Naisten maajoukkue

  • 236 965
  • 931

juba

Jäsen
Suosikkijoukkue
ässät
Jos ei oikea sairastumista ollut, niin eiköhän lähdön taustalla ollut tämä sama tapaus ja OK:n ja SJL:n pikkutakkiosasto.
Eli on järkevää huolestuttaa koko miehen suku ja naisjääkiekkoa seuraava yleisö hölmöllä valheella? Olisivat vaikka keksineet, että kävi katselemassa paikkoja olympiakylän ulkopuolella ja siksi lähetettiin suomeen.
 

Animal

Jäsen

"NOORA RÄTY ja 15 muuta pelaajaa lähestyivät Pelaajayhdistystä anonyymeillä kirjeillä. Kirjeissä he ”kuvailivat kokemuksiaan Pasin kanssa ja tämän toiminnan vaikutusta heihin”, kirjassa sanotaan. Noora Räty painottaa kirjassa, ettei kyse ollut rikosepäilyistä, vaan pelaajien epäasialliseksi kokemasta käytöksestä.

Pelaajat toimittivat kirjeet Pelaajayhdistykselle, joka puolestaan antoi Jääkiekkoliiton puheenjohtajan Harri Nummelan ja toimitusjohtaja Matti Nurmisen lukea ne keskiviikkona 26. tammikuuta 2022. Samana päivänä naisleijonat lensivät Pekingiin."


Suomeksi sanottuna tässä on "Noora" ja Nooran hovi päättänyt lynkata valmetajan kesken olympiaturnauksen, kun ei pää ole kestänyt maalivahtivalintoja.

Miksi nämä idiootit eivät lähettäneet tuota kirjettään selkeästi ennen kisoja tai niiden jälkeen? Jokainen varmaan ymmärtää tästä, että kyseessä ei ole mitään muuta kuin katkerien ja keskimääräistä kansalaista yksinkertaisempien ihmisten kosto. Sitten tämä ykkösidiootti ja "Leijonakuningatar" tulee vielä kertomaan tämän julkisuuteen. Paljon ei "Leijonakuningatarta" ja tämän hovia Naisleijonien menestys kiinnostanut, kun henkilökohtainen kosto oli tärkeämpi kuin joukkueen työrauha.

Ei helvetti sattuu aivoihin tämä Suomen jääkiekon yksinkertaisin yksilö, joka tituleeraa itseään Leijonakuningattareksi.
 

Ötökkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
Minun on kyllä hyvin vaikea uskoa että 16 pelaajaa osallistuisi tuollaiseen kirjekeräykseen ilman oikeita ongelmia. Ja mistä me tiedämme miten asiaa on yritetty edistää ennen kisoja?
 
Viimeksi muokattu:

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Miksi tutkintaa ei käynnistetty aiemmin? Ihan höpöhöpö-juttuja, että oli vain nimettömiä kirjelmiä. Jos on epäilys, että yksikin pelaaja on kokenut epäasiallista käytöstä, asiaa pitää alkaa selvittää. Tässä tapauksessa niitä kokijoita joko suoraan itse tai muuten nähneenä/kuulleena oli 16. Kuusitoista! Ja nyt, heti 9,5kk myöhemmin asia yhtäkkiä nytkähtikin eteenpäin…

Rätyä on turha tästä syyttää. Totta kai hänen kertoo kirjassaan omat näkemyksensä. Ei ole ensimmäinen eikä viimeinen kerta, kun joku kertoo oman tulkintansa asioista. On ehkä hyvä pitää kuitenkin mielessä, että toistaiseksi se on Mustonen, joka on ihan oikeasti todistettavasti puhunut Rädystä julkisuudessa paskaa. Eli valehdellut apuraha-asiassa. Kun kirja julkaistaan, Rädyn kertomukset nousevat franille ja ehkä nämä 15 pelaajaa ovat naivisti odottaneet, että liitto tekee jotain? Sitten tuli MM-kisat ja moni asia meni aivan perseelleen ja tajuttiin, että nyt tai koskaan tämä asia on selvitettävä ja antoivat omat tietonsa Pelaajayhdistykselle? En tiedä, mutta olisi loogista.

Riitoja tulee usein, mutta näin pitkälle niitä ei saa päästää, vaan peli pitää viheltää aiemmin poikki. Nyt liitto ei sitä tehnyt. Ylläripylläri. Paskaa johtamista. Jostain tehdään aina syntipukki ja pitkään se oli Räty. Mutta vaikuttaa siltä, ettei sekoilu ole Rädystä tai Mustosesta riippuvaista, vaan varsin laajalle levinnyttä. Mutta ehkä kulisseissa on tapahtunut muutakin? On mahdollista, että Mustosen kanssa on yritetty keskustella vaikka jonkun yksittäisen pelaajan toimesta ja toivottu ehkä jonkinlaista anteeksipyyntöä, jota ei saatu. Ja se on sitten suivaannuttanut toimimaan nyt, kun Rädyn kirjassa asioita sivutaan kuitenkin? En tiedä sitäkään, mutta pidän mahdollisena.

Jos muutosta oikeasti halutaan, se vaatii yleensä suuren siivouksen. Nyt ollaan vedenjakajalla sen suhteen, että kehitys on kehittynyt muualla ja jotain tarvitsisi tehdä. Joka tapauksessa tilanteen maajoukkueessa on pitänyt olla jo varsin pitkään heikko, kun tällaisia purkauksia on nyt tullut useampia suht lyhyen ajan sisään.
 

eläin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen Maajoukkue, DIF, HIFK, Väsby Hockey
Ompahan taas juttuja, ja juuri toi että kirje toimitetaan samana päivänä liitolle kun joukkue on lentämässä kisoihin.

Aika heikkoa ja niinkuin täällä mainittu, vaikuttaa kostolta.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Mitähän tästä nyt taas pitäisi ajatella? Toivottavasti asiat todellakin selvitetään ja avataan myös meille suurelle yleisölle. Vaikka se sitten saattaisi huonoon valoon valmentajia tai pelaajia liaten heidän perintönsä maajoukkueessa. Epämääräisiksi jäävistä iltapäivälehtien kautta ajetuista syytöksistä on vain haittaa lajille, jos ne jäävät elämään selvittämättöminä huhuina. En kuitenkaan elättele kuvin suuria toiveita, että Jääkiekkoliitto pystyisi tällaiseen avoimuuteen.

Ristiriitainen olo tilanteesta, kun tottakai noin vakavat ja monen pelaajan allekirjoittamat syytökset pitää selvittää. Savua on harvemmin ilman tulta. Mutta mitä on tapahtunut ja kuka on tehnyt mitä? Näiden epämääräisten syytösten perusteella en ala vielä jakaa tuomiotani mihinkään suuntaan. Siitäkään huolimatta, että varsin yleisen mielipiteen mukaan Mustonen on jo varmaan tuomittukin pahiksena.

Samalla hieman kyllä haisee palaneen käry siinäkin, miten Räty on osaltaan asiaansa ajanut. Kirjelmän ajoitus juuri olympialaisten alla ei tunnu joukkuepelaajien ratkaisulta ja tässä tuoreimmassa ajoituksessa taas haisee huomenna julkaistavan kirjan markkinointi.

Ylen jutussa Räty kommentoi asiaa näin:
Yle Urheilu kysyi Noora Rädyltä, millaisista vääryyksistä oli kyse.

– Tämä on hankala paikka. Kirjassa kerrotaan tästä, mutta se on niin herkkä aihe, että tätä asiaa käsittelee pelaajayhdistys, Räty aloitti vastauksensa.
Ketjuun aiemmin linkitetyssä Ilta-Sanomien uutisessa Räty kommentoi, että epäasiallisessa käytöksessä ei ole kuitenkaan kyse rikosepäilystä.
 
Suosikkijoukkue
Juniori Jokipojat, JoKP, Anaheim Ducks
Toivottavasti asiat todellakin selvitetään ja avataan myös meille suurelle yleisölle.
Millään yksityiskohdilla ei varmasti voikaan tulla ulos, mutta kyllähän tästä olisi hyvä saada virallisen selvityksen jälkeen yleisellä tasolla oleva tiedote, millä tavalla valmentaja on toiminut pelaajia kohtaan ja vahvistaa ylipäätään pitävätkö syytökset paikkansa. Se on sitten eri asia, haluaako joku yksittäinen pelaaja kertoa asioista, mutta hänkin voi puhua oikeastaan vain omasta tapauksestaan.
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Minä toivoisin, että tuo sotku ja soppa selvitettäisiin juuriaan myöten, mutta ei niinkään syntipukkeja etsiskellen ja syytöksiä sinkoillen. Tämäkin sotku on mahdollista selvittää ilmapiiriä puhdistavasti, ilman että kenenkään tarvitsee päätyä ristiin naulituksi. Kyseessä on muroihin kuseminen, ei rikos. Naisten kiekon lajikulttuurin ohuus ja vähäinen arvostus, usealta taholta jopa halveksunta tässä on selvästi yhtenä isona mahdollistajana ollut.

Tämäkin kaikki voi olla lopulta sykäys parempaan ja vankempaan pohjaan naisten kiekon menestykselle, jos oikein osataan perata ja ottaa oppi luoda toimivammat käytännöt jatkoon. En kaipaa syyllisiä ja kivitettäviä.
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Tämäkin sotku on mahdollista selvittää ilmapiiriä puhdistavasti, ilman että kenenkään tarvitsee päätyä ristiin naulituksi.

Hankala yhtälö, kun samaan aikaa pitäisi lisätä yleisön kiinnostusta esimerkiki omaa brändiä tai kirjaa kohtaan.

Jos on selkeästi tapahtunut jotain ylilyöntejä tai epäasiallisuutta niin niihin tulee puuttua. Varsin selkeä. Tosiaalta taas urheilumaailmassa pitäisi myös osin olla sitä pukukoppikoodistoa ettei ihan kaikkea tarvitsisi tuoda julkisuuteen. Ehkä Mustonen on ollut mulkku eikä ole osannut johtaa, ehkä Räty on ollut mulkku ja katkera has-been, joka loukkaantui kun tuli nuorempi kilpailija ohi. Mutta kuten jo aiemminkin sanoin, että Räty vaikuttaa tosiaan oman arvonsa tuntevalta ihmiseltä jolla on ollut tarve rakentaa omaa brändiä.

Mutta näin yleisesti naiskiekko ja sen imago kärsii tästä jupakasta.
 
Viimeksi muokattu:

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
yleisesti naiskiekko ja sen imago kärsii tästä jupakasta.

Ainakin niin kauan, kun ei osaa kääntää kohuja voitokseen. Tämä on asian pihvi, ei kuka oli tuhma ja kuka oli ylpeä nimillä retostellen, vaan mitkä käytänteet ja rakenteet on laitettava kuntoon, että koko jupakka on historiaa, josta on opittu ja taakse jätetty.

Kysehän on työ ilmapiirin toimimattomuudesta. Ei ensimmäinen ja tuskin viimeinen sattumus tässä maassa. Kutka osaa, saa siitä voimatekijän yritykselleen ja kutka ei, ottavat osumaa ja kärsivät tappiota kannattavuuteensa. Ei jääkiekko sen kummallisempi entiteetti ole kuin mikään muukaan työympäristö perustaltaan.
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Kysehän on työ ilmapiirin toimimattomuudesta.

Toki näin. Mutta jos vaikka Räty olisi "syyllinen" siinä huonon työilmapiirin suhteen, että olisi paska joukkuekaveri ja hankala ihminen, niin tämähän ei tulisi mitään kautta ilmi minkään tutkimuksen avulla. Loppujen lopuksi et voi olla paska johtaja valmentajana, mutta voit olla paska pelaaja joukkueessa. Toki samaan aikaan valmentajalla on oikeus valita oman joukkueensa.

Tuossa yllä linkaamassani IL: n jutussa häiritsi nämä kohdat:

Myöhemmin samalla kaudella Räty jäi pois MM-kisoihin valmistavasta turnauksesta polvivamman takia. Hän päätyi kuitenkin pelaamaan seurajoukkueensa KJT:n ottelun.

Loppuviikosta polveni olikin jo parempi. Hyppäsin askiin, mutta en ilmoittanut asiasta maajoukkueeseen. En ajatellut, että asialla olisi merkitystä. Olin huoleton hetkessä eläjä.

...

Rädyn olympiavalinta oli jo tuossa vaiheessa kuuma peruna, jota hän äityi itsekin keittämään Penkinlämmittäjissä, MTV3:n viihdeohjelmassa. Räty lausui, että ”kommunikointi tökkii päävalmentajan kanssa” ja että ”ilmeisesti neljät olympialaiset ja yhdeksät MM-kisat eivät riitä näytöiksi”.

...​

Päätin olla tekemättä poliisille tutkintapyyntöä mahdollisesta kunnianloukkauksesta liittyen Pasin syksyllä esittämiin väitteisiin minun urheilija-apurahani käytöstä. Hän ei ollut kaiken sen ajan, rahan ja huomion arvoinen.
 
Viimeksi muokattu:

Wenzel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahden Pelikanat

Ei tuo Räty oikein tuon mukaan vaikuta kaikkien helpoimmalta tapaukselta ja taitaa olla vahvasti oman arvonsa tunteva ihminen.

Toki tässä narratiivia muokkaa ihminen oman "mediatalonsa" kautta ja jolla on kirja tulossa ulos, kun taas vastapuolen on vaikea puolustautua.
Tässä kyllä paljastuu aika hyvin juuri se, että molemmissa osapuolissa on näissä tilanteissa ollut vikaa, vaikka Räty näyttääkin omaa osuuttaan niihin tuossa aikalailla väheksyvän juurikin sen narratiivin takia. Kai se sitten kuuluu myös tuohon "Leijonakuningatar"-brändiin, vähän niin kuin eräällä "Aurinkokuninkaalla" kuului.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Loppujen lopuksi et voi olla paska johtaja valmentajana, mutta voit olla paska pelaaja joukkueessa.

Tämä lause ei oikein mulle auennut. Jos ilmapiiri on huonon johtamisen seurausta ja johtaa tulemiin joissa egojen kanssa miekkaillaan tekemisen sijaan, joten ihan on mahdollista, että tulema on johtamisen epäonnistumisen seuraus, eli molempi on mahdollista.

Mutta oikeastaan sillä silmällä minä kirjoitan, että märehtimisen ja syyllisten nimeämisen sijaan tuottavampaa on puhdistaa pesä ja rakentaa koetun perusteella vakaampi ja parempi toimintaympäristö jatkaa. En siis missään nimessä tarkoita mitään asioiden maton alle tunkemista, vaan ihan päinvastoin, mutta fokus siinä miten kehittää ja parantaa, eikä siinä, mikä oli kenenkäkin vika, sillä se ilma ei puhdistu, eikä eteenpäin mennä.

Mitään rikoksia ei kukaan ole tehnyt, liitolla vaan on jäänyt seuranta ja mahdollisesti tiedonsaanti asioista esiin tulematta ja se on heti yksi asia, joka voidaan laittaa kuntoon estämään vastaavia kehityskulkuja jatkossa. Me täällä tietty mennään mielipitein, mutta tahot joille tuon sopan selvitys kuuluu, on ne joiden vastuulla on löytää oikeat tekijät oikeisiin paikkoihin ja kuten sanoit, henkilöjohtaja voi rakentaa mieleistään työympäristöä, tässä tapauksessa joukkuetta, luoda käytännöt ja yhteiset säännöt, jotka on selviä kaikille ja tasapuolisia. Mikäli homma ei luonnu, niin ylempi taho vetää omat johtopäätöksensä, onko onnistunut hommassaan, tulos tai ulos niinhän se meni.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mehän emme tiedä, kuinka mulkku Pasi Mustonen tai kuinka hankala egoisti Noora Räty on. Me tiedämme vain sen, että 16 pelaajaa on toimittanut kirjallista materiaalia Jääkiekkoliitolle juuri ennen olympialaisia. Me emme tiedä, kuinka paljon on käyty palavereja ja kuinka paljon on mitäkin luvattu. Ja kenties jätetty lupauksia pitämättä.

Ihan yleisesti sanoisin, että joukkuepelaajat arvostavat yli kaiken tasapuolisuutta ja -arvoisuutta. Totta kai joukkueissa on aina tietty nokkimisjärjestys, mutta se kuuluu kuvaan. Ja usein jokainen pelaaja, joka pyörii riittävän pitkään mukana pääsee nokkimisjärjestyksessä ylöspäin. Jos nuorimmat pelaajat keräävät kiekot, aina tulee nuorempi.

Noora Räty voi olla mulkku, mutta sen sanon, että näitä juttuja alkoi tulla ulos vasta sen jälkeen, kun sukset menivät Mustosen kanssa ristiin. Ja asia, mistä sukset menivät ristiin, ainakin julkisuuteen tulleiden tietojen perusteella, oli mun mielestäni Rädyn puolelta täysin ymmärrettävä. Sovitut duunit pitää hoitaa ja Räty ei todellakaan ole mikään kehäraakki, jolla ei olisi ollut joukkueelle mitään annettavaa. Päinvastoin. Kateutta on aina eivätkä kaikki ole toistensa parhaita kavereita. Mutta toimeen pitää tulla ja valmentajien tehtävä on hyödyntää kaikkia parhaita pelaajia. Kuinka moni on sitä mieltä, että Pennanen toimi Blomqvistin kanssa täysin oikein? Riippuu varmasti näkökulmasta, mutta mielestäni parhaiden pelaajien pitää olla joukkueessa ja mielellään pelata.

Joskus vain mitta tulee täyteen ja sen jälkeen tunne ottaa vallan. Ei kaikilla, mutta suurimmalla osalla kyllä. Entäpä, jos Räty onkin laittanut oman maineensa likoon, jotta liitossa mentäisiin eteenpäin ja pakotettaisiin katsomaan peiliin? Se on usein myös kokeneiden pelaajien velvollisuus. Kun asioihin tulee perspektiiviä, oma "maine" tuntuu vähemmän merkittävältä, jos on mahdollisuus vaikuttaa siihen, että jatkossa asiat olisivat paremmin. Itse olen ainakin iän myötä ymmärtänyt tämän merkityksen. Toki sitä nuorena mielellään oli mustavalkoisesti jotain mieltä ja sanoi aina mielipiteensä, mutta sitten tuli vaihe, jolloin tajusi olla hiljaa ja sekaantumatta. Kunnes itseluottamus ja -varmuus nousivat sille tasolle, että mieleen nousi "fuck it, nyt mä en vain enää voi olla hiljaa, ihan sama, paljonko kuraa tulee niskaan, asiaan on puututtava". Toki, jos ei koskaan niin toiminut, sellainen voi tuntua kamalalta ja vieraalta, mutta mikään ei ikinä muutu, ellei joku nouse esiin. Useinkaan he eivät tee sitä itsensä takia, vaan ihan muiden. Tätä näkökulmaakin kannattaa miettiä.
 

Glove

Jäsen
Ei miesten maajoukkue ole voittanut mestaruuksia sillä, että joukkueessa on ollut parhaat pelaajat. Joukkueessa on ollut valmentajan ajamaan pelitapaan sopivimmat pelaajat.
 

Derrick

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa

Ujcik#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Pittsburgh
Jokin tuossa Rädyssä kusee.
Tulee mieleen kiukuttelu Mietaan Juhalle kun tämä farmissa käytti jotain murre sanaa mikä ei leijonakunigattarelle sopinut.

Muutenkin vaikutti siinä ohjelmassa todelliselta pahanilmanlinnulta joka taatusti pystyisi masinoimaan pelaajia kapinaan.

Haisee kostolta
Ja tuo kirjan nimikin on jotenkin nolo.
Eikö tuollainen titteli vähän luin anneta eikä itse julisteta itseä sellaiseksi.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Jokin tuossa Rädyssä kusee.

Aika erilaisen kuvan tuon haastiksen perusteella ja asioiden käsittelyn perusteella ainakin minulle tuli.

Jos näitä kahta ajattelee, niin aika hyvä vertaus oli tuo avioliitto, kunnes tuli ero.

Jotenkin tuli mieleen tietty asemaan pohjaava pönäkkyys ja siitä johtuva johtamisen vajavaisuus henkilötasolla ja se on huono karma olla valkku tai minkään sortin johtaja. Ilmeisesti tämä on sitten heijastunut muussakin johtamisessa kurjin tuloksin, huomioon ottaen 16 henkilön kirjelmän.

Silti pytyn pohjalla on vielä ne rakenteet, joilla perustaa toisenlaiselle johtamiselle ei ole osattu luoda, eli ei missään nimessä pelkästään Mustoselle.

Kuten jo aiemmin kirjoitin rakenteet mahdollistavat toimiessaan hyvän johtamisen ja tuloksen ja ei toimiessaan palaneita siltoja ja kirjeitä.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Tämä Iltapaskojen Räty-pippelimiekkailu on kyllä huvittavaa, IS pyrkii nostamaan Rädyn kaapin päälle ja valikoi juttunsa tämän kirjasta sen mukaisesti, IL taas on ottanut hiukan "kriittisemmän tulokulman siihen mitä kohtia tuosta kirjasta tuodaan esille.
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Sinänsä en lähde kiistämään mitä @BOL ja @JypFabu on yllä kirjoittanut, mutta tuon esille muutaman - toki hieman kärjistetyn - asian (omista kokemuksistani) mitä on hyvä huomioida, kun puhutaan naisten joukkueurheilusta.

Sinänsä on mahdotonta verrata esim naisten maajoukkuetoimintaa miesten vastaavaan ("mitä Pennanen, Jortikka, Summanen yms olisi tehnyt"), kun lähtökohdat, toimintaympäristö ja -kulttuuri on täysin erilainen:

  • jos miettii naisten ja miesten maajoukkuepolkua, niin pääsääntöisesti miehet käyvät läpi tiukemman lihamyllyn verrattuna naisiin. Kilpailutilanne on täysin eri ja tyttöjen puolella jos tarpeeksi lahjakas/hyvä naisten puolella, niin sitten ollaan valmiita sietämään hankaliakin persoonia enemmän ja antamaan enemmän erivapauksia versus poikien puolella. Tämä näkyi ihan viime kisoissa, kun joukkueen "parhalle pelaajalle" annettiin erivapauksia versus muihin.
  • toisaalta sitten taas, naisten ja miesten tilanne on eri siinä, että naisten saama korvaus on toista (lue: mitätön), niin suhtautuminen saattaa osalla olla harrastelua. Miten voi vaatia ammattimaista sitoutumista jos saatu korvaus on mitätön?
  • sama koskee naisten liigaa sillä jos miettii liigastatusta, niin miehillä on aivan eri tilanne versus naisiiin, jossa joissain tapauksissa liigapaikan saa sillä, että omaa perustaidot mutta on ennen kaikkea valmis maksamaan siitä voi olla liigajoukkueessa mukana. Organisaatiolla on jokavuotisena ongelmana se, että saadaan edes joukkue kasaan, kun niin moni asia on riippuvainen esim. opiskelu- / työpaikoista yms.
  • yllä olevista johtuen, niin yleensä naisten ura alkaa nuorempana ja toisaalta loppuun aikaisemmin. Tässä myös isona asiana on se, että jossain vaiheessa elämää aletaan miettimään perhe-elämää ja sen toteuttamista mikä ei koske miespelaajia niin voimakkaasti.
  • osin yllä mainitun kilpailutilanteen puutteesta ja osin myös naisten biologiasta johtuen, niin nk joukkue-/ryhmädynamiikka on täysin erilainen versus miesten puolella. Siinä missä miesten puolella fokus on omassa tekemisessä, niin naisten puolella on tärkeää, että kaikki tietävät missä kaikki toimivat. Esim. jos tulee ketjumuutoksia, niin se pitää melkein perustella koko joukkueelle, että "miksi Sanna-Leena pelaa kolmosessa eikä kakkosessa" ja tämä koskee kaikkia asioita kuten missä kukin harjoittelee tai ei ole paikalla yms. Kaikkien pitää tietää kaikesta kaiken.
  • ja viimeisenä kohtana, että pääsääntöisesti naiset ovat miehiä suurempia mitä tulee kilpailemiseen selkeää vastustajaa vastaan, mutta - yllä olevista asioista johtuen - heillä ei ole mitään kykyä kilpailla sisäisesti esim omasta pelipaikastaan. Tämä taas kääntyy hyvin usein siihen, että joukkueen sisältä löydetään uusi "ulkoinen vastustaja" ketä vastaan taistella ja tämä on yleensä oma valmentaja ("hän vastaan me"). Samaan aikaan ympäristön pitäisi olla vaativa ja luoda kilpailutilanne kunnon vaatimustasolla ja samalla kaikilla "pitäisi olla kivaa". Tämä näkyy ihan jokaisessa lajissa. Naispelaajilla on aivan eri auktoriteetti (jopa valta-asema) valmentajiinsa suhteen versus miespelaajiin.
  • kaikki yllä mainittu taas aiheuttaa ongelmia valmentajan suhteen, että ei voida toteuttaa nk normaalia johtamista, kun yleensä "valmentajia on helpompi korvata" kun naispelaajaa/-pelaajia/-joukkuetta. @JypFabu tällä viittasin kommenttiini: "Loppujen lopuksi et voi olla paska johtaja valmentajana, mutta voit olla paska pelaaja joukkueessa."
Ainoa tapa miten tämä tilanne korjaantuu on sillä, että saadaan luotua kunnon rakenteet naiskiekkoilulle, jossa on tarpeeksi volyymiä, kilpailutilanne jo nuorena sekä riittävät resurssit toimia ammattimaisesti, että pelaajatkin saisivat riittävän hyvin korvauksen. Että saadaan naisillekin luotua ihan oikeasti urheilullinen ympäristö ja siihen kuuluva vaatimustaso jossa toimia.

Kaikesta yllä listatuista asioista huolimatta, olen ollut ja olen yhä ylpeästi mukana viemässä naisurheilua eteenpäin, sillä hän nimenomaan nostan hattua niille naisille, jotka harjoittelevat kuin ammattilaiset, samalla pyörittäen aivan erilaisia arjen haasteita kuin mitä miehet, saaden minimaalisen korvauksen. Heille minä nostan hattua ja olen valmis antamana kaikkeni jotta he voivat mennä eteenpäin urheilijoina.

Ja mitä tulee Rädyn tapaukseen, niin suhtaudun tähän kriittisesti ihan sen vuoksi, että hän on tuonut ilmi, että haluaa luoda "brändiä" ympärilleen (mikä on ymmärrettävää sekin ja täysin hänen oikeus) ja uutisoinnin takana on pääsääntöisesti hän oma "mediatalonsa" jolla on myös omat intressit luoda tietynlaista narratiivia. Itse olen sen verran old-school, että joukkuetoiminta perustuu luottamukseen ja omassa kuplassa olemiseen, niin tietyt asiat ja keskustelut mitä käydään pukukopissa tulisi myös jäädä sinne. Ja mitä tulee Mustoseen, niin en ole ollut pukukopissa samaan aikaa hänen kanssaan enkä muutenkaan arjessa mukana, mutta minä olen häntä kuunnellut ja ennen kaikkea mitä olen kuullut kapteeni-Hiirikosken suusta, niin heillä on ollut molemminpuolinen kunnioitus.

Lisäys: IS Noora Rädyn paljastuskirja: Näin Pekingin olympiasoppa eteni kulisseissa – ”Oikeudessa tavataan”

Täältä taas muutama hassu kohta:

Kirjassa esitetään (lue: Räty esittää), että Mustonen valitsi kisoihin Suomen parhaan, kolmanneksi ja viidenneksi parhaan maalivahdin. Varalle jäivät toisiksi paras eli Räty sekä neljänneksi ja kuudenneksi parhaat kopparit.

---
En mä mitään uhkaile, vaan kerron faktoja. Olisin ehkä voinut hankkia sulle potkut, mutta en tehnyt sitä, koska uskoin hyvää, ja että tilanteesta päästään yli.
 
Viimeksi muokattu:

eläin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen Maajoukkue, DIF, HIFK, Väsby Hockey
Itseäni yllättää että joku aikuinen ihminen oikeesti on sanonut "Oikeudessa tavataan". Niinkuin jossain p*skassa leffassa.

Saa nähdä jos Mustonen sanoo näihin juttuihin mitään .
 

Animal

Jäsen
Sinähän et vielä voi tietää, että tuosta olisi kyse. Tuo on vain oma fantasiasi ehkä Noora Räty -antipatiasi takia.
Noora Räty -antipatiat ovat huomattavasti pidemmältä ajalta kuin ennen tätä Pekingiä edeltävää kohua. Yleensä jos joku näyttää ja kuulostaa kusipäältä, hän myös on sitä. Patrik Laineessa oli nuorempana paljon samaa ulosannissa.

Mitä tulee tuohon itse kirjeeseen, niin en kritisoi tuollaista kimppakirjettä tai edes pelaajien nimettömyyttä vaan ajankohtaa milloin se lähetettiin Jääkiekkoliittoon. Samalla hetkellä kun maajoukkue lähti Pekingiin. Miksi? Miksei kuukautta aiemmin tai kisojen jälkeen?
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös