Jokerit – uusi alku Mestiksessä

  • 1 325 272
  • 8 803

syndi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, HJK-Hockey, NHL
Harkimoiden poistumisen myötä voidaan henkisesti julistaa:

"The King is dead. Long live the King!".

Ysäriltä asti tämä lähes mielipuolisuuteen ajanut suhde harkimoiden ja fanien välillä on tullut päätökseen.

Ysärin menestysvuodet ei ikinä unohdu, ei myöskään KHL-aikakauden sekoilut.

Uusi aikakausi voidaan virallisesti julistaa alkaneeksi. Mukana ollaan loppuun asti.

Kiitos, Helsingin Jokerit
 

CreaseMonkey

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Vielä tuohon Jollen exitiin.

Jos Joel Harkimo on maksanut X euroa Kurrille JHC Oy:n liiketoiminnasta, lue tuotemerkin käyttöoikeudesta, niin on pomminvarmaa, että joku joutuu laittamaan kättä taskuun, että tämä logon käyttöoikeus vapautuu. Ilmeisesti ison asuntovelan omaavalla ja keskituloisella ei ole muuta vaihtoehtoa asiassa.
 

Jeffrey

Jäsen
Ysäriltä asti tämä lähes mielipuolisuuteen ajanut suhde harkimoiden ja fanien välillä on tullut päätökseen.

Ysärin menestysvuodet ei ikinä unohdu, ei myöskään KHL-aikakauden sekoilut.

Mitä nyt on Jokereita 80-90 lukujen taitteesta seurannut ja Harkimon omia touhuja mediasta huomannut. Näitä yhdistää se, että Leenan lähdön jälkeen kaikki muu paitsi purjehdus on ollut yhtä sekoilua.

No joo... Kekäläisen ja KHL aikakaudella Jokereita johdettiin yrityksenä ja myös urheilullisesti Suomen mittakaavalla ajoittain ihan poikkeuksellisen hyvin. Toki ne liiketoiminnan raamit KHL aikakaudella oli epätodelliset ja perustui asioille joihin niiden ei olisi tullut koskaan perustua.
 

Letkuspede

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Pens
Rahoitus on kyllä jo löydetty, eikai Teuvo ja Esa ole tuolla pelitapa asioiden takia, vaan ihan puhtaasti iskemässä paalua pöytään kuten makkaramies jossain ihan toisessa kaupungissa ja seurassa. Viimeisen tiedon perusteella makkaramies on puilla paljailla.
Varmasti jotain alkupääomaa laittavat mutta eivät varmasti jää jatkuvasti rahaa syöttämään.
 

Niilo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Varmasti jotain alkupääomaa laittavat mutta eivät varmasti jää jatkuvasti rahaa syöttämään.

Rahaahan tulee nyt joka ovesta ja ikkunasta. Kyse kuitenkin Jokereista. Vuosi tai kaksi Mestiksessä ja sit 15 millin budjetilla Liigaan...
 

Ulos T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko kotimaassa +suomalaiset maailmalla +Kärpät
Rahaahan tulee nyt joka ovesta ja ikkunasta. Kyse kuitenkin Jokereista. Vuosi tai kaksi Mestiksessä ja sit 15 millin budjetilla Liigaan...
Toivottavasti ei käy niinkuin Suomen NATOon liittymiselle.. Toivotaan siis että Mestiksessä Jokerit ensi kaudella nähdään ja jatkossa Liigassakin.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
No joo... KHL aikakaudella Jokereita johdettiin yrityksenä ja myös urheilullisesti Suomen mittakaavalla ajoittain ihan poikkeuksellisen hyvin.
Nimenomaan yrityksenä johdettiin päin persettä. Osakeyhtiölaista tulee yrityksen tavoite, joka on tuottaa voittoa ja sitä Jokerit ei tehnyt. Myös tuon urheilupuolen osalta on muitakin näkemyksiä.
 

Jeffrey

Jäsen
Nimenomaan yrityksenä johdettiin päin persettä. Osakeyhtiölaista tulee yrityksen tavoite, joka on tuottaa voittoa ja sitä Jokerit ei tehnyt. Myös tuon urheilupuolen osalta on muitakin näkemyksiä.

Osakeyhtiölakia lainatessa monesti unohtuu se pilkun jälkeinen teksti:

Osakeyhtiölaki 624/2006: Yhtiön toiminnan tarkoituksena on tuottaa voittoa osakkeenomistajille, jollei yhtiöjärjestyksessä määrätä toisin.

Ei tästä nyt kuitenkaan kiistakapulaa saada. Suomen oloissa meno oli poikkeuksellista ja kaikki tietävät miksi.
 

Animal

Jäsen
Miksi ry päättikin purkaa sopimuksensa Team Jokerit Oy:n kanssa? Koskinenhan käytännössä sanoi Ylelle, että Harkimon viritys oli niin kapinen että sille täytyi tehdä eutanasia tässä kohtaa. Meni siis helvetin putkeen.
Tai sitten tuo firma oli joku pöytälaatikkoviritys, että saadaan Kurrille ja Harkimolle omat takaisin sekä junnuseuran pesä siivottua ryssärahasta ja kytköksistä. Mitä teki "välivaiheessa" Jolle kuvioissa mukana? Noh, en tiedä, mutta tulipa vaan mieleen.
 

Animal

Jäsen
Lisätään vielä, että vaikka tässä on itsekin tullut viisasteltua ja olihan mennyt puolivuotinen viestinnällisesti täysi katastrofi, niin tuskin kukaan suomalaisista kiekkopiireistä voi sanoa, että Ossi Väänänen olisi Jokereille huono keulakuva.
 

Aake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit vuodesta 1983, HJK
Veikkaus: Jotta Jolle ja mahdolliset taustahenkilöt suostuivat luopumaan Jokereista, sovittiin että häntä kiitellään Jokereiden "pelastamisesta" ja puhutaan positiiviseen sävyyn hänen tekemästään työstä. Niin sanottu kunniakas poistuminen. Nyt kun seremonia on suoritettu niin tästä sekoilusta ei tarvitse toivon mukaan kuulla enää.

Itsellä on todella hyvä fiilis tällä hetkellä. Nyt tietää ainakin että joku porukka edistää asiaa. Ensi kausi menee miten menee (jos onnistutaan saamaan jotain kasaan), mutta viimeistään kaudella 24-25 nähdään terve organisaatio ja tuloksia.
 

One#8

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, SoJy, ManU, Ac Milan, Barcelona
Toivottavasti hakemus menee läpi ja jonkinlainen jengi saadaan kasaan ensi kaudeksi. Uskon, että junnuilla ja paluumuuttajilla saadaan ihan uskottava jengi kasaan.

Kymmenen vuotta tässä ollaan melkein menty suossa junnupolkujen kanssa. Kyllä tässä innostuu jo pelkästään ajatuksesta, että Teuvot, Esat etänä ja Ossi paikanpäällä puhuu tulevaisuudesta ja junnujen tärkeydestä. Onhan se nyt tärkeää, että ne ekat askeleet äijien peleistä tulee kasvattajaseurassa, eikä esim Nordiksella.
 

mmjj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jotenkin luotan siihen, että ihan hyvä joukkue saadaan kasaan. Jos olisin jääkiekkoilija ilman sopimusta ensi kaudelle, Mestistä Jokereissa ei kuulostaisi ollenkaan pahalta.

Suurin huoleni on halli. Ensi tiistaina selvinnee, millaisen ratkaisun Jokerit Helsinki Oy on löytänyt.
 

haamujänis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Aikamoinen valitus, tai noh, varautuneet tunnelmat nyt ainakin tuntuu oleven Mestis-osiossa tästä Jokeri-uutisesta. Melkein voisi ajatella, että ollaan harmissaan siitä, kun Jokerit tulee heidän hiekkalaatikolleen leikkimään. Mestishän voisi saada vaikka lisää näkyvyyttä ja mielenkiintoa tämän myötä, mutta ehkä se ei sitten kelpaa. Helmpompi on puida nyrkkiä ja haukkua saipasportteja suomalaisen kiekon tuhoamisesta. Tai sitten se on se KHL-taival, joskin sekään nyt ei pidä kutiansa enää.
Suurin poru siellä taitaa tulla siitä, että Jokerit ollaan ottamassa ohituskaistaa pitkin mukaan kaikenlaisien erikoislupien kanssa, esim. tällä hetkellä halliasia täysin auki ja Helsingissä tuskin pelaavat, joten mikäli haluavat olla helsinkiläinen seura ja pelata eri kaupungissa niin erikoislupa tarvitaan. Samalla Mestiksen joukkuemäärää ollaan pudottamassa yhdellä ja vähintään yksi suomalainen seura tulee tämänhetkisen sarjajärjestelmän myötä putoamaan Suomi-sarjaan.

Onko se reilua? En tiedä, mutta ymmärrän kyllä, että joitain voi harmittaa. Myöskään tiettyjen fanien asenne ja ylimielisyys Mestistä kohtaan ei auta asiassa.
 

Lartem

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadilainen lätkä ilman möyrimistä
Sinänsä hyvä ellei jopa paras mahdollinen ajoitus hakea nyt Mestis-paikkaa, kun tyytymättömyys Liigan ja Mestiksen nyky sarjajärjestelmää kohtaan nostaa päätään ja niin Liiga kuin Mestis-pelaajat ovat myös ilmaisseet kantansa. Toivon todella hartaasti, että Mestis herra Aron vetämänä ymmärtää, että Jokereiden ensi kaudelle tuomat hyödyt kattavat moninkertaisesti jäähalli ym. erikoisjärjestelyistä koituvat "haitat", ja toivottavat Jokerit tervetulleeksi tulevaksi kaudeksi pelaamaan Mestistä.

Kuka sitten putoaa / jättäytyy Mestis joukkueista vapaaehtoisesti pois (Zemgale, Peliitat, ...?) jäänee ratkaistavaksi. Omasta mielestä Zemgalella ei ole mitään käyttöä suomalaisessa jääkiekossa ja nuo matkakustannukset Latviaan ovat naurettavat. Joka tapauksessa Jokerit pitäisi saada jo ensi kaudeksi pelaamaan ja tuolla omistajaporukalla näkisin sen olevan enemmän kuin mahdollista. Päävalmentaja Määttä löytyy, mahdollisesti myös Mika Niskanen apuvalmentajana sekä Helge mv-valmentajana? Toivottavasti nyky U20-jengistäkin löytyisi vielä pelaajia, jotka ovat luottaneet "prosessiin" ja pitäneet kiinni näistä ehdollisista sopimuksista vaikka heidän uraa ajatellen tällainen veto olisi ihan helvetin iso riski viimeistä puolta vuotta ajatellen.
 

SonOfMothMan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Vähän hassua, kun Koskinen sanoi Jollen "pelastaneen seuran". Siis pelasti miltä? Kurriko olisi istunut logon päällä vuosia odotellen tilipäivää? Kyllä se logo olisi NN:lle jossain vaiheessa päätynyt ilman Jollen väliintuloa ja silloin olisi saman tien oltu nykytilanteessa eli Areena-haaveet sivussa ja Harkimot poissa. Ehkäpä vielä Liigaan matkalla.

Jollella on kyllä jokerisydän ja on ok jamppa muutenkin, mutta ei please hehkuteta tyyppiä, joka yli puoli vuotta jääräpäisesti puski Areena-haaveita ilman varasuunnitelmaa ja tiedottamatta mitään sekä aiheuttaen kaiken maailman ongelmia näin tehdessään.
Kyllähän Jolle pelasti seuran, mutta ei ehkä niin ritarillisesti tai jalosti kuin hän itse tai pari nimimerkkiä täällä uskottelee. Keneltä Jolle sitten pelasti seuran?
Noh, itseltään. Myi Jokerit toiselle taholle kun ymmärsi itsekin että hän on hoitanut asiat omistajana täysin päin prinkkalaa, rahastus ei enää ollut mahdollista eikä Harkimo nimen kanssa tulla ikinä pääsemään takaisin Liigaan. Eli koko Jollen alkuperäinen suunnitelma meni mönkään kaikilla osa-alueilla ja se melkein johti koko Jokereiden kuolemaan.

Ensin Jolle kaappasi jonkun (faijansa) rahoilla Jokerit Kurrilta Nauravan Narrin nenän edestä vain ja ainoastaan sillä idealla, että saa myytyä Jokerit eteenpäin areenan tulevalle omistajalle käärien välistä mukavat provikat. Haistoi rahastuskolon ja iski siihen kiinni kun nälkää näkevä sika limppuun. Kehitteli uskomattoman hienot pilvilinnat jotka sai jollain ihmeen kaupalla syötettyä Ry:n tyypeille, vaikka ei todellisuudessa pystynyt kehittelemään mitään konkreettista koko paluuprojektiin liittyen. Kun areenan myyminen ja ostaminen osoittautuikin mahdottomaksi, niin piti Jokereita panttivankinaan samalla kun odotti areenan tilanteen ratkeamista ja viimeiseen asti varmasti toivoi, että saisi vedettyä kivat hynät välistä.

Nyt ainoa kysymys on, tajusiko Jolle ihan itse lähteä lätkimään vai heitettiinkö hänet esim. ry:n toimesta pihalle, kun homma nyt oli aika kauheaa skeidaa. Tärkeintä kuitenkin että Joel Harkimo ei ole enää missään tekemisissä Jokereiden kanssa. Jolle siis oli hyvin lähellä tappaa koko seuran omalla rahastussekoilullaan.

Pelasti Jokerit siis siinä mielessä, että ensin ajoi koko organisaation saattohoitoon ja kolkuttelemaan Tuonelan portteja, mutta "pelastukseksi" tajusi painua Liike Nytin eduskuntavaaliehdokkaaksi ja luopua "rakastamansa" seuran omistajuudesta viimeisellä mahdollisella hetkellä.

Koska Jolle tunki Nauravan Narrin ohi ja osti Jokerit Kurrilta, menetettiin mahdollisuus päästä Liigaan 23 - 24 kaudelle ja nyt joudutaan jännäämään päästäänkö edes Mestikseen syksyllä. Pahimmillaan Jollen takia liigapaluu viivästyy useammalla vuodella, parhaimmillaankin siihen menee ainakin pari vuotta.

Niin kuin Aakekin ylempänä pohti, on tuon uuden omistajaryhmän kehuvat kommentit Jollesta annettu ihan vain siksi, että ulospäin saataisiin Jollen exitti näyttämään edes jotenkin kunniakkaalta. Totuus on varmasti jotain ihan muuta.

Että sellainen messias-Jolle, suuret kiitokset vaan kaikesta mitä sait aikaan Jokereiden omistajana. Olisiko kannattanut jättää rahastusprojekti tekemättä?
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Sinänsä hyvä ellei jopa paras mahdollinen ajoitus hakea nyt Mestis-paikkaa, kun tyytymättömyys Liigan ja Mestiksen nyky sarjajärjestelmää kohtaan nostaa päätään ja niin Liiga kuin Mestis-pelaajat ovat myös ilmaisseet kantansa.
Et näe tässä mitään ristiriitaa, kun nuo mainitsemasi (+muut) tahot haluavat urheilullisuuden palauttamista sarjoihin eli pelaamalla ylös tai alas? Uusi Jokerit sitten ilman yhtään pelattua peliä Mestikseen..
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: raju

Hannutic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Osakeyhtiölakia lainatessa monesti unohtuu se pilkun jälkeinen teksti:

Osakeyhtiölaki 624/2006: Yhtiön toiminnan tarkoituksena on tuottaa voittoa osakkeenomistajille, jollei yhtiöjärjestyksessä määrätä toisin.

Ei tästä nyt kuitenkaan kiistakapulaa saada. Suomen oloissa meno oli poikkeuksellista ja kaikki tietävät miksi.
Jääkiekkoseura on kyllä todella huono sijoituskohde jos siis sijoitukselle toivoo jonkinlaista korkoa.

Itse en voisi ikinä kannattaa sellaista seuraa, jonka toiminnan tärkeimpänä/ainoana tarkoituksena olisi tuottaa osakkeenomistajille voittoa. Tää bisneshomma on toinen asia mikä teki entisestä Jokereista mulle henk. koht. etovan, mutta nythän Harkimot on pois.
 

Lartem

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadilainen lätkä ilman möyrimistä
Et näe tässä mitään ristiriitaa, kun nuo mainitsemasi (+muut) tahot haluavat urheilullisuuden palauttamista sarjoihin eli pelaamalla ylös tai alas? Uusi Jokerit sitten ilman yhtään pelattua peliä Mestikseen...
Urheilullisuus edellä tässä mentäisiinkin. Tuskinpa Liigaa tai Mestistä avataan hätäisesti kuitenkaan vielä tulevaksi kaudeksi, vaan uskon että tämä siirtyy ainakin vuodella parilla. Ei olisi mitään järkeä sysätä Jokereita Suomi-Sarjaan, jos potentiaalia riittää Mestikseenkin. Muutenkin tämä koko Jokereiden paluuhan on ainutta laatuaan, seurahan ei ole mennyt konkurssiin / kaatunut taloudellisin perustein, jolla voisi perustella aloittamisen ns. pohjalta. Vaikka uusi harkimoton "Jokerit" onkin tällä hetkellä ilman kotipaikkaa ja lopullista julkistettua joukkuetta niin väittäisin, että Jokereiden paluu Mestikseen kaudeksi 23/24 olisi sarjalle lottovoitto.

Liigaan Jokerit pyrkisi tietenkin pelaamalla Mestiksen läpi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös