Playoffs 2023 välierät: Ilves (2.) – Pelicans (4.)

  • 170 802
  • 1 508

Kumpi menee finaaliin?

  • Ilves

  • Pelicans


Tulokset ovat nähtävissä vain äänestämisen jälkeen.
Tila
Viestiketju on suljettu.
Suosikkijoukkue
Lahen Pelsu, Dallas Stars, Leksand, Orlando Magic
Pelsu sai sen yhden voiton kotona kun vastustajalta monta kovaa pelimiestä sivussa. Eiköhän Suomenkin kausi ollut tuossa niin saadaan turkoosille vielä vähän lisää helpotusta. 5 vs 5 ei Pelsulla mitään palaa kuten ei ollut KalPaakaan vastaan.
On se hienoo hei ku tää jengi jolla ei oo 5vs5 pelissä mitää palaa, vei tänää 5vs5 maaleissa Ipaa 3-0 ja meni just sarjassa 2-1 johtoon.

Sori, oli pakko kaivaa kuittivihko esiin. Tilaisuus teki varkaan ;)
 

MrTriangle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Olen pettynyt.

Sain täältä lukea, miten Ilves on niin ssaaattanan kova kotona, helppo 4-1 ja puluilla ei mitään palaa. Todellisuus on tarua ihmeellisempää, kyllä KalPa oli kotonaan kovempi jokaisessa pelissä. Laskiko pelillinen vaade kuitenkin välieriin päästessä? Mikähän Pendoa tänään harmittaa lehdistötilaisuudessa?

No joo, naureskelut sikseen. Pelicans on pitkin kautta voittanut "väärin". Vielä torijuhlissakin nähtänee muiden kannattajia kertomassa tuurimestaruudesta. Ollaanpa nyt kaikki rehellisiä, Pelicans pelaa helvetin hyvää jääkiekkoa juuri tällä hetkellä: minimoidaan vastustajan maalipaikkojen laatu ja maksimoidaan omien vastaava. Ja kun niitä laadukkaita maalipaikkoja kaverille livahtaa, niin Bartosak on ihan hyvä niissä.

Otetaan nyt kuitenkin loppuun vielä pieni sketsi:

– Se on varma, jos tämä kaveri pelaa vielä jatkossa, niin sitä me ei unohdeta, eikä anneta mennä olan kolahduksilla ohi, Ilveksen nelosketjun raastaja Santeri Virtanen lähetti Yleisradion kautta vihjailevan viestin "Veri-Penalle”.
 

mesag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ei kunnioitettu siniviivaa. Just kusiviiksien juttuja...mee sinne Tapolalle insinööriks, hönö!
Mikä tuossa viestissä ei pitänyt paikkaansa? Keskustella voisi asiallisestikin, mutta kun on lusikalla annettu niin ei voi kauhalla vaatia, ikävä kyllä.
 

WestCoast110

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, I Giallorossi
Hyvä peli Pelsulta, tuomaristo oli odotetusti ihan helvetin surkea tänään, kuten voi olettaa kahdella liigan surkeimmalla päätuomarilla. Kiekottomia sai rikkoa ihan vapaasti ja molemmilla yksi ylivoima, jota ei missään olosuhteissa pitäisi tulla kun mitään ei tapahtunut. Tämän lisäksi Pelicans pelaajia sai kyllä aika huoletta rikkoa, pilli pysyi visusti taskussa ja huutamalla tuntui pääasiassa tänään menevän. Räikein tästä aika härski huitaisu Bloodin mailaan ja maila kahteen osaan, Kaukokari katsoo metrin päässä aitiopaikalla ja ei näe mitään. Näin se valitettavasti toimii usein liigassa kun tuomarit on näitä Kaukokareja ja Heikkisiä, joilla ei työhön vaadittavaa ammattitaitoa ole.

Tasakentällisin Ilves ei paljon mitään vaarallista onnistunut järjestelemään, ylivoimilla taas tehokas. Vaikka Pelicans varmasti tänään enemmän oli ottava osapuoli, niin Saravokin sen hyvin totesi pelin alussa, että nämä Ilveksen pyöritykset pitää vaan kestää ja ei peliä tarvitsekkaan hallita.

Ben Blood illan tähti ehdottomasti, kyllä kannatti ennen peliä laittaa terveiset Yläkertaan, kirjaimellisesti tänään maalintekijä Jumalan armosta! (Hymiö)

Ja pressissä toivon Niemelältä vähintään Pendon tason itkua kun Ilveksen arvot on kapteenin johdolla filmata. Pendo taas luonnollisesti pyytänee anteeksi viime pelin jälkeisiä kommentteja ja heittää rohkeasti Suomen bussin alle kun kusi seuran arvojen päälle. Ja sitten heräsin.
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Turha tässä on lapsellisuuksiin lähteä. Pelicans voitti ja sarja on 2-1 meille. Se on nyt osoitettu, ettei Ilves mene tästä ilmaiseksi jatkoon - kaikki on muuten auki. Toki hienoa, että pelit jatkuvat Lahdessakin.

Pendon arvot nyt oli täyttä mediapeliä. Jokainen ymmärtää sen.
 

Pika1

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Onnittelut Pelsuille ansaitusta voitosta. Sitkeetä pleijarikiekkoa ja äijät tuntee pelitapansa. Ei voi kun ihailla.

Ylihuomenna jatketaan.

Toivotaan, että Pendo taikoo tuon kulmarallin lisäksi muitakin hyökkäysvariaatioita.

Tuomareilta voisi toivoa vähän tarkempaakin linjaa.
Ja hypyt pois...
 

mas59

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Pitää vaan toivoa, että Kontiola saa jatkaa kentällä 5v5. Taas tuli tasakentällisin -2. Ei ne Kontiolan jalat riitä mitenkään. Olisi hyvä. jos pelaisi vain ylivoimat! Mutta lähes kaikki Ilveksessä hävisi pelin 5v5.
Tilastot ei valehtele!
 

mas59

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Pitää vaan toivoa, että Kontiola saa jatkaa kentällä 5v5. Taas tuli tasakentällisin -2. Ei ne Kontiolan jalat riitä mitenkään. Olisi hyvä. jos pelaisi vain ylivoimat! Mutta lähes kaikki Ilveksessä hävisi pelin 5v5.
Tilastot ei valehtele!
Tulikin vain -1 Kontiolalle. Masin ja Ikonen -2
 

Ikaros

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bayern Münich, Pelicans, NHL, 49's ja Lorna Shore
Ollu kyllä aikamoinen ketju :D Tulokset varmaan kertoo tarvittavan, pienistä asioista kiinni kumpi vie ja tänään näin. Bloodin dissaajat ei kyllä varmaa oo peliäkää nähny mieheltä ennen tätä sarjaa, vaikka tosiaan ei mikään raketti ole luistimilla niin yllättävää kyllä, soveltuu tuohon pelitapaan mielestäni hyvin ja tuo Myllärin kanssa sinne mukavasti hartijoitakin. Molemmilla on nyt yks ryöstö takana ja väitän, että jos Pelsut seuraavan onnistuisi jotenkin viemään, niin lähellä ollaan finaaleja. On tää vaan hienoa aikaa! Ketju tosiaan on mitä on, mutta onpahan ainakin saatu tunnetta, mielummin näitä kattoo vaikka ei toivokkaan kellekkään loukkaantumisia, mutta kyllä tuollaiset tilanteet tuo peliin aina sitä lisämaustetta mikä runkosarjassa on ollut vähissä.
 

Hawk #22

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Ilves, Tampa Bay Buccaneers
Kova voitto Pelicansille tänään. En tiedä voittiko tänään parempi joukkue, mutta ei sillä oikeastaan ole mitään merkitystä kun tekee enemmän maaleja kun vastustaja. Ilves hallitsi kenttätapahtua lähes täydet 60 minuuttia, mutta Pelicans puolusti todella fiksusti ja kovaa maalinedustaa sekä käytti omat maalipaikkansa lähes täydellisesti hyväkseen. Usein myös Pelicansin pelaajat pääsivät sen verran laukaisulinjoille, että Ilveksen puolustajat eivät pystyneet toimittamaan kiekkoa suoraan maalille tai muuten niin, että "aina" oli joku mailanpää tai polvisuoja hieman edessä kun Ilves pääsi laukomaan. Kaikki kunnia siis Pelicansin erinomaiselle puolustamiselle ja tehokkuudelle.

Lisäksi maalivahtipeli meni ihan 100-0 Pelicansille. Malekin piikkiin maaleja ei kai voi suoranaisesti laittaa, mutta jokainen maali syntyi sellaisesta virheestä, joita Langhamerilta ei nähdä kuin korkeintaan yksi pelissä. Ensimmäisessä maalissa Malek löi irtokiekosta hanskan ohi ja Blood kävi laittamassa kiekon etukulmasta sisään. Toisessa maalissa patjan kautta ripari suoraan Ikosen lapaan, joka hienosti siirsi kiekon vielä Kelleherille ja erinomainen laukaus suoraan syötöstä sisään. Kolmannen maalin tilanne lähti siitä kun Malek jäätyi maalin takana kiekon kanssa täysin vaaraton tilanne kääntyi Pelicansin riiston kautta maaliksi. Nämäkin maalit toki pitää edelleen tehdä, mutta jos vastapuolella Bartosak ottaa puolenkymmentä maalipaikkaa pois erinomaisilla torjunnoilla, näillä asioilla on ihan älyttömän paljon merkitystä näin tiukoissa otteluissa. Eli Ilves tarvitsee joko Langhamerin takaisin mahdollisimman pian tai Malekin pitää pystyä parantamaan.

Realiteetit kuitenkin on, että sarja on nyt 1-2 Pelicansille ja se tarvitsee vielä toisen ryöstön voittaakseen koko sarjan. Nyt oli erinomainen sauma ottaa se ensimmäinen kiinnitys ja Pelicans sen hienosti myös hyödynsi. Nyt on ainakin saatu mukavasti tunnetta tähän sarjaan ensimmäisen pelin läpsyttelyn jälkeen ja toivottavasti lauantaina saadaan vähintään yhtä hyvää meininkiä ja puhdasta kamppailua.
 

Beni49

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Niin se vaan alkaa taas keväällä karulla tavalla näkyä, kun kusiviiksiltä puuttuu voittamisen kulttuuri. Eipä sillä, tuleehan Tappara nostelemaan kannua joka tapauksessa, mutta olisihan se ollut silti mukava nähdä Tampereen paikallinen finaaleissa. Nyt näyttää kuitenkin siltä, että se jää näkemättä.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Hmm. Näin sivustaseuraajana uskaltaisin väittää, että Lahessa on mopo karannut pahasti käsistä. Hei lahtelaiset, te johdatte ihan ansaitusti tätä sarjaa, mutta sarja on siis 1-2. Paikoitellen kommentit ovat samaa luokkaa kuin olisitte juuri voittaneet sarjan. Vertaatte myös todella raivostuttavista kahta eri sarjaa keskenään. Jos Ilves nyt voittaa jäljellä olevat pelit suoraan niin onko Ilves sitten parempi kuin KalPa?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös