Colorado Avalanche (1.) – Tampa Bay Lightning (3.), Stanley Cup Finals!

  • 105 237
  • 601

Learn2Play

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Tää on kyllä jo trademarkki. Ekaan erään 5-0 ja sitten pellaillaan. Vasilevski vetää jollain 83%, Kucherov, Stamkos ja Hedman tykittää Pepsi centerin tolpat uudelleen maalattavaksi. Sitten toisessa pelissä betonimoodi päälle, veskari >95% torjunnat, McDonagh ja Cernak makaa jääkylvyssä 2 tuntia pelin jälkeen kun vähän kolottaa blokatut laukaukset.
Tämähän se ois perus mutta... Toivotaan että nyt ois jengi pumpattu heti ekaan matsiin iskuun, Coloradoa vastaan ei oo varaa antaa ilmasia
 

Heddy#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, Manchester United
Toiveissa olisi, että kerrankin oltaisiin sarjan avauksessa hereillä ja otettaisiin sellainen puolinihkeä 1-3 vierasvoitto, jolla saataisiin lyötyä painetta Kinnonille ja kumppaneille, mutta vähän on pelko puserossa, että Avs jyrää tässä ekassa matsissa yli rumin lukemin. Boltsin pitäisi kaikin keinoin pyrkiä tekemään pelin temmosta hitaampaa, kuin Avs haluaisi ja sitä kautta kytätä omat mahdollisuutensa, jos ja todennäköisesti kun kotijoukkueen pakka aukeaa.

Toivottavasti Point olisi ihan oikeasti pelikunnossa ja saataisiin jaettua tehoja vähän leveämmälle, koska Avsin orkesteria vastaan tuskin enää riittää pelkät ykkösen tehot. Tuo Kadrin puuttuminen ja Pointin sisääntulo antaa kyllä lähtökohtaisesti aika herkulliset asetelmat näin salamalasien läpi katsottuna. Eletään jänniä aikoja.
 

Stigu

Jäsen
Ihme hehkutusta täällä. Aivan kuin tästä finaalisarjasta tulisi jotenkin ikimuistoinen ja ihan helvetin tasainen.

No, katsotaan nyt sitten vaikka kahden ottelun jälkeen mitkä on fiilikset täällä, kun Tampan Tappara on Meidän Peliä hyväksikäyttäen vienyt nuo ottelut nimiinsä.

Oheisesta linkistä voi muuten tutustua Tampan suomenkielisiin käännöksiin. Itselleni Tampasta tulee ehkä kaikkein kirkkaimpana mielikuva Harso-värisävystä.


Harso vie 4-0 tai 4-1.
 
Suosikkijoukkue
Leijonat, Carolina Hurricanes
Tamba Pay, Tabbara ja Teijonat, kaikki nämä pelaavat Tappavan Tylsää kiekkoa, joka pilaa koko lajin, ainakin vastustajien mielestä. Paremmasta runkosarjamenestyksestä huolimatta Colorado lähtee mielestäni tähän sarjaan altavastaajana. Tampalla on maalivahti- ja valmennusetu, ja runsaasti enemmän voittamisen kulttuuria. Nyt kun Avs on se joukkue, jolla on pidempi tauko viime pelistä ja tuntuma enemmän hakusessa, en oikein usko Coloradon murskavoittoon, vaikka Tampalla onkin heikko rekordi 1. peleistä.

Veikkaan 4-1 (tai 4-2) Tampalle tästä sarjasta.
 

Dragunov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Odotukset Game 1 aika maltilliset, joku 6-0 kylvetys Avsin toimesta ei yllättäisi kun Lightningilla menee aina hetki päästä peliinsä sisälle. Jompi kumpi näistä ensimmäisistä pitäisi kuitenkin ryöstää, Pointin paluu toivottavasti tuo energiaa koko porukalle.
 
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, symppis Nashville Predators
Ainoa toive itselläni olisi, että Tampaan lähdetään muusta asetelmasta kuin 2-0 Coloradolle. Todella toivon, että Point olisi lähes 100% kunnossa, koska mikään ”pakko” häntä ei puolikuntoisena ole tarve kokoonpanoon ottaa. Toki pelasi hän toissa kaudellakin Islanders ja Dallas sarjan klesana, kun nivunen meni ja jälki oli silti ihan hyvää.

Kaksi kovaa joukkuetta vastakkain. Uskon Coloradon tulevan aikamoisella vyöryllä pelin alkuun. Mikäli peli on 0-0 ensimmäisen erän jälkeen Tampalle niin hyvä lähteä siitä rakentamaan.
 

Logan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Filip Kadera & Jan Lukas
Pitkäänhän tätä on taas odotettu.

Edmonton sarja meni yllättävän hienosti siihen nähden että tuttuun tyyliin taas on Avalanchella maalivahtien kanssa ollut säätämistä.

Eipä näillä joukkueilla nyt mitään erikoisia eroja ole poislukien maalivahdit. En niinkään epäile etteikö Avalanche kenttäpelissä pärjäisi. Loukkaantumiset tietysti toinen asia, mutta se tilanne on mikä on.
 

LostHorizon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche, Real Madrid
Henkilökohtaisesti vaikea uskoa, että Tampa tämän häviäisi. Varsinkin Pointin mukaantulon jälkeen sekä laadukkaampi että leveämpi hyökkäys. Oman alueen puolustus paljon parempaa. Kun pääsee pelaamaan pitkää hyökkäystä Coloradon päädyssä, Colorado-pelaajien virheiden määrä lähtee suureen nousuun. Tampa ei virheitä samalla tavalla tee. Hieman on tänä keväänä tuntunut siltä, ettei kertaakaan ole kotisohvalla jatkoonmeno jännittänyt. Viime vuosina Vegas on aina jännittänyt, nyt samanlaista testiä ei ole tultu. Nyt se testi on kaikkein kovin, ja asetelma on siksi herkullinen. Nyt lähdetään mielestäni altavastaajana "final bossia" vastaan, ei missään nimessä ylimielisenä. Jokainen maali on tärkeä ja juhlien arvoinen, ei yksi muiden joukossa kuten Edmonton-hullutteluissa.

Heikosta uskosta huolimatta toivoa on ja loppuun asti omien takana. Mieluummin sitä altavastaajan puolella onkin.
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Odotettuakin odotetumpi tappio. Colorado vei 150 000 - 0 koko ottelua, mutta Bolts sai opportunistisilla maaleillaan vietyä pelin jatkoille. Ei kestänyt Tampan pakeilla kerta kaikkiaan pää tänään kiekon kanssa. Järkyttävä määrä virheitä. Ei keretty paineistamaan Avs pakkeja ja pääsivät sitten kaikessa rauhassa keräämään vauhdit ja Tampan sinisellä oli kunniakuja vastassa.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Jäätävä peli Nichuskinilta. Alisti tällä kertaa Vasin vedettyään jo kerran sitä ennen tolppaan. Jatkoilla petasi voittomaalin Burkylle tyhjiin. Ei saanut tähtiä raadilta, olisi ansainnut ykkösen. Mikollekin pari syöttöä, eikä muutenkaan pelannut huonosti. Hiukan pelkäsin Mansonin höntyilyjä ja J. Johnsonin jalkojen riittävyyttä, mutta hyvin hoitivat tonttinsa ja antoivat hellyyttä paikan tullen.

Hyvin oli scoutattu Boltsin yv. Maalin takaa ei annettu pompauttaa Pointille maalin eteen eikä Stamkos päässyt vetämään onetimereitä. Tuo on pakko pitää läpi finaalisarjan.

Jännäksihän se meni. Menee varmaan jatkossakin.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Sehän oli kuin toisinta ekasta pelistä Rangersia vastaan, sillä erotuksella, että ei ollut Igor maalissa. Lähellä oli ryöstö, noh vielä yksi mahdollisuus.
 

Jaskaseiska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkue
Yllättävän nihkeää oli Tampan liike, koko ajan olivat jäljessä ja vaikea on silloin pelata. Toisaalta oli kyllä Colorado valmistautunut hyvin, jalat liikkui heti alusta ja latinki oli juuri kohdallaan, ei yli eikä ali. Täysin ansaittu voitto.

Jatkoajan analysaattorilta mielenkiintoinen kommentti "Yksilötasollakaan esimerkiksi Nikita Kutšerov ja Victor Hedman eivät olleet kummoisia vaaratekijöitä hyökkäyssuuntaan." Teki kuitenkin Kutserov aikamoisen esityön yhteen maaliin ja paremmalla tuurilla olisi tehnyt maalin tai pari.
 
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
Oli kyllä hyvä huomata, että kasetti kesti ottelun loppuun asti ja toteutettiin omaa, hyvin toimivaa peliä. Tampa oli sitten tavallaan "heikko" tai "telineissä", mutta jos ottelu menee jatkoajalle, niin tuollaiset heitot voi jättää omaan arvoonsa. Kuemper pupelsi Paulin maalin pahasti, mutta muuten oli riittävän varma ja luultavasti nostaa tasoaan tästä. Nyt ehkä pelaamattomuus näkyi vielä jonkin verran.

Rantaselta tänään "maali" tarkalla laukauksella Vasyn kainalosta sekä hieno syöttö Lehkosen ylivoimamaaliin. Hirvi alkaa vertyä. Nichuskin jos pitää tämän ensimmäisen finaalipelin tasonsa, niin Tampa tulee olemaan hänen kanssaan jatkuvasti nesteessä. Sitten kun saataisiin edes 75% Kadri askiin pikapuolin ja kolmen ketjun myllytys kunnolla päälle...
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Hyvä sarjalle, että kääntyi Coloradolle, sillä kyllä Tampa tulee taas tuota Avsin peliä hapettamaan mitä pidemmälle sarja menee. Nyt Vasilevskin perinteisen heikon alun ja yhden tuomarivirheen avulla saivat käännettyä voiton. Se Makarin filmi Cirellin jäähyssä oli kyllä iljettävä, maila kiinni reidessä ja tuosta korostettu hyppyheittäytyminen ja iso palkinto tästä.
 

Heddy#77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning, Manchester United
Tämähän meni täysin käsikirjoituksen mukaan siinä mielessä, että Boltsin pelissä toistuvat yleensä sarjojen aluissa samat asiat:

- Vasy ei ole parhaimmillaan
- Omista lähteminen ei toimi ja avauspeli näyttää ylimieliseltä neppailulta
- Kuch ja Stammer ovat huonoja
- Otetaan tyhmääkin tyhmempiä jäähyjä

Jotenkin kuin ihmeen kaupalla päästiin kuitenkin jatkoille asti, eikä se voittokaan kovin kaukana ollut, jos esimerkiksi Hedman olisi saanut laitettua kiekon sisään viimeisen minuutin paikastaan. Avs sai myös yhden täysin ilmaisen maalin, kun tuomarit menivät huutoon tuossa Cirellin jäähyssä. Avs oli kuitenkin pelillisesti niin paljon edellä, että olisivat varmaan voittaneet pelin muutenkin, joten eipä se siihen ratkennut.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Rush
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
Avs sai myös yhden täysin ilmaisen maalin, kun tuomarit menivät huutoon tuossa Cirellin jäähyssä.
Eihän se maali siinä tilanteessa tullut (peli vihellettiin poikki jäähyn takia), vaan vasta myöhemmin ylivoimalla. "Täysin ilmainen" on siis ehkä himppasen vahva termi tuollaiseen tilanteeseen, vaikka onhan ylivoimaa aina helpompi pelata kolmea kuin neljää vastaan.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Se Makarin filmi Cirellin jäähyssä oli kyllä iljettävä, maila kiinni reidessä ja tuosta korostettu hyppyheittäytyminen ja iso palkinto tästä.

Tuota Avs-kaatuilua tuntui olevan huomattavasti enemmän joka tilanteessa. Vähän jäi häiritsemään.

Joskushan tästä jengistä on käytetty nimitystä "Divelanche", ja taitaa se edelleen olla selkärangassa.
 

Joope

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Tiukillehan se meni ja lopulta kumpi vain olisi voinut voiton napata, mutta kyllähän peli meni hyvin pitkälti Avalanchen komennossa. Olisi ollut vääryys, jos Tampa olisi voiton vielä napannut, vaikka lähes koko ottelun olivat vastaanottavana osapuolena. Vaikka sarja on vasta 1-0, niin kuitenkin Tampa on nyt se joukkue, jonka pitää keksiä uusia lääkkeitä, että pystyvät Avsia koko sarjan mittakaavassa haastamaan.

Kumpikaan maalivahti ei päässyt loistamaan. Kuemper näytti vähän epävarmalta, mutta oli myös hankala peli hänelle. Ei oikein missään vaiheessa tullut säännöllisesti sellaisia helppoja koppeja, joissa olisi saanut rytmin ja tuntuman päälle. Toisaalta Tampa varmasti myös haki ohjureita ja heittoja maalille tuosta syystä.

Avsin puolustuskalusto on kyllä tällä hetkellä aika hyvässä tikissä. Nättiä oli katsoa, miten Makar, Toews ja Byram avasivat peliä. Mansonilta vastaavasti muutama aika mehukas taklaus. Ei sieltä Tampa montaa kertaa selkeisiin suoriin hyökkäyksiin päässyt.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Avs oli kuitenkin pelillisesti niin paljon edellä, että olisivat varmaan voittaneet pelin muutenkin, joten eipä se siihen ratkennut.
Joo, ei peli tuohon filmijäähyyn ratkennut, kun Tampa nousi vielä tasoihin kuitenkin eikä nyt yhdestä puolittaisesta(pitihän Avsin se tilaisuus vielä hyödyntää) tuomarilahjasta nyt muutenkaan saa ratkaisevaa, ellei se tule ihan lopussa tai jatkoilla.

Sen sijaan minusta on väärin sanoa jatkoille menneestä pelistä noin, että se hallinnut osapuoli olisi varmaan joka tapauksessa voittanut. Jatkoilla on aina mahdollisuus ja alakynnessä ollut joukkue voittaa useinkin.
 

Ni$pekt15

Jäsen
Suosikkijoukkue
BOSTON BRUINS
Hyvä peli oli! Johnsoneilta ja Mansonilta kohtuu kovia pommeja ja jatkoaika trilleri vielä kaupan päälle. Coloradon kova paineistaminen hyvällä jalalla tuotti vastaavia tuloksia kuin muissakin sarjoissa eli riistoja ja hyviä tontteja niistä. Vastaavasti Tampa rakensi hyviä paikkoja tehokkaasti. Varsinaisen viimeisellä minuutilla oli Coltonilla hyvä paikka yksin maalin edessä pomppukiekosta kaapia rystyllä voittomaali, mutta taisi mennä röökiaskin verran yli.
Ottelun ylivoimaisesti näkyvin pelaaja oli Nichuskin. Tuntui olevan koko ajan testaamassa Vaselevskia ja haastamassa kiekollista tai puolustusta. Enpä ole aiemmin huomannut kuinka fyysinen ja pelinopea kaveri onkaan kyseessä. Makarille voisi joku käväistä sanomassa että 100 prosenttia vedoista jotka ei mene maalia kohden eivät mene maaliin. Kohtuu hehtaaripyssyllä paukutteli kiekkoja päätyplekseihin.
Miksiköhän ohjaaja vilautteli kuvia Kumperista ja varamaalivahdista niin kovasti yhdessä vaiheessa toista erää. Jos tarkoitus oli jinksata Kumper niin hyvin onnistui Sergachevin osumassa...
 

Vikings

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Hieno ja viihdyttävä peli. Avs oli hyvällä jalalla ja vaikka tiukille meni niin ansaittu voitto.

Tosin Tampalla tapana ollut antaa Jalos-Leijonien tapaan siimaa ja sit painaa lopussa ohi. Point kokoonpanossa niin mitä pidemmälle sarja venyy, sen enemmän kääntyy Tampalle.

Toivotaan 2-0 kotisarjaa, yks ryöstö vieraista ja sarja pakettiin kotona 4-1.
 
Suosikkijoukkue
NHL, Liiga, Leijonat, U20,
Nichuskinilta aika jäätävä peli vaikka ne kaukaa lähtevät vedot onkin vähän toivotaan toivotaan tasoa. Hedmanit ja kumppanit ihan pulassa jatkuvasti. Muutenkin ihan valtavasti pelin tasoon nähden tuli riistoja karvaamalla ja tosi huolimattomia ratkaisuja tampan pakeilla paineen alla.

Colorado selvästi paremmalla jalalla liikkeellä. Noihin raskaisiin pakkeihin pitää iskeä jatkossakin. Ei oikein löydy tampalta kevytjalkaisia pakkeja jotka pystyisi omalla jalalla purkamaan paineen. Näin ollen pakit hakevat aina hätäisiä syöttöjä paineen alla ja niitä saatiin katkottua hyvällä ratiolla.

Edit. Lisäyksenä toi Manson on kyllä loistava hankinta. Jalka liikkuu ihan ok ja tuo kyllä fyysistä pelotetta tonne ihan eri lailla kun muut pakit.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös