Positiivisuusketju

  • 1 336 162
  • 9 658

Saleva kehiin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelipaikallinen JYP, Ukrainan maajoukkue
Meinasin jo pelin aikana kirjoittaa, että tänään JYPin ei tarvinnut edes etsiä keinoja hävitä peliä. Näytti siltä, että se homma oli hallussa jo pelin alusta alkaen. Nyt voikin todeta, että tänään JYP etsi keinon voittaa peli. Onnistujiksi en löydä muita kuin Veinin, Peltolan ja erityisesti Gardinerin.
 
Suosikkijoukkue
JYP, Suomen maajoukkueet
On tämä ihme joukkue, puolivaloilla vedetään kaks ja puoli erää, sitten alkaa vähän kiinnostamaan pisteet joka riitti tänään voittoon.
Posia lopun tasoituksesta ja voittomaalista Reijolle, negaa en erittele, eiköhän se kaikille ole selvää.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Mää ny tänne laitan näitä havaintojani pelistä, vaikka kaikki ei posia olekaan, mutta ei jaksa pilkkoa asioita eri ketjuihin.

Ensimmäinen erä oli JYPiltä oikeastaan hyvä erä vieraissa, ilman tyhmiä ja kurittomia jäähyjä JYPillä ei ollut hädän päivää. Viisikot pysyivät riittävän tiiviinä, eikä Hifk saanut keskialuetta haltuun kääntääkseen. Toisaalta, liekö muutoksien sanelemana jo eka erässä näkyi tämän pelin synti JYPillä, eikä hyökkäämään päästy yhtään kaveria paremmin.

Toinen erä, painajainen. Edelleen tyhmää jäähynottoa, mutta tässä erässä viisikot repsahteli ja varsinkin hyökkäyspeli kuoli keskialueen jatkuviin ajoitusvirheisiin. Hylätystä maalista ensin ajattelin, että selvä maali, mutta sitten hidastuksissa näki, että ei sittenkään, eli meni oikein hylky.

Pitkin erää JYP kohelsi ja sohelsi ja varsinkin ylivoimilla vastustajan paikat oli vaarallisemmat.

Kolmannessa sitten vaikutti pitkään siltä, että Hifk pelaa viisaasti taktisesti JYPin pelin tylsäksi, silti hyvin tasaveroisesti joukkueet kellosta aikaa pelasi pois. Liekö sitten kävi se kuuluisa passivoituminen, eli taktinen vastustajan nollaus luultiin jo tehdyksi, kun viimein pointilla ole pelaaja, jonka siinä olisi kuulunut olla Kemellin sijaan kaikissa ylivoimissa.

Jatkoaika oli sitten oikeastaan jäällä vain yksi joukkue JYP ja vain odotti milloin JYP rankoo ja rankoihan se.

Muuna huomiona sanoisin, että nykytilassaan Kemell ei kuulu ykkös yv:hen, saati ykkös kenttään, hän ei vaan selviä mailapaineessa ja sen ansiosta yv toisensa jälkeen menee hukkaan. Viisikkoaan ei oikein pysty millään pelillisellä työllä edistämään, suora kuljetus jos keskialueella kiekon saa ja silmät kiinni sumppuun tai löperö junnutason syötön yritys jonnekin. Jos minä määräisin kärkikenttiin nousisi Heljanko, hänen pelissään on oikeasti aihiota tuloksentekoon joukkueelle.

Siikanen selviää sentterinä, mutta avut ei ole sentteripelissä ja sen näkee, niin uumoilinkin jo aiemmin. Tämän sanon siinä perspektiivissä, että Siikasen huipputaso laidassa liigatasolla on isosti kovempi kuin sentterinä. Ketjut toki elivät jo ensi erässä jonkun verran.

Peli oli siis kokonaisuutena paljon tasokkaampi näiden joukkueiden syksyn kompurointi, jonka myös kävin paikan päällä syynäämässä, sen pelin kiteytys oli surkuhupaisa.

Tästä tuli mieleen myös seikka, että vaikka kuinka täällä kuvitellaan Hifkin menevän menojaan jättäen Kookoon, JYPin ja Jukurit ja ketä siellä vielä on, viimeisestä paikasta kamppailemaan, asia ei välttämättä ole niin. Millään osa alueella Hifk ei ollut tänäistä JYPpiä tasokkaampi joukkue, vaan nimenomaan samassa liemessä rimpuileva, kuin nämä muutkin JYPin ohella. Samalla katsellessa tuli mieleen myös, että tässä saattaa toden totta olla tuleva sääli pari. Jos ovat, niin mikään tilasto ei voi kertoa kumpi vie, sillä niin tasaväkiset nuo on kaikessa lopulta.

Moni varmaan repi ihokasta, kun kolmea ei joukkue kyennyt kairaamaan, mutta muutama asia kannattaa huomioida. Kun miettii, miksi JYPin pistepussi vieraissa on niin laiha, niin minä pääsin tulemaan siinä seuraillessani, että vieraissa JYPin ongelma isoimmin on osata viisikkona pelata kun ei hallitse pelin virtausta ja tämä ei ole asia joka kaatuu puolustajiin, vaan asia joka syntyy, kun viisikon valinnat on sen millisekunnin hitaampia, eikä oikein porrastamaan ja ennakoimaan ehdi millään ja yleensä liigassa kotijoukkue pelaa ottaakseen tämän position. Kotona tilanne on päinvastainen ja siellä JYP pystyy paremmin määrittämään sitä, virtausta ja tämä myös vaikuttaa siihen hyökkäämisen laatuun viisikkona, siksi kotona pisteitäkin on ihan toiseen malliin.

Vaikka mitään suurta ratkaisua tämä kierros ei joukkueiden tilanteeseen tuonutkaan, nämä pisteet on vielä kullan arvoiset veikkaisin, eli kisassa ollaan täysillä mukana, eikä päätä pensaaseen kannata tyrkkiä nyt, ollaan niin lähellä ja oikeastaan kiinni siitä, mihin moneen kauteen ei ole ollut mitään mahdollisuuttakaan. Pannaan loppun posisti ketjun otsikkoa myötäillen, luotan JYPpiin, tämä hoidetaan.
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Hyvän synttärilahjan JYP antoi tälläisellekin luopiolle, jonka usko ei tänään(kään) riittänyt tai siis eilen, nythän näemmä vuorokausi jo vaihtunut. Kiitos JYP!
 

KOLT

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
- Reijo Kaartinen
- Veininkiä
- Maali ilman maalivahtia, milloin viimeksi?
- Helvetin isot kaks pinnaa rikkaampana takaisin Jyväskylään
- Molempien maalien tuuletukset vielä jälkikäteen klipeiltä nähtynä. Kyllä muuten maistui hyvälle, tasoitusmaalissa ainakin Robin tuuletus jäi mieleen ja voittomaalissa komeasti Kaartinen otti ns. haltuun koko jengin.

Siinäpä ne päällimmäiset, nyt jos joutais pikkuhiljaa unille
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Joko alkaa vieraissa kulkea? Kaksi peräkkäistä voittoa!
Positiivinen suuntaus, vaikka liigahan ei näitä voitoksi laske (jatkoaika).

Pakollinen nega mukaan, toivottavasti kotipelit ei ala kääntymään vastavuoroisesti tappioksi, yksi tappio alla ja seuraava kotipeli ei varmastikaan ole helppo.
 
Viimeksi muokattu:

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Rahaa ja aikaa säästyy, jos/kun JYPin pelit päättyy runkosarjaan.

Positiivista tämän päivän ottelun lehdistötilaisuudessa Rautakorven hermojen meneminen Bergin uteluihin joukkueen tilasta ja kahden kerroksen väestä.
 

spaceman

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, #26, #15, #11, #45
Ja ehkä tärkeimpänä että hermot saa lepoa. Aika raskasta on ollut tää taaperrus ja tuntuu että hyvä päivä on aina pilalla JYPin pelin jälkeen :D
”Elämä on ihanaa, JYP voittaa”.

Kyllä se sieltä vielä tulee.

Tänään tasaväkinen vääntö ihan järkyttävän kovalla tasolla pelaavaa sarjajohtajaa vastaan ja omiin vain kaksi maalia, ja nekin yksilövirheiden kautta.
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
”Elämä on ihanaa, JYP voittaa”.

Kyllä se sieltä vielä tulee.

Tänään tasaväkinen vääntö ihan järkyttävän kovalla tasolla pelaavaa sarjajohtajaa vastaan ja omiin vain kaksi maalia, ja nekin yksilövirheiden kautta.

Toisaalta tuo vaan vituttaa enemmän. Voittaminen on lähellä, mutta silti niin kaukana. Olisi helpompi tavallaan asennoitua ja todeta että me ollaan paskoja ja saatiin mitä ansaittiin, jos tänään olisi tullut 0-5 turpaan. Joukkue ainakin yllätti minut tänään positiivisesti, mutta tässä vaiheessa kautta tekemistä ei oikein enää voi arvioida muun kun pistepussin karttumisen suhteen.

Jos nyt jotain positiivista haluaa hakea niin sitkeitä me ainakin ollaan. Pisteistä kyetty pelaamaan varmaan kaikissa tämän vuoden puolen peleissä ihan kärkiporukoitakin vastaan. Olisi kyllä hiton mukava nähdä mitä tapahtuu jos tuo lumipallo lähtisi jossain kohdassa vierimään oikeaseen suuntaan. Varmasti ollut joukkueellekin hajottavaa pelata jatkuvasti näitä tiukkoja matseja. Henkinen paine on kova kun ollaan aika vähän päästy johtoasemassa pelaamaan viime aikoina.
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Viimeksi muokattu:

Hiki-Pena

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP

Liitteet

  • IMG-20230106-WA0002.jpg
    IMG-20230106-WA0002.jpg
    56,6 KB · kertaa luettu: 51

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Olisi helpompi tavallaan asennoitua ja todeta että me ollaan paskoja ja saatiin mitä ansaittiin, jos tänään olisi tullut 0-5 turpaan.

Tämä! Juuri tähän on JYP kannattajat oppineet tässä vuosien sukeltamisen aikana, vaikka mikään tässä hetkessä ei vielä varmaa olekaan, niin kumma, ettei mikään muutu kannattajien mielen maisemassa. JYP taistelee ihan oikeasti, mitä se ei ole kyennyt vuosiin tekemään, se vanha aina häviävä JYP varmaan oli helpompi käsitellä ja vaikeampi on löytää uskallus hehkuttaa omaa jengiä tiukan paikan edessä. Siinä mielessä näitä on kurja lueskella täällä, vaikka kuinka ymmärrän turhautumisen ja vitutuksen, samaa olen mielessäni kantanut itsekin, tietenkin. Nyt kuitenkin minusta näkyy tunnelin päässä valoa ja tuntuu hassulta, ettei taida löytyä yhtäkään kannattajaa elämään minun kanssa voiton uskossa ja taistelumielellä, jossa niin kauan uskotaan, kunnes paksu leidi laulaa.
 

Kauko Viisas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Puustisen lämäri yltää plekseihin asti niukasti, mutta varmasti. Tämä on potentiaalinen uhka sikäli kun ne laukaukset menisivät kohti maalia. Eli potentiaalia on.
 

Marcus Juslin

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ei tullut jälleen kerran maalin tappiota.
 

Hiki-Pena

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ei taida hirveästi tarvita enää jännittää. Taisin tämän viimekin kaudella jakaa, mutta on niin hienosti kirjoitettu, että tämän kelpaa laittaa uudelleen:

Peli on hävitty, syyllisiä on turha alkaa sen koommin etsimään.

Kun totuuden sisäistää, on olo heti kevyempi
.

Lähde: Yle - Aimo Nivaska
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös