Suomi U20 MM-kisoissa 2023

  • 17 468
  • 110

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Malinen: 26 ottelua Liigassa tällä kaudella
Salin: 23 ottelua Liigassa tällä kaudella
Ervasti: 28 ottelua Liigassa tällä kaudella
Suomi: 15 ottelua Liigassa tällä kaudella

Nuo äijät siis pärjäävät Liigassa sillä tasolla, että heitä pidetään kuitenkin kokoonpanossa. He eivät ole mitään sateentekijöitä, mutta kuitenkin kykenevät pelaamaan miesten sarjaa. Nyt kuitenkin yhtäkkiä heitä ei uskalla päävalmentaja peluuttaa Latvian tai Sveitsin U-20 joukkueita vastaan, jotka ovat heikompia joukkueita kuin SaiPa.
Aina kun puhutaan pakkien tasosta mulle tulee mieleen Sami Helenius, 7. Puolustaja => hidas, mutta kankea, täysi puukäsi, kaksi vasenta jalkaa ja nekin väärin päin perseessä kiinni, mutta pystyi kuitenkin Jokereissa ja Pelsuissa pelaamaan hyvällä tasolla, antamaan sen ekan lyhyen syötön ja sai joitain pisteitäkin plakkariin satunnaisesti. Sami kun pääsi pelaamaan pääosin hyvän pelitavan ja rakenteen sisällä, jossa hänenlaisensa pelaajan ei tarvinnut tehdä muuta kuin sen, minkä pystyy & kykenee. Eli kyllä tässä nyt edelleen alleviivaan valmennuksen vastuuta tähän tulokseen, vaikkakin osa pelistä eilen sujui paremmissa merkeissä kuin esim. se surullinen USA-matsi.
 

Mandrake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Bayern München
Pelaajat eivät pääse loistamaan jos pelitapa ja peluutus ei tue pelaajien vahvuuksia.

Mielestäni tuossa hyvä kirjoitus (vaikka onkin Iltalehdeltä) ja lisäksi Slovakia osoitti näissä kisoissa, mihin voi päästä, vaikka materiaali ei olisikaan USA:n tai Kanadan tasoa.

Kokonaisuutena melko täydellinen epäonnistuminen valmennukselta peluutuksista lähtien.
Täytyy olla eri mieltä. Tuo Iltalehden artikkeli sisälsi tyhjää sanahelinää eikä siinä kyetty mitenkään todistamaan väitettyä paikkaansa pitäväksi. Eli pelkkää toimittajan henkilökohtaista mutuilua. Samaa mutuilua harrastaa meistä jokainen, kun ainahan pitää se syyllinen löytää. Se on se tärkein juttu suomalaisessa epäonnistumisessa.
 

Kuuukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Kuolemanpeliin Suomi pystyi sen hyvän pelin kaivamaan esiin, mutta ei riittänyt. Lämsän systeemi oli sekaisin koko turnauksen ajan, mutta en sitten toisaalta tiedä olisiko kukaan muukaan tuota rosteria vienyt kisoissa sen pidemmälle. Tai noh, Ruotsikaan ei hirveän vahva ollut eli kai tuosta ainakin välieräpaikka oli otettavissa.

Junnukiekkoahan tämä on eli virheitä tulee ja yleensä se joukkue joka pystyy esiintymään kypsemmin, etenee jatkoon. Toinen vaihtoehto on toki yksilöt jotka yksin osaavat kääntää peliä tällä tasolla joukkueelleen, mutta niitä ei tämän vuoden joukkueessa Suomella ollut.

Toki nyt on myös monen suomikiekon lihavan vuoden jälkeen ohkaisempi vuosi tai pari menossa pelaajamateriaalinkin suhteen. Lampinen oli riittävän hyvä veskari, mutta ei kyennyt ottamaan joukkuetta reppuselkään. Pakisto oli ohut ja peluutus hyvin erikoinen, kai se Kiviharju olisi sen 12min pystynyt pelaamaan ihan hyvällä tasolla, vaikka ilmeisesti sairastelikin ennen turnausta. Hyökkäyksestä puuttui se kantava stara, vaikka Kemell syksyn turnauksessa merkkejä antoikin, mutta hieman piippuun jäi.

Lämsä taitaa seurata Uraman polkua liiton suojatyöpaikoissa. Toivottavasti seuraava koutsi osaa asiansa edes jollain tapaa.
 

ijuka

Jäsen
Onhan se jännää kun valitetaan ettei kiekollisia pakkeja ole, mutta sitten jätetään Kiviharju peluuttamatta, joka olisi varmaan ollut Suomen paras kiekollinen pakki. Ylitettävä rima ei ainakaan olisi kovin korkealla ollut.

Suurin ongelma oli siltikin valmentaja. Olisihan se hyvä jos tämän tason maajoukkueen valmentamiseen vaadittaisiin jotain meriittejä sen sijaan että sitä pidetään jonkun saunakaverin suojatyöpaikkana. Ja mikähän siinä on että kaikki nämä "meidän peli"-koutsit kopioi Jukka Jalosta, mutta Jukka Jalonen on kuitenkin ainoa jolla on aktiivinen pelitapa? Muut vaan peruuttelee.

Ruotsia vastaan ilmeisesti Suomi kuitenkin hävisi maaliodottaman ihan selkeästi, että ei se mikään oikeusmurha se lopputulos ollut.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Ruotsia vastaan ilmeisesti Suomi kuitenkin hävisi maaliodottaman ihan selkeästi, että ei se mikään oikeusmurha se lopputulos ollut.
Eikös tänne joku pistänyt että Suomen maaliodottama oli jotain 2,7 ja Ruotsin 2,9 tai jotain tuohon suuntaan.
 

SirKepola

Jäsen
Suosikkijoukkue
AS Roma
Brad Lambertia on turha syyttää odotuksista mitä muut ovat luoneet. Ei ole Lambertin vika, että aikuiset alkavat vouhkaamaan hänen ympärillään teinivuosina.

Ei tietenkään. Pelaajallehan tuo on kaikista karmein tilanne, kun olet jo itsekin alkanut varmasti uskoa olevasi oikeasti tyyliin spesiaali pelaaja, jolla on mahtava tulevaisuus lajin kovimmalla huipulla. Sitten pikkuhiljaa vuosi vuodelta alat huomata, että ei tässä nyt niin erikoisia ja kummoisia taidettakaan olla.
 

Peluuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Tilastot ovat surkeaa luettavaa. Pistepörssiä lukiessa tulee mieleen, että oliko Suomi lainkaan näissä kisoissa. Suomalaisia ei löydy pistepörssistä 30 parhaan joukosta, vaikka kahdeksalla maalla on viisi matsia takana eli tilastot ovat ottelumäärien suhteen vertailukelpoisia. Joukkuetilastoissa Suomi on oikealla paikalla, sijoilla 5-6. Kaiken lisäksi otti toiseksi vähiten jäähyjä eli jäähytkään eivät selitä menestyksen puutetta. Hyvin todennäköisesti voittaa jäähytilaston, koska Latvia pelaa vielä säilymiskamppailut. Maalivahdeista Lampinenkin oli viides, mutta hyvin lähellä edellään olevia.

Varsinaisesti ei kuitenkaan negatiivisia ennätyksiä lyöty. Vuonna 2015 oli pistepörssissä sama tilanne ja 2017 20 parhaan joukosta ei löydy suomalaisia. Nämä siis kisojen lopussa. Nämä kisat on kuitenkin syytä unohtaa pikaisesti. Lohduksi voidaan todeta, että Suomi on menestynyt viimeisen 10 vuoden aikana loistavasti U20 MM-kisoissa.
Aivan sama, monesko Lampinen oli ja mikä hänen torjuntaprosenttinsa oli, hän pelasi todella hyvät kisat. Lyhyessä turnauksessa sen näkee silmillä, kuinka hyvin mv on pelannut, ei torjuntaprosentista niinkään.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Ei tietenkään. Pelaajallehan tuo on kaikista karmein tilanne, kun olet jo itsekin alkanut varmasti uskoa olevasi oikeasti tyyliin spesiaali pelaaja, jolla on mahtava tulevaisuus lajin kovimmalla huipulla. Sitten pikkuhiljaa vuosi vuodelta alat huomata, että ei tässä nyt niin erikoisia ja kummoisia taidettakaan olla.

Joo, eipä sitä odotuksista voi pelaajaa syyttää. Sitten taasen koko tuo kuvio nuorella iällä seuranvaihtoineen on jotenkin poikkeuksellista.
 
Onhan se jännää kun valitetaan ettei kiekollisia pakkeja ole, mutta sitten jätetään Kiviharju peluuttamatta, joka olisi varmaan ollut Suomen paras kiekollinen pakki.

Eikai Suomen valmennus tuolla tavalla suolannut pelaajiaan ja julkilausunut kiekollisten pakkien puuttumista, vai?

Keskustelupalstalla kiekollisten pakkien puutetta ollaan valiteltu, mutta keskustelupalsta ei tee pelaajavalintoja, joten tuossa lainatussa kohdassa ei oikein ole tolkkua.
 

kohni

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO
Alkääs nyt Lämsää pelkästään morkatko. Olihan siellä mukana pönöttämässä Lauri Möttönen Jäälistä vai mistä vitun kimpeleestä tuomassa mukana aimo annoksen häviämisen kulttuuria. Annan valmennukselle täyden kympin!
 

Stolk-2

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Minä en pistäisi näitä kisoja valmentajan tai pelaajien syyksi, vaan molempien. Lämsä ei tuonut mitään valmennukseen ja pelaajista ei monikaan loistanut tai edes riittävällä tasolla pelannut. Lampinen maalissa loisti. Ruotsi matsi olisi voinut päättyä meidän voitoksi tai paremmalla onnella olisi numerot voineet olla vieläkin isommat Ruotsin eduksi.
 

Oles

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Leijonat
Joo tuntuu, että nämä olivat vähän välikisat. Heikko materiaali ja kyseenalainen pelitapa. Omat odotukseni kisoihin lähtiessä eivät olleet kovin korkealla, kun joukkue ei vaikuttanut mitenkään erityisen hyvältä. Joskus kymmenen vuoden päästä on jännä katsoa, mihin nämä nuoret urillaan ovat yltäneet. Mielestäni tuolla on muutama kaveri, joilla on mahdollisuus NHL-uraan, mutta en näe mitään staroja, paitsi Kiviharjun, joskin on vaikea sanoa, että hän oli joukkueessa mukana, kun ei edes pelannut. Miksi edes oli reissussa mukana, kun ei saanut tilaisuutta?

edit: Ensi vuoden kisat näyttävät lupaavammilta Suomen kannalta. Niitä odotan jo innolla.
 
Viimeksi muokattu:
Alkääs nyt Lämsää pelkästään morkatko. Olihan siellä mukana pönöttämässä Lauri Möttönen Jäälistä vai mistä vitun kimpeleestä tuomassa mukana aimo annoksen häviämisen kulttuuria. Annan valmennukselle täyden kympin!

Joo ja lisäksi Marko Ojanen, Esa Pirnes ja Pekka Rinne. Luiskaan vaan kaikki.
 

Henrys

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal/ Thierry Henry, Jokerit, Colorado
taitaa olla enemmän ja vähemmän kaikki kommentit jo tulleet, mitä itsekin olisi kommentoinut tätä mahalaskua. Harmittaa. Tuo kommentti valmennustiimistä on kuitenkin niin hyvä, että piti kirjoittaa vielä.
Näissä peleissä valmennustiimin roolit on jaettu, yksi peluuttaa pakkeja, toinen hyökkääjiä jne. Tiimi myös yhdessä valitsee Long listan & lopulta joukkueen, vaikka Lämsällä onkin viimeinen sana.
Kaivattiin Tunnetta, joukkuetta, roolituksia (kuka johtaa YV tä, kuka AV ta ja ketkä laitetaan kentälle voittoa puolustamaan…ei kaikki kaikkea - eikä onni asu ykköskentässä). Ja jotenkin järkevää peluutusta. Ihan hölmöä 4 ketjun joukkueelle, uuvuttaa 1 ketju puhki jo tuossa vaiheessa turnausta. Amatöörimäinen moka, jota näkyy kyllä hieman U18 mj peleissäkin tällä hetkellä. Tosin U18 jengin Hlinka turnaus oli super hyvä… mitali ensimmäistä kertaa 10 vuoteen (ja USA muuten kaatui). Tunnetta, eri rooleja ja taitoa.
Kundit kyllä pääsee tämän yli ja uudet pelit odottavat. Lämsän onkin sitten hieman vaikeampi saada uskottavuutta tämän flopin jälkeen.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Joo tuntuu, että nämä olivat vähän välikisat. Heikko materiaali ja kyseenalainen pelitapa. Omat odotukseni kisoihin lähtiessä eivät olleet kovin korkealla, kun joukkue ei vaikuttanut mitenkään erityisen hyvältä. Joskus kymmenen vuoden päästä on jännä katsoa, mihin nämä nuoret urillaan ovat yltäneet. Mielestäni tuolla on muutama kaveri, joilla on mahdollisuus NHL-uraan, mutta en näe mitään staroja, paitsi Kiviharjun, joskin on vaikea sanoa, että hän oli joukkueessa mukana, kun ei edes pelannut. Miksi edes oli reissussa mukana, kun ei saanut tilaisuutta?

edit: Ensi vuoden kisat näyttävät lupaavammilta Suomen kannalta. Niitä odotan jo innolla.

Tuota noin, ketäs siellä Suomen puolustuksessa on ensi vuonna? Suomen tämän vuoden joukkueen ainoa -04 syntynyt pakki oli Salin, muut olivat -03 vuosikertaa. Eikä hän mitenkään vakuuttanut sen paremmin puolustusalueella kuin hyökkäysalueellakaan.

Tiedä sitten kuinka moni turnauskelpoisista slovakeista, tshekeistä, ruotsalaisista tai pohjois-amerikkalaista pelaa vuoden päästä jo NHL:ssä, mutta en minä pidä Suomen materiaalia muihin verrattuna mitenkään erityisen laadukkaana.
 

ForNever

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Anaheim Ducks, Linköping HC
En ihan jokaista viestiä lukenut, niin en tiedä, ottiko joku jo tähän syvällisemmin kiinni, mutta aikamoista selittelyä olivat Lämsän kommentit Jatkoajan eilisiltaisessa jutussa ja varsinkin tämä vastaus oli järkyttävän ylimielinen pyllistys kannattajille:

– Tässä pitää valmentajana olla eri tasolla kuin fanit ovat. Lähdimme sijalta kaksi alkusarjan jälkeen eteenpäin. Jos ennen turnausta kysytään, että olette alkusarjan jälkeen toisia, niin uskon monen joukkueen tässä turnauksessa olevan tyytyväinen.
Niin että fanit ovat pinnallisia, kun eivät ymmärrä, että Suomi voitti kuitenkin Slovakian ja Latvian, vai mitä ihmettä tässä oikein haetaan? Eihän Marjamäkikään selitellyt noin pahasti, kun yksikään iso lätkämaa ei kaatunut. Saahan sitä pumpata omia renkaita, mutta missä luuraa asiaankuuluva nöyryys tällaisen pahojen virheiden aiheuttaman tappion jälkeen?

 

Mandrake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Bayern München
En ihan jokaista viestiä lukenut, niin en tiedä, ottiko joku jo tähän syvällisemmin kiinni, mutta aikamoista selittelyä olivat Lämsän kommentit Jatkoajan eilisiltaisessa jutussa ja varsinkin tämä vastaus oli järkyttävän ylimielinen pyllistys kannattajille:
– Tässä pitää valmentajana olla eri tasolla kuin fanit ovat. Lähdimme sijalta kaksi alkusarjan jälkeen eteenpäin. Jos ennen turnausta kysytään, että olette alkusarjan jälkeen toisia, niin uskon monen joukkueen tässä turnauksessa olevan tyytyväinen.
Niin että fanit ovat pinnallisia, kun eivät ymmärrä, että Suomi voitti kuitenkin Slovakian ja Latvian, vai mitä ihmettä tässä oikein haetaan? Eihän Marjamäkikään selitellyt noin pahasti, kun yksikään iso lätkämaa ei kaatunut. Saahan sitä pumpata omia renkaita, mutta missä luuraa asiaankuuluva nöyryys tällaisen pahojen virheiden aiheuttaman tappion jälkeen?
Huomasithan, että tappioon johtaneet virheet tekivät kenttäpelaajat kentällä? Lämsä oli jokaisen Ruotsin maaliin johtaneen virheen aikana vaihtoaitiossa eli ei ollut tekemässä virheitä.

Mitä tulee sitten tuohon Lämsän lausahdukseen, että pitää valmentajana olla eri tasolla kuin fanit, niin eiköhän se tarkoita juuri tätä yksisilmäistä itkemistä, kuinka Lämsän vika, että taitotasoltaan vajavaiset pelaajat eivät pärjänneet paremmilleen. Olen aivan samaa mieltä Lämsän kanssa, että kannattaa todellakin tarkastella tulosta aivan eri tasolla, kuin mitä fanit tekevät. Olisi nimittäin tulevien pelien kannalta aika tuhoisaa, jos joukkueen valmentamista alettaisiin hoitamaan tällä tasolla, millä fanit asiaa käsittelevät voittopuolisesti.
 

ForNever

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Anaheim Ducks, Linköping HC
Huomasithan, että tappioon johtaneet virheet tekivät kenttäpelaajat kentällä? Lämsä oli jokaisen Ruotsin maaliin johtaneen virheen aikana vaihtoaitiossa eli ei ollut tekemässä virheitä.

Mitä tulee sitten tuohon Lämsän lausahdukseen, että pitää valmentajana olla eri tasolla kuin fanit, niin eiköhän se tarkoita juuri tätä yksisilmäistä itkemistä, kuinka Lämsän vika, että taitotasoltaan vajavaiset pelaajat eivät pärjänneet paremmilleen. Olen aivan samaa mieltä Lämsän kanssa, että kannattaa todellakin tarkastella tulosta aivan eri tasolla, kuin mitä fanit tekevät. Olisi nimittäin tulevien pelien kannalta aika tuhoisaa, jos joukkueen valmentamista alettaisiin hoitamaan tällä tasolla, millä fanit asiaa käsittelevät voittopuolisesti.
Eihän pointtini ollut, että pitäisi tehdä niin kuin fanit, vaan tuo kommentti on turhaa kannattajien kritisointia, joka lähinnä vieraannuttaa kannattajia valmentajasta entisestään. Koko haastattelussa ei taideta löytää yhtään omaa virhettä, vaikka Lämsä on myös iso osa joukkuetta isossa vastuutehtävässä. Todella surkeaa mediaesiintymistä kokonaisuudessaan.

Sitten kun Lämsä on voittanut jotakin, niin annan luottoa tulevaan, mutta vielä niin ei ole tapahtunut.
 

Mandrake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Bayern München
Eihän pointtini ollut, että pitäisi tehdä niin kuin fanit, vaan tuo kommentti on turhaa kannattajien kritisointia, joka lähinnä vieraannuttaa kannattajia valmentajasta entisestään. Koko haastattelussa ei taideta löytää yhtään omaa virhettä, vaikka Lämsä on myös iso osa joukkuetta isossa vastuutehtävässä. Todella surkeaa mediaesiintymistä kokonaisuudessaan.

Sitten kun Lämsä on voittanut jotakin, niin annan luottoa tulevaan, mutta vielä niin ei ole tapahtunut.
Ei aivan yksinkertaista osoittaa jälkeenpäin, että jokin tehty tai tekemätön asia oli selvä virhe. Jos olisi joku asia tehty toisin, niin olisiko lopputulos ollut parempi vai jopa huonompi. Sitä asiaa ei pysty kukaan varmuudella sanomaan.

Ehkä valmennuksen kannattaa analysoida ennemminkin sitä, mikä oli hyvää ja mikä toimi huonosti. Siitä sitten miettiä toimintasuunnitelmaa, että miten niitä huonosti toimivia juttuja saadaan toimimaan paremmin ja miten samalla säilytetään ne hyvin toimivat jutut.

Tuskinpa heti viimeisen hävityn pelin jälkeen valmennusjohdolla on valmiina analyysipaketti turnauksesta. Melko vaikea Lämsän varmasti osoittaa selkeitä virheitä heti viimeisen pelin jälkeen annetussa haastattelussa. Kannattaa varmaan kysellä asiaa vähän myöhemmin, kun ovat valmennusryhmänä käyneet turnauksen annin läpi.
 

ForNever

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Anaheim Ducks, Linköping HC
Ei aivan yksinkertaista osoittaa jälkeenpäin, että jokin tehty tai tekemätön asia oli selvä virhe. Jos olisi joku asia tehty toisin, niin olisiko lopputulos ollut parempi vai jopa huonompi. Sitä asiaa ei pysty kukaan varmuudella sanomaan.
Eli mistään ei kannata keskustella jälkeenpäin, koska asioita ei voinut kuitenkaan tietää ennalta, eikai siinä sitten. Tämäkin keskustelu on täysin turha. Vai olisiko kuitenkin niin, että asia x lisää asian y todennäköisyyttä, eli esimerkiksi kärkipakkien kuormittaminen vaikutti kuitenkin Vilénin heikkoon jaksamiseen Ruotsin tasoitusmaalissa?

En nyt tiedä, miksi lähdin tätä edes avaamaan, kun tämä ei liity juurikaan alkuperäiseen viestiini.

Tuskinpa heti viimeisen hävityn pelin jälkeen valmennusjohdolla on valmiina analyysipaketti turnauksesta. Melko vaikea Lämsän varmasti osoittaa selkeitä virheitä heti viimeisen pelin jälkeen annetussa haastattelussa. Kannattaa varmaan kysellä asiaa vähän myöhemmin, kun ovat valmennusryhmänä käyneet turnauksen annin läpi.
Silti jostain syystä löysi heti kymmeniä hyviä juttuja sellaisistakin asioista, jotka olivat osalle lähinnä minimisuoritus.

En nyt ihan ymmärrä, miksi puolustat Lämsää näin kärkkäästi. Eilisen kaltaista pikatappiota alivoimamaalin sävyttämänä ei pitäisi koskaan tapahtua, se on mielestäni selvää.
 
Tuota noin, ketäs siellä Suomen puolustuksessa on ensi vuonna? Suomen tämän vuoden joukkueen ainoa -04 syntynyt pakki oli Salin, muut olivat -03 vuosikertaa. Eikä hän mitenkään vakuuttanut sen paremmin puolustusalueella kuin hyökkäysalueellakaan.

Eiköhän se rakennu viime kevään U18-kisojen joukkueesta. (eli kyllä, kusessa ollaan)

Kiviharju (6) - Kulonummi (5)
Laakso (35) - Salin (29)
Kärki - Minkkinen
Heinonen (1) - Grönlund

Nimen perässä suluissa pelatut aikuisten liigapelit. Siis niillä, joilla niitä on.
 
Suosikkijoukkue
NHL, Liiga, Leijonat, U20,
Omia irrallisia ajatuksia kisoista:

Suomi oli huono, peli oli sekavaa, eikä pelitapaa saatu iskostettua pelaajille. Selkeä epäonnistuminen ja menee selvästi valmennuksen piikkiin.

MUTTA
Kuinka ollakkaan, taas kerran ratkaisupeliin kaivettiin täysin uusi peli-ilme ja peli oli täysin voitettavissa. Tämä vähän pelastaa valmennusta, arvosana ennen puolivälierää oli lähellä hylättyä, nyt kuitenkin ihan ok.

Puolivälierä on yksi peli joka määrittää kaiken. Siitä tehdään aina valtavasti johtopäätöksiä, yhdestä ottelusta joka voi kääntyä miten päin vain.

Jos Kanada marssii maailmanmestaruuteen kotiyleisön edessä, kuka enää muistaa kuinka helvetin lähellä oli lauluun lentäminen puolivälierässä, kun jatkoaikaa oli pelaamatta 5.37. Kanada jos olisi tossa tippunut, maalailtaisiin varmaan valtavaa kriisiä Kanadan pelaajatuotannossa, ja ties mitä kaikkea. Nyt taas onkin todennäköisintä että ovat maailmanmestareita. Ihan yhtä lailla, jos Suomi olisi voittanut, olisi ihan hyvä sauma voittaa vaikka koko homma. Ero voittamisen ja häviämisen välillä on loppuviimein aika pientä.

Suomen pelaajatuotanto on laahannut nyt muutaman vuoden, mutta silti Suomi on pärjännyt hyvin oikeastaan kaikissa kansainvälisissä turnauksissa. Nämä puolivälierättappiot ovat siinä mielessä erittäin tervetulleita, josko jopa herättelisi päättäjiä miettimään liigan, mestiksen ja U20-sm-sarjan nykytilaa, joka on täysin kestämätön. Kun Suomi pärjää, ajatellaan että kaikki on hyvin. Suomi voi voittaa seuraavat 10 vuotta vaikka kaikki maailmanmestaruudet, muttei se poista sitä tosiasiaa, että liigan, mestiksen jne. taso heikkenee. Häviäminen on siinä mielessä hyvästä. Sarjat auki!
 
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Pelaajat eivät pääse loistamaan jos pelitapa ja peluutus ei tue pelaajien vahvuuksia.

Mielestäni tuossa hyvä kirjoitus (vaikka onkin Iltalehdeltä) ja lisäksi Slovakia osoitti näissä kisoissa, mihin voi päästä, vaikka materiaali ei olisikaan USA:n tai Kanadan tasoa.

Kokonaisuutena melko täydellinen epäonnistuminen valmennukselta peluutuksista lähtien.
Raimo "Raato" Summanen antaa myös palaa valmennuksen toiminnasta U20 MM kisoissa. Vaikka Summanen oli valmentajana hyvin kiistanalainen, niin hänellä on pelisilmää ja otsaa myös kommentoida mikä hänen mielestään oli pielessä. Arvostan kyllä hänen näkemystään.

 

Kepakko

Jäsen
Katsaus ensi vuoden hyökkäysosastoon:

Lenni Hämeenaho - Jere Lassila - Joakim Kemell
Konsta Helenius - Topi Rönni - Jani Nyman
Emil Hemming - Aleksanteri Kaskimäki - Kasper Halttunen
Jesse Kiiskinen - Kasper Lundell - Tuomas Uronen

Erittäin vahvalta näyttää, mutta hoidetaan nyt silti tänäkin vuonna se Ruotsi kumoon.

Eiköhän se rakennu viime kevään U18-kisojen joukkueesta. (eli kyllä, kusessa ollaan)

Kiviharju (6) - Kulonummi (5)
Laakso (35) - Salin (29)
Kärki - Minkkinen
Heinonen (1) - Grönlund

Nimen perässä suluissa pelatut aikuisten liigapelit. Siis niillä, joilla niitä on.

Minusta näyttää tällä hetkellä, että ensi vuonna jalkeilla tätäkin vuotta heikompi nippu, niin hyökkäyksen kuin puolustuksenkin osalta. Tuo "tällä hetkellä" sen vuoksi että nuorissa tilanteet saattavat vaihdella nopeastikin.

Ei myöskään tarkoita, etteikö oikein roolitettuna ja pienellä ylisuorittamisella voisi menestyäkin.
 

Peluuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Raimo "Raato" Summanen antaa myös palaa valmennuksen toiminnasta U20 MM kisoissa. Vaikka Summanen oli valmentajana hyvin kiistanalainen, niin hänellä on pelisilmää ja otsaa myös kommentoida mikä hänen mielestään oli pielessä. Arvostan kyllä hänen näkemystään.

Summanen tuskin pystyy arvioimaan objektiivisesti Lämsän valmentamaa joukkuetta, kun tietää heidän "raadollisen" menneisyytensä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös