Jokerit – uusi alku Mestiksessä

  • 1 335 651
  • 8 802
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Red Wings, #65
Harkimoiden rahastus liittyy siihen, että Jolle osti faijansa rahoilla Jokerien liiketoiminnan Kurrilta kun haistoi liigapaikan ja hallikauppojen myötä mahdollisuuden myydä liiketoiminnan eteenpäin mukavalla voitolla. Kun liigapaikka kusahti ja hallikaupat polkevat paikallaan, ei omistajuudella luonnollisesti ole arvoa, jonka Jolle&Hjallis sille laskivat, mutta se ei muuta rahastusyritystä miksikään.

Mitään muuta syytä ei voi olla sille, että Jolle ensin kieltää olevansa missään roolissa Jokereissa, yrittää hädissään soitella NN:lle ja lopulta paljastuu 100 % omistajaksi. Jollen tavoitteena on myydä omistuksensa ja tehdä sillä rahaa.
Ei, Jolle ei ostanut Hjalliksen rahoilla yhtään mitään. Eikä omillaan. Nimellinen "omistaja" siihen asti kun taustat julkaistaan.

Ei, Jollen tarkoitus ei missään vaiheessa ole ollut tehdä rahaa, vaan pelastaa Jokerit.

Ei, Jollen tuleva rooli Jokereissa tulee selviämään jossain vaiheessa kun muutkin asiat. Se ei ole pääomistajuus, se ei ole todennäköisesti minkäänlainen omistajuus. Jotain muuta se saattaa olla.

Rakkaus seuraan?
Sen mitä minä asiasta tiedän kesältä, niin nimenomaan tämä. Muut sitä eivät olisi näköjään saaneet aikaan, kun Teemukaan ei ollut valmis maksamaan.

Mistä tämä Harkimot paskanjauhanta on lähtenyt tulevissa Jokereissa liikenteeseen ja elää täällä omaa elämäänsä ilman minkäänlaista faktapohjaista tietoa mistään? Hjallis teki isosti väärin kun myi Jokerit Venäjälle, mutta vaatii aikamoista foliohattuilua sotkea tuo 10 vuoden takainen asia mukaan tähän Jokerien uuteen tulemiseen.
 

liigajyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsinki Warriors
Niin kuten täällä on puhuttu, pelipaikka tullee olemaan Pirkkola, ainakin siellä asianomaiset ovat istuneet keskustelemassa tilanteesta, sopimuksia Mestikseen ennen viime viikkoa oli noin 10 (siis pelaaja), Jokerit tarjonneet 2-3 vuoden sopimuksia varsinkin 05 ja 06 syntyneille joihin suurin osa ei ollut innokkaana tarttumassa koska mm valmentajasta jne ei ollut varmuutta.

Lähde, taho joka keskusteli sopimuksesta Jokerien neuvottelijan kanssa.
 

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Siitähän ei ole pienintäkään epäselvyyttä, oliko Joelin alkuperäinen tarkoitus rahastaa Jokereilla vai ei. Asiassa on tasan kaksi vaihtoehtoa:
1) Joel osti Jokerit ja ajatteli tekevänsä myynnillä myyntivoittoa.
2) Joel ajatteli ostavansa Jokerit, kenties myöhemmin myyvänsä sen ja jäävänsä töihin Jokereilla ja tekevänsä sillä rahaa.

Ensimmäisessä vaihtoehdossa Joel nyt on vain pesunkestävä Harkimo.
Toisessa vaihtoehdossa Joel on myös pesunkestävä Harkimo, joka on vielä erittäin naiivi luullessaan, että Liiga hyväksyisi Harkimon joukkoonsa.

Mitään pro bono -työtä Joel ei ole Jokereissa tekemässä, vaikka seuran pelastamisesta puhuukin. Toistaiseksi on ollut vain työntämässä seuraa syvemmälle suohon eli siltäkin osin ajatus ja toteutus eivät ole ihan kohdanneet.
 

McMulligan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Älä viitti... kaikista maailman ihmisistä Harkimo valittiin tuohon?

Sehän ei sinänsä yllätä yhtään, että Harkimo toimii bulvaanina.
Ja bulvaania Jokerit kaikista vähiten kaipasi KHL:n jälkeen. Varsinkaan Harkimo-nimistä bulvaania.

Edit: todella irvokasta koko kuviossa on se, että useat fanit Eteläpääty mukaanlukien vielä antaa tukensa Harkimon toimimiselle bulvaanina. Mitään ei ole opittu.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins

Target

Jäsen
Suosikkijoukkue
Löytyy
Ei, Jolle ei ostanut Hjalliksen rahoilla yhtään mitään. Eikä omillaan. Nimellinen "omistaja" siihen asti kun taustat julkaistaan
Tämähän se kuulostaakin ja näyttää läpinäkyvältä. Lähtökohtaisesti jos/kun ”mysteeriosasto” on kiinni Areenassa, niin homma on 100%:sti kiinni venäläisistä ja heidän lupauksistaan.
 

Ikurin Vireä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves talvella ja Ilves kesällä, Ikurin Vire
Mitä en nyt ymmärrä?
Sitä, että nämä jutut ovat tällaista konepaja-tason "poikien kanssa saunassa sovittiin"-liiketoimintaa.

Varteenotettavat kansainväliset yritykset eivät toimi tällä tavalla, eivätkä varsinkaan tällaisessa asiassa, jossa viranomaisyhteistyö on kriittisessä roolissa. Mikäli Jolle todellakin on vain bulvaani - myös omistajana virallisissa papereissa - niin ne taustatahot eivät ole sellaisia, joita pitäisi päästää lähellekään Jokereita. Tai joilla on mitään mahdollisuuksia päästä Liigaan.

Bulvaanien käyttämisessä on perussääntö: bulvaanista pitää olla muilla keinoin riittävä ote, että bulvaani ei yritä ryhtyä oikeasti omistajaksi, vaikka papereissa näin lukisikin. Venäläisiä oligarkkeja ei kannattanut suututtaa, eikä järjestäytynyttä rikollisuutta sen enempää.

Edit: Tarkennetaan vähän. Jolle joko omistaa käyttöoikeudet Jokereiden logoon ja nimeen tai sitten ei. Jollei, niin ne omistaa joku toinen. Silloin Jollella ei ole tässä kohtaa mitään käyttöä. Oletetaan, että omistaa. Jolle joko maksoi niistä tai sitten ei. Jollei, niin Kurri luopui niistä ilman korvausta juuri Jollelle. Miksi hän olisi näin tehnyt? Juuri puhuttiin yhdestä ostajasta. Oletetaan, että Jolle maksoi niistä jotain. Silloin hänen on pitänyt käyttää siihen rahaa, joka on tullut joko häneltä itseltään, lähipiiriltään (HH), mysteeritaholta tai esim. pankilta. Jos hän omistaa oikeudet, jotka on ostettu hänen omillaan tai lainarahoilla, niin hän ihan oikeasti omistaa oikeudet ja kantaa riskin kyvystään lainan maksamiseksi. Silloin ei puhuta bulvaanista vaan omistajasta. Jos taas rahat ovat tulleet mysteeritaholta, niin mysteeritaho on antanut Jollelle rahaa ostaa itselleen tämän omaisuuserän. Millainen taho antaisi Jolle Harkimolle rahaa ostaa itselleen omaisuuserän, jolla katsotaan olevan merkittävää arvoa, ja miten se perustelisi tämän kirjanpidossaan ? Ilmoittaako Jolle verottajalle saaneensa x € ilmaista rahaa mysteeritaholta ? Miten mysteeritaho pitää huolta, että Jolle todella toimii bulvaanina, eikä Jokereiden omistajana ?

Väliaikaisena omistajana voi toki toimia, vaikkei olisikaan bulvaani. Silloin on kuitenkin ihan oikea omistaja, kantaa riskin omistuksensa arvosta ja mahdollisen myynnin onnistumisesta, ja pyrkii tekemään rahaa ostamalla halvalla ja myymällä kalliilla. Eli rahastaa välistä.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Jokerit
Onhan se ihan mielenkiintoista miettiä/arvuutella minkälaisia yleisömääriä Jokerit mestiksessä kotipeleihinsä vetäisi?
Viimeksi kun lähdettiin pohjilta liikkeelle (87-88 1.divari), niin peleissä kävi 1000-2500 katsojaa.
Joukkuehan ei ollut tuolla kaudella niitä " ihan urheilullisempia ryhmiä" , mutta jotain hyvää ja perustavaakin fanitoimintaan (A3) jo tuolloin kylvettiin.

Ajat ovat toki muuttuneet noista vuosista, mutta jotenkin on vaikea nähdä "isompaa hypeä" mestisjengi Jokereiden ympärillä.
Voisi tosiaan olla ihan hyvä vaihtoehto tuo Pirkkola kotimatseille ja yleisötavoitteeksi: "joka peliin mökki täyteen".
Toki, tossakin skenaariossa on omat ongelmansa.

Vaikea on kuvitella noihin "tulevien kausien" Jokereiden mestis-jengeihin oikeastaan yhtään meritoitunutta pelimiestä.
Vilkaisu esimerkiksi tämän kauden mestis-jengien kokoonpanoihin kertoo missä mennään nyt ja todennäköisesti lähivuosinakin.Tommi Huhtala toki poikkeus.

En tiedä myöskään osaisinko suhtautua (tuskin osaisin) Jokereihin seurana enään samalla tavalla kun ensimmäisessä kotiottelussa kaukalossa luistelevat Jokeri-pelaajat olisivat kaikki itselleni pelaajina täysin vieraita.
Ja joo, toki hienoa että Jokerijunnuille löytyisi tätä kautta pelipaikka, mutta kuitenkin..
 
Viimeksi muokattu:

Artisokka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Tämä Jokereiden paluu"operaatio" on ollut niin vaiherikas ja tragikoominen, että en yllättyisi jos Mestikseltä tulisi tiedote, että "kaksi eri tahoa on Jokereista ollut yhteydessä" ja "viheltävät pelin poikki eivätkä myönnä kaudelle 2023-24 lisenssejä". (Hymiö)

--------

Mielenkiinnolla odotan, että pysyykö asiat medialta piilossa 17.1. asti vai alkaako loppuviikosta jo tulemaan paljastusuutisia (jos siis asioita on edistetty ja on jotain paljastettavaa)

Sinänsä helpottava tilanne kuitenkin, että kuuden päivän päästä tiedämme onko kaikki odottelu ollut turhaa vai vieläkö on aito mahdollisuus Jokerien edustuskiekon paluulle ja jonkinnäköiselle tulevaisuudelle.
 

Artisokka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit

– "Uskon, että se ratkeaa pikkuhiljaa ja että siellä päästään taas ensi vuonna viettämään Urheilugaalaa."

– "En tiedä. Sitä ei voi tietää kukaan, koska se ei ole selvä, mutta uskon siihen."
 

SonOfMothMan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit

– "Uskon, että se ratkeaa pikkuhiljaa ja että siellä päästään taas ensi vuonna viettämään Urheilugaalaa."

– "En tiedä. Sitä ei voi tietää kukaan, koska se ei ole selvä, mutta uskon siihen."
Mites tämä nyt sit meneekään?

Harkimon mukaan isä ja poika ovat kuitenkin keskustelleet Jokereista.

– Totta kai hän on kertonut, mutta se ei ole mun asia. Hän kysyy joskus multa neuvoa, mutta kyllä hän itse hoitaa sitä asiaa. Minä keskityn tällä hetkellä Liike Nytiin.
Joel Harkimo sanoo että ei ole keulakuva yhtään missään, samalla hoitaa 100% omistuksessa olevan yhtiönsä asioita ja ilmeisesti vetää paluuprojektia. Kuulostaa mun korvaan nimenomaan keulakuvalta.

Hjallis Harkimo sanoo että hänellä ei ole mitään tekemistä Jokereiden kanssa, samalla kuitenkin neuvoo poikaansa Jokereiden tekemisiin liittyen. Kuulostaa mun korvaan nimenomaan että on tekemisissä Jokereiden asioissa.
 

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Olen todella pahoillani teidän isä-poika suhteesta, jos ette oman isänne kanssa keskustele tuollaisista asioista.
Onneksi ei. En tiedä miten voisin nukkua yöni, jos isäni olisi aluksi vienyt yhtiön Venäjälle venäläiseen omistukseen, jonka jälkeen omistajien lähipiiri aloittaa Euroopassa sodan, ja tästä johtuen yhtiö on käyttökelvoton. Tämän jälkeen yhtiön pelastamiseen ilmottautuisi vakavasti otettavia entisiä työntekijöitä ja liike-elämän huippuja, että yhtiö saataisiin jälleen sinne minne se kuuluukin. Mutta tässä välissä alkaisin isäni kanssa tarkoituksellisesti sotkemaan pakkaa "ostamalla" käyttöoikeudet yhtiön tuotemerkkiin isäni kontakteilla ja neuvoilla. Kaiken tämän jälkeen yhtiö on taas käyttökelvoton ja kukaan ei halua, että se tulisi alalle takaisin. Ja tuon takia yhtiö joutuu nyt etsimään kuumeisesti paikkaa alalle "puulaakista", kun vaihtoehtona olisi ollut Suomen huippujen seassa olo.

En tiedä miten vieraantunut todellisuudesta pitää olla, että uskoo Jollen ja Hjalliksen välisien keskusteluiden olleen pelkkiä isä-poika keskusteluita Jokereieen suhteen.

Kyllä siellä on Hjallis laittanut koko projektin aluille. Ei Jollella ole kompetenssia tai kontakteja laittaa noin isoa projektia aluille ja "ostaa" tuotemerkkiä Kurrilta puolella miljoonalla.
 

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
Kyllä siellä on Hjallis laittanut koko projektin aluille. Ei Jollella ole kompetenssia tai kontakteja laittaa noin isoa projektia aluille ja "ostaa" tuotemerkkiä Kurrilta puolella miljoonalla.
Tää puoli miljoonaa on kyllä kaikista palstatotuuksista typerin. Selänne sanoi, että yhtiön ostaminen Kurrilta olisi maksanut kokonaisuudessa tuon puolisen miljoonaa, sillä siihen kuuluu mm. kuntosalitarvikkeita, fanituotteita ja lisäksi kaikki Jokereiden työntekijät. Ei tarvitse olla matemaatikko ymmärtääkseen, että palkkakulut ovat tuosta kokonaisuudesta selvästi suurin osa. Niitä ei kuitenkaan ole vielä taidettu hirveästi maksella, sillä listoilla vielä olevat työntekijät ovat kaikki lomautettuina.

Jos jotain rahaa on jo pitänyt liikutella, on kyse todennäköisesti ennemmin ollut kymmenistä kuin sadoista tuhansista. Varma en olisi siitäkään, onko kukaan Kurrille vielä pulittanut yhtään mitään. Suunniteltu kuvio vaikuttaa sellaiselta, että osakkeet ovat olleet Jollella vain placeholderina, kunnes "oikea" pääomistaja lunastaa ne saatuaan hallin kanssa hommat selviksi. Tätä ei tunnetusti ole vielä tapahtunut, joten tiedä sitten millaisella plan B:llä tällä hetkellä ollaan liikenteessä.
 

Target

Jäsen
Suosikkijoukkue
Löytyy
Niitä ei kuitenkaan ole vielä taidettu hirveästi maksella, sillä listoilla vielä olevat työntekijät ovat kaikki lomautettuina.
Taitaa olla lomautuksen aikarajat jo paukkuneet, max 90vrk. Tällöin maksuun tulevat maksamattomat loma yms korvaukset. Samoin toimiston vuokrasopimus taitaa yhä olla voimassa.
 

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
Taitaa olla lomautuksen aikarajat jo paukkuneet, max 90vrk. Tällöin maksuun tulevat maksamattomat loma yms korvaukset. Samoin toimiston vuokrasopimus taitaa yhä olla voimassa.
Normaalisti joo, mutta Jokereiden tapauksessa perusteet lienevät olemassa myös toistaiseksi voimassa olevalle lomautukselle. Siinä tapauksessa 200 päivän kohdalla saa työntekijä irtisanoa itsensä ja on oikeutettu irtisanomisajan palkkaan.

En tiedä ollaanko jo yli 200 päivän kohdalla, mutta pahimmassakaan tapauksessa kulut eivät ole lähelläkään sitä, mitä ne keskeytyksettömällä palkanmaksulla olisivat olleet.
 

Konteksti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit

jussi57

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tää puoli miljoonaa on kyllä kaikista palstatotuuksista typerin. Selänne sanoi, että yhtiön ostaminen Kurrilta olisi maksanut kokonaisuudessa tuon puolisen miljoonaa, sillä siihen kuuluu mm. kuntosalitarvikkeita, fanituotteita ja lisäksi kaikki Jokereiden työntekijät. Ei tarvitse olla matemaatikko ymmärtääkseen, että palkkakulut ovat tuosta kokonaisuudesta selvästi suurin osa. Niitä ei kuitenkaan ole vielä taidettu hirveästi maksella, sillä listoilla vielä olevat työntekijät ovat kaikki lomautettuina.

Jos jotain rahaa on jo pitänyt liikutella, on kyse todennäköisesti ennemmin ollut kymmenistä kuin sadoista tuhansista. Varma en olisi siitäkään, onko kukaan Kurrille vielä pulittanut yhtään mitään. Suunniteltu kuvio vaikuttaa sellaiselta, että osakkeet ovat olleet Jollella vain placeholderina, kunnes "oikea" pääomistaja lunastaa ne saatuaan hallin kanssa hommat selviksi. Tätä ei tunnetusti ole vielä tapahtunut, joten tiedä sitten millaisella plan B:llä tällä hetkellä ollaan liikenteessä.

Missä tämä selänteen lausunto on ollut?
Sisäpiiripaljastus: Näin paljon rahaa Jari Kurri haluaa Jokereista sanoo että:

"IS:n kahdesta lähteestä kuuleman mukaan Kurrille pitää maksaa vähintään puoli miljoonaa euroa, jotta hän siirtää liiketoimintansa uudelle yhtiölle." Ja eikä tässä lausunnossa varmaankaan ole tarkoitus että Kurri jotenkin henkilökunnan palkkoja makselisi enää sen jälkeen kun liiketoimintakauppa on tehty näistä kaupparahoista.

En tiedä minkä yliopiston matemaatikko pystyy laskemaan että tuotemerkin arvo on muutama kymmenen tuhatta eikä satoja tuhansia. Ihan lonkalta voisi heittää että jos Jokereitten tuotemerkki ei ole useamman sadan tuhannen arvoinen jos se on myynnissä ja pitää ostaa niin aika ihme juttu.
 

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
Missä tämä selänteen lausunto on ollut?
Esim täällä:


HS:n jutussa kerrotaan Kurrin edellyttäneen edustusjoukkueen ja A-nuorten lisäksi Jokerien nykyisen lomautetun toimistohenkilökunnan palkkaamista uudelleen polkaistavaan liigaseuraan. Lisäksi vastuisiin olisi kuulunut punttisalitarvikkeita, pelivarusteita, fanituotteita.
 

jussi57

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Minun silmiin ei tuosta sattunut mitään rahasummaa eikä tämän rahasumman mitään selvennystä että voisi sanoa kuuluuko siihen palkkoja vai onko ne vielä erikseen. En ole misään nähnyt mitään arviota kuinka paljon euroja menee näihin henkilöstökuluihin ei suoraan eikä minkään mutkankaan kautta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös