Liigajoukkueiden voimasuhteet kaudella 2022–2023

  • 1 042 468
  • 5 041

Crüe 13

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Chicago Blackhawks, P-iirot, ManU.
JYPistä on tullut pitkin kesää tunne, että nyt on otettu joukkueeseen kaikki ne, jotka on vaan ollu tulossa, miettimättä sen enempää roolituksia. Siitä kertoo aika hyvin jo tuo meidän laituriosasto, joka on todennäköisesti liigan laajin.

Turkulainen-Lahtinen
Puustinen-Gardiner
Rooba-Kemell
Siikanen-Valkeajärvi
Salonen-Vidgren
Heljanko-Petman

Senttereinä:

Platzer
Platt (voi pelata myös laiturina)
Christoffer
Stråka
Perttu
Koskela

+ pari junnua

Saa nähdä miten tyytyväisiä on Heljanko, Salonen, Vidgren, Petman, Siikanen ja Valkeajärvi peliaikoihinsa, kun tuosta porukasta kolmelle neljälle ei peliaikaa hirveästi ole tulossa. Turhia palkkakulujakin, joilla vois saada sen yhden toivotun pakin.

Jos JYPi saa tuohon vielä yhden pakin, sellaisen kokeneen all-around tyylisen puolustustajan, niin JYPi taistelee jopa kotiedusta!
Vaikea Petmanin tosta 4 kenttää ylemmäs on nousta, paitsi tuuraamaan.
Erittäin hyvä energiapelaaja, liigan parhaimpia taklaajia. Harmitti että Lähti.
Ajattelin että lähti isomman ruudun perässä...
 

Yön Kärppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & Suomi
Laitetaanpa oma järjestys runkosarjan osalta. Vielähän pelaajia tulee sarjaan jonkin verran, mutta en usko että voimasuhteet niin rajusti muuttuisivat hankintojen toivossa.

1. Kärpät - Omissa papereissa ylivoimainen ykkönen. Sanoin jo Kärppien kausiketjussa, että jos ei mestaruutta tule, niin kausi on minulle suuri pettymys. Jos jokin asia täytyy nostaa pienenä kysymysmerkkinä, niin Blomqvistin pää. Viime kaudella sai pelata pudotuspelit paineitta, mutta nyt on ykkösmolarin viitta harteilla. Taidot riittävät varmasti. Uskon, että pääkin todennäköisesti.
2. Tappara - Ainoa joukkue jota pelkään. Puolustus on selvästi heikompi kuin meillä. Sen takia Kärppien pitäisi olla parempi joukkue. Tapola vs. Marjamäki menee Marjamäelle. Hyökkäyksen kärki on kuitenkin Tapparalla parempi kuin Kärpillä. Se lienee ase, jolla se voi voittaa Kärpät finaalisarjassa.
---------------
3. JYP - Onpa hienoa, että Jyväskylässä ollaan taas oikeilla raiteilla. Loistavia hankintoja sekä Rautakorpi - Nieminen kaksikko on varmasti hyvä kaksikko, vaikka ihan parhain mahdollinen päävalmentaja ei Rautakorpi enää 2022 olekaan. Hyvä silti. JYPin taaperrus on ainakin hetken aikaa ohitse.
4. TPS - Turussa jatkunee samat hyvät tuulet. Kovia menetyksiä, joista kaikkia ei olla saatu vielä korvattua. Hyvä joukkue ja ennen kaikkea loistava päävalmentaja kuitenkin takaavat top-6 sijoituksen.
5. Ilves - Runkosarjassa Ilves on varmasti kova vastustaja, mutta pudotuspeleissä ottaisin mieluummin Ilveksen vastaan kuin TPS:n tai JYPin. Myrrästä ei ole mestarivalmentajaksi. Hän on "poika" miesten sarjassa. Joukkue muutoin paperilla näyttää hyvältä.
---------------
6. HPK - Aika tasapaksu ja tylsä nippu. Tässä tapauksessa se lienee ihan hyväkin asia. Pikkarainen nosti viime kaudella HPK:n suosta, mutta lopussa hänen alaisuudessa HPK suli pahasti puolivälieräpaikalta. Tämä joukkue tarvitsee hyvän alun, muuten kaudesta saattaa tulla hankala.
7. Jukurit - Varmaan kaikista epävarmin veikattava. Voi jälleen kerran yllättää, ja olla siellä kärkikahinoissa, mutta toisaalta näen Jukureiden kohdalla suuren floppiriskin, jos verrataan viime kautta. Kovia menetyksiä, joita ei ole saatu korjattua. Jos Jokinen tälläkin kaudella saa Jukurit hyvin pelaamaan, niin on kova kaveri. Ilolla tervehdin tätä, ettei tarvitse Jukureita automaattisesti sijoittaa runkosarjan alapäähän ennen kauden alkua.
8. SaiPa - Tämäkin vahva kysymysmerkki minulle. Nyt kun Virta saanut koota joukkuetta jo toisen vuoden, joten hyvä tulos pitäisi alkaa jo näkymään. Oikeastaan ainoa paha menetys heillä on Ville Petman. Jos saavat vielä sen kovan ykkössentterin, niin pitäisi olla Lappeenrannassakin paluu pudotuspeleihin. Puolustus SaiPan mittakaavalla todella kova.
9. HIFK - Kesä on ollut todellinen tuskien taival HIFK:lle. Uskon, että sieltä tulee vielä pari pelaajaa, mutta kovin kehnolta tuo kokoonpano näyttää. Viime kaudella HIFK:n hyökkäys oli tajuttoman kova, ja silti tuloksena oli paha floppi. En luota Peltosen kykyyn hirveästi.
10. KooKoo - KooKoon ulkkarit vaikuttaa hieman kysymysmerkeiltä. Puolustuksessa on isoja aukkoja, kun Seppälä ja Nikkilä lähtivät.
11. Lukko - Virtanen on mun papereissa menneen talven miehiä. Täälläkin pahoja menetyksiä, joita ei olla saatu kunnolla korvattua. Liiga tarvitsee paremman Lukon.
---------------
12. Pelicans - Linnun lento alkaa pudota Niemelän alaisuudessa. Hyvä päävalmentaja, mutta kun pelaajamateriaali on heikkoa luokkaa, niin en usko tähän.
13. KalPa - Samat sanat kuin Pelicansille, paitsi että Niemelä on parempi päävalmentaja kuin Miettinen.
---------------
14. Ässät - Eipä hirveästi sanottavaa Ässistä. Kivi oli ainakin hyvä päävalmentaja aikoinaan, saapa nähdä onko enää. Yhdellä Jesse Joensuulla ei vielä hirveän pitkälle pötkitä.
---------------
15. Sport - Hävettävän huono ryhmä Liiga-tasolle. Tällaisia kokoonpanoja pitäisi olla vasta keväällä, kun on tyhjennysmyynnit.
 
Viimeksi muokattu:

Yuppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Україна
Laitetaas oma näkemys:

1. Tappara - kone jauhaa ja selviä heikkouksia ei ole
2. Hifk - pari vahvistusta tulee vielä ja esim. Pakarinen, Koivistoinen törkeästi aliarvostettu
3. Lukko - ei heikkouksia ykkössentterin saapumisen jälkeen, puolustus Ilveksen jälkeen paras
4. Ilves - huippupuolustus, hyökkäyksessä vähän toivomisen varaa
5. HPK - tasaisen varma porukka
6. Kärpät - taistelee suorasta poffipaikasta, mutta kokemuksen voimin ottaa sen
7. TPS - isolla rahalla pari täsmää syksyyn ja bueno
8. JYP - isot satsaukset nostaa Valtran pohjalta
9. SaiPa - kuningas Virran toinen kausi tuottaa EOM:a
10. KalPa - aina urheilullinen ja riittävän pelinopea joukkue
11. Jukurit - paras jäljelläolevista, mutta onehitwonder
12. KooKoo - profiilia nostanut porukka on nyt joutunut antamaan periksi
13. Pelicans - vaikuttaa vähän sekoilulta joka tavalla
14. Ässät - tuttuja teitä näyttää menevän, ei yhtään varmaa korttia mutta sitäkin enemmän ässäarpoja
15. Sport - Duffelin laulut laulettu, vaikea keksiä mitään hyvää
 

Lahelainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, sympatiat SaiPa
Jaan myös itse oman, ei-puolueellisen näkemykseni:


1. Tappara -- Ei mitään heikkouksia, tuplamestaruus tulossa.

2. Kärpät -- Tapparan isoin haastaja, itseä epäilyttää vain maalivahtitilanne. Kolme nuorta jantteria joilla yhteensä kolmekymmentä peliä kokemusta.

3. Ilves -- Selvästi laitettu rahaa palamaan, ja menestystä hakemaan. Oikein kelpo joukkue kasattu.

4. HPK -- Kaikki osa-alueet kunnossa. Puolustus ehkä vähän kapea, mutta eiköhän Hietanen pelaa ~25minuttia ottelua kohden ja hoida homman kotiin.

5. JYP -- Jyppilässä selvästi kyllästytty viimekausien taapertamiseen, ja rahaa pistetty kunnolla materiaaliin. En näe mitään syytä miksei JYP menisi suoraan kuuden sakkiin.

6. HIFK -- Pari hankintaa vielä (?) ja ei muuta kun tasaista suorittamista. Vääntö viimeisestä suorasta paikasta Lukon kanssa.

7. Lukko -- Lukolla on laadukkaita korkean profiilin pelaajia, mutta viime kautta muistellen uskon, että suorittaminen on jälleen ylä- ja alamäkeä. Vääntö HIFK:n kanssa kuudennesta sijasta, jossa kuitenkin Lukko jää hiuksen hienosti taakse.

8. Jukurit. -- Jokisen Jukurit pelaa tasaisen kauden ja sijoittuu kahdeksanneksi. Eipä siitä muuta.

9. TPS -- kirjoitushetkellä vahvistukset ovat yllättävän maltillisia. Iso kasa menetyksiä viime kaudesta myös tulee näkymään sijoituksessa.

10. SaiPa -- SaiPa tulee vihdoin takaisin pleijareihin, budjettia nostettu ja ykkössentterikin kuulemma Lappeenrantaan tulossa vihdoin!

11. KooKoo -- Ei oikein mitään erikoista löydy rosterista, mikä erottuisi edukseen.

12. KalPa -- Sama homma kun ylempänä KooKoolla.

13. Ässät -- Porissakin on (oletettavasti) kyllästytty kömpimiseen. Uusilla hankinnoilla on ihan hyvät mahdollisuudet suorittaa, mutta uskon Ässien jäävän pudotuspelien ulkopuolelle.

14. Pelicans -- Ohut materiaali, potenttiaaliin liikaa luottaminen ja MikkiHiirifysiikka. Kaiken lisäksi kaukalon ulkopuoleiset asiat saattavat vaikuttaa jopa pelilliseen suorittamiseen, niin sekaisin on pakka meilläpäin. Eipähän olla viimeisiä tällä kaudella.

15. Sport -- Vaikuttaa tosiaan siltä, että Sport kasasi joukkeen väärälle sarjatasolle. Ruotsalaiset hankinnat saattavat pari kertaa väläytellä, mutta jumbosija on juuri tällä hetkellä Vaasan Sportin näköinen.
 

teba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Vaikea itse muodostaa värilaseilla objektiivista näkemystä, enkä Sportilta mitään ihmeitä tulevalla kaudella odotakaan. Mutta haluaisin kuulla miksi järjestään kaikki rankkaa Sportin suorilta sijalle 15, ei pelaajamateriaali kuitenkaan eroa bottom5 sijojen muihin joukkueisiin verrattuna juurikaan. Dufvako tämän kaiken aiheuttaa?:D Toivoisin siis joltain ihan rehtiä analyysiä miksi juuri Sport jää jumbosijalle.
 

Suurimo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Vaikea itse muodostaa värilaseilla objektiivista näkemystä, enkä Sportilta mitään ihmeitä tulevalla kaudella odotakaan. Mutta haluaisin kuulla miksi järjestään kaikki rankkaa Sportin suorilta sijalle 15, ei pelaajamateriaali kuitenkaan eroa bottom5 sijojen muihin joukkueisiin verrattuna juurikaan. Dufvako tämän kaiken aiheuttaa?:D Toivoisin siis joltain ihan rehtiä analyysiä miksi juuri Sport jää jumbosijalle.
Koska Sport on Sport
 

Dev

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jaan myös itse oman, ei-puolueellisen näkemykseni:

6. HIFK -- Pari hankintaa vielä (?) ja ei muuta kun tasaista suorittamista. Vääntö viimeisestä suorasta paikasta Lukon kanssa.
Syksyllä/talvella mahdollisesti joo. Ennen kautta ei tule enää yhtään hankintaa jos on Tobias Salmelaista uskominen. HIFK aikoo katsoa Otto Salin, Aleksanteri Kaskimäki ja Kasper Halttunen kortit läpi.
 

Spitfire

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, SJS
Vaikea itse muodostaa värilaseilla objektiivista näkemystä, enkä Sportilta mitään ihmeitä tulevalla kaudella odotakaan. Mutta haluaisin kuulla miksi järjestään kaikki rankkaa Sportin suorilta sijalle 15, ei pelaajamateriaali kuitenkaan eroa bottom5 sijojen muihin joukkueisiin verrattuna juurikaan. Dufvako tämän kaiken aiheuttaa?:D Toivoisin siis joltain ihan rehtiä analyysiä miksi juuri Sport jää jumbosijalle.
Sanot että Sportin pelaajamateriaali ei juurikaan eroa muista B5 arvioiduista joukkueista. Minusta se eroaa aika paljonkin etenkin keski-iältään (Sportilla 28.x vs. Muilla 23.x). Sportilla tuskin monikaan pelaaja ottaa mitään erityisiä kehitysaskelia, kun taas tuollaisten vähän päälle kaksikymppisten joukoissa se on aika todennäköistä. Sport tulee pelaamaan tuolla nipulla todennäköisesti alkukaudesta ihan hyvin pelaajien kokemuksen turvin, mutta loppukautta kohden meno voi kääntyä mollivoittoiseksi. En usko, että Sport olisi kauden päätteeksi Jumbo, mutta ennalta on vaikea laittaa mitään muuta joukkuetta alapuolelle.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Puolustus on selvästi heikompi kuin meillä. Sen takia Kärppien pitäisi olla parempi joukkue. Tapola vs. Marjamäki menee Marjamäelle.

Olen kanssasi aika eri mieltä tästä, mutten kuitenkaan Kärppien sijoituksesta vaan enemmänkin syistä. Haluaisin vähän kuulla tarkemmin, millä perusteella Marjamäki ajaa ohi Tapolan. KHL:n valmennus Jokereissa? Maajoukkuevalmennus? Onko jokin erityinen syy, miksi Marjamäki on Tapolaa kovempi? Liigassahan sarjat ovat 1-1 ja Tapolalla on kolme mestaruutta, Marjamäellä kaksi.

5. Ilves - Runkosarjassa Ilves on varmasti kova vastustaja, mutta pudotuspeleissä ottaisin mieluummin Ilveksen vastaan kuin TPS:n tai JYPin. Myrrästä ei ole mestarivalmentajaksi. Hän on "poika" miesten sarjassa. Joukkue muutoin paperilla näyttää hyvältä.

Kovin alas arvioit Ilveksen ennakoissa siihen nähden, ettei Ilves nyt minusta kyllä mitenkään valahda JYPin tai TPS:n taakse. TPS:n kohdalla arvostat aika paljon. Ilves kuitenkin viime kaudesta on vahvistunut paperillakin ja Myrräkin on kokemuksia rikkaampi. En oikein näe, että Ilves tuolla viiden paikkeilla olisi.

9. HIFK - Kesä on ollut todellinen tuskien taival HIFK:lle. Uskon, että sieltä tulee vielä pari pelaajaa, mutta kovin kehnolta tuo kokoonpano näyttää. Viime kaudella HIFK:n hyökkäys oli tajuttoman kova, ja silti tuloksena oli paha floppi. En luota Peltosen kykyyn hirveästi.

Joo - on IFK heikentynyt, mutta näin totaalinen romahdus? Aika rohkea haku. Uskon, että IFK kyllä pysyy tuossa top 6:n kyydissä ja ei sieltä helppoja pisteitä hae kukaan isolta kirkolta. Rohkea veikkaus tässä suhteessa, koska tämän osuessa saisi jo rahaakin.
 

teba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport
Sanot että Sportin pelaajamateriaali ei juurikaan eroa muista B5 arvioiduista joukkueista. Minusta se eroaa aika paljonkin etenkin keski-iältään (Sportilla 28.x vs. Muilla 23.x). Sportilla tuskin monikaan pelaaja ottaa mitään erityisiä kehitysaskelia, kun taas tuollaisten vähän päälle kaksikymppisten joukoissa se on aika todennäköistä. Sport tulee pelaamaan tuolla nipulla todennäköisesti alkukaudesta ihan hyvin pelaajien kokemuksen turvin, mutta loppukautta kohden meno voi kääntyä mollivoittoiseksi. En usko, että Sport olisi kauden päätteeksi Jumbo, mutta ennalta on vaikea laittaa mitään muuta joukkuetta alapuolelle.
Nämäkin on taas vähän sellaisia uskon asioita. En väitä etteikö esim Saipalla olisi paljon lupaavia nuoria mutta liikaa odotuksista perustuu sanojen ”pitäisi” ja ”jos” ympärille. Voidaan siis olettaa että muutama pelaaja nuorista lyö läpi, mutta kaikki on pitkälti odotuksien varassa. Mitä tällä tässä haen takaa niin otetaan esim Saipa vs Sport: Sportin pelaajista 95% on jo tasonsa pääsarjatasolla näyttänyt , Saipalla nuori kokematon jengi, ja kaikki perustuu odotuksiin heidän läpilyönnistä. Enkä nyt väitä etteikö Saipa voisi olla runkosarjan jälkeen Sportin yläpuolella, mutta moni luottaa liikaa odotuksiin läpilyönnistä jne..
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL

PronssiRanne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves & KOOVEE
Tapola vs. Marjamäki menee Marjamäelle.
Saako nyt ihan rehellisesti kysyä edes jotain pieniä perusteluita tälle väittämälle?
Itse olen patologinen Tapolan vihaaja, mutta kyllä melkoista mentaaliakrobatiaa täytyy harrastaa, että pistää ketään liiga valmentajaa Tapolan edelle.
 

Noutolokku

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Kanen Pate ja Dominaattori
Jaan myös itse oman, ei-puolueellisen näkemykseni:

11. KooKoo -- Ei oikein mitään erikoista löydy rosterista, mikä erottuisi edukseen.

12. KalPa -- Sama homma kun ylempänä KooKoolla.
No on siellä KalPalla kuitenkin viime vuoden puolustajien pistepörssin 3. Juuri hankittu Sissons sekä hienosti Ranskan maajoukkueessa pelannut Hugo Gallet.

Sen lisäksi Rissanen ja Kiiskinen ovat edelleen Liigan mittapuulla erinomaisia pelaajia. Tämän lisäksi Görtz kohtaan on ainakin itsellä isot odotukset.

Ja plussana monta nuorta tai nuorehkoa potentiaalista nousukasta mallia Klemetti, Mäenpää, Simontaival, Koponen, Puutio + Kapasten pojat.

Mutta joo. Ei nuilla kuuhun mennä ja playoff paikka olisi jo voitto.
 
Nämäkin on taas vähän sellaisia uskon asioita. En väitä etteikö esim Saipalla olisi paljon lupaavia nuoria mutta liikaa odotuksista perustuu sanojen ”pitäisi” ja ”jos” ympärille. Voidaan siis olettaa että muutama pelaaja nuorista lyö läpi, mutta kaikki on pitkälti odotuksien varassa. Mitä tällä tässä haen takaa niin otetaan esim Saipa vs Sport: Sportin pelaajista 95% on jo tasonsa pääsarjatasolla näyttänyt , Saipalla nuori kokematon jengi, ja kaikki perustuu odotuksiin heidän läpilyönnistä. Enkä nyt väitä etteikö Saipa voisi olla runkosarjan jälkeen Sportin yläpuolella, mutta moni luottaa liikaa odotuksiin läpilyönnistä jne..

Yhtälaillahan tuokin on uskon asioita, että Sportin ikääntyvät pelimiehet pitävät sen näyttämänsä tason myös alkavalla kaudella. Iän myötä pelaajien taso kuitenkaan harvemmin enää nousee siitä, mitä se on ollut. Yleensä ennemminkin tulee taantumista.

Lööke voi tehdä hyvin pisteitä ja Hjalmarsson jos pääsee edes lähelle muutaman vuoden takaista tasoa, niin heiltä tehoja pitää odottaa. Jäävät sitten vain valitettavan yksin, kun muutoin taustalla on enemmän tai vähemmän puukätistä ja ikääntyvää työmyyräosastoa.

Eriksson, Stålberg, Holmström, Asplund ja Keränen muodostavat sen ns. secondary scoringin kärkikaksikon takana, mutta kun hekin ovat profiililtaan työmiehiä puhtaiden pistepyssyjen sijaan ja Holmströmiä lukuunottamatta ikääkin alkaa olla, niin onhan siinä kysymysmerkkejä yhtälailla kuin SaiPan nuorissakin. Voi olla, että tekevät edelleen sen 20-30 pistettä, voi olla että joku jää n. 15 pisteen tasolle. Jos tuota taantumista tulee useammalle, niin tilanne on hälyyttävä.

Puolustuskaan ei itseäni suuremmin vakuuta. Heshka-Johansson kantaa ison vastuun ja Viljanenkin tuo taustalla kiekollista osaamista, mutta sen jälkeen ei oikein olekaan mitään. Bottom4 Hietanen-Pulli-Tommila-Vanttaja ei vahvistuvassa Liigassa kuulosta kovin vakuuttavalta.

Ja miten Hovinen kestää kasassa? Ikää on hänelläkin ja viime kaudella paikat paukkuivat. Hoidatti toki ne kuntoon, mutta kyllähän tuossa vaara piilee, että rasitus ennen pitkää hajottaa lonkat uudelleen. Reijola ihan ok kakkonen, mutta pidemmän ajan ratkaisu vastuunkantajana hän ei ole.

Yhteenvetona siis sanotaan, että itse sijoittaisin Sportin häntäpäähän hyökkäyksen tulosyksikön sekä puolustuksen laadullisen kapeuden vuoksi. Joukkueen ikärakenne asettaa kysymysmerkkejä ryhmän ylle, että pystyvätkö kaikki pitämään oletetun tasonsa. Kovin montaa potentiaalista tasonnostajaa en porukassa näe.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Itse olen patologinen Tapolan vihaaja, mutta kyllä melkoista mentaaliakrobatiaa täytyy harrastaa, että pistää ketään liiga valmentajaa Tapolan edelle.
Itse pistän Pekka Virran, koska kun Virta saa käsiinsä sellaisen miehistön mitä haluaa, niin sitä joukkuetta ei pysäytä kukaan eikä mikään. Kaksi viimeisintä kautta Raumalla puhukoot miehen puolesta.

Ongelma toki Virrankin kohdalla on että sellaista miehistöä ei Lappeen rannoissa tule samaan, vaan tyytyminen on lähinnä siitä unelmarosterista D-luokan kokoonpanoon.
 

anatomia

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, LeKi
No hiukan laveasti määritelty, eiköhän jokainen valmentaja voita jos saa juuri sellaisen jengin kuin haluaa. Virran puutteena pidän sitä, että hän aina aika ajoin heittää pelaajat ns. "bussin alle". Tämä kävi jo Saipassakin viime keväänä. Kun peli ei kulje, niin pelaajat on paskoja.

Kritisoikoon ja kiukutelkoon kopissa tai vielä mielummin henkilökohtaisesti, mutta pelaajien vähättely mediassa menee minulta yli. Ehkä tuolla sitten saa sellaisen henkilöstön minkä haluaa. Sellaiset jotka tuollaisesta motivoituvat. Itse en ymmärrä.
 

33720

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jauhojengi
Sport-aiheesta sen verran, että viimeiseksi asettaminen ei välttämättä tarkoita, että pitäisi Sportin kohdalla viimeistä sijaa todennäköisimpänä, vaan se voi tarkoittaa myös sitä, että pitää Sportia epätodennäköisimpänä menestyjänä(esim. pleijareihin pääsy). Siinä missä Sport on helppo nähdä lähes kaikissa tapauksissa häntäpään porukkana (joka kuitenkin voi Dufva-kiekollaan ja kokemuksellaan jättää yhden tai pari joukkuetta taakseen), on jossain muussa saman kategorian joukkueessa kaiken mennessä nappiin jotain potentiaalia. En halua rankata Sportin taakse joukkuetta, jolla on mielestäni parempi sauma selvitä sääleihin, vaikkei se olisi lähtökohtaisesti ythään Sportia kovempi nippu.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Eiköhän Sportille käy niin että alkukaudesta napsivat ihan hyvää tahtia voittoja, mutta sitten viimeistään marraskuussa tulee karu paluu arkeen ja iskee se realismi vastaan ja joukkue vajoaa sitten bottom-osastolle. Viime kausi taisi mennä vähän tuolla tavalla ja oletan saman käyvän nytkin.
 

Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
RFC Liege
Kritisoikoon ja kiukutelkoon kopissa tai vielä mielummin henkilökohtaisesti, mutta pelaajien vähättely mediassa menee minulta yli. Ehkä tuolla sitten saa sellaisen henkilöstön minkä haluaa. Sellaiset jotka tuollaisesta motivoituvat. Itse en ymmärrä.
Tästä olen vähän eri mieltä. Jos pelaaja tai pelaajat vetää selkä suorana vaihtoon, niin vittumaisinta on katsojana kuulla, että hyvä peli ihan riittänyt. Tällä tavalla kaikki vaikuttaa epäammattimaisilta ainakin jos kaava toistuu. Varmaan jokainen pelaaja tietää miten on pelannut. Kyllä median edessä voi kertoa, että palkan eteen oletaan, että tehdään töitä. Kopissa sitten kädestä käteen kerrotaan, että miten tehdään paremmin.

Syyttömiä toki turha junan alle on heittää.
 

Nebelwerfer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Eiköhän Sportille käy niin että alkukaudesta napsivat ihan hyvää tahtia voittoja, mutta sitten viimeistään marraskuussa tulee karu paluu arkeen ja iskee se realismi vastaan ja joukkue vajoaa sitten bottom-osastolle. Viime kausi taisi mennä vähän tuolla tavalla ja oletan saman käyvän nytkin.
Jo, toki viime kaudella ainakin yksi syy tohon mahalaskuun, oli että välillä oli neljä, tai oliko jopa viisi, pakkia telakalla juuri kun tuo synkkä ajanjakso alkoi. Mutta jo, nää on näitä.
 
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Bunch of Jerks
No hiukan laveasti määritelty, eiköhän jokainen valmentaja voita jos saa juuri sellaisen jengin kuin haluaa. Virran puutteena pidän sitä, että hän aina aika ajoin heittää pelaajat ns. "bussin alle". Tämä kävi jo Saipassakin viime keväänä. Kun peli ei kulje, niin pelaajat on paskoja.

Kritisoikoon ja kiukutelkoon kopissa tai vielä mielummin henkilökohtaisesti, mutta pelaajien vähättely mediassa menee minulta yli. Ehkä tuolla sitten saa sellaisen henkilöstön minkä haluaa. Sellaiset jotka tuollaisesta motivoituvat. Itse en ymmärrä.
Joo, tämä on kieltämättä ominaista Virtalle. Toimitusjohtaja Markkanenkin tuntui tätä asiaa joskus pyytelevän anteeksi, Jussi painotti jossain podcast-haastattelussa miten iso vitutus jokainen tappio on myös päävalmentaja Virralle. Toisaalta, pudotuspelijunan karattua Virta oli enimmäkseen hyvinkin positiivinen ja ymmärtäväinen, kiitteli usein koko joukkueen taisteluasennetta vaikka turpaan tulikin.

Se myös on merkillepantavaa näissä Virran junan-alle-tuuppaamisissa, että isomman kritiikin kohteeksi joutuneet pelaajat myös yleensä saavat lähteä joukkueesta. Eivät riittäneet Jaakko Lantan aloitusprosentit tai Mikko Juusolan Liiga-debyyttikauden 11 tehtyä maalia, jos esitykset eivät vastanneet Viran vaatimustasoa. On ihan mielenkiintoista nähdä, miten tämän kauden hankinnat sopeutuvat Virta-kiekkoiluun!
 

Lahelainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, sympatiat SaiPa
Mutta joo. Ei nuilla kuuhun mennä ja playoff paikka olisi jo voitto.
Joo. Itsellä on se paha, että KalPa aina tuntuu sellaiselta tasapaksulta, kukaan ei oikein pistä silmään ei niin nimenä kuin pelaajana. Ei mitään hajua, miksi näin on. Ei ole mitään teitä vastaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös