1–0

2–0

3–0

4–0

Sen sijaan tämä Tšekin kavennusmaali hylättiin, mutta jenkkipakki lähti kuitenkin jäähylle. Ihan kuin näitä erikoisia tuomariratkaisuja olisi joskus ennenkin nähty USA-peleissä.

JypFabu

Jyp
o sillä että Unkarissa on parin vuoden ajan "panostettu" valtion puolesta naisten maajoukkueeseen ei ole tässä kyllä muuta virkaa kuin tekosyynä.

Noh, siellä pelaa kolme joukkuetta ihan ammattilaissarjaa, jossa siis maita mukana ihan tanskaa myöten. Maksana tuskin on Unkarin valtio, Unkarin liitto toki omassa maassaan voi panostaa pelaajatuotantoon, mikä onkin fiksua ja järkevää ja halukkaitakin varmasti piisaa, kun on mahdollisuus tienestiinkin. Mikäli kuvittelet, että tuon sarjan muun maalaiset joukkueet pelaa amatööreinä, niin kyllä niillä on ihan täysin ammattilaissarja. Jos panee sanan panostettu lainausmerkkeihin se on osuva vain mikäli tarkoittaa suomen jääkiekkoa.

lunde

31 minuuttia pelattu ja USA–Tšekki tilanteessa 8–1

Tšekki kavensi juuri ylivoimalla ja se maali jopa hyväksyttiin, mutta USA rankaisi heti seuraavassa vaihdossa 14 sekuntia myöhemmin.

Ensimmäistä aikuisten MM-kisaturnausta pelaava yhdystvaltojen Taylor Heise teki jo yhden MM-kisaturnauksen piste-ennätyksen, kun hän ohitti legendaarisen Cammi Granaton 14 pistettä. Heisellä taitaa olla tällä hetkellä 17 pistettä kasassa, jos olen pysynyt laskuissa mukana.

7–0

7–1

8–1

Viimeksi muokattu:

lunde

Toisessa erässä ei nähty enempää maaleja, joten USA–Tšekki on edelleen tilanteessa 8–1 kahden erän jälkeen. Laukaukset tällä hetkellä jenkeille 28–6.

Veijo Esso

Eri versiot Reippaasta ja Pelicans
Niin siis Unkarista (lue Budabestista) pelaa kolme joukkuetta tuota mainitsemaasi sarjaa ja siinä pelaa heidän lisäkseen joukkueita Puolasta, Slovakiasta, Italiasta ja Kazakstanista. Pelaavat sitä kum kansallisessa sarjassa ei ole sitä vähää vastusta kuin tuossa monikansallisessa. Viime vuonna Budabestin joukkueet taisivat ottaa kaksoisvoiton tuossa "huippusarjassa". Sen ammattimaisuuden kanssa on kyllä vähän niin ja näin. Toki palvelee siinä mielessä tarkoitustaan että Budabestin joukkueet (eli käytännössä Unkarin naisten maajokkue) saavat paljon kansainvälisiä pelejä. Ja kyllä, muutama vuosi sitten Unkarin valtio ohjasi suoraan rahaa tyttö- / naisjääkiekkoilun kehittämiseen, mutta vahvasti epäilen että summat kuitenkin ovat kahvirahoja sen rinnalla mitä Suomessa on panostettu. En ole erimieltä siitä etteikö liitto voisi panostaa paljon enemmän suomalaisen naisjääkiekkoilun eteen. Se vain ei näiden nykyisten pelaajien pelikäsitykseen puutteeseen ja perusasioiden osaamattomuuteen mitään ratkaisua toisi, vaan muutos näkyisi pitkällä aikavälillä seuraavissa pelaajasukupolvissa. Pikaratkaisuja jos etsitään niin pätevä valmentaja voisi saada muutosta aikaan näiden jääkiekkoliiton pakastebroilereiden sijasta. Pelitavallisilla asioilla kun voitaisiin hiukan häivyttää tuota pelitaidon ja -käsityksen puutteen aiheuttamaa kuilua verrattuna pohjois-amerikkalaisiin joukkueisiin.

lunde

Ruotsi teki vielä yhden maalin ennen erätaukoa, joten Japani–Ruotsi on tilanteessa 0–3 avauserän jälkeen.
Laukaukset Japanille 9–8.

Ruotsin ensimmäiset kaksi maalia syntyivät tasakentällisin 6 ja 10 minuutin jälkeen. Kolmas maali syntyi ylivoimalla 4 sekuntia ennen erän päättymistä.

lunde

Japani–Ruotsi 2–3, 26 min

Japani kavensi ylivoimalla 24 minuutin kohdalla reilun minuutin päästä tuli jo toinen maali. Ruotsi otti sen jälkeen aikalisän.

lunde

Japani–Ruotsi 3–3, 40 min
Laukaukset Ruotsille 19–20

Japani kuittasi avauserän viimesekunneilla syntyneen Ruotsin kolmannen maali tekemällä itse toisen erän viimeisellä minuutilla tasoittavan pukukoppimaalin niin ikään ylivoimalla. Ruotsi on menettänyt siis kolmen maalin johdon. Mielenkiintoinen kolmas erä tulossa.

lunde

Japani–Ruotsi 4–4, 50 min
Laukaukset Ruotsille 28–22.

Ruotsi on hallinnut kolmannessa erässä hieman enemmän kiekkoa, mutta Japani ehti siirtyä jo johtoonkin. Ruotsi tasoitti pelin kuitenkin melkein heti reilun minuutin päästä Japanin osumasta.

lunde

Japani teki 5–4-maalin, kun kolmatta erää on jäljellä enää alle kolme minuuttia.

jypinfani

No ei sentään pahinta mahdollista farssia tullut. Tällä pelillä ei kyllä Ruotsia kaadeta (olettaen että Ruotsi kaataa Japanin).
No eipä tullut Ruotsi vastaan. Vaikea sanoa onko tällä kuitenkaan mitään väliä.

lunde

Japani–Ruotsi 5–4, 60 min

Ruotsi myllytti viimeiset minuutit Japanin päädyssä, mutta tasoitusta ei syntynyt edes ilman maalivahtia. Länsinaapurin nousu takaisin huipulle ottaa siis pientä takapakkia tässä vaiheessa.

Japani kohtaa siis huomenna Suomen ottelussa 5. sijasta.

Leijonat, Carolina Hurricanes
Uskomaton nousu Japanilta, vai pitäisikö sanoa, että uskomaton mahalasku Ruotsilta. Mikä Ruotsiin on oikein mennyt viime vuosina? Miesten arvokisoista jäi aikaisemmin maku, että Ruotsi on maailman toiseksi paras maa (Kanadan jälkeen) jäädyttämään vastustajan päästyään johtoasemaan, ja se maa, joka aina tulee vaikka väkisin tasoihin viime hetkellä, varsinkin Suomea vastaan.

Viime vuosina Ruotsi on kuitenkin toistuvasti sulanut, ensin miesten MM-kisoissa 2019, kuten myös miesten MM-kisoissa 2021 (ei päässyt pudotuspeleihin) ja 2022 (puolivälierässä menetti johdon 3-0 Kanadaa vastaan), miesten olympialaissa 2022 ja useissa miesten U20-kisoissa, ja naisten tasolla Ruotsi putosi B-lohkosta kokonaan vuonna 2019, ja nyt kolmen maalin johdon menettäminen Japania vastaan. Jokin ruotsalaisten pelaajien henkisessä kantissa ei ole enää aiemmalla tasolla.

jypinfani

Uuu, Sveitsi teki maalin :o

Jägen_pelsut

Pelicans
Jääkiekkoliitolla on rahaa. Pitäiskö alkaa panostamaan naisten jääkiekkoonkin ja maksamaan maajoukkuekiekkoilijoille palkkaa? Saataisiin sitä ammattimaisuutta.
Siis onko nämä surkeat pelit naisleijonien kiristystä? Suomi on tippunut Kanadan ja Jenkkien kyydistä ja takana Tšekit ja Unkarit ajaa eroa kiinni. Olisi mielenkiintoista nähdä miten käy naiskeijonien ja pikkuleijonien pelissä kun siinä kohtaa puhtaasti joukkueet joissa osa saa palkkaa ja toiset on puhtaasti junnuja!

Nuoria tyttöjä pitäisi saada enemmän mukaan ja heille laadukasta treeniä ja vapaa ajalla paloa treenata lisää. Ei muuten tapahdu kehitystä, ei kehitys ota enää suuria harppauksia +25 vee.