TPS kaudella 2022–2023

  • 530 887
  • 3 211

Joseph

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kyllä uskoisin Korpparin ihan ansaitsevan varakapteenin kunnian. Kyllähän Lauri oli Tepsin kapteeninakin ennen riitaa ja Sveitsiin lähtöä.
Juu, jos pelaajat ja valmennus Laurille A:n rintaan äänestävät, niin ei kenelläkään pitäisi olla asiaan nokan koputtamista. Joukkueen sisäisiä asioita.

Ja muutenkin, olisi viimeistään näin uuden (juhla)kauden kynnyksellä syytä mennä eteenpäin, ja jatkaa case Korpikosken osalta puhtaalta pöydältä. Vaikka viime syksynä ilmassa oli vaikka minkälaisia ajatuksia itsellänikin, niin tällä hetkellä toivon sydämeni pohjasta Laurin onnistumista ehjän kauden muodossa. Oletettavasti vanhat kaunat on unohdettu puolin ja toisin.
 

snake

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS Saku Koivu, Mikko Koivu, Aatos Koivu
Pyyhtiä - X - Skalicky
Rech - Ilomäki - Kosmachuk
Tammela - Intonen - Steenbergen
Korpikoski. - Jasu - Haapanen/ Väisänen

”Kivihalme” - Tuomisto
Anttalainen - X
Arell - Rafkin
Pulli - Suomi
Allen - Kiviharju

Lehtinen
Anttila

Keskushyökkääjä ja mielellään yksi kova rightin pakki niin kyllä tuolla voi lähteä kauteen.
 
Viimeksi muokattu:

O.K!

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, COL, sympatiat Coyotes-faneille
Pyyhtiä - X - Skalicky
Rech - Ilomäki - Kosmachuk
Tammela - Intonen - Steenbergen
Korpikoski. - Jasu - Haapanen/ Väisänen

”Kivihalme” - Tuomisto
Anttalainen - X
Arell - Rafkin
Pulli - Suomi
Allen - Kiviharju

Lehtinen
Anttila

Keskushyökkääjä ja mielellään yksi kova pakki niin kyllä tuolla voi lähteä kauteen.
Jos Kivihalme tulee, niin pakiston toinen X on utopiaa. Eikä me mun mielestä tarvitakaan enää Kivihalmeen jälkeen pakkeja. Sentteri on välttämätön, ilman sitä ei voi lähteä kauteen.
 

snake

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS Saku Koivu, Mikko Koivu, Aatos Koivu
Jos Kivihalme tulee, niin pakiston toinen X on utopiaa. Eikä me mun mielestä tarvitakaan enää Kivihalmeen jälkeen pakkeja.
Utopiaa voi olla, mutta yksi rightin pakki olisi silti hyvä saada. Loukkaantumisia tulee varmasti ja Rafkin nyt ainakin on hetken pois kun on kisoissa. Riippuu ihan miten Suomella ja Allenilla lähtee kulkemaan. Vaikka nyt on pitsiturnauksesta kyse ja yhdestä pelistä niin kyllä Suomen omanpään puolustus ja fyysisyys on vielä vajanaista. Toisaalta Jimin kiekollisuus ja luistelu on huippuluokkaa.
Voihan sentterin jälkeen lähteä hyvin kauteen ja katsoa tarviiko täydennystä pakistoon.
Mutta keskushyökkääjä on etusijalla, siinä olet oikeassa.
 

Oskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
Kivihalmeen (mahdollisen) tulon myötä pakisto on valmis. Ehkä vähän ohut loukkaantumisia ajatellen, mutta todellakin riittävä taistelemaan top6 sijoituksesta.

Seuraavaksi sentteri sisään.
 

Rosvosektori

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boogaard, Russell, Lauri&Janni, Doan, Domit
Olen samaa mieltä, että jos Kivihalme tulee sisään, niin sen jälkeen käytössä olevat pennoset korvamerkitään sentterikaistalle.

Hyvä muistaa että Anttalainen on back in business. Ihan riittävä määrä pakkeja meillä kokoonpanossa, vaikka nuoria ovatkin. Kuten viime kaudellakin sanoin alkusyksystä: syksyllä luottoa, keväällä tuottoa.

Hyvä tästä tulee.
 

jelnausen

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Eiköhän siellä ole budjetissa joku "varatankki", että jos tulee paljon poissaoloja niin stuntteja voi hakea. Tai jos selkeitä aukkoja ja sopivia löytyy. Se yks pakki ois nice-to-have mut sentteri musta must-to-have ni siihe pennoset ja varakassa käyttöön jos/kun puutteita ilmenee.
 

WestCoast110

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, I Giallorossi
1. Sentteri etunenässä ja sitten tämä Ahokkaan "miksei muitakin" osasto ratkaisee kyllä todella paljon. Kivihalme nyt 99% varmuudella kun tulee pakistoon, niin sinne ei pakkoa ole lisää hankintoja tulla, vaan tuo on kilpailukykyinen yhtä osa-aluetta lukuunottamatta liigan kärkiseuroihin; kokemus. Tämän takia sinne olisi joku toinen Arell mahtunut ja mahtuu edelleen, mutta ei pakottavaa tarvetta ole. Hyökkäyspäähän pakisto näyttää paljon paremmalta, mitä viime kaudella omaan silmään, varsinkin kun Lajusen hehtaaripyssy oli jo tiedossa.

MV osastolla voidaan olla mitä vaan kärkipään ja keskikastin välillä, tällä hetkellä näyttää hyvältä. Anttilalla ei hirveää peliruuhkaa vielä ole ollenkaan ollut, mutta torjutut pelit ottaa kyllä hyvin ottein. Lehtiselle paska viime kausi, mutta toisaalta ihan uskomattomat luvut Lukun mestaruuskaudelta ja edelleen maan kärkilupauksia liigan maalivahdeista. Täyttyykö Andyn massiiviset saappaat?

Hyökkäyksen osalta ollaan kärkeä auttamatta jäljessä, kova 1. Sentteri ja tämän jälkeen ollaan TOP-6, mutta auttamatta kärkiporukat silti vievät jokaisella osa-alueella. Rech ja Kosmachuk tarvitsee molemmat olla voittavia arpoja, mutta tästä huolimatta, jos rahaa on jäljellä tai sitä "myönnetään" esim. Siirtorajalla reagointiin lisää, niin aito "Nurmen korvaaja", kunnon maaliruisku nostaisi osakkeita keväällä. Kun nyhjätään sitä yhtä kahta maalia, niin joku täsmäase, joka tekee sen maalin joka peliin keväällä. Tämä voisi olla vaikka joku liigan sisällä tyhjennysmyynnistä kevään puolella. Pyyhtiä tekee varmasti kasan maaleja, kuten tekee myös Skalicky. Tämän jälkeen on potentiaalia maalintekoon kyllä paljon, mutta jää vielä nähtäväksi.

Kokonaisuudessaan pidän minimitavoitteena TOP-6 sijoitusta, TOP-4 olisi jo todella kova ensi kauden liigaan. Mestaruudesta pelataan joka vuosi ja paperilla sitä ei jaeta, mutta jos siirtorajan nurkilla ollaan niissä asetelmissa, että siellä finaalissa voitaisiin jälleen tavata, niin pistäisin kyllä rahaa niille osa-alueille, joilla jäi vajaaksi Tapparaa vastaan. Jos esim. Viime kaudella se "2. Sentteri" olisi löytynyt ja joku hyökkäyspään arpa olisi ollut voittava, niin olisi asetelma ollut aivan eri. Maaleja olisi 1 per peli kaivattu lisää Tapparaa vastaan ja ei jäänyt siitä kiinni, etteikö vaikka ylivoimalla näitä olisi tarjottu, jos olisi edes kohtalaisesti olisi tuo toiminut. Tulosvastuu oli koko kevään käytännössä 1. Ketjun vastuulla aivan pelkästään. Tänä keväänä toivottavasti ainakin 2, miksei 3 ketjua kanna osuutensa tuosta.
 

Suurmestari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kauden alku lähestyy ja joukkue alkaa olla viimeistä silausta vaille valmis. Materiaali ei aivan riitä vertailussa TOP3 joukkueisiin, mutta eiköhän Tepsi ole siinä tuntumassa kovimpien haastajien joukossa.

Maalivahtiosastolla operoivat Anttila ja Lehtinen. Uskon, että meillä on tarpeeksi hyvä maalivahtiosasto. Lehtisen viime kausi ei ollut hyvä, mutta eiköhän hän pysty olemaan liigan parhaimpia maalivahteja. Ei hän kyllä pärjää vertailussa Karejeviin, joka välillä piti joukkuetta yksinään pystyssä kahtena edellisenä kautena. Anttila varmaan on taas mennyt kehityksessä eteenpäin. En usko joukkueen kaatuvan maalivahteihin, vaikka sillä osastolla hieman on heikennystä tullut.

Puolustusosaston osalta tilanne on mielenkiintoinen. Tuomiston uskon korvaavan helposti Lajusen, jolla selvästi näkyi, että parhaat vuodet ovat takanapäin. Tuomisto voi hyvinkin olla liigan parhaimpia puolustajia alkavalla kaudella ja hän on erittäin monipuolinen. Pärjää hyvin kaikilla pelin osa-alueilla. Toki näytöt pitää vielä lyödä pöytään, mutta kaikki mahdollisuudet ovat olemassa liigan kärkipuolustajien joukkoon murtautumisen suhteen. Jos ja ilmeisesti kun Kivihalme on tulossa, niin hän on erittäin hyvä vahvistus ja voi onnistuessaan olla liigan kärkipuolustajia. Hän kohdallaan on ehkä pieniä kysymysmerkkejä, mutta edellytykset ovat olemassa. Hän korvaa minusta helposti Erosen, joka ei nyt mitään ihmeellistä esittänyt viime kaudella.

Kun olen miettinyt, että kuka voisi korvata Viron, niin oma arvioni on, että Suomi voisi olla ko. pelaaja. Taitoa ja pelikäsitystä löytyy, vaikka muille jakaa ja luistelu on hienoa katseltavaa. Maisema vaihtuu nopealla tahdilla, kun Suomi painaa kaasua. Viime kaudella Suomen ongelma oli puolustamisessa ja kaksinkamppailuissa. Näiden osa-alueiden osalta ei vielä riittänyt liigatasolle vaan oli fyysisesti vielä pehmeä ja jäi helposti jyrän alle. Viro on näillä osa-alueilla selvästi vielä edellä, mutta saa nähdä, miten Suomi on pystynyt näitä ominaisuuksia parantamaan kesän aikana.

Arell on luotettava oman pään isäntä, joka katsoo samalla vähän nuorempien perään. Kyllä näin kannattajana voi nukkua yönsä rauhassa, kun tietää Arellin hoitavan oman tonttinsa Tepsin maalin edustalla. Anttalainen toivottavasti palaa omalle tasolleen, eikä paha loukkaantuminen enää aiheuta harmia. Rafkin on toivottavasti kesän aikana ottanut kehitysaskeleita eteenpäin. Mielenkiintoista on nähdä Kiviharjun otteita Tepsin paidassa. Potentiaalia on ja kiekolliset taidot riittävät jo nyt liigaan. Luistelu on ilmeisesti kehittynyt. Hänen kohdallaan kysymysmerkkinä on se, kuinka pärjää fyysisissä kaksinkamppailutilanteissa ja oman maalin edustalla. Fysiikkaa ja fyysisyyttä pitää saada lisää, mutta kehitystä on tässäkin tapahtunut. Eiköhän valmennus osaa arvioida, mitä häneltä voidaan odottaa alkavalla kaudella ja miten häntä voidaan peluuttaa.

Puolustuksen osalta minua hieman mietityttää oman pään puolustuspelin taso. Kiekollista osaamista siellä on tarpeeksi tai ainakin pitäisi olla. Vähän kaipaisin Arellin kaveriksi toista kokeneempaa isokokoista oman pään isäntää, joka hoitaa takuuvarmasti tiukat tilanteet oman maalin edessä. Pullilla olisi raameja olla sopivan ilkeä oman pään järjestysmies, mutta luonne taitaa olla vähän liian kiltti siihen rooliin. Ei tarvitse olla, mikään Joe Finley, joka ei muuta tehnyt, kuin harrasti sikailuja ja törkeyksiä. Pullin osalta on mielenkiintoista seurata, että onko taas ottanut kehitysaskeleita. Oli viime kaudella ajoittain oikeinkin hyvä. Sisu-Petteri Lehtosen pitäisi olla fyysinen puolustava puolustaja samoin myös Eemeli Saaren. En osaa sanoa voisiko jompikumpi näistä kahdesta ottaa oman pään isännän roolia. Lehtosen osalta tilanne on harmillinen, kun viime kausi meni kokonaan ohitse loukkaantumisen takia. Hän on juuri siinä kehittyvässä iässä, jossa ei saisi tulla näin pitkiä poissaolojaksoja, jotka haittaavat paljon kehittymistä.

Kivihalme - Anttalainen
Rafkin - Tuomisto
Suomi - Arell
7.puolustajana Pulli

Rotaatiossa Kiviharju, Lehtonen, Saari ja Allen

Kyllä puolustuksessa on potentiaalia, vaikka kokemusta ja näyttöjä vähän puuttuu. Pudotuspelejä ajatellen ei minun mielestäni yksi fyysinen puolustava puolustaja olisi pahitteeksi, mutta en mitään paniikkihankintoja lähtisi tekemään. Voi ihan hyvin katsoa, miten kausi lähtee liikkeelle ja sitten kauden puolivälin tienoilla tai vähän ennen voi reagoida, jos siltä näyttää, että tarvitaan vahvistusta. Suomi ainakin tarvitsee rinnalleen puolustajan, joka pärjää fyysisissä kaksinkamppailutilanteissa oman maalin edessä ja kulmaväännöissä. Ei minun mielestäni puolustus ole viime kaudesta heikentynyt, jos ajatellaan toteutunutta tilannetta. Paperilla puolustus on ehkä hieman heikompi. Toisaalta Lajusesta näkyi kauas, että parhaat vuodet ovat takanapäin ja Eronen ei esittänyt mitään sellaista, mitä ei pystyisi korvamaan melko helposti. Toki Pullin, Rafkinin, Suomen, Lehtosen, Saaren ja Allenin pitää kehittyä ja ottaa askeleita eteenpäin. Tuomiston pitää lunastaa odotukset. Luottavainen fiilis minulla kuitenkin on tällä hetkellä puolustuspään osalta. Ihan hyvä tilanne on.
 

Siwawaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Anttalainen toivottavasti palaa omalle tasolleen, eikä paha loukkaantuminen enää aiheuta harmia.
Pitsissä ainakin oli oma itsensä, kun painoi tämän Saipan 2 metrisen ja 107kilosen järkäleen aivan levyksi avojään pommilla
Sisu-Petteri Lehtosen pitäisi olla fyysinen puolustava puolustaja
Pitsissä myös Lehtonen näytti omaan silmään hyvältä fyysiseltä ja kamppailuvoimaiselta puolustajalta. Pieniä hasseja sattui, mutta annetaan anteeksi, kun viime kausi jäi lähes kokonaan pelaamatta
 

mikkelson

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Puolustuksen osalta minua hieman mietityttää oman pään puolustuspelin taso. Kiekollista osaamista siellä on tarpeeksi tai ainakin pitäisi olla.

Hyvä nosto!

Lajunen-->Tuomisto
Eronen-->Kivihalme
Ivarsson-->Allen
Viro-->Suomi

Tässä varmaan aika hyvä tiivistys lähteneistä ja heidän tulevista korvaajista. Ensinnäkin täytyy sanoa että onhan tuo aika kova nelikko mikä meiltä lähti. Voisi olla pätevä Top-4 puolustus moneenkin jengiin. Ennen kaikkea siinä on puolustuspäänosaamista. Sitä ei mun mielestä arvostettu tarpeeksi tuossa nelikossa. Hyökkäyspäässä Kivihalme&Tuomisto kaksikon pitäisi pystyä korvaamaan Lajunen ja Eronen ja uskon että näin tapahtuukin. Suoritusvarmuus ja puolustuspeli on kysymysmerkki mutta uskon että kokonaisuutena päästään vähintäänkin tasoihin tässä "vaihtokaupassa". Parhaassa tapauksessa jäädään aika paljonkin voitolle.

Ivarssonin ja Viron molempien kaudet olivat niin kaksijakoiset että näitä on vähän hankalampi arvioida. Runkosarja oli molemmilta hankala mutta pudotuspeleissä molemmat olivat erinomaisia.

Anttalainen-Tuomisto

- Pitsi on Pitsi mutta roolit voisi mätsätä tässä parissa hyvin. Toinen sähisee joka suuntaan ja toinen pelaa enemmän sijoittumisen kautta.

Kivihalme-Rafkin

- Kivihalmeella paljon samoja vahvuuksia kuin Virolla joten tämä voisi sikäli olla luonnollinen paikka.

Suomi/Kiviharju-Arell

- Tässä taas perinteinen isä/poika pari.

Pulli/Allen

Parit voi jokainen sijoittaa päässään mihin järjestykseen haluaa mutta tässä voisi olla toimivat parit. Kokonaisuutena hyvin liikkuva, yllätyksellinen ja paikoin jopa veemäinen pakisto. Ennenkaikkea viihdyttävä. Sytyn!
 

Suurmestari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Hyökkäysosasto on jonkin verran arvoitus ja joukkueen menestyksen kannalta riippuu paljon siitä, kuinka hankinnat onnistuvat. Voisi sanoa, että kaikkien on pakko onnistua tai muuten on hankaluuksia luvassa. Pitsiturnauksen perusteella on ihan turha vetää mitään johtopäätöksiä. Kommenttien perusteella Korpikoski-Jasu-Haapanen voisi olla yksi hyvä ketju. Siinä on monipuolisuutta ja kun Haapanen saa viimeistelyn kohdilleen, niin paljon hyviä asioita voi tapahtua molemmissa päissä kenttää. Toivottavasti Korpikoski on oikeasti kunnossa ja pystyy pelaamaan ehjän kauden. Hänen panostaan tarvitaan.

Minä uskon Skalickyn ja Ilomäen olevan pelaajia, joista on paljon iloa alkavalla kaudella. Luottoa löytyy myös siihen, että Pyyhtiä jatkaa siitä, mihin keväällä jäi ja alkavalla kaudella tekee taas kovaa jälkeä. Joukkueen menestyksen kannalta on ratkaisevaa se, kuinka Rech ja Kosmachuk onnistuvat. He ovat lähtökohtaisesti kahden kärkiketjun pelaajia, joten tulosta pitää tulla. Myös tulossa olevan sentterin on oltava laatupelaaja, joka ns. johtava pelaaja ja pystyy pyörittämään peliä.

Kolmosketjun laitaan voisi sijoittaa Tammelan, Intosen ja Steenbergenin. Yksi menestyksen kannalta oleellinen kysymys minusta on se, että onko Tammelan haasteet loukkaantumisten ja vaivojen suhteen taakse jäänyttä elämää ja pystyykö hän tasaiseen suorittamiseen illasta toiseen. Potentiaalia on olla liigan parhaimpia laitureita. Siinä ei minusta ole mitään epäselvää. Häneltä löytyy taitoa, nopeutta, yllätyksellisyyttä ja sopivaa röyhkeyttä. Intonen monipuolisena sentterinä on varmasti taas ottanut kehitysaskeleita eteenpäin ja voi jo ensi kaudella olla hyvinkin tärkeä pelaaja kokonaisuutta ajatellen. Saa paljon hyvää aikaiseksi molemmissa päissä kenttää.

Kahtena aikaisempana kautena joukkue on lopulta ollut yksittäisen ketjun ja yksittäisten pelaajien varassa liikaa, kun on lähdetty kevään tosipeleihin. Nyt minusta on aineksia siihen, että pystytään oikeasti hyökkäämään laajalla rintamalla. Tämä tosin edellyttää sitä, että Kosmachuk, Rech ja tulossa oleva sentteri ovat oikeita vahvistuksia ja saavat tulosta aikaan vastustajan päässä. Hyvä aihio on olemassa tasapainoiseen hyökkäysmateriaaliin, jossa pystytään vyöryttämään hyökkäyksiä kaikkien neljän ketjun voimin. Siihen jääkiekko on koko ajan enemmän ja enemmän menossa, että kaikkien ketjujen pitää pystyä myös hyökkäämään.

Yksi oleellinen kysymys on se, että löytyykö ratkaisijoita ja tuloksentekijöitä tarpeeksi. Tasaisia suorittajia löytyy, joukkueesta, jotka eivät ainakaan ole este joukkueen menestykselle. Yksi ihmetyttävä asia on se, onko oikeasti ajateltu, että senttereitä on tarpeeksi. Neljäs on tulossa ja hän on kärkiketjuihin. Loukkaantumisia ei sentteriosasto kestä yhtään. Rotaatiopelaajista Hakala taitaa olla ainoa sentteri. Hakala on ilmeisesti potentiaalinen pelaaja, josta voi olla tulevaisuudessa paljon iloa, mutta vähän mennään riskirajoilla senttereiden suhteen. Mitä sitten tehdään, kun Ilomäki tai Intonen loukkaantuu?

Hyökkäysosastossa on paljon hyvää, mutta on riskitekijöitäkin olemassa. Kaiken pitää mennä nappiin ja epäonnistumisiin ei ole varaa. Vili Munkki voisi ehkä olla yksi pelaaja, joka voisi yllättää ensi kaudella ja tehdä ainakin jonkinlaisen läpimurron. Väisänen on myös pelaaja, joka voi murtautua vakiokokoonpanon tärkeäksi pelaajaksi. Hyökkäysosastolla on taas laajuutta laitureiden osalta, mutta oleellinen kysymys on, että riittääkö laatu aivan kärkijoukkueiden haastamiseen. Paljon pitää pelaajien kehittyä.
 

Suurmestari

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Hyvä nosto!

Lajunen-->Tuomisto
Eronen-->Kivihalme
Ivarsson-->Allen
Viro-->Suomi

Tässä varmaan aika hyvä tiivistys lähteneistä ja heidän tulevista korvaajista. Ensinnäkin täytyy sanoa että onhan tuo aika kova nelikko mikä meiltä lähti. Voisi olla pätevä Top-4 puolustus moneenkin jengiin. Ennen kaikkea siinä on puolustuspäänosaamista. Sitä ei mun mielestä arvostettu tarpeeksi tuossa nelikossa. Hyökkäyspäässä Kivihalme&Tuomisto kaksikon pitäisi pystyä korvaamaan Lajunen ja Eronen ja uskon että näin tapahtuukin. Suoritusvarmuus ja puolustuspeli on kysymysmerkki mutta uskon että kokonaisuutena päästään vähintäänkin tasoihin tässä "vaihtokaupassa". Parhaassa tapauksessa jäädään aika paljonkin voitolle.

Ivarssonin ja Viron molempien kaudet olivat niin kaksijakoiset että näitä on vähän hankalampi arvioida. Runkosarja oli molemmilta hankala mutta pudotuspeleissä molemmat olivat erinomaisia.

Anttalainen-Tuomisto

- Pitsi on Pitsi mutta roolit voisi mätsätä tässä parissa hyvin. Toinen sähisee joka suuntaan ja toinen pelaa enemmän sijoittumisen kautta.

Kivihalme-Rafkin

- Kivihalmeella paljon samoja vahvuuksia kuin Virolla joten tämä voisi sikäli olla luonnollinen paikka.

Suomi/Kiviharju-Arell

- Tässä taas perinteinen isä/poika pari.

Pulli/Allen

Parit voi jokainen sijoittaa päässään mihin järjestykseen haluaa mutta tässä voisi olla toimivat parit. Kokonaisuutena hyvin liikkuva, yllätyksellinen ja paikoin jopa veemäinen pakisto. Ennenkaikkea viihdyttävä. Sytyn!

Kokemusta lähti puolustuspäästä hirmuinen määrä Lajusen, Ivarssonin ja Erosen myötä. Se on selvä asia. Virokin näytti ajoittain siltä, että olisi pelannut jo vuosikaudet. Puolustuspään osaaminen oli hyvällä tasolla. Lajusella ajoittain näkyi, ettei liike tahtonut riittää ja tuli vähän ihmeellisiä virheitä silloin tällöin. Onhan tosiasia se, että myös kokemusta, rutiinia ja suoritusvarmuutta tarvitaan ja sitä menetettiin paljon. Uskon kuitenkin, että "vaihtokaupassa" päästiin ainakin tasoihin ja jos oikein hyvin käy, niin voitetaan näissä muutoksissa. Kuten totesin, niin ottaisin yhden kokeneemman puolustavan puolustajan mukaan Arellin kaveriksi tuomaan rauhallisuutta ja varmuutta puolustukseen. En olisi pahoittanut mieltäni jos Ivarsson olisi jatkanut, vaikka kausi olikin osittain hankala.
 

O.K!

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, COL, sympatiat Coyotes-faneille
Pakisto siis seuraavanlainen:

Kivihalme-Anttalainen
Arell-Tuomisto
Pulli-Rafkin
Suomi-Kiviharju
Allen-Lehtonen
Saari


Yllättävän hyvältä näyttää, kyllä tällä pakistolla voidaan taistella kotiedusta.

Kivihalme:

Oletus on, että on Liigan parhaimpia pakkeja. Teki jo aiemmin Liigassa pelatessaan oikein hyvät tehot ja vaikka Amerikassa viime kaudet on menneet enemmän tai vähemmän loukkaantumisien kanssa, teki hän sielläkin ihan kelpo tehot. Teki kuitenkin kaudella 20-21 20 pelissä tehot 6+5.

Anttalainen:

Yksi Liigan aliarvostetuimmista pelaajista. En vain keksi mitään valitettavaa Anttalaisesta. Hän ei välttämättä komeile pistepörssin kärjessä, mutta loistava pelaaja kaikilla osa-alueilla.

Arell:

Liigan top5 puolustavia pakkeja. Toinen todella aliarvostettu pelaaja, joka tekee paljon näkymätöntä työtä, joka osoittautuu loppujen lopuksi todella tärkeäksi.

Tuomisto:

Villi kortti Liigassa, mutta uskon hänen menestyvän hyvin ja olevan erittäin hyvä. Isokokoinen pisteitä tekevä pakki ei voi koskaan olla huono juttu. Liigan vuoden tulokas?

Pulli:

Tällä palstalla aliarvostettu pelaaja. Pelasi lähes kaikki pudotuspelit viime kaudella, joka tarkoittaa sitä että ainakin valmennus luottaa Pulliin. Ja niin luotan minäkin. Hyvää duunia molempiin suuntiin ja isokokoisuus myös plussaa.

Rafkin:

Rafkinin kehitys seisoi koko viime kaudella paikallaan, mutta nyt olettaisi kehitystä tapahtuneen. Ei nähty vielä Pitsissä, joten innolla odotan nähdä Rafkin mm-kisoissa.

Suomi:

Loistavasti liikkuva ja hyvä kiekon kanssa, mutta puolustaminen ja fyysisyys vähintään kysymysmerkki. Pelasi kuitenkin omaan silmään hyvän Pitsin ja saattaa yllättää. Jos vastuuta ei tule, voidaan Suomi laittaa vielä A-junnuihin.

Kiviharju:

Hänestä taitaa olla kaikki sanottu, mutta sanon vaan sen, että Kiviharju tulee pelaamaan kaudella +20 peliä Liigassa. Kiviharju on jo nyt loistava pakki, ja ikäisekseen ihan mahtava. Fyysisyys ja koko ovat ainoat kysymysmerkit, mutta uskon Aronin pärjäävän jo nyt Liigassa.

Loput:

Tuo leveyttä mahdollisten loukkaantumisten tai muiden poissaolojen takia. Varsinkin u20-kisojen aikaan joulu-tammikuussa voi heille tulla käyttöä. Lehtonen pelasi ainakin hyvän Pitsin, hänestä voi tulla vielä hyvä pelaaja...
 

Sphinx

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Viime kauden alla pidin mielenkiintoista, monipuolista ja laadukasta pakistoa Tepsin vahvuutena, ja hyvältä tuo pakisto taas näyttää. Esimerkiksi Ivarssonin perään en itse haikaile, koska miehen rooli olisi tässä rosterissa ollut roikkua kokoonpanon rajoilla ja pidän Ivarssonia vähän liian hyvänä/kalliina pelaajana kiinnitettäväksi näin pieneen rooliin. Allen on riittävä tuohon rooliin pelaamaan hajapelejä silloin tällöin. Siellä pitäisi kuitenkin saada ainakin Pulli ja Suomi molemmat sisäänajettua liigapeleihin tällä kaudella. Tai Pulli sisäänajettiin jo viime kaudella niin ei olisi Euroopan parhaan kasvattajaseuran strategian mukaista siirtää oman junioripolun kasvattia takaisin katsomoon, kun ensin luottoa tuli runsaasti finaaleja myöten. Lisäksi Kiviharju ja Lehtonen olisi kiva nähdä vetämässä hajapelejä.

Nyt varmaan joukkueen rakennuksessa kaikki huomio on kiinnitetty puuttuvan laatusentterin etsimiseen, ja jos pakkeja ei hommata enempää, budjetista löytyy toivottavasti vielä riittävästi euroja. Aiemminhan oli puhetta, että olisi etsitty vielä kahta pakkia ja sentteriä. Sentterihän joukkueesta puuttuu ihan määrällisestikin.

Mielestäni yhden laatusentterin hankinnan jälkeen joukkue olisi valmis aloittamaan kauden sillä varauksella, että vielä syksyn aikana olisi mahdollisuus reagoida hommaamalla joko yksi pakki tai sentteri-laituri sen mukaan, mitä joukkue näyttäisi olevan vailla ja miltä pelaajamarkkinat sekä joukkueen loukkaantumistilanne näyttävät.
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Onko tosiaan niin ettei tämä tuore vahvistus puhu lainkaan suomea? Tiedän että molemmat passit löytyy, mutta jenkiksi vedetty esittely somessa yllätti.
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - #FreeFASlapsi
Onko tosiaan niin ettei tämä tuore vahvistus puhu lainkaan suomea? Tiedän että molemmat passit löytyy, mutta jenkiksi vedetty esittely somessa yllätti.

Ei puhu, ymmärtää kyllä jonkin verran. Toki tuo juttu on Kärppä-aikojen alusta, mutta ei ihan hirveästi ole sanavarasto käsittääkseni karttunut.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös