muutoin aika hiljaista paholaisrintamalla, tietäjien mukaan sopparineuvotteluita on aloiteltu ja jatkettu tärkeimpien palikoiden kanssa, mutta ei oikein spekulointia konkreettisempaa kerrottavaa tällä hetkellä ole sattunut omiin silmiin. Uskoisin, että draftin aikaan alkaa tapahtumaan viimeistään, joku Haula nyt saatetaan julkaista ennen sitä.

Sitä ois nyt sitten mukavasti roolia tarjolla Nemec ja Hughes parivaljakolle. Michiganissa on vielä kyllä laatua bubbling under Seamus Caseyn muodossa. Melko hyvältä näyttää näiltä osin pitkään.

Jännä nähdä, mitä Gravesin kanssa Fitz aikoo.
 

LGD

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Jännä nähdä, mitä Gravesin kanssa Fitz aikoo.
En jaksa uskoa tässä kohdin jatkoon, enkä välttämättä sitä haluaisi.

Jos profiilin ja pelityylin vertailuna käyttäisi LA:n Gavrikovia ja karvan alle 6 millin sopparia, niin ei hinta-laatusuhde ole Gravesilla kohdillaan ja uskon Gravesin vertaavan jossain määrin itseään tuohon. Jos jäisi vuodeksi tai kahdeksi noin neljän millin hintaan, niin Fitzinä jatkaisin keskusteluja. Olin mielestäni näkevinäni jossain maininnan, että Gravesin agentin kanssa ei oltu edes käynnistetty tunnusteluja, mielestäni se kertoo prioriteeteista.
 
Viimeksi muokattu:

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Seversonille kiitokset Devils-vuosista. Hyvä ja pidettävä pelaaja, jolle olisi toivonut Devils-nutussa enemmänkin menestystä. Samoin jatko olisi kelvannut, jos sen olisi saanut tehtyä vuodeksi tai pariksi - mikä ei tietenkään ollut millään lailla realistinen vaihtoehto.

Kolmoskierroksen varausvuoro on tosiaan ihan hyvä vastine UFA-pelaajasta.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Puuh. Seversonin lähtö kirpaisee tunnepuolella oikein huolella. Sääli, etteivät osapuolet löytäneet yhteistä säveltä neuvottelupöydässä. On ihan ymmärrettävää, että Sevo halusi pitkän sopimuksen, koska nyt oli se hetki, jolloin sellainen oli vielä mahdollista saada. Jotenkin minusta myös tuntuu, etteivät nämä kuitenkaan olleet lopulliset jäähyväiset. Ehkä tämä on toiveajattelua, mutta mistä tuon Columbuksenkaan suunnan tietää, jos Jarmon jakkara käy kiikkeräksi. Tuossa tilanteessa kilauttaisin oitis kysyäkseni: miten ois 30 prosentin palkan pidätys, niin me otetaan Sevo rasittamasta teidän palkkakattoanne.

Seversonin poistuttua Mackenzie Blackwood ja Miles Wood ovat organisaation viimeiset aktiivipelaajat, jotka on varattu Devilsiin Lou Lamoriellon ja David Conten aikakaudella. Kummankin herran jatko paholaisissa näyttää vähintään epävarmalta. Muutaman viikon kuluttua voidaankin olla tilanteessa, jossa yhden aikakauden voidaan sanoa päättyneen lopullisesti.

Muuta pientä

Nico Daws on käynyt lonkkaleikkauksessa, joka pitää hänet sivussa arviolta puolen vuoden ajan. Utican GM Dan MacKinnon arvioi, että Dawsin paluu on ajankohtainen joulun aikaan.

Devils-aiheisia juttuja on ilahduttavasti luvassa aiempaa enemmän, kun James Nichols sai pestin njhockeynow:n toimittajana. Ei hän mikään Tom Gulittin uusi tuleminen sentään ole, mutta tekee varsin hyviä juttuja tyydyttämään pienen ja keskisuuren Devils-fanin uutisnälkää. Tarjolla muun muassa ihan kelpo jutut Jesper Boqvistista sekä Simon Nemecin tulevaisuudesta Damon Seversonin kauppaamisen jälkeen.
 

LGD

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Hughesin sanat, "sign the deal" eivät kaikuneet kuuroille korville ja Bratt ei viivyttänyt sopparia pidempään.

8x7,85 osui palkan osalta omaan haarukkaan jota ennakoin, mutta pituutta tuli maksimin verran. Ihan tyytyväinen voi olla ja nyt tätä ei tarvitse arpoa joka kesä. Capfriendlystä ei heti selviä onko sopparissa treidin estäviä pykäliä, näin voisi olettaa. Tuskin kuitenkaan NMC-ehtoa täydellä laajuudella.

Meier seuraavaksi ja toivotaan, että pysytään alle 9 millissä selvästi, silloin Fitz saa kiitettävän arvosanan kärkihyökkääjien osalta.




Ohessa myös palkkarakenne, josta 63 miljoonan arvoinen kokonaisarvo sopimukselle rakentuu. Oliko sattumaa vai ei, mutta muistaakseni myös Larkin teki sopparin, jonka arvo vastasi pelinumeroa.


 
Viimeksi muokattu:

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Brattin jatkosoppariin liittyvä mediatilaisuus käynnissä. Bratt hyväksyi jatkosopparin eilen klo 9.30 itärannikon aikaa (aamulla). Fitzgeraldin mukaan hänen kiireinen kesänsä GM:nä käynnistyi siitä.





Meierin kanssa on neuvottelut käynnissä. Fitzgeraldin mukaan Meier haluaa jatkaa Devilsissä ja on pyytänyt agenttiaan neuvottelemaan 8-vuotista sopparia Devilsin kanssa. Erinomaisia uutisia siis tältäkin rintamalta.






 

uki86

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, NJD
En pahastuisi ollenkaan, jos UFA-markkinoilla tarjottaisiin Barbasheville varteenotettavaa sopimusta. Mielestäni hän olisi Jack Hughesin ketjukaveriksi suorastaan täydellinen, koska hän ei ole pelkkä traktori jolla on luistimet, vaan hän osaa myöskin pelata kiekolla. Olisi äärimmäisen hieno hankinta tänä kesänä.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
En pahastuisi ollenkaan, jos UFA-markkinoilla tarjottaisiin Barbasheville varteenotettavaa sopimusta. Mielestäni hän olisi Jack Hughesin ketjukaveriksi suorastaan täydellinen, koska hän ei ole pelkkä traktori jolla on luistimet, vaan hän osaa myöskin pelata kiekolla. Olisi äärimmäisen hieno hankinta tänä kesänä.
Kelpaisi paremmin kuin hyvin myös tänne, mutta pahoin pelkään, että köyhät UFA-markkinat aiheuttavat Barbashevista sellaisen kilpahuudon, että joku joukkue maksaa hänestä aikamoista ylihintaa. Siihen päälle vielä Maierin mahdollinen jatkosoppari (+ Mercerin ja muiden tulevat jatkot), jonka jälkeen palkkakatossa ei olekaan enää hirveästi tilaa yli 5 miljoonan lapulla pelaaviin pelaajiin.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils

LGD

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Devilsin näkökulmasta erinomainen viikko jatkuu siis Meierin ilmoituksella. Kyllä tuon jälkeen uskallan pitää lähes varmana, että 8-vuotinen lappu syntyy myös hänen kanssaan kohtuullisessa ajassa. Se, että hänelle ei kelvannut 9+ tarjous Sharksilta ei mielestäni anna erityistä vertailukohtaa tähän neuvotteluun Devilsin kanssa. Lähinnä siksi, että joukkueiden tilat ja suunnat ovat niin erilaiset, että prime-iässä olevan pelaajan on mietittävä myös menestymistä, tai tätä voi pitää lähtökohtaolettamana.

Vaikuttaa selvältä, että Fitz haluaa pitää kiinni palkkarakenteesta ja tietystä hierarkiasta, joten edelleen pidän kiinni aiemmasta arviosta, 8,3-8,8 miljoonaa. Katsotaan miten arvion käy.

Brattin jälkeen palkkatilaa jäi 26,4 miljoonaa ja Meierin jälkeen sitä lienee jäljellä noin 18 miljoonaa. RFA-ja UFA-soppareita pitää tehdä vielä 6-9, joten Barbashevin voinee unohtaa. Hän pelasi itselleen keväällä arvon johon Devilsillä ei ole varaa. Muutenkin kun kuuntelin Fitzin aamuista pressiä, niin sain vaikutelman, että hän satsaa nykyiseen runkoon ensisijaisesti. Edelleen uskon, että tämä ei poissulje 1-2 ulkopuolista hankintaa, mutta ihmettelen, jos hän hankkii cap hitiltään yli 3 millin pelaajia ulkoa.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Korkean profiilin apuvalmentajat jatkuvat, kun Travis Green on ilmeisesti liittymässä Devilsiin Brunetten paikalle. Hyvä paikka päästä näyttämään taitoja ja hankkimaan seuraavaa päävalmentajapaikkaa. Toivottavasti se ei vaan ole Greenin kohdalla Devilsissä, noin niin kuin Canucksissa annettuihin näyttöihin nähden. Mutta apuvalmentajana suhtaudun oikein positiivisesti hänen hankintaansa. Ja tokihan noi valmentajat voivat ottaa aiemmasta aina opikseen, mistä tämän vuoden Stanley Cup -valmentaja Cassidyn ura on eräs esimerkki.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Brattin sopimuksesta: Hyvä, että tuo telenovela päättyi ja sopimus syntyi, vaikka neuvottelut menivätkin siihen pisteeseen, että Fitzin täytyi pistää Bratt agentteineen seinää vasten. Bratt sai nyt sen tilipäivänsä ja käsien pyörittely jatkosopimuksen ympärillä voidaan viimeinkin lopettaa. Totuuden nimissä on sanottava, että Brattilla on paljon näytettävää seuraavilla kausilla, ennen kuin hän on papereissani kahdeksan miljoonan arvoinen. Näkemyksessä painavat luokattomien pudotuspelien ohella paluu ylipäänsä noihin näennäisen tehokkaisiin, mutta ailahteleviin esityksiin, joiden piti jo olla taaksejäänyttä aikaa.

Nyt vielä Timo mukaan, niin hyökkäys alkaa näyttää varsin hyvältä. Eikä se Dawson Mercerin huhuttu jatkosopimus olisi lainkaan hullumpi asia.

"Travis Green is a gutless puke" - Mike Milbury

Greenin kanssa usean kauden ajan pelannut Fitz tiennee kuitenkin, millaisen ihmishirviön on kiinnittänyt valmennukseen. Ensitunnelmat ovat hyvin kaksijakoiset, mutta toisaalta niin ne olivat myös Brunetten kohdalla. Kuten @Toby Dammit totesi, laaja rooli Ruffin oikeana kätenä voi olla juuri sopiva pesti Greenille.

 

LGD

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Green herättää itselläkin hyvin ristiriitaisia tunteita. Olettaen, että hän vastaa Brunetten korvaavassa roolissa edelleen hyökkäys- ja ylivoimapelistä, niin hänellä on osoittaa Canucks-ajalta kahdelta kaudelta top10-tasoinen yv (neljäs 2019-2020 ja yhdeksäs 2017-2018). Tuo 19-20 näytti olleen muutoinkin tämän huippukausi ja joukkue eteni kahdeksan joukkoon ja haastoi Golden Knightsit tiukasti. Lisäksi kokemusta löytyy nuorten huippujen kehittämisestä(Petterson, Hughes ja Boeser).

Siihen ne hyvät ennusmerkit taustainformaation osalta taitaa jäädäkin. Ylivoimapeli oli muut 2 1/2 kautta sarjan loppupään tasoa, joukkue pelasi pääosin tappiollista kiekkoa erityisesti viime vuosina jne. Tuskin kaikki menee Greenin vastuulle, mutta toki päävalkulla on vastuunsa.

Nyt kun kyse on osana valmennustiimissä toimimisesta, niin kai tämä menee joukossa ja mahdollisuus on kehittyä sekä kasvaa uudessa organisaatiossa. Interweb tiesi kertoa, että Flames ja Maple Leafs olivat myös kiinnostuneet palkkaamaan apukoutsiksi, joten ehkä potentiaalista tiedetään jotain mitä täällä ei. Ei voi mitään, jotenkin haalean oloinen ratkaisu omissa ajatuksissa vaikka on " taustaltaan nimekäs valinta" ja pelkään, että yv ei tällä korjaudu, jos se nyt edes tämän rekryn ideana olikaan. Annetaan kuitenkin reilu mahdollisuus, jos ja kun huhu toteutuu.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Kärpät vs Jukurit
  • 2.20
  • 3.80
  • 2.92
Pelicans vs HIFK
  • 1.86
  • 3.80
  • 3.80
Tappara vs TPS
  • 1.76
  • 4.10
  • 4.00
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös