Yleisurheilukausi 2022

  • 169 166
  • 1 223

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Seuraan vain naisia. Pidän feedistäni siten enemmän.
Juu, arvostan. Itse koitan äitia ym varten pitää yllä mielikuvaa itsestäni yleisurheiluseuraajana eikä niinkään naistenseuraajana.
 

WildCore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Se täytyy sanoa, että Milja kyllä tekee kaikkensa, että saisi niitä seuraajia sinne instaan.

Nähdään kommenttiosiossa veljet!
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Tänään avataan kausi Motonet GP-kisojen osalta Lahdessa. Monia mielenkiintoisia lajeja ja urheilijoita on luvassa, joitakin mainitakseni naisemme hakevat pika-aidoissa asetelmia tulevalle kaudelle, moukarissa miehet heittelevät laajalla rintamalla 72 metrisiä, naisissa Krista Tervo on paikalla mutta Silja Kosonen ei ole. Miesten 200 metrillä odottelen Samuel Purolalta mukavaa tulosta, Eemeli Salomäki ei ole malttanut pysyä poissa kilpakentiltä vaan osallistuu seiväshyppyyn.
Tästä se taas alkaa!
 

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU
Näkyykö nuo kotimaan kilpailut jostakin? Timanttiliiga lienee edelleen C Morella.
Yle kakkoselta ja yle areenalta näkyy. Tämänpäiväinen Lahden Motonet GP:n lähetys alkaa yle areenassa kello 17.45 ja yle kakkoselta kello 18.30 alkaen.
 

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU
(1)
  • Tykkää
Reactions: JMT

Gust

Jäsen
Hyvä tuuri kävi sään kanssa, kun huomenna olisi ollut kymmenen astetta ja satanut vettä. Olosuhteiden puolesta siis mahdollista takoa hyvää tulosta heti kauden avauksessa.
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Pari suomalaistulosta tältä päivältä.

Eveliina Rouvali työnsi kuulaa Kyröskosken kuulakarnevaaleissa komeisiin ennätyslukemiin 17.51, joka on paras suomalaistulos 24 vuoteen. Senja Mäkitörmä säesti hyvin tuloksella 17.22 eli aika hyvä meininki kuulassa naisten puolella. Miehistä ei voi sanoa samaa; Arttu Korkeasalon voittotulos 17.69.

Toni Keränen voitti Puolassa keihäskisan tuloksella 79.37, joka jää vain sentin aiemmin tällä kaudella syntyneestä ennätyksestä. Nimekkäämpi Toni eli Toni Kuusela heitti samassa kisassa 70.98, joka on jatkumoa todella heikolle alkukaudella hänen osaltaan.

Oma mielenkiinto kohdistuu viikonloppuna Götzisin otteluihin. Maailman kärkiottelijat totutusti mukana ja Suomea siellä edustaa Saga Vanninen. On jännittävää nähdä millaiseen suoritukseen Vanninen pystyy ekaa kertaa todella kovassa seurassa.
 
Viimeksi muokattu:

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Miehistä ei voi sanoa samaa; Arttu Korkeasalon voittotulos 17.69.

Surullinen on taso, ei voi muuta sanoa. 3-4 metriä pitäisi saada lisää mittaa työntöihin, tuo vaatisi aivan valtavaa kehitystä.

Aikaan 20-metrin miehiä oli useita, nyt tämä kauden tilastossa jopa uransa vuosia sitten lopettanut Conny Karlsson on korkealle reilun 15 m kaarella, ilman harjoittelua. Toki saman ikäinen (47-v) Kruger hallitsee Suomessa kiekonheittoa, mutta hän sentään harjoittelee 3x viikossa (2x puntti ja 1x lajiharjoitus).
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Naisten kultainen keihäs oli siis helatorstaina: Live - N Keihäs Loppukilpailu

Naisten keihäs kuuluu niihin harvoihin lajeihin, joissa on olemassa kaikki menestymisen mahdollisuudet: massaa, lahjakkuuksia, perinteitä, valmennustietoa. Tarvittava kriittinen massa on olemassa: heittäjät ovat varsin nuoriakin, joten tehokkaalla valmennuksella tulosta pitäisi saada aikaan.

Kuitenkin tähän asti laji on näyttänyt vain esimerkkiä siitä, miten kehitystä ei tapahdu lainkaan. Vaikka 10 heittäjää voi heittää 55 metriä, valitettavasti parhaimman normituloskaan/kilpailu ei ole kuin pari metriä enemmän. Vuodessa on vain pari 60 metrin ylitystä, jos sitäkään.

Verrattuna muutamiin muihin vastaavantyyppisiin lajeihin, (esim. 100 metrin aidat) nimenomaan naisten keihäs ei kykene tuottamaan yhtään mitään Euroopan tasollakaan. Olisikohan tässä aika jo etsiä valmennustukea ulkomailta, koska tällainen seisova vesi ei myöskään kannusta nuoria eteenpäin. On helppoa olla joukon jatke ja tyytyä vähään.
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Götzisissä Sveitsin Simon Ehammer hyppäsi pituutta 845 eli kaikkien aikojen kovimman ottelutuloksen pituudessa koskaan. Tulos on samalla Sveitsin ennätys.

Tuosta tuloksesta saa 1178 pistettä, ja tässä twiitissä hyvä vertailu mitä muissa ottelulajeissa vaadittaisiin tuohon pistemäärään:





Saga Vanninen otellut kaksi lajia tuloksilla 13.67 (aidat) ja 174 (korkeus). Varsinkin korkeus meni alakanttiin.
 

Harzan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joe DeLoach

pikkuvaimo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Dallas, Puustinen ja NATO
Instagramissa Annimari Korte kertoilee olevansa elämänsä parhaassa kunnossa. Heti kun tekniikan saa hiottua kuntoon, on lupa odottaa kovia aikoja.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Instagramissa Annimari Korte kertoilee olevansa elämänsä parhaassa kunnossa. Heti kun tekniikan saa hiottua kuntoon, on lupa odottaa kovia aikoja.

Korteella on normaalisti aitatekniikka suorastaan erinomaista. Hienoa, jos on vielä 34-vuotiaana saanut nopeutta edelleen kehitettyä. Hiukan nuo metodit ainakin itseä epäilyttävät, mutta käry ei ole käynyt.
 

Beltran

Jäsen
Suosikkijoukkue
aleksander stubb
Thureson tänään Turussa 53,41. Hienosti kausi lähtee käyntiin.
Mette Baas kilpaili Triestessä Italiassa. Tuuli oli ankara ja sää kolea mutta ratakierros taittui ajassa 53,10.
Aino Pulkkinen juoksi Belgiassa 400 metriä aikaan 54,43. Eli taso ei ole vielä sama kuin Thuresonilla ja Baasilla mutta Pulkkisen taso on jotakuinkin sitä mitä kauden tässä vaiheessa voi olettaakin. Kaksikolla Thureson - Baas odotettua parempi.
Ja vielä odotellaan Viivi Lehikoisen noteerausta. Ensi keskiviikkona Tampereen Motonet GP:ssä ohjelmistossa naisten ja miesten pitkä viesti. Saapa nähdä millä kokoonpanolla naisemme lähtevät kisaan, Thureson ja Pulkkinen ovat ilmoittautuneet myös 200 metrin juoksuun joka aikataulun mukaan käydään 20 minuuttia ennen pitkää viestiä. No, Miljalle tuo ei liene ongelma?
Parhaalla kokoonpanolla 3:30 lienee juostavissa, kenties.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Mikäli naisten 400 metrin tasoa saadaan hiukan hilattua ylöspäin niin, että 5-6 kärkijuoksijaa juoksee ennätyksen tai edes ennätyksen pintaan ja taustalla volyymi kasvaisi juoksijamäärissä, niin en pidä mahdottomana menestymistä EU-tasolla viestissä. Se on sopivan kurja matka suomalaiseen sielunmaisemaan, jossa tarvitaan raakaa nopeutta, mutta toki myös kestävyyttä, jota on jo helpompi kehittää vanhemmallakin iällä, joskaan ei nopeuden kustannuksella kuitenkaan. Puola on hyvä esimerkki siitä, että eurooppalaisella tasolla voidaan olla tosi ratakierroksella ja yleisesti 400-800 m matkoilla.
 

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
Eilisessä Eugenen Timanttiliigassa nähtiin paljon todella erittäin kovia tuloksia. Ryan Crouser pukkasi kuulaa 23,02m joka oli Crouserin uran viides 23-metrin ylitys. Faith Kipyegon juoksi naisten 1 500 metrillä lähelle ME:tä ajalla 3:52,59. Michael Norman osoitti jo kovan tasonsa näin alkukaudesta 400 metrillä ajalla 43,60s. Alison Dos Santos jatkoi myös kovaa virettään 400m aidoissa ajalla 47,23s mikä enteilee todella hyvää ajatellen tuota herkullista 400m aitojen otatusta. Jasmine Qamacho-Quinn pyyhälsi naisten pika-aidat kovaan aikaan 12,45s. Elaine Thompson-Herah nakkasi naisten 100 metriä aikaan 10,79s.

Francine Niyonsaba tykitti naisten 2 mailin kisassa hurjan ajan 8:59,08 joka ei jää kuin puoli sekuntia Meseret Defarin 8:58,58 ME-ajasta. Naisten 3 000m esteissä nähtiin kaksi 9 minuutin alitusta Norah Jeruton (8:57,97) ja Winfred Mutile Yavin toimesta (8:58,71). Naisten 5 000 metrillä Etiopian Ejgayehy Taye juoksi 14:12,98 joka jää vain noin kuusi sekuntia Letesenbet Gideyn ME:estä 14:06,62. Gidey itse oli tuossa kisassa kakkonen ajalla 14:24,59 joten kova päänahka Tayelta. Naisten korkeudessa nähtiin kauden ensimmäinen kahden metrin ylitys Yaroslava Mahuchikhin toimesta (2,00m). Joten Eugenen-illassa tehtailtiin nippu todella kovia tuloksia. Miesten 100 metriä sen sijaan jäi piippuun. Kisan voitti Trayvin Bromell ajalla 9,93s lähes nollatuuliin. Kerley oli Bromellin lisäksi ainoa joka onnistui alittamaan 10 sekuntia (9,98s ajalla). Kattaus oli hurja, kun lähtöviivalla oli mm. Coleman, Kerley, Lyles, De Grasse, joten kovempaa olisi voinut odottaa.
 

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU
Neljäs moukariheittäjänaisemme on liittynyt 70 metrin kerhoon: Suvi Koskinen heitti moukarin 70,39 metriin Virroilla käydyssä kilpailussa.

 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Saga Vannisen loppupisteet Götzisissä 6097 toi loppusijoitukseksi sijan 10. Hyvä sijoitus ja uran toinen 6000 pisteen ottelu, mutta pitäisin suoritusta kovin tasapaksuna. Kyseessä on toki edelleen juniori-ikäinen urheilija ja näin, mutta Sagalla on lahjoja olla maailman paras lajissaan, ja ilmeisen terveenä koko talven treenattuaan kehitystä tuon ikäisenä pitäisi tapahtua. Mainittakoon, että Tallinnan viime kesän EM-kisoissa Vanniselle lähes 400 pistettä hävinnyt hopeamitalisti Hollannin Sofie Dokter hävisi tänä viikonloppuna Sagalle 9 pistettä. Tietämättä asiaa tarkasti, voisin epäillä että Hollannissa treenataan maajoukkueen voimin yhdessä kuten heillä yleisurheilussa tapana on ja Dokter on saanut hyvää sparrausta Vetteriltä, Broersenilta ja kumppaneilta. Vanniselta sen sijaan hävisi tasokkaat kirittäjät treeneistä kun Huntington ja Sillman vaihtoivat leiriä.

Tämä Götzisin kisan perusteella viime kesänä todetut heikkoudet ovat edelleen heikkouksia, joista selvimpänä 200 metriä. Noin nopean urheilijan pitäisi helposti 24-aikuiseen aikaan ja lähivuosina jopa 23-alkuiseen, mutta vauhtikestävyyttä ei tunnu olevan, mikä on ollut myös Matti Liimataisen aiemmin valmentaman Huntingtonin selkeä heikkous. Tämä näkyy edelleen myös kasin juoksussa, vaikka Saga muutamalla kymmenyksellä pystyikin parantamaan viime kesänä Tallinnan helteessä juostua aikaa. No, tämä oli vasta kesän avauskisa, ja toivotaan että tulostaso paranee ja ennätyksetkin alkavat paukkumaan Vannisen osalta kun Suomessakin saadaan kelit lämpimämmäksi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös