JyvässeudunKiekko
Oliko palstalaisia paikan päällä, joten saisiko raporttia pelistä? Miten uudet pelaajat pärjäsivät ja täyttivätkö he ruutunsa?

Punainen 6

KeuPa HT
Tuli nähtyä kauden 2022 - 2023 KeuPa HT ensimmäistä kertaa cupin pelissä TuToa vastaan. KeuPa HT vei tasaisen matsin 4 - 2.

KeuPa HT:n rosteri vaikuttaa tosi mielenkiintoiselta. Tällä kaudella joukkueen keski-ikä on varmaankin korkein näiden yhdeksän kauden aikana, mitä KeuPa HT on Mestistä pelannut. Kokemusta löytyy, jos toki nuoriakin pelimanneja. KeuPa HT vaikuttaa kiekolliselta ja luisteluvoimaiselta nipulta.

Yksilöistä yhden pelin perusteella jäivät mieleen Mikko Perttu, Niko Kivelä ja Tomi Niku. Henri Auvisesta KeuPa on saanut alakertaan todellisen päällikön, jonka kokemuksesta ja riuskoista otteista on vielä varmasti paljon iloa kauden mittaan. Samoin Juuso Ketola on varmasti Mestiksen kärkipakkeja tällä kaudella. Ja mitä tekee Tiuraniemi, joka ei ollut nyt kokoonpanossa.

Lupaavalta näyttää...

Marker

Suomen Jääkiekkomaajoukkue, Mestis
Kyllä on ollut keupa suuri pettymys kahdessa endimmäisessä pelissään. Tappio Vantaalle oli jo yllätys, tosin itse ajattelin sen menevän avauspelin piikkiin. Mutta toinen ottelu ja kotihallissa hermekselle 0-6 on jo pohjanoteeraus.
Kahdessa pelissä 12 omiin. Kertoo jostain todella isosta ongelmasta.
1. Onko pelitavassa ongelma, eli pelaajat eivät ole sisäistäneet pelitapaa?
2. Puolustusta ei olla saatu toimimaan. Puolustuksessa kuitenkin läjä laatupakkeja.
3. Maalivahtiongelmaan en usko, vaikka 12 kertaa omissa soinut.
4. Onko pelaajilla kesällä jäänyt treenit tekemättä?

Uskoisin, että kyseessä on se että uuden valmentajan opit ei ole menneet perille tai pelitapaa ei pelaajat sisäistä.
Mutta nythän on kausi ihan alussa ja hätiköityihin johtopäätöksiin ei kannata lähteä.
Eiköhän se siitä vielä lähde kulkemaan, sillä koko porukkahan on ihan laatupelaajia mestikseen ja kausi on vasta alkanut.
Pelejä en ole nähnyt, kun telkkarista seurasin muita otteluja. Tulosten varassa siis nämä mietiskelyt.

Molemmat pelit tv:sta katselleena olisin huolissaan onko KeuPalla pelitapaa ollenkaan? Laatupelaajia on ihan riittävästi, ja joukkue on muutenkin mielestäni riittävän hyvä tavoittelemaan sarjassa kärkisijoja, mutta pelaaminen on ihan päämäärätöntä poukkoilua. Ehkä kyse on alkukauden ongelmasta, mutta ei siellä pelissä toistu kovinkaan montaa selkeästi erottuvaa asiaa.

Punainen 6

KeuPa HT
"Kuin on vaikeaa, ei ole helppoa " Näin loihi lausumahan aikanaan Niemisen Nemo. KeuPa HT:lle kolmas tappio yhtä monessa pelissä. KooVee kävi hakemassa 3-4 vierasvoiton perjantain matsissa. KeuPa HT oli surkea puoleen väliin peliä, mutta siitä eteen päin KeuPa hallitsi tapahtumia, ei kuitenkaan riittävästi voittoon asti.

Alakerran vaikeudet jatkuivat. Pakeille tuli jälleen käsittämättömän paljon huonoja ratkaisuja ja vääriä valintoja. Erityisen vaikeaa oli parilla Tiuraniemi - Koskela. Toki hyökkääjien karkailu ja epämääräinen poukkoilu ei yhtään helpottanut pakkien avauspelaamista.

Mutta: tappiosta huolimatta pelissä oli jo paljon hyvää verrattuna viikon takaiseen Hermes-perseilyyn. Kyllä KeuPa HT vielä nousee sillasta, johon se kolmen kierroksen jälkeen on väännetty. Nou hätä!

Punainen 6

KeuPa HT
No huh huh!! KeuPa HT - Hokki 12 - 1!! Ei kysyttävää. Kun peli on kahden erän jälkeen 6 - 0, siitä on aika vaikeaa motivoida tappiolla olevaa jengiä enää huippusuorituksiin kolmanteen erään. Niinpä viimeinen erä vielä KeuPalle 6 - 1.

Torjunnat ovat yllättävän tasan. Vaikka KeuPa oli pelillisesti kaikessa edellä, on todettava, että myös maalivahtipelissä oli todella suuri ero. KeuPan maalilla Lukko-laina Samuel Jukuri oli jäätävän varma ja ennen kaikkea rauhallinen. Tuollainen maalivahdin seesteisyys ja itsevarmuus luo samanlaista fiilistä myös koko joukkueeseen ja erityisesti puolustuspelaamiseen. KeuPan kummatkin vahdit ovat pelanneet aiemmissa peleissä hyvin, mutta Jukuri oli tänään loistava.

Parasta KeuPa HT:n näkökulmasta oli iloisen peli-ilmeen löytyminen. Jätkillä oli kentällä selvästi hauskaa! KeuPa teki upeita kuukauden maali -tason häkkejä. Pistekunkkuna hääri Rasmus Heljanko, 3 + 4. Heljangon lisäksi liekeissä oli monikin pelaaja, mutta Mikko Pertusta KeuPa on saamassa selkeän ykkössentterin. Todella taidokasta, juonikasta ja kiekkonälkäistä pelaamista häneltä.

Hokki oli ensimmäisen erän jälkeen oudon haluton ja ponneton. Siinä mielessä erikoista, kun katsoi, ketä Hokin penkin takana seisoi...Posia Hokille siitä, että peli pysyi loppuun asti siistinä eikä ylilyöntejä nähty.

No niin, KeuPa HT:n ketchup bottle on avattu! Ei muuta kuin mennään mennään!!

Punainen 6

KeuPa HT
KeuPa HT ja Ketterä pelasivat ihan tasokkaan Mestismatsin lauantain kunniaksi. Ketterä vei pelin voittolaukausten jälkeen. Ketterä on aina mieluisa vieras Keuruulla, koska kyseinen jengi pelaa hyvää ja tasokasta lätkää ja pelit ovat lähes joka vuosi hyvätasoisia.

KeuPan olisi pitänyt naulata peli toisessa erässä, jossa varsinkin ekan kympin aikana peli kulki todella hyvin. Vain maalinteko tökki. Samoin jatkoajan ylivoimalla paikkoja oli vaikka ja kuinka mutta kun ei... Noh, peliajalla tasoitus 1,5 minuuttia ennen loppua ja yksi piste on ihan kohtuu fine. Kaiken kaikkiaan posia oli oman pään pitäminen ja peli-ilmeen raikkaus. Surkeutta edustivat sen sijaan KeuPan rankkarit, jotka olivat siis aivan käsittämättömän paskoja. Hyi!!!

KeuPan parhaat olivat alakerran päällikkö Ketola ja hyökkäyspelin sielu Perttu. Maalissa Parkkinen oli oikein hyvä.

Hyytiäinen

KeuPa & Ottawa

-ylivoimilla etenkin olisi pitänyt laukoa enemmän. Silti oltiin kaverien kans katsomossa tyytyväisiä kun KeuPa tasoitti ottelun 2-2.

Punainen 6

KeuPa HT
KeuPa HT vei Peliittoja 5 - 2. KeuPan peli oli varsin vapautunutta alusta lähtien. Hyökkäyksiin osallistui aktiivisesti koko kentällinen ja nyt myös puolustuspeli oli kuosissa. Hyökkääjät tuli pääsääntöisesti hyvin auttamaan alakertaa. Atte Tiitinen pelasi mielestäni tosi hyvän pelin, samoin Leo Ring oli liekeissä.. Maalissa Ahopelto oli vallan mainio. Vähän harmitti hänen puolestaan nollapelin menetys vikaerässä.

Peliitat oli luvalla sanoen aneemisen heikko. Yleensä Peliitat on Keuruulla ollut tillilihamaisen inhottavan sitkeä, mutta ei tänään. Jotenkin Peliittojen henkinen kantti oli alusta asti hukassa. Ehkä pitkähkö tappioputki painoi mieltä jo ennen aloituskiekon tiputusta. Totuuden nimessä Peliitat ei taistellut voitosta missään vaiheessa matsia.

Punainen 6

KeuPa HT
Huh huh, mikä perjantainen näytös Keuruulla, kun TuTo kävi kylässä. Välillä johti kotijoukkue kahdella maalilla ja kas, toisen erän vei TuTo 0 - 4 johtaen sen jälkeen 3 - 5. Mutta niin vain kotijoukkue näytti vikaerässä kulmahammasta vieden erän 5 - 0 ja koko pelin 8 - 5.

Peli oli hieman erikoinen ja sisälsi esimerkiksi kaksi videotarkastusta TuTon potkumaaleista. Ensimmäinen yllättäen hylättiin ja toinen erityisen yllättäen hyväksyttiin! TuTo oli hyvä 35 minuuttia, mutta alkoi sen jälkeen hyytyä kummallisesti. Toki KeuPa HT painoi toka erän viimeiset viisi minuuttia päälle kuin yleinen syyttäjä ja siten viimeisen erän KeuPa-näytös ei oikeastaan enää yllättänyt.

Rasmus Heljanko 2 + 4!! On se kova, väitän, että Mestiksen paras pelaaja tällä hetkellä. Heljanko muodostaa hyvän tutkaparin Mikko Pertun kanssa. Tänään myös ketjun kolmas lenkki Juuso Heikkilä oli erinomainen tehden myös pelin voittomaalin. Juuso Ketola vaan parantaa. Upea lämärimaali one timerina ja vahvaa tekemistä joka puolella kenttää. Samoin pakkiparinsa Tiuraniemi parantaa koko ajan.

TuTon HIFK-laina Leevi Teissala sai vähän käsilleen KeuPa -pelurilta ja siitä ko pelaajalle ansaittu kakkonen. Teissalan teatraalinen hanskan riisuminen, käden ravistelu ja vielä jopa erätauolla "vammautuneen" käden esittely päätuomarille oli lapsellisinta hokinäytöstä piiitkään aikaan. Niin, teki muuten heti heti vammautumisen jälkeen yv-maalin! Että sellaista. Ei ollut L Teissalalta HIFK-brändin mukaista käytöstä! Muutenkin aikamoista omaan pussiin pelaamista. Mieheksi ja nimenomaan pelimieheksi kasvu vielä pahasti kesken. Enkä nyt tarkoita pelitaitoja.

Lauantaina kotipeli jatkuvat, kun ystävämme Härkös-Niko tuo joukkonsa Iisalmesta Keuruun igluun. Tuskin malttaa odottaa!

Hyytiäinen

Kyllähän Rasmus Heljanko antaa kovia näyttöjä JYP-valmennukselle ja voi olla et uus näytönpaikka tulee piankin. Tommi Huhtalan kanssa varmaan kilpailevat siitä parhaimman pelaajan tittelistä? K-Espoossa on kuitenkin sevverta laajempi rosteri että Huhtalan merkitys yksittäisenä pelaajana on ehkä pienempi kuin Heljangon.

Riemukiekko

Naapurikylän fanit ovat hiljaa kuin huopatossutehtaalla vaikka kylän joukkue suoritti perjantaina vuosikymmenen nousun Imatralla Ketterää vastaan??? Ei tarvitse ihmetellä Keupan yleisökeskiarvoja kun fanit eivät jaksa edes virtuaalimaailmassa kannattaa omaa joukkuettaan.
Keupan huima kolmen maalin 44sekunnin tehohetki hakee vertaistaan, jolla joukkuen nousi kolmen maalin takaa tasoihin ja lopulta voittolaukauksilla voittoon.
Koittakaas fanit heräillä kannustamaan Keupaa.

Riemukiekko

Keuruu vaikenee, tänään tärkeä peli tiedossa sarjataulukon kannalta. Soturit vierailee Rovaniemellä, mutta paikalliset eivät spekuloi ennakkoon, mitään.
Millaisella kokoonpanolla tänään saataisiin mukaan kohti Keski-Suomea, kuka olisi paras vaihtoehto maalipuiden väliin? Paljonko pitkä poissaolijoiden lista vaikuttaa kenttäkoostumuksiin?
Herätys Keuruu!!!!

always right

Mestis ja alasarjojen palkattomat raatajat
Ei siellä nyt keretä kun Kertulla, Ollilla ja kylän väellä joulukiireet alkaneet ;)

Marker

KeuPa oli tänään hyvä. Tylyä ja järkevää vieraspelaamista. Eka erä katseltiin mitä tuleman pitää. Toisessa erässä vähän kaasua ja Rollon pojat tippui kyydistä yllättävän helposti.
Parkkisella pari lipsahdusta, eli olis voinut olla nollapeli.
Jypin junnut oli hyviä, kun paikkasivat isoa loukkaantumis sumaa.
Onhan tuo Ketola hurjassa vireessä tällä hetkellä. Tainnut tehdä kuudessa pelissä peräkkäin maalin ja muutamia syöttäjä siinä sivussa. Nousee kohisten pakkien pistepörssissä.
Airosta on kehittymässä myös oiva pelimies. Kuten myös Sandvikista ja Hännisestä.
Ja onhan tuo Perttu melkoinen veijari myös. Näyttää hitaalta, mutta niin vaan tehoja ropisee.

Tää Rovaniemen selostaja on muuten hauska kaveri. Muutaman pelin olen katsellut ja yleensä hänen mielestään heikkotasoinen peli, kun Roki häviää, kuten tänäänkin. Taas sitten kun Roki voittaa, niin on tasokasta jääkiekkoa!

OCE

Ketterä, KooKoo, SaPKo, NATO
Aina ei voi onnistuu, ei ees joka vuos.

Riemukiekko

Keupa hankki tärkeä voiton repaleisella kokoonpanolla, jypin junnut paikkasi hyvin poissaolijoita, vielä kun maaliin saataisiin vähän luotettavampi veskari, sellainen jolla torjuntaprosentti olisi säännöllisesti yli 90%.
Sandvik tuo hyvää lisää sentteriosastolle.

Punainen 6

KeuPa HT
Viimeiseen kuuteen peliin viisi voittoa. Ei huono!! Siihen nähden, että sairastuvalla on tungosta, tulos on erinomainen. Tästä on hyvä jatkaa kohti ensi viikon kotimatseja K-Vantaata ja Hermestä vastaan. JYP voisi toki Heljangon palauttaa takaisin KeuPalaan...

Marker

TuTo oli kyllä vaisu vai oliko niin, että KeuPa sai TuTon näyttämään vaisulta? Olen taipuvainen kääntymään jälkimmäisen vaihtoehdon kannalle. Keuruulaisilta jämäkkää ja kontailematonta vieraspelaamista. Näytti siltä, että KeuPa lisäsi vain hetkittäin sen verran tempoa, että sai tarvittavat maalit tehtyä.
Sairastupa keuruulaisilla melkoisen täynnä, mutta peli kulkee. Valitettavasti tais saurastuvalle tulla täytettä kun Sandvik talutettiin pois jäältä kolmannen erän lopussa. Tuomarit saivat jollain ihmeellä Sandvikille tuosta vielä jäähynkin lätkäistyä. Erikoista kun taklattavalle annetaan jäähy, kun kaatuu taklauksen voimasta vastustajan pelaajaa päin.
Ensi viikolla taitaa KeuPa pelata jälleen 3 kotipeliä. Keskiviikkona K-Vantaa, perjantaina Hermes ja lauantaina keuruulle joukkonsa johdattaa monta vuotta keuruulla valmentanut Westerlund. Lauantain peli on varsinkin mielenkiintoinen, kun Espoon pelaajista lähes puolella on pelaajina historiaa KeuPasta. Westerlund ryöväsi mukaansa viime kauden lähes kaikki KeuPan parhaat pelaajat. Varmaankin kiitoksena keuruulla vietetyistä vuosista. Tulossa siis mielenkiintoinen ottelu.

Flyingbird

TUTO Hockey, Mestis, SJS
TuTo oli kyllä vaisu vai oliko niin, että KeuPa sai TuTon näyttämään vaisulta? Olen taipuvainen kääntymään jälkimmäisen vaihtoehdon kannalle.
Kyllähän Tuto on kirkkaasti Mestiksen heikoin jengi tällä hetkellä. Tekisi tiukkaa karsinnoissa, jos ne alkaisi nyt. Hyvällä maalivahtipelillä voi välillä joku piste tulla. Keupalta kuitenkaan mitään pois ottamatta. Miellyttävän näköistä vapautunutta pelaamista keuruulaisilta ja tuskin olisi edes Tuton voittoon riittänyt, vaikka olisivat kauden parasta esittäneet. Vaisuksi Tuton saisi tällä hetkellä silti Paimion Hakakin.

Marker

Harmillista sinänsä, sillä alkukaudesta näytti jopa hyvinkin raikkaalta otteet. Itse haluaisin nähdä TuTon taistelevan sarjan kärkipaikoilla. Sympatiat tämän perinteikkään seuran puolella.
KeuPahan tais olla sarjan alkupuolella ihan koko sarjan hännillä. Tappioita tappioden perään. Nyt heillä näyttäs olevan 7 voittoa viimeisestä 10:stä pelistä. Eli jonkinlaista kehitystä tapahtunut pelillisesti, vaikka loukkaantuneita melkoinen määrä. (Seuran somesta huomasin loukkilistan ja aika pitkiä oli vielä poissaolot.)