Yhdysvaltain ex-presidentti Donald J. Trump

  • 3 385 525
  • 22 705
Suosikkijoukkue
Kärpät
Donaldille tullut uhmaikä vielä vanhoilla päivillä ja kiukuttelee kuin pikkulapsi. Olisipa ollut limusiinin kojelaudalla kärpäsenä katsomassa mikä siellä on ollut meininki, kun takapenkiltä on Don könynnyt rattia kohti vai haluaako tuo istua kuljettajan vieressä.
Tämäkin olisi ollut kiinnostavaa nähdä, taitaa Trumpilla olla nuo uhmaikäisen toimintatavat säännöllisemminkin käytössä kun asiat eivät mene hänen pillinsä mukaan:

Ilta-Sanomat kirjoitti:
Hutchinson kertoi todistaneensa myös muita Trumpin raivokohtauksia, kun tämä ei saanut tahtoaan läpi vaalituloksen kumoamisyrityksissä.

Trump oli muun muassa hakannut pöytää, paiskonut astioita ja roiskuttanut ketsuppia seinille, kun hänen erottamansa oikeusministeri Bill Barr oli todennut vaalien sujuneen rehellisesti.
 

Shardik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Avs, Mestis
Tämäkin olisi ollut kiinnostavaa nähdä, taitaa Trumpilla olla nuo uhmaikäisen toimintatavat säännöllisemminkin käytössä kun asiat eivät mene hänen pillinsä mukaan:
Tuo ketsupin ruiskuttelu seinille on kyllä kuin suoraan jostain SNL:n Trump-parodiasta.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Aika heikosti republikaaneilla menee, jos Trump on heidän ykkösvalintansa tulevissa presidentinvaaleissa. Puheistaan päätellen tyyppi on mennyt entistä enemmän sekaisin ja jos hän on vielä elossa seuraavissa vaaleissa, on hän silloin 80-vuotias ja todennäköisesti vielä pahemmin omaan napaansa tuijottava.

Se on varmaa, että jos hänet valitaan presidentiksi, äärioikeistolaiset väkivallanteot tulevat lisääntymään dramaattisesti Jenkkilässä sekä se syvä juopa, joka vallitsee demokraattien ja republikaanien välillä tulee syvenemään helvetin syväksi kuiluksi. Hän voi kyllä lisätä hetkellisesti amerikkalaisten firmojen tuotantoa sekä saada siten maa orastavalle kasvu-uralle, mutta haitat ylittävät hyödyt kevyesti. Myös hänen suhtautumisensa Putiniin on sellainen seikka, jota ei pidä jättää huomiotta.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Tuo ketsupin ruiskuttelu seinille on kyllä kuin suoraan jostain SNL:n Trump-parodiasta.
Trumphan on itsessään kuin parodiahahmo suoraan sketseistä. Edellä mainittu on aiheuttanutkin päänvaivaa mm. sarjantekijölle ja kääntäjille. Esimerkiksi silloin kun Brendan Gleeson näytteli Trumpia Showtimen minisarjassa The Comey Rule, roolihahmo esitettiin tietoisesti "normaalimpana" kuin todellinen Trump:

The A.V. Club kirjoitti:
And, as you might imagine with an actor as seasoned as Gleeson playing the president, Ray isn’t aiming to depict Trump as “a cartoon.”

“[E]verywhere that we could, we dialed it down,” he said. “We made the contrast between the bags under his eyes and the orange skin softer than it actually is. We made the hair a little less cartoonish than it actually is. We made the suits fit a little bit better. We went out of our way to play fair because we felt we owed that to the public.”


Japanilaiskääntäjät ovat puolestaan kamppailleet Trumpin uhmaikäisen tasolla olevan kielenkäytön kanssa. Sanonnat kuten "Grab 'em by the pussy", "nut job" ja vasta puhumaan oppineen lauserakenteet ovat haastavia kääntää ja kertoa niiden tulevan Yhdysvaltain presidentin suusta:

 

Jone29

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo, sympatiat KalPalle
Trumpin kannatus heikkenemässä rebujen piirissä ja De Santis on jo suositumpi aktiivisten konservatiivisien radio- ja TV-ohjelmien kuluttajien piirissä New Hampshiressä. Ilmeisesti tämän poliittisesti valveutuneemman rebukunnan uskotaan olevan edelläkävijöitä ja satunnaisemmin politiikkaa seuraavien rebuäänestäjien tulevan perässä. Tämä kun tuli tietoon, niin Trump kiirehti Truth Socialiin (lol) jakamaan jotain tusinanettipollia, jonka tulos tyydytti ja Trump oli selvässä johdossa.

Itse olen seurannut asetelmia lähinnä vedonlyöntimarkkinasta, jossa Trump on ollut pitkään ykkössuosikki 2024 presidentiksi ja on sitä edelleen, mutta De Santis on tehnyt huimaa nousua ja on enää karvan verran Trumpin takana ja ohittanut jo Bideninkin. De Santisin osakkeiden parantumisesta ei ole Suomessa käsittääkseni juurikaan uutisoitu.

Sellainen huomio toki vielä asiasta, että vaikka Trump on ykkössuosikki, hänenkin kertoimensa on 3-4 eli on onneksi sellainen yli kahden kolmasosan todennäköisyys että presidentti on lopulta joku muu
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Vaaleihin on toisaalta vielä yli 2 vuotta. Vastaavat vedonlyöntikertoimet elokuussa 2015 (siis vain reilu vuosi ennen vuoden 2016 vaaleja) oli jotain Hillary Clinton 1-1, Jeb Bush 7-2, Marco Rubio 7-1, Scott Walker (kuka?) 10-1, Bernie Sanders 12-1, Donald Trump 14-1.

Joten voi olla Suomen medialta ihan fiksuakin ettei vedonlyöntisuosikkeihin kiinnitetä huomiota ennen kuin ollaan vaalivuodessa..
 

Jone29

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo, sympatiat KalPalle
Vedonlyöntikertoimet kuitenkin kertovat tämän hetkisistä asetelmista. Se, että ennen 2016 vaaleja ne ennustivat heikosti lopputulosta ei tarkoita sitä, ettei niihin nyt olisi luottamista. Joskus jääkiekkossakin se kymmenkertoiminen altavastaaja voittaa.

De Santisin osakkeet ovat varmasti nousussa, jos vedonlyöntimarkkinassa on tapahtunut suurehko liikahdus hänen suuntaansa. Tämä on jäänyt Suomi-medialta huomiotta. En kyllä sinällään mitenkään näitä medioita syytä. On luonnollista, että USAn vaalien seuraaminen on tässä vaiheessa enemmän pintapuolista.

Savon Sanomissa oli joku USA:n politiikan asiantuntijan näkemys pari päivää sitten, jossa tämä aprikoi onko mahdollista, että Trump on republikaanien ehdokas ensi vaaleissa ja vähän oli epäilevällä kannalla. Se nyt on ihan selvää, että tuo on hyvinkin mahdollista ja presidenttiyskin on valitettavasti mahdollista.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Nyt on jo olemassa pienen pieni mahdollisuus siihen, että Trump saa syytteen ja siitä tuomion. Toki mahdollisuudet on aika ohkaiset. En usko, että Cassidyn todistus vielä siihen riittää, mutta tuskin hän on se jolta kuullaan se mehukkain/raskain todistus. Sieltä on takuulla tulossa loppupuolella joku kani hatusta, mikä saa rebuplikaanit haukkomaan henkeään. Oliko nyt niin, että rebuista 1/5 on syytteen nostamisen kannalla? Mikäli tämä nousee lähelle 50% niin homma alkaa olemaan paketissa. rebut pelkää nyt, että Trumpin toilailut kaatavat koko ryhmän ja siksi haraavat vastaan. Jos sulla ennen haravoimista puuttuu 50 piikistä 10, niin homma menee just ja just eteenpäin. Mutta kun alkaa 25 piikkiä olemaan poissa, niin.....
Itse asiassa, se että Trump saisi syytteen, ei toimi demokraattien puolesta. Koska hän ei tästä asiasta tule tuomituksi, johtuen sananvapauden suuresta arvosta Yhdysvalloissa (tässä olen itse jenkkien linjoilla). Toisin sanoen, vaikka Trumpin puheet tulkittaisiin vihapuheeksi, myös tällainen puhe nauttii laajaa sananvapauden suojaa. Turhaa kuvitellakaan, että ne juristit, jotka puolustaisivat Trumpia, jättäisivät tämän asian huomioitta. Oikeudenkäynnin ainoa haaste olisi se, että Trumpin pitäisi itse pitää turpansa tukossa koko ajan.

Oikeudenkäynnin tuloksena saataisiin todennäköisesti vapauttava tuomio ja marttyyrin kruunu (vaikka tämä onkin paradoksaalista) samalla Trumpia koristamaan. Näin Trump yhdistäisi rebut entistä tiukemmin: häntähän syytettiin väärin perustein, koska vapautettiin. Ongelmana on se, että varsinaista kaappausjuonta eikä kassakaappisopimusta löytyne. Löytyy vain epäilyttävää käytöstä ja täydellistä piittaamattomuutta laista, mutta sekin voidaan katsoa kuuluvan Trumpin persoonaan muutenkin. Koko presidenttikausi oli yhtä sirkusta ja pelle kieltäytyi lopulta poistumasta areenalta, mutta mitä sitten?

Trumpin juoni vallan kaappaamisesta oli, pakko sanoa, nerokas. Mutta katson sen enemmän olevan sokean kellosepän työtä. USA:n oloissa ei muunlainen vallankaappausyritys oikein saisi riittävästi tuulta purjeisiin. Armeija ei sekaannu liittovaltion hallinnon järjestämiseen, jokainen sotilas tietää oman roolinsa. Tiedusteluorganisaatiot eivät taivu vallankaappaukseen. Osavaltioiden hallinnossakin on paljon lainkuuliaista väkeä. Joten yritys virittää äärioikeisto likaisen työn tekijäksi oli periaatteessa aika hyvä yritys. Vallan ydin oli kuitenkin kokoontunut Capitoliumille.

Ehkä jokin hyvin epätodennäköinen tapahtumaketju olisi voinut tuoda vallan Trumpille. Ja sisällissodan.

Joka tapauksessa, kuulemiset ovat olleet tehokkain tapa toimia Trumpia vastaan. Kun kannatuslukemat näyttävät tarpeeksi alhaisilta, se vähentää rebujen äänestysintoa. Ja toisaalta, kasvattaa mahdollisuutta vielä kerran harkita presidenttiehdokasta uudelleen. Tottakai, jokin talouteen liittyvä vankilatuomio olisi piste iin päälle, mutta sellaista ei vaan ole tulossa. Trumpin lakimiehet osaavat erittäin hyvin prosessien pitkittämisen vaalien ylitse.

Trumpin toimien seuraamisessa on syytä suhtautua kriittisesti myös trumpvastaiseen uutisointiin. Se on pitkälti toiveajattelua. Kun ei tyyppiä saada muuten kaadetuksi, niin täytynee vielä mennä vaaleihin asian kanssa. Paras tilanne olisi se, että demokraattien ei tarvitsi miettiä ehdokkuusasettelua, vaan voisivat laittaa ehdokkaaksi vaikka koulutetun apinan, koska Trumpin suosio olisi riittävän alhainen kuitenkin. Voisihan Trumpin terveyskin pettää, mutta ilmeisesti hänen vatsansa sulattaa aivan kaiken. Ja solut uudistuvat kuin ihmeen kaupalla.
 
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Vedonlyöntikertoimet kuitenkin kertovat tämän hetkisistä asetelmista. Se, että ennen 2016 vaaleja ne ennustivat heikosti lopputulosta ei tarkoita sitä, ettei niihin nyt olisi luottamista. Joskus jääkiekkossakin se kymmenkertoiminen altavastaaja voittaa.
Vedonlyöntifirmat eivät aseta kertoimia sen mukaan, minkä he luulevat olevan ennakkosuosikki - ne asettavat kertoimet sen mukaan, miten he olettavat ihmisten panostavan rahansa ja voittaapa mikä osapuoli tahansa, vedonlyöntifirma ei halua maksaa voittajille enempää kuin vedonlyöjät maksoivat heille.

Esimerkkinä vaikkapa maaottelu A:n ja B:n välillä ja oletetaan, että joukkueet ovat ns. tasavahvoja ja puolueettomat tahot olettavat molempien voittomahdollisuuksiksi 50%. Vedonlyöntifirmat maassa A voivat surutta asettaa A:lle alhaisemmat kertoimet kuin B:lle (vaikkapa A:lle 1.75, B:lle 1.90), koska patriotismi saa A:n kansalaiset pelaamaan omiensa puolesta enemmän kuin vastustajan. Sama toimii toisinpäin maassa B. Puolueettomassa maassa C kertoimet voidaankin sitten pistää tasan 1.90-1.90.
 

Jone29

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo, sympatiat KalPalle
Vedonlyöntifirmat eivät aseta kertoimia sen mukaan, minkä he luulevat olevan ennakkosuosikki - ne asettavat kertoimet sen mukaan, miten he olettavat ihmisten panostavan rahansa ja voittaapa mikä osapuoli tahansa, vedonlyöntifirma ei halua maksaa voittajille enempää kuin vedonlyöjät maksoivat heille.

Esimerkkinä vaikkapa maaottelu A:n ja B:n välillä ja oletetaan, että joukkueet ovat ns. tasavahvoja ja puolueettomat tahot olettavat molempien voittomahdollisuuksiksi 50%. Vedonlyöntifirmat maassa A voivat surutta asettaa A:lle alhaisemmat kertoimet kuin B:lle (vaikkapa A:lle 1.75, B:lle 1.90), koska patriotismi saa A:n kansalaiset pelaamaan omiensa puolesta enemmän kuin vastustajan. Sama toimii toisinpäin maassa B. Puolueettomassa maassa C kertoimet voidaankin sitten pistää tasan 1.90-1.90.

Tiedän, olen työskennellytkin kertoimenlaskijana. USA:n presidentinvaali on iso markkina ja nämä rahamäärät pitävät huolen, että kertoimet kuvastavat kunkin hetkisiä asetelmia suurin piirtein parhaalla mahdollisella tavalla. Tuosta on kuulemma tutkimuksiakin (en ole itse nähnyt), että vedonlyöntikertoimet ennustavat poliittisten tapahtumien tuloksia paremmin kuin esim. gallupit.

Toki yllätyksiä aina välillä sattuu, mutta jälkikäteen on mahdotonta sanoa mikä oli todennäköisyysjakauma milläkin hetkellä. Voihan se olla, että tuossa ylempänä puhutut vuoden 2015 kertoimet olivat hyvinkin realistinen kuvaus sen hetkisestä tilanteesta. Jälkikäteen toki ihmismieli näkee kohinasta syyt miksi toteutunut lopputulos olisi tullut nähdä jo etukäteen.

Summa summarum, uskon että jos haluaa pysyä presidenttikisan voimasuhteista kärryillä, niin juuri vedonlyöntimarkkinaa seuraamalla se onnistuu parhaiten.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
John Bolton tiiivistää asiat selkeästi:





Bolton ei pitänyt Trumpia uhkana demokratialle, koska hän ei ollut tarpeeksi älykäs siihen. Hän myöskään usko, että Trump asettuu ehdokkaaksi tuleviin presidentinvaaleihin.

Alleviivaa myös sitä valtavaa kuilua, mikä erottaa vanhan kaartin Trumpin hännystelijöistä ja opportunisteista. Virkaeliitin mielipiteet kun saisi jotenkin välitettyä keskitason johtoon ja jopa rebujen enemmistölle. Opportunisteja on aina, mutta kun tuuli kääntyisi, joku Cruzkin huomaisi, ettei hän koskaan olekaan kannattanut Trumpia. Vaan antaas katsoa, mitä tuleman pitää.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, Eddie Howe, Sir Bobby, Rock of Gibraltar
Trump on haudannut ex-vaimonsa Ivankan golfkentälleen. Näin tuo kenttä saa verovapauden. Siis. Ääh.
 

Nahkasohva

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ronnie O'Sullivan, Sunderland
Trump on haudannut ex-vaimonsa Ivankan golfkentälleen. Näin tuo kenttä saa verovapauden. Siis. Ääh.
Hiekka- vai vesiesteeseen vai oikein viheriön alle? Sanokaa, pliis, ettei tämä ole totta.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, Eddie Howe, Sir Bobby, Rock of Gibraltar

Nahkasohva

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ronnie O'Sullivan, Sunderland

Haudankaivaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, NHL:n suomalaiset, Porin Ässät, Lion #79
Trump suunnitteli ainakin jossain vaiheessa perustavansa juuri tuonne New Jerseyhin oman hautausmaan, jonne myös herran maalliset jäänteet sitten joskus laitetaan ja josta kuka tahansa voi ostaa itselleen hautapaikan. Moni MAGA-kannattaja varmasti haluaa viimeisen leposijansa "kaikkien aikojen parhaan presidentin vierestä" kuten monet Trump-fanit ovat sanoneet. Eli Trump tekee mahdollisesti bisnestä vielä pitkään kuolemansa jälkeen.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Trump suunnitteli ainakin jossain vaiheessa perustavansa juuri tuonne New Jerseyhin oman hautausmaan, jonne myös herran maalliset jäänteet sitten joskus laitetaan ja josta kuka tahansa voi ostaa itselleen hautapaikan. Moni MAGA-kannattaja varmasti haluaa viimeisen leposijansa "kaikkien aikojen parhaan presidentin vierestä" kuten monet Trump-fanit ovat sanoneet. Eli Trump tekee mahdollisesti bisnestä vielä pitkään kuolemansa jälkeen.
Uskon, että nämä asiat tunnet hyvin!
 

Obasan

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Oheisessa twiitissä vierekkäin Bidenin lausunto, kun Trump sai positiivisen koronatestituloksen ja Trumpin lausunto Bidenin saadessa positiivisen koronatestituloksen. Onhan noissa hieman eroa...



Siirsin nyt tähän ketjuun tämänkin, kun oma kommenttini ei niin Jooseppia koske.
Jopa jääkiekkoilijat osaisivat perusjargonin tämmöisessä tilanteessa, mutta Trump se vaan on Trump ja jatkaa valitsemallaan hienolla tiellä.

Trump on haudannut ex-vaimonsa Ivankan golfkentälleen. Näin tuo kenttä saa verovapauden. Siis. Ääh.
Hienoa, että tämä on mahdollista. Ja aivan mahtavaa, että Trump sitä mahdollisuutta surutta hyödyntää. En halunnut etsiä lisätietoja YouTubesta, mutta eiköhän joku perseennuolija kehu Trumpin maasta taivaisiin ja kaikkia muita fiksummaksi, kun keksi tämmöisenkin tehdä.

On tuo ukko vaan kaikin puolin iljettävä. Ja silti se on ihan täysin järkevä ehdokas jatkossakin tuossa heidän systeemissä. En osaa asiaan perehtymättä sanoa kuka olisi parempi ehdokas, mutta enpä kyllä osaa huonompaakaan heti nimetä.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Trump on tukenut ehdokasta nimeltä ERIC republikaanien senaatin esivaaleissa Missourissa. Vastakkain ovat siis Eric Greitens ja Eric Schmitt, mutta tällä peliliikkeellä Trump pystyy ottamaan kunnian (ja varmasti ottaakin) kumman tahansa Ericin voitosta jälkikäteen. Myös molemmat Ericit ovat hehkuttaneet Trumpin tukeneen heitä:

 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Trumpin on jo pitkään väitetty yrittävän päästä erilaisista muistiinpanoista ja muista dokumenteista eroon vetämällä näitä alas vessanpöntöstä ja aiheuttaen tukoksia viemäriputkiin. Nyt toimittaja Maggie Haberman on toimittanut aiheeseen liittyviä kuvia Axiosille:


Ei ihme, että Trump on toistuvasti valitellut julkisuudessa, miten vessaa pitää vetää lukemattomia kertoja tarpeiden teon jälkeen:



 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
FBI on tehnyt ilmoittamatta kotietsinnän Trumpin Floridan taloon ja jopa murtautunut Trumpin kassakaappiin.

Se on menoa nyt!

Tämän uutisen vahvisti Trump itse.

The Game is already over.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
"She even took antique furniture, and other items from the White House" valitti Yhdysvaltain 45. presidentti kun FBI oli suorittanut etsinnän hänen residenssissään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös