Sanna Marinin hallitus

  • 2 577 871
  • 21 526
Kuinkahan moni näistä Marinin HC-faneista olisi valmis pohtimaan, että Kataisen, Stubbin tai Sipilän hallitusten ongelmat olisivat olleet muualla kuin pääministerissä. Aika nopeasti henkilöidään ongelmat pääministeriin, mutta Marinin kohdalla se ei ole millään tavalla mahdollista.

Aamen, ja sama juttu toisinpäin. Ollaan siis yhteisymmärryksessä tultu siihen tulokseen, että Marin ei ole pääministerinä ollut ainakaan sen kehnompi kuin muutamat edellisetkään yrittäjät (tai noh, henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että Kataisen temppu oli niin häikäilemätön, että hänet pitäisi pääministerirankkauksissa laittaa alimpaan kastiin Jäätteenmäkien ja Rinteiden kanssa). Sellainen ok+ tason suoritus, kuten olen aiemminkin kirjoittanut, vaikka en demareiden äänestäjä tai Sanna-fani olekaan. Viran ulkopuolisista asioista voi sitten olla montaa mieltä, mutta sen ei pitäisi vaikuttaa mielipiteeseen viranhoidosta suuntaan taikka toiseen.

Minkä poliittisen uran? Eikö se ole aika selvää, että Sipilällä ei sen suurempia suunnitelmia ollut pääministeriaikansa jälkeiselle ajalle.

Tässäpä se, kun Sipilä ei ole mikään varsinainen poliitikko. Nopea nousu eduskuntaan, Keskustan puheenjohtajaksi ja pääministeriksi, ja sitten vähin äänin taka-alalle ja ulos politiikasta nauttimaan kaverinkaupoilla järjestellystä omaisuudesta. Hänen tapauksessaan poliittisen uran laittaminen peliin on aika nollatason panos.
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Kyllähän tässä ketutus nousee entisestään hallituksen loppumetreillä. Koko porukassa ei taida olla yhtään vastuunkantajaa, pääministeri on aina väärässä paikassa vastuuta paossa ja yksikään puolue ei ansaitsisi olla ihmisten asioita ajamassa. Ihme hiekkalaatikko pelleilyä. Luonnonsuojelua ei voi jättää vihreiden varaan, eikä maatalouden tukia keskustan. Kumpikaan ei osaa edes vähän alusta sitä substanssia mistä eniten ääntä pitää. Nyt sitten uudistukset näyttävät jäävän tekemättä ja samaan aikaan valtakunnasta uhkaa loppua ruoka ja sähkö. Maatalous tuhoutuu ja luonnonsuojelu ei etene. Ruuan, sähkön ja bensan hinnat otetaan kansan selkänahasta, on jo liian kallista mutta kohta ei ole niistä murhetta, kun niiden saanti loppuu kokonaan. Marin on bileissä tai matkoilla. Saatanan tunarit.
 

knttrtknkn1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Saarikolta taas mahtava kommentti. Luonnonsuojelulain vastustaminen ja hallituksen linjasta lipsuminen oli kuulemma kertaluontoinen pieraisu Keskustalta, ja että ei toistu. Ei ollut suora lainaus.

Veikkaan että esim. Vihreät saattaa käyttää samaa maatalouden tukipaketin kohdalla.

Edit. Kommentti ei ollutkaan ihan kaikkein tuorein, pari päivää vanha.
 
Viimeksi muokattu:

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kuinkahan moni näistä Marinin HC-faneista olisi valmis pohtimaan, että Kataisen, Stubbin tai Sipilän hallitusten ongelmat olisivat olleet muualla kuin pääministerissä. Aika nopeasti henkilöidään ongelmat pääministeriin, mutta Marinin kohdalla se ei ole millään tavalla mahdollista. Pääministeri on kuin toimitusjohtaja, jos homma ei toimi, niin kyllä se johtaja viime kädessä kantaa sen vastuun.

Sipilän johtamisen voi hyvin kyseenalaistaa, mutta kun mies koki että hallitus on toimintakyvytön, niin hän oli kyllä eroamassa. Viimeinen vaalitempaus oli totaalisen naurettava, mutta sitä ennen kuitenkin ajatus taustalla oli ymmärtääkseni se, että voidaan muodostaa toimintakykyinen hallitus.

Itse jotenkin olettaisin, että johtaja tässä tilanteessa yrittäisi saada homman toimimaan, mutta Marinista ei ole oikein tullut sellaista vaikutelmaa.
Hyvin kiteytetty. Jotenkin aiemmissa hallitusten loppuaikojen töyssyissä, esim. sixpack, mikä typistyi lopulta fourpackiksi ja käytännössä toimitusministeriöksi, blame satoi kyllä koko hallitukselle ja hyvin laajalti pääministeri Stubbille. Tällä kertaa Marin näyttää kuitenkin olevan kaiken kritiikin yläpuolella ja Keskustan ollessa tarinan pahis. Merkittävä osa tilanteesta toden totta onkin Keskustan syytä, mutta SDP on kuitenkin tämänhetkinen päähallituspuolue ja Marin langat käsissään pitävä esimies.

Veikkaisin hallituskriisin lopputulemana Marinin ja Demareiden kannalta pahimmassakin tapauksessa olevan "plus miinus nolla", mutta en ollenkaan ihmettelisi, mikäli tämänhetkinen tilanne voisi toimia alkusysäyksenä Demareiden vaalikirille.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Kuinkahan moni näistä Marinin HC-faneista olisi valmis pohtimaan, että Kataisen, Stubbin tai Sipilän hallitusten ongelmat olisivat olleet muualla kuin pääministerissä.
En ole kenenkään HC-fani paitsi H.C. Andersenin, mutta Sipilän hallituksessa ongelmat henkilöityivät myös Anne Berneriin, Paula Risikkoon ja oliko se Hannakaisa Heikkinen, joka sai puhemiesneuvostoltakin huomautuksen toiminnastaan sote-valiokunnan varapuheenjohtajana.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Eiväthän ne mitään eronneet. Ei kun tosiaan, Sipilähän teki sen siinä ihan vaalien alla, ja siten "kantoi vastuuta" ja "piti sanansa". Jos Marin nyt tekee saman maaliskuussa 2023, niin en todellakaan luokittele johtajuudeksi vaan vaalitaktiseksi pelleilyksi aivan kuten Sipilänkin kohdalla.
Jos Marin tekee saman 2023, niin se johtunee kepusta. Kuten myös 2019 Sipilän eronpyyntö johtui kepusta.

Ja mä en äänestä demareita ikinä tai ole Marinin fani.
 

Huono pakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Tällä kertaa Marin näyttää kuitenkin olevan kaiken kritiikin yläpuolella
Korjaisin sen verran, että tälläkin kertaa Marin on kaiken kritiikin yläpuolella. Tämä on ainoa asia, jonka Marin hallitsee täydellisesti eli aina, ja ihan aina, syy on aina jonkun muun kuin pääministerimme.

En taida sitä päivää nähdä, että Marin myöntäisi jonkun virheensä.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Klassinnen venäläinen sananlasku "Tsaari hyvä, pajarit pahoja", pätee mielestäni varsin hyvin monien suhtautumiseen Sanna Marinin hallitukseen. Pajarit tässä tapauksessa siis ikävämmin julkisuudessa olleita ministereitä, sekä erityisesti hallituskumppani Keskusta.

Nostan arvoa hallituksen määrätietoiselle työlle NATO-jäsenyysprosessin edistämiseksi, sekä pääasiassa oikeille ratkaisuille ulko- ja turvallisuuspolitiikassa 24.2.2022 alkaen. Tästä huolimatta, miten monet näkevät Marinin miltei täysin irrallisena hänen johtamansa hallituksen töppäilyistä on kerrassaan mielenkiintoinen ilmiö. Verrattuna 2015-2019 hallitukseen, jolloin kansan rivien kritiikki liittyen vähän asiaan kuin asiaan, oli miltei kategorisesti "Sipilä sitä, Sipilä tätä", oli itse pääministerin osuus mikä hyvänsä, on aika jännä, ettei "Marin sitä, Marin tätä"-valitusta ole kuullut juuri ollenkaan, vaan enin kritiikki on kohdistunut Mariniin henkilönä, mutta ei hänen toimiinsa hallituksen johtajana.

Vaikka en luonnollisestikaan toivo pääministerin mikromanageeraavan jokaista päätöstä, on hän kuitenkin hallituksensa johtaja ja vastuunkantaja.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Keskustan sooloilu sai tylyn koston kun Marinin hallitus ei tehnytkään päätöstä maatalouspaketista. Kriisissä kärvistelevä suomalainen maatalous on odottanut uutta isoa tukipakettia, mutta ainakaan pariin kuukauteen sellaista ei ole näköpiirissä.

Hallituslähteistä kerrotaan HS:lle, että neuvottelupöytään voidaan kuitenkin palata ennen joulua etenkin jos hallituksen keskinäinen luottamus näyttää palautumisen merkkejä. Todennäköisempää lähteiden mukaan kuitenkin on, että neuvottelut siirtyvät tammikuun puoliväliin.

Näin Marinin hallitus kostaa maatalousyrittäjille keskustan irtoamisen hallitusrintamasta luonnonsuojelulaiksi. Vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalon mukaan viljelijöiden ahdinko ei ole poistunut mihinkään. ”Päinvastoin”, Ohisalo totesi ja jatkoi, että ”keskusta ei ole osoittanut omalla toiminnallaan olevansa luottamuksen arvoinen”.

Koska keskustalla ei ole Ohisalon tai Marin luottamusta, maksatetaan tämä suomalaisilla maatalousyrittäjillä. Maataloutta kurittaa erityisesti kustannuskriisi, kun rehujen, lannoitteiden ja energian hinta on noussut Venäjän aloittaman hyökkäyssodan vuoksi.

Aivan helvettiä tällaiset vihervasemmiston kostotoimet niille, jotka pyrkivät työllään elättämään itsensä, mahdollisen karjansa ja meitä maaseudun ulkopuolisia kotimaisella tuotannolla. Eihän maatalousyrittäjillä ole ahdingossaan mitään osuutta keskustan politikointiin luonnonsuojelulailla.

 

vsmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, ManU
Hiekka pinpissä kaatoi Suomen huoltovarmuuden.
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Mikäli vihreät onnistuisivat kaatamaan maatalouden tukipaketin, niin kaikki muut saavat siitä aseen vaaleja varten. Samalla kärsisi myös SDP, joten eiköhän leidit löydä ratkaisun, mikä on kuitenkin Suomelle kokonaisuuden kannalta tärkeä.
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Mikäli vihreät onnistuisivat kaatamaan maatalouden tukipaketin, niin kaikki muut saavat siitä aseen vaaleja varten. Samalla kärsisi myös SDP, joten eiköhän leidit löydä ratkaisun, mikä on kuitenkin Suomelle kokonaisuuden kannalta tärkeä.
Sopu syntyy, Kepulle maatalouspaketti sekä muille vastineena lisärahoitus sote-alueille ja valtakunnassa kaikki hyvin. Vaalit lähestyvät, rahallahan nämä aina ratkeavat ja nyt vaan pidetään pieni teatteriesitys ensin.
 

Analyzer

Jäsen
Sopu syntyy, Kepulle maatalouspaketti sekä muille vastineena lisärahoitus sote-alueille ja valtakunnassa kaikki hyvin. Vaalit lähestyvät, rahallahan nämä aina ratkeavat ja nyt vaan pidetään pieni teatteriesitys ensin.

Juu, ei rahanjakaminen ole tälle hallitukselle kauhean vaikeaa ollut, joten eiköhän se järjesty pienen sirkusmuuvin jälkeen.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Merkittävin haaste Marinilla ja Saarikolla lieneekin, miten saavat Kokoomuksen näyttämään tarinan isolta pahalta sudelta.
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Tälle hallitukselle kiista, jonka voi rahalla ratkaista, ei ole kiista.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Mikäli vihreät onnistuisivat kaatamaan maatalouden tukipaketin, niin kaikki muut saavat siitä aseen vaaleja varten. Samalla kärsisi myös SDP, joten eiköhän leidit löydä ratkaisun, mikä on kuitenkin Suomelle kokonaisuuden kannalta tärkeä.

Sopu varmasti syntyy, sitä en itsekään epäile. Ihmettelen sen sijaan montaa asiaa. Kuten sitä, miten juuri luonnonsuojelulakia kiivaasti puolustanut vihervasemmisto vaikeuttaa nyt tuotantoeläinten ruokkimista ja eläinten olosuhteita tiloilla.

Esimerkiksi Luken erikoistutkija Arto Latukka totesi HS:ssa, että kotieläintiloilla kannattavuus on jo romahtanut, sillä ne joutuvat ostamaan kalliimman viljan rehuksi. Maitotilaa ei voi lopettaa vuodeksi. Naudanlihan ja maidon tuotannossa hintoihin reagoiminen on vaikeampaa. Ja tiloilla on puutetta rahoista, koska kannattavuus on alle jopa nollan.

Vihtiläinen maanviljelijä Pekka Litja totesi samaisessa artikkelissa, että enää ei ole muuta vaihtoehtoa kuin sulkea sikala. Oma arvioni on, että valtaosa eläintiloista viedään aivan absoluuttiseen päätöspisteeseen asti kunnialla. Ilman, että eläimet kärsivät. Mutta kun tukea ei tule, on varmasti niitäkin, jotka maksattavat vihervasemmiston koston eläimillään. Eläimet eivät saa esimerkiksi riittävästi ruokaa, koska rahaa ei ole kustannusnousun vuoksi ja koska lainaakaan ei enää pankista irtoa.

En pidä tilojen ja eläinten kannalta oikeana sitä, että tukipakettia viivytellään kostona. Kyse on täysin moraalittomasta teosta.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Ei tämä meille yllätyksenä tullut:


Hallituksessa on 19 ministeriä, joilla oli joulukuun alussa 64 erityisavustajaa. Lisäksi ministereiden apuna on 15 poliittista valtiosihteeriä.

Avustaja-armeijan kokoaminen on vähentänyt ministereiden keskinäistä kanssakäymistä. Ministereiden poliittisten esikuntien paisuminen on haitannut hallituksen työtä, kun asioita on siirtynyt avustajien sovittavaksi. Se saattaa johtaa väärinkäsityksiin ja turhiin kahnauksiin.

”Niitä (avustajia) voisi olla vähemmän. Olen huomannut, että poliittisia avustajia on tuotu tilaisuuksiin, joissa ennen on ollut vain ministeri”, Luoma sanoo.

Marinin hallituksessa ministereillä on keskimäärin yli kolme erityisavustajaa. Niiden päälle tulevat vielä valtiosihteerit. ”Ministerin ja virkakunnan yhteys voi hävitä, kun on pitkä avustajaketju. Tämä riski kasvaa, jos avustajien määrä on suuri.”

Poliitikot ovat rakentaneet avustajille eräänlaisen työttömyysturvajärjestelmän. Hallituksen jättävä avustaja voi tehdä rahakkaan karenssisopimuksen.

Karenssisopimus takaa valtiosihteerille ja avustajalle kuukausien palkan, koska he eivät voi tehdä töitä. Korvaus on helppo järjestää. Avustaja voi perustaa pöytälaatikkoon nollapääomalla konsulttiyrityksen ja hakea korvausta, koska säädökset estävät työnteon.
 
Suosikkijoukkue
Jukurit, TML
Valtiontalouden tarkastusviraston erilliskertomus eduskunnalle on julkaistu. Jos olet kuullut, kuinka hallitus on onnistunut työllisyystavoitteissaan suorastaan loistavasti, niin tosiasiat ovatkin sitten toisin: työllisyystoimet ovat ovat kaukana tavoitteistaan. Lisäksi työllisyysaste 75% saavutettiin kyllä syksyllä 2022, mikäli arvioinnissa huomioidaan tilastointitavassa tehdyt muutokset. Työvoimatutkimuksessa 2021 muutettiin määritelmiä, sekä keräys- ja haastattelutapoja. https://www.vtv.fi/app/uploads/2022...en-vaalikausiraportti-2019-2022-K252022vp.pdf (pdf, vttv-raportti)
 

/dev/null

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Suomen talous on ajautumassa kaaokseen, ja mitä tekee Sannan hallitus. Valmistautuu vaaleihin

Näin he tekevät. Tuhlattuaan ensin tolkuttomasti rahaa, sotkettuaan terveydenhuollon, oltuaan kykenemättömiä ennakoimaan mitään… Mutta oikeesti, kuka on ikinä odottanut vasemmistolta vastuullista ja jotain tulevaisuutessa hyödyllistä toimintaa. Heidän politiikansa perustuu muiden syyttelyyn, asioiden haittaamiseen ja kiristykseen, jos teette sitä tai tätä haittaamme ehkä vähemmän.
 

Analyzer

Jäsen

Näin uumoilinkin.

Vihreitä on viety tässä hallituksessa kuin märkää rättiä. Puolueelle riitti kunnianhimoiset ilmastojulistukset ja tavoitteet. Unohtui sitten seurannat ja toimet, jotta tavoitteisiin voisi päästä.
” Kunnianhimoisin ilmastohallitus”, joka oikein maailmallakin noteerattiin(toki Marinin henkilökuvajutuissa). Sanahelinäksi jäi.

Itseäni ei niinkään harmita se, että ilmastotavoitteesta tullaan jäämään, mutta se on kyllä pettymys että hakkuutasot nousivat ennätysmäisiksi tällä hallituskaudella. Ainoa asia mihin itse vihreitä tarvitsen on hakkuutasojen vähentäminen ja erityisesti vanhojen metsätyyppien suojelu. Suomesta puuttuu oikea luonnonsuojelupuolue. Vihreille luonnonsuojelu on vain ilmastonmuutoksen torjuntaa, jossa siinäkin tulivat kepun syömäksi.

Toivottavasti kannattajat rankaisee aivan kuten Kepuakin linjattomuudestaan.
 

koukku

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP

Näin uumoilinkin.

Vihreitä on viety tässä hallituksessa kuin märkää rättiä. Puolueelle riitti kunnianhimoiset ilmastojulistukset ja tavoitteet. Unohtui sitten seurannat ja toimet, jotta tavoitteisiin voisi päästä.
” Kunnianhimoisin ilmastohallitus”, joka oikein maailmallakin noteerattiin(toki Marinin henkilökuvajutuissa). Sanahelinäksi jäi.

Itseäni ei niinkään harmita se, että ilmastotavoitteesta tullaan jäämään, mutta se on kyllä pettymys että hakkuutasot nousivat ennätysmäisiksi tällä hallituskaudella. Ainoa asia mihin itse vihreitä tarvitsen on hakkuutasojen vähentäminen ja erityisesti vanhojen metsätyyppien suojelu. Suomesta puuttuu oikea luonnonsuojelupuolue. Vihreille luonnonsuojelu on vain ilmastonmuutoksen torjuntaa, jossa siinäkin tulivat kepun syömäksi.

Toivottavasti kannattajat rankaisee aivan kuten Kepuakin linjattomuudestaan.

Vihreiden äänestäjäkunta on sen tyyppistä, että eivät varmasti hylkää puoluettaan, vaikka em. kaltaista linjattomuutta olisikin esiintynyt, eli se perus 10+ prosenttia on taas luvassa. Mutta kannatuksen kasvua lienee turha toivoa.
 

moby

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP(#42)
Näin he tekevät. Tuhlattuaan ensin tolkuttomasti rahaa, sotkettuaan terveydenhuollon, oltuaan kykenemättömiä ennakoimaan mitään… Mutta oikeesti, kuka on ikinä odottanut vasemmistolta vastuullista ja jotain tulevaisuutessa hyödyllistä toimintaa. Heidän politiikansa perustuu muiden syyttelyyn, asioiden haittaamiseen ja kiristykseen, jos teette sitä tai tätä haittaamme ehkä vähemmän.
No mutta onneksi Instagramissa kaikki on hyvin ja maksetut turkkilaiset tykkääjät tykkäävät kaikista filtteröidyistä kuvista. Suomessa kaikki hyvin.
 

ILIMAVEIVI

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Vihreiden äänestäjäkunta on sen tyyppistä, että eivät varmasti hylkää puoluettaan, vaikka em. kaltaista linjattomuutta olisikin esiintynyt, eli se perus 10+ prosenttia on taas luvassa. Mutta kannatuksen kasvua lienee turha toivoa.
"Hutisalon" pitäisi mennä Venäjälle,Aasiaan ja muualle eurooppaan paasaamaan noista hiilinieluista. Suomi ei yksin voi pelastaa maailmaa. Mitä nämä esittäni maat / maan osat on tehneet asian hyväksi? Vastaus ei mitään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös