Chicago Blackhawks 2022–2023

  • 192 795
  • 1 030

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Alec Regula passitettu farmiin. Oliskohan paluupostissa jo sitten se Ian Mitchell tulossa?
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Yksi tämän kauden kohokohdista on tänä viikonloppuna, kun Marian Hossan numero 81 nousee United Centerin kattoon. Noilta menestysvuosilta voisi nostaa lukuisia nimiä, joiden panos mestaruuksiin oli merkittävä, mutta Hossa on tuon listan aivan kärkipäätä. Blackhawks saa onneksi nauttia Hossan panoksesta jatkossakin hieman pienemmässä roolissa tosin.


Although, Hossa has been doing other side projects since his last hockey game, he still wants to stay connected with the Blackhawks and hopes to one day join a small role within the organization.

"I want to be connected with this team, I want to be connected with the city, where we had the success, the best years, and definitely like to be a small part with the Blackhawks organization," Hossa said. "It's been a long time, but I'll try to make sure I'm going to make the right decision with what part I will take."

Ennen tuota kotiottelua Pittsburgia vastaan Chicago käy selviytymistaistelun sarjakärkeä vastaan Bostonissa. Vähitellen Blackhawks alkaa löytymään niiltä sijoilta, jonne sitä sijoiteltiin kauden alussa. Sarjan jumbosijaan on enää neljän pisteen kaula. Silti tässä ei osaa olla yhtään pettynyt tai epätoivoinen. Pääasiassa ilme on ollut ihan hyvä ja näinhän tämän piti vähän mennäkin. Kyllä tuo materiaalin ohuus alkaa jossain vaiheessa väkisinkin näkymään. Tasaviisikoin on ollut nihkeää ja maalintekoon kykeneviä yksilöitä ei rosterissa vilise. Jos nyt joku asia on tässä erityisesti lämmittänyt vanhan fanin sydäntä, niin Jonathan Toewsin otteet sekä Luke Richardson päävalmentajana.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
En edelleenkään arvosta tahallaan häviämistä missään lajissa ja meillä on sellaista tiimiä rakennettu nyt suunnitelmallisesti . CHGO-podissa jo pohdittiin että jos meno ei ala laantua niin GM joutuu aloittamaan tyhjennysmyyntinsä jo aiemmin korjatakseen tilannetta.
Eli alkukauden pelit ovat kuitenkin menneet tähän saakka odotuksia paremmin. Connor Murphyn nimi pyöri myös huhuissa että hän saattaisi hyvinkin kiinnostaa muita joukkueita ja vaihdossakin voisi vielä jotakin saada.

Ihmeellistä on myös se että Chicago on keikkunut koko alkukauden aloitustilaston kärjessä ja on siellä tälläkin hetkellä. Kun ei olla enää kiekollinen jengi niin taklaus- ja blokkaustilastoissa ollaan myös aika korkealla.

Tasakentällisin viimeistelyssä on tosiaan ollut halutun kaltaisia ongelmia maalien tekemisessä. Ja samaan aikaan meiltä kesällä ulostetut pelaajat (Dach, Strome, Kubalik, DeBrincat) ovat tehneet uusissa tiimeissään kovaa jälkeä. Kubalik johtaa jopa Detroitin pistepörssiä kahdellakymmenellä pisteellään ja Strome on Washingtonin kakkonen.

Mitä Ian Mitchelliin tulee niin en yllättyisi vaikka Davidson treidaisi hänet jonnekin.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Kyle Davidson avautui tässä muutama päivä sitten The Athleticin toimittaja Mark Lazerusille tankkaamisesta ja kaikesta muustakin. Tuosta linkistä ja maksumuurin takaa pääsee lukemaan koko haastiksen:

Do you have any mixed emotions about this start? The pro scouting has been a success, the guys you’re bringing in are the right fit, they work hard and Luke (Richardson)’s obviously building an identity. You’re establishing something here. But it’s also messing up the plans a little bit. We all know the worst thing you can do is finish like 10th place in the conference.

It’s not mixed emotions. It’s just kind of, when it comes time to pick, wherever we’re going to pick, you just have to find talent wherever you end up. Before the season and over the summer, it was just, ‘Oh, they’re just doing whatever they can to get a top-three pick.’ The idea of trying to do that is so hard. To finish anywhere specific in the standings is so damn hard. Because one, there’s much more parity in the league than anyone really wants to say. And two, the players just want to win.

..It’s way too hard to say, “Oh, we’re going to do whatever we can to finish last.”

But you were, weren’t you? I mean, that was kind of the whole idea.

Not really. Because if we wanted to do that, we wouldn’t have signed anyone. We would have moved a bunch of guys out, stayed status quo.

Well, we jumped to those conclusions for a reason. You had some good young, talented players that you let leave or traded, to get even younger and to get more picks. So people looked at that and said, OK, they’re playing the long game. You said that yourself.

Oh, definitely. We’re definitely playing the long game. And a lot of what we did in the summer was because we needed more assets to play the long game. We didn’t have many first-round picks …

… the prospect pool was pretty shallow.

Yeah, it was thin. And so we had to really build that up and give us some depth moving forward. And I think the early returns — very early returns — are pretty good on a lot of the guys. (Kevin) Korchinski’s doing his thing and(Frank) Nazar’s gotten his surgery and will be back. Even guys like Ryan Greene, he got another goal (Saturday night), he had five points (Friday) night. (Paul) Ludwinski does his thing, Sam Savoie does his thing. You can see when building a team, there are some guys that you can see in roles moving forward. There are more roles we have to fill, and we’ll work on that.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Näinhän siinä kävi:
Siinä on Mitchellillä tuhannen taalan paikka. Olisiko hän se puolustajapelaaja, joka vihdoin tekee Blackhawksille ylivoimamaalin? Sellaisesta kun on kulunut jo varmaan yli sata ottelua. Ja mä kysyn, että miten se on edes mahdollista? Connor Murphy on viimeisin tähän urotekoon yltänyt Blackhawks-puolustaja.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Yksi tämän kauden kohokohdista on tänä viikonloppuna, kun Marian Hossan numero 81 nousee United Centerin kattoon.
Tosi siistiä, että paita nousee Pensiä vastaan kattoon. Oli yksi omista suurista suosikeistani läpi uran ja harmitti valtavasti aikoinaan kun ei Pittsburghissa jatkanut finaalikevään jälkeen. Onneksi menestystä tuli kuitenkin myöhemmin Chicagossa enemmän kuin riittävästi. Crosbylla ei ole ollut koskaan urallaan parempaa ketjukaveria kuin Hossa. Hossa oli täydellinen pelaaja.
 

Duke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Oulun Kärpät, ManU, AC Oulu
Siinä on Mitchellillä tuhannen taalan paikka. Olisiko hän se puolustajapelaaja, joka vihdoin tekee Blackhawksille ylivoimamaalin? Sellaisesta kun on kulunut jo varmaan yli sata ottelua. Ja mä kysyn, että miten se on edes mahdollista? Connor Murphy on viimeisin tähän urotekoon yltänyt Blackhawks-puolustaja.
Lienee satanen paukahtanut. Otteluselostajien mukaan 102. Blues ottelun jälkeen siis 103.
 

letiss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Boston away. Rankaisin itseäni eilisistä punaviinihöyryistä ja katsoin pelin. Mrazek 6 omiin ja alle 90%, mutta jopa meidän paras. Numerot ei aina kerro koko kuvaa. Toisen erän lopussa, kun isännät painoi hieman kaasua, tuli väistämättä mieleen, ettei näiden pitäisi pelata samassa sarjassa. McCaben, Tinordin ja miksei myös Mitchellin vajaavaisuus omissa tuli räikeästi esiin. Jos joku kenttäpelaaja pitäisi nostaa esiin, niin Domi pysyi hyvin mukana ja miksei myös Toews. En tiedä onko tässä mitään järkeä tuhlata 2h vapaa-aikaa katsoen matsia, jossa jokainen tietää voittajan etukäteen.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: reme

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Tältä sen tankkaamisen pitääkin näyttää! Kaikki alkukaudella toimineet jutut yskivät nyt pahasti. Toki vastassa oli tämän hetken paras joukkue koko liigassa, mutta varsin kädenlämpöinen esitys siitä huolimatta. Paljon puhuttu Mitchell teki kausidebyyttinsä, mutta eipä erottunut edukseen. @letiss tiivisti asian hyvin. Verrattuna Bostoniin näytti ihan eri liigan pelaajilta. Kovin moni haukka ei mahtuisi Bruinsin rosteriin. Nyt ollaan siinä jamassa, mitä ennen kautta odoteltiinkin. Voidaan alkaa jo hyvillä mielin mielessä ommella Carlssonin, Fantillin tai jopa sen Berardin nimeä tulevaisuuden haukkanuttuun.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Richardsonin kuherruskuukausi alkaa olla myös pian ohitse ja arkitodellisuus lyö vasten kasvoja. Tappioiden myötä myös ilmapiiri joukkueessa kiristyy ja turhautuneisuus nostaa päätään. Richardsonin valmennustiimin kyky ohjata laivaa ristiaallokkossa nähdään tulevien viikkojen ja kuukausien aikana. Mielenkiintoista on nähdä myös kauanko mm. Kanen pokka pitää, jos edes henkilökohtaisia pisteitä ei ropise voitoista nyt puhumattakaan. Siinä vaiheessa, jos/kun esim. Kane, Toews tai Domi ovat tuolta kaupattu pois hirvittää jo ajatellakin miltä joukkue näyttää sen jälkeen. Olkoonkin, että Kane on ollut kohtalaisen kadoksissa tähän saakka. #98 näyttäisi kieltämättä aikas mukavalta Blackhawksin väreissä.
 

Duke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Oulun Kärpät, ManU, AC Oulu
Alkaa ne realiteetit tulla vastaan. Tältä se näyttää, kun on hyvä joukkue vs. huono joukkue. Ainahan ihmepäiviä välillä sattuu, jolloin kuka vaan voittaa kenet vaan, mutta tällä hetkellä hävitään varmaan sen 9,5 kertaa kymmenestä Bruinsin kaltaista joukkuetta vastaan.

Joukkueen ilme oli minun silmään aavistuksen jämäkämpi kuin Blues-ottelussa. Ei ollut aivan niin löysä nakki. Mutta eipä se paljon auta, että kolmen litran mannavellikattilaan lisäät hyppysellisen suolaa, kun vastapuolella on kenttäkeitin täynnä neljän viljan sitä ihteään.

Peliasu oli ihan tyylikäs. Vähän oli tosin selkänumeron erottamisessa haasteita. Tai sitten johtui haasteista allekirjoittaneen silmissä.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Tuleva ilta tai yö on omistettu Marian Hossalle. Ei ole mitenkään sattumaa, että vastassa on juuri Penguins (Crosby ja Malkin) kun numero 81 nousee United Centerin kattoon. Kylmät väreet menee tässä jo etukäteen itsekseen tätä hehkutellessa:




Marian Hossa: My Journey from Trencin to the Hall of Fame -kirja on ns. must have hankintojen listalla. The Athleticin toimittaja Scott Powers on ollut väsäämässä Marianin kanssa tuota opusta.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Hossan upeat iltamat on ohi ja siellähän oli useita Hossan aikaisia pelaajia mukana juhlallisuuksissa. Varmasti ikimuistoinen ilta moderin ajan ehkä aliarvostetuimmalle supertähdelle #81. Pelaajalle jolla oli taidot ratkoa matseja yksin ja joka huolehti varmuudella myös puolustussuunnan pelaamisen.




Mutta joukkueen pelihän alkaa rullata, neljäs tappio putkeen ja aletaan päästä lähemmäs kauden urheilullisia tavoitteita.
Toewsille ei ole vaan mennyt ohjeistus perille, hän on kahdeksalla maalillaan joukkueen ykkösenä maalipörssissä ja pisteissäkin (12) kakkosena heti Kanen jälkeen. Toews johtaa myös koko liigaa vakuuttavalla aloitusprosentillaan 64.04%.





EDIT: Ja kylmät väreet tuli videota katsellessa.
 
Viimeksi muokattu:

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Hieno ja tunteikas ilta. Taisi olla tämän kauden ensimmäinen ja viimeinen loppuunmyyty ottelu United Centerissä. Ei joukkueen esityskään nyt mikään huono ollut, mutta tällä porukalla ei nyt vaan riitä. Seth Jonesista voi olla montaa mieltä, mutta kyllähän hänen puuttumisensa tuolta alakerrasta vaan näkyy varsinkin kiekollisessa pelaamisessa. Ja Jonathan Toews tekee kuten kuuluukin eli nostaa tasaisesti kauppa-arvoaan tdl:ää silmällä pitäen. Juuri näin kapteeni, juuri näin!
 

Peppuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Chicago Blackhawks
Ja Jonathan Toews tekee kuten kuuluukin eli nostaa tasaisesti kauppa-arvoaan tdl:ää silmällä pitäen. Juuri näin kapteeni, juuri näin!
Mitä @secord ja muutkin näkis Toews:in kauppa arvona? Ite en nää oikiastaan paljon mittään, jos ei nyt jottain ihan hirmu kautta pellaa.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Mitä @secord ja muutkin näkis Toews:in kauppa arvona? Ite en nää oikiastaan paljon mittään, jos ei nyt jottain ihan hirmu kautta pellaa.
Joo vaikea kysymys mutta kyllä sieltä kovaa prospectia ja varausoikeutta pitäis ainakin saada ja palkanpidätystä tietty meille.

NHL:n parhaalle aloittajalle on aina käyttöä tosipeleissä. Ja pisteidenkin valossa tämä on yksi Toewsin parhaista alkukausista, niin kyllä tuossa olisi kova kolmosen sentteri jengille joka kannun haluaa. Toews tietää myös mitä voittamiseen vaaditaan.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Samaa mieltä kuin @reme. Markkinat lopulta määrittelevät arvon, mutta juuri nuo seikat joita tuossa lueteltiin puoltavat ajatusta, että Toews olisi contenderille hyvä lisä työntöä ajatellen. Palkanpidätyksen lisäksi Blackhawks voi ottaa tarpeen tullen mahdollisen palkkarasitteen myös kaupassa vastineeksi pos kuleksimasta. Mutta lopulta tässäkin asiassa kaikki avaimet on kapteenilla itsellään.
 
Mielestäni Claude Giroux’n kauppa-arvoon viime kauden deadlinella voi peilata myös Toewsin arvoa.

Giroux’sta (50% pidätyksellä) maksettiin 1st rounder + 3rd rounder + jo NHL:ssä pelaava kärkiprospect (Owen Tippett).

Jotain samaa voisi Toewsistakin pyytää. Ja Kanesta tietysti myös.
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Oikeasti ei enää löydy sanoja näistä peleistä. Ryöstö oli lähellä, mutta ei kolmenkaan maalin johdot riitä, kun vastustaja nostaa napsun tasoaan. Seth Jones tuli takaisin ja toikin vähän ryhtiä, mutta ei hänestäkään hyötyä ollut, kun tulvaportit aukesivat. Suunnitelman mukaan siis edetään. 82 pelin aikakaudella surkein voittosaldo on 20. Jännä nähdä, kuinka lähelle tuota päästään tällä kaudella.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: reme

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Eihän tuo ole todellista, eipä tule mieleen vastaavaa sulamista noin jyrkästi ja nopeasti. Nyt jyskytellään mukavassa viiden ottelun tappioputkessa. Josko ne Toews ja Kane nostaisivat jo kättä pystyyn treidihalujen kasvun merkeissä.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Toivottavasti Kane ja Toews pääsevät pian muualle. Melko masokisteja saavat olla, että jaksavat inspiroitua tuossa ympäristössä enää kovin pitkään. Tämä nippu kun ei edusta enää mennyttä eikä tulevaisuuttakaan. Kovin montaa nimeä nykyrosterista ei enää nähdä parin kolmen vuoden kuluttua tuolla. Nyt vaan kohti Bedardia, Fantillia, Michkovia tai Carlssonia. Sitten vaan toivotaan, että eletään riittävän pitkään nähdäksemme uuden nousun ja uskottavan joukkueen.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: reme

letiss

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks
Ajat on haastavat ja nyt törmäsin aivan uudenlaisen haasteen eteen. Pitäisi itselle pelipaita taas tilata kuusen alle, mutta millä nimellä / numerolla ? Tossa ei ole ainuttakaan pelaajaa, joka edes "aattoaamuna" olisi varmuudella enään Haukkojen rosterissa. Ok, Jones varmaankin on, mutta en oikein haluaisi hänen nimeä selkään. Murphyä pidin pitkään seuraavana paita mannekiininäni, mutta on pelannut sen verran hyvin, että eiköhän hänkin ole jo kohta muualla. Vaikeita aikoja ja yllättävistä syistä :)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös