Chicago Blackhawks 2022–2023

  • 191 937
  • 1 030

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Laitetaan nyt uutta kausiketjua tulille, että päästään henkisesti eteenpäin tuosta raastavan pitkästä ja henkisesti kivuliaasta kaudesta 21-22. Katse siis vahvasti eteenpäin ja toivottavasti edessä on johdonmukaista loivaa nousua kohti uskottavaa sekä kilpailukykyistä organisaatiota. Jos nyt kuitenkin pikaisesti vilkaistaan olan taakse vaikkapa vuoden verran, on tuossa ajassa tapahtunut järisyttäviä mannerlaattojen liikehdintää organisaatiotasolla. Poissa ovat mm. Stan Bowman, Al MacIsaac, Jay Blunk, Mark Kelley ja Ryan Stewart. Muutosta organisaatio varmasti kaipasi, mutta onhan se nyt hieman surullista, että muutoksen alkusysäykseen tarvittiin tuollainen kriisi.

Se siitä. Kyle Davidsonilla sekä hänen apureillaan Norm MacIverilla ja Jeff Greenbergillä on melkoinen savotta edessään. Kaikki oikeat sanat on nyt sanottu ja tästä alkaa tekojen aika. Olkaamme kuitenkin kärsivällisiä, sillä mikäli tämä prosessi halutaan viedä (kuten on sanottu) oikealla tavalla eteenpäin, on sadon korjuun aika joskus vuosien kuluttua. Yhdessä kesässä kelkkaa ei käännetä, mutta tuleva kesä tulee olemaan kuitenkin todella tärkeiden päätösten aikaa. Kenties yksi tärkeimmistä on tulevan valmennustiimin valinta. Heinäkuun draft on tietenkin tärkeä yksittäinen tapahtuma, vaikka tällä hetkellä ensimmäisen kierroksen varausvuoro Blackhawksilta puuttuukin. Sitten on vapaat markkinat, joista ei kannata mitään isoa vonkaletta odottaa, mutta jokunen kokeneempi pelaaja lyhyellä sopimuksella sieltä saattaa mukaan tarttua. Myös omien vapaiden agenttien kanssa on tehtävä päätöksiä. Sopimustilanne näyttää tällä haavaa tältä:

Hyökkääjät (aav/sopimuksen kesto)
Patrick Kane 10,5/22-23
Jonathan Toews 10,5/22-23
Alex DeBrincat 6,4/22-23
Tyler Johnson 5/23-24
Sam Lafferty 1,15/23-24
Henrik Borgström 1/22-23
Juhjar Khaira 975K/22-23
MacKenzie Entwistle 800K/23-24
Reese Johnson 800K/23-24
Boris Katchouk 758,333/23-24
Tyler Raddysh 758,333/23-24

RFA
Kirby Dach
Dominik Kubalik
Phillip Kurashev
Dylan Strome

Kirby Dachin kohdalla jatkosopimus on varma ja todennäköisesti joku maltillinen siltasopimus on tulossa. Kubalik, Kurashev sekä Strome ovat sitten vähän vaikeampia ennustaa. En lähde veikkaamaan heidän kohdalla mitään muuta kuin sen, että en usko koko kolmikon pelaavan ensi kaudella Blackhawksissa. Lukas Reichelia en vielä nostanut listalle, mutta tulee haastamaan vahvasti syksyn harjoitusleirillä paikasta auringossa. Brett Connollyn sopimusta on myös vielä vuosi jäljellä, mutta eiköhän hänen roolinsa ole tuoda kokemusta Rockfordin puolelle. Hyökkäyksen kohdalla kenties se suurin mielenkiinto kohdistuu siihen, mitä Patrick Kane haluaa uransa jatkolla tehdä? Haluaako pelata sen loppuun Chicagossa vai lähteä jahtamaan vielä yhtä kannua toisaalle? Tämä on yksi kesän ja kenties tulevan kauden isoimmista puheenaiheista Chicagossa.

Puolustajat
Seth Jones 9,5/29-30
Connor Murphy 4,4/25-26
Brian McCabe 4/24-25
Riley Stillman 1,35/23-24
Ian Mitchell 925K/22-23

RFA
Caleb Jones

UFA
Calvin DeHaan
Erik Gustafsson

Puolustukseen uskalsin rohkeasti nostaa jo Ian Mitchellin, joka oli Rockfordin selkeä ykköspakki tällä kaudella ja uskon hänen olevan nyt niin henkisesti kuin fyysisesti valmis ottamaan paikkansa kokoonpanosta. Caleb Jones saa mahdollisesti jatkopahvin vielä, mutta nuo UFA-statuksella olevat DeHaan sekä Gustafsson jatkavat uraansa jossain muualla. Rockfordissa on tukku nuoria puolustajia, jotka kolkuttelevat shown ovia ja heistä nyt ehkä tässä kohtaa lähimpänä ovat Alec Regula ja Jakub Galvas. Nicolas Beaudinin osakkeet laskivat kauden aikana, mutta tuskin häntä on vielä yliviivattu organisaation papereissa. Sitten on tietenkin joku Alex Vlasic, joka antoi lupaavia näytteitä loppukaudesta, mutta Davidsonin ajatukset tuntien nuorten pelaajien kohdalla Vlasic pelannee ensi kauden isommassa roolissa IceHogsin paidassa. Davidsonin kommentteja kun on saanut tässä korvat höröllä kuunnella, niin en usko kovin monen nuoren puolustajan ylhäällä ensi kaudella pelaavan. Saa nähdä haetaanko esim. tälle osastolle jotain kokeneempaa kettua vapailta markkinoilta?

Maalivahdit
Arvid Söderblom 883,750/22-23

UFA
Kevin Lankinen
Colin Delia

Arvid Söderblom on ainoa maalivahti, jonka kanssa Chicagolla on sopimus ensi kaudesta. Tai onhan siellä tuo vapaana agenttina yliopistosta hankittu Jaxson Stauber, mutta häntä ei nyt voi hyvällä syylläkään asetella NHL:n puolelle. Söderblomia periaatteessa voisi, mutta tuskin hänenkään kanssa mitään hoppua pidetään. Voidaan siis sanoa, että Blackhawksin maalinsuu on täysin auki toistaiseksi. Joku kokeneempi veskari on todennäköisesti haussa vapailta markkinoilta sitä tilkitsemään ja mahdollisesti Lankisen tai Delian kanssa solmitaan jatkosopimus.

Näillä palasilla kiinnitettynä olisi 16 pelaajaa ja palkkakatossa tilaa noin 21 miljoonaa. Palkkakaton kanssa Blackhawksilla ei pitäisi tulla hetkeen haasteita, mutta Davidsonin ja kumppaneiden on oltava samalla fiksuja sen suhteen. On vähintäänkin mielenkiintoista seurata millainen on kesä uuden johdon komennuksessa. Ensi kauteen lähdettäessä odotukset ovat hyvin maltilliset ja oletusarvo on, että joukkue tulee majailemaan liigan huonoimman kolmanneksen joukossa. Tällä kaudella oikeastaan kaikki mahdollinen meni pieleen ja ei ole mitenkään sanottu, että joukkue olisi aivan yhtä aneeminen tulevalla kaudella. Uusi valmennus ja muutaman alisuorittaneen pelaajan tasonnosto voivat nostaa joukkueen aivan sieltä pohjamudista, mutta pudotuspeleistä on vielä turha haaveilla ensi kaudellakaan.

Näin fanin näkökulmasta on kuitenkin hieno seurata organisaation evoluutiota varsinkin tälläisen katastrofaalisen vuoden jälkeen. Tuota ankeammin kun ei voi enää mennä jäällä tai sen ulkopuolella. Uusi aikakausi on alkanut ja otan sen vastaan uteliaan innostuneena. Keskustelua ja mielipiteitä varmasti riittää jatkossakin ja tästä voidaan aloittaa uudelta lehdeltä joukkueen käänteiden ruotiminen.

edit. Tapani mukaan hieman puolihuolimattomasti näitä viestejä kirjoittaessani tähänkin avausviestiin on saattanut virhe tai pari sisältyä, mutta ojentakaa allekirjoittanutta rohkeasti, niin korjataan moiset pois kuleksimasta. Kiitos!
 
Viimeksi muokattu:

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Draftista ja tulevasta valmennuksesta muutama ajatus ja toteamus. Davidson on todennut ja toivonut, että heinäkuun aikana tuleva valmennustiimi on selvillä. Draft järjestetään tänä vuonna Montrealissa 7.-8. heinäkuuta ja voi olla, ettei tuolloin vielä Blackhawksin uusi valmentaja(t) ole selvillä. Viimeistään draftin aikoihin alkanee tapahtumaan ja todennäköisesti jo ennen sitä saatamme nähdä kaupan tai kaksi.

Davidson on avoimesti todennut, että ykköskierroksen vuoro tämän vuoden tilaisuudesta kiinnostaa. Tässä viime päivinä on esitetty, että mm. Ottawan sekä mahdollisesti jopa New Jerseyn ensimmäiset vuorot olisivat kaupan. Rehellisen realistisesti todettuna Blackhawksilla ei ole nappuloita, joilla noista vuoroista oltaisiin kilpailemassa. Ottawa etsii itselleen top 4 puolustajaa, jolla on sopimusta vielä jäljellä ja tuohon muottiin laatu sekä muut seikat huomioiden ei Chicagolta täkyä löydy (Seth Jones on tullut jäädäkseen). New Jerseyn kohdalla oli jotain toimittajien omaa spekulaatiota, että Alex DeBrincat voisi tulla kyseeseen vaihdossa tuohon toiseen varausvuoroon tänä kesänä. Chicagon kannalta en näe taas tuossa mitään järkeä. Ei ole mitään takeita siitä, että tuolla vuorolla olisi tarjolla lopulta DeBrincatia parempi pelaaja. Muutenkaan Alex DeBrincatin kauppaamisessa en näe mitään tolkkua ellei sitten joku GM tarjoa sellaista pakettia, jota on mahdoton vastustaa. Kuten nyt vaikkapa Hagelin kohdalla kävi.

Jos Patrick Kane päättää, että hän haluaa siirtyä toisaalle eikä mentorointi rebuildingin keskellä olevassa ympäristössä motivoi, niin siinä tapauksessa ensimmäisen kierroksen vuoro tai pari on tultava paluupostissa - vähintään. Uskoisin, että tähän kysymykseen saamme vastauksen jo kesän aikana tai ihan viimeistään ensi kauden siirtojen takarajalla. Mutta Chicagolla ei ole oikeastaan kuin Kane tai DeBrincat, joilla ykköskierroksen vuoroa voisi realistisesti vaihdossa vaatia. Tietenkin on mahdollisuus heittäytyä luovaksi ja yrittää haalia esim. Torontolta vuoroa ottamalla Petr Mrazek kuormittamasta palkkakattoa ja lyödä joku prospekti paluupostissa Toronton suuntaan tai vaihtoehtoisesti toinen noista kakkoskierroksen vuoroista tjsp. Parisen kuukautta enää ja näihin asioihin saadaan saadaan vastauksia.

Tällä hetkellä Chicagon vuorot ovat seuraavat 2022 draftissa:

2. kierros
#38
#55 (MIN, Fleury)

3.kierros
#80 (VGK, Janmark)
#88 (TOR, Zadorov)
??? (EDM, Keith) ehdollinen vuoro, joka voi vielä muuttua toisen kierroksen vuoroksi

6.kierros
#166
#172 (CBJ, Jones)

7.kierros
#198

Tuskin tämä on lopullinen asetelma. Uskon, että Davidson hankkii kesällä vielä vuoron tai parin, mutta pidän todennäköisempänä niiden olevan tuolta 4./5. kierroksen paikkeilta, joista tällä hetkellä vuorot puuttuvat. Kenties joku Dominik Kubalik tai vastaava tuollaisen vuoron voisi tuoda. Tässä vaiheessa on vaikea lähteä arvuuttelemaan mahdollisia nimiä esimerkiksi tuonne toiselle kierrokselle. Listoja tulee luettua ja pelaajaraportteja silmäiltyä, mutta sen verran heittoja pelaajien kesken tuossa ensimmäisen kierroksen loppuun tai toisen kierroksen alkuun sijoitetuilla on ettei tässä osaa vielä sanoa oikein mitään. Organisaation puolelta on kuitenkin esitetty, että halutaan nopeita, fiksuja ja hyvän työmoraalin omaavia pelaajia. Tuohon kuvaukseen sopisi Owen Beck, joka on tällä hetkellä ainoa selkeä nimi omalla toivelistalla. Riippuen rankingeistä hänet on sijoitettu välille 20. (Eliteprospects) - 46. (Craig Button/TSN). Linkistä Beckin thehockeywriters.comin laatimaan pelaajaprofiiliin:


Valmennuksesta on jauhettu paljon jo edellisessä kausiketjussa. Todettakoon nyt kuitenkin sen verran aiheesta, että en usko Chicagon olevan houkutteleva kohde näillä kokeneemmille sotaratsuille. Eiköhän siis voida unohtaa Trotz, DeBoer, Tortorella(toivottavasti), Vigneault ja kumppanit. Yksi nimi, jota olen päässäni pyöritellyt tässä viime päivinä on ollut David Quinn. Hänellä on kokemusta nuorten pelaajien valmentamisesta että kehittämisestä Bostonin yliopistojoukkueessa, sekä pari kautta vyön alla NHL-joukkueen päävalmentajan tehtävistä. Jukka Jalonen olisi jo pelkästään tarinana mielenkiintoinen Chicagon valmennustiimiin ja Jukalla olisi varmasti paljon annettavaakin. Nyt kun johtoon on uskallettu valita lajin ulkopuolinen hahmo, niin ei kai sen isompi riski ole valita meritoitunut lajin ammattimies valmennuspuuhiin?
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Scott Powersilta jälleen hyvää duunia ja tällä kertaa aiheena Davidsonin aikakauden ensimmäinen eurooppalainen sainaus vapaiden agenttien joukosta. Kyseessä on siis ruotsalainen puolustaja Filip Roos. Maksumuurin takaa löytyy kattavaa tarinaa ja pelaajan vahvuuksien sekä kehittymisen kohteiden perkaamista. Jutusta käy ilmi, että kyseessä ei ollut mikään hetken päähänpisto sopimuksen kanssa, vaan Blackhawks oli Euroopan pääscouttinsa Mats Hallinin johdolla iskenyt silmänsä isokokoiseen puolustajaan jo parisen vuotta sitten. Chicago ei tosin ollut ainoa NHL-joukkue, joka tarjosi Roosille sopimusta, mutta hän päätyi valitsemaan lopulta Blackhawksin. Tuosta linkki The Athleticin juttuun ja viestin loppuun pari teaseriä sieltä:


Roos isn’t a can’t-miss prospect. He’s come a long way in a few years, but he’s still raw in a lot of ways. The Blackhawks’ hope is he continues to develop and playing on the smaller ice will bring even more out of him. He has a lot of attributes that could make him an NHL defenseman.

Hallin is certainly optimistic.

“I have no idea (why he’s a late bloomer),” Hallin said. “I’m just happy for it that he’s a late bloomer. That happens sometimes, you get in the wrong lane for like the national teams and kind of go different routes and develop later. This guy is such a good skater and to be a big guy. It’s pretty fun that he’s decided to sign with Chicago. … I think this guy has a couple years of development. If he’s going to develop in Chicago, wherever, he’s going to do his job and take steps.”

“I think his greatest assets are he’s an all-around D-man” Skellefteå coach Robert Ohlsson said. “He can play on both ends. He’s good with the puck. He can skate with the puck. He can take the puck from our D-zone to the O-zone with just his skating ability. But he can also play a really good defensive game. I think he’s a two-way defenseman, in my opinion.

“There was an adjustment in the beginning and he had to figure out how to play. It was first in the next highest league, Allsvenskan, and then he was really good there. Then he went up to the SHL and he had to figure out the league, and after a while, he was really good here as well. So now, he’s going for the big show. I expect a little bit like that there. The beginning he needs to find out how he’s going to play and then he’s a good defenseman.”

Roos has improved his overall game, but he’s still inconsistent. He does make a lot of NHL-level plays. He can skate away from defenders and make the perfect outlet pass. He can break up a defensive play with his stick or get to a loose puck first. But for all those plays, he still makes some mistakes. His passes aren’t always accurate. He can get lost in the defensive zone. He has good size, but he’s not exactly a physical defenseman. Opponents try to take advantage of that around the net.

The Blackhawks understand he needs work still.

“He needs to be more aggressive,” Hallin said. “That’s what we’re going to talk to him about this summer. Hopefully, he can watch a lot of hockey from the NHL and how much faster it is over here. That’s the main goal this summer to really prepare for the quickness. You need to make decisions quicker, much quicker.”
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks

Jatketaan monologia. Blackhawks valmistautuu tulevaan draftiin muiden mukana Buffalossa järjestettävässä draft combinessa. Ensimmäistä kertaa Mike Doneghyn johdolla, joka otti ohjat käsiinsä Mark Kelleyn potkujen jälkeen. Siellä on nyt kääritty hihat ja reilun kuukauden kuluttua nähdään, mitä jäi käteen.

Varauksista puhuttaessa Chicago ei tehnyt sopimusta Niklas Nordgrenin kanssa, joka oli Chicagon kolmannen kierroksen varaus vuodelta 2018. Nordgrenin kohdalla valitettavasti loukkaantumiset laittoivat kapuloita kehityksen rattaisiin. Myös vuoden 2020 kuudennen kierroksen varaus Chad Yetman jäi ilman sopimusta. Hän tosin saattaa jatkaa organisaatiossa AHL-diilillä.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Friedmann on viime yönä spekuloinut ääneen, että Blackhawks testaisi omiensa markkina-arvoa aktiivisesti. Nämä nyt yleensä jäävät tähän, mutta itse ainakin toivon aktiivista siirtokesää ja toivottavasti jokainen pelaaja on pöydällä oikeaa vastinetta vastaan.
 

Pablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Blackhawks
Friedmann on viime yönä spekuloinut ääneen, että Blackhawks testaisi omiensa markkina-arvoa aktiivisesti. Nämä nyt yleensä jäävät tähän, mutta itse ainakin toivon aktiivista siirtokesää ja toivottavasti jokainen pelaaja on pöydällä oikeaa vastinetta vastaan.


Ehdottomasti näin. Nyky rosterissa noita pidettäviä palasia on melko vähän. Näistähän kirjoteltiin jo tämän kauden ketjuun niin en nyt nimiä tähän rupea sen enempää listaamaan. Bowmanin viimeisimmät kaupat oli kyllä aika mollivoittoisia haukkojen kannalta ja nyt meidän Kyle on aloittanut mun mielestä erittäin mallikkaasti kaupat (esim Hagel diili). Kohti parempaa tältäkin osalta ollaan menossa.

Kiitokset @secord uudesta kausiketjusta. Hiukan omia mutuiluja tulevasta;

1. Kuka maalivahti yrittää tilkitä ens kaudella haukkojen maalia? Lähdetäänkö Lankisella+kuka? Melkoisen auki on tämä osasto. Sopimuksen alla ei taida olla kuin Soderblom? Hänellä tuskin kauteen lähdetään vaan eiköhän hän ole AHL:ssä lähtökohtaisesti.

2. Toews ja Kane, vikat kaudet 10,5M tiliä. Mitä meinaa miehet tehdä? Pahalta tuntuisi nähdä jompi kumpi toisessa joukkueessa. Kane tulee tekemään vielä hyvän diilin rahallisesti mutta Toews. Antaisiko kapteeni vakava jonkun seuraedullisen diilin ja signais jollai 3,5-5M/kausi? Enempää on tosi vaikee lähteä maksamaan palkkakatto urheilussa pelaajalle, joka jäällä on ollut tasaisessa laskussa jo pidempään. Kopissa Toews on varmasti tärkeä palanen, mutta mitä tästä kuuluu maksaa?

3. Kuinka paljon rosteri nuorenee tulevalle kaudelle? Mun mielestä Reichelit yms ylös vaan ja katsomaan sitä vauhtia. Reichelin eka kausi sopparistakin poltettiin noihin 11 harkkapeliin viime kaudella, niin eikö tämä tarkoita sitä että vaikka pelaisi vain AHL:ssä niin toinenkin kausi sopimuksesta kuluu pois? Eli ylös vaan ja haisteleen tunnelmaa, keräämään vihaa häviöistä että jolu päivä voidaan taas voittaa.

4. Valmentaja? Toivottavasti ei lähdetä Kingillä. Vaikuttaa liian paljon ”vanhalta haukalta”. Nyt joku oikeasti puollustuspelin kasaan laittava äijä sinne pistää meidät pojat luistelemaan. Luomaan sitä uutta kulttuuria ja ilmettä jäälle. Semmonen lammaslauma oltiin viime kaudella monessa pelissä ja ilman MAFia moni peli olisi ollut ekan erän jälkeen 5-0. Tai jopa enemmän.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Hyvää pohdintaa yllä @Pablo. Tässä kohtaa ei kannata yksittäisiin pelaajiin liikaa ihastua ja mikäli sellainen kauppa on tyrkyllä, ettei sitä voi vastustaa niin antaa palaa Kyle. Hagelin kauppa oli hyvä esimerkki tästä. Hagelia ei kaupattu mitenkään aktiivisesti, mutta kysyntää oli ja lopulta Tampan tarjous oli ns. no brainer Chicagon kannalta. Näin jälkikäteen on todettava, että kaksi rosteripelaajaa ja ykköskierroksen vuoroa olivat melkoisen avokätinen paluuposti hänestä. Markkinoita ja liikkeitä on lähestyttävä avoimin mielin eikä sulkea mitään vaihtoehtoja pois. Tämä on täysin ymmärrettävä ja oikea strategia nykytilanteessa. Toisaalta yhdessä kesässä tämä ei tule valmiiksi ja kauppoja ei pidä tehdä vain kauppojen vuoksi.

Jos nyt ajatellaan vaikkapa jonkun DeBrincatin kauppaamista, niin kyllä sieltä saisi tosiaan ne kuninkaan lunnaat tulla Blackhawksille. Se, että lähdet kauppaamaan 24-vuotiasta, kaksi kertaa 40 maalia kaudessa tehneen laiturin pariin varausvuoroon, ei henkilökohtaisesti houkuttele lainkaan. Olkoon kyse sitten vaikka kuinka korkeasta vuorosta tänä vuonna. Voi hyvinkin olla ettei sieltä ole luvassa lopulta parempaa pelaajaa. Ainoastaan nuorempi. Ihan hypoteettisesti New Jerseyn #2 vuoro ei houkuttele, mutta jos tuohon lisätään vaikkapa Dawson Mercer, niin siinä kohtaa alkaisin jo miettimään. Se olisiko tuo sitten Devilsin kannalta järkevä veto onkin jo toinen tarina. Joka tapauksessa DeBrincatin kauppaamisen näen hyvin epätodennäköisenä, ellei sitten tosiaan joku GM räjäytä Davidsonin tajuntaa poskettomalla tarjouksella, jota en oikein osaa tässä edes määritellä. Mikäli Cat kaupattaisiin, niin mitähän Kane siitä ajattelisi?

4. Valmentaja? Toivottavasti ei lähdetä Kingillä. Vaikuttaa liian paljon ”vanhalta haukalta”. Nyt joku oikeasti puollustuspelin kasaan laittava äijä sinne pistää meidät pojat luistelemaan. Luomaan sitä uutta kulttuuria ja ilmettä jäälle.

Tämä on henkilökohtaisesti kesän mielenkiintoisin ratkaisu. Derek King olisi jotenkin takapajuinen valinta tässä kohtaa. Erityisesti kun Davidson on huudellut ilmoille, että hakusessa on pitkäaikainen valmentaja. Derek King ei vaan jotenkin istu tuohon yhtälöön. Toki hän on varmasti hyvä kommunikoimaan, mutta kyllä NHL-tasolla täytyy vähän muitakin meriittejä päävalmentajalta löytyä. Jukka Jalonen on oikeastaan koko ajan enemmän ja enemmän oman toivelistani kärjessä, mutta kenties Alpo Suhonen jätti sen verran syvät haavat organisaation muistiin ettei tuolle linjalle uskalleta lähteä. Edellinen GM uskalsi kuitenkin nostaa Quennevillen seuraajaksi valmentajan, joka oli meritoitunut pääasiassa muutaman kauden verran Ruotsin Allsvenskanissa. Kenties se oli sitten riskittömämpi vaihtoehto, kun passi oli kanadalainen.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Hienoa että @secord teki panostuksia ja avasi ketjun uuteen mielenkiintoiseen kesään ja tulevaan kauteen.


1. Mulla menisi tällä kaudella jopa Lankinen, Delia. Ellei puolustuspelaaminen muutu radikaalisti niin siellä on turha haaskata kenenkään kalliimmankaan maalivahdin aikaa, hän ei meitä tule silti pelastamaan.

2. Toews ja Kane, avoimin mielin kuuntelemaan ehdotuksia mitä tarjotaan. Kanella on vielä paljon annettavaa ja siten myös vaihtoarvoa. Toewsille kävi Mikko Koivut ja hän valuu hyvää vauhtia TOP6 roolista kohti nelosen sentterin roolia. Eeli hänestä ei saada enää rahoille vastinetta eikä tietenkään mitään ihmettä vaihdossakaan.

Rosteri muuttuu melkoisesti tänä kesänä, potentiaalisten lähtijöiden lista on pitkä koska lähes kaikki pelaajat ovat kaupan. Kubalik, Strome, Tyler Johnsson, deHaan, Gustafsson, McCabe, Borgström ja lista jatkuu on Reese Johnsonia ja Khairaa. Kurashev on kyllä yksi kaveri Dachin ohella joka on nyt jyystänyt hyvin pitkälti paikallaan, eikä ole kyennyt ottamaan sitä seuraavaa askelta eteenpäin.

3. Reichel juu ylös ja muutamaa uutta pakkia peluuttelemaan. Edelleen näyttää vahvasti siltä ettei noista omista pakkivarauksista nouse mitään otsikoissa viihtyviä ykkösparin pakkeja.

4. Valmentajaruletti pyörinee taustalla ja näyttää ettei King kuulu siihen rulettiin. Nyt vapautui kaveri joka kävisi Jalosen Jukan lisäksi mulle, Bruce Cassidy.

Kuuntelin tuossa yhtä jenkkipodia ja siinä olivat sitä mieltä että Delia ja Lankinen olisivat jo näyttönsä antaneet ja ettei kummankaan ura välttämättä jatkuisi Chicagossa.
No tuon podin asiantuntijoiden arvo laski toki silmissäni samalla hetkellä kun he alkoivat kuolaamaan Mrazekin perään hyvänä vaihtoehtona Chicagoon.

Mutta ainut mikä on varmaa niin Chicago Blackhawks tulee pyörimään vahvasti kevään ja syksyn siirtohuhupalstoilla.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
4. Valmentajaruletti pyörinee taustalla ja näyttää ettei King kuulu siihen rulettiin. Nyt vapautui kaveri joka kävisi Jalosen Jukan lisäksi mulle, Bruce Cassidy.
Nimiä joita on väläytelty olevan Chicagon tutkassa ovat ainakin Todd Reirden, Jim Montgomery sekä Jeff Halpern. Kaikki kolme ovat toimineet tai toimivat yhä apukoutseina. Reirden Pittsburghissa ja hän oli myös pari kautta Washingtonin pääkäskijä Trotzin jätettyä hommat mestaruuden jälkeen. Montgomery on taas toiminut pari kautta St.Louisin valmennustiimissä. Ehti valmentaa Dallasia toista kautta ennen kuin joutui astumaan sivuun henkilökohtaisten demoniensa vuoksi. Jeff Halpern kuuluu taasen Tampan apuvalmentajiin. Hänen kokemuksensa valmennuspuuhista on selvästi ohuin tuosta kolmikosta.

Nämä ovat nyt tosiaan vain nimiä, joita on yhdistetty Chicagon valmentajahakuun. Bruce Cassidy olisi sikäli mielenkiintoinen nimi, että hän on Blackhawksin ykköskierroksen varaus vuodelta 1983 ja oli organisaation leivissä puolustajana viitisen kautta, tosin pelejä kertyi enemmän farmin puolella.

Kuuntelin tuossa yhtä jenkkipodia ja siinä olivat sitä mieltä että Delia ja Lankinen olisivat jo näyttönsä antaneet ja ettei kummankaan ura välttämättä jatkuisi Chicagossa.
No tuon podin asiantuntijoiden arvo laski toki silmissäni samalla hetkellä kun he alkoivat kuolaamaan Mrazekin perään hyvänä vaihtoehtona Chicagoon.

En tiedä kuunneltiinko samaa lähetystä, mutta ymmärsin tuon Mrazekin kuolaamisen siten, että sillä voisi yrittää saada Torontolta jotain kivaa hyvitystä tuon sopimuksen ottamisesta. Mrazek pariksi vuodeksi ja sitten vaikkapa Delialle tai Lankiselle jatkopahvi. Näin Söderblom sekä Commesso saisivat rauhassa kehittyä taustalla ja Blackhawksilla olisi tankkilaivalle sopivat kassarit rosterissa.

edit. Enpäs muistanutkaan, että Cassidy on toiminut Chicagossa myös apuvalmentajana kaudella 2005-2006. Connectiona löytyy kun oikein kaukaa kaivaa.
 
Viimeksi muokattu:

Pablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Blackhawks
DeBrincat on Seravallin treidilistan ykkösnimi. Treidistä Seravalli on kirjoittanut: ”Scoop: The question seems to be ‘when’ and not ‘if’ the Hawks will move the two-time 40-goal scorer. Is it this summer, or before next season’s trade deadline?”.

Saa nähdä mitä saadaan vastineeksi, jos/kun kauppa toteutuu. Itse en luopuisi DeBrincatista, ellei Alex sitten itse ole ilmoittanut että haluaa siirtyä. Eletään mielenkiintoisia aikoja.



 

Pablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Blackhawks
Nimiä joita on väläytelty olevan Chicagon tutkassa ovat ainakin Todd Reirden, Jim Montgomery sekä Jeff Halpern. Kaikki kolme ovat toimineet tai toimivat yhä apukoutseina. Reirden Pittsburghissa ja hän oli myös pari kautta Washingtonin pääkäskijä Trotzin jätettyä hommat mestaruuden jälkeen. Montgomery on taas toiminut pari kautta St.Louisin valmennustiimissä. Ehti valmentaa Dallasia toista kautta ennen kuin joutui astumaan sivuun henkilökohtaisten demoniensa vuoksi. Jeff Halpern kuuluu taasen Tampan apuvalmentajiin. Hänen kokemuksensa valmennuspuuhista on selvästi ohuin tuosta kolmikosta.

Ja jatketaan sen verran vielä kun vauhtiin päästiin: Seravallin koutsi mutuiluista yksikään ei osunut näihin @secord in mainitsemiin vaan että haukat olisi kysellyt Habsin Luke Richardsonin ja Canucksien Brad Shaw perään. Samassa mainitaan että King olisi edelleen vahva kanditaatti jatkamaan.

Richardson on ollut apuvalmentaja aikaisemmin Ottawassa, heti pelaajauran päätyttyä kaudet 2009-2012. Tämän jälkeen neljä kautta päävalmentajana AHL:ssä Binghampton Senatorsissa - kaudet 2012-2016. Sieltä tie vei Islanderssin apukoutsiksi 2016-2018, josta nykyisen työantajan Habsien palveluksiin samoihin tehtäviin. Shawlla on reilu kymmenen vuotta pidempi valmentajaura joka sisältää NHL:stä joukkueita: Tampa Bay Lightning 1999-2000, New York Islanders 2005-2006, St. Louis Blues 2006-2016, Columbus Blue Jackets 2016-2021(?) ja Vancouver Canucks 2021-2022. Lisäksi Shaw’lla on pää- ja apuvalmentaja kokemusta IHL:stä kauden verran ja useampi kausi AHL:stä.



 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Ja jatketaan sen verran vielä kun vauhtiin päästiin: Seravallin koutsi mutuiluista yksikään ei osunut näihin @secord in mainitsemiin vaan että haukat olisi kysellyt Habsin Luke Richardsonin ja Canucksien Brad Shaw perään. Samassa mainitaan että King olisi edelleen vahva kanditaatti jatkamaan.

Nuo mainitsemani nimet ovat nousseet esille mm. Elliotte Friedmanin ja paikallisten podcastien kautta. Nimiä on varmasti enemmänkin ja olihan jopa Trotziin oltu yhteydessä. Vaikea sanoa oikein mitään muuta näistä kuin sen, että miksi ihmeessä King olisi edelleen vahva kandidaatti? Kyllä meikäläisen luottamus alkaa Davidsoniin ja kumppaneihin säröillä heti alkuunsa, jos tässä tilanteessa päädytään pitkäaikaiseen valmentajaan kuten Davidson on todennut tekevän ja sitten palkataan siihen Derek King. En vaan ymmärrä yhtään ideaa tuon taustalla.

DeBrincat on Seravallin treidilistan ykkösnimi. Treidistä Seravalli on kirjoittanut: ”Scoop: The question seems to be ‘when’ and not ‘if’ the Hawks will move the two-time 40-goal scorer. Is it this summer, or before next season’s trade deadline?”.

Haluan jotenkin uskoa, että tämä on nyt vain Seravallin omaa mutuilua eikä perustu sen enempää mihinkään faktaan. Paitsi siihen, että Chicago on valmis kuuntelemaan tarjouksia ihan kaikista, paitsi noista NMC:t omaavista pelaajista. En siis usko, että Davidson aktiivisesti kaupittelee DeBrincatia, mutta jos jostain tulee sellainen tarjous että oksat pois, niin mikään ei ole pyhää siinä vaiheessa. Eikä pidäkään. Edelleenkään en tosin keksi oikein mitään sellaista, mutta sen täytyy olla laadullisesti ainakin parempi tarjous kuin mitä Hagelista saivat.

Chicagolla ei tule hetkeen olemaan palkkakaton kanssa tiukkaa, joten DeBrincatin jatkosopimus ei ole ongelma. DeBrincat on antanut todella positiivisia lausuntoja mediaan ja niissä ymmärtää, että haluaa jatkaa Chicagossa. Jopa sellaista kapteenin ainesta on aistittavissa hänessä. Sen lisäksi, että on hyvä maalintekijä pelaa myös tunnollisesti molempiin suuntiin eikä pienestä koostaan huolimatta kaihda fyysistä peliä. Catilla on potentiaalia tehdä urallaan 50 maalia kaudessa, niin nyt kun tällainen 24-vuotias kaveri on jo valmiiksi rosterissa sitä mielellään pitäisi tuollaisesta paketista kiinni. Ellei sitten tosiaan tarjota jotain sellaista, josta on vain mahdoton kieltäytyä.
 
Viimeksi muokattu:

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Alex DeBrincat <-> Holtz + 2nd overall 2022
Patrick Kane 50% retained <-> Alexis Lafreniere + Nils Lundkvist

Draftataan Cooley.

Hehee. Start the rebuild.

Ei, en näe tarvetta kaupata DeBrincatia.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Alex DeBrincat <-> Holtz + 2nd overall 2022
Patrick Kane 50% retained <-> Alexis Lafreniere + Nils Lundkvist

Draftataan Cooley.

Hehee. Start the rebuild.

Ei, en näe tarvetta kaupata DeBrincatia.

Saatanan Seravalli! Tätä vaihtoehtoa tulee nyt väkisinkin pyöriteltyä, mutta toivottavasti jää keskustelupalstatasolle eikä kaupat konkretisoidu. Davidsonina en lähtisi tuohon ylempään tarjoukseen ellei New Jersey lisäisi siihen jotain. Tai sitten Holtzin tilalle Mercer ja draftataan Slafkovsky.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
En tiedä kuunneltiinko samaa lähetystä, mutta ymmärsin tuon Mrazekin kuolaamisen siten, että sillä voisi yrittää saada Torontolta jotain kivaa hyvitystä tuon sopimuksen ottamisesta. Mrazek pariksi vuodeksi ja sitten vaikkapa Delialle tai Lankiselle jatkopahvi. Näin Söderblom sekä Commesso saisivat rauhassa kehittyä taustalla ja Blackhawksilla olisi tankkilaivalle sopivat kassarit rosterissa.
Joo harmittaa vaan että näinkö alas on menty että oltaisiin valmiita ottamaan muutamaksi vuodeksi tuollainen rampa-sohlo maalille kuin Mrazek. Mrazek oli umpisurkea kohtuullisen tiimin Toronton takana eikä kyennyt ykkösmaalivahdiksi eli meidän maalivahtitilanne ei paranisi minnekään.

Ja jos Alex DeBrincat treidattaisiin niin sehän tarkoittaisi varmuudella sitä että viimeistään silloin Patrick Kanen käsi nousi myös pystyyn.
 

Pablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Blackhawks
Alex DeBrincat <-> Holtz + 2nd overall 2022
Patrick Kane 50% retained <-> Alexis Lafreniere + Nils Lundkvist

Draftataan Cooley.

Hehee. Start the rebuild.

Ei, en näe tarvetta kaupata DeBrincatia.

Jos/kun DeBrincat kaupataan niin ite aattelisin että se kauppa pitää jotenkin liittyä Bedardiin. Maksetaan sitten DeBrincatit, ja vaikka kaikki ketä kelpaa että saadaan 2023 ykköspickki (Hagel-tyylinen kauppa). Tän kauden kakkospickki ei itseä kauheesti edes napostele, vaikkakin siellä olisi Slafkovsky, Nemec ja Cooley vapaana. En tiedä olisiko tässä sitten oikeesti mitään järkeä mutta toisi ainakin jotain uskottavuutta tähän organisaatioon. Ja ehkä joku valo syttyisi tunnelin päässä tai ainakin alkaisi vähän vilkkumaan.

DeBrincat -> Bedard or bust. Michkov kävisi kanssa mutta mieluummin sentteri kun laituri.

edit. Korjattu typo
 
Viimeksi muokattu:

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Joo harmittaa vaan että näinkö alas on menty että oltaisiin valmiita ottamaan muutamaksi vuodeksi tuollainen rampa-sohlo maalille kuin Mrazek. Mrazek oli umpisurkea kohtuullisen tiimin Toronton takana eikä kyennyt ykkösmaalivahdiksi eli meidän maalivahtitilanne ei paranisi minnekään.

Olisi Mrazek nyt sitten ykkönen tai kakkonen Chicagossa, niin pointtina olisi nimenomaan kompensaatio tuon sopimuksen ottamisesta. Lankiselle tai Delialle voisi tehdä parin vuoden jatkot ja mennä sen pari vuotta Mrazek/Lankinen combolla esimerkiksi. Tässä ei olla nyt pariin vuoteen pärjäämässä kuitenkaan.

DeBrincat -> Bedard or bust. Michkov kävisi kanssa mutta mieluummin sentteri kun laituri.

Bedardin jälkeen toivoisin Adam Fantillia. Isokokoinen sentteri, joka pelasi viime kaudella Chicago Steelin joukkueessa USHL:ää ja teki siellä 54 peliin 37+37=74 pistettä. Siirtyy ensi kaudeksi Michiganin yliopistojoukkueeseen. Iso, taitava ja ilkeä sentteri olisi tervetullut lisä Blackhawksin organisaatioon. Vuodessa ehtii tosin tapahtumaan paljon, mutta suurella mielenkiinnolla seuraan tämän kaverin kehitystä.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Jos/kun DeBrincat kaupataan niin ite aattelisin että se kauppa pitää jotenkin liittyä Bedardiin. Maksetaan sitten DeBrincatit, ja vaikka kaikki ketä kelpaa että saadaan 2023 ykköspickki (Hagel-tyylinen kauppa). Tän kauden kakkospickki ei itseä kauheesti edes napostele, vaikkakin siellä olisi Slafkovsky, Nemec ja Cooley vapaana. En tiedä olisiko tässä sitten oikeesti mitään järkeä mutta toisi ainakin jotain uskottavuutta tähän organisaatioon. Ja ehkä joku valo syttyisi tunnelin päässä ainakin alkaisi vähän vilkkumaan.

DeBrincat -> Bedard or bust. Michkov kävisi kanssa mutta mieluummin sentteri kun laituri.
Ymmärrän hyvin, että tuollainen kiinnostaisi. Mutta miksi yksikään joukkue vaihtaisi ykkösvuoroa eli Bedardia DeBrincatiin? Eli jos tuollaisen kaupan haluaisi toteutuvan, pitäisi DeBrincat kaupata offseasonilla toiseen joukkueeseen ja toivoa, että kyseinen joukkue sukeltaa ensi kaudella Blackhawksin tavoin (vrt. Jones-kauppa). Ja tietenkään tuohon kauppaan ei sitten saisi edes liittyä mitään top 3- suojauksia. Eikä tällä ole tarkoitus väheksyä DeBrincatia, mutta Bedardin kohdalla puhutaan kuitenkin kovimmasta lupauksesta sitten McDavidin ja Matthewsin.
 

reme

Jäsen
Suosikkijoukkue
-Chicago Blackhawks-
Olisi Mrazek nyt sitten ykkönen tai kakkonen Chicagossa, niin pointtina olisi nimenomaan kompensaatio tuon sopimuksen ottamisesta. Lankiselle tai Delialle voisi tehdä parin vuoden jatkot ja mennä sen pari vuotta Mrazek/Lankinen combolla esimerkiksi. Tässä ei olla nyt pariin vuoteen pärjäämässä kuitenkaan.
Joo tämän ymmärsin, mutta onko sen arvoista....
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Joo tämän ymmärsin, mutta onko sen arvoista....

No jos tuolla tavalla onnistuisi saamaan Torontosta jotain laadukasta assettia ja parantaisi mahdollisuuksia päästä käsiksi ykkösvuoroon 23, niin mikä ettei?

Ymmärrän hyvin, että tuollainen kiinnostaisi. Mutta miksi yksikään joukkue vaihtaisi ykkösvuoroa eli Bedardia DeBrincatiin? Eli jos tuollaisen kaupan haluaisi toteutuvan, pitäisi DeBrincat kaupata offseasonilla toiseen joukkueeseen ja toivoa, että kyseinen joukkue sukeltaa ensi kaudella Blackhawksin tavoin (vrt. Jones-kauppa).

Niin realistisempaa on, että Chicago kyntää ihan itse ja pääsee sitä kautta kenties kiinni lottopalloihin, joilla voisi lopulta sen ykkösvuoron saada. DeBrincatin ja tätä kautta mahdollisesti Kanen poistuminen parantaisivat huomattavasti tuota mahdollisuutta. Mikäli Cat kaupataan niin toivoisin jotain jo valmiimpaa vastineena takaisin eikä pelkkiä vuoroja/prospektejä. No toivottavasti ei kaupata.
 
Ymmärrän hyvin, että tuollainen kiinnostaisi. Mutta miksi yksikään joukkue vaihtaisi ykkösvuoroa eli Bedardia DeBrincatiin?

Ja toisaalta, miksi yksikään joukkue hankkisi Bedardia kun hankintahetkellä todennäköisyys tämän saamiseen on silti häviävän pieni? Siis jos otetaan lähtökohdaksi, et treidi tapahtuu tänä kesänä ja pelissä on joukkueen x 1. kierroksen vuoro kesälle 2023.
 

Pablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Blackhawks
Ymmärrän hyvin, että tuollainen kiinnostaisi. Mutta miksi yksikään joukkue vaihtaisi ykkösvuoroa eli Bedardia DeBrincatiin? Eli jos tuollaisen kaupan haluaisi toteutuvan, pitäisi DeBrincat kaupata offseasonilla toiseen joukkueeseen ja toivoa, että kyseinen joukkue sukeltaa ensi kaudella Blackhawksin tavoin (vrt. Jones-kauppa). Ja tietenkään tuohon kauppaan ei sitten saisi edes liittyä mitään top 3- suojauksia. Eikä tällä ole tarkoitus väheksyä DeBrincatia, mutta Bedardin kohdalla puhutaan kuitenkin kovimmasta lupauksesta sitten McDavidin ja Matthewsin.

No tämäpä, mutta siis oma hinta DeBrincatille ja vaikka ”loppurosterille” ois toi Bedard. En todellakaan tiedä kuinka todennäköinen tuo kauppa olis tai ketä GM vaihtoon suostuisi.

Hintahan 2023 ykköspickille - kenelle se ikinä osuukaan tulee olemaan kova ja siksi tuota DeBrincattia pitäis säilyttää esim tuohon draftiin asti, eikä kaupata tulevana kesänä kuten Seravalli mutuili. Haukkalaumassa tuskin ketään on tällä hetkellä koskematon niin annetaan sitten niin mottipäinen tarjous (tyyliin Hagelin kauppa) että se ykköspickki saadaan.
 

Ronikki73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Nyt saa taas kuulla veetuilua niin kuin aikoinaan... Olihan tuo mukava pätkä, kun oikeasti pärjättiin...

Jos Cat treidataan, (ainoa pelaaja, kuka kiinnostaa tuosta nykyisestä jengistä, no, ehkä Dach hiukan), ja jos Kane lähtee, niin on aika meh fiilis seurata...
Mutta toivottavasti tulee mielenkiintoinen uudelleen rakennus, niin eikähön se into palaa taas takaisin...

Hyvää kesää kaikille Haukkatovereille...
 

Wiesellike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks & Kärpät
Jos Cat treidataan, (ainoa pelaaja, kuka kiinnostaa tuosta nykyisestä jengistä, no, ehkä Dach hiukan), ja jos Kane lähtee, niin on aika meh fiilis seurata...
Mutta toivottavasti tulee mielenkiintoinen uudelleen rakennus, niin eikähön se into palaa taas takaisin..
No ainakin omasta kokemuksesta voin sanoa, että ei se kyntäminen välttämättä sitä intoa vie, vaikka voi välillä aiheuttaa paljonkin kyllästymistä ja turhautumista. Itse aloin kannattaa haukkoja sellaisena aikana, kun kentällä pyöri kaiken maailman ABC-ketjuja ja muita tusinaukkoja eikä seura ollut menossa minnekään. Pystyi vain toivomaan, että jonain päivänä kaikki kurjuus palkitaan. Ja kuinka hyvältä se sitten tuntuikaan, kun menestystä alkoi tulla ja näki sen kasvutarinan alusta asti. Tsemppiä ja hyvää kesää kaikille kannattajille. Kyllä se aurinko taas joskus paistaa meidänkin risukasaan.

Minunkin mielestä nuo Catin myyntipuheet ovat vain markkinoiden testausta. Kyllä ne liput pitää rebuildin keskelläkin jollakin nimellä myydä, ettei Hawks jää liian paitsioon Chicagon urheilumarkkinassa. Tietenkin, jos jostain tulee se aivan posketon tarjous, niin pitää miettiä uudestaan. Halvalla ei saa kuitenkaan lähteä ja vastineen pitää olla enemmän kuin mitä Hagelista saatiin.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
No ainakin omasta kokemuksesta voin sanoa, että ei se kyntäminen välttämättä sitä intoa vie, vaikka voi välillä aiheuttaa paljonkin kyllästymistä ja turhautumista. Itse aloin kannattaa haukkoja sellaisena aikana, kun kentällä pyöri kaiken maailman ABC-ketjuja ja muita tusinaukkoja eikä seura ollut menossa minnekään. Pystyi vain toivomaan, että jonain päivänä kaikki kurjuus palkitaan. Ja kuinka hyvältä se sitten tuntuikaan, kun menestystä alkoi tulla ja näki sen kasvutarinan alusta asti.

Juuri näin. On itse asiassa erittäin mielenkiintoista seurata joukkueen evoluutiota kynnöstä sadonkorjuuseen. Totta kai kyntämisen aikakausi on turhauttavaa ja ärsyttävää, mutta samaan aikaan elää aina toive paremmasta ja kun oikein syvällä mennään ei juuri muuta suuntaa voi olla. Se kuinka kauan uuteen nousuun ottaa on mahdoton arvioida. Pelkillä julistuksilla ei päästä vielä mihinkään. Teot ratkaisevat ja aina täytyy olla pieni ripaus onneakin matkassa, mutta senkään varaan ei voi tietenkään laskea mitään. Siksi hihat on käärittävä toimistoa myöten ja yritettävä tehdä kaikki asiat parhaalla mahdollisella tavalla.

Mestaruudet ovat olleet fanittamisen kirsikkoja kakun päällä, mutta melkein yhtä hienoa oli nähdä joukkueen nousevan synkistä vesistä yhdeksi sarjan parhaista joukkueista. Sen jotenkin aisti aikoinaan, että tässä on kasvamassa jotain erityistä. Villeimmissä unelmissakaan ei osannut haaveilla kolmesta mestaruudesta, yksikin tuntui niin kaukaiselta haaveelta. Kukaan tuskin osasi ennustaa myöskään minkälainen seppä Patrick Kanesta kasvaa tai että Duncan Keith pokkaa Norriksia jne. Nälkä kasvoi syödessä ja lopulta mikään muu kuin mestaruus ei tuntunut miltään. Omalla tavalla ahdistavaa aikaa sekin oli.

Toivo paremmasta auttaa jaksamaan. Toivottavasti tässä ei nyt mene kuitenkaan vuosikymmentä ennen auringon paistetta. Toiveena olisi nähdä Blackhawks jälleen jokavuotisena pudotuspelijoukkueena. Sinne on pitkä matka, mutta toisaalta organisaation tilanne ei ole lähellekään yhtä lohduton kuin se oli joskus 2000-luvun alkupuolella. Joku Connor Bedard antaisi tietenkin kivan boostin tavoitteeseen pääsemiseen, mutta ei yksi pelaaja, olkoon kuinka hyvä tahansa, käännä tätä kelkkaa. Laatua tarvitaan laajalla rintamalla ja siksi toivoa ei voi ladata vain yhden nimen kohdalle. Ei edellisen menestysreseptin aineksetkaan rakentuneet yhden tai kahden nimen varaan. Paremmat ajat ovat varmasti vielä joskus edessä. Toivoa on aina.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös