Columbus Blue Jackets 2022–2023

  • 207 767
  • 692

Österbacka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Pakiston Cap hit alle 25 miljoonaa. Tämän kanssa kyllä pitää tulla toimeen ja tulevaisuudessa, jopa löytää lisää pelimerkkejä alakertaan.
 

Österbacka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Nyquistin moni heittämässä ulos joukkueesta. Minusta kuitenkin monipuolinen hyökkääjä. Valmentajan ihanne, pystyy heittämään kentälle mihin tilanteeseen vain. Joukkueen etu menee oman edun edelle. Aika paljon meillä on näitä hyökkäys orientuneita laitureita. Keitä ajattelitte peluuttaa alivoimalla?
 
Viimeksi muokattu:

Danko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Mielestäni Voracekillä on vielä paljon annettavaa ja opetettavaa meidän nuorisolle. En mielellään vielä tästä kortista luopuisi. Esim viime kaudella kävi monta kertaa vaihtopenkillä sillingerin kanssa pelitilanteita läpi.
Nyquistin moni heittämässä ulos joukkueesta. Minusta kuitenkin monipuolinen hyökkääjä. Valmentajan ihanne, pystyy heittämään kentälle mihin tilanteeseen vain. Joukkueen etu menee oman edun edelle. Aika paljon meillä on näitä hyökkäys orientuneita laitureita. Keitä ajattelitte peluuttaa alivoimalla?

Et siis luopuisi Voracekista etkä Nyquistista? Onko ratkaisusi sitten Bjorkstrandin vai Laineen treidaus? Vai joku luovempi ratkaisu?

Realiteetti on että Gaudreau sisään ja joku muu ulos.
 

Merovingi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Blue Jackets
Eihän kyse ole siitä, etteikö Nyquist olisi hyvä pelaaja, vaan siitä että jostain kallispalkkaisesta on luovuttava.

Ja sen lisäksi siitä ettei mistään nuoremmasta olla luopumassa, koska heissä se tulevaisuus on. Nyquist on väliinputoaja, joka varmaan itsekin tiedostaa ettei hän ole joukkueen pitkän tähtäimen suunnitelmissa mukana kuten ei ole Voracek, joten hän on se joka siirtyy.
 

Österbacka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Onko ratkaisusi sitten Bjorkstrandin vai Laineen treidaus? Vai joku luovempi ratkaisu?

Realiteetti on että Gaudreau sisään ja joku muu ulos.
Kyllä se Bjorkstrandin oma sormi osoittaa, Vaikka oli joukkueen paras maalintekijä viime kaudella. Noh miestä tulee tuuraamaan 40 maalin mies. Eiköhän tuo ylivoimakin tällä muutoksella ole astetta vaarallisempi kuitenkin. Bjorkstrand mielestäni sopi paremmin Tortorellan aikakauteen. Tästä osoituksena isot miinukset tilastossa.
 

Österbacka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Bjorkstrandin sopimusta jäljellä vielä neljä vuotta. En usko muutenkaan pelaavan sopimusta täällä loppuun asti. Tässä ajan jaksossa nuoria nälkäisiä kavereita on tulossa takaa kovaa ohi. Johnson, Marchenko, Chinakov, Texier. Näistä kavereista kun esim kaksi menee pelillisesti ohi mitä käyttöä meillä sen jälkeen on. Alempiin ketjuihin löytyy halvempia ja rooliin paremmin sopivia kavereita.
 
Mielestäni Björkstrand kärsi viime kaudella siitä että Patelle etsittiin toimivia ketjukavereita jonkajohdosta joutui soittelemaan kakkosviulua ketjukavereidensa suhteen. Tämä näkyy miinustilastoissa. En lähtisi kauppaamaan jos vaihdossa tuleva hyöty olisi isompi pelaajaan nähden. Hän on hyvä pelaaja vaikka jääkin muiden varjoon tässä eikä ole mikään valovoimainen mediapersoona. Omissa papereissa olen toisen ketjun laidan sementoinut Björkstrandille eikä pelaa Laineen kanssa samassa ketjussa. Hyvä pelaaja myös 2.ylivoimaan.
 
Ei ole mukavaa lähteä kauppaamaan ketään nykyrungosta. Voracek on hyvä syöttelijä ja muutenkin hyvä mentori nuorille. Nyquist on ollut pitkään mukana ja viihtyy Ohiossa sekä pelaa alivoimaa. Björkstrand on niin ikään ollut pitkään mukana, osaa tehdä maaleja ja on pidetty pelaaja. Laine on Laine. Ei noista ketään voi kaupata.

No sitten sen keksin kun aikani noita pyörittelen. Kenellä ei ole mitään sidettä joukkueeseen ja kenen sopimus on kaikkein isoin? Aivan. Treidataan Johnny.
 

Danko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Bjorkstrandilla (27v) sopimusta jäljellä 4 vuotta ja on siis sopimuksen loppuessa 31v. Cap hit 5,4 M ja viime kaudella uran paras maalisaldo 28 osumaa. Antaa tuolla sopimuksella todennäköisesti ne parhaat vuotensa Columbukselle. Kuten @Stig Jenssen yllä sanoi niin pelipaikka kakkoskentän oikealla laidalla pitkälti sementoitu. On myös työteliäs eikä varasta hyökkäyssuuntaan. Hyvä laituripari lähivuosiksi esimerkiksi juuri Kent Johnsonille. Pelityylit täydentävät toisiaan.

Olen itsekin välillä leikkinyt ajatuksella kaupata Bjorky. Lähinnä siksi että kysyntää voisi olla tuon sopimusrakenteenkin vuoksi ja kaupan vastine voisi olla hyvä? Mutta treidi vaatisi melkein sen että Marchenko tai Chinakhov ottaa kehityksessään harppauksen ja siinä meillä on uusi kakkosen laituri. Ehkä on kuitenkin liian aikaista tälle. En siis lähtisi treidaamaan.

Näitä nimiä olen pyöritellyt mielessäni aika paljon ja aina lopputulos on se että jos ottaja löytyy ilman palkanpidätystä niin Voracek lähtee.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Mä uskon kanssa että Voracek lähtee ja Kekäläinen reiluna miehenä lähetää hänet Anaheimiin lämpöön menttoroimaan Zegrasia ja kumppaneita. Ratkaisee samalla Anaheimin ongelman päästä palkkalattiaan. Voracekin cäphit on 8,25 , Nyquistin 5,5 ja nykyinen cäp space 2,3. Jos Laineen cäp hit on esim. 8,7 niin tiukaaa tekee pitää sekä Voracek ja Laine samassa jengissä kun Nyquist ja nykyinen cäp space kun on yhteensä 7,8 m. Toki Laineen tieltä lähtee sitten ukko farmiin joka tuo 0,75 - 0,925 m cäppitilaa lisää, mutta tiukoille sitten menee jos Laine tienaa yli 8,5. Eli näen että Voracek tosta lähtee kun Nyquist ei yksistään riittä, ja uskon että Nyquistille tarjotaan mahdollisesti kauden jälkeen halpaa jatkoa.

Itse olen ilmeisesti vähemmistössä kun pidän tosta Gudbransonin hankinnasta. Puolustavat puolustajat on ehkä se aliarvosteiuin rooli lätkässä. Ja kummasti siinä saa olla tähtipelaajat vähän enemmän rauhassa kun on tollanen 2 metrinen poliisi takalinjoilla. Mielestäni aika pakkohankinta kun joukkueen stara on nyt 175 cm, ja muutenkin taitopelaajia jengissä löytyy. Kaiken maailman Reaveseja ja Wilsoneita löytyy samasta divarista ja viimeistään pelijariaikaan tällaisen kaverin perään huudellaan.
 

Konsta Kepuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Athletic Bilbao, Tahko, Pool, Saints
olen ilmeisesti vähemmistössä kun pidän tosta Gudbransonin hankinnasta. Puolustavat puolustajat on ehkä se aliarvosteiuin rooli lätkässä. Ja kummasti siinä saa olla tähtipelaajat vähän enemmän rauhassa kun on tollanen 2 metrinen poliisi takalinjoilla. Mielestäni aika pakkohankinta kun joukkueen stara on nyt 175 cm, ja muutenkin taitopelaajia jengissä löytyy. Kaiken maailman Reaveseja ja Wilsoneita löytyy samasta divarista ja viimeistään pelijariaikaan
Onhan tuo kova hinta nykyajan offensiivisiä puolustajia ihannnoivasta kulttuurista. Mutta kun tuollainen hampaaton kanukki pörrää alkulämmöissä niin siinä monella wannabeenforcerilla sikailuhalut laantuu kummasti.

Vaikkei änäri ole enää se takavuosikymmenten tappeluliiga niin hyvä noita "rauhanpuolustajia" on hyvä olla joukkueessa. Hinta on kova mutta saapahan taskuraketti Johnny paahtaa menemään rauhassa. Kaikki vastustajat sarjassa tietävät kenen puhutteluun päätyvät herra Hockeytä kolhittuaan.
 

Lystikäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo

Antti Wennström tietää taas paremmin, miten NHL-joukkuetta pitää rakentaa. Oli Guddyn palkka ja sopimuksen pituus sitten liikaa tai sopiva, niin minun mielipide on se, että NHL-kiekossa tarvitaan edelleen hänen tyylisiä kovia ja armottomia pelaajia.
Wennström taas osoittaa oman arvonsa jääkiekko-tietäjänä. Gudbranson (Gaudreaun hyvä ystävä) oli diili, jolla houkuteltiin Johnny Hockey Columbukseen. Bonuksena saatiin hyvä peruspakki, jolle varmasti löytyy käyttöä. Jossitella voi, että Gudbransonille maksettiin liikaa, mutta toisaalta Gaudreau antoi omasta palkastaan alennusta tuon erotuksen verran. Käsittääkseni ainakin Philly ja New Jersey tarjosivat selkeästi rahakkaampaa diiliä, joten hyvin vaikea ajatella, että Ohion vaatimaton kiekkokulttuuri oli se, joka Gaudreauta houkutteli. Kekäläinen teki loistavan peliliikkeen tajutessaan, että tie Johnnyn sydämeen vie ystävyyssuhteiden kautta.
 

Ralph

Jäsen
Hinta on kova mutta saapahan taskuraketti Johnny paahtaa menemään rauhassa. Kaikki vastustajat sarjassa tietävät kenen puhutteluun päätyvät herra Hockeytä kolhittuaan.
Saako tosiaan mennä rauhassa, eikä mitään tällaisia tapahdu, kuten alla videossa?





Flamesilla oli Gudbransonin lisäksi kokoonpanossa myös Lucic, mutta eipä se tuntunut ainakaan Wilsonia pelottavan. Wilsonia, joka pelaa ensi kaudella Gaudreau'n divisioonavastustajana.

Minun on vaikea uskoa, että kukaan pelaaja olisi niin pelottava, että tämän laittaminen kokoonpanoon vähentäisi vastustajan taklauspelaamista.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Gudbranson (Gaudreaun hyvä ystävä) oli diili, jolla houkuteltiin Johnny Hockey Columbukseen.
En usko, että tuo on painanut ollenkaan Gaudreaun päätöksessä tulla Columbukseen. Gaudreau sanoi jossain haastattelussa, että Columbus oli ollut jo pidempään hänen listassaan ihan kärkipäässä ja se, että Columbus osoitti lopulta kiinnostusta, niin oli kuin 1+1. Toki haastattelut ovat haastatteluja joissa jauhetaan monesti perus jargonia jne. mutta että Gudbranson olisi syy miksi Gaudreau valitsi Columbuksen ja otti jonkinlaista alennusta, niin itse en vain tuohon usko. Gudbranson on pelaaja, joka on vaihtanut melko tiuhaan seuraa ja tuo sopimus on sellainen etten usko hänen tuota sopimusta kokonaan viettävän Columbuksessa. Eiköhän jossain vaiheessa taas pakata kimpsut ja kampsut ja lähdetä toiseen paikkakuntaan pelaamaan jääkiekkoa Columbuksen pidättäessä jonkin verran palkasta.
 

Konsta Kepuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Athletic Bilbao, Tahko, Pool, Saints
Minun on vaikea uskoa, että kukaan pelaaja olisi niin pelottava, että tämän laittaminen kokoonpanoon
Tämä nyt on sinun nimimerkkiprofiilisi mukainen nollatason rustaus. Kyllä se pähkähullu Tom Wilsonkin tajuaa että jos vastustajalla on parikin jeppeä jotka lähtevät "tasaiselle" niin viimeistään se toinen sijoittaa herra Wilsonin jäljellä olevat legot ruokatorveen.

Mielisairaillakin on yleensä jokin itsesuojeluvaisto tallella. Wilsonista en ole satavarma.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Tämä nyt on sinun nimimerkkiprofiilisi mukainen nollatason rustaus. Kyllä se pähkähullu Tom Wilsonkin tajuaa että jos vastustajalla on parikin jeppeä jotka lähtevät "tasaiselle" niin viimeistään se toinen sijoittaa herra Wilsonin jäljellä olevat legot ruokatorveen.

Mielisairaillakin on yleensä jokin itsesuojeluvaisto tallella. Wilsonista en ole satavarma.
Lucic on yksi niistä harvoista pelaajista jotka pystyvät vetämään Wilsonia turpaan. Eipä näkynyt herraa kyselemässä Wilsonilta lähtöhaluja. Kuten ei näkynyt myöskään Gudbransonia. Ei nuo "ydinpelotteet" estä Wilsonia tms. pelaajaa tekemästä jotain typerää.

Käsittääkseni ainakin Philly ja New Jersey tarjosivat selkeästi rahakkaampaa diiliä, joten hyvin vaikea ajatella, että Ohion vaatimaton kiekkokulttuuri oli se, joka Gaudreauta houkutteli.
Philly ei tarjonnut mitään Gaudreaulle ja New Jersey tarjosi tasan 9 miljoonaa per kausi. Eli Gaudreau otti sitten sen isoimman vielä pöydällä olevan tarjouksen itärannikon lähettyviltä.
 

Konsta Kepuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Athletic Bilbao, Tahko, Pool, Saints
Olisiko kyse siitä että isojen poikien saapuessa areenalle niin Wilson poistuu vaihtoaitioon? Ihan pelkkä koulukiusaaja pienempien kimpussa. Vittu minäkin pätkisin nokkaan sitä pelleä.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Olisiko kyse siitä että isojen poikien saapuessa areenalle niin Wilson poistuu vaihtoaitioon? Ihan pelkkä koulukiusaaja pienempien kimpussa. Vittu minäkin pätkisin nokkaan sitä pelleä.
Oletko sinä edes ikinä katsonut Tom Wilsonin fight cardia? Se ei ole erityisen lyhyt, mutta ei voi sanoa että Wilson juoksisi pakoon niitä isoja poikia. Sieltä löytyy ihan sellaisia tappelijoita kuten Ross Johnston, Borowiecki, Deslauriers, Reaves, Prust, Clifford, Martin, Boll, Bollig, McQuaid, Gazdic ja Gudbransonkin.


Siitä katsomaan listaa.
 

ijuka

Jäsen
Itse olen ilmeisesti vähemmistössä kun pidän tosta Gudbransonin hankinnasta. Puolustavat puolustajat on ehkä se aliarvosteiuin rooli lätkässä. Ja kummasti siinä saa olla tähtipelaajat vähän enemmän rauhassa kun on tollanen 2 metrinen poliisi takalinjoilla. Mielestäni aika pakkohankinta kun joukkueen stara on nyt 175 cm, ja muutenkin taitopelaajia jengissä löytyy. Kaiken maailman Reaveseja ja Wilsoneita löytyy samasta divarista ja viimeistään pelijariaikaan tällaisen kaverin perään huudellaan.

Puolustavassa puolustajassa ei sinänsä ole mitään vikaa, mutta vähän heikosti puolustaa. Sinänsä vähän outoa miten kaikki kädettömät luutijat on "puolustavia puolustajia", oli puolustustaito miten huono hyvänsä.

Varsinkin jos katsoo:

Niin hyökkäyshän tuolla on ollut huomattavasti vahvempaa kuin puolustaminen, joten profiloiminen "puolustavaksi puolustajaksi" on vähän outoa.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Puolustavassa puolustajassa ei sinänsä ole mitään vikaa, mutta vähän heikosti puolustaa. Sinänsä vähän outoa miten kaikki kädettömät luutijat on "puolustavia puolustajia", oli puolustustaito miten huono hyvänsä.

Varsinkin jos katsoo:

Niin hyökkäyshän tuolla on ollut huomattavasti vahvempaa kuin puolustaminen, joten profiloiminen "puolustavaksi puolustajaksi" on vähän outoa.
No mutta katsos puolustaminen on sitä että annetaan maalinedessä poikittaista mailaa vastustajan selkään (sääntöjä jatkuvasti rikkoen) ja laukausten blokkaamista. Se että katkotaan syöttölinjoja keskialueella tai pakotetaan heittämään pitkä päätyyn on ihan eri asia, eikä sillä ole niin väliä kunhan hakataan poikittaisella selkään. Ei kikkapojat paljoa kukkoile noiden ollessa jäällä. Tai no siis ne kikkapojat tekevät maaleja ja menevät ohitse oikealta ja vasemmalta.
 

Konsta Kepuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Athletic Bilbao, Tahko, Pool, Saints
Oletko sinä edes ikinä katsonut Tom Wilsonin fight cardia? Se ei ole erityisen lyhyt, mutta ei voi sanoa että Wilson juoksisi pakoon niitä isoja poikia. Sieltä löytyy ihan sellaisia tappelijoita kuten Ross Johnston, Borowiecki, Deslauriers, Reaves, Prust, Clifford, Martin, Boll, Bollig, McQuaid, Gazdic ja Gudbransonkin.


Siitä katsomaan listaa.
No sittenhän on tuttujakin tulossa kylään.

Tässä muuten linkki yhteen Goadby-Wilson nujakkaan. Tomppa ottaa ensin kakkosen ja sitten "noutaa" Gudbransonin. Goody pätkäisee Tomppaa kaalin niin että kypärä lentää.

Ei Wilson ole mikään enforceri vaan agitaattori. Vähän vahvempi kuin Jakke Ruutu. Suu käy, pää paukkuu ja sitten pienemmän kimppuun. Ja äkkiä karkuun kun isot pojat saapuvat huudeille.
 

Danko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Tom Wilson voisi mielestäni mennä haastamaan riitaa toiseen ketjuun…

Pyörittelin Capfriendlyn Armchair-GM työkalulla tuota palkkakattohaastetta ja hieman yllätyin kun huomasin että palkkakaton puolesta ei olekaan välttämätöntä luopua joko Voracekista, Nyquistista tai Bjorkstrandista.

Esimerkki kokoonpano:

Gaudreau (9,750) – Jenner (3,750) – Laine (8,200)
Nyquist (5,500) – Roslovic (4,000) – Voracek (8,250)
Johnson (0,925) – Sillinger (0,925) – Bjorkstrand (5,400)
Robinson (1,600) – Kuraly (2,500) – Texier (1,525)
+ Danforth (0,975), Olivier (0,750)

Werenski (9,583) – Peeke (0,787)
Gavrikov (2,800) – Boqvist (2,600)
X (0,750) – Gudbranson (4,000)
+ Bayreuther (0,750)

Merzlikins (5,400)
Korpisalo (1,300)

Tässä hahmotelmassa Laineen uuden sopimuksen arvo olisi 8,200 M eikä hiluakaan enempää ja tämän jälkeen Bean (2,333 M) kaupataan muualle ja korvataan minimipalkkaisella (0,750 M) pakilla (esim. Lindbohm tms). Kaikki muut haudataan AHL:n puolelle.

Näillä liikkeillä ollaan hiuksen hienosti (37,5k) palkkakaton alapuolella, joten tiukkaa tekee.

Tiedä sitten onko fiksua kun joko Nyquist, Voracek tai Bjorkstrand joutuu pelaamaan kolmosketjussa? Chinakhov ja Marchenko pakon sanelemana AHL:ssä…

Silti, vaihtoehtoja on ja näitä Kekäläinen varmasti parhaillaan puntaroi…
 
Tom Wilson voisi mielestäni mennä haastamaan riitaa toiseen ketjuun…

Pyörittelin Capfriendlyn Armchair-GM työkalulla tuota palkkakattohaastetta ja hieman yllätyin kun huomasin että palkkakaton puolesta ei olekaan välttämätöntä luopua joko Voracekista, Nyquistista tai Bjorkstrandista.

Esimerkki kokoonpano:

Gaudreau (9,750) – Jenner (3,750) – Laine (8,200)
Nyquist (5,500) – Roslovic (4,000) – Voracek (8,250)
Johnson (0,925) – Sillinger (0,925) – Bjorkstrand (5,400)
Robinson (1,600) – Kuraly (2,500) – Texier (1,525)
+ Danforth (0,975), Olivier (0,750)

Werenski (9,583) – Peeke (0,787)
Gavrikov (2,800) – Boqvist (2,600)
X (0,750) – Gudbranson (4,000)
+ Bayreuther (0,750)

Merzlikins (5,400)
Korpisalo (1,300)

Tässä hahmotelmassa Laineen uuden sopimuksen arvo olisi 8,200 M eikä hiluakaan enempää ja tämän jälkeen Bean (2,333 M) kaupataan muualle ja korvataan minimipalkkaisella (0,750 M) pakilla (esim. Lindbohm tms). Kaikki muut haudataan AHL:n puolelle.

Näillä liikkeillä ollaan hiuksen hienosti (37,5k) palkkakaton alapuolella, joten tiukkaa tekee.

Tiedä sitten onko fiksua kun joko Nyquist, Voracek tai Bjorkstrand joutuu pelaamaan kolmosketjussa? Chinakhov ja Marchenko pakon sanelemana AHL:ssä…

Silti, vaihtoehtoja on ja näitä Kekäläinen varmasti parhaillaan puntaroi…
Näin että joku muukin oli tämän ratkaissut näin. Mielenkiintoista nähdä mikä on lopputulema.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös