Jokerit – uusi alku Mestiksessä

  • 1 323 860
  • 8 803

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Tämähän käytännössä tarkoittaa sitä että sopimusehto täyttyy jos lehmä saa siivet

Areenan piti ratketa heinäkuussa, sitten elokuussa ja aivan viimeistään syyskuussa 2022. Näin ry:lle on varmaan koko ajan kerrottu Harkimon (H &J) toimesta. Nyt ollaan tilanteessa, jossa aivan varmasti pelataan ensi kaudella Mesistä Areenassa. Kokeneen liikemiehen puheet pyrkivät pitämään hankkeen hengissä ja samalla esitetään "faktoja", joiden mukaan oli niin lähellä juuri äsken ettei päätöstä saatu. Juristit tekevät pari korjausta ja se on siinä. Viimeistään ensi viikolla.

Areena ei kuitenkaan riipu muusta kuin USA:n ja EU:n viranomaispäätöksistä mm. sanktioita ja Timchenkon asemaa Putinin kassana tulkiten. Voi mennä 3 kk tai 3 vuotta tai enemmän. Sitten oligarkkien tulee vielä hyväksyä lopullinen viranomaispäätös. Kunhan se joskus valmistuu.
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Itse ymmärrän Jokerit Ry:n tilannetta siinä mielessä, että heillä varmasti oli tarkoitus tarttua parhaaseen tarjoukseen mitä tarjolla oli ja ehkä Team Jokereiden tarjous oli parasta mitä ainakin lyhyellä tähtäimellä oli tarjolla vaikka NN olisikin pidemmällä jouksulla parempi sen hetkisenkin arvion perusteella.
Sanoisin, että juuri päinvastoin. Miksi? Koska Areenan tilanne oli lukossa. Lyhyellä tähtäimellä nimenomaan tämä NN olisi ollut parempi jo ihan pelkän pelipaikan osalta, jossa ei olisi ripustauduttu Areenan kohtaloon. Hintalappu siitä on parhaillaan maksussa. Tämän hetken näkymällä ja 0,1% todennäköisyydellä TJ voisi olla, ilman Harkimoa, suuren tapahtumatoimijan omistamana taloudellisesti turvallisempi ratkaisu.
 

VinhoTinto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mitä sitten tarkoittaa tämä kohta sopimusehdotuksissa kohdistuen kautta 2022-2023, tai kautta 2023-2024?
  • Sopimusehdotus on taloudellisesti huomattavasti parempi, mikä turvaisi junioritoiminnan paremman kehittämisen, junioripuolen henkilöstön työpaikat sekä muun henkilöstön jatkamismahdollisuuden.
Kuten Cobol myös tossa kommentoi, toi tarkoittaa pelkästään tyhjiä lupauksia Powerpontissa.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit
Se adressi ja se Ry:n ero.

Moni siteerasi edellistä kommenttiani ja lähinnä toitotti ry:n eroa ja ry:n vaihtamista.
Jos vaan huudetaan ja vaaditaan jotain eroa ja/ tai vaihtoa, niin...??
Kuka tai ketkä tilalle? Nimiä? Sitä kaivattua faktaa, sitä toivoisin näiltä somehuutelijoiltakin.
Allekirjoitan kyllä moisen adressin, jos siinä on tarkkaan määritelty jatko, mitä tapahtuu, kenen komennossa (nyt kai adressi on vedetty veks, niin täältä luin)

Junnutoiminta vaatii toimiakseen toimivan taustatiimin. Tällä hetkellä se lienee Ry.
Jos on asettaa nykyisen paikalla pätevämmät tyypit samantein, niin kertokaa ihmeessä nimiä.
Melskataan "vallankaappauksesta". Joo joo. Vallankaappauksessa pitää olla se joku, joka kaappaa sen vallan.
Kuka/ ketkä kaappaisi Ry:ltä vallan?
Kai adressin laatijoilla ja Ry:n eroa vaativilla on joku suunnitelma?
Ja en nyt tarkoita mitään Nauravia Narreja, vaan junnutoiminnasta vastaavaa toimintaa.
Ei kai kukaan halua enää lisää huttua tähän soppaan.
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Moni siteerasi edellistä kommenttiani ja lähinnä toitotti ry:n eroa ja ry:n vaihtamista.
Jos vaan huudetaan ja vaaditaan jotain eroa ja/ tai vaihtoa, niin...??
Kuka tai ketkä tilalle? Nimiä? Sitä kaivattua faktaa, sitä toivoisin näiltä somehuutelijoiltakin.
Allekirjoitan kyllä moisen adressin, jos siinä on tarkkaan määritelty jatko, mitä tapahtuu, kenen komennossa (nyt kai adressi on vedetty veks, niin täältä luin)

Vaikkei asia varsinaisesti minulle kuulu, kun intoilen enemmän naapurin hiekkalaatikkoa, kuin teidän, niin kyllähän tuo käsittämätön puuhastelu silti jaksaa ihmetyttää. Ja sanotaan nyt heti kärkeen, että itse toivon Jokereita Suomen kiekkojärjestelmiin, mielellään Liigaan, mutta jos sinne ei ole suoraa pääsyä, niin sitten edes Mestikseen tai muuhun vastaavaan.

Kuitenkin sitten näissä sinunkin esiin tuomissa jutuissa ihmetyttää se, että maalailet kuvaa, jossa junioritoiminta jäätyy täysin, jos RY:n hallitus joutuu eroamaan ennenaikaisesti. No näinhän se ei varmaankaan ole, vaan esim. eri joukkueille juniorirakenteessa on budjetit tehty varmaan koko kaudelle, eikä tilit mene varmaan pankissa kiinni samana päivänä, jos RY:n hallitus lähtisi vaihtoon.

Sitten toiseksi ihmetyttää myös se, että ihmettelet voiko mikään parantua, jos haihattelijat vaihdetaan toisiin haihattelijoihin. Jos minkäänlaista uusiutumista ei koskaan vaadita, niin silloinhan ei myöskään mikään kehity vaan jämähdys vanhoihin kaavoihin on todennäköisin lopputulema. Ja kun kuitenkin eletään täällä yhdistysten luvatussa maassa, niin aika outoa olisi, jos täältä ei löytyisi ihmisiä, jotka pystyisivät samaan, mihin nykyinen RY:n hallitus on näytöillään pystynyt.

No sitten vaadit vielä nimiä, että ketkä alkaa laivaa vetämään? Eikös sillä RY:llä ole jäsenensä myös hallituksen mahdollisen eron jälkeenkin? Eli ei niitä johtajia voida etukäteen alkaa valitsemaan vaan niistä pitää äänestää ja enemmistön taaksensa saanut porukka alkaa hommaa vetämään.

Ja vaikka toki eri yhteisöissä voi olla kovinkin erilaiset tavat toimia, niin ainakin tällee ulkopuolisen silmiin kirjoittamasi viestit näyttää enemmän siltä, että pyritään kritiikki hiljentämään käsien heilutteluilla ja whataboutismilla.

Tuohan on vähän yhtä typerää, kuin puolustella Team Jokereiden tekemisiä sillä, että keskittyy vaan nauravien narrien haukkumiseen ja levitellään täysin toteen näyttämättömiä asioita faktoina. Täällähän on muunmuassa väitetty ihan faktana, että Team Jokereilla oli paria päivää vaille valmis esitys Liiga hakemuksesta ja Liigan ennenaikainen oven sulku sitten esti esityksen esille tuonnin. Tällä tietenkin pyritään luomaan mielikuva, että kaikki olisi ollut valmiina Liigaan tuloon, mutta eihän sitä esitystä koskaan kukaan "ulkopuolinen" päässyt kaiketi arvioimaan.

Nyt kun jälkikäteen sitten aletaan tuotakin väitettä pohtimaan, niin tekikö Jolle itse tuon esityksen vai oliko hänellä joku apuna? Meinaa nythän sitten Korhosen kanssa heillä oli kuukausia aikaa puuhastella vapaamuotoinen hakemus Mestikseen ja se oli lopulta niin huono, että he itse pyysivät (eikä tätä voi mielestäni edes tarpeeksi alleviivata) hakemuksen pöytäämistä. Tuosta herää kyllä sitten mielestäni ihan aiheellinen epäilys, että miten hyvin se Team Jokereiden "Liiga hakemus" oli valmisteltu? Ja oliko se sellainen, millä olisi ollut edes vähäistäkään läpimenon mahdollisuutta? Ja jos Jolle ilman Korhosta loihti uskottavan Liiga hakemuksen, mutta nyt Korhosen kanssa eivät saaneet Mestis hakemusta tehtyä kunnolla, niin vahvistuiko vai heikentyikö Team Jokerit Korhosen palkkauksen myötä?

Ja niinkuin alussa sanottua, vaikkei asia tosiaan minulle niin kuulu, niin vielä lopuksi yksi ajatelma. Kun täällä nyt jotkut nimimerkit ovat sitä mieltä, että niitä faktoja, joita on julkisuuteen kaivattu jo syksystä lähtien, että niitä pitäisi jaksaa nyt vaan odotella vielä maaliskuun loppuun. Onko se maaliskuun loppu nyt sitten se ihan viho viimeinen määräaika vai siirtyykö se tolppa vielä sittenkin taas viikoilla tai kuukausilla eteenpäin? Meinaa vaikka teidän juna on ikäänkuin liikkeessä jo nyt ja silloin voi olla vaikeampi hahmottaa kokonaistilannetta, niin nythän voidaan olla tilanteessa, jossa joko tunnustetaan faktat ja vihelletään peli poikki ja annetaan Nauravien narrien yrittää Mestikseen kaudelle 24-25. Vaihtoehto on sitten vaan odotellaan, että saisiko Team Jokerit paikan Mestiksestä ihan viime hetkillä. Ei varsinaista kotihallia vaan ihan kiertolaiselämää ja pelaajina lähinnä a-junnuja. Tuo junahan voi pahimmillaan viedä Suomisarjaan kaudeksi 24-25...
 

Nick Brophy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo
Lyhyellä tähtäimellä nimenomaan tämä NN olisi ollut parempi jo ihan pelkän pelipaikan osalta, jossa ei olisi ripustauduttu Areenan kohtaloon.
Jokerit ry:n kannalta Harkimon ilmeisesti kovin optimistinen ennustus Ilmalan areenan ostamisesta ja sitä kautta myös harjoitushallin myötä lisääntyvästä harjoitusajasta lienevät olleen merkittävä valintaan johtanut houkute. Lisäksi voitaneen otaksua, että halliyhtiöstä luvattu taloudellinen tuki on houkuttanut. Harkimo näyttää itsekin luottaneen pilvilinnoihinsa, koska alkoi kysellä muita pelipaikkoja vasta yli neljä kuukautta sopimuksen solmimisesta. Jopa Eteläpäädyn julkaisemasta infopaketista tulkitsin faniyhdistysten turhaan kyselleen varasuunnitelmia Ilmalassa pelaamiselle.

Helppo sanoa jälkikäteen, mutta toki päätöstä tehtäessä ry:n hallituksen lienee ollut mahdotonta arvioida, kuinka realistista areenan omistuksen siirtyminen todellisuudessa oli. Harkimo tuskin on myöskään tuonut kovin hanakasti esille, että edarin kokoaminen ja liiketoiminnan alkaminen sillä rintamalla on toissijainen projekti areenan hankinta"konsultoinnin" rinnalla.
 

Letkuspede

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Pens
Tämä ei kyllä pidä paikkaansa, vaikka varmasti tietyiltä tahoilta tätäkin kuvaa halutaan maalata. Jokereiden junioritoiminta jatkuu sataprosenttisen varmasti, vaikka Jokerien edustusjengi vetäisi happea useamman kauden ajan. Toiminnan muoto vain muuttuisi sikäli, että toisin kuin ennen, olisi junioriseurojen tultava toimeen itsekseen - vähän kuten suurimmassa osassa suomalaista seurakenttää.

Tällein sivustaseuranneena kyseenalaistan vahvasti Jokerit Ry:n päätöksen lähteä Team Jokerien kelkkaan, mutta se on eri asia kuin koko Ry:n toiminnan halvaannuttamiseen tähtäävä toiminta. Mielestäni Team Jokerien ei kuulu saada ensi kaudeksi Mestikseen paikkaa ja parasta Jokerien pitkän aikavälin toiminnan uskottavuuden ja kestävyyden kannalta olisi todennäköisesti se, että Team Jokerit kaatuisi. Se tarkoittaisi, että ensi kausi varmaan tulisi vielä välikaudeksi edustusjoukkueen osalta seuralle, mutta yhtälailla se mahdollistaisi uskottavamman ja osaavamman toimijan vetämän toiminnan. Ry:n osalta noita johtopäätöksiä voisi tehdä sitten sen jälkeen. Joku vastuuhan tosta Team Jokereiden kelkkaan lähtemisestä pitää kantaa, mutta onko se koko hallituksen eroaminen, on eri asia.
Muotoillaan näin että onko kilpailevaa seuraa vastaan mahdollisuus saada parasta junnumateriaalia jos sulla ei ole uskottavaa edaria. Maksupuolihan toki sit vanhempien lompakosta vaikka muoto muuttuu.
 

Letkuspede

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Pens
Tämä tapa ei itseasiassa muuta Team Jokerit Oy:n toimintaa mitenkään!

Jokerit ry:n ja Team Jokerit Oy:n välillä on sopimus, joka jatkaa voimassaoloaan vaikka ry vaihtaisi hallitusta. Se, onko sopimuksessa irtisanomis- tai jopa purkupykälää on vain sopimuksen tehneiden tiedossa. Jos ry:n hallitus eroaisi, niin kuka esim. kutsuisi uuden kokouksen tilalle? Menisi muutama kuukausi siihen, että uusi hallitus tulisi valittua ja se kykenisi aloittamaan toiminnan, riski on myös, ettei uutta hallitusta tule ollenkaan, jolloin ry:n toiminta kuihtuu pois. Sen uuden hallituksen kiireisin tehtävä oli saattaa junioritoiminta käyntiin ja varmistaa kaikilta työntekijöiltä (vapaaehtoisilta ja palkatuilta), että jatkavatko he.

Helpoin ja yksinkertaisin tapa saada edustusjoukkueen toimintaan vauhtia on ottaa yhteyttä Team Jokerit Oy:n omistajaan tai hallituksen jäseneen ja tarjota omaa osaamistaa yhtiön käyttöön. Tosin palkkaa tästä ei saa, koska TJ:llä ei ole toistaiseksi tuloja.

Sivusta huutelu ja arvostelu on helppoa, mutta tässä tapauksessa kaivataan (talkoo)tekijöitä ja rahaa. Team Jokerit Oy on osakeyhtiö ja jokainen yrittäjä tietää, kuinka vaikeaa on aloittaa yritystoiminta, kun kassa on omassa taskussa, asiakkaita ei ole ja mahdollisuutta työntekijöiden palkkaamiseen ei ole. Myöskään yhtään sopimusta mihinkään suuntaan ei ole, kaikki pitää tehdä tyhjästä. Lupauksia voi saada monestakin suunnasta, mutta kun koittaa hetki lupauksien lunastamiselle ei se aina ollutkaa oikea lupaus. Tietääkö kukaan yhtään yritystä, joka olisi aloittanut toiminnan vaikkapa 30 työntekijällä? Ei se niin helppoa ole, varsinkin jos ei ole halua riskeerata jopa 100 tuhansia omaa rahaa siihen, että toiminta ei onnistukkaan. 0€ pääomalla toimivalle yritykselle (NN ja TJ) kaikki tulee kalliiksi, jokainen haluaa maksun etukäteen. Riskiraha on kallista!
Tietääkö kukaan ketään joka on alkanut yrittäjäksi ja ostanut 500k tuotemerkin jonka ympärillä ei ole mitään tuotantoa tai rahavirtoja edes näköpiirissä. Ei tää oo mikää start-up
 

Wildcard

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Kuka sammuttaa valot ?
 

massaonvoimaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Helppo sanoa jälkikäteen, mutta toki päätöstä tehtäessä ry:n hallituksen lienee ollut mahdotonta arvioida, kuinka realistista areenan omistuksen siirtyminen todellisuudessa oli
Ei. Sotaa oli tuossa vaiheessa kestänyt jo puoli vuotta, eikä loppua ollut näkyvissä. Ei. Tätä ei olisi ollut helppo sanoa jälkikäteen vaan etukäteen. Jokerit oli jo kerran tässä liekassa ollut ja se johti Venäjälle,kun Jokerit oli sidottu Areenaan. Borgström istui silloinkin Ry:n hallituksessa. Tämä asia nimenomaan oli nähtävissä etukäteen ja se oli täälläkin esillä useamman kirjoittajan toimesta.
 

Ikurin Vireä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves talvella ja Ilves kesällä, Ikurin Vire
Harkimo näyttää itsekin luottaneen pilvilinnoihinsa, koska alkoi kysellä muita pelipaikkoja vasta yli neljä kuukautta sopimuksen solmimisesta. Jopa Eteläpäädyn julkaisemasta infopaketista tulkitsin faniyhdistysten turhaan kyselleen varasuunnitelmia Ilmalassa pelaamiselle.
Harkimolle varasuunnitelma pelaamisesta muualla ei ole ollut kiinnostava, koska Jokereiden pelaaminen ei koskaan ole ollut suunnitelman keskiössä. Harkimon suunnitelma on ollut ostaa ja myydä eteenpäin (hallin ostajille) Oy, jolla on oikeus ainoana tahona peluuttaa Jokereiden edustusjoukkuetta. Tehden tuolla tietenkin tiliä. Tekemisistä päätellen tuo suunnitelma ei ole muuttunut mihinkään. Edelleenkään ei ole tietääkseni sitouduttu mihinkään, mikä maksaisi rahaa, eikä näin edesautettu joukkueen pelaamista ensi kaudella missään hallissa tai missään sarjassa.

Edit: On siis olemassa Oy:n lupauksia ehdollisista sopimuksista, mutta kukaan ei noita(kaan) ole vahvistanut todeksi.
 
Viimeksi muokattu:

syndi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, HJK-Hockey, NHL
Harkimolle varasuunnitelma pelaamisesta muualla ei ole ollut kiinnostava, koska Jokereiden pelaaminen ei koskaan ole ollut suunnitelman keskiössä. Harkimon suunnitelma on ollut ostaa ja myydä eteenpäin (hallin ostajille) Oy, jolla on oikeus ainoana tahona peluuttaa Jokereiden edustusjoukkuetta. Tehden tuolla tietenkin tiliä. Tekemisistä päätellen tuo suunnitelma ei ole muuttunut mihinkään. Edelleenkään ei ole tietääkseni sitouduttu mihinkään, mikä maksaisi rahaa, eikä näin edesautettu joukkueen pelaamista ensi kaudella missään hallissa tai missään sarjassa.
Tästä täysin samaa mieltä. Alkaa näyttää enemmän siltä, että tavoite on kokoajan ollut veistää mahdollisimman isot voitot Jokereiden kustannuksella, ja mahdolliset kilpailijat on surutta eliminoitu pois tieltä. Ei ollut koskaan mitään pitkän tähtäimen suunnitelmaa. Dollarinkuvat silmillä pikavoittoja. Ei voi arvostaa kyseistä toimintaa miltään osin.
 

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KKV

mmjj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ja tuossa jutussa vahvistuu se, että Team Jokerit tosiaan kysyi Helsingin jäähallin varaustilannetta vasta tammikuun alussa.

Vaikka Helsinki-Halli olisikin ollut alun perin tavoitteena, oli selvää, että sille tarvitaan varasuunnitelma. Jäähalli olisi pitänyt hoitaa varuille jo viime syksyn alussa.
 

Clubittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Pidän suurena ihmeenä, jos tämä kuvio päättyy mihinkään muuhun kuin Team Jokerit Oy:n kuoppaamiseen.

Harkimo-klaanin tavoitteena oli kääräistä nopeat pikavoitot Areena+Jokerit -kombolla vielä viimeisen kerran. Tämä ei toteutunut ja siitä lähtien koko porukka on ollut aivan tuuliajolla ilman mitään suunnitelmia. Taustat eivät kestä avaamista, koska mitään taustoja ei ole. Ideana oli tehdä rahastus, myydä brändi sijoittajille ja häipyä paikalta.

Nyt Areenaa ei saatu ja tämä ei onnistu. NN tässä tullee takaisin, kun Team Jokerit Oy on kupattu. Isompi kysymys on mitä tehdä rahanahneelle Ry-johdolle sen jälkeen.
 

thnninen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon jääkiekkojoukkue, millä nimellä milloinkin

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Siellä on @Cobol ja @Ikurin Vireä päässeet mediaan.


Onhan tämä aivan käsittämätöntä puuhastelua. Ei riitä sekään, että ovat liikkeelle katastrofaalisen myöhään. Sen lisäksi ei kerrota, mikä on joukkueen tausta ja ketkä rahoittavat:

"Mahdottomaksi tilojen vuokraamisen teki myös se, ettei Team Jokereiden taustasta ole kerrottu tarvittavia tietoja. Kaupungille ei ole avattu joukkueen taustoja eikä rahoittajaa. Yhteistyössä kaupungin kanssa on edellytyksenä, että kaiken pitää olla läpinäkyvää ja rahoittajan tiedossa, Arhinmäki tähdentää".

Alan kohta epäilemään, että somessa ja täälläkin liikkunut TJ:n hakemus Mestikseen olikin aito.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös