Vartija – jumalasta seuraava vai säälittävä pelle?

  • 325 768
  • 2 013

Turnipsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tuohon Avarnin aiempaan kohuun liittyen löytyi myös tapahtuma Helsingin rautatieasemalta jossa myöskin taustaa lukiessa saa sen käsityksen että ei tilanteessa paljoa ole neuvoteltu vaan samantien käyty käsiksi.

Helsingin Rautatieaseman raju vartijanujakka roihahti seitsemässä sekunnissa – näistä rikoksista kuohuttavan videon henkilöitä syytetään

Vähän samanlainen tilanne löytyy hyvältä ystävältäni, joka aikanaan oli sytyttänyt tupakan epähuomiossa rautatieaseman katetulla alueella (oli ensimmäisiä kertoja alueen katoksen valmistumisen jälkeen alueella). Meni hetki ja kaksi vartijaa roikkuu kainaloista ja raahaa kaveria alueelta ulos. Kaveri yritti vielä sanoa heille ihan ystävällisesti että kyllä hän itsekkin pystyy kävelemään ja että vähän kohtuuttoman koomista kun kaksi korstoa raijaa pientä kynäniskaa kuin pahempaakin rikollista. Kaveri siis 175 ja n. 60kg siihen aikaan, eikä mitenkään pahasti humalassa, agressiivinen tai sekaisin. Ei siinä paljoa neuvoteltu. Fyysisesti kiinni ja menoksi.

Vaihtoehtoinen tapa hoitaa: aikanaan Turussa meinasi tulla mylly kahden kaveriporukan välillä. Poliisit sattuivat ajamaan ohi, joten huikkasin heidät paikalle. Poliisi tuli autosta ulos ja heitti sikariksi ja kyseli porukoilta et mikäs se nyt poikia noin harmittaa. Jutteli hetken aikaa, varmisti että tilanne rauhoittui ja toivottivat illanjatkot.
 

aave

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelicans
@aave Järjestyksenvalvojien on kaikissa tilanteissa noudatettava vähimmän haitan periaatetta. Lakipykälä löytyy Finlexistä ja oleellinen pätkä on siis:

"Järjestyksenvalvojan toimenpiteet on suoritettava aiheuttamatta suurempaa vahinkoa tai haittaa kuin on välttämätöntä tehtävän suorittamiseksi. Toimenpiteiden on oltava perusteltuja suhteessa järjestyksenvalvojan tehtävään ja toimenpiteillä tavoiteltavaan etuun."

Se mitä tuo oikeasti tarkoittaa tuntuu olevan kaikille vähän eri ja se ei saisi olla niin.

Tehtävästä kun puhutaan, niin se on järjestyksenvalvojan osalta juurikin poistaa häiritseviä henkilöitä.

Nyt sitä selkeästi tulkitaan kun lukee viimeisimpiä uutisia ja täällä olevien enemmän tietävien kommentteja, niin kunhan vain ensin pyydät, sitten käsket ja lopuksi väännät asiakkaan lattiaan, niin lasku tulee aina rettelöitsejälle tehtävän estämisestä.

Pointti onkin siinä, että nyt sitä on alettu kaikesssa hiljaisuudessa soveltaa kaikkeen. Se mikä on ok Baarien ovella, niin onkin sellaisenaan sovellettu jo reklamaatioerimielisyyksiin myyjän kanssa. Aivan yksi yhteen työkalut ovat olleet käytössä. Valta on iso 10 viikon kurssilla.
 

Temptation

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tuohon Avarnin aiempaan kohuun liittyen löytyi myös tapahtuma Helsingin rautatieasemalta jossa myöskin taustaa lukiessa saa sen käsityksen että ei tilanteessa paljoa ole neuvoteltu vaan samantien käyty käsiksi.

Helsingin Rautatieaseman raju vartijanujakka roihahti seitsemässä sekunnissa – näistä rikoksista kuohuttavan videon henkilöitä syytetään
Tämä oli kyllä hyvä esimerkki siitä, miten pelisilmää joko on tai ei ole, ja vartijoilla yleensä nuoren iän takia sitä ei ole ainakaan riittävissä määrin. Oluttölkin takia tuollainen helvetillinen härdelli, vaikka koko homman olisi saanut pakettiin kehoittamalla olemaan juomatta asemalla. Mitään muita oikeuksiahan ei vartijalla enää olekaan, koska tölkkiä ei voida ottaa kädestä -> tässä vaihtoehtona henkilön poistaminen, joka todennäköisesti äityisi kahakaksi, jokski se sitten menikin. Täysin odotettu kuvio jonkun tölkin takia, joita on tuolla asemalla tuollakin hetkellä varmaan satoja auki ja kulutuksessa, joten sama olisi vähemmän haitan periaatteella antaa olla. Ei poliisikaan niputa kaikkia kadulla juojia, vaikka sekin on käytännössä kiellettyä.
 

Morgoth

Jäsen
Tällä haluan vain tuoda esille, että nyt kun tämä kävi reklamaatiotilanteessa vaatekaupassa, niin onhan se absurdia, että seuraavaksi voitkin olla niputettuna maassa sakkoa odottamassa - ja että se olisi automaattisesti vaan ok.
Kaupoissa tapahtuu päivittäin todennäköisesti monia reklamaatiotilanteita ja suurimmassa osassa niitä ymmärtääkseni myyjä ei hälytä vartijoita paikalle. Toki voihan se myyjä olla myös häiriintynyt, joka paineleee hälytysnappia jokaisen asiakkaan kohdalla. Sen jälkeen alkaakin sitten muilutus...

Kunhan somessa saadaan tuomio asialle ellei jo ole saatu niin katsotaan sitten vähän rauhallisemmin mielin mitä lopulta onkaan tapahtunut mikäli asia silloin ketään enää edes kiinnostaa.
 

Raid76

Jäsen
Suosikkijoukkue
GKS Tychy #92, Savinainen ja Ässien sylkykupit
"Oikeustieteen tohtori ja poliisioikeuden dosentti Henri Rikander kertoo videoita katsoessaan miettineensä, miksi reagoimatonta ja passiivista henkilöä pidetään monen minuutin ajan kiinni ennen elvytyksen aloittamista."


"– Jos ajatellaan, että siellä on sydänpysähdys: kääntäminen selälleen ja paineluelvytyksen aloitus. Vaikka tätä menehtymistä ei olisi tullut, henkilö olisi jo aikaisemmin videolla pitänyt nostaa istuvaan asentoon ja puhuttaa häntä."

Ylläolevassa jutussa jonkinlainen asiantuntija summaa mielestäni ihan hyviä pointteja siitä, mikä tekee tapauksesta hyvinkin ongelmallisen.
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Sen mitä tätä nyt on lukenut, niin sanoisin että voimankäytössä tapahtui virheitä. Kun tämä henkilö oli saatu niputettua, niin sen jälkeen ne virheet tapahtuivat. Valitettavasti.
Äärimmäisen ikävä lopputulos tässä tilanteessa.

Muistetaan nyt kuitenkin. Vartija kehottaa poistumaan, jos et tottele, vartija ilmoittaa, että voimakeinoja käyttäen tulee poistetuksi. Jos et tottele, on voimankäyttö oikeutettua.

Eli totelkaa nyt hyvät ihmiset kun poliisi tai vartija antaa käskyn.
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Tapauksessa on ollut mielenkiintoista seurata miten paljon kommentoidaan tietämättä kaikkia faktoja. Välttämättä niitä ei missään vaiheessa edes julkisteta tietoturvan takia. Silti mielipiteitä muodostetaan vähäisillä tiedoilla.

Toistaiseksi tiedetään, että henkilö ei ole noudattanut poistumiskehoitusta, eikä järjestyksenvalvojan -käskyä. Hänet on raudoitettu POLAMKn ohjeiden mukaisin ottein. Hän on mennyt elottomaksi, eikä ole elvytyksestä huolimatta vironnut. Elottomuutta ei ole ehkä heti huomattu, olisiko sen voinut huomata aikaisemmin?
Nyt on tärkeää tietää miksi henkilö ei ole noudattanut ohjeita, kehotuksia ja käskyjä. Onko tähän vaikuttanut jo sairauskohtaus tai perussairaus. Voi myös olla, että asia jää pimentoon, sillä ainoa joka varmasti tietää on menehtynyt. Tämä on todennäköistäkin, ja hyvin ikävää monelta kantilta.
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Toki lapsien ja alaikäisten kanssa saa aina olla vähintäänkin erityisen tarkkana, ja välttää voimakeinoja ihan viimeiseen asti.
Lapsia joudutaan pitelemään entistä useammin kiinni nykyään kouluissa, mikä ei tarkoita, että heidät laitettaisiin lattialle ja pidettäisiin siellä, vaan heitä pidetään kiinni ja se on pakko joskus tehdä kaikkien turvallisuuden vuoksi. Valitettavasti tämäkin häiriö on lisääntynyt.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Sinullakin on tässä ketjussa ollut melkoista yleistämistä vartioiden suhteen. Eikö kannattaisi vähän laskea kierroksia ja antaa poliisin tehdä työnsä. Jos kyseiset vartijat ovat toimineet väärin ja aiheuttaneet kuoleman, se kyllä tulee julki. Nyt on kuitenkin myös mahdollista, että vartijoiden toiminnassa ei ole suuremmin moitittavaa mutta porukka suruttaa syyttää somessa silti. Voisin kuvitella, että tuo on kyseisille henkilöille suht draumauttava kokemus ja kantavat sitä mukanaan vaikkeivat mihinkään olisivatkaan syyllistyneet. Ja jos ovat syyllistyneet johonkin, niin saavat varmasti siitä myös lainmukaisen tuomion kuten kuuluukin.
Niin on, mitä sitten? Tämä on ensimäinen kerta, kun ihminen kuolee, mutta ei ensimmäinen kerta, kun käytetään liiallisia voimakeinoja. Nyt puhutaan neljästä vartijasta, mutta silti jopa turvallisuusalan edunvalvoja on puhunut yleisesti alalle pääsevien kyvyttömyydestä toimia tehtävässä.

Ja jos asiakas alkaa fyysisesti painimaan vastaan, suoritetaan kiinniotto ja soitetaan poliisit.
Jep. Tosin tässä tapauksessa poliisit soitettiin vasta, kun kiinniotettua henkilöä elvytettiin. Näin ainakin tämänhetkisen tiedon mukaan.
 

Noppa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Niin on, mitä sitten? Tämä on ensimäinen kerta, kun ihminen kuolee, mutta ei ensimmäinen kerta, kun käytetään liiallisia voimakeinoja. Nyt puhutaan neljästä vartijasta, mutta silti jopa turvallisuusalan edunvalvoja on puhunut yleisesti alalle pääsevien kyvyttömyydestä toimia tehtävässä.

Ai mitä sitten? Etkös sinäkin ole ainakin tuolla rasismiketjun puolella tuominnut kaikenlaisen yleistämisen yksittäisten henkilöiden tekemien asioiden vuoksi? Tämäkö ei nyt pädekään sitten tässä tapauksessa?

Tuossa aiemmin annoit ymmärtää, että vartijat ovat vajaaälyisiä. Tarkoittaako tämä siis sitä, että haukut minua vajaaälyiseksi?
 

tombraider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
No alalla olevana, mutta täysin eri työtä tekevänä vituttaa ihan pikkasen tää keissi. Joo varmaan kaikki meni voimankäytönaskelien mukaan oikeassa järjestyksessä, mutta se suuri kysymys kuuluu, että miksi hänet piti viedä maahan ja raudoittaa?? Mikäli itse olisin ollut tuossa, niin en todellakaan olisi vienyt maahan henkilöä johon minulla olisi ollut hyvät voimavarat taluttaa pois. Ainoa vaihtoehto raudoitukseen olisi ollut se, että kyseinen henkilö alkaisi räkimään. Kohdalleni on kerran osunut sairaalassa henkilö jonka huomasin purevan poskeaan rikki ja valmistautuvan räkäsemään(kyseisellä koko aakkoskirjo veressään). No otin hieman etäisyyttä ja kyseinen heebo sitten jo rauhoittuikin ja lähti kotiin. Mikäli saat veret silmille, niin se ihan pikkasen vittumaista käydä verikokeella muutaman kerran vuodessa testaamassa mahdollinen tartunta. Epätodennäköistä, että tartunta olisi tullut, mutta mahdollista.

Mitä taphtui, että henkilö vietiin maahan ja raudoitettiin? Pelkkä kevyt vastarinta ei riitä syyksi tai ei ainakaan pitäisi riittää eikä se oikeudessa tule riittämäänkään. Oikeus miettii pitkään näitä asioita ja kentällä päätös on tehtävä sekunnissa. Mikä oli sykäys jossa poistosta tuli kiinniotto? Nämä kaiffarit tulevat saamaan oikeudessa tuomion kuolemantuottamuksesta, koska voimankäyttö oli liioteltua. Miksi edes harkitsee tuossa tilanteessa kiinniottoa, koska se paperityö on ihan saatanallinen saavutettuun hyötyyn nähden?
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Tuossa aiemmin annoit ymmärtää, että vartijat ovat vajaaälyisiä. Tarkoittaako tämä siis sitä, että haukut minua vajaaälyiseksi?
Jos vartijoiden pomokin myöntää, että alalle päätyy ammattiin sopimattomia ihmisiä niin minusta on ihan perusteltua epäillä sopimattomuuden johtuvan puutteista henkisissä resursseissa. Todisteiden perusteella fyysisiä puutteita ei ainakaan Ison Omenan vartijoilla ole ollut.

En osaa arvioida sinua riittävästi pelkän keskustelupalstan perusteella, mutta jotain osviittaa antaa, kun vertaa ammattikuntaa syntyperäiseen ominaisuuteen.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Ongelmat tässä casessa nimenomaan liittyvät aika pitkällekin kaikkeen muuhun, kuin siihen, että vietiinkö kohdehenkilö alas oikeaoppisesti.

Tärkeämpi asia, jota todennäköisesti oikeus tulee pohtimaan on se oikeasuhtaisuus voimankäytölle sekä ajallinen henkilön vapaudenriisto ja toimien voimakkuus. Sekä tietenkin se kuolema, jonka syyt tullaan tutkimaan tarkasti.

Tämä ei tee hyvää myöskään niiden vartijoiden maineelle, jotka tekevät asiat hyvin ja ammattimaisesti, mutta toivottavasti tästä ikävästä tapahtumasta on seurauksena tervehtyminen järjestyksenvalvoja- / vartija alalla kokonaisuudessaan.

Pääsyvaatimuksia pitää alkaa valvomaan tarkemmin ja "pelkkä" kamppailulajitausta ei saa olla kriteeri vaikka hyvästä taustasta työssä onkin hyötyä. Tärkeintä on henkisen puolen kyvykkyys ja empatiakyky tai ne on hyvä perusta.
 

tombraider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Anteeksi näistä esimerkeistä joita tulee. Moni ihmettelee myös, että tarvitaanko 4 miestä pitämään kiinni ja aloillaan yhtä naista. No joskus se kyllä on hieman haastavaa. Päivystykseen maija toi 14 vuotiaan tytön. Tyttö oli sekaisin ja MT-potilas. Poliisit pyysovät minua apuun, jotta saadaan hänet kannettua huoneeseen ja laitettua lepositeisiin. No about 300 kiloa lähti sitten viemään about 45-kiloista raivohullua tyttöä autosta ja päivystyksen huoneeseen. Ei ollut helppoa ja takuulla meni yli 20 minsaa, että saatiin tyttö lepareihin. Pisti vastaan sitten niinn saatanasti ja oli kuin riivattu. Jälkeenpäin kun kolme hikistä äijää jutteli maijan vieressä, niin toinen poliisi sanoi, että onneksi ei ollut 100 kiloinen punttiäijä samoilla kierroksilla. Joskus nää vaan on hankalia, kun pitää aina varmistaa, että kohde ei loukkaa itseään toimenpiteen seurauksena.
 

Jules W.

Jäsen
Suosikkijoukkue
MLSE
Poliisi on viranomainen, joka on koulutettu tekemään harkintaan perustuvia päätöksiä. Vartija on... säälittävä pelle.
Jos vartijoiden pomokin myöntää, että alalle päätyy ammattiin sopimattomia ihmisiä niin minusta on ihan perusteltua epäillä sopimattomuuden johtuvan puutteista henkisissä resursseissa. Todisteiden perusteella fyysisiä puutteita ei ainakaan Ison Omenan vartijoilla ole ollut.

En osaa arvioida sinua riittävästi pelkän keskustelupalstan perusteella, mutta jotain osviittaa antaa, kun vertaa ammattikuntaa syntyperäiseen ominaisuuteen.
On tämä surullinen ketju ja todella surullista kommentointia. Itsehän jo aiemmin indikoit, että ihmisestä tulee säälittävä pelle ihan sillä, että lyö vartijan haalarit päällensä. Ymmärtäisit hävetä. Mielelläsi nostat täällä itseäsi muita ylemmäksi, mutta et ole yhtään sen parempi arvostelemaan yhtään ketään.

Itse olen ollut useita vuosia kaupan alalla töissä ja 100% kohtaamisista vartijoiden kanssa oli positiivisia. Ei mitään ongelmia ja itsellä oli turvallista olla töissä. Yhtä tapausta lukuun ottamatta kaikki tilanteet selvisivät puhumalla ja sen yhden painimisen jälkeen toinen tilanteessa olleista vartijoista oli sairaslomalla. Samoin kassahenkilö, mutta häneen ei kohdistunut mitään fyysistä väkivaltaa.

Nämä positiiviset omat kokemukset eivät poista sitä tosi asiaa, että tässäkin ketjussa käsitelty tapaus on äärimmäisen surullinen, valitettava ja mahdollisesti täysin vältettävissä ollut. Poliisi tutkii ja toivottavasti mahdollisimman perusteellisesti. Eihän tuollaista pitäisi tapahtua, mutta me olemme ihmisiä ja teemme joskus virheitä. Tutkinta ei tuo tuota ihmistä takaisin, mutta toivottavasti tällä on vaikutuksia tulevaisuudessa mm. koulutukseen ja tuleviin tilanteisiin.

Yhteiskunta valitettavasti tällä hetkellä tarvitsee vartijoita. Poliiseja on liian vähän ja turvattomia paikkoja liian paljon, silloin tarvitaan vartijoita. Eiköhän joukkoon mahdu aina niitä ihmisiä, joiden ei pitäisi tuota työtä tehdä. Samalla tavalla kuin kaikkiin muihinkin ammattiryhmiin. Olen elämässäni tavannut esimerkiksi todella huonoja lääkäreitä tai opettajia, mutta se ei tarkoita koskaan sitä että voisin yleistää koko ammattiryhmän samaan kastiin. Yksilöitä täällä ollaan, vaikka olisi minkälaiset haalarit tai työvaatteet päällä.
 

tombraider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Jos vartijoiden pomokin myöntää, että alalle päätyy ammattiin sopimattomia ihmisiä niin minusta on ihan perusteltua epäillä sopimattomuuden johtuvan puutteista henkisissä resursseissa. Todisteiden perusteella fyysisiä puutteita ei ainakaan Ison Omenan vartijoilla ole ollut.

En osaa arvioida sinua riittävästi pelkän keskustelupalstan perusteella, mutta jotain osviittaa antaa, kun vertaa ammattikuntaa syntyperäiseen ominaisuuteen.
Takuulla alalla on epäkelpoja yksilöitä. Kerroppa mulle ala jossa kaikki työntekijät ovat päteviä ja pystyvät tekemään aina oikean ratkaisun? En pidätä hengitystä. Onko kaikki lääkärit vajaaälyisiä vaikka takuulla väärien diagnoosien tai epäonnistuneiden toimenpiteiden kautta on menetetty satoja henkiä?
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
En tunne yksityiskohtaisesti vartijoiden koulutusvaatimuksia, enkä alan koulutustarjontaakaan, muutoin kuin sen osalta, mitä tuossa taannoin netistä selailin. Alalle näkyy pääsevän 10 päivän vartijakoulutuksella, jonka suoritettuaan voi anoa poliisilta 5 vuotta voimassa olevaa vartijakorttia. Jesus auta. Eihän 10 päivässä ehdi kummoisia opettamaan, eikä varsinkaan poisopettamaan.

Eräs koulutustarjoaja kertoo 10 päivän vartijakoulutuksesta seuraavaa: ”Koulutuksen aikana opiskelija muun muassa syventää osaamistaan lainsäädäntöön, hätävarjeluun ja voimankäyttöön sekä turvallisuustekniikkaan liittyen.” Mitähän tuostakin jää opiskelijoille käteen 10 päivässä? Esitän yhdenlaisen arvauksen:

- Lainsäädäntö: ”Se joka lyö takas, aloittaa tappelun”
- Hätävarjelu: ”Kung Fu!”
- Voimankäyttö: ”Bundolo!”
- Turvallisuustekniikka: ”Kuten huomaatte, teleskooppipamppu on kätevämpi työväline kuin pyöränketjut”
 

Animal

Jäsen
Viestin alusta on annettu rikepiste.
On tämä surullinen ketju ja todella surullista kommentointia. Itsehän jo aiemmin indikoit, että ihmisestä tulee säälittävä pelle ihan sillä, että lyö vartijan haalarit päällensä. Ymmärtäisit hävetä. Mielelläsi nostat täällä itseäsi muita ylemmäksi, mutta et ole yhtään sen parempi arvostelemaan yhtään ketään.
Mitä odotat ilmeisesti aikuiselta(?), joka julkisesti ilmoittaa edelleen kannattavansa Greta Thunbergia, joka jo aikapäiviä sitten on paljastettu bluffiksi ja vasemmistolobbareiden äärimmäisen kyyniseksi propagandatempuksi?

Vartijoista ja heidän henkisestä kapasiteetistaan sen verran, että on totta, että alalle päätyy "sopimatonta ainesta", mutta on täydellinen virheolettamus, että "sopimaton aines" alalla johtuisi suurimmaksi osaksi siitä, että sinne hakeutuu jotkut wannabe-rambot ja kyykyttäjä-persut. Turva-alalla ravintoloiden ovimiehissä (järjestyksenvalvojissa) on järjestäytyneessä rikollisuudessa mukana olevia henkilöitä ja sen tietää jokainen, joka tuntee ja ymmärtää suurempien kaupunkien yöelämää, mutta tämä on kokonaan toinen tarina ja kokonaisuus. Perinteisissä vartijan, kauppakeskusvaksien ja myymälävartijoiden tehtävissä "sopimatonta ainesta" on rivissä ennenkaikkea sen vuoksi, koska työntekijöiden tarve alalla on jatkuva, liiketoiminnan katteet paskat kuten muillakin palvelualoilla ja sitä kautta lähtöpalkat Suomen mittakaavassa erittäin matalat. Töihin on otettava lähestulkoon kaikki, jotka hakevat alalle töihin eikä rekisterissä ole mitään näkyvää merkintää, joka estäisi turva-alalla työskentelyn. Ja tuo turvallisuushenkilöstön jatkuva määrällinen tarve, jota ei kyvykkäillä henkilöillä pystytä täyttämään kertoo kyllä valitettavasti enemmän meidän nyky-Suomesta, kuin keskimääräisestä turva-alalla työskentelevästä henkilöstä.

Jotta teksti ei vaikuttaisi turva-alan väheksynnältä, niin pitempään alalla olleet ja ammattitaitonsa osoittaneet pystyvät kyllä etenemään alalla vaativampiin tehtäviin, kouluttamaan itseään ja varsinkin erilaisten haittatyölisien perusteella pääsemään ihan kelvollisiin ansioihin. Ja on täydellinen myytti, että alalla olisi vain ne, jotka "eivät poliisikouluun tai kadettikouluun päässeet", vaan siellä osa kyllä viihtyy ihan omasta tahdostaan ja moni on vetänyt täyden uran myymälävaksista johtotehtäviin.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Käyttäjä on saanut rikepisteen. Syynä useamman viestin jatkunut flametus ja tahallinen kärjistäminen.
Takuulla alalla on epäkelpoja yksilöitä. Kerroppa mulle ala jossa kaikki työntekijät ovat päteviä ja pystyvät tekemään aina oikean ratkaisun? En pidätä hengitystä. Onko kaikki lääkärit vajaaälyisiä vaikka takuulla väärien diagnoosien tai epäonnistuneiden toimenpiteiden kautta on menetetty satoja henkiä?
Koulutus karsii monesti ammattiin kykenemättömät kykenevistä. Missä kohtaa vartijoiden koulutusta näin tapahtuu? Vai onko mahdollista, että tälle alalle päätyy kykenemättömiä juuri siksi, ettei mitään seulontaa ole.

Hurjaa on valkopesu, kun ottaa huomioon, että puhumme ammattiryhmästä, jonka väkivaltaisuus on otsikoissa ilman viikonlopun tapahtumia.
 

Noppa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Käyttäjä on saanut rikepisteen. Syynä useamman viestin jatkunut flametus ja tahallinen kärjistäminen.
Hurjaa on valkopesu, kun ottaa huomioon, että puhumme ammattiryhmästä, jonka väkivaltaisuus on otsikoissa ilman viikonlopun tapahtumia.

Olisiko mielestäsi kaikki lähihoitajat ollut hyvä niputtaa murhaajiksi, kun niitä keissejä taannoin paljastui pienen ajan sisään useita? Ja eihän nuo tapaukset sinänsä ole mihinkään hävinneetkään, eli sinun logiikallasi kaikki lähihoitajat ovat siis sellaisia.
 
Tässähän on vahvasti havaittavissa sen suuntainen tilanne, jossa edelleen kaikenlainen epäoleellinen vääntäminen ja toisille kuittailu tuntuu olevan itse asiaa kiinnostavampaa. Siksi me menemme nyt erätauolle, jonka aikana suosittelemme tunteiden jäähdyttelyä sekä tämänkin sivun alalaidassa löytyvän ketjunootin sisäistämistä.

Palataan kentälle sitten hivenen järkevämmällä pelikirjalla, kiitos.


Jäähdyttelevin terveisin,
Moderaattorit
 

WillieGunn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Muistetaan nyt kuitenkin. Vartija kehottaa poistumaan, jos et tottele, vartija ilmoittaa, että voimakeinoja käyttäen tulee poistetuksi. Jos et tottele, on voimankäyttö oikeutettua.

Eli totelkaa nyt hyvät ihmiset kun poliisi tai vartija antaa käskyn.

Auktoriteetin kunnioitus puuttuu täysin. Viime aikoina on iltapäivälehdissä ollut näitä vartijavideoita. On esim poistettu hampurilaisravintolasta ihminen. Tilanne on aina sama, jatkuvaa mussutusta ja epäasiallista käytöstä. Lakia pitäisi kiristää niin, että jo pelkästään järjestyksestä vastaavan henkilön käskyjen tottelematta jättäminen tuottaisi kunnon sanktiot.
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo

"Poliisin tämän hetkisten tietojen mukaan vartijat kutsui paikalle toinen kauppakeskuksessa asioinut asiakas.

Tilanne tapahtui kauppakeskuksen käytävällä. Poliisin tietojen mukaan nainen ei asioinut ennen tapahtumasarjan alkua kauppakeskuksen myymälöissä, eikä mikään yksittäinen kauppakeskuksen myymälä liity tähän tutkittavana olevaan tapaukseen."


Hieman erikoista, että tämä poliisin antama lausunto kumoaa kaiken somessa olleen kyseenalaistamattoman tiedon siitä, että nainen olisi ollut reklamoimassa ostostaan kauppakeskuksen myymälässä, minkä vuoksi myymälästä olisi pyydetty vartijat paikalle.
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Koulutus karsii monesti ammattiin kykenemättömät kykenevistä. Missä kohtaa vartijoiden koulutusta näin tapahtuu? Vai onko mahdollista, että tälle alalle päätyy kykenemättömiä juuri siksi, ettei mitään seulontaa ole.

-

Jos tuolle alalle lyödään tiukat seulat, loppuu vartijat. Pieni palkka, vittumainen työ kun kaikki tapahtumat videoidaan.

Tässä on nyt saanut seurata suht lyhyessä ajassa miten poliisi, hoitajat ja vartijat ovat saaneet osansa sometuomioista. Koko ala ja kaikki tuomitaan jos jossain tehdään virhe.

Mielenkiintoinen on se maailma missä poliisilta ja vartijalta viedään voimankäyttöoikeus.

Auktoriteetin kunnioitus puuttuu täysin. Viime aikoina on iltapäivälehdissä ollut näitä vartijavideoita. On esim poistettu hampurilaisravintolasta ihminen. Tilanne on aina sama, jatkuvaa mussutusta ja epäasiallista käytöstä. Lakia pitäisi kiristää niin, että jo pelkästään järjestyksestä vastaavan henkilön käskyjen tottelematta jättäminen tuottaisi kunnon sanktiot.

Tämä. Jostain syystä nykypäivänä ei joidenkin ajatusmaailmassa tarvitse noudattaa poliisin tai vartijan käskyä.

Samaa mieltä, että poliisin tai vartijan käskyn noudattamatta jättäminen toisi tuntuvammat sanktiot.


Elokapina sai kaasua, heille kerrottiin mitä tulee tapahtumaan, eivät totelleet ja saivat kaasua ja sitten puhutaan liiallisesta voimankäytöstä.

Tässä ikävässä tapahtumassa on nyt luotettava asiaa tutkiviin tahoihin. Emme tiedä kaikkea, vain sen mitä sivulliset ovat nähneet ja kuvanneet. Lisäksi somessa tarinat lähtevät laukalle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös